Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Осъзнаване на чувствата и емоциите  (Прочетена 3426 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« -: (Неделя) 03 Август 2014, 14:43 »

Май не му е тук мястото на този пост,но Админ да прецени..

"Потъвайки все по-дълбоко и все по-дълбоко в материята чрез Майа и нашите сетива, съзнанието ни бива „сварено“ до степен да забравим кои сме. Къде е изхода? Целта на нашето „събиращо данни тяло“ или („практири“), е да изследва тази илюзорна холограма и да предостави на наблюдателя (духа или „пуруша“) нови опитности. Има и посредник между тялото и духа и той се нарича „будхи“. Тази санскритска дума не бива да се бърка с лицето Гаутама или неговата религия, думата е извлечена от корена „будх“ който означава „да знаеш“. Този фактор се явява отличителния принцип, който позволява на духа да трупа знание за себе си. Това, което е интересно в случая е, че „будхи“ комуникира с информацията идваща от тялото и я предава на духа под формата на чувства. По този начин е невъзможно да натрупаме духовен опит без чувства. В тази връзка е много показателно, че някои извънземни раси са изключително хищнически настроени към човешкото ДНК и хормоналните секреции, като вероятно чрез тях искат да достигнат до това, което им липсва изначално. В някои стари индийски религиозни текстове се споменава също че „боговете“ нямат чувства и че само човешките същества имат такива.

Духът се наслаждава на света чрез тялото. Изживяванията се проектират и проиграват отново и отново в рамките на различите илюзорни времеви периоди и епохи, като се сменят мъжки и женски самоличности. По този начин духът започва да си дава сметка (чрез огледалото на интелекта на будхи) за правилата на Играта, която бива изиграна от самия творец. По този начин духът осъзнава, че е бил заблуден и объркан от Майа и че погрешно е идентифицирал своето съзнание с дейността на неговото тяло (практири). В крайна сметка той си спомня и се връща към своята истинска природа в лицето на Източника. Това се случва в резултат на способността на духа да различи „истината“ от „илюзията“.

........................................

(Не по-малко интересен в това отношение е и филмът „Dark City“, който излиза година преди първата част на „Матрицата“. В него се описва как една извънземна раса, стара „колкото времето“, е успяла да произведе технология, която в комбинация със собствените им умове, позволява с помощта на волята да се контролира и моделира „физическата реалност“ като се „настройва“. Контролът и манипулацията над физическата реалност обаче изглежда не са им достатъчни, за да постигнат удовлетворение. Те са в постоянно търсене на нещо, което да ги спаси от собственото им падение (тъй като цивилизацията им загива) и се опитват да го открият в „човешкото преживяване“. Те се опитват да разберат какво прави хората такива каквито са и провеждат всякакви експерименти с отвлечени от тях хора, за да постигнат целта си. Дори в една конкретна сцена се казва директно: „Трябва да станем като вас“. За целта те дори си imprint-ват спомените и преживяванията на „тестовите субекти“, за да могат да са максимално близо до разбирането за човешкото преживяване, но нещо все им убягва. Експериментът, който провеждат в своята космическа станция, която е маскирана като град, силно наподобява опитите, които са описани в статията „Живот между инкарнациите-програмиращите станции“, макар и в по-малък, но по-концентриран мащаб. Те изграждат града като съвкупност от спомените на хората от различни епохи и минали времена, но смесени в едно. Спомените на хората са постоянно подменяни, така че доста често те напълно сменят своята самоличност, за да могат извънземните да проучат, „рафинират“ и проумеят кое е това, което ги прави хора въпреки напълно различните самоличности, които им се предоставят. В крайна сметка се оказва, че човешкият потенциал за различни индивидуалности е далеч по-голям и в това се крие разликата, защото извънземните имат общи спомени и споделят колективно съзнание. – бел. Alien)"

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/486-2014-01-03-19-42-23.html

Много пъти се чудя за емоциите..ЗНам,че и на най-първично ниво,те съществуват.Мирозданието е невъзможно без емоцията.Една идея за да се развие в креативна мисъл, е нужна емоция която да я захрани.
Но аз се чудя за мистиката около нашите настоящи аватари

Варианти бол..Ето няколко

1. Нашето създаване е довело до неочакван резултат и вместо биоробот,човешкото същество наистина се е пръкнало"специално/уникално"поради възможността в това тяло да се чувстват емоциите

2 Все някъде из някой край на нашата Вселена вече е имало подобна форма на материята и на нас просто ни е добавен този елемент осигуряващ "страстта"

3.Казват,че на по-горните нива,емоциите и страстта "отсъстват".Или поне са в такъв баланс,че са непонятни за нас и би ни се сторило,че ги няма.А колкото са по-фини нива на съзнание,толкова е по-фина материята.Излиза,че за да се проявят "силните/контрастните" емоции,е нужна "силна/контрастна" материя?!? Huh?

4.За да възникне емоция,е нужна точка на осъзнаване/Аз/импулс.Може би именно това нещото което ни прави уникални/различни(ако приемем,че сме единствените способни на емоции в такава степен/форма)п.п.Космическата евилюция е колективно събитие,осъществяващо се посредством индивидуалното развитие
За да станеш Абсолют,трябва първо да се осъзнаеш като индивидуалност и от тази базисна степен на Аз/единицата,да се развиеш и проявиш до степента на Аз/цялотопрактири..практик

Продължавам да стрелям на посоки,може и пълни глупости да са,но после ще ми отлети от главата.. Grin
Материята на тази планета(и на подобните и)е уникална с вибрациите си/честота..7,8 херца Шуманов резонанс,и съответно това е естествената честота,на всяка форма на материя тук.И хората,и животните и минералите..Във филма за водата и кристалите на Емото,казваха,че когато хората се молят(няма значение религията им),всъщност вибрираме със 7,8 херца.И че всъщност всеки може сам да си"освети"водата когато молитвата му е равна на "транс"в тази честота.
Елементарно обяснение за светената вода.
Ако това е нейната естествена вибрация,молитвата/осветяването просто я "вкарват в правия път",връщайки я към първоначалното състояние и очиствайки я от натрупаната информационна мръсотия.И имаме "празна",чиста вода,в нейният "девствен"ритъм


7+8=15
1+5=6...въглерод?!?

хуманоидната форма на живот,базирана на въглерода е способна на емоция и това я прави уникална?

ИРа,помагай
Емоциите не са присъщи само на хората. Твърде егоистично е да си мислим, че ние сме ги сътворили. Филма за който разказа е аналогичен с историята извънземното същество Ebe-1, което изтъква причините за тяхната инвазия на Земята за да спасят расата си, която загива и чрез генетично смесване на гените си с нас да могат да си възвърнат загубените чувства, вследствие на технологичното им развитие "Загубата на емоциите ни настъпи бавно и неусетно, защото позволихме на технологиите да вземат контрол над нас и вече не бяхме способни да се радваме, да плачем, да се смеем, но виждаме, че тези чувства са все още са живи у вас. Затова ви молим да ни услужите с необходимите лаборатории и оборудване за да върнем загубените си емоции". Ние сякаш вървим по техния път, като робуваме на машините (компютри, таблети, интернет, телефони, телевизията и др.), които заместват реалното общуване. Не случайно в последните години се забелязва едно такова оскотяване на хората, най-вече в младото поколение, което търси спасение навън, но бягството не е решение и да чакаш, когато държавата се самооправи, да се завърнеш, като рицар на бял кон. Несъзнателно сами се затваряме в инкубатори и общуваме посредством кабели, както беше представено в първа част на Матрицата.
« Последна редакция: (Неделя) 03 Август 2014, 14:56 от peppone1 » Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Неделя) 03 Август 2014, 16:01 »

Абсолютно съм съгласен, peppone1. Това са два много важни момента, които върлуват като инфекция в информационните среди в момента и пречат на напредъка в заключенията.

Емоциите не са присъщи само на хората. Твърде егоистично е да си мислим, че ние сме ги сътворили.

Много се изговори и изписа в този дух. Че Те нямат емоции като нас. Че Те не се инкарнират едновременно като нас. Че те не могат да се размножават естествено като нас. Че те нямат свой "лууш" и им трябва нашия. Че те нямали Дух като нас. Че не били иднивидуални интелекти като нас, ами били кошерни.

Въобще много хора положиха усилия, за да предоставят на масовата публика начини, по които да облекчат острото усещане за малоценност и измъчването, че светът не отива на добре, че не правят нещо достатъчно за другите, че не отговарят на отговорността, която се пада на тях за всичко това и прочие. Все следствия от това да разбереш, че не си сам във Вселената... и че "Земята не е пример за здрав разум" (бравос Елиън)... и че има много повече народи и цивилизации там навън, достойни за подражание, които да ни засрамят. Човекът не обича да е засенчен. Човекът НЕ РАЗБИРА как така е възможно нещо да засенчи нещо друго, когато става въпс за самия него, а не за нещо, което той счита нисше за себе си. На него му е СЪВСЕМ ЧУЖДО РАЗБИРАНЕТО че ТОЙ може да не е въплъщение на най-практичното, най-ефективното, най-разумното.

Аз си навличам много омраза, и влизам в доста сблъсъци (които все още не са ме убили), заради това че постоянно посочвам гнилото, гадното, грозното и недостатъците на обикновените делнични хора. И аз дори не им говоря за извънземни, защото това са просто едни обикновени делнични хора, които нямат разбиране. Но кагато заговорим за извънземнит - това е КУЛМИНАЦИЯТА... защото представлява РЕАЛЕН положителен пример, който изведнъж осветява всичко в човека, което е достойно за съжаление.
И точно това е причината да е толкова трудно всеки един факт относно НЛО и чуждоземните цивилизации да пробива в публичното внимание - нарича се остра хронична свръхчувствителност на възпаленото его. И оттам произлизат не само този проблем... ами и всички делнични проблеми. В световен мащаб.

Накои хора тук от време на време обръщат внимание на така наречената "егология". Това е връхче на айсберг и в никакъв случай не се спуска достатъчно надолу в собствения си контекст като наука, но синдромът на емоционалният срив е наистина малка част точно от това, за което говоря сега.

Горчивата истина е, че Те имат Дух като нас, имат емоции като нас, имат индивидуалности като нас, размножават се самоволно като нас, инкарнират се едновременно като нас... и имат още много, много неща, които ния нямаме. Например ЕСТЕСТВЕНА БИОЛОГИЧНА психична връзка помежду си (и това няма нищо общо с кошерното съзнание).


"Загубата на емоциите ни настъпи бавно и неусетно, защото позволихме на технологиите да вземат контрол над нас и вече не бяхме способни да се радваме, да плачем, да се смеем, но виждаме, че тези чувства са все още са живи у вас.

Не точно. Фокусът е изместен в някаква тъпня... Но като цяло е именно така.

Отдавна посочвам в публикациите си - на места директно, на места ин-директно - че технологията е напълно способна да надмине духа. Духът, който старото поколение езотерици (защото обърнете внимание на парадокса, че ню-ейдж системата се поддържа не от новото, а от старото поколение езотерици - свидетелите на комунизма) обичат да пишат с главна буква е просто една от двете трани на монетата и е с еднакви възможности в сравнение с технологичното развитие. Митът, че "Духът" е непобедим и неподражаем е създаден от простия факт, че хората не могат да надскочат собствените си животи - едни 2000 години са много време за нас, но невероятно малко време от гледна точка на Смисъла на нещата. До сега никога не сме достигали някакви по-практични технологични степени на развитие, и затова до сега през всичките тези хилядолетия човек свикна с фалшивата мисъл, че "Духът" явно е вездесъщото.
Заблуда. Единствено Третото нещо е вездесъщо, между две неща не може да има по-вездесъщо от друго.


И... Когато технологията започне да става наистина внушително адекватна... Тогава тя е способна да измести не само човешкия фактор - тя може да измести органичния и дори духовния фактор. Как става това? - Когато технологията изземва фукции, които НИЕ, като биологични организми, бихме могли да вършим.

Много много важен въпрос, наистина. Благодаря, peppone1, че го изкара на бял свят. Исках някой ден да го направя, но преди това трябва да съм публикувал определена информация и обем неща, защото това е въпрос, който не може да се побере в един раздел и са нужни много връзки.


Например. Много неразумно - и изключително опасно - е обществото ни да разчита на компютри. Защо? - Защото след като ги имаме вече, ние ги ползваме. А вместо това възникналата нужда от компютри може да ни стимулира да ЕВОЛЮИРАМЕ, да бъдем нещо повече от това, което сме сега, да се развием по-напред, за да удовлетворим нововъзникналите си нужди. Само че, колкото повече развиваме компютрите, вместо да развиваме себе си, толкова повече ЗАТВАРЯМЕ тази еволюционна пътека за себе си. Всяка една технологично задоволена нужда отнема от мотивацията ни за еволюция.

Вместо да ползваме компютри, би трябвало да има училища, които да обучават отделни хора, как да бъдат ходещи компютри. Вместо да ползваме техника, можем да създадем нова професия - професия компютър. Специализирани хора, които след години обучение по всевъзможни начини, да изчисляват по-бързо и да мислят по-бързо от компютър, и тази професия да се използва в устоите на обществата ни - в държавните и в бизнес системите...

После... Този човек, който е бил обучен и възпитан да бъде тази много трудна специалност, висша специалност... ще иска семейство. Той ще е жив човек, и ще иска деца. И какво мислите, че ще стане? Децата на този човек ще онаследят нещо от него - малко или много. Да - само много редки единици хора ще могат да бъдат обучени като ходещи компютри... но с времето, те ще има тдеца. Тези деца ще онаследят като готова стартова ДНК даденост повече мозъчен капацитет от останалите, и те на своя ред ще могат да избират професиите си и да участват в обществото. Така те ще повдигнат цялостното ниво навсякъде... и в един момент почти всеки ще може да бъде обучен като ходещ компютър... и в даден момент ние като цивилизация ще задоволим нуждата си от повече мозъчен потенциал.


Разбирате ли? Ползвайки компютри масово и зависейки от тях в Центъра на Системата - бизнес, държави и законодателство - ние запушваме този естествено възникнал стимул да бъдем нещо повече.


Телефонът. Внедряването на телекомуникациите в Централните устои на цивилизацията запушва естствено възникващата нужда от това да сме свързани едни с други. КАК ТОГАВА ДА СЕ ПОРОДИ ЕВОЛЮЦИОННИЯТ ИМПУЛС КЪМ ТЕЛЕПАТИЯ? КАК?
Веднага щом се оказа, че може да има дисциплина като Remote Viewing и Астрални проекции, телекомуникациите трябваше да бъдат ограничени, и да се отворят училища за живи хора, където да се обучават като живи ходещи телефони.

След време тези строго специализирани обучени хора, в това да бъдат комуникационни връзки между останалите, ще поискат да имат деца. Ще ги имат. И с поколенията у тях обученият мозъчен капацитет ще се онаследи като интуитивна ДНК даденост на децата им... И след време човечеството ще е с няколко крачки по-близо до това да има засилено телепатично усещане за всеки един свой индивид.
И това няма да бъде кошерно съзнание, забележете.


Това е опасността от технологията. Защото освен еволюция, има и ДЕВОЛЮЦИЯ. Колкото повече нововъзникващи нужди, в следствие от усложняването на съзнанието, възникват... и колкото повече от тези възникващи нужди бъдат удовлетворени НЕ от развиване на наши нови способности, а от МАСОВО ПРОИЗВОДСТВО на технология... толкова повече еволюционната инерция се спъва. И... в даден момент... когато инерцията бъде достатъчно убита, за да не може да взима хълма... тя започва да набира инерция наобратно.

И когато това се случи - когато биологичната и технологичната инерция си сменят посоките (технологичната напред, а биологичната назад).. ТОВА вече е момента, в който технологията и изкуствения интелект може с лекота да ни завладее и да станем роби на творенията си. Това не е фантастика, и никога не е било.


Само че. Всичко това трябва да бъде волеви избор. За да се забрани развитието на технологията със закон, всичко това трябва да е на двенен ред в общественото самосъзнание, като гражданско общество, за да има кой да гласува такова едно въздържание.
В името на кое? В ИМЕТО НА ДЪЛГОСРОЧНОТО ДОБРУВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. А, както вече посочих, това е поглед, който обхваща много повече от 5000 години напред. Ние не само, че не сме способни да възприемем себе си и 100 години напред, ами дори не можем да възприемем себе си със 100 години назад. Не можем да повярваме на самите себе си от преди 100 години, а е нужно да видим себе си след най-малко 5000 години напред, за да осъзнаем нуждата от този избор да ограничим със закон технологичното развитие.

Всичко това означава, че ЩЕ се стигне до най-лошото - катарзисен сблъсък с нашите собствени технологични поробители с изкуствен интелект, които ние сме създали днес. Чак тогава, когато по-тъпата част от човечеството измре в този конфликт, ще се вземат мерки да не се случва никога повече.


Помислете върху това. Помислете какъв % от 8те милиарда се пада на тъпата част от човечеството.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #2 -: (Неделя) 03 Август 2014, 16:14 »

Да Форуме,така е..Абсурдно е нещо да е извън духа и добре,че го уточни

Но написаното от теб,не означава,че предположението ми по отношение на материята която обитаваме и връзките с емоциите(или поне начинът им на изразяване) е лишено от смисъл..
Активен
Неактивен ladonnae
Sr. Member
****
Публикации: 319

« Отговор #3 -: (Неделя) 03 Август 2014, 16:50 »

Емоцията е вторична по отношение на чувството, които са в сферата на ирационалното. Не е изключение, напротив, и всеки може да го наблюдава в себе си, в непосредственото обкръжение или мащабно, как това най-сакрално явление, присъщо на живото същество, се изражда в безчувственост или емоционална чума (съгласно сполучливата дефиниция на Вилхелм Райх). От една страна защото няма развитие на необходимата трезвост, разбиране за взаимодействието между разум и емоция, които пораждат сила/любов и намерение. Нито достатъчно жестокост да постави под съмнение, онова което му е удобно да вярва и си мисли, че знае.
И точно тук, но не сега идват заместителите ...технологичните, които без да са нещо вредно сами по себе си, заемат нишата на незапълненото (само)познание, на неосъзнатия, неупотребен и следователно неразвит потенциал. Няма място за жалост. Грозната истина е, че сме превърнати доброволно в лентяи. Това е, което ни касае повече от пряко. Религиите, каквото и да се говори, се градят точно на три постановки - страх, вина и унижение.

« Последна редакция: (Неделя) 03 Август 2014, 17:10 от ladonnae » Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #4 -: (Неделя) 03 Август 2014, 17:04 »

Емоцията е вторична по отношение на чувството,


Навреме! Аз също смятам че двете неща са различни. И от тук се получават доста недоразумения при пряката комуникация между човеците и също и в комуникацията във форума. Smiley
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #5 -: (Неделя) 03 Август 2014, 17:05 »

Но написаното от теб,не означава,че предположението ми по отношение на материята която обитаваме и връзките с емоциите(или поне начинът им на изразяване) е лишено от смисъл..

Разбира се, че не е. Писах ти лично на пощата, относно електролитно-елекрическите верижни процеси между мозъка и кръвта, именно с идеята, че подкрепям тази твоя забележка.
Активен

Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #6 -: (Неделя) 03 Август 2014, 18:40 »

Имам въпрос, защо отрицателните емоции превъзхождат в пъти положителните, каква е причината според вас?

П.С. Не е ли по добре постовете за емоционалния човешки проблем да се отделят от темата ( За процеса инкарниране ) и обособят във собствена тема примерно "емоцията най прекрасното човешко качество"  Smiley.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #7 -: (Неделя) 03 Август 2014, 19:42 »

Но написаното от теб,не означава,че предположението ми по отношение на материята която обитаваме и връзките с емоциите(или поне начинът им на изразяване) е лишено от смисъл..

Разбира се, че не е. Писах ти лично на пощата, относно електролитно-елекрическите верижни процеси между мозъка и кръвта, именно с идеята, че подкрепям тази твоя забележка.
Мерси много.
Тук обаче нямам нищо.На мейла ли ми писа?


Ладонае,хубаво отбеляза разликата м/у емоция чувство.Едното се поражда от другото

Така или иначе,мисълта ми беше именно за спецификата на нашата материя и световете подобни на нашия.И възможностите които предоставят
Форум добре го обясни и именно тва е идеята ми

Мисля,че тази специфика на световете се задава като тяхна програма на развитие от създателя им.В случая това е нашето слънце

Върти ми се нещо,че чувството е по-скоро ..повече се числи към идеята/импулса,докато емоцията е вече разгърнатата вълна.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #8 -: (Неделя) 03 Август 2014, 19:47 »

П.С. Не е ли по добре постовете за емоционалния човешки проблем да се отделят от темата ( За процеса инкарниране ) и обособят във собствена тема примерно "емоцията най прекрасното човешко качество"  Smiley.

Не. Аз съм на мнение, че колкото повече темите се разделят на малки въпросчета точно от този род, толкова по-великолепно е за безгрижните чешалки на езици да си оставят лигите навсякъде без да казват нищо съществено, защото специализацията на темата изрязва важния за контекста централен проблем и завръзка - която никога не е в заглавието на самата тема, а в странична тема. И колкото по-раздробени малки въпросчета - възхвала на това, възхвала на онова, възхвала на баба ми, възхвала на човешките емоции - толкова по-трудно е да се направят взаимовръзките между нещата. Да се види общата картина. Да се види какво НАИСТИНА става, защо и как едни неща са зависими от други, и те от трети.. от къде идват конците, как се дърпат, какво е нанизано, и тн.

Аз поне... не убивам време с форуми. Достатъчно ми убиват времето на сила, за да си го убивам и аз допълнително. Аз НЯМАМ време за всичко. И нещата, които ги пиша, ги пиша не за да създавам безсмислие, и не защото мисля че е безсмислено и искам безсмислие. Има и други разбира се - чието време трябва да се умъртви по някакъв начин, и те го правят като си чешат езиците. Но аз бих гласувал против това. И против тази тенденция като цяло.

Има ли риалити и брадър по телевизията? Има. Много хора от този форум, и от всички форуми, биха имали повече успех пред телевизора. Има ли място за хем сериозна, хем нестандартна информация? Не. Няколко човека не биха били по-добре никъде другаде, освен във форуми като този.Имам въпрос, защо отрицателните емоции превъзхождат в пъти положителните, каква е причината според вас?

Радвам се, че задаваш въпроса. И в същото време съм натъжен, понеже отговорът е елементарен.

http://watch32.com/movies-online/the-gods-must-be-crazy-656 - гледай първия половин час от "Боговете сигурно са полудели 1". На английски е, разбира се, за български го дръпни от замунда.
Разказва се за обществото на аборигените - за всички онези неща, които те нямат в обществото си, в сравнение с нашето. Включително нямат престъпления, и нямат и наказания заради това. И прочие. Емоционалният им свят е цветущ и позитивен.

И също така - елементарен и наивен.

Завръзката е, че след като всичко в природата се среща на повече от едно място и в повече от един екземпляр, аборигените нямат и собственост. Но кагато намират бутилката... тя е уникална. Тя не се среща в природата, и има само един екземпляр. Всеки обаче има нужда от нея, а това е повече като бройка. И така възниква собствеността. После възниква гнева, нуждата, завистта, обидата, съревнованието, сблъсъка... и болката. И тъгата, и съжалението, и срама - който до тогава те не са познавали.


С други думи, отговорът на въпроса ти е Ницше - "За да стане човек по-добър, той първо трябва да стане по-лош". Негативните емоции са в пъти повече от позитивните именно защото човек по природа се стреми повече към позитивните емоции.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #9 -: (Неделя) 03 Август 2014, 20:03 »

С други думи, отговорът на въпроса ти е Ницше - "За да стане човек по-добър, той първо трябва да стане по-лош". Негативните емоции са в пъти повече от позитивните именно защото човек по природа се стреми повече към позитивните емоции.
Шапка му свалям на Ницше.Абсолютно прав е

Смятам,че насилието/кон*уренцията(дори по смисъла на Дарвин)са основен модел на развитие за нашата Вселена..

За да съществува материята,по-силното съзнание доминира над по-слабото.

Просто имам чувството,че нашата Вселена е изтъкана от насилието във всичките му форми.
Не знам за другите,може само тук да някъв експеримент на Твореца,а другите Вселени да се базират на коренно различен модел.

Но тук е така..По-силното изяжда по-слабото.На всички нива.
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #10 -: (Неделя) 03 Август 2014, 20:28 »

Емоцията е вторична по отношение на чувството, които са в сферата на ирационалното.
      Обратно  е!
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #11 -: (Неделя) 03 Август 2014, 20:36 »

Емоцията е вторична по отношение на чувството, които са в сферата на ирационалното.
     Обратно  е!

И двамата сте прави на 50% !

 Хората са позитивни / като мислене /, винаги на тях не може да се случи. А в отношенията им един към друг пълни нещастници, по-скоро от тук ни идват проблемите /не познаване на самите себе си /, защото ако бяхме една идея по-нормални / осъзнати/, всичко щеше да е различно.
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #12 -: (Неделя) 03 Август 2014, 21:24 »

............................................

Ще опиша емоциите си след прочитането на поста ти, зарадвах се, после ми стана смешно а накрая тъжно, особено частта с цитата от Ницше.

П.С.Но все пак ти благодаря за труда, аз съм на друго мнение по въпроса но ... ако се отвори нова тема бих писал там.
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #13 -: (Понеделник) 04 Август 2014, 07:15 »

Емоцията е вторична по отношение на чувството, които са в сферата на ирационалното.
      Обратно  е!
докато не ДЕФИНИРАТЕ еднозначно и консенсусно какво е "чувство", какво е "емоция" и каква е разликата между двете думи, всеки ще си говори "за неговото си".... Grin
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #14 -: (Понеделник) 04 Август 2014, 09:53 »

От уикито..

Чувството е понятие от психологията и е форма на отразяване на отношението на отделния индивид към околната среда - обекти или субекти. То може да бъде положително (като обич, любов), отрицателно (като омраза, ненавист) или безразлично (безразличие). За разлика от емоциите чувствата са по-дълготрайни и по-устойчиви


Емоция (на латински: emoveo - „вълнувам се“) е понятие, изразяващо психичното състояние на индивида, повлияно от различни субекти и обстоятелства. Това състояние може да бъде както положително (възторженост, радост), така и отрицателно (покруса, скръб), но също така и състояние на безразличие (апатия). Емоцията е процес свързан с вътрешни състояния на организма и има външна наблюдаема страна.

Понятието емоция се използва като синоним на чувство в ежедневието, но от гледна точка на психологията се различава от него.[1] Емоцията е високо интензитетно състояние, на силна краткотрайна възбуда, временно и краткотрайно психическо състояние, а чувството може да бъде продължително, дълготрайно психично субективно-оценъчно отношение към определен обект. Преносно „емоция“ означава дори качество на човек, подобно на „емоционалност“.

Учените Джеймс и Ланге развиват теория, според която емоционалното преживяване е предимно резултат от промени в тялото. Функционалисти като Нико Фрейда и Арминду Фреиташ-Магаляеш твърдят, че емоциите са еволюирали със специфични функции — например, да предпазят човека.Чувство=импулс
Емоция=вълна

тъй мисля..

Активен
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални