Страници: [1] 2 3 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: МАГНЕТИЗЪМ  (Прочетена 32031 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Петък) 06 Юни 2014, 13:47 »

МАГНЕТИЗЪМ
Магнетизмът е светият Граал на модерното ни общество, и всички въпроси (от екологични и здравни до технологични и духовни) се концентрират и обясняват едни други точно тук, в това поле от знанието. Въпросът е отворен и за мен. Постепено, с времето, ще пиша по темата така, както се разкриваше в моите собствени търсения, защото тази хронология разбирам и помня. Това е МОЯТА история с магнетизма, а не историята на самия магнетизъм.
Надявам се да има дускусия по тук изложеното.
Темата е болна за много хора. Поощрявам застъпниците на конвенционалната физика да я защитават другаде - тук, в тази тема, се говори за нейните наследници.За мен всичко започна с Хауард Джонсън


Според английската уикипедия такъв човек НЕ СЪЩЕСТВУВА. Това е твърде странно, защото той е много известен с невероятните си патенти. Патентите му са от голям интерес за военоморските, военовъздушните и другите армейски сили на САЩ - те са най-големите му инвеститори и клиенти и ако питате тях, до днес някои неща на Джонсън са ненадминати. На прима виста се сещам за това, че флота на САЩ ползва керамична изолация за двигателите на бойните кораби, измислена и патентована от Джонсън. Тази изолация ги прави тихи като котешко мъркане - двигателите на бойните кораби. Знаете, че това е нещото с първостепенна важност в океана - тишината.
Това би трябвало да е много известен човек спрямо стандартите на уикипедия. След като Сульо и Пульо имат страници там. Още повече, че Хауард Джонсън е патентодържател и до днес на двигател за свободна енергия. Това е патентен номер US 4151431 A, 24 април 1979та, обществено достъпен е.
За не знаещите английски, описанието гласи следното: "...[магнитезмът], възникващ в постоянните магнити, е използван като източник на мотивна двигателна сила единствено чрез свръхпроводимостта на постоянния магнит и магнитния поток..." (това е идиотският начин на патентната комисия да скалъпи описание, не помнете тия думи като термини, те сами по себе си са нереални)

Да, това означва, че от 1979та година насам официалната наука признава, че не е нужно вложение на сила, за да се измине разстоянието от точка А до точка Б. Ако на вас ви е казано друго в този период от време... съжалявам.Има проблем с патента на Джонсън. Проблемът е, че до сега никой не е успял да го повтори, въпреки че е напълно достъпен. Странното обаче е, че много хора са повторили други негови малки макети, или са репликирали успешно негови експерименти, ефектите от които са част от този мотор.
Аз пък, от друга страна, имам и различна информация. Доколкото аз знам, хората по света, които ползват свои варианти на двигателя на Джонсън за свои лични битови нужди, са около 200 000 и са предимно в САЩ. За това обаче не свидетелстват сайтовете и форумите за свободна енергия - те твърдят, че до сега не е репликиран успешно, въпреки патента. Странно, след като е защитен пред патентна комисия. И странно, след като други изобретатели и изследователи на свободна енергия твърдят (по непроверени данни), че има около 200 000 души, които го ползват за битови нужди. Това е голям брой хора. Почти сигурно е, че всички от тях ползват интернет. Ако се погледне логично на въпроса, кое е по-лесно - да се заглушат 200 000 произволни човека от населението, или да се заглушат местата, на които се събират?

Затова на мен ми се струва, че проблемът с патента на Джонсън е от меко казано "смесено" естество. От една страна съм убеден, че в обществения патент има умишлени пропуски. От друга страна съм убеден, че местата, на които се събират хора, интересуващи се от свободна енергия, са заглушавани.

/любопитна вметка е да се отбележи, че ако тази цифра е вярна, тогава ако всички изобретения за свободна енергия се сумират, ще излезе, че поне един милион цивилни души по света, като минимум, ползват свободна енергия за битови нужди/


Тайният свят на магнитите - Хауард Джонсън, първо изнатие 1970та
между другото, 1970та се свързва с това, че от тогава датират свидетелства, че САЩ разполагат с космическа флота от летящи чинии


Не мога да се сетя откъде зная това предисловие... четох го някъде... но ето какво си спомням. Когато Джонсън решава, че иска научна титла (там при тях доктор е нещо, което си заслужава да си и няма общо с нашата простотия тук), той трябва да я защити с някакво изследване. Хрумнало му да открие нещо за магнитите и с това да си защити доктуратурата. Отишъл в библиотеката или там където се ходи, и поискал да му представят последното откритие относно магнетизма, за да знае от къде да почне.
Представете си изненадата, когато се оказало... че последният човек, изследвал магнетизма... бил самия Плиний Стари. Но това не ме учудва.
Джонсън си давал сметка, че железните трици Е НЕВЪЗМОЖНО да покажат формата на магнитното поле. Има такова нещо като феро-магнетизъм - това е ефекта, когато феритен материал "попие" частичен магнетизъм от постоянен магнит, и на свой ред се первърне в постоянен магнит за кратко време. И това се учи по физика. Следователно, когато магнит се пусне при железни трици, всяка една прашинка става магнит сама по себе си, и това, което се вижда са ГЕРДАНИ ОТ СВЪРЗАНИ МАГНИТИ - ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С ФОРМАТА НА МАГНИТНОТО ПОЛЕ. За жалост обаче на децата им е казано друго, и те изкарват двойки на тази база.

Джонсън взел под ръка един негов колега, и решили да видят един постоянен магнит под електронен микроскоп - нещо, което никога до сега не било правено. Пуснали вътре една елементарна частица, и идеята било да се проследи движението й - защото траекторията й вече ще изобразява реалната форма на магнитното поле.

Пуснали я. Само че тогава не са имали подходящи монитори, и единственото, което са видели, били една драсканица от линии - тези линии били вълненията на уредите, които отчитали движението на елементарната частица в условията на магнитното поле от манита. Опитали се да разберат какво става, но линиите били много и заплетени. Единствено разбрали, че все пак са на лице повтарящи се зависимости между тях.

Чак след години на този пирятел и колега на Джонсън изведнъж му просветнало, че това, което те са видели като драсканица от линии, е двуизмерното изображение на триизмерна динамика. Хвала на този човек.
Върнали се и повторили нещата - този път обаче гледали на драсканицата като на прозрачен триизмерен обект, описан от линии (все едно с черен маркер да се обрисува една медуза отвътре и отвън, и да се снима в профил с фотоапарат).

Оттук насетне всеки може да разгледа книгата сам, но все пак ще вметна някои неща и тук.

http://s13.postimg.org/f2dpw23br/111.png
МАГНЕТИЗЪМ
http://s29.postimg.org/ynpv2hfp3/222.png
МАГНЕТИЗЪМГорните картинки са изображения, взети от книгата, за която дадох линк.

В ляво - реалната динамика на магнитното поле, в нейния здравословно опростен вариант.
Това не го пише в книгата, но ще говорим за това по-натам: "Силовите линии", или "магистралите", по които магнетизмът протича, се нарича вектро-метричен полеви потенциал.
Вектро: понеже става дума за векторни траектории, по които магнетизмът тече, метричен: защото това е система, плетеница от свързани вектори, които се изчисляват един друг, полеви: защото мрежата, "магистралите", продължават да "набраздяват" пространството дори и когато по тези "канали", или вектори, не тече магнетизъм, като сухи речни корита, тоест това е качество на полето, не на магнетизма, потенциал: защото това е качество, което подлежи на манипулиране и видоизменение по различни начини и зависи от определени фактори.

На снимката в дясно - задълбочаване в реалното изображение на магнитното поле.

Всеки полюс - N и S - е изграден от два елемента. Според картинката: синия елемент и черния елемент. Тези два елемента са като торнадота - като фунии - които се пресичат вътре в магнитното тяло. Това значи, че по отношение на своя векторен състав, двата полюса са реципрочни.

Елементът, изобразен със синьо, винаги е по-силен и по-голям от другия. Този по-силен елемент е това, което определя кой край на магнита какъв полюс е: там, където синият елемент се подава най-много, е северен магнитен полюс... там, където синият елемент се подава по-малко, е южен магнитен полюс... Но синият елемент и в двата полюса надделява над черния (според горните изображения).
Голямото изображение е фотос на резултата от данните, които са получили при снимката с електрическия микроскоп. Това е реалната форма на магнитното поле на дадено магнитно тяло.

През всяко магнитно тяло съществуват две перпендикулярни равнини, в които няма магнетизъм. Това се нарича СТЕНА НА БЛОХ, можете да прочетете за нея в английската уикипедия, при магнитни домейни. На вартинката горе в дясно Джонсън изобразява стените на Блох, обозначавайки ги като нулеви зони (zero). В самия център на магнитното тяло също няма магнетизъм - това е мястото, на което двете противоположни торнадота (двата магнитни елемента) се пресичат и разминават.http://s16.postimg.org/balhnc1md/333.png
МАГНЕТИЗЪМ
http://s28.postimg.org/okeifsj8t/444.png
МАГНЕТИЗЪМ
Горните две картинки са взети от линкнатата книга, и са орязани, за да се съберат. В ляво - схема на магнитната пътека на Джонсън. Използвайки откритието за по-сложната анатомия на магнитното поле, той прави такава подредба, че да манипулира двата полюса - N и S - но ЧРЕЗ магнитните елементи, които създават всеки от тях. Това, което се вижда на схемата, е как магнитите са така подредени, че арката на единия от елементите от единия полюс, да се сглоби и анулира със самата себе си вътре в магнитните тела, без да й се позволи да излезе далеч навън в пространството.
С други думи - Джонсън ползва стената на Блох като скалпел, за да "осакати" единия от полюсите.

В дясно - Джонсън използва новото си разбиране, за да създаде магнитна порта. Квадратна рамка, с изцяло северно и изцяло южно лице, както е показано (сините квадратчета са например дървени блокчета, и лепило, за скрепяване). Кръгла рамка, имаща северен полюс отвътре, и южен полюс по външния периметър. Двете се събират както е показано. Така направена, СЕВЕРНОТО ЛИЦЕ на портата ЗАСМУКВА СЕВЕРНИЯ КРАЙ НА ДАДЕН МАГНИТ и го изтласква със сила от другата страна.

С други думи, манипулацията на Джонсън прави така, че север да привлича север, и да отблъсква юг.http://www.youtube.com/watch?v=618k46W3kNY - пътеката, част 1, един от неговите асистенти
http://www.youtube.com/watch?v=bsDiJqs3gQo - пътеката, част 2, асистента
- магнитите не са на равни разстояния, те са на все по-малки разстояния един от друг (изключително важно, ще обясня в друга публикация как и защо)
- арковата конфигурация е от неодимови магнити, точно този размер се продава тук. само че... първият и последният са такива.
- казва, че ползва пенита за тежина на количката - това е много деликатен момент, не му вярвайте за това, защото тук има нещо повече (ще кажа в друга публикация)
- слаби керамични магнити (тоест феритни, или ал-ни-ко (алумин-никел-кобалт, най-големия боклук на пазара))
- казва, че ключът е асиметрията между пътеката и арковата конфигурация... и е прав
- за да направят арката, са ползвали малки метални парченца - !екстремно важно! (ще обясня в друга публикация)
- долната плоча е силно магнито проводима - !екстремно важно!
- това не е стомана, а... "хидрогенизирана никелова сплав", никелът е в камера с висока температура, и вкарват водороден газ в камерата, който променя микроструктурата между желязото и никела - 85% никел, 15% желязо, ефектът, е, че по негови думи "заглажда" магнитното лъчение в пространствата между отделните магнитиЕто какво е нужно да се направи, ако я няма тази плоча отдолу, това е вариант, който е по-близък до оригиналната пътека на Джонсън:
http://www.youtube.com/watch?v=zavp87bKgnQ
- показва онази част, която Джонсън е запазил в тайна, под пътеката (това е нужно, ако няма магнитно-проводяща плоча)


« Последна редакция: (Петък) 06 Юни 2014, 14:07 от форум » Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Петък) 06 Юни 2014, 22:28 »

С това се започна магнитното ми просветление.

Исках да знам повече за формата... не исках повече термини.. исках изображения. Изображения! Когато на мене ми се искаше това, в интернет нямаше нищо. Имаше някакви геометрични скици... някакви черно-бели графики... някакви компютърно генерирани из*ъзици и някакви снимани кадри на звукови графики стил vanilla-winamp.
Сега да влезете в гугъл, да видите какво става... Радва ме, че този начин на мислене се популяризира толкова бързо и вече материалите се множат.

Само че едно време нямаше нищо. Знаех само за един Нассим Харамейн, (арабин, роден в Иран, живял дълго в Швейцария, сега живее на Хаваите) който се занимаваше с форми, които ми се струваха полезни. Изгледах каквото можеше да се намери за Харамейн в нета, и се оказа, че той всъщност се занимава със СТРУКТУРАТА НА ВАКУУМА, или с вектро-метричната решетка на самото пространство. Векторното разграфяване, което енергията и материята следват, когато запълват пространството с реалност.

Не става дума конкретно за магнетизъм, но става дума за много неща - чудесен материал да се запознаете с Харамейн, ако не знаете кой е:
http://www.youtube.com/watch?v=79_HwQ-92f8 - част 1 (над 4 астрономически часа, които си заслужават напълно)
http://www.youtube.com/watch?v=BQLxS7o9czg - част 2 (над 3 астрономически часа, които абсолютно си заслужават)


Нассим Харамейн е първият, който каза, че Слънцето е черна дупка, обвита с огнена плазма. По-късно получи награда за математическата формула, чрез която успя да предвиди този факт.
Той твърдеше, че черните Слънчеви петна са всъщност вортекси/водовъртежи от огнена плазма, която се поглъща от Черната дупка. По-късно се появи видео именно на това - как огнената плазма е погълната от черното Слънчево петно след изригване:
http://www.youtube.com/watch?v=9JClbgrA4m4

Тук съм линкнал материали, показващи как гигантски НЛО се гмуркат и излизат от Слънцето и го ползват като порта, през която да се телепортират до нашата слънчева система.


От сайта на Харамейн The Resonance Project намерих този гиф в ляво (малкия):

http://i1204.photobucket.com/albums/bb406/sumitsijher/patknottorus.gif
МАГНЕТИЗЪМ


На гифа в ляво се вижда двойка тороиди. Сините точки се приема, че са енергийно-материални частици, а осите са техните траектории. Поради това, че различните траектории имат различен приоритет, се създава ефекта на "протичане" на енергията/материята. Създава се ефекта на вълната.

Само че! Тоя гиф е грешен, ако трябва да се ползва за онагледяване на магнетизма, защото е наобратно. Джонсън посочва, че посоката е наобратно - сините точки трябва да се движат наобратно. Затова е втория гиф - гифа в дясно. Точките му се движат както трябва, само че той е грешен от гледна точка на това, че изобразява само един полюс. Представете си го в тороидна двойка, точно като гифа в ляво.


Ок.. Почвах да се сдобивам с представа за каква форма на магнитното поле говорим и каква динамика има. Тогава попаднах на единственото ни познато нещо, което може да онагледи магнитното поле. ПЛАЗМАТА.

http://www.youtube.com/watch?v=afQW8FT02DM
- как магнитното поле влияе на плазмата
- тая чаша е предмет за забавление, казва се Plasma Mug (намерете я в гугъл, има), идеята е, че като сипете сок вътре, и я сложите на електрическата плоча, почва да свети и е много забавно (каква чиста идиотщина, или по-скоро перверзия)
- различните полюси влияят на плазмата огледално и еднакво
- когато плазмата попадне под влияние едновременно на двата полюса (когато магнитът е вътре), какво се случва? Виждате ли? Но ще говорим после...
- а виждате ли как плазмата реагира на пръста му? Сещам се за една интересна мисъл...

После намерих и други изображения на плазма в магнитно поле.

http://www-users.york.ac.uk/~bd512/media/img/0005-lmode.jpg
МАГНЕТИЗЪМ


Снимката горе в дясно е от един изключително сериозен сайт на изследователи на CROP CIRCLES (кръгове в житата), но достъпът до него е ограничен. С триста зора и вратички в интернет-протокола съм свалил повечето им страници, иначе е платено. Който иска, мога да пратя.

На снимката горе в дясно е изобразена плазма, която се намира директно НАД един от полюсите. Това, както знаете, се нарича Семето на живота в Кабала. На някой нещо да му напомня на българския символ IYI ?Следователно, нещата изглеждат така:

http://s30.postimg.org/bfz5zkb7l/1111.png
МАГНЕТИЗЪМНа горната картинка: хоризонталата на Джонсън, където магнетизмът е нулев, е равнина. Както линкнах в уикипедия, нарича се "стена на Блох". Вертикалата на Джонсън е ОС, това е оста на тороидното поле, около която вортикулярната динамика се разгръща. (малкото цветно каре на горната картинка не е действителен фотос, а е художествена интерпретация от гугъл, която ползвах)


http://s29.postimg.org/aycngp4qf/2222.png
МАГНЕТИЗЪМ


На горната картинка: как двата елемента на Джонсън изграждат съответно двата полюса. Изображението вляво е компютърна възстановка на изгледа отвътре-навън на единичен тороид (ползвах това заради кривата, за да покажа представата). Направих черна елипса, за да онагледя равнината на Блох (нея я няма на оригиналното компютърно изображение, защото не става дума въобще за магнетизъм, само ползвам кривата).
На практика:  1) отгоре северният елемент се върти надясно, а южният елемент се върти наляво, с което оформят горния магнитен полюс... 2) отдолу северният елемент се върти наляво, а южният елемент се върти надясно, с което оформят долния магнитен полюс.
На снимката отгоре: как изглежда единия от полюсите директно насреща. Не забравяйте какво казва Джонсън, че северният елемент е винаги по-силен от южния... но от това дали е по-голям от едната или по-голям от другата страна на магнита се определя финалната природа на това кой полюс какъв е - северен или южен. Или ако ви звучи по-ясно с други думи: северният елемент е повече като количество, но южният е по-потентен.
Тази ми представа не се е изменила съвсем и до настоящия момент, само е приела някои козметични изменения, за които ще разкажа по-натам.

С времето попаднах на други интересни неща, като например професор Ерик Лейтуайт. Препоръчвам го на всеки, това са едни от задължителните материали по повод магнетизма, а за Лейтуайт ще стане дума и в други едни неща, които смятам да пиша.

http://www.youtube.com/watch?v=OI_HFnNTfyU
- професор Лейтуайт за магнетизма, презентация 1
- много дърто видео, 1975та... не забравяйте обаче какво време В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ е това - точно когато Джонсън получава патент за свободна енергия, когато САЩ вече имат космически флот от летящи чинии... ВАЖНИ времена...
- започва с фразата "постоянните магнити са неща, трудни за разбиране.. всъщност ако сме наистина честни със себе си - не ги разбираме", пуснете го в някое училище

http://www.youtube.com/watch?v=0tJfqMYHaQw
- невероятно добра презентация относно електричеството и магнетизма (за електричество ще говорим... по-късно)
- още по-дърта - 1968ма

http://www.youtube.com/watch?v=f5mA4l6xmGs
- презентация от 1972ра - идеята за влака стрела е напълно развита, очевидно не е вярно, че е нещо модерно


Тук искам да изляза от хронологията на моето лично запознаване с магнетизма, и да спомена за нещо много ново - от миналата година. Това е една изключително важна поредица с БЕЗЦЕННА, АВАНГАРДНА информация относно магнетизма, ползва МОДЕРНО ОНАГЛЕДЯВАНЕ, и перпоръчвам на всеки да я свали, преди да е изчезнала от YoyTube както толкова много неща.

http://www.youtube.com/watch?v=9EPlyiW-xGI - част 1
http://www.youtube.com/watch?v=2NogyJ0k8Kw - част 2
http://www.youtube.com/watch?v=lpI6ikj1G-s - част 3
- в тези три презентации се обясняват няколко необясними неща в модерната наука
- още няма част 4... и е твърде вероятно да няма.. Както е тръгнало, това не може да продължава.С тази информация вече имах усещането, че знам достатъчно за формата на магнитното поле и за общата картинка на нещата. Поне вече можех с чиста съвест и увереност да се изкрещя в лицето на който и да е, когато стане дума за магнетизма така, както го вижда конвенционалната физика.

И така мина известно време, в което представата ми отлежаваше и тук-таме я зазубрях отново.

Докато някакси не пораснах за мисълта, че може би исках и аз да се опитам да направя нещо. Нещо използавемо например. Станах любопитен за практиката на нещата... и се оказа, че абсолютно нищо не знам. Очевидно бях само на повърхността на завръзката - единственото, което се бе случило, е че вече бях способен на самозащита и независим от научно-физичната масова пропаганда.


Заех се с въпроса отново, и тогава научих за най-важните имена в магнетизма...
« Последна редакция: (Петък) 06 Юни 2014, 22:48 от форум » Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #2 -: (Събота) 07 Юни 2014, 13:56 »

Форуме,шапка ти свалям за темата..
С магнетизма още не съм се запознала,макар от около половин година все повече да мисля него..но..рано ми е още..е и сега..чета и все едно на китайски..половината вдЕнала,половината тъмна индия..
Обаче,от как се замислих за магнетизма,ми се върти едно..
Че именно благодарение на магнетизма,имаме гравитация.
Така ли е?
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #3 -: (Събота) 07 Юни 2014, 20:02 »

Форуме,шапка ти свалям за темата..
С магнетизма още не съм се запознала,макар от около половин година все повече да мисля него..но..рано ми е още..е и сега..чета и все едно на китайски..половината вдЕнала,половината тъмна индия..
Обаче,от как се замислих за магнетизма,ми се върти едно..
Че именно благодарение на магнетизма,имаме гравитация.
Така ли е?

Разбира се че е така. Не само гравитация.. но и светлина и звук. Значи без магнетизъм, нямаше да имаме гравитация, светлина и звук.


Щом мислиш за това, и дори четеш половината, значи не само че си готова да го възприемеш, но и че вече го правиш. Да съм споменал, че аз съм разбирал всичко? Когато аз се опитвах да разбера, разбирах по-малко от половината на половината. Чак когато вече не се опитвах да разбера каквото и да е и бях започнал предимно да гледам като зомби, разбрах основното.

Благодаря и за комплимента (•‿•) Той е съществена част от твоето лично разбиране. Защо.
Защото това, че аз го обяснявам сравнително добре, е резултат само от практика - практика, и пак практика. Обяснявал съм го веднъж, обяснявал съм го дваж, но това място, на онова място... Веднъж се разбираш само ти, после насочваш двама човека, после насочваш пет човека...

Чрез практиката на разказване и преразказване, информацията в главата ти се обработва. Напасва се, самообяснява се (авто-обяснение). Ти не можеш да разбереш нищо умишлено, целенасочено или волево. Разбирането не е волеви акт - то е процес, който трябва да се разгърне, и трябва да му осигуриш платформа за това.

Споделяйки всичко това под формата на свой собствен преразказ, аз също така негласно възпитавам читателя как той самия да подходи, когато усети, че има нужда да разбере материята. Защото безсъзнателно ще повтори примера на онова изложение, което го е впечатлило най-силно.


Говори. И разказвай на други това, което мислиш, за да увеличиш собственото си разбиране. Отначало - на китайски. Запомняй изображенията, графиката, картинките... движенията на формите. Те сами ще изплуват като спомен в главата ти, когато отново ги срещнеш в друг контекст, и разбирането ще изкристализира.

Ключът е просто да изгледаш лекциите, за да посееш впечатленията като семена в паметта си. На заден план, когато позабравиш за тях, те сами почват да се разгръщат и да се осмислят с времето.


И побързай! Понеже тепърва предстоят невероятни неща! (•‿•)
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #4 -: (Сряда) 11 Юни 2014, 14:11 »

Всичко това много ми напомяше на Шаубергер. Колкото повече се интересувах от магнетизъм, толкова повече ми се струваше, че чета за вижданията на Шаубергер относно водата, липидите и въздуха, и че гледах негови патенти, устройства или скици на разнородна спирална вортексна диманика.

Възникваше и въпросът "какво е магнетизъм". Беше ми ясно, че магнетизмът можеше да е две неща: 1) група от взаимно зависими условия/закони, които влияеха на зоната, която засягат, огъвайки пространството и така произвеждайки магнитните ефекти, и 2) просто вид материален поток, като материята на този поток е от друг, по-фин разряд (като светлината например) който убягва на нашето разбиране и внимание. Имаше си хора и свидетелства и за двете.

Очевидно елементите и информацията трябваше да се сглобят по правилен начин. А как можех да знам кой начин е правилен? Можех да сглобя наличните елементи по много начини, така че винаги да има един гений, който е прав, и един заблуден идиот, който е сгрешил. След като всички начини си приличаха по този резултат... това означаваше, че единственият начин на сглобяване, който се различава от всички останали, е правилният - начинът на сглобяване, според който всички бяха прави.

Значи ми трябваше такава логическа сглобка между всички налични свидетелства, която да твърди, че магнетизмът е материя от по-фин разряд, която поражда цяла група взаимно зависими закони, влияещи на околното си пространство. Това ми вдъхна доверие, защото хем звучеше много интересно, хем беше точно обратното на всичко, което Системата се опитва да натякне - не природните закони определят материята, а от материята се пораждат всички природни закони.

Имаше ли такава логика, според която материята беше първото, а законите бяха второто? Мда. Намерих я при Кийли.ДЖОН ЪРНСТ УОРЕЛ КИЙЛИ
Джон Кийли (на български няма една буква за него, в гугъл излизат само резултати от xnetbg и от този форум, писани все от мен, по дяволите) е първият човек, който започва да говори за симпатетика и резонанс - това е човекът, на който всички езотерици и псевдо-езотерици дължат думата "вибрация". В днешно време се смята, че Кийли е бащата на вибрационната физика въобще.

Живее през 1837ма до 1898ма. На английски за него може да се намери много информация и може да се говори с дни. Има няколко най-красноречиви неща за него и дейността му.

Прави механичен мотор на звуков принцип, който извършва механична работа, ако човек в близост до него свири на флейта. Вижте кога става това - средата на 19ти век. Когато го питат откъде е почерпил вдъхновението си за това изобретение, той отговаря, че идеята му хрумнала, когато разглеждал учебник по анатомия, и в частност - човешкия слухов апарат. Кийли разбрал, че звукът пренася енергия, и се възползвал от това (да, това означава, че слушането на музика внася енергия в тялото).

Кийли изобретява машина, генерираща вибрации, които разрушават точно определени материали на принципа на резонанса. Звучи ли ви познато? Няколко големи бизнесмени на времето се борят със зъби и нокти за тази машина, защото това било революция в минното дело - вместо да се копае за ценности с кирки в скалите и планините, тази машина можела да се използва за дезинтегриране на кварца, и по този начин да се пробие тунел в гранитна скала, без да се засегнат други видове изкопаеми и руди.
Тази корпоративна битка била спечелена, но машината на Кийли така и не била използвана. Вместо това изчезнала от лицето на света. (значи ли това, че правителството на САЩ разполага с инструмент за направата на подземна мрежа от градове още в средата на 19ти век? Да.)

Кийли изобретява левитираща метална сфера. Тя можела да повдигне голям товар (няколко тона) заедно със себе си, над земята или над повърхността, на която била поставена... докато човек в близост до нея свирел на флейта. Това изобретение е началото на края за Кийли. Започват всички трудности в живота му, доведен е до съществуване в пълна мизерия, жилището му, инструментите ми у лобораторната му техника е била разпродадена, ограбена или конфискувана по силата на различни личности и интереси. Принуден е да търси спонсори на добра воля, от които остава зависим до края на живота си, и както всички останали, умира в тотална нищета. Свидетелствата за това му изобретение са много малко и не достатъчно конкретни.

Експериментирайки с вода, Кийли прави така, че водата в една чаша да се превърне в чиста енергия. При това, се образувал светъл лъч нагоре към небето, който просъществувал само миг, но оставил дупка с диаметъра на чашата, през тавана на помещението му, през покрива на сградата и към небето. След това се отказал от по-нататъшни експерименти с вода. Преди този момент обаче прави много изобретения, свързани с вода... както и мотори, които работят на принципа на водния резонанс към звук (мотори, пълни с вода, която започва да извършва механична работа при наличието на звук).


АТОМНИЯТ МОДЕЛ

Хората, които не са навътре в научното разбиране, най-вероятно не знаят как се е стигнало до атомния модел. По времето на Кийли (или можем да кажем направо от 1800та година) не е имало единна представа за атома. Научната общественост е споделяла единствено философската концепция от античността (атомизма), че атомите съществуват, като идея. Оттам насетне обаче всяко голямо име в науката е имало свое виждане за атома и модела на атома. Това е било доста голям проблем, защото на практика е означавало, че двама големи учени за времето си е било невъзможно да имат един общ език, когато комуникират.

Затова с времето е изкристализирало намерението да се направи едно събиране, да се разгледат всички доминиращи предложения за пирродата на атома, и да се приеме един универсален за научните среди атомен модел, с който всички да се съгласят. ГОЛЯМО МНОЖЕСТВО предложения били разгледани, най-известните от тях са моделът на Томсън, моделът на Ръдърфорд, и моделът на Бор.
Гласуването представлявало нещо много подобно на българския парламет. В крайна сметка бил избран (наложен с научно-авторитетна и корпоративно-агресивна сила) моделът, с който най-малка част от научната общност била съгласна - моделът на Бор, който днес се изучава в училище. Останалото е историята на интелектуалната репресия, интелектуалния материализъм, на медийната пропаганда и култивираното обществено невежество. За да се стигне до момента, в който единствено моделът на Бор и дериватите, произведени от него или довели до него, са широко достъпни в информационното пространство.

Това ми стана интересно. Нассим Харамейн твърди, че повечето, ако не всички, проблеми във физиката идват от мащабни противоречия в самия атомен модел на Бор. Дали Кийли е имал свое виждане за атома?


http://www.svpvril.com/images/Dia5.gif
МАГНЕТИЗЪМНа първата картинка горе, от ляво на дясно: Кийли твърдял, че атомът има безкрайна структура. Според него атомът бил като главата на лук - обвивка, под обвивка, под обвивка, под обвивка. В голямата луковица (атомът) имало три други, по-малки луковици. Във всяка от тези три по-малки луковици имало по още три по-малки луковици. И така до безкрай. Това му твърдение се потвърждава от времето, защото ако това е вярно, то учените никога няма да стигнат до финал, раздробявайки атома. След всяко едно разрушаване на някоя от обвивките му, три нови елементарни частици ще излизат наяве. И по три нови елементарни частици ще илизат на яве след като се разрушат външните обвивки на всяка една елементарна частица.

На втората картинка горе, от ляво на дясно: Кийли си представял, че трите луковици в голямата луковица не са статични, а се въртят динамично около една спирално-вихрова ос, като фуния.

На третата и четвъртата картинка горе, от ляво на дясно: разрези на атомните слоеве според представата на Кийли.


http://s17.postimg.org/80hznf2tb/keely_plane.jpg
МАГНЕТИЗЪМНа картинките горе: две огледални ФИ спирали, и равнинното накъдряне на Кийли.


След като според Кийли атомът има такава природа, то от какво са изградени тези равнини?


ЕТЕРЪТ
Кийли е човекът, въвел думата "етер" в науката
Кийли е причината Айнщайн да посвещава част от живота си да докаже, че етерът не съществува
Кийли е причината Тесла да повярва в своите изобретения, и до края на дните си да твърди, че етерът съществува
Кийли е причината за възникването на квантовата физика като начин да се избегне доказването на етера


Кийли твърди, че във Вселената има една единствена материя - една единствена субстанция - и това е етерът. Според него не съществува друг вид материя. Всичко зависи от това в каква вихрова динамика се поддържа етерът: ако вихровата му динамика е проста, то тази динамичност представлява един лек атом, ако вихровата динамика на етера е сложна, то тази динамичност представлява един по-тежък атом. Следователно всички видове материя във виждането на Кийли са просто различна вихрова динамика на една и съща материя - етер.

Той използва метафората за един голям океан от етер. Или аквариум пълен с етер. Когато някой разбърка с ръка или с бъркалка този аквариум, в етерния обем се образуват вихри - различни по посока и сложност. Докато тези етерни вихри съществуват, ще съществуват различните вещества и материи, защото самите тези етерни вихри са това, което се нарича "атоми".
Тъй като тези етерни вихри се намират в обема на етерния океан, или аквариума, те на практика нямат твърди граници. Те имат само условни граници. В един момент се намираш извън вихъра, а в другия момент се намираш във вихъра - без да е била преодоляна някаква граница. В единия момент се намираш в спокойния етер, в другия момент се намираш във възбудения, вихров етер. В един момент си извън атома, в другия момент си вътре в атома и си част от неговата структура и динамика.
Ако дадена вихрова динамика на етера бъде разплетена, и етерът бъде успокоен, атомът изчезва. Материята изчезва. Тя става спокоен етер (единствената оригинална материя).
Представете си, че определен обем спокоен етер се движи бавно към дадено място. В следващия момент той навлиза в бурна вихрова динамика, и по този начин става част от някаква материална повърхност. По-късно, когато вихърът го пренесе през всички равнини на плетеницата от вихрови динамики, същият този обем етер напуска вихровата зона, и продължава бавния си път като спокоен етер, който вече не е материя. Затова за етера няма никакви бариери и пречки - той се просмуква през всички неща, защото той е, което изгражда всички неща.


Кийли не е могъл да обясни това по подходящ начин на съвременниците си, тъй като в средата на 19ти век е било трудно да обясниш каквото и да е. При отсъствието на анимацията, видео-изображението, дигиталната обработка на изображения, сложен чертожен софтуер и мултимедийни формати, човек на практика трябва да използва единствената символно-изобразителна база данни - окултизма и религиозната символика. Кийли все пак не е искал да прави това. Затова е обяснявал, че етерът е "мистериозна пара", около четири пъти по-лека от водородният газ.

Защо газ? Защото си е представял облаци:

http://www.dlr.de/dlr/en/Portaldata/1/Resources/Bilder/portal/Portal_fue_2011_1/luftfahrt_galerie06.jpg
МАГНЕТИЗЪММежду другото, знаехте ли, че Менделеев поставя етера преди водорода в своята таблица? Опит за химическа концепция за етера, професор Д. Менделеев (превод от руски на английски - Джордж Каменски)Всеки сам може да сърфира за Тесла, за да се убеди, колко силно убеден е той в съществуването на етера. Особено внимание заслужава това евентуално негово изобретение, споменато в ръкопис, който се твърди, че е от Тесла:
източник

"Когато разбрах какво представлява етера, започнах да правя аналогии между явленията във вода, въздух и етер. И тогава се случи нещо, което много помогна на изследванията ми. Веднъж се загледах как един моряк пушеше лулата си. Той изпускаше от устата си дим на малки колелца. Преди да се разрушат, колелцата тютюнев дим прелитаха доста значително разстояние. После за изследвах това явление във вода. Взех метална кутия и от едната й страна изрязах малък отвор, а от другата страна опънах тънка кожа. Налях в кутията малко мастило и я пуснах в басейн с вода. Когато рязко почуквах с пръсти по кожата, от кутията излитаха мастилени колелца, които пресичаха целия басейн и достигайки стената му се разрушаваха, предизвиквайки значителни трептения на водата покрай стената на басейна. При това водата в басейна оставаше абсолютно спокойна. (Препотъчвам ви статията на Р.Вуд  в списание Nature 1901г.( Ред.))

– Ами че това е предаване на енергия…– възкликнах аз.

Това беше като озарение – изведнъж разбрах какво представлява кълбовидната мълния и как се предава енергия без проводници на далечно разстояние.

Опирайки се на тези изследвания създадох генератор, който генерира етерни вихрови колелца, които нарекох етерни вихрови обекти. Това беше победа. Аз бях в еуфория. Струваше ми се, че мога всичко. Направих множество обещания без да съм изследвал до край това явление и жестоко заплатих за това. Престанаха да  ми дават пари за изследванията ми и най-страшното – престанаха да ми вярват. Еуфорията се превърна в дълбока депресия и тогава се реших на своя безумен експеримент
."


Цитат от Кийли, след като демонстрира своята "Парна пушка" през 1884та:
"Като премахна всички терминологични изрази от процеса, той е просто това: взимам вода и въздух, две среди с различна относителна маса, и чрез генериране на звукови вибрации от тях освобождавам интер-атомен етер. Енергията на този етер е безбрежна и човек трудно може да си я представи. Относителната маса на етера е около четири пъти по-малка от масата на водородния газ - най-лекият открит до сега."
Ню-Йорк Таймс, 22 септември 1884та година

Ето интересна мисъл:
Нима ние не дишаме въздух и вода? Нима белите дробове не участват в създаването на звукови вибрации?
Нима в алвеолите на дробовете не се създава завихряне на вдишвания въздух и вода?
Какво можем да кажем за бретарианството в тази светлина? Или за дихателните упражнения в литературата?
Може ли тази интересна мисъл да има нещо общо с интересната мисъл относно кръвта като не-нютонова течност и шаолинските монаси от тази тема?Кийли - Ню-Йорк Таймс, 7 юни 1885та година:
"Това е изследване относно въздействието върху интер-атомния етер посредством вибрация. Атомният етер вибрира навсякъде около молекулите на материята. В същото време към него има свързана магнитна сила, която го асимилира в молекулярно-атомната съвкупност - асимилира го в нея със сила на привличане, която е трудно да се определи. Аз я наричам вибрационен негатив (от отрицателно). Тя не действа по същия начин, по който магнитът привлича метали към себе си. Но има определен магнитен ефект в етера, който го кара да се прикрепя по вихров начин към определени повърхности - молекулярните, атомните, етеричните и етеро-етеричните повърхности. Импулсът се дава от металическите импулси, ротационната сила, която се формира от етерната вибрация - това е силата, която го стабилизира. "Следователно наистина се оказа, че магнетизмът е свързан с конкретен поток фина материя, и етерът пасваше идеално на тази представа.


Това, което разбрах, беше че магнитите са етерни помпи. Магнитите, както се казва във физиката (магнитни домейни) е тяло, в което магнитните домейни имат ориентация. Когато всички са ориентирани в една посока, тогава това тяло се превръща в дипол (северен и южен полюс). Магнитните домейни във физиката са области от атомната структура на магнита.

По-скоро става дума за ВСИЧКИ атоми на магнитното тяло. Ако всички негови фунии се ориентират в една и съща посока... тогава тялото се превръща в магнит, и магнитното му поле представлява етерният басейн, който се разлива около него.


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/Dominios.png
МАГНЕТИЗЪМ
Това напълно се връзваше с нещо, което научих от Шаубергер. Представете си фуния за вода. Когато се сипва вода в неподвижна фуния, водата се завърта във водовъртеж надолу по фунията, както вода се източва в канала на мивката.
Ако обаче обърнем нещата... Ако в една тава за готвене, пълна с вода, потопим широкото гърло на една фуния (фуния, обърната наобратно) и тази фуния се завърти на бързи обороти около централната си ос, водата ще бликне през тясното й гърло и ще образува фонтан над тавата с вода.

И точно това представлява магнитното тяло. Тъй като всичките му атоми са динамични структури (атоми, с тороидна форма, въртящи се по оста си) и тъй като всички тези динамични структури са ориентирани в една посока, магнитното тяло е етерна помпа, която създава около себе си етерен вихър с устойчива и постоянна форма (докато подредбата и вихровата динамика на изграждащите го атоми не се промени).Докато усвоявах тази мисъл и сърфирах из интернет, открих и един любопитен факт.
Знаете ли как са правели магнити в дълбоката древност? Взимали са един метален прът. Ориентирали са го така, че единият му край да сочи на север, а другият да сочи на юг. И са почвали да го халосват с големи чукове. След известно време непрестанно халосване, металният прът се намагнетизира.
Това се случва, защото с удрянето атомите на метала се пре-ориентират. Накъде се преориентират? Преориентират се спрямо земното магнитно поле. Не е задължително да е ориентиран спрямо него, защото атомите винаги ще се ориентират спрямо земното магнитно поле при удара... просто ако полюсите на пръта са по неговата дължина, а не в двата му края, не върши практическа работа за нищо.

Оставаше обаче другата половина на въпроса - какво е вектро-метричен полеви потенциал? Какви са каналите, по които етерът протича? Кое е общото между материята на магнетизма и траекторията на магнетизма?
« Последна редакция: (Сряда) 11 Юни 2014, 14:35 от форум » Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #5 -: (Сряда) 11 Юни 2014, 16:33 »

"Кийли изобретява левитираща метална сфера. Тя можела да повдигне голям товар (няколко тона) заедно със себе си, над земята или над повърхността, на която била поставена... докато човек в близост до нея свирел на флейта." -
     с тази технология най-вероятно са местени и огромните камъни за строеж на пирамиди в Египет и другите страни по света. Имаше такива теории, които следвайки от по-горе написаното са и практики.

Значи не случайно, Айнщайн е бил върл противник на Кийли, защото налага неговия вариант за добиване на енергия - разбиване на атома, много вреден за околната среда и човека. Това съответствало и на желанието на силите, които в момента ни управляват. И Тесла, като последовател на Кийли беше низвергнат.
Активен

bojinkata
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #6 -: (Сряда) 11 Юни 2014, 17:04 »

Цитат
че Слънцето е черна дупка, обвита с огнена плазма.

Не само Слънцето е черна дупка,но и Душите ни,както и ВА,са изградени в същият модел..
То не са и черни  дупки,ми вортекси..тороиди..Абе точно като на графиката дето си показал..
Практически,душата е едно малко слънце.Буквално.
« Последна редакция: (Сряда) 11 Юни 2014, 17:10 от Psyhea » Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #7 -: (Сряда) 11 Юни 2014, 17:18 »

и..сори за спама, може и пълни глупости да са.но мисля,че черните дупки са модел..

И биват градивни и деструктивни.

Активни и пасивни

Активните раждат живот.Слънцето..
Пасивните го поглъщат.Класическата черна дупка

нещо такова Roll Eyes
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #8 -: (Сряда) 11 Юни 2014, 17:38 »

"Кийли изобретява левитираща метална сфера. Тя можела да повдигне голям товар (няколко тона) заедно със себе си, над земята или над повърхността, на която била поставена... докато човек в близост до нея свирел на флейта." -
     с тази технология най-вероятно са местени и огромните камъни за строеж на пирамиди в Египет и другите страни по света. Имаше такива теории, които следвайки от по-горе написаното са и практики.

Значи не случайно, Айнщайн е бил върл противник на Кийли, защото налага неговия вариант за добиване на енергия - разбиване на атома, много вреден за околната среда и човека. Това съответствало и на желанието на силите, които в момента ни управляват. И Тесла, като последовател на Кийли беше низвергнат.

Именно. Лонгитудиналната (дължинната) вълна на Тесла - основата на всичките му изобретения - се обяснява именно със съществуването на етер. Така че е трябвало целия Тесла да бъде изтрит от историята (което е горе-долу постигнато).

И отново именно - за магнитната левитация ще говорим малко по-късно.


и..сори за спама, може и пълни глупости да са.но мисля,че черните дупки са модел..

И биват градивни и деструктивни.

Активни и пасивни

Активните раждат живот.Слънцето..
Пасивните го поглъщат.Класическата черна дупка

нещо такова Roll EyesИли... има едно предположение за насоченост. Например, че от едната си страна черните дупки са черни, а от другата си страна са звезди. Едната им страна се намира в една космическа равнина, а другата - в друга. Но ще обясня след малко.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #9 -: (Сряда) 11 Юни 2014, 17:47 »

А?!
Верно?!Искаш,да кажеш,че съм на прав път ли? Shocked

..Йее..Кеф..Не са само"фантазии"..
Понякога хем си знам,че съм права,хем не си вярвам..щот не мога да обясня кво "знам"

А мислиш ли,че нагъвката на пространство-времето повтаря същият модел като този на най-малкия градивен елемент.Аз го наричам Ану..

Вярно,че когато съм гледала графиките на АНУ и тези на Калаби Яу пространството,не са еднакви и все пак..Така"мисля"..
Какво ще кажеш?Замислял ли си се за това?
Цялата ни Вселена е един гигантски тороид Grin
« Последна редакция: (Сряда) 11 Юни 2014, 17:56 от Psyhea » Активен
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #10 -: (Сряда) 11 Юни 2014, 21:10 »

знаете ли че, обикновенният трансформатор крие тайната към свободната енергия?. След внимателно проучване на процесите в обикновенния трансформатор, потребител от руския форум с ник "fantom" е установил че съществува премълчана истина за обикновенния трансформатор, която не се преподава и изучава в училищата и университетите, тя съдържа ключ който би променил живота на човечеството завинаги. Конкретно става въпрос за режимите на работа на трансформатора както на празен ход, така и при натоварване. При работа на празен ход, между токът и напрежението на входа съществува фазова разлика, която е причина да се черпи минимална консумация от захранващия източник, на изхода също съществува фазова разлика между токът и напрежението, но какво става при включване на консуматор, токът и напрежението на входа се сфазират, същото се получава и на изхода и консумацията става максимална, защото между първичната и вторичната намотка съществува двустранна индуктивна връзка, първичната влияе на вторичната и вторичната влияе на първичната. Но какво е открил този потребител, той установил че ако се направи втора магнитна верига на вторичната намотка, то тогава причиненият магнитен поток от първичната намотка, изцяло ще циркулира из вторичната магнитна верига (на принципа на най-малкото съпротивление), и така по този начин се формира едностранна индуктивна връзка между първичната и вторичната, но не и обратно, това означава че както на празен ход, така и при натоварване, между токът и напрежението във първичната намотка винаги ще съществува една и съща фазова разлика, докато във вторичната тази фазова разлика съществува само на празен ход, при включване на консуматор, тя изчезва и се консумира чисто активна енергия, с други думи така по този начин трансформаторът работи на празен ход с минимална или нулева консумация от захранващия източник, въреки че на изхода е включен консуматор който консумира мощноста за която е разчетен. Тази концепция представлява преди всичко едно развитие и усъвършенстване на обикновенния трансформатор в т.нар. модификация "би-тороиден трансформатор" (BiTT BITOROID Transformer) представена от Thane C. Heins. Важно условие е наличието на входа на голяма реактивна енергия (въпреки минималната консумация), затова именно е необходим резонанс който да захранва трансформатора, така на изхода реактивната енергия на резонанса се преобразува в активна, при минимална консумация от захранващия източник. Малка част от тази енергия на изхода може да се върне на входа за да самозахрани генератора. Приложението и бъдещето на такъв трансформатор е просто умопомрачително, чрез него можем да имаме чисти и почти вечни източници на електрическа енергия, които не трябва да се зареждат или дозареждат въобще, вечно захранване за лаптопи, енергонезависими електромобили и т.н.
Ето прилагам чертеж на въпросният трансформатор (как може да изглежда) защото конфигурациите могат да са най различни, но за предпочитане е да са по естетически издържани (да се придържат до стандартните)

http://img854.imageshack.us/img854/7591/thanecheins.jpg
МАГНЕТИЗЪМ

http://img545.imageshack.us/img545/7291/thaneh.jpg
МАГНЕТИЗЪМи някои демонстрации
https://www.youtube.com/watch?v=IWTbQrMo7MQ
https://www.youtube.com/watch?v=AWcd9SKR7-Q
https://www.youtube.com/watch?v=OjHKjmHrSWM
« Последна редакция: (Сряда) 11 Юни 2014, 21:26 от x_name41 » Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #11 -: (Сряда) 11 Юни 2014, 21:17 »

Напълно надеждна находка, x_name41!
По-късно ще пусна и публикация за човека, от който тръгва именно това нещо. Под носовете ни в момента има множество източници на свободна енергия, а други са на една ръка разстояние - и голяма част от тях се постигат с реформиране на настоящия модел на обикновената електрическа верига. И аз смятам да ги обиколим.
Активен

Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #12 -: (Сряда) 11 Юни 2014, 21:31 »

Напълно надеждна находка, x_name41!
По-късно ще пусна и публикация за човека, от който тръгва именно това нещо. Под носовете ни в момента има множество източници на свободна енергия, а други са на една ръка разстояние - и голяма част от тях се постигат с реформиране на настоящия модел на обикновената електрическа верига. И аз смятам да ги обиколим.
благодаря форум, ще се радвам да споделите информация за този човек, откривател, защото това наистина е нещо невероятно, а освен това е просто и ефективно (както знаем простите неща винаги са най ефективни и надеждни)
« Последна редакция: (Сряда) 11 Юни 2014, 21:40 от x_name41 » Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #13 -: (Четвъртък) 12 Юни 2014, 01:34 »

Търсейки всевъзможни неща за тороидната динамика и форма, и развивайки крупни архиви от графичен материал, нямаше как да не попадна на изображение на тороид, покрит целия с цифри. Това малко попадение се оказа поредното голямо начинание в областта...


ВОРТЕКСНО-ОСНОВАНАТА МАТЕМАТИКА
НА
МАРКО РОДИН

http://i1.ytimg.com/vi/7nvyC_jc-Us/maxresdefault.jpg
МАГНЕТИЗЪМ


Вортексната Математика се оказа чисто нов математически модел, изнамерен от Марко Родин горе-долу към 60те (диапазона 1940-1960+). Този вид математика ползва изцяло нова числова основа, и чрез тази радикална реформа разрешава абсолютно всички проблеми, които стандартната математика има на ден днешен. В следствие на това, действително отваря хоризонтите, които би трябвало да са отворени пред сегашната всеобща математика (но не са).

В обобщение, Вортексната Математика:
- премахва разделението между цифра и число, като по този начин е родственик на номерологията
- ползва множество числови редици едновременно, вместо една единствена
- подрежда числата/цифрите според качествена градация, а не единствено количествена (като ползва и количествената градация, тя не е заличена, а е интегрирана в тази нова система)
- премахва математическите действия събиране, изваждане, умножение и деление - вместо това те са свършен факт (мигновено самоизвършващи се, и интегрирани в самостоятелни числови редици)
- премахва неизвестното, като по този начин в този вид математика не могат да съществуват задачи за решаване или неизвестни за намиране
- премахва дробите - във вортексната математика съществуват само цели числа
- реформира нулата - тъй като отсъствието не може да бъде изразено, тази система го интегрира по друг начин, който ще опиша по-долу
- премахва безкрайностите, безкрайностите са заменени от крайни цикличности

Ако и вашите шапки падат така, както моята падна при запознаването ми с темата... сигурно въпросът, който се питате, е кой по дяволите е Марко Родин?

Абсолютно никой. Просто някакъв си човек, живеещ на Хаваи, който имал окултно прозрение. Получил това прозрение, когато по случайност се запознал с някаква местна Хаваиска религия, попаднала му свещената й книга. Тя много му напомнила на Библията, и на него му хрумнало да започне да прави паралели между нея и Библията, като по-късно се отклонил с паралели към Кабала и всякаква окултна символика.
Имал е стимулиращи сънища и странни преживявания, като например да чува гласове да произнасят определени думи, когато заспива или се събужда. С времето започва да намесва номерология в графичните изображения (защото е неизбежно и рано или късно човек ще направи това, когато изследва Кабала) и така започнал да създава матрица от числа. Таблица.
Марко Родин се оказа с приятелски връзки с Нассим Харамейн, който също се е пренесъл да живее на Хаваи. Двамата са приятели също и с Дейвид Улф, също живеещ на Хаваи. И така разбрах за цял един приятелски кръг от личности - всички живи в момента, ситуирани в Хаваи, и занимаващи се с тези въпроси... но за това ще говорим после.


http://www.youtube.com/watch?v=K93dL65Q724 - част 1 от 44 (цялото от пайрът бей)
- това е първата сериозна презентация на Родин, станало е отдавна, оригиналът е на VHS
- идеята му тогава е била да образова учители, които се занимават с деца, и така направо да адресира най-малките, преди да са ги объркали с глупости
ЗАБЕЛЕЖКА: зрителите му не стават за чеп - игнорирайте ги. Родин започва доста хаотично и объркано, но после нещата влизат в релси. Използвайте тази негова презентация само за запознаване с темата, днес има по-добри материали.ВОРТЕКСНАТА МАТЕМАТИКА
основиКартинката горе представлява "ключът", както Родин го нарича - цифрова схема, от която може да се извлече и разгърне всичко, касаещо Вортексната Математика. Символ-синтез на концепцията. Никъде в неговите думи и интервюта не става въобще дума за масонския символ... най-интересното е, че никой не говори за това - от цялата многохилядна публика, на която темата се радва, никой не си дава зора да адресира този факт: че ключът на ВМ е съвсем същия символ като този масоните.

Значи ли това, че масоните са намесени отново?


И че Родин има общо с тях, или е целенасочено повлиян от тях и тяхна публична пионка?
Доколкото познавам масоните, бих казал, че не - според мен Родин не е масон. Доколкото познавам хората, повлияни от тях, бих казал отново не - не мисля, че Родин е повлиян/направляван от тях. Дали са се свързали с него в някой момент? Да - доколкото разчитам на собствената си преценка, мисля че са се свързали с него от един момент нататък... някакси го виждам в очите му. Но това е било след лекцията, която дава на горния линк.
Разбира се тези мои усещания подлежат на сериозна критика.

Моето мнение е, че ситуацията е следната:
Масонството не е нещо нарочно, в пълния смисъл на думата. Да - масоните, както и илюминати - са нарочни, целенасочени организации... само че те също така са естествен продукт на еволюцията на всяка цивилизация. Масонщината се случва на всяка една планета и във всяка една цивилизация по един или друг начин. Тук, в нашия случай, тези неща са били култивирани целенасочено от извънземни сили. Това не означава обаче, че са неестествени - означава само, че възникването им е било подпомогнато (въпреки че е било неизбежно така или иначе).
Представете си го като виното - ако събереш гроздето на едно място, и го поставиш в правилната среда, то ще стане на вино. Това обаче не означава, че виното е неестествено - то ще стане така или иначе, рано или късно, някъде по света, отсамосебе си, независимо дали човек иска това да се случи или не. Чепка ще падне на земята, условията ще са правилни, ще вкисне и ще стане на вино по един или друг начин.
По същия начин масонщината е неизбежна, и е нормален момент от съзравянето на всяко общество. Например това, което се твърди, че имало вражда между някои масонски ложи, не е съвсем вярно. Желязната завеса и хладните отношения между китайските ложи и западните ложи например идва от това, че масонщината се е зародила на много места по света - тя не идва от един единствен развъдник за цялата планета. Западния масонски свят се е зародил в Египет, но на Изток също така се е зародил самостоятелен масонски живот. След време, с набирането на все повече власт, тези два масонски свята разбират за същестувването един на друг. Разбират, че са почти идентични и огледални един на друг, с минимални разлики. Затова те се възприемат като рода и семейство, но запазват и хладината помежду си, като братя от различни майки.

Мисля, че Марко Родин преоткрива масонщината, вдъхновен от окултни писания, и на база собствената си интелигентност преоткрива и развива свой личен вариант на масонщина. Поради това много от нещата съвпадат с масонщината, която познаваме добре... но това не означава, че е под крилото на който и да е. Мисля, че просто му се позволява да говори това, което говори, защото масоните, които познаваме, и без това навсякъде си пропагандират баналните закодирани послания в банално закодираните произведения (паметници, архитектура, изобразително изкуство и прочие и прочие). Така че Родин не им пречи с нищо специално в това отношение.

Ползата обаче от това разнообразие в масонщината е, че можем да извлечем повече знание и идеи, отколкото закостенялото традиционно масонство някога ще направи очевидни. Вортексната Математика на Родин е много по-словоохотлива, открита и достъпна.


По същество


Каква е причината за следните неща, е трудно да се обясни. Както казах - всичко това е следствие от дългогодишния окултен интерес на Родин, простиращ се из различни класически мистични турдове... и не съм намерил подробно обяснение и обосновка на конкретния въпрос "защо". Затова мисля, просто да започна с констатациите, една по една.Така наречената "материална редица" описва кривата на безкрайността, ако проследим символа, и тя представлява умножение по две (защото материалния свят се размножава с този маниер).

1, едно по две прави 2, две по две прави 4, четири по две прави 8, осем по две прави 16... но тъй като Вортексната Математика премахва границата между цифра и число, 16 се преобразува в 7 (1+6) - точно както е в номерологията... седем по две прави четиринадесет, или 5, пет по две прави десет, или 1.

Така тази редица е: 1-2-4-8-7-5-и отново 1
- забележете, че умножението по 2 е интегрирано - тоест, то не се извършва, а за да умножиш по две, просто правиш една стъпка по-нататък по редицата
- за да умножаваш по 4, просто взимаш по две стъпки едновременно, или с други думи извършването на действия е заменено от броене по специализирана числова редица
- забележете, че числата 3, 6 и 9 не се броят в тази редица
- забележете, че редицата е безкрайна в своята цикличност, а не в своето съдържание

Така наречената "духовна редица" описва червения триъгълник от символа. Идеята е, че тази редица сама по себе си представлява вектор, насочен нагоре, тя е мотивът, който прави от безкрайната цикличност на "материалната редица" спирала с насоченост нагоре.

Редицата е: 3-9-6 в едната си фаза, и 6-9-3 в другата си фаза. Така цикъл и половина от нея изглежда като 3-9-6-6-9-3-3-9-6
- забележете, че тази редица не е циклична, а е организирана на фази (за разлика от материалната редица, която е кръговрат без фази)
На базата на тези две основни редици, се оформят още много (повече за това се обяснява във видеото на Ранди Пауел). Искам само да обърна внимание на някои интересни моменти.

- събрани две по две, всяка двойка числа прави 9: 1+8, 2+7, 3+6, 4+5
- всяко число, събрано с 9, дава същото число: 1+9, 2+9, 3+9, 4+9, 5+9, 6+9, 7+9, 8+9
- 9 е единственото число, което събрано със себе си, дава себе си
- събирайки 3 или 6 със самите тях продължително, описва духовната редица: 3, 3+3, 3+3+3... или 6, 6+6, 6+6+6Родин нанася всички числови редици в таблица от квадратчета. Всички числови редици са разгледани от Ранди Пауел във видеото по-долу. Единственото, което трябва да се съблюдава, е да бъдат кохенертно подредени една спрямо друга. Получава се това:

http://img.photobucket.com/albums/v303/wreckless13/Vortex%20Math/Scot_Number_Map_Diagram2.gif
МАГНЕТИЗЪМРодин забелязва, че всичко е правилно - всички числови редици са така подредени, че независимо накъде четеш - наляво, надясно, нагоре или надолу, по диагонал или дори в кръг около определени централни числа - винаги да четеш някоя от числовите редици... като по този начин извършваш някое от математическите действия, интегрирани в таблицата и редиците.
Само едно нещо обаче не изглеждало правилно - редиците са циклични... а таблицата не е циклична, тя има рамка. Как да се махне рамката? За хоризонталните редици - може да се завие на висок цилиндър. За вертикалните редици - може да се завие на широк цилиндър. За диагоналните редици - може да се завие на конус.

Но как може всичко да е удовлетворено едновременно? Има един единствен начин всички тези завивания да са изпълнени:

Тук е моментът за "Охо! Изненада..." Оказва се, че ако числата се организират в една кохерентна, самодостатъчна и симетрична система... то координатната ос трябва да захвърли двуизмерния си модел, и да усвои модела на единствената кохерентна, самодостатъчна и симетрична динамична фигура (фигурата на вектро-метричното равновесие) - тороид.С други думи, Родин изнамира вариант на математиката, който може алгебрически да изчислява сложни вихрови фигури, без употр*бата на математически действия или уравнения!

Всяко едно число съответства на определена област от структурата на вакума.
Всяко едно число съответства на един стадий на развитие.
Всяко едно число съответства на един екологичен/астрологичен/енергиен цикъл.
Всяко едно число съответства на един химичен елемент/ на едно атомно ниво/ на една химична връзка.
Всяко едно число съответства на един галактически сектор.
Всяка обособена група числа съответства на един звезден куп.
Всяко едно число съответства на една зона от подсъзнанието.
Всяко едно число съответства на един вид клетки в биологичните организми.
Всяко едно число съответства на една крива в равнината на Времето.
Таблицата изобразява всички зони на Пространството.

http://www.youtube.com/watch?v=Fbyc9JW3vtk - всико за ВМ, част 1
http://www.youtube.com/watch?v=fEE55gcttqo - всичко за ВМ, част 2
- за пълен онлайн-*урс по Вортексна Математика, перпоръчвам серията на Ранди Пауъл - най-добрият ученик на Родин
- Пауъл прави някои свои собствени открития в системата на Родин, и поема щафетата по разпространението на информацията - на ден днешен Родин е доста предъртял.
В Кабала се твърди, че Вселената не е безкрайна - тя е крайна, и има точно дефинирани граници. Защото Вселената има формата на тороид. Земята е крайна - тя има дефинирани граници. Само че ако някой тръгне да я обикаля, ще открие, че в един момент ще се върте там откъдето е тръгнал... но от обратната страна. По същия начин е безкрайна и Вселената - ако се избере една посока в космоса, рано или късно човек ще се върне там, откъдето е тръгнал, но от обратната страна.

На думи е така, но в действителност обаче Космическата равнина е по-сложно устроена. Две звезди може да се виждат добре една друга, но всъщност да са много много далече.


http://s28.postimg.org/rujy876bx/half_torus_twisted_maxwell.jpg
МАГНЕТИЗЪМЕто интересна мисъл:
Може ли черните дупки да са местата, на които две части от нагънатата Космическа равнина се допират? Или пресичат?
Може ли всяка една звезда (черна дупка, обвита в огнена плазма) да се образува при пресичането на две гънки от Космическата равнина?
« Последна редакция: (Четвъртък) 12 Юни 2014, 01:57 от форум » Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #14 -: (Четвъртък) 12 Юни 2014, 01:35 »

Както можете да видите в презентацията на Ранди Пауъл, около всяка деветка от числовата матрица, има кръг от числа - 8 на брой, като 9 е в центъра и е деветото число. Както можете да гледате от Пауъл, тези сектори от 9 числа са мини-репрезентации на Ключа на Родин (символът в началото), тоест те са вортексни басейни, насред по-голямата тороидна числова равнина.


http://2.bp.blogspot.com/-RNq9V4U_rdw/Ug6C1qXUJzI/AAAAAAAACv0/UPdjQ--c6r0/s1600/The+Three+Base+Ten+Rodin+Coil+Toroid+Number+Maps.png
МАГНЕТИЗЪМ


Духовната редица на 6-9-3 върви винаги в центъра, а отстрани винаги е материалната редица, разделена на двете си крила: 1-2-4 и 8-7-5, или пък 5-1-2 и 4-8-7, и други, като разбира се едното крило върви огледално на другото. Представяте ли си, как това кръгово броене на числата представлява спирали? Цялата тороидна повърхност е изградена от съшити една за друга вихрености. Представяйте си, че всеки един такъв сектор представлява една галактика... или пък една слънчева система... Или пък един цял галактически сектор. Тороидната матрица може да представи всичко, защото е непроменима, в какъвто и мащаб да се използва.

И това е идеята на окултното знание.


http://i365.photobucket.com/albums/oo93/beejay/bits%20and%20bobs/page253_7.png
МАГНЕТИЗЪМ
На горната картинка в ляво: Родин загражда в кръг всяко 3, всяко 6 и всяко 9 от сгънатата таблица.
На картинката в дясно: Изчистеният от други числа резултат.


Векторите, които Родин е нарисувал, излизат от източника - а това е центърът както на тороидната числова таблица, така и на малкият символ на Вортексната Математика (където се пресичат двете крила на материалната редица). Векторите изобразяват правата, която разделя двете симетричности: 0 - 9. Отсъствието във Вортексната Математика е източникът на системата.


Родин казва, че когато водата се влива в канала на мивката като водовъртеж, това се случва само защото от канала излиза нещо друго. Винаги има обратно действие.

Кое е това нещо, което напуска канала, ако водата се влива в него? - Въздух. Когато водата влиза вихрово в канала, въздухът в него излиза като вектор нагоре (като вектор, защото водата му упражнява външно налягане). Ако въздухът не можеше да излезе, водата нямаше да може да влезе.


Родин твърди, че има нещо във Вселената, което не се разпространява вихрово, а праволинейно. И това е единственото нещо, което НЕ Е материя. Казва, че това е съзидателната воля, мъжкият елемент... ние тука в нашия български окултизъм го наричаме "божествена искра".


Това роди следната моя представа, която съм се опитал да изобразя:

http://s29.postimg.org/tev96gyd3/toroid2.jpg
МАГНЕТИЗЪМ
http://s18.postimg.org/ux7msdpq1/SPIRAL_HEART.jpg
МАГНЕТИЗЪМНа картинката горе в ляво: волеви виктор в едната посока, материален етер в обратната посока.

На картинката горе в центъра: искра излъчва вектори във всички посоки. С това си действие, векторите се отправят към безкрая, а материята (етерът) се завихря около тях, устремявайки се към началото/източника/центъра, образувайки тороид.

На картиката горе в дясно: далечна искра пронизва с "лъчите" си етерната завеса. В следствие на това, етерната равнина се сдобива с вихрова инерция към източника на искрата. Тъй като искрата не лежи в етерната равнина (идва от отвъдното), а етерната равнина се устремява към нейния източник (към отвъдното), това е ефектът на ентропията (всичко създадено се стреми към състоянието, в което е било, преди да бъде създадено... и този именно устрем поражда атомите).С други думи мисля, че смъртта е процесът на създаване и изграждане, а не обратното. Животът е пътят, който се отдалечава от истинското живеене. Смъртта е пътят, който води обратно.

Родин заслужава повече внимание. Изобретател е на така-наречените Родинови намотки - това е тороидна медна намотка от медна жица, която следва числовите редици от числовата таблица. За сега... тази намотка не върши нищо... Използва се като учебен инструмент, защото в нея са събрани повечето от електрическите аномалии в науката - може да демонстрира която и да е от тях. Но за сега никой не е впрегнал Родиновата намотка в нещо по-съществено.
Въпреки че по разработките на Родин се строи първата атомна електроцентрала в САЩ с тороидна форма на генераторите. Това е най-скъпият проект за АЕЦ в историята до сега.
Въпреки че намотките на родин спестяват 30% от медта на коя да е конвенционална намотка, което е огромен ресурс.
Въпреки че Родин работи съвместно с НАСА, по настояване на НАСА, в посока изграждане на нов тип двигатели.


Преди две години Ранди Пауъл направи световно медийно изявление, че държи ключа към свободната енергия, заявявайки, че ще го направят достояние на целия свят, и прочие и прочие... обръщайки се официално към Обама и тн.
http://www.youtube.com/watch?v=zhBymLCRIU8И тук спрях да се интересувам от темата повече. Защото вече имах това разбиране, което ми трябваше. А именно:


http://www.moillusions.com/wp-content/uploads/2013/07/ckxfccq.gif
МАГНЕТИЗЪМИстинският строеж на вакуума, на Пространството, номерологическата йерархия на всяко едно нещо. Това е вектро-метричният полеви потенциал - геометричната и алгебричната стойност на системата от канали, по която етерът тече...  създавайки магнетизма и неговата вълнова природа.
Чувствах, че магнетизмът вече не ме смущава като напълно неизвестно и неясно нещо. Ясно ми беше, че има две части - вектро-метрична част (траектория) и материална част (етерна - енергийната част). На този етап все още не си давах сметка, че магнетизмът (етерната част) трябва да бъде разделен от вектро-метричния потенциал (траекторията), за да бъде взета енергия директно. Или с други думи черните точки някакси да бъдат събрани от кръговете.

На този етап ме интересуваше повече конкретика. Исках да знам какво по дяволите е електричеството... как по дяволите функционираха електрическите схеми... и как можех да направя нещо на веществено ниво.
« Последна редакция: (Четвъртък) 12 Юни 2014, 02:10 от форум » Активен

Страници: [1] 2 3 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални