Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За земеделието и градината  (Прочетена 1523 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Петък) 30 Май 2014, 17:58 »

БИОЛОГИЧНО НАСЪРЧАВАНЕ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО
някои неща, които трябва да знаете, за да отгледате гигантски зеленчуци и тонове храна, без упражняване на модерното земеделие и без намеса на Системата


  • Нека първо поясня какво означава Over-Unity система.
Over-Unity се превежда на нашенски като Надграждаща се система. Това означава, че енергийният добив от съответната система е по-голям като нетно количество от енергийната инвестиция за неговото извършване. Надграждащите системи са един от дяловете в така-нареченото разбиране за "свободна енергия".

  • След това, нека обясня едно основно положение при енергията.
Има много, много видове/агрегатни състояния на енергията. Само че това е от научна гледна точка. От цивилна гледна точка - нашата гледна точка - енергия се нарича само онова, което е употребимо. Нас например маранята в полето не ни касае, защото не разполагаме с приложение за тази енергия, следователно тя за нас не съществува. Значи... ако ние нямаме начин за експлоатиране на даден вид енергия... той за нас не съществува.

Педставете си емблематичните Египетски пирамиди. Чувате навсякъде, че около тях имало много енергия, само че учените казват, че няма такова нещо. Защо?
Защото когато отидат там, при пирамидите, за да видят има ли или няма енергия, те трябва да я измерят. С какво ще я измерят? Със стотиците уреди, които имаме за измерване на енергията. Хубаво, но стотиците уреди, които имаме за измерване на енергията, измерват единствено електро-магнитни потенциали. Ако енергията на пирамидите не е електрическа, тя няма да се появи на измервателните уреди. Ако с тези уреди отидете на полето да мерите маранята, ще излезе, че енергия там няма... защото тя е топлинна, а не електрическа.
И в крайна сметка, ако една енергия не е електрическа, тогава за какво ни е? Ако Египетските пирамиди произвеждат безкрайна не-електрическа енергия, за какво ни е? Ще включиме ли пирамидите към фурната? Ще ги включиме ли към пералнята? Какво можеме да подкараме с тази тяхната енергия? Нищо.
Защо? Защото ние не произвеждаме други мотори, освен електрически мотори.

Значи, за да ни интересува една енергия, ние трябва да можем да я експлоатираме. Моторът е интрументът, който ИЗВЛИЧА енергията от кладенеца й. След като имаме само електрически мотори, и мотори с горене, значи ние можем да разпознаем само тези два вида енергия - електрическа и топлинна. Ако първо се направи мотор, който да се задвижва от друг вид енергия, и с него се отиде при пирамидите, току виж е доказал, че там енергия има.


Защо говоря за това...

Защото крайната цел на всички човешки търсения, е да се открие енергия, която директно да се включи към човека. Крайната цел е да се направят батерии за хора - да ги включиш към себе си, и с тях да си удължиш младостта и жовота. После да ги смениш или презаредиш когато се изтощят. Това е върхът на всички технологични и духовни стремежи и научни и религиозни въжделения.
Единственият проблем е, че човекът не работи на електрическа енергия.
и така, читателят вече разбира какво цели земеделието


Земеделието цели да изхрани по-голям брой хора, отколкото са въвлечените в земеделската дейност. Тоест земеделието в самото си начало е било, и все още е, Over-Unity система. Земеделието винаги е било, и все още е, кръговрат за генериране на безкрайна биологична енергия (свободна био-енергия).

Затова, точно каквато е ситуацията в енергетиката, модерното земеделие е така замислено, че да не позволява затварянето на Over-Unity кръговрат при дребния и средния производител, за да може най-едрият производител (корпорациите) да стане медиатор между двата края на процеса и да държи човечеството в зависимост.

В тази тема ще разгледаме различни начини как една самостоятелна семейна единица да произвежда храна за голям брой семейства.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Петък) 30 Май 2014, 18:45 »

Over-Unity подход


Безкрайната енергия идва от ВАКУМА (от пространството между атомите).

Откъде идва безкрайната био-енергия? Идва от ИНФОРМАЦИЯТА НА ЖИВОТА. Храненето е многопластов процес. Освен всичко останало, храненето е и процес на учене за тялото. Всеки погълнат материал е информация, записана по химичен начин (подредбата на молекулите има смислово послание, така както подредбата на руните има смислово послание) и тялото учи и усвоява тази информация. В езотериката поглъщането означава сливане на двете същности (поглъщащата и погълнатата). Изхождането е начинът на тялото да връща интерпретация на погълнатата информация обратно в природата, записана по химичен начин.

За обяснителен пример си представете следното.
В модерното земеделие, ако на една почва има едни и същи посеви години на ред, тя обеднява. С обедняването на почвата, всеки следващ посев от същата тази култура става все по-непълноценен. В крайна сметка се стига до финалното поколение - това е поколението, което не може да даде следващо поколение. Когато хората ядат тези посеви, те на свой ред развиват различни недохранвания, поради линеещите посеви. Значи това НЕ Е Over-Unity система - това е система със срок на годност. Също като икономическата система. И всички други системи, които са ни наложени.

Какво трябва да се направи, за да стане това Over-Unity система? Трябва да се затвори кръговрата между растително и животинско.

Ако в една саксия отгледаде определена култура. И я издете. Тялото ви ще усвои тази информация. Ако вземете изходния си материал и го оставите да ферментира на слънце, той ще стане на пръст. Ако върнете тази пръст в саксията, следващата култура от разсада на този посев, ще усвои вашата интерпретация на неговата информация.
Следващото поколение на посева ще бъде по-хранително от своя предшественик.
Когато този цикъл се повтори няколко пъти, в саксията ще започне да се натрупва излишно количество пръст, с което можете да почнете да пълните втора саксия.

Това е принципа на взаимната мутация: природата ви предлага определена мутация... вие връщате на природата ваш вариант на тази мутация... Природата ви качва на следващото стъпало... вие качвате природата на следващото стъпало... Езотеричният знак за това е пълзящата змия - за да се напредва, се прави половин завой наляво, после половин завой надясно. Ако информацията не се връща, напредък няма. Има отмиране.http://www.youtube.com/watch?v=jV9CCxdkOng
- 450 000кг храна + 10 000 риби - годишно производство от 12 декара площ
- негъра е организирал нещата така, че да храни популация от риби с растителни остатъци, а с рибешката тор да ръси растенията
- в края на годината и растителната маса бележи излишък, и популацията на рибите бележи излишък... и то голям.


http://www.youtube.com/watch?v=Uj4FL0u1wvg
- как се гледат гигатски зеленчуци в домашната градина
- торен чай - това е проста ферментация на кал, въздушната помпа извършва претакане, както претакате кисело зеле... само че претакате ферментираща кал
- бактериалните колонии влизат в ролята на животинския фактор, спрямо горното видео това означава, че заменяте рибите с планктон
- растенията се поливат с торния чай в коренището, но също така се изкъпват и целите отгоре - това създава светлоотразителен защитен филм (това са ензими, отделяни от бактериалната култура) които защитават растенията от каквито болести можете да се сетите
- този ензимен филм е също така инсектициден - никакво насекомо няма ги нападне
- има и други благини на този филм по листата, но това вече са мои спекулации и не съм ги срещал потвърдени директно

http://www.youtube.com/watch?v=_4VKLtDuzD8
- има много материал за това как се прави торен чай в YouTube
- слагат меласа, защото ферментиращите култури имат нужда от някакви въглехидрати (киселото зеле ферментира заради захарното си съдържание)
« Последна редакция: (Петък) 30 Май 2014, 18:52 от форум » Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #2 -: (Петък) 30 Май 2014, 19:18 »

Гъбите

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ:
- това, което ядем като гъби, са само половите органи на гъбния организъм?
- най-древният организъм според модерните учени е гъба?
- мицелът (същинското тяло на гъбата) покрива десетки квадратни километри? това означава, че всички гъби от един вид на тази площ са половите органи на един и същи организъм


http://www.youtube.com/watch?v=CaqlPglJueE
- традиционен начин за контролирано отглеждане на гъби (за любознателните)http://news.nationalgeographic.com/news/2010/04/100409-lightning-mushrooms-japan-harvest/
- светкавиците стимулират растежа на гъбите, статия National Geographic

http://www.jspf.or.jp/JPFRS/PDF/Vol8/jpfrs2009_08-0556.pdf - pdf документ с подробностите относно ел.стимулацията

Първите, които изследват ел.стимулацията на ядивни гъби с цел увеличаване на добива, са две френски сестри - публикуват научното си заключение през 1949та или през 1979та или през 1959та... отрепвам се да намеря линка, и не мога :\Комбинирайте торен чай с електрическа стимулация при гъбите.

Активен

Неактивен mike76
Newbie
*
Публикации: 44
Пол: Мъж

« Отговор #3 -: (Петък) 30 Май 2014, 20:54 »

форум имали книга на бьлгарски как се прави торен чаи че не разбрах от клипчето пак ми писна да праскам градината с тези отровни пестициди.имам на село кам 70 дравчета и наи различни зеленчуци.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #4 -: (Петък) 30 Май 2014, 23:05 »

форум имали книга на бьлгарски как се прави торен чаи че не разбрах от клипчето пак ми писна да праскам градината с тези отровни пестициди.имам на село кам 70 дравчета и наи различни зеленчуци.

Като напиша в гугъл "торен чай", тази тема и този форум излиза на първи резултат. Смятай колко информация има в българия.


Ще преведа от клипчето ●‿●

На какво се дължи резултата. Ще обясня някои неща, защото все пак не знам на какво ниво можем да говорим, а трябва да съм сигурен, че си запознат с бактериологията.

● ● ●

Нашия организъм е претъпкан с бактерии. Голямото множество от тях живеят в симбиоза с нас. Това означава, че не са вредни за нас, а избиването им с антибиотици влошава здравословното ни равновесие. Вземи например чревната фауна. В тънките и в дебелото черво живеят много семейства бактерии, и всяко едно участва в нашия храносмилателен процес.

Знаеш ли, че когато бактериите в червата ти се хранят с твоите изпражнения, серат в червата ти витамини от група В? Тези витамини се просмукват в червата, и ти имаш хомеостазно равновесие. Когато лекарите ти предпишат антибиотици и гнусни химии, тия неща изтребват чревната ти фауна. Ако си на по-дълго лечение, на финалния преглед лекарите ти плесват друга диагноза - недостиг на В витамини, и ти перпоръчват гадна химия (която е вредна) като добавки в храната, и ти казват, че В витамините нямало как да си ги набавиш, освен с храна отвън.
Което не е вярно - В витамините се синтезират от бактериите в червата ти... Ако им позволиш да живеят. Затова хората, които пият много алкохол на спиртна основа (дестилиран, тоест неферментирал), имат недостиг на витамини (свръх-дезинфекция).

Друг пример за бактерии, от които имаме нужда, са млечно-киселите бактерии в белите дробове. Те поддържат кисела среда в белодробната лигавица, а киселата среда убива много от болестотворните бактерии (например киселинната среда във влагалището на жената има дезинфекциозна функция, освен други). Когато се разболееш, киселинната среда в дробовете, създавана от млечно-киселите бактерии там, помага за разтварянето на секрета, който се натрупва. Когато обаче вземеш антибиотика, средата в дробовете се неутрализира, и секрета става по-жилав и лепкав, което всъщност отлага неговото изхвърляне във времето.

Има и такива групи бактерии, с които живеем в мир при определени обстоятелства. Вземи например стрептококите в устната кухина. Лекарите казват, че не трябва да имаш бактерии в устата (което е невъзможно) и предписват всякакви химически свръх-дезинфектанти, с които да се обработваш. Устните стрептококи обаче образуват защитен био-филм около зъбите и венците... и когато ти ги избиеш и хубаво изстържеш този филм, всъщност развиваш чувствителни венци с времето, защото ги излагаш на неща, на които не е измислено да бъдат излагани.
Целият проблем идва от това, че устните стрептококи живеят от захар. Знаеш ли, че това са единствените бактерии, които се хранят с всички видове захар едновременно? Фруктоза, Лактоза и Захароза.
Третият вид захар - захаразота - не се среща в природата. Това е бялата рафинирана захар и нейните производни, и е изкуствен продукт. Знаеш ли какъв е метаболитният продукт на устните стрептококи, когато разграждат токсичната захароза? Продуктът им е зъбна плака, която е също токсична. Ако спреш да приемаш захароза, и за сладко ползваш само натуралните захарни съединения - фруктозата и лактозата - няма да образуваш плака в устата. Но лекарите не ти казват това - те ти казват да се свръх-хигиенизираш, за да продължиш да им бъдеш пациент, и за да продължиш да си клиент в магазина. Пък ако умреш - хора много.

Когато претакаш зелето, ти всъщност вдухваш в него - по един или друг начин - млечно-кисели бактерии от белите си дробове и от устата си. По този начин подсилваш закваската. Сол се слага в зелето, защото солта веднага убива гнилостните бактерии (ако се хване тяхната култура, а не млечно-киселата, зелето изгнива, тоест става на лайна). Но солта не пречи на млечно-киселите бактерии. Затова системата сол + претакане осигурява оптимални условия за това да се развие само млечно-киселата култура в бидона, вместо някоя друга.

После, когато пиеш зелев сок, той предпазва от болести. Именно защото киселият зелев сок е ензимен концентрат, и защото е натъпкан с милиарди млечно-кисели бактерии. А те са естествен кон*урент на болестотворните за нас бактерии.

Същото е с домашното вино, същото е с домашния оцет... и е същото с всички домашни ферментирали храни.

● ● ●Но да се върнем на темата...


Торният чай е фермент - той зрее точно както кисело зеле втасва, или както вино зрее. Ако не е готов, представлява само тор с вода, и нищо не става. Трябва да отгледаш бактериалните култури вътре (а тези бактериални култури се намират в торта и пръстта).

Когато изкъпеш растенията с торния чай, ензимите, които бактериите са плюли и срали вътре, изсъхват по листата им. Именно това покритие прогонва всички насекоми.
Междудругото всички растения се борят с насекомите чрез агресивни ензими - в смолите и латекса под кората на дърветата се съдържат вещества, които прогонват всичко живо от насекомсикя свят, и не дават на буболечките да проникнат по-навътре от кората.
Къпейки растенията с торния чай ги предпазваш по същия начин. Защото тези ензими нямат никакво отношение към плътта на самото растение.

Това е химическата страна на нещата. Биологичната е, че бактериите от торния чай се задържат по растението и развиват колонии навсякъде, където се задържа влага. По този начин влажните места по растението, вместо да стават свърталища на бактерии, които го разболяват, или на гнилостни бактерии, които да го отслабят, са заети с доминиращи колонии на неутрални към растението бактерии. Тъй като техния брой е много голям, и колонията им е много силна, новодошлите болестотворни бактерии не могат да се кон*урират с вече установените, и затова не успяват да развият колония.


Всичко това много облекчава растението... и вместо да отделя голяма част от силите си за поддържане на имунната си системата, то може да пренасочи тези сили в допълнителен растеж и наедряване (понеже вече разполага с външна активна биологична среда, която го изолира от агресивни агенти).Когато говорим за коренището...

Знаеш, че киселото зеле е по-хранително от прясното. Това е понеже млечно-киселите бактерии всъщност храносмилат зелето в бидона, докато втасва. Така преди ти да го изядеш, веществата в зелето са полу-храносмелени и са по-достъпни - по-лесно е за теб да ги извлечеш от материала по време на твоя храносмилателен процес. А прясното зеле е трудно за храносмилане, и оттам е приказката за "калоричните лайна".


По същия начин, докато торния чай ферментира и културите в него се развиват, те насищат течността с ензими (ензимите са просто стомашни сокове). Тези стомашни сокове смилат малкото разтворена тор в чая по-добре, и я правят много по-достъпна за корените на растението - то може да извлече много повече минерали от тях.
Освен това, когато този ензимен концентрат попадне в почвата, той започва да я "размеква", или да я храносмила частично, като прави цялата почва около коренището по-харна и по-достъпна за растението. По този начин то се подхранва с голяма ефективност.

Биологичната страна на нещата е, че когато бактериалните колонии попаднат в почвата на коренището, те започват да развиват колониите си там - почват да храносмилат почвата, и да серат витамини и минерали в нея като метабоитен остатък, които са много ценни за подхранване на растението (точно както нашите чревни бактерии). Така че подхранването не трае само едно поливане, а се натрупва с времето и се увеличава с всяко следващо поливане... И държи дълго време, защото ако поливаш само с торен чай, накрая ще си облагородил цялото място - защото ще съживиш земята.

Докато изкуствените торове я изсушават, свърх-дезинфекцират почвата, и тя не става за нищо. От нея растат само хилави неща, защото цялата им енергия отива в поддържане на имунната система и не растат. Самата суха и мъртва почва пък не си дава минералите и веществата и стегнацията е голяма.


Ензимите от торния чай, когато попаднат в коренището, също така гонят гадта от там - като буболечки и попови прасета и друга напаст.

Как се прави...

- показва двете кофи
- казва че това са 15л вода и малко, ама аз не вярвам
- това в другата кофа е тор (казва, че това е червейова тор... там в америка правят тор от лайната на червеи, стоножки и всякаква гад, казват го "vermicompost") но няма значение, нашенската си е пре-добра... стига да не е купешка и в найлон.
- това е аквариумна помпа, с две духалки, казва че ти трябват поне две, слагаш ги на дъното
- това неговото било чешмяна хлорирана вода, и чакал да се разсее хлора. Не го слушай, тоя е прос, най-добре е всякаква вода, ама не от чешмата... въпросът е в нея да няма нищо анти-бактериално, аз бих наточил минерална
- слагаш въглехидрат да овълчеят бактериите, той слага меласа (без сяра в нея).. в бележка към видеото се препоръчват и други подсладители, включително плодови сокове и кленов сироп. Кленовия сироп на нас ни е скъп.. а меда ни е прекалено драг. Аз бих препоръчал плодови сокове - някакви скапани ябълки например (но ще ти трябва повече отколкото той слага, понеже меласата е концентрат). Но НЕ ползвай кристална захар, дори да е кафява.
- казва, че това е "торбичка за отцеждане на боя". Тука не съм виждал такова, предполагам е да отцедиш коричката в някоя отворена боя... Идеята е, че той щял да го пръска тоя чай, ако нямало да го пръскаш, а да го поливаш, тогава няма проблем просто да пуснеш торта вътре. Ама на него ще му се задръсти пръскачката.
- казва, че торта трябва да мирише добре: ако мирише зле, значи е развила гнилостни бактерии, ако мирише добре, значи торта ферментира (ако ти мирише на дяволи - не, ще си отровиш чая.. ако ти мирише на кравешка трева - мисля че става)
- казва, че сипва няколко супени лъици от меласата
- важно: чая трябва да е на сянка, светлината е вредна за бактериите (но това трябва да го знаеш, зеле и вино зреят в мазе, на слънце се развиват гнилостни бактерии)
- водата казва му е стайна температура - ако е студено, ще зрее по-бавно... зелето затова се прави на студено, за да може да не стане на оцет преди да си го изял
- връзва го с ластици
- казва че обикновено се оставя да "ври" между 24 и 48 часа
- показва го с пяната, след 48ия час... ако АЗ го правех, бих го задържал половин ден повече.. но до сега не съм правил, може и да е добре
- отново обръща внимание, че както торта трябва да ти мирише добре, така и чая трябва да ти мирише добре... това ще означава, че имаш аеробни бактерии (полезни), а не анаеробни (гнилостни)
- пяната е хубава.. например тука можеш да видиш моята бирена пяна на плодовото ми вино (третата снимка отгоре надолу), аз бих очаквал нещо подобно. Но мисля, че като за лайна в захар е добре...

Отива да пръска

- запазва си торбата да натори с нея градината
- това са живи организми: затова не помпи прекалено много налягане, за да оцелеят пръскането
- това са живи организми: затова струята му е по-едра, за да оцелеят пръскането
- отнема известно време микробите да се прихванат към листата и растението и не искаш прекалено бързо изпарение - най-добре се къпят преди 10 сутринта и след 15 следобед
- казва, че гледа да напръска колкото може повече повърхност (но аз не бих прекалявал, все пак устицата са отдолу)
- казва, че не можеш да прекалиш - ако искаш можеш всеки ден да ги пръскаш с чай (защото това е природа, това не е химия и не е агресивно по никой начин)
- той пръскал веднъж седмично
- казва да се измие кофата, понеже био-филма ако го зарежеш, ше се осмърди
- после показва прокисналите лайна с удавените червеи как ги слага в градинатаТова е то (•‿•)


« Последна редакция: (Петък) 30 Май 2014, 23:21 от форум » Активен

Неактивен mike76
Newbie
*
Публикации: 44
Пол: Мъж

« Отговор #5 -: (Събота) 31 Май 2014, 21:20 »

трудно ще го направя тоя торен чаи а и аз праскам веднаж на 2 седмици ходиа си само в неделя на село.аскоро си купих моторна праскачка която явно не става за този чаи.калифорнииски торен червеи гледат и тука по програма млад фермер ама комунистите не дават субсидиите на хората Evil и понеже подхвана темата за чревната флора и антибиотиците(против живота) в превод ще може тука да си пишем по тази тема да не ровиа по другите теми.имам страшно много вапроси защото виждам че си супер интелигентен човек форум аз сам на 38 но знанията ми са повархностни.прочетох почти целиа форум много неща знаех но и много научих прав е мадреца дето казал аз знам че нищо не знам.сега много ме валнува здравословниа начин на живот,ако може тук да ти задавам вапроси ще сам много благодарен.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #6 -: (Събота) 31 Май 2014, 21:47 »

Ей тука ги задавай - http://xcombg.net/index.php?topic=264.45 - и нямаш проблеми, каквото знам, ще кажа.

Тази тема тук скоро ще стане малко по-технологична...
Активен

Неактивен mike76
Newbie
*
Публикации: 44
Пол: Мъж

« Отговор #7 -: (Неделя) 01 Юни 2014, 17:05 »

ок супер си ще се радвам да общувам с теб за в бадеще.тука пак ще следя темата защото от малак сам си земеделец а от 5 години начинаещ езотерик а от тази година много се интересувам от здравословен начин на живот и супер храните.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #8 -: (Сряда) 04 Ноември 2015, 07:48 »

"
Стабилизиране от водна ерозия и мръзнене.

Като цяло, ако стените са защитени с подходяши стрехи или обшивки, не е необходимо тяхното стабилизиране. Ако обаче те частично са изложени на дъжд или остават незащитени по време на строителството, то може да се наложи добавяне на стабилизатори. От минералните стабилизатори се използват цимент и вар. Циментът действа като стабилизатор против вода, особено при почви с ниско съдържание на глина. При каолинитови глини може да се използва от 4-8% цимент. Колкото по-високо е съдържанието на глина толкова повече цимент ще е необходим.
Монтморилонитовите глини се стабилизират по-добре с вар. Стабилизаренто с вар е трудно, защото трябва да се създадат условия за бавно съхнене (до 4 седмици). При каолинови глини варта има обратен ефект и следва да се избягва.

От органичните стабилизатори най-използван е битумът. Във Вавилон е бил използван за стабилизиране на кирпичени тухли. Днес в Ню Мексико, САЩ масово се използва 3-6% емулгиран воден разтвор на битум.

В миналото за стабилизиране са използвани продукти от животински произход като кръв, урина, оборски тор, суроватка и казеин. У нас оборският тор има доказан ефект. Торта предварително се смесва с вода и се оставя да ферментира за 1-4 дни. “Джет” тест (с водна струя) на глинени мазилки, проведен в Германия, показва че обикновена глинена мазилка ерозира след четири минути, докато мазилка с 3,6% кравешка тор- след 4 часа.
"


Торният чай явно има приложение и в строителството с глина. Както изглежда, ефектът му върху почвата е, че ерозира доста по-трудно от неферментиралата почва.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални