Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Енергия - техническа част, апарати, системи  (Прочетена 7510 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #15 -: (Вторник) 03 Ноември 2015, 19:51 »

hi Страшна сила си, форум как ще се прилага, в смисъл конкретни начини да ни помогне в ежедневието. Драсни в темата, като правиш замервания, проби, ще е интересно.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #16 -: (Вторник) 03 Ноември 2015, 23:04 »

Може и да го направя, като си свършиш работата. 

Не отговарям в тази тема заради теб. Изтри два коментара, останаха ти още два.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #17 -: (Петък) 06 Ноември 2015, 19:52 »

Няма да правя замервания. Замерването не работи, хората рядко разбират. Ако замерваш изхода от РОЕ -намотката с мултицет, показва едно. Ако я замериш с осцилоскоп, показва съвсем друго.
Въпросът е, че всяка система резонира - особено тази. Натоварването влиза в резонанс със захранването, и нещата се променят. Нещата се променят в зависимост от натоварването. Ако нямаш съпротивление на изхода, намотката се явява консуматор на едно. Ако имаш съпротивление на изхода - намотката променя количеството, което извлича от захранването. Консуматора и захранването влизат в резонанс. Описано е в третия наръчник на Бедини - всички безленцови генератори имат нелинейна крива на представянето си в зависимост от натоварването, което задоволяват.Проблемът е в униформеността. В това на всичко да се слага етикет. С всичко да се държиш като с робот. Смуче толкова, дава толкова. При всички случаи.

Не.

Намотката (в случая) харесва едни неща, и не обича други. При едни неща има OU, при други - не. Трябва да разбереш към какви натоварвания има афинитет, и към кои няма.

Там е работата. Това не е "техника". Това е "куче".
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #18 -: (Събота) 07 Ноември 2015, 15:27 »

Меандър в последно време е започнал да разкрива тайни. За да не му бъркам темите, ето тук сега и аз ще започна да разкривам тайни.


* Отбелязвам още в началото, че около тези тайни има други тайни. Тези тайни са общи и основни, но точно тук, точно сега, няма да спомена малките тайни около тях. Тези неща, които тук разкривам, не са изцяло разкрити.http://s15.postimg.org/jfgeqrpu3/2_2.png
Енергия - техническа част, апарати, системиТова е стандартен електромагнит. Множеството не си дава сметка обаче, че така направен и така използван, електромагнитът е НАЙ МАЛКО ЕФЕКТИВЕН. Той губи Южни и Северни сили от външната си страна. Губи Южни сили отпред и Северни сили отзад (или обратно), и губи Южни сили наляво и Северни сили надясно отвън (или обратно). Това е разхищение.

Ако стандартният електромагнит се прибере в стоманена тръба с две капачки отпред и отзад, силите, които излъчва, ще се попият от метала и ще се запазят в него. Това е НАЙ-СИЛНИЯТ и НАЙ-ЕФИКАСНИЯТ електромагнит, и с много малко енергия развива голяма сила, и може да намери отлично приложение в индустрията като мощен индустриален магнит. На едната капачка се правят две дупчици, за да мине жицата.

Нещата се обръщат реципрочно. Там, където отвътре е Юг, отвън в тръбата ще се насити със Северни сили, защото токът, като протича по жицата, се върти около оста си - поради това общата посока на въртене на всички външни страни на намотката е в една посока, а общата посока на всички вътрешни страни на жицата в намотката е наобратно. Така металната пръчка вътре и металната тръба отвън са електромагнит в електромагнита, и са реципрочно разположени.

От вложния ток за създаването на този пълноценен електромагнит не се губи нищо. НЯМА ЗАГУБИ.
ОБРЯЗАНИТЕ *ишки

http://s24.postimg.org/6ujnfvjrp/4_4.png
Енергия - техническа част, апарати, системи


Обрязаните *ишки са незаземени инструменти. Енергията напред НЕ Е нито Южна сила, нито Северна сила, а е И ДВЕТЕ. И понеже е и двете, е и нещо повече, затова е в зелено. И тя не е ток, който се движи по две жици, а е ток, който се движи само по една жица.

Отстрани постоянно се излъчват загуби. Тези загуби са поляризирани - те са Северни и Южни сили, и се губят в разминаващи се посоки в 360 градуса. Постоянно се излъчват навън.


Когато инструмента влиза в жената, влагалището на жената отвътре има поляризирани зони. Мъжкия инструмент и женския инструмент се ВКЛЮЧВАТ един друг както ключа влиза в ключалката. Поляризираните зони по мъжкия член СЪВПАДАТ с поляризираните зони по стените на женското влагалище, и правят магнитен контакт по този начин.Ето сложно магнетизиране на материал:Използвано е проявително фолио от типа, за който съм писал тук: http://xcombg.net/index.php?topic=898.msg19030#msg19030

Ето видео:
https://www.youtube.com/watch?v=-6WC9hO_8wgЕто картинка на принципа, по който сложносъставната магнетизация отблъсква, привлича и заключва:

http://s1.postimg.org/fwin3q8kf/5_5.png
Енергия - техническа част, апарати, системи
Така мъжът и жената осъществяват енергийно сцепление. Оттам насетне следва всичко - правилния мъж за правилната жена. Размерът има значение.

Затова кожата на мъжкия член се дърпа при половия акт и при проникването... Но през останалото време е отгоре, и ЗАЗЕМЯВА инструмента.


Някои религии обрязват мъжете, за да не бъдат заземени.

Когато не са заземени, религиозният егрегор или демон смуче енергия от тях както жената го прави - с тази разлика обаче, че за разлика от нея, не им връща нищо.

По този начин религиозният егрегор или демонът на религията може да контролира и манипулира обрязаните мъже точно както и една жена може да го прави.
Това не е всичко. Просто е една малка извадка от нещата.
Активен

Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #19 -: (Неделя) 08 Ноември 2015, 13:55 »

Не думай! Учените пак нещо са недоразбрали, магнит в магнита силата му е равна на нула. Именно разхищението на полето прави магнита силен. Когато полето се затвори в кръг, извън магнита то ще е много слабо и няма да върши никаква работа, освен там където това не е желателно. С магнитна затворена система работят всички машини за променлив ток, където и най малката дупка в сърцевината внася големи загуби. Най-силния магнит се прави не с цяла сърцевина, а с многобройни железни песъчинки, заляти с керамика, това представлява ферита, но понеже частичките са изолирани една от друга, за да се намагнитят е нужно много силно външно поле. Има и други лесно намагнитващи се сплави като CrO2, FeCl3 и др., които се използват при магнитния запис, като магнетофонни и видео ленти, флопи дискети, харддискове и т.н. Но в последните години най-силната сплав е Неодима. Но въпреки че разсейките не са желани в променливия ток, то при високи честоти, а също така и при ниски, между двете части на сърцевината на машината умишлено се създава малък прлоцеп с въздушна междина, който увеличава разсейките, но за сметка на това се намаляват загубите от хистерезис и вихрови токове. Тъй че Бедини нищо ново не е открил, а се е заблудил в ефектите на машината, която сам си е усложнил. А със шокови импулси работят всички скъпи зарядни устройства за акумулатори, но със система която автоматично регулира големината на тези импулси. Така без да иска той е създал по-ефективно зарядно на акумулатори, което просто увеличило КПД на батерията, но нищо повече.
« Последна редакция: (Неделя) 08 Ноември 2015, 14:36 от peppone1 » Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #20 -: (Неделя) 08 Ноември 2015, 14:55 »

Не думай! Учените пак нещо са недоразбрали, магнит в магнита силата му е равна на нула. Именно разхищението на полето прави магнита силен.

Чети по-внимателно какво съм написал и се отучи да се изказваш неподготвен.
Активен

Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #21 -: (Неделя) 08 Ноември 2015, 17:20 »

Кое по-внимателно да прочета, за "оная работа" на мъжа и жената ли?
Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #22 -: (Събота) 14 Ноември 2015, 11:41 »

какво стана с Кеше?
Това поредната "партенка" ли се оказа? Търсих инфо, но нищо конкретно не намерих, освен една "флашка" /както я бяха нарекли в нета/, пълна с....рисунки...като, че дете ги беше рисувало...без спецификации, без обяснителна записка....несериозна работа...Та какво стана с технологиите на Кеше?


https://www.youtube.com/watch?v=tYImMFQMP5U

Това е цялото живо предаване от 26.10 до 5.11.2015г


Започвайки да гледам абсолютно всичко внимателно и отначало, си връщам думите назад. Има добра и лоша новина.


Добрата новина е, че съм отлично в час какво говори Кеше и съм в час с нещата, които обяснява, и също така се занимавам с абсолютно същото нещо, но по друг начин, в друг апарат, защото имам идея, на която съм се посветил, и в контекста на тази идея апаратът, с който се занимавам, има повече функционалност в моя случай, сравнено с плазмата на Кеше.
Което означава, че мога много добре да предам на български за какво става дума в тези близо 3 и нещо часа (да го преведа, но също така преразкажа и добавя допълнително).Лошата новина е, че материалът е голямо количество. Става дума за цяло едно ново образование (или по-точно е сравнимо с нова специализация). Научил съм тези неща единствено на собствени начала от лично време, усилия, посвещение и самообразоване. Разбрах, че трябва да тръгна именно по този път, още в самото начало, и гледайки назад сега си давам сметка, че това НЯМАШЕ ДА Е ВЪЗМОЖНО, ако не бях напуснал образователната система още в началото, и ако още в началото не си избрах възможно най-неангажиращото и повърхностно професионално поприще, с което да мога да се изхранвам като минимална основа.

Така че, да предам всичко това, означава да предам горе-долу цялата 10-15 годишна хронология на самообразоването си до сега. Самото това начинание е посвещение само по себе си, а вече се посветих на практическата работа и само в собствения си интерес и този на най-близкия ми кръг. Още повече, че няколко пъти се опитах през времето да избера посвещението на информатора, но не успях да постигна вътрешно примирие и приемане на онова, което срещах като ответна реакция.

Казвам един вид, че вече съм проверил възможните пътища за себе си напред, запознал съм се с повечето грешни, и вече съм избрал посоката, която най-дълго се показва като правилна за мен. И това не е посоката на публичния информатор (по въпроса със свободната енергия).Обяснявам това за себе си, за да може читателят да си отговори на въпроса къде се коренят вътрешните противоречия у различните изобретатели, защо всеки от тях се държи странно по своя си начин и защо е толкова трудно възникването на естествено самоорганизиране в група на онези, които имат някаква информация.

Мисля, че както е при мен, най-вероятно е така и при всички в подобна позиция (не идентично, а като базов принцип на нещата).Но мога... просто в името на обществената полезност, а и в името на вътрешните си импулси, които не подлежат на оправдаване... да коментирам набързо от време на време някои неща. Както и от известно време вече съм решил да правя.


Ако има някой, в правилната позиция и нагласа, който да направи български субтитри на горния 200-минутен линк, това би било много голяма придобивка за българското информационно пространство.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #23 -: (Събота) 14 Ноември 2015, 19:05 »

Не.


Има нова добра и нова лоша новина.


Новата лоша новина е, че горният линк НЕ Е всичко от 26.10 до 05.11, а е САМО от 26 октомври.
Ето тук са всичките неща:
https://www.youtube.com/channel/UCtQzN7XLiLvTpyUnQAa1mRw/videos

Следователно това означава, че скоро никой няма да го предаде на български. Или поне аз не виждам как това ще стане в близката година, освен ако някой не се заеме ВЕДНАГА, и ако този някой няма предварително разбиране, поне отчасти, на този същия материал.Новата добра новина е, че наистина ще се окаже, че се занимавам точно със същото.

След като изгледах първата лекция от 26.10.2015, става ясно, че Кеше иска да се направят два въздушни соленоида (с въздушно ядро), и единият да влезе в другия. След това изрично посочва, че правата жица (проводникът, който е част от соленоидната намотка), трябва да мине през центъра на вложените един в друг въздушни соленоиди.Подозирам защо се прави това - защото в неговия апарат е необходимо да се създаде условието на два вида... "електрически измерения"... така да кажа. Той прави две перпендикулярни една на друга траектории, които, както по-добре обяснявам тук, са женска (виеща се) и мъжка (права).

Това е един вариант да се получи това условие. И може би е по-лесния.


Другият е... намотката към която насочвам читателите по-горе. При нея това условие на две комбинирани ел.измерения се разглежда като "отделно, трето ел.измерение", защото се постига директно (без смесване на двете други "измерения").

Постига се чрез самата й архитектура - това е намотка по-скоро от... "кръгове". За разлика от стандартния соленоид, тази архитектура е по-разплескана и разтегната, за да може да усвои повече от два пространствени вектора. Своя "трети вектор" Кеше го постига със сглобяване на стандартните два.

И, разбира се, точно както той влага намотките едва в друга, при тази това също е така - два срещуположни канала, един в друг.


Вече подозирам и како ще каже за плазмата.  При тази намотка също се забелязва синтезиране на бяло прахово вещество, в центъра на намотката, около медните жици. Все още никой в нета не е написал какво е, не съм попадал на някой до сега, който да твърди, че го е занесъл за лабораторен анализ.
АКО успея да репликирам този ефект, ще се постарая да го дам някъде за установяване какво е.

Но най-вероятно може да е свързано с озона, защото този прах започва да се отлага по жиците, когато намотката работи на отворена верига, в резонансната си честота, и се наблюдава производството на озон.


А е възможно да е свързано и с нано-покриването на жицата, за което споменава, но още не съм гледал.
« Последна редакция: (Събота) 14 Ноември 2015, 19:11 от форум » Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #24 -: (Понеделник) 16 Ноември 2015, 06:13 »

Да. Ако някога съм имал съмнения и задръжки към научния екип на Кеше - изтеглям всичко назад.

Зад всичко, което чух от първите три часа и половина, виждам логическата основа на онези, които наистина разбират природата на свободната енергия и от къде идва. Освен това, за сега съм изключително доволен от чутото, като конкретни данни.

Според мен задължително по най-бързия начин българските субтитри трябва да намерят път към това съдържание.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #25 -: (Сряда) 18 Ноември 2015, 23:51 »

http://s22.postimg.org/cpoggcf8h/001.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системи
http://s22.postimg.org/d54bn3qjl/004.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системиРолките от лейкопласт са изпилени, за да паснат. Стомана или желязо е нужно.


http://s22.postimg.org/scfptpt0h/006.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системи
http://s22.postimg.org/ap2i998gx/007.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системи
Внимавайте при намотките. Ако сте учени хора физици - не са така, както очаквате.


http://s18.postimg.org/9b35jmnx5/011.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системи
http://s18.postimg.org/m3r9jjzix/010.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системи


http://s18.postimg.org/cn1gcxfo9/012.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системи
http://s18.postimg.org/omcyk8l95/013.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системи


http://s18.postimg.org/clrijiduh/009.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системи
http://s18.postimg.org/nb57brpnd/014.jpg
Енергия - техническа част, апарати, системи
Активен

Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #26 -: (Петък) 20 Ноември 2015, 00:34 »

Тези снимки твои лични ли са или си ги свалил от някъде? В тази плетеница от намотки каква е целта на тази машина? При соленоида двете бобини трябва да са навити в една и съща посока и дефактно няма нужда от две отделни макари, а може само с една, с обща дължина на двете и само с една намотка, тъй като двете бобини бяха свързани последователно.
Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #27 -: (Петък) 20 Ноември 2015, 00:41 »

Мои лични снимки са.


При соленоида двете бобини трябва да са навити в една и съща посока и дефактно няма нужда от две отделни макари, а може само с една, с обща дължина на двете и само с една намотка, тъй като двете бобини бяха свързани последователно.

Хаха... Добре де, peppone1... Нещо не схващам.

Ако ТРЯБВАШЕ двете бобини да са навити в една и съща посока... тогава, не мислиш ли, че ЩЕШЕ да е само една бобина?  Grin


Внимавайте при намотките. Ако сте учени хора физици - не са така, както очаквате.


НЕ - МИСЛИШ

НЕ - ЧЕТЕШНе знам как си се запазил жив до сега  shakehead
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #28 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 22:51 »

Заключвам темата по политически причини и в знак на протест срещу нерешителността на администрацията и отсъствието на модераторски екип.

Който иска да коментира, може да ми пише Лично съобщение.
Активен

Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални