Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кафето, цигарите, алкохолът и захарта  (Прочетена 11331 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #135 -: (Вторник) 01 Декември 2015, 19:25 »

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-drug-li-da-plashta-za-tozi-kojto-pie-i-iade-slanina-6046403

Министър Москов иска да внуши, че не трябва друг да плаща лечението на този, който пие ракия, пуши и яде сланина и не желае да има хранителни навици...

Ми значи още преди години трябваше да ме направят министър...
Не съм много съгласна защото:
1/кой и как ще докаже хранителните навици на болния какви са били преди да се разболее?
2/кой и как ще докаже, че именно дадените хранителни навици са причина за даденото заболяване?

Храненето на физическото тяло с материална храна е само ЕДИН от факторите, определящи здравето на същото.
Друг, НЕ ПО - МАЛКО ВЛИЯЕЩ върху здравето фактор са емоциите и особено негативните емоции. И, ако част от тях могат да се избягват с философия, с разбиране, с медитация, с психоанализ, то има друга част, която НЕ може /уви/ да бъде избегната...
Да не забравяме и негативното влияние на енергиите върху физическото тяло, на качеството на вдишвания въздух /кемтрейлс/ и влиянието на питейната вода....в която един Господ знае какво още има....независимо минерална ли е или от чешмата...
Да, "лекарствата" не "лекуват", това е повече от ясно. НО! Когато човек е "изтървал нещата" /по една или друга причина/, те /лекарствата/ "закрепват положението" /прецаквайки нещо друго, естествено/....Така е....Компромис в името на оживяването...
И още: да не забравяме, че по един начин се държи едно младо тяло и едно вече поочукано от Живота /гореописания/ тяло...Ако ще да си най - най - ама най - старателния йога, въздържател и аскет на света, рано или късно и твоят ред ще дойде да изтървеш нещата...просто защото си човек...Емоциите скапват тялото. Живеенето скапва тялото...И пак ще им попаднеш в ръцете /на "лекарите"/...
Говоря с огорчение, защото майка ми беше лекар и то свестен лекар /и свестен човек най - вече!/...Но и тя си отиде от небрежността и некадърността на колегите си.

С две думи: не съм сигурна, че предложенията на здравния министър и на БиБи са добра идея или лоша идея...
Те се интересуват само от кинтите...Като всички. Дреме им за хората... Sad

Да, точно затова е неадекватно да има нещо като "здравна система". Що за абсурд? Аз не казвам, че само това е грешно - казвам, че това е самата причина да се разформирова подобно министерство.
И само една от многото причини да се разформирова всяка държава по принцип.


А ти къде по-точно видя да подкрепям предложенията на здравния министър? Или на Би би? Аз дори си нямам на идея, че имало предложения... камо ли да знам какви са.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #136 -: (Вторник) 01 Декември 2015, 19:32 »

За сланината не знам,ама цигарите и алкохола не се ли откриват с тестове?Кръв,урина..
Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #137 -: (Вторник) 01 Декември 2015, 21:25 »

"Министър Москов иска да внуши, че не трябва друг да плаща лечението на този, който пие ракия, пуши и яде сланина и не желае да има хранителни навици..."

 Може би някой е имал предвид "здравословни хранителни навици".Защото хранителни навици има всичко,що се храни,включително прасетата.А дали министър Москов ще поиска да внуши,че не трябва други да плащат за лечението на здравно неосигурени мънгауи?
Чувал съм да се говори,че някой бил казал,че имало няколко такива широко разпространени изолирани случая.Но не твърдя,не съм проверявал.

"който пие ракия(а уиски?), пуши и яде сланина"


Бих разширил тази категория безотговорни граждани и с този който яде Фафли,кремвирши и салами от немесо/и месо,маргарин,това,което наричат "хляб"...и други разни.Също така и всички които си позволяват да имат нездравословни дихателни навици,дишайки въздух,обогатен с Кемтрейлс.Кемтрейлс,Борисов,сеш'ли съ?


« Последна редакция: (Вторник) 01 Декември 2015, 21:32 от HomerCat » Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #138 -: (Вторник) 01 Декември 2015, 21:26 »

Да, точно затова е неадекватно да има нещо като "здравна система". Що за абсурд? Аз не казвам, че само това е грешно - казвам, че това е самата причина да се разформирова подобно министерство.
И само една от многото причини да се разформирова всяка държава по принцип.

А ти къде по-точно видя да подкрепям предложенията на здравния министър? Или на Би би? Аз дори си нямам на идея, че имало предложения... камо ли да знам какви са.
Аз гледам на държавата като на егрегор и този ми поглед ми дава най - ясната картина /за мен!/. Следя енергиите - коя на къде...Но егрегор се прави от СХОДНИ /по нещо!/ хора, а българския егрегор е много разнороден....то за това и сме на тоя хал де....
За това, че реших, че подкрепяш предложенията на здравния министър и на БиБи - ами, не съм те разбрала правилно явно....Линка, който си дал е към публикация, в която се бистрят тия предложения. /Ти не прегледа ли линка, който даде?... Grin/
 
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #139 -: (Вторник) 01 Декември 2015, 21:32 »

Ти не прегледа ли линка, който даде?... Grin

Разбира се че не =) Повече ме интересува, че със здравния министър мислим еднакво, когато става дума за принципа на функциониране на системата.

Да се събират пари от всички, и всички да се тъпчат с вафли, маргарин, салами и цигари, с които пари после да лекуваме онези, на които първи им се сринат системите, е малоумно. Така че тази система е обречена да се провали. И, както се вижда, колкото по-близо отива до провала си, толкова повече министъра започва да изплюва фрази, които отдавна съм казвал...
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #140 -: (Вторник) 01 Декември 2015, 21:51 »

Защото аз например живея здравословно и сам се грижа за добруването си. Не пуша, не пия ракии и уискита, не ям маргарини, салами, нито вафли и кроасани. Така че бих искал да съм свободен от здравни вноски, защото гарантирам с отговорността си към се бе си, че никога няма да ползвам услугите на осигуреното здравеопазване. Бих искал да поема всички евентуални инциденти на свой риск, и не желая да плащам здравни вноски, защото тези пари ми трябват сега.

Вместо това обаче съм длъжен за плащам здравето на HomerCat и на bg2, защото те са тези, които ще наваксват безотговорното си поведение, ползвайки моя доброволен труд. И аз отказвам да съм доброволец в една фирма за застраховки - защото това е здравната система - но държавата ме задължава.


Също така, не желая да плащам вноски за пенсия, защото не желая да използвам пенсионния фонд. Бих искал сам да се погрижа за старините си, и аз СЕ грижа сам за старините си, и ще бъда чудесно подсигурен на старини, тази "пенсия", която ще ми се припише, ще ми бъде по-скоро обременяваща, отколкото от някаква полза. А парите ми трябват сега - не после, когато ще са ми безполезни.


Така че, виждаш ли, парите ми трябват сега, за да мога по-бързо да се справя с осигуряването на живота си, защото държавата ме е подценила, и не желая да спазвам нейния ритъм - мога много по-бързо. Само че съм задължен да лекувам HomerCat и bg2 с труда си, понеже те са безотговорни пропадняци, а не можем да оставяме членовете на обществото да измират, понеже някой се облагодетелтва от всеки един от нас, и този някой ни забранява да се изоставяме.


Следва въпроса и моя опит да се откажа от държавата, и да не съм част от тази, или която и да е държава, именно заради пенсионните и здравните системи, които са идиотщина. Само че това е невъзможно.


Така че, аз трябва да успея в живота си въпреки HomerCat и bg2, те са просто едно допълнително бреме на раменете ми - нещо като изпитание. Така, докато ги има, ИЛИ докато държавата е непобедима от отделния човек, аз ще трябва да успея въпреки тях.


И аз ще го направя. Не се оплаквам, само изтъквам логиката на нещата.А междудругото, точно заради това държавата е прикрепила онези двамата към мен - за да е сигурно, че никой няма да може да я изпревари, за да може по-бързите да дърпат по-бавните, а не да се съревновават с държавата и робовладелеца.
Активен

Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #141 -: (Сряда) 02 Декември 2015, 12:07 »

Аз живея нездравословно(Mea Culpa),но съм съгласен да си плащам лечението.В замяна обаче искам да ме освободят от здравна и пенсионна осигуровка.Ако се разболея от нещо по-леко - плащам,ако е по-тежко(под това включвам и пенсионерстването) - евтаназия на собствени разноски.

Е,аз съм готов да  се разведа с държавата,но съгласието няма да е взаимно,защото аз без нея мога/ако тя не ми пречи/ и ако повече хора изберат този вариант ще се окаже може би,че държавата не може да си позволи това,защото нейната цел е да поддържа "пенсионните и здравните системи, които са идиотщина." Съвсем умишлено според мен.Не ми се слушат мозъчните изпръцквания на отгледания с филия мас премиер.Бих му платил евтаназията,но не вервам да се навие.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #142 -: (Сряда) 02 Декември 2015, 12:12 »


Е,аз съм готов да  се разведа с държавата,но съгласието няма да е взаимно,защото аз без нея мога/ако тя не ми пречи/ и ако повече хора изберат този вариант ще се окаже може би,че държавата не може да си позволи това,защото нейната цел е да поддържа "пенсионните и здравните системи, които са идиотщина."[/color] Съвсем умишлено според мен.Не ми се слушат мозъчните изпръцквания на отгледания с филия мас премиер.Бих му платил евтаназията,но не вервам да се навие.

И ти си прав..Всеки месец ми вземат по 3-400 лева удръжки!!!
Аз им заработвам средно салдо от порядъка 3000 месечно..Т.е.изкарала съм си двойно заплата...
« Последна редакция: (Сряда) 02 Декември 2015, 12:50 от Psyhea » Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #143 -: (Сряда) 02 Декември 2015, 12:38 »

Защото аз например живея здравословно и сам се грижа за добруването си. Не пуша, не пия ракии и уискита, не ям маргарини, салами, нито вафли и кроасани. Така че бих искал да съм свободен от здравни вноски, защото гарантирам с отговорността си към се бе си, че никога няма да ползвам услугите на осигуреното здравеопазване. Бих искал да поема всички евентуални инциденти на свой риск, и не желая да плащам здравни вноски, защото тези пари ми трябват сега.
"Гаранция - Франция", както се казва.... Grin Но пък след като декларираш, че като "изтървеш нещата" ще си плащаш сам без да разчиташ на Бърза помощ и на здравни пътеки - защо пък не...НО!!! Наистина нещата трябва да са поставени ребром - като не плащаш вноски и ще си плащаш "при зор", то дори и лошо да ти стане на улицата, за теб не трябва да викат безплатната Бърза помощ, нали така? Ако ДА, то аз съм ЗА. НО! Да е стриктно!!! Дори и да заумираш - безплатна Бърза помощ - НЕ.

Защото те и мангалите не си плащат, но като "заумиргат" без никакви угризения и задръжки си звънкат на Бърза помощ /за която плащам аз.../ Sad
Аз живея нездравословно(Mea Culpa),но съм съгласен да си плащам лечението.В замяна обаче искам да ме освободят от здравна и пенсионна осигуровка.Ако се разболея от нещо по-леко - плащам,ако е по-тежко(под това включвам и пенсионерстването) - евтаназия на собствени разноски.

Съгласна съм. И аз бих искала по този начин да функционирам. Но няма никакъв шанс това да стане.
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #144 -: (Сряда) 02 Декември 2015, 12:43 »

Мира, аз бих ходил с пистолет, само за да може, когато стане инцидент, да мога да заплаша с нещо бърза помощ, за да не ме докосват.

Защото, ако не знаеш, когато човекът е в безсъзнание, е ЗАКОН бърза помощ да го прибере. Ако се установи, че е в съзнание, но неадекватен, отново е ЗАКОН да го прибере.

И без пистолет няма да стане.ТОЧНО както HomerCat казва - "АКО ТЯ НЕ МИ ПРЕЧИ" А тя ЩЕ пречи. Защото "държавата не може да си позволи това,защото нейната цел е да поддържа" идиотщината, понеже от там взима кинтите.
Активен

Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #145 -: (Сряда) 02 Декември 2015, 13:52 »

Мира, аз бих ходил с пистолет, само за да може, когато стане инцидент, да мога да заплаша с нещо бърза помощ, за да не ме докосват.
Защото, ако не знаеш, когато човекът е в безсъзнание, е ЗАКОН бърза помощ да го прибере. Ако се установи, че е в съзнание, но неадекватен, отново е ЗАКОН да го прибере.
И без пистолет няма да стане.
Макар, че майка ми работи 30 години в Бърза помощ, честно ти казвам, че не го знаех това, че е ЗАКОН ако си в безсъзнание да те приберат...
Аз до сега съм видяла само добро от Бърза помощ. За мен това е единствената "медицина", от която има полза и смисъл /заедно със спешната хирургия и стоматологията/...
Клиентите на Бърза помощ са хора "изтървали нещата"....Та мисля, че не е далновидно това от твоя страна. Защото, ако /не дай си боже/ тупнеш на улицата, ще е малко късно за друго, освен за Бърза помощ...
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #146 -: (Сряда) 02 Декември 2015, 14:13 »

Аз съм тупвал на улицата, и явно до сега все не е било достатъчно късно.


В природата, когато нещо тупне, стига да не го бара никой и да остане, къде е, се оправя само. Без "бърза" "помощ".
Активен

Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #147 -: (Сряда) 02 Декември 2015, 18:21 »

Аз съм тупвал на улицата, и явно до сега все не е било достатъчно късно.
И аз също съм "тупвала" на улицата....Знам какво е. НО! Не забравяй, че по един начин се държи едно все още силно и младо тяло и по съвсем друг начин едно обрулено от живеенето тяло...Съвсем са различни нещата. Не знам на колко си години, аз съм на 46 и ти казвам, че нещата не са същите както когато бях на 23...И не защото ям или не ям вафли или пържени картофи...
В природата, когато нещо тупне, стига да не го бара никой и да остане, къде е, се оправя само. Без "бърза" "помощ".
До някое време - да....После просто не се получава....
Бързата помощ те задържа за още известно време "от тази страна" когато нещата са "изтървани"....А те непременно все някога стават "изтървани", защото такъв е механизма на живеенето - със или без вафли - почти все тая...разлика има, но не е много голяма, защото тежестта на този фактор не е голяма в сравнение с тежестта на други фактори...
 
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #148 -: (Сряда) 02 Декември 2015, 18:40 »

Не съм на 23, но съм на 27, въпреки че не меря по възрастта - ако сега нещата са изтървани, значи са изтървани, и е време да си ходя.

Разбираш ли, не искам да им позволявам това последно унижение - не искам да им позволявам последния път, в който отново ще ме дърпат назад. Цял живот да те дърпат назад, и в момента, когато си отиваш, пак те дърпат назад. Това е всичко което правят - да те дърпат назад. Проклети да са - всички в бърза помощ, и във всички медицински заведения. И в целия държавен апарат. Всеки, който служи на държавата и институциите й.

Не искам никой от нищо да ме "спасява". И когато живеенето ме обрули, ще падна като всяко листо. И на никой няма да позволя да ме унижава, мислейки си, че може да предотврати окапването ми от клона. Последните си жизнени сили ще вложа в това да взема онези, които се опитват да ми "помогнат", заедно с мен - като последен грях. Какво са един-двама от бърза помощ по-малко...
Активен

Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #149 -: (Сряда) 02 Декември 2015, 22:21 »

Най-добро е швейцарското здравеопазване....Всичко е в ръцете на застрахователите......не на държавата....А пък в Англия е обратно....Всичко е в ръцете на държавата....Понеже бабчето ми плаща у Англия здравните осигуровки, защото пак там ще уча през следващите години и да съм здравно осигурен както е закона. Ама се оказа, че плаща и дамските превръзки на каките англичанки. Т.е. без да имам нужда от дамски превръзки, аз ги плащам....Това си влизало в пакета. Т.е. ако си здравно осигурен у Англия, за 15 паунда на месец(10паунда лекарска такса+5паунда в дрогерията), получаваш 3 огромни чанти с лекарства и здравни консумативи за които се сетиш....от четка и паста за зъби....бинт...цитопласт...памук...риванол.....сиропи за кашлица...аналгини...асперини, спазмалгони....антигрипини....и за каквото се сетиш от дамски превръзки до гланц за устни.....Тва е....отиваш при личния лекар и се зареждаш с каквото се сетиш домашната аптечка.....Без презервативи....У Англия е така...за жените може дамски превръзки и гланц за устни, но за нас мъжете презервативи не може....Факт...Та мисълта ми е, как искате, като у Швейцария където си плащате за всичко като у България или като у Англия, където за жълти стотинки получавате всичко за което се сетите....? Хайде, мислете.....Готови ли сте да си плащате за здравето, като у Швейцария, или като англичаните и канадците м/у другото, си мислите, че това си е задължителната ви социална придобивка....Интересно ми е да Ви чуя мнението. И само в допълнение ще кажа, че нивото на здравеопазване в Англия, Канада и Швейцария е еднакво . Т.е. 10ка. от 10 възможни точки, а в България е на -1, от 10 възможни точки....
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални