Страници: 1 ... 10 11 [12]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: МАГНЕТИЗЪМ  (Прочетена 32380 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #165 -: (Вторник) 28 Юли 2015, 20:03 »

рибар, виж сега каква е работата.


Опитвам се в една публикация да сбия това, което знам от целия си архив с документи.
Първата по важност папка в архива ми съдържа 235 файла с общ размер 11,5 гигабайта и 5 подпапки.
Втората по важност папка в архива ми съдържа 411 файла с общ размер 4,64 гигабайта и 25 подпапки.
Третата по важност (провереност на твърденията) съдържа 385 файла, с общ размер 6,32 гигабайта и 32 подпапки.... по ТЕОРЕТИКО-ТЕХНИЧЕСКИЯ ВЪПРОС със "свободната енергия".


За да развия разбирането си за тези неща, съм прочел поне около 10 прилични книги по въпроса в тяхната пълнота от А до Я (официални издания на американския и европейския пазар). Цялата информация съм намерил по интернет. Почти всичко съм го намерил в пиратски вариант, въпреки че досега, като се върна назад, съм дал около 1000 лева за закупуване на дигитални копия по интернет (предпочитам ги, защото всичко, по-скъпо от 40тина долара се спира за мито на митницата... и нещата много често изчезват там, да не говорим, че ми изчезва и мозъка само докато се занимавам с административното чудовище на държавата).Обяснявайки ти по този начин, аз се излагам на риск. Излагам се на риск не за друго - никой няма да ме убива, на никой не му пука за това...

...Ами се излагам на риск, защото в интернет, и по форумите като този, сноват хора като peppone1. Ерудирани хора, които са много добре обработени, завършили са висше образование, ошлайфани са и са подковани със самочувствието на експерти или полу-експерти.

Аз от друга страна напуснах университета веднага щом стъпих там. Никога не съм искал да следвам, но имаше голям натиск от страна на семейството. Затова исках просто да го докажа... исках просто да покажа, че мога. Кандидатствах в 7 университета (това искаше семейството ми от мен на времето). Приеха ме и в седемте, но аз бях любопитен единствено към Техническия (МЕИ), исках просто да видя, да се огледам вътре. Както си и предполагах, не изкарах и един семестър, не успях да сложа онези юзди на ума си, не успях да надена хомота на съзнанието си, който те искаха. Така че напуснах както беше първоначалното ми намерение.


Единственото ми предимство е, че НЕ СЪМ ПОДКОВАН със стандартната наука... и нищо вътре в мен не ме спъва да намирам и научавам нова и съвременна информация - дори умишлено да се потиска.
Предимствоно на ерудираните вишисти обаче е, че СА ПОДКОВАНИ в ортодоксалното знание - те познават научния език (който аз не познавам), те са научени на методология на работа (на което аз не съм) и имат общата култура да се оправят в света на висшето говорене (което аз не мога).


Така че това е война.

Война е, защото ние - хората от мойта страна... и те - хората от другата страна... трябва да воюваме едни с други, като целта е да намерим компромис помежду си, за да направим комуникацията възможна. Иначе никой няма да постигне нищо.


От трета страна са хората като теб. Ти ПИТАШ. Ти се ИНТЕРЕСУВАШ. Ти ИСКАШ ДА ЗНАЕШ. Ти ИСКАШ ДА НАУЧИШ.

Аз ИСКАМ да ти предам всичко, което аз знам... НО КАК ДА СТАНЕ ТОВА? Като всичко, което съм научил, е с чуждоезичен произход? В мое лице имаш ШАНСА, че съм готов на всичко и че съм склонен да преведа най-важното... Но аз просто имам перфектен английски, познания по руски и познания по немски. НЕ СЪМ заклет преводач. НЕ ГО правя за пари. НЯМАМ ВРЕМЕ В ЖИВОТА СИ ЗА ТОВА... освен като инструмент за постигане на други всъщност цели (да помогна конкретно на някой интересуващ се, или на обществото).Ерудираните хора като peppone1 просто чакат като свраки отстрани. Като тлъсти лешояди. Чакат да започне комуникация между двама човека - като теб и мен - за да се спуснат и да стъпчат разговора с високата си ерудиция и конкретни познания.

Не че аз нямам познания. Но аз съм в неблагоприятната позиция, защото - АЗ съм революционера в случая. Те просто чакат изгоден шанс да задоволят самочувствието си, като изтъкнат как техния свят, който виждаш около себе си, е успешен и няма нито един екзистенциален проблем.За да ти разкажа всичко, ти трябва да стоиш с мен дълго, и да те разведа оттам, откъдето аз съм минал. А това е голямо посвещение не само за мен, но и за теб. И всичко това под постоянните спускания на лешоядите отгоре, които да се възползват от ЧАСТИЧНОТО И ПОЕТАПНО разкриване н информацията от моя страна... за да я ДИСКРЕДИТИРАТ (промотирайки мухлясалия авторитет на десетилетия склерозирала академична бюрокрация), и за да отклонят твоя интерес в това поле.

Годините ме научиха, че трябва да се усвои по-градивна стратегия по този въпрос. И тази градивна стратегия е... да намериш информацията сам, както всеки войн до сега е правил. Това обаче няма как да стане без някой като мен, който да я преведе на родния ни език - на който роден език информация НЯМА за момента.

И това ми предлага единствено тежки варианти - кой от кой по-нелек. И... просто трябва постоянно да съобразявам най-адекватната дълговременна стратегия, във всеки един момент... защото само заради това съм успял да оцелея до сега в това поле - полето на нестандартната информация и форумите като този.Просто... бих те посъветвал... Не знам. Остани с темата. Следи темата. Продължавай да задаваш въпроси. Аз ЩЕ им отговоря.. но следи и мен. Не мога да помогна на отделен човек, ако не ме следи и не следи това, което вече съм направил. Пуснал съм доста теми само в този форум до сега. Опитвам се да ги популяризирам (на фона на адската кочина... и на фона на стадото от крави, което те задушава с рева си), но не мога сам... не мога, ако ти не ги следиш.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #166 -: (Вторник) 28 Юли 2015, 20:21 »

А чрез какви експериментални факти и наблюдения алтернативният подход се доказва ?

Аз питам ли те на какви експериментални факти и наблюдения се основава твоето образование? - Не. Понеже не е в твоя капацитет да ми отговориш на този въпрос.

Освен, разбира се, ако целта ти не е провокация.

А трява да те попитам между другото. Защото наистина си заслужава човек да провери на какви експериментални факти и наблюдения се основава електротехническото му образование. Забавно е.


обратен ток възниква само от променлив ток, самоиндукция, при правия откъде се взема обратният ток  както твърди алтернативният подход ? ...  и още нещо, как могат да се вземат електрони които са носителите на електрическата енергия , от заобикалящото пространство около проводника ?

Ако визираш това, че променливия ток върви "ту напред - ту назад", както с една дума обясняват настоящите даскали в училище (които заслужават дори по-малко от минималната заплата), тогава - не. Променлив ток означава нещо съвсем различно.

Под "обратен ток", имах предвид "енергиен поток", който се движи винаги в опозиция на ортодоксално-възприеманото електричество. Както казах, това няма общо с вида на тока - има общо с това дали системата е отворена или затворена.
Обърни внимание, че не си правя труда да запомням научните имена на нещата (защото инвестирам капацитета си в друго). Но, АКО ДЪРЖИШ, ще се заровя изрично (защото знам къде да намеря знанието, за което твърдя), и ще цитирам точните думи. Не искам да го правя обаче, защото разликата ще е точно никаква от това действие.

Все пак, погледни за Дирак. И Дираково море. Ето страницата в уикипедия: https://en.wikipedia.org/wiki/Dirac_sea

Първото дефинитивно изречение от там: "Дираковото море е теоретичен модел на вакуума като безкрайно море от частици с негативна енергия. За първи път е предложена от британския физик Пол Дирак през 1930г, за да обясни аномалните негативно-енергийни квантови състояния, предвидени от Уравението на Дирак за релативистичните електрони."

Пол Дирак: "Английски физик в полето на теоретичната физика, с фундаментални приноси към ранното развитие както на квантовата механика, така и на квантовата електродинамика. ... Предвидил антиматерията чрез Уравнението на Дирак."
[/quote]


П.П.

Между другото...

Ако си направиш труда да прочетеш темата ми относно Едуард Лийдскалнин... КОЯТО Е ИМЕННО ТЕМАТА, В КОЯТО В МОМЕНТА ПИШЕМ... ще попаднеш на материали, видео-материали, свързани с това как можеш да вземеш електрони от заобикалящото проводника пространство.

Не на едно място тук съм подсказвал, че ИМА начин да се вземе електричеството ОКОЛО проводниците на апартаментното окабеляване... БЕЗ електромера да засече потребление. Това се случва, защото електромера отчита само това в проводниците (компонентата на Пойнтинг) и е сляп за външните случвания (компонентата на Хевисайд). Писал съм за двете компоненти тук из този форум. Може би не си попадал на това, защото всички тези теми са оспамени от хора като peppone1.
« Последна редакция: (Вторник) 28 Юли 2015, 20:29 от форум » Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #167 -: (Вторник) 28 Юли 2015, 20:33 »

Не на едно място тук съм подсказвал, че ИМА начин да се вземе електричеството ОКОЛО проводниците на апартаментното окабеляване... БЕЗ електромера да засече потребление. Това се случва, защото електромера отчита само това в проводниците (компонентата на Пойнтинг) и е сляп за външните случвания (компонентата на Хевисайд). Писал съм за двете компоненти тук из този форум. Може би не си попадал на това, защото всички тези теми са оспамени от хора като peppone1.

Тази тема - публикация #3
Активен

Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #168 -: (Вторник) 28 Юли 2015, 21:08 »

Но ако тази машина консумира на входа 4W, а на изхода 500W, то това ще е припетуум мобиле или машина на времето, то няма такава икономия на 110%.АКО аз преведа приоритетно книжката за начинаещи... зарязвайки всичко останало, което смятам че
е по-важно за момента... ТИ, ще се заемеш ли с изготвянето на такава реплика?
(ако ще превеждам нещо от областта, това ще е книжката за начинаещи, за да има максимална полза за аудиторията, но има ли интерес, ще преведа всичко).

Ще свършиш ли това, което ти можеш, ако аз свърша онова, което аз мога? Ако аз съм изровил данните, информацията, следите, доказателствата, и съм превел всичко на достъпен български... ти ще можеш ли да тръгнеш срещу предразсъдъка си, и ще можеш ли да предоставиш ноу-хау по въпроса?
Нека този който е написал тези глупости сам си направи репликите и си ги докаже, като застане с името си и с необходимите уреди за да докаже фалшификатите си. Аз се набутах с 80лв. за тоя тъп трифазен трансформатор, при условие че нямам трифазен ток и сега се чудя какво да го правя. Но и моята реплика, както и на колегата преди мен се отличава от зададеният модел, за който е нужна още една рамка, обхващаща само двете крайни ядра. Но опитите доказват че с отклоняването на противопотока, неизбежно се отклонява и самоиндукцията, а външната рамка би подобрила КПД в режим на товар. Но при натоварване на едната от вторичните намотки, противопотока избутва самоиндукцията в правилната й посока и тогава заработва и другата вторична намотка, а така трансформатора се превръща в обикновен такъв. Това е заблудата от видеоклиповете на които входната консумация не се изменяше при натоварване на изхода с консуматор, но никъде не дават мощността на този консуматор, а наблюдаваме безучастно възстановяването на КПД<1. Но не ми се влиза в спор с хора които не знаят какво е мощност нито реактивна енергия и правят едни симулирани измервания с програми за звукови честоти, които са напълно неадекватни в случая и как ше измериш ел. величини без апарат свързан към машината? Толкова ли нямат един обикновен амперметър, намират се за по 5лв. и да премерят веднъж тока на консуматора и после тока на цялата машина? Всеки един трансформатор на входа си консумира по-голям процент реактивна енергия, отколкото на изхода, вследствие на КПД<1.
Процесите при постоянния и променлив ток са коренно различни. Противо магнитен поток се наблюдава само при променливия ток, тъй като при него се образува магнитна индукция, като магнитният поток на повърхността на проводника избутва вътрешния поток навън и така целия ток тече по повърхността на проводника, а отвътре става неизползваем. Затова при високи честоти се употребяват тръбни проводници или литцендрат (оплетка от няколко проводника изолирани помежду си). Но около проводниците електричество не се появява, поне такова както ние го разбираме. Но и при постоянния и при променлив ток около проводниците се създава както магнитно поле, така и електрически заряд, който е толкова по-голям, колкото са по-доближени проводниците и е по-голяма тяхната площ. На този принцип чрез изместващи се метални плочи помежду си работят кондензаторите за настройка, които ги има във всеки един обикновен радиоприемник и просто трябва бавно да завъртим копчето за да намерим любимата ни станция. Също така при печатните платки не се допуска прекалено сгъстяване на пистите, поради което възникват паразитни капацитети, освен ако те не са желани в дадената схема.

Скин ефект https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BA%D0%B8%D0%BD-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82
« Последна редакция: (Вторник) 28 Юли 2015, 22:59 от peppone1 » Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #169 -: (Събота) 30 Юли 2016, 06:51 »

Бележки


30.07.2016

– Някои от вас сигурно са чували за Едуард Лийдскалнин. Споменавал съм на кратко за него тук: http://xcombg.net/index.php?topic=909.msg18991#msg18991
Интересно е да се знае, че Лийдскалнин е чел учебника, който превеждам: Наръчник по магнетизъм. Точно така попаднах на тази стара книга – търсех повече информация за известния му “Държач на вечно движение”, инструмент, който на ден днешен е напълно необясним за кой да е професор във висше учебно заведение. Интересно е, колко лесно необяснимите неща се забравят. Важното е, че далеч назад, в първите учебници по електротехника, които вече никой – включително и професорите – не чете, този необясним апарат е бил добре познат в справочниците с експерименти. Не се дава логическо обяснение на действието му, разбира се, но поне феноменът е бил всеизвестен.
Ще забележите, също така, че корицата на този толкова стар справочник е гравирана с “мистичния” символ, с който Ед Лийдскалнин избира да символизира магнитния поток. Става ясно, че той е избрал именно тази стилизация, не защото посланието му към любознателните съдържа някаква дълбоко пазена тайна, а защото е просто, директно насочване – “Четете старата литература”.
“Държачът на вечно движение”, така наречен от Ед Лийдскалнин, се разглежда на Фиг. 50, Фиг. 51, Фиг. 53 и Фиг. 54.Активен

Неактивен shisho
Newbie
*
Публикации: 1

« Отговор #170 -: (Четвъртък) 04 Август 2016, 21:55 »

Здравейте,

Случайно попаднах на тозифорум и тази тема.
Изключително съм възхитен на точната и подробна информация която "форум" е публикувал.
Аз от 5 години се занимвам със изследване и измерване на човешката аура.
Изумен съм, че теорията която е публикувана  в тази темета отговаря 100% при обесненията на явленията в човешката аура.

Благодаря Ви.
 
« Последна редакция: (Четвъртък) 04 Август 2016, 22:58 от shisho » Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #171 -: (Четвъртък) 04 Август 2016, 22:56 »

И аз ти благодаря, shisho Smiley

Този жест значи много, не само за мен.
Активен

Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #172 -: (Четвъртък) 04 Август 2016, 23:23 »

Форум, отдавна прекратих експериментите по битороидния трансформатор по тази конструкция по която експериментирах понеже не се получи при по големи мощности необходимия резултат.
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #173 -: (Четвъртък) 04 Август 2016, 23:33 »

Надявам се не мислиш, че експерименталните ти неуспехи доказват нещо. Аз знам, че работи, има много информация за това.

Но виж... Аз съм на мнение, че да си репликатор е цяла професия, за която се иска и истински талант. Не казвам, че не си талантлив или че си неспособен. Казвам само, че ние сме по-скоро обикновени хора. Знаеш ли, с времето стигнах до заключението, че експериментите не са за нас - по-обикновените хора.

На ден днешен съм убеден, че това, което НИЕ трябва да направим, за да имаме успех, е да четем повече за успелите и да четем повече за работещите варианти на нещата. Понеже много неща работят. Много, много неща.


Но... на блога си съм си поставил за цел и да изтъкна, че свръх-единството, тоест най-крещящия гол пример за свободна енергия, не е просто един гол факт. Трябва да разберем, че на това ниво, нещата са живи. Те вече не са мъртви.

Преди да се събуди за този свят и преди да развие тази култура в себе си, изобретателят няма успех. Успехът му идва с узряването на личността му. Всички ние трябва да порумеем, че когато говорим за тези неща, ние говорим за преодолени граници - говорим за един етап, който е отвъд разделението между духовност и технология.Това е причината за неуспешните експерименти. Препоръчвам наблягане по-скоро на изучаването на всичко онова, което до сега е направено.
Активен

Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #174 -: (Четвъртък) 04 Август 2016, 23:54 »

мда, благодаря и никога не съм се съмнявал във така наречената СЕ (свободна енергия). Напълно споделям написаното от теб, и да бих могъл да подновя експериментите при налична нова коригираща информация в правилната посока.
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #175 -: (Петък) 05 Август 2016, 00:05 »

Наръчникът по магнетизъм на блога ми е ключа.

Всъщност, знаеш ли, че "Държача на вечно движение" на Лийдскалнин е бил толкова популярен преди 200 години, че съвсем праткически е играел ролята на най-първите трансформатори? Там е работата - като цяло не са мръднали оттогава до сега, само дето са малко по-покварени с идиотизъм, който трябва да се премахне, като се върнем към оригиналите.


Имам много и модерни материали за Би-тороидния трансформатор, но ще стигна до тях в даден момент. когато има време - тогава превеждам. Но ти си по руския. На руски със сигурност също има много, за жалост не мога да помогна там, понеже не сърфирам руското интернет пространство. Мога... но съм нов там, и тепърва трябва да си изградя традиции. Интернет не е толкова хомогенно място, колкото хората първоначално мислят, всяка ниша си има... чалъма.

Имам много работа напоследък и може би скоро няма да превеждам по-натам от Наръчника по магнетизъм. Но те уверявам, че пише дори някои стряскащи неща. Ако гледаш с правилните очи, почти всичко вътре е доста скандално.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #176 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 22:49 »

Заключвам темата по политически причини и в знак на протест срещу нерешителността на администрацията и отсъствието на модераторски екип.

Който иска да коментира, може да ми пише Лично съобщение.
Активен

Страници: 1 ... 10 11 [12]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални