Страници: 1 ... 10 11 [12]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кафето, цигарите, алкохолът и захарта  (Прочетена 11170 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #165 -: (Събота) 16 Април 2016, 04:19 »

    Предполагам,гледали сте някой от филмите,в които става един и казва примерно:
–Здравейте,аз съм Джон...и съм наркоман/алкохолик.
А другите отвръщат:
–Здравеей,Джон.

     След Отговор #48 / B.A.R. /  взех да усещам леки психо-телесни дискомфортности.Трябваше да ходя до града и вслушвайки се в усещанията си , взех найлонов плик,в случай че ми се доповръща.И като слязох от рейса...почнах да виждам наркомани.
Съвсем истински.ОМГ,те са навсякъде!Като във филма "Те живеят",където като сложиш очилата и виждаш извънземните.
     Само че в случая по-скоро имах усещане,че съм свалил очилата и от това съм почнал да виждам.Наркоманите бяха навред,и от двата пола,на различна възраст.Щъкаха  по улиците,седяха на откритите заведения или стояха пред магазините,където работеха като продавачки.Пушеха.
     Симптомите ми се усилиха.Почнах да усещам смущения в равновесието,даже няколко пъти леко залитнах.Ръцете и краката ми  се поразтрепераха,на моменти  ми се разфокусираше "картината".Насълзяване на очите и на моменти дискретно потрепване на  лицевите мускули.Започнаха да се появяват емоции,нещо като повръщане на бавен кадър,вътрешно.
     Обнадеждих се.Ей сега,рекох си,ще повърна и това ще е началото на спиране на цигарите.За да подсиля процеса си взех кутия цигари и грохнах на една пейка.Усещах две тенденции,две нишки.Едната си взе цигари,като наркоман доза,когато е в стрес,а другата ги взе точно,за да ѝ стане гадно,по-гадно,та белким ѝ писне.

     Преди години,през 90-те в едно заведение на масата до мен двама младежи пушеха и обсъждаха онези,класическите наркомани.
Аз си мислех: "Баси,тия се не усещат,че и те са си баш наркомани!"Изпитах известно чувство за превъзходство.Не ми требва това на мен.Опитвал съм,колкото да видя как е.Ми,нищо особено.Само да си харча парите,мерси,не'ам нужда.А и съм чел за вредата.
Преди се пушеше във влаковете.Когато пътувах и бях недоспал миризмата определено ми беше гадна.
    Ще влезе някой в купето и ще попита(ако изобщо се сети): "Ще ви преча ли,ако запаля?"
И кошарното съзнание вика:"Ми,не".Ама веднъж ми писнА.
Влиза един млад юнак и приветливо пита,докато си вади цигарите и запалката,дали ще ни пречи.
"Всъщност,да",казах аз,гледайки го ненатрапчиво.Стана му неудобно,не запали.Две лелки отсреща ме погледнаха с лека изненада.
Що? Да не би да си сменях бельото пред тях?Но едната ми се стори,че злорадства дискретно.Съдейки по полу-усмивчицата ѝ.
Някои пушачи бяха много дразнещи.Влиза в магазина и се прережда.Аз съм,вика,само за едни цигари.Ми аз съм само за една вафла,бе,ма не се пререждам(и бидейки пушач вече,все още смятам пререждането"само за цигари" за дразнещо и не го правя).
        Ползата от пушенето(евентуално) е,че дава шанс да поопознаеш себе си чрез този вреден акт.
*****
        Здравейте,Аз съм Хомър...ъъ....и съм битов наркоман-цигарохолик.
     
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #166 -: (Събота) 16 Април 2016, 11:18 »

Здравей, Хомър...


Аз пък съм Форум, ще разкажа една история, която се случи наскоро.Мога да говоря дълго време за навиците и психологията на пушача, понеже наблюдавам и изследвам поведението на този вид от години. Но ще разкажа само какво се случи в навечерието на 3-ти март (на свечеряване на 2-ри март) тази година.

Отивах на работа с трамвая. На една от спирките двама отракани младежи се изправиха и тръгнаха да слизат. Единият нямаше 30 и беше мой ръст (висок), но другият сякаш имаше 35+ и беше пуснал самоделна козя брадичка и саморасляк светли рехави мустаци. Не можах да преценя телосложенията им, но отникъде не висяха шкембета и не стърчаха *ъзове. И двамата се правеха на бабаити с походката си. По-младият носеше син суичър с наметнаха още в трамвая качулка и анцунг, другият по-възрастният, беше по-нисък от нас, носеше по-вталени дрехи и също сив суичър с наметната качулка.

По-младият и по-големият дойде да слиза от вратата пред мен, а по-възрастният слизаше от по-далечната врата. Демонстрираха "широко" поведение. Мъжките животни се държат така, когато са обладани от усещането, че владеят ситуацията, един вид се разгръщат нашироко и по този начин всичко, което попада в този периметър, се счита за "тяхно". Тоест "разполагат се" с него.
При хората обаче, за разлика от животните, това също така говори за индивиди, които са готови за бягство. Готови са да се пръснат на посоки, ако ситуацията се влоши достатъчно. Това разпръскване е израз и на "покриване по фланговете", защото изпитват неувереност поради някаква причина и това "покриване по фланговете" един към друг се прави, за да не може никой да ги обгради, понеже изпитват фобия от обграждане. А човек изпитва фобия от обграждане, когато няма увереност в собствените възможности и сили.

Това също така означаваше, че това са хора, които не могат да си позволят загуби. Човек, когато няма нищо за губене защото просто няма какво да губи, не се интересува от загуби. Така че щом не можеха да си позволят загуби, това означаваше, че имаха нещо за губене. И то беше източника на неувереността.

Какво според теб беше нещото за губене?

Най-вероятно имаха доста трева по себе си. Вероятно е също да са имали много пари от трева в себе си, които е трябвало да занесат някъде. Понеже само напушен човек може да си помисли, че може с илюзии и демонстрации на мъжкарство да заблуди целия брой пътници в един градски транспорт.


В следващия момент, когато трамваят наближи спирката, по-вързрастният извади цигара и я запали в трамвая.

Погледът ми се закова в очите му. Той бързо го забеляза, понеже погледът ми в повечето случаи смущава и притеснява (затова избягвам да гледам хората в очите). Не ми отвърна с вторачване. Усмихна се и започна да идва към мен. Когато ме наближи, започна да ми говори, и първите му думи бяха "Бòли ме хуяяя, сега слизам...". Говореше ми приятелски, шегувайки се, защото възприе моята заплашителност като колегиалност. Другият с него, по-младият, се завъртя към мен, с гръб към вратата, и започна да се усмихва като за "добър ден".

Аз му отвърнах по съобщителен начин "Искаш ли да те забòли...". Това им изтри усмивките почти мигновено, което означаваше, че демонстрацията на колегиална близост е била послание, че не искат проблеми. Именно защото явно имаха нещо за губене. Започнаха да ме приканват да сляза с тях, с надменен и презрителен тон. Казах, че не слизам на тази спирка. Попитах го, той там ли слизаше. Отвърна, че да. Казах - действай тогава.

В това време трамваят вече спираше. Точно преди да си отвори вратите, този по-възрастният със запалената цигара бавно протегна ръка към лицето ми, задържа я един-два мига, за да види дали ще го ухапя, след което ме плесна или ме потупа по бузата, и тръгна да слиза. По-младият вече беше слязал.

Това е важен момент, понеже те сдържаха огромна напрежение в себе си и едва се справяха с това. Аз от своя страна исках да взривя всичко. Исках просто да детонирам натъпкания барут, който те се опитваха да опазят.

Понеже... това завземане на територия, "покриване по фланговете", това разпищолване, е част от ритуала на паленето на цигарата.

Пушачът се подготвя за кеф.
Чрез цигарата, която ще запали, той ще започне да притежава света.
Така че той пали така, че да се подготви да консумира целия свят, който ще започне да притежава.
Движенията са загребващи, дланите са разтворени по-широко, тялото се разплува като във вана.
Такъмите се придърпват така, както любовница се придърпва с прегръдка към себе си. Такъмите може да са пепелника, тютюна, табакерата, запалката, кутията цигари...
Тези неща са тотеми - в ролята си на предмети, те маркират личната територия. Те са като знамената, носещи държавна, военна или политическа властова символика, които се издигат наоколо. Пазители на периметъра, както негрите в джунглите, практикуващи уика-булшит, провесват овързани с конец боклуци по клоните на дърветата.
Започва любовната игра. Запалката се подмята и бъзика, цигарата се потупва и се бара все едно е личния хуй или собствената пичка.
Запалването е сложно - докато ръката пали и поднася пламъка с ритуална нежност (по мъжествено нежен или женствено нежен начин), устните не лапат, а вкусват хартията и ватата на филтъра. Очите може да гледат в различни посоки, или към действието, но те гледат през картината и всъщност не се намират никъде.
Димът не се издишва, а се разпръсква. Издиша се на разстояние, димът трябва да се разнесе надалече наоколо. Този дим се превръща в крайник, част от себе си. Той опипва и каквото дима погълне - дотам се простира личната комфортна зона. Човек се превръща в медуза или октопод с димни пипала, превръща се в мъгла и се разстила наоколо заедно с издишания дим. Затова димът се издиша в 360 градуса по горната полусфера.


Има много начини да се развали този ритуал. Всяка една от тези стъпки може да се спъне.

Когато такъмите и тотемните свидетели се придърпват любовно и се подреждат наоколо, човек може да ги размести или може да ги поругае - да бутне нещо на земята или по друг начин да се изгаври. Това забърква една лъжичка лайно в кацата с меда.
В момента на любовната игра може да възникне проблем. Това би сподавило ритуала. Аз например обичах, когато никой не ме гледа, да крада цигари от близките до мен пушачи, да изпразвам част от тютюна и по средата на цигарата да слагам отрязани главички от кибритени клечки, след което внимателон да допълня тютюна, без да мачкам цигарата. По време на любовното обарване и чекии, тази интервенция ще се усети, и въпреки че няма да има фойерверки, ритуалът на любовната игра се вкислява, което вкислява и цялата цигара оттам насетне. Да смениш цигарата на този етап е същото като да легнеш с една жена, но след бъзбудата, тя да стане и да си тръгне и на нейно място да легне друга.
В момента на паленето, когато очите са никъде, те могат да бъдат извадени от транса. Обичах да гледам близките ми пушачи в очите точно в момента на палене, защото погледът ми ги притесняваше. Виждаха, че с очи търся ефекта и се опитвам да позная каква цигара е била запалена - обикновена, пиратка, или друга. Това прекъсваше важността на момента и също проваляше ритуала.
Обичах да имам игла за спринцовка в себе си, от най-малките, за да мога, като открадна няколко цигари, да ги надупча точно преди филтъра. Когато се прави с игла за спринцовка, тя не само че е много остра и не мачка цигарата, но ако се отработи движението и дупката се направи леко под ъгъл, дупката в хартията не се затваря после. Понякога иглата, понеже има канал в центъра си, изрязваше цяло парченце хартия. Ефектът от това е, че когато пушачът всмукне, дима не му стига до устата, ами излиза през дупката преди филтъра. Ако има достатъчно дупки, цигарата е безсмислена. Ако има по-малко дупки, това намаля силата и тежестта на цигарата. Така че разпръскването на дима може да се обезсмисли по този начин, защото няма да е възможно. То е като отпиеш уиски от продупчена чаша или като да ти се изхлузят блажните спагети от вилицата точно преди да стигнат до устата.

Но определено, най-обичах пиратките. След акто ритуалът започне и навлезе в дълбоките етапи на консумацията, и когато запаленият тютюн стигне, да кажем, средата на цигарата, където са кибритените главички, тяхното възпламеняване е бурно и стряскащо от наркотичния унес. Цигарата също така се разкъсва и по скута се поръсват боклуци и пепел.

Определено, адреналинът е най-гадното нещо! Предизвиква огън в кръвта. Адреналинът е най-гадното, защото създава спомен. Не само, че ритуалът се проваля, но това налага и една-две допълнителни цигари, които вместо да бъдат посветени на притежаването на света, трябва да са посветени на погасяване на нервата от адреналина.

По този начин пушачът се чувства поробен. Оставил си траен отпечатък върху най-интимното му, защото сега вместо да се уединява с наркотиците си, твоят образ и споменът за адреналина от твоето деяние замърсява един-два бъдещи ритуала. Създава се усещането за дълговременен стрес - за нещо, което се влачи с времето. Пушачите ненавиждат това най-много - те са роби на продължителните, дълговременни притеснения, и се опитват да ги удавят с наркотици. Така се адреналинът създава привкус на несвобода в обекта на любовта им, а това е изключително гадно, защото те си мислят, че чрез цигарите стават по-свободни и за тях това е не просто изнасилване, а белязване.

Адреналинът е чудесен.И точно това исках и аз. Исках да предизвикам адреналинна експлозия, исках да удавя всичко в адреналин: боклука, дето ми пали в трамвая, почти насрания му приятел, но и исках да удавя в адреналин цялата гнусна пасмина, возеща се в трамвая, която целодневно не понасям.

Така че, след като ме беше потупал по бузата (опит да ме превърне в такъм, тотемен свидетел от своя цигарен ритуал) и вече беше стъпил на първото стъпало за слизане, аз му теглих здрав шут в *ъза.

Това абсолютно взриви адреналината бомба, и той ми налетя с юмруци. Аз си прикрих главата с ръце, точно както се прави в бокса. Неговият приятел също влетя в трамвая и започне да сипе юмруци отгоре ми. Не правеха нещо особено. Просто изсипваха юмруци отгоре ми, без значение къде ще попаднат. понеже се бях свил в "костенурка", нямаше никакъв смисъл от цялата работа, само че усещах, че по-възрастният сипеше удари отгоре само с една ръка - защото цигарата беше в другата и не се сещаше да я пусне. Което означаваше, че не е свикнал да ги хвърля неизпушени. Понеже гледах надолу, виждах и ритници... но те също бяха безразборни. Може ли човек да нанася удар с умрук и да рита едновременно? Разбира се че не, те просто бяха изплашени маймуни, които размятаха крайниците си на случаен принцип.

Знаех какво се случва в главите им. Явно се занимаваха с някакъв боен спорт, но в адреналинната експлозия и стреса, в главите им нахлуваха всякакви неща, едно през друго. Някои неща заучени, други неща инстинктивни, но когато всичко е едно върху друго, се получава просто произволно гърчене. Не бяха преценили ситуацията, защото може би бяха напушени с трева преди това (на тревоманите им е кеф да дръпнат и обикновена цигара след това). Бях твърде висок, за да минат през "костенурката" с техните ръце и от тяхното ниво, и бях твърде висок, за да стигнат каквото и да е важно място с техните крака.
Всичко това се случи за два-три мига, разбира се. Точно преди вратите да се затворят, по-младият успя да изскочи навън, като вратата го защипа. По-възрастният обаче не успя. Обърна ми гръб в последния момент и се втурна към вратата, но тя се затвори пред него. Бързо завъртя глава настрани и ми хвърли ужасен поглед с очи. Видя, че не съм се помръднал от мястото си, след което започна да блъска вратата и метна един поглед към Батмана. Вратата се отвори и той изхвърча навън.

Този поглед беше, защото чак след като осъзна, че стратегически ситуацията беше изцяло на моя страна, всъщност може да изгуби онова, което имаха за губене. Те трябваше да слизат, а аз не. Следователно те бяха времево ограничени, а аз не. Аз бях все още неизвестно, а те вече бяха показали какво могат в рамките на обстоятелствата. Чак когато вратата се затвори, замъгляването от тревата и никотина изчезна, защото идеята, че вратата се затваря и трамвая потегля, го изважда от онзи свещен периметър, който си беше маркирал (както животните си опикават периметъра), с бабаитския си театър и цигарения дим. А изваждането от тази среда е изваждане от илюзията, която наркотика създава. така че в онзи момент той можа да си даде сметка, че съм твърде много физически ресурс, за да могат да ми направят каквото и да е за две кратки минути. Освен това се отрезви за факта, че те всъщност не разполагаха с достатъчно ресурси да спечелят този спаринг, ако и аз бях решил да участвам в него.
Вече навън, по-възрастният каза нещо от рода на "Я го виж, *опелето..." или нещо от сорта. Преди вратите отново да се затворят и трамвая окончателно да потегли, отново ме приканваха да сляза при тях. Важното за мен беше, че по-възрастният, докато ми отправяше реплики, отправи и един поглед надолу към цигарата в ръката си.

Пушачите правят това, когато с цигарата нещо не е наред. Вкуса й вече не беше наред. Защото беше започнал да се чувства гадно. Когато пушачът започне да се чувства гадно, докато пуши, той поглежда цигарата си със съмнение, и понякога я разглежда.

Причината е, че тялото му започваше да произвежда адреналин на талази и да го комбинира с никотина в кръвта. Ако са били пушили и трева преди това, адреналинът сигурно е създал доста горчиво в кръвта, някак си михлюзко усещане.

И най-важното е, че от този момент нататък на пушача хем му се пуши, хем обаче не му се пуши. Започва да го сърби и да се нервира - точно обратното на онова блаженство, когато припалва още преди да е слязал от трамвая. А това се оправя само с времето - време, в което той трябва да се справя с физиологичната нерва и със съвсем "реалната реалност" на адреналинно-никотинното отравяне.

П.П.
След това се наложи да изнеса лекция на двама младежи в същия трямвай, които се бяха притеснили от ситуацията. Питаха ме защо съм "скочил" на двама и ми споделяха колко гадно им ставало да наблюдават такива ситуации и как се чувствали безпомощни понякога. Така в следващите няколко спирки трябваше да обясня на младежта (бяха гимназисти) защо е станало всичко, какви са ми били подбудите, защо човек не трябва да се бои само заради бройката на противниците и защо именно в навечерието на трети март е подходящ момент младите да си отстояват принципите.
Активен

Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #167 -: (Събота) 16 Април 2016, 20:51 »

  Днес няколко пъти четох твоята история.Добра случка в трамвая.Някои пушачи имат наистина дразнещ маниер.Но ми е чудно каква е тази сръчност така да обработваш цигарите с изненади,без да те забележат.

"Когато пушачът започне да се чувства гадно, докато пуши, той поглежда цигарата си със съмнение, и понякога я разглежда."

LOL!Точно това правех на пейката.И това също е вярно:

"И най-важното е, че от този момент нататък на пушача хем му се пуши, хем обаче не му се пуши."


   Аз,както съм казвал,не съм корав тип и не се правя.Според мен не гледам лошо,но няколко пъти се  е оказвало,че отсрещната страна мисли обратното.Може да са били някакви техни си проекции.Само когато някой почне да ме дразни имам тенденция да го гледам точно в зъркелите,но не е умишлено.Веднъж си изкарах боя.В един бар-дискотека си седях и бях стъпил на една саксия,както и околните.И някакво яко говедо дойде,да ми каже да си сваля краката.Всъщност не чух добре от музиката,но предположих по жеста му.Леко пийнАл,усетих,а такива ме дразнят и неволно го загледАх.Откъде да знам,че е биячът на заведението?През 90-те повечето не носеха униформи с надписи.Просто неволно му засякох погледа явно,щото другите не му пречеха.
   Интересно ми е какво ли ще почувствам,ако се гледаме с теб,докато пуша.Без нагли пози,разбира се.Може да ми стане гадно,което да даде своя принос за отказването на тия пущини.
   Мислех да цитирам свои мейли до една друга личност, но не съм готов.Пиша го това като евентуално настройване.
   
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #168 -: (Събота) 16 Април 2016, 22:09 »

Но ми е чудно каква е тази сръчност така да обработваш цигарите с изненади,без да те забележат.

Когато си затворен в едно помещение с едни и същи хора за по 12 часа през ден години наред, и единствените ти достъпни неща са хартийки, кламери, кибрити, кабели, химикалки, тетрадки, пищови, алуминиево фолио и други боклуци, човек развива всякакви умения и измисля всякакви неща.

Искам да кажа, преди да си купи електронен четец, за да чете книги :р
Активен

Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #169 -: (Вторник) 26 Април 2016, 11:09 »

ПИЙТЕ ЧАЙ ОТ ЖИВОВЛЯК, ЗА ДА ОТКАЖЕТЕ ЦИГАРИТЕ
 Танините и растителният клей в листата на живовляка унищожават вредните бактерии в дихателните пътища и защитават от микроорганизми, а силициевата киселина е необходима за изграждане на лигавиците. Чаят от живовляк е отлично средство против кашлица. Сиропът от билката се дава най-вече на деца срещу същите оплаквания. Ако се опитвате да откажете цигарите, редовното пиене на чай от живовляк ще ви помогне да успеете. Много бивши пушачи твърдят, че именно този чай им е помогнал да скъсат с вредния навик. За да си го приготвите, залейте 2 чаени лъжички наситнен сух живовляк с 1 чаена чаша вряла вода. Изчакайте около 10 минути да се запари и прецедете. Пийте по 2 - 4 чаши през целия ден, като може да го подсладите с пчелен мед.

  Меда се слага, когато температурата на чая е не повече от 37-38 градуса, защото при висока температура се отделя вещество  хидроксиметилфурфурол, което е канцерогенно. При над 40 градуса ензимът(ферментът) на меда, диастаза се унищожава. Диастазата е ензим, отговорен за превръщането на нишестето в глюкоза.
« Последна редакция: (Вторник) 26 Април 2016, 11:16 от Antistar » Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #170 -: (Сряда) 13 Юли 2016, 21:54 »

    Да помислим логично(може би).

   "Цигарите убиват",така ли?

   Дали производителите имат интерес да произвеждат продукт,който убива потребителя и така е загубен като клиент?
Според мен,ако беше възможно,производителите щяха да правят удължаващи живота цигари,за да може клиентът по-дълго време да купува.
   Според мен най-добрият вариант за производителите са удължаващи живота цигари с повишен ефект на пристрастяване.Е,поне за последното са изнамерили начин да го постигнат,доколкото се информирах от клипове.

Засега най-бързо(от пръв опит) и нелечимо пристрастяващия наркотик,който убива наистина бавно е кислородът.
Природата си остава ненадмината(засега).
   
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #171 -: (Четвъртък) 25 Август 2016, 10:08 »

Пушачът дърпа от цигарата няколко пъти общо, но през голяма част от времето тя просто дими и изгаря във въздуха. Дърпането поема повече дим, така че дименето във въздуха не е 50%, но може би е нещо между 20-30%, които изгарят във въздуха.

Тази проста физика нарежда цигарата на по-ниско стъпало по показател на ефективността дори от двигателя с вътрешно горене.Но това не е всичко.

Когато пучашът напълни дробовете с дим, той след това издиша. Невероятно малък процент от никотина в дима се усвоява от кръвта за това време, и почти 100% (да кажем нещо като между 90 - 97%) се издиша в атмосферата. Ако вместо това пушачът издиша в надуваем балон, той ще може да дърпа от този балон още много пъти, и е съвсем вероятно да се напуши много преди никотиновия потенциал на балона да се изчерпа.

Но тогава всичко останало от цигарата ще догори във въздуха.

Следователно от 5-те лева, които пушачът плаща за кутия, той усвоява, може би, около 50ст. И това е завишение, ако допуснем най-добрия случай.И ВЪПРЕКИ този очевиден логически абсурд, все пак из населението се срещат "икономично настроени" пушачи. Представяте ли си пределите на човешката слепота?

Това са онези, които сами си свиват цигари, с мотивацията, че пестят една малка част от пълната цена на купешката кутия.

Искат да спестят от цената... но поддържат същата система на безсмислено разхищение, като произвеждат същите инструменти - цигарите за палене?

Каква... неизвинима несъобразителност (за да не звуча обидно).

А само едно елементарно техническо решение - например въвеждането на технически електронни лули, които да горят точно определени миниатюрни дози тютюн и които да имат система за по-пълно усвояване на осободения във въздуха никотин - ТОТАЛНО би променило облика на цяяяяялата индустрия.

Полетата с тютюн ще изчезнат. Заводите за тютюн ще изчезнат и ще са рядкост, подобна на атомните електроцентрали. Милиони хора ще останат без работа, с което планетата значително ще се облекчи и еко-системата ще издържи на безумията ни още няколко столетия.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #172 -: (Четвъртък) 25 Август 2016, 11:42 »

Aqua, molia,molia...
Ako shtesh viarvai predi pusheh po kutia i poveche, posle kato minah na tutun, dali ot murzel,ili puk samia tutun e razlichen, ne znam, no za 4 godini upotrebata mi padna na 2-3 paketa mesechno.I to ot malkite, po 20 gr.Niamam predstava kolko e gr.tutun ima v edna kutia, no 30 kutii sa povece ot 60 gr.
Celta mi e da stane 1 paket na 2 meseca, koeto shte reche po 2-3 slimki dnevno..Ama oshte sum na 7-8 za denia.

P.p.A ako elektronnata pura izmesti zakonovo cigarata tutun,avtomatichno spiram .
Ima neshto vuv " zhivia" ogun, koeto plastmasata ne mozhe da mi dade.
Inak sum suglasna.Za vredata ot tutuna i pr.
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #173 -: (Събота) 03 Септември 2016, 01:55 »

и еко-системата ще издържи на безумията ни още няколко столетия.

форум, без такива песимистични изказвания от теб. Ако вземеш да ги пускаш, коментарите в тоя дух, ще му пиша на админа да ти слага бан.
Нали именно ние сме тези, които ще променим посоката и това което се случва в момента.

Заводите за тютюн и атомните електроцентрали ще изчезнат, но полетата с тютюн ще останат.
Чрез засадените полетата с тютюн и други растения ще облагородяваме почви. Тютюнът ще изсмуква вредните неща, натрупвайки ги в себе си - така ще изваждаме отровата по ефективен начин от почвата. И обратното - ще засаждаме полета с растения, чрез които ефективно да внасяме полезни вещества в почвата. Много по-добре ще разбираме растенията и това което ни предлагат, също и минералното и животинското царство и ще балансираме екосистемата, а не да се опитваме да я крепим още няколко столетия.
Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #174 -: (Неделя) 16 Април 2017, 09:28 »

Норбеков - Как правилно да спрем цигарите?

https://www.youtube.com/watch?v=e50KvYI7nPU

Тази тема за мен е животрептяща,ето ви една гледна точка(от многото).
Който не е готов (вътрешно) да спре цигарите може да си намери във видеото оправдание за пушенето.
Но това не е обвинение.Такава е психомеханиката - причините за пушенето са вътрешни и никакви мотиватори отвън няма да помогнат,докато вътрешната мотивация не е узряла.Отвън може(евентуално) да се катализира дадена вътрешна наличност и то само:

1.Ако я има.
2.Ако е узряла.

"Зад волята стои желание"

Това е цитат от "Концентрация и медитация" на Крисмъс Хъмфрис.
Ако приемете(без да сте задължени,разбира се),че горния цитат е верен,то когато казвате:
"Искам да ги откажа,но нямам воля",то това би могло да означава,че нямате...какво?

Пушенето може и да е вредно,но вредно е и да се опитвате да го спирате по "крив" начин, с външна мотивация,която не е Вашата.

Така че ако някой шибан пушачомразец почне да ви облъчва със злобата си,предложете му цигара...или пък тази картинка:(Метафоричен звук от пиличка за подостряне на котешки нокти...)Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #175 -: (Четвъртък) 20 Април 2017, 13:49 »

http://www.fasaspirin.narod.ru/otkazvaneto.htm

Най-ценното на тази страница е линкът към книгата на Джилиан Райли (по-надолу,в синьо).
Допадна ми как с леко чувство за хумор авторът е описал как той се е чувствал при отказването.

А дали е било успешно,ще разбере,ако умре като непушач, без нито една цигара след момента на отказването.Пожелавам му успех!

Малко цитати плюс коментарчета/докато пиша това цигарата ми ръси пепел върху клавиатурата...

"От къде сте такива оптимисти, че наистина ще избегнете тяхната съдба. Нали на пушача сметката се представя тогава, когато е твърде късно да поправи това, което лекомислено си е приготвил през годините. Предполагам, че тези думи достигнаха до Вашия разум и всеки нормален човек, ще разбере тяхната истинност и логика."

Подсъзнанието има друга логика.Най-буквално казано.

" Към настоящия момент в Западна Европа и Америка на пушачите се гледа като втора ръка хора. Прилага им се натиск при наемане на работа, здравни застраховки, забрани за пушене на обществени места и прочие. Това също въздейства на съзнанието."

Въздейства  също и на подсъзнанието.ТО се чувства ограничено и в инстинктивния си порив към свобода може да усили пушенето у дома например.Все пак,при различните психофизически типове е различно,някои може и да имат полза  от рестрикциите за отказването си.При НЕкошарното мислене такива рестрикции и прочие имат обратен ефект.Личен
 опит.

"Въздействайте на Вашето съзнание като се насочите към позитивното мислене: Например : “Имам силна воля” ; “Успявам във всяко начинание”; “Отказах цигарите-браво на мен”..."

Абе,вие въздействате на съзнанието си,а ето как реагира Подсъзнанието на такива позитивни утвърждения(в някои случаи;важен е индивидуалният подход):

"Така лиии...Я виж Ти какво ще направя АЗ сега."


"Темата за голямото значение, което има психическата настройка на пушача е много добре разгледана в книгата на Джилиан Райли “Как да откажа цигарите”..."

Тук съм съгласен и отново препоръчвам тази книга.С нея спрях цигарите без усилие и не пуших два месеца.Почти без абстиненция.Само дето после без усилие,неусетно дори пропуших пак.

Не,не иронизирам книгата,просто явно нещо съм пропуснал при двете подчертани думи в горния цитат.
Първо,смятам аз,кандидат непушачът трябва да се освободи от всички външни псевдомотивации,майната им на непушачите и здравословно живеещите.Всеки път,когато натискат клавишите,за да пишат злостни дитирамби срещу нашего брата грешнаго пушача,те ползват технология,която в своето създаване и развитие нанася вреда на екологията в глобален план.
Да не мислите,че компютърните чаркове се произвеждат от зелен бамбук?

Всеки път когато непушачът кара кола или се вози той ползва технология,замърсяваща въздуха.
Кое е по-замърсяващо - пушекът от всички изпушени цигари по света или газовете от всички коли по света?
Да не би всички непушачи да са некаращи коли и невозещи се на тях(да не забравяме и самолетите и автобусите)?
Никога?

Един самолет,натъпкан с маниаци на здравословния начин на живот,носещ ги към здравословно-духовна екс*урзия до Бали,да речем,замърсява въздуха много повече от голям ресторант,натъпкан само с пушачи.

Цигарите наистина са вредни,но както и неврозата,те могат да имат защитна(макар и не по най-конструктивния начин) функция.Повтарям се:Вашата мотивация за освобождаване(не "спиране",защото думата действа ограничаващо на подсъзнанието и ТО реагира негативно) от пушенето трябва да бъде вътрешно Вашата.Затова не мога да дам конкретен общовалиден съвет за успех,уви.

И като съм почнал да се повтарям,ще се повторя с нещо от по-горе.

Майната им на непушачите и здравословно живеещите.Не им дължа нищо.


Започнете с горното,а после,евентуално обмислете да продължите с долното:

А на себе си дължа ли нещо и ако да, какво е то?Дават ли ми го цигарите наистина или ми дават фалшив заместител?
И ако е така защо е така?


А за кафето,алкохолът и захарта...същото като с цигарите е.
Не се стресирайте със здравословен начин на живот(по неподходящ за ВАС начин),защото може да пропушите от напрежението,или да залитнете по сладкото.

И избягвайте ,ако работите охрана на хотел,примерно,за бога,сестри и братя,избягвайте да уреждате проститутки за клиентите.Особено,ако са малолетни( за проститутките става въпрос,не за клиентите).
Това може да ви закачи неусетно към егрегора на определена кофти общност,от което ще имате психоенергийни,иначе казано - кармични негативни влияния.
(Абе не знам така ли е,ама рекох да се правя на моралист)

Айде,оставям ви,че тряа'запаля.

Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #176 -: (Петък) 21 Април 2017, 02:15 »

http://www.fasaspirin.narod.ru/otkazvaneto.htm

Най-ценното на тази страница е линкът към книгата на Джилиан Райли (по-надолу,в синьо).
Допадна ми как с леко чувство за хумор авторът е описал как той се е чувствал при отказването.

А дали е било успешно,ще разбере,ако умре като непушач, без нито една цигара след момента на отказването.Пожелавам му успех!

Малко цитати плюс коментарчета/докато пиша това цигарата ми ръси пепел върху клавиатурата...

"От къде сте такива оптимисти, че наистина ще избегнете тяхната съдба. Нали на пушача сметката се представя тогава, когато е твърде късно да поправи това, което лекомислено си е приготвил през годините. Предполагам, че тези думи достигнаха до Вашия разум и всеки нормален човек, ще разбере тяхната истинност и логика."

Подсъзнанието има друга логика.Най-буквално казано.

" Към настоящия момент в Западна Европа и Америка на пушачите се гледа като втора ръка хора. Прилага им се натиск при наемане на работа, здравни застраховки, забрани за пушене на обществени места и прочие. Това също въздейства на съзнанието."

Въздейства  също и на подсъзнанието.ТО се чувства ограничено и в инстинктивния си порив към свобода може да усили пушенето у дома например.Все пак,при различните психофизически типове е различно,някои може и да имат полза  от рестрикциите за отказването си.При НЕкошарното мислене такива рестрикции и прочие имат обратен ефект.Личен
 опит.

"Въздействайте на Вашето съзнание като се насочите към позитивното мислене: Например : “Имам силна воля” ; “Успявам във всяко начинание”; “Отказах цигарите-браво на мен”..."

Абе,вие въздействате на съзнанието си,а ето как реагира Подсъзнанието на такива позитивни утвърждения(в някои случаи;важен е индивидуалният подход):

"Така лиии...Я виж Ти какво ще направя АЗ сега."


"Темата за голямото значение, което има психическата настройка на пушача е много добре разгледана в книгата на Джилиан Райли “Как да откажа цигарите”..."

Тук съм съгласен и отново препоръчвам тази книга.С нея спрях цигарите без усилие и не пуших два месеца.Почти без абстиненция.Само дето после без усилие,неусетно дори пропуших пак.

Не,не иронизирам книгата,просто явно нещо съм пропуснал при двете подчертани думи в горния цитат.
Първо,смятам аз,кандидат непушачът трябва да се освободи от всички външни псевдомотивации,майната им на непушачите и здравословно живеещите.Всеки път,когато натискат клавишите,за да пишат злостни дитирамби срещу нашего брата грешнаго пушача,те ползват технология,която в своето създаване и развитие нанася вреда на екологията в глобален план.
Да не мислите,че компютърните чаркове се произвеждат от зелен бамбук?

Всеки път когато непушачът кара кола или се вози той ползва технология,замърсяваща въздуха.
Кое е по-замърсяващо - пушекът от всички изпушени цигари по света или газовете от всички коли по света?
Да не би всички непушачи да са некаращи коли и невозещи се на тях(да не забравяме и самолетите и автобусите)?
Никога?

Един самолет,натъпкан с маниаци на здравословния начин на живот,носещ ги към здравословно-духовна екс*урзия до Бали,да речем,замърсява въздуха много повече от голям ресторант,натъпкан само с пушачи.

Цигарите наистина са вредни,но както и неврозата,те могат да имат защитна(макар и не по най-конструктивния начин) функция.Повтарям се:Вашата мотивация за освобождаване(не "спиране",защото думата действа ограничаващо на подсъзнанието и ТО реагира негативно) от пушенето трябва да бъде вътрешно Вашата.Затова не мога да дам конкретен общовалиден съвет за успех,уви.

И като съм почнал да се повтарям,ще се повторя с нещо от по-горе.

Майната им на непушачите и здравословно живеещите.Не им дължа нищо.


Започнете с горното,а после,евентуално обмислете да продължите с долното:

А на себе си дължа ли нещо и ако да, какво е то?Дават ли ми го цигарите наистина или ми дават фалшив заместител?
И ако е така защо е така?


А за кафето,алкохолът и захарта...същото като с цигарите е.
Не се стресирайте със здравословен начин на живот(по неподходящ за ВАС начин),защото може да пропушите от напрежението,или да залитнете по сладкото.

И избягвайте ,ако работите охрана на хотел,примерно,за бога,сестри и братя,избягвайте да уреждате проститутки за клиентите.Особено,ако са малолетни( за проститутките става въпрос,не за клиентите).
Това може да ви закачи неусетно към егрегора на определена кофти общност,от което ще имате психоенергийни,иначе казано - кармични негативни влияния.
(Абе не знам така ли е,ама рекох да се правя на моралист)

Айде,оставям ви,че тряа'запаля.


Здрасти Хоумър, предлагам ти една по-друга гледна точка. Вместо да боричкаме дали самолетите замърсяват повече въздуха или пушачите. Идеята е да направим нещо добро - засади едно дърво да пречиства въздуха. В смисъл, ако имаш автомобил с него отиди, когато копаеш ямката за дръвчето, запали си цигарата и т.н.
Не е нужно да се отказваш от пороците и слабостите на характера, угаждай си, но вложи енергията си и за положително. Вместо да я хабим в разсъждения дали автомобилистите или пушачите сме повече прегрешили, насочи я към друго, виж кога, как се стратифицират семките, кое как никне и т.н. Аз ги събирам от плодовете, които съм ял през годината.
---------------------------------------------
Цигари не употребявам от доста години. Във втори клас в училище пропуших - в училище ги и отказах, така се случи.
Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #177 -: (Петък) 21 Април 2017, 04:12 »

Здравей,Страшкоу.

Съгласен съм,че трябва да насочваме енергията си в положителна посока.Например,тези,които се обременяват с неуспешно спиране на пушенето да не го правят,само защото,както пишеше в статията: "на пушачите се гледа като втора ръка хора"

Грешка е да се опитват да спират пушенето заради външна оценка.Има като че ли някаква стаена агресия към непушачите.
Тази глобална вълна от епидемия за борба с пушенето е движена от същите сатанисти,печелещи милиарди от производството на цигари.Също както и при борбата с тероризма,с едната ръка създават проблем,с другата се борят с него,а с пропагандата си внасят разделение между хората - пушачи и непушачи,толерантни и нетолерантни.

Прочее, в духа на евроатлантическите ценности,ако някой непушач ви критикува,кажете му да бъде толерантен към Вашата Различност.Иначе не е Ивропейско.

Аз пропуших преди няколко години/вече съм го казвал/ и съм ги спирал многократно.Последният път беше преди няколко часа,но вече отново съм бивш непушач.Може би ще бъде от полза на някои колеги пушачи,да напиша един "Дневник на Ексхибициониста Абстиненционист",но трябва да посъбера материал/преживявания.Ползата би могла да бъде двояка - някои да спрат да се тормозят с неуспешни опити за отказване на пушенето,а други - виждайки трудностите по тази пътека да решат дали наистина искат да тръгват по нея.

А третата категория читатели на това все още ненаписано четиво са най-евентуални,но са ми най-симпатични.
Тези дето ще си кажат: "Баси психаря,вече не се чувствам сам."

https://www.youtube.com/watch?v=1-xGerv5FOk

Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #178 -: (Събота) 22 Април 2017, 01:58 »

Здравей,Страшкоу.

Съгласен съм,че трябва да насочваме енергията си в положителна посока.Например,тези,които се обременяват с неуспешно спиране на пушенето да не го правят,само защото,както пишеше в статията: "на пушачите се гледа като втора ръка хора"

Грешка е да се опитват да спират пушенето заради външна оценка.Има като че ли някаква стаена агресия към непушачите.
Тази глобална вълна от епидемия за борба с пушенето е движена от същите сатанисти,печелещи милиарди от производството на цигари.Също както и при борбата с тероризма,с едната ръка създават проблем,с другата се борят с него,а с пропагандата си внасят разделение между хората - пушачи и непушачи,толерантни и нетолерантни.

Прочее, в духа на евроатлантическите ценности,ако някой непушач ви критикува,кажете му да бъде толерантен към Вашата Различност.Иначе не е Ивропейско.

Аз пропуших преди няколко години/вече съм го казвал/ и съм ги спирал многократно.Последният път беше преди няколко часа,но вече отново съм бивш непушач.Може би ще бъде от полза на някои колеги пушачи,да напиша един "Дневник на Ексхибициониста Абстиненционист",но трябва да посъбера материал/преживявания.Ползата би могла да бъде двояка - някои да спрат да се тормозят с неуспешни опити за отказване на пушенето,а други - виждайки трудностите по тази пътека да решат дали наистина искат да тръгват по нея.

А третата категория читатели на това все още ненаписано четиво са най-евентуални,но са ми най-симпатични.
Тези дето ще си кажат: "Баси психаря,вече не се чувствам сам."

https://www.youtube.com/watch?v=1-xGerv5FOk


Хоумър, имах предвид, че докато разсъждаваме дали борбата с пушенето е движена от сатанистите, е нужно между другото и аз и ти и всеки, да правим и по нещо свестно. Не става дума за дръвчета или събиране на семки. По принцип да вършим и по нещо градивно.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални