Страници: 1 2 [3] 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БИБЛИОТЕКА на начинаещия мистик  (Прочетена 7507 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #30 -: (Вторник) 11 Ноември 2014, 19:31 »

Мисията "Розета"  - на финалната права
http://www.bbc.co.uk/russian/science/2014/11/141105_rosetta_mission_details_game
Активен

bojinkata
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #31 -: (Четвъртък) 13 Ноември 2014, 18:41 »

Бях помолен от форумен участник за информация относно драконите, и това е отговор на нейното искане.


Дракон значи много повече от това, което е оцеляло като впечатления, и е нужна много широка... специализация.. в корена на нещата, за да може някой да обхване какво значи това. Няколко основни концепции трябва да бъдат разширени и задълбочени, за да се стигне до обяснение на този термин, дракон, който по произход е от по-горно ниво информация. Както е правилото, не можеш да смъкнеш нещо от по-горно ниво информация на по-долно, без да го профанизираш и изопачиш, за да бъде съвместимо със заниженото си равнище.
В еволюцията на видовете влечугите са били първи. Говоря в смисъла на "навсякъде", в смисъла на "принцип", и говоря в рамките на нашата галактика. Влечугите като резултат от еволюцията на живата материя са били първи, по времеви показател, останалите бази на органичните организми са по-млади. Влечугите са първи и по редица стратегически еволюционни "постижения", поради причината, че те СА най-успешната реализация на жив организъм за определени цели. "Стратегически цели" означава постижения на органичните организми, свързани с генералните принципи на съществуването, обслужващи дългосрочни резултати.

Комбинацията от тези две предимства - чисто времевото предимство пред останалите организмени принципи, и предимството от това, че успехите им са именно в дългосрочния план на генералното съществуване, водят до резултата, че влечугите като органични организми са първи в много от еволюционните постижения, касаещи същността.
"Постижения, касаещи същността" означава преходите. Когато едно съзнание промени инкарнациите си от рибни към земноводни, това е обособен преход на същността. Когато едно съзнание промени инкарнациите си от телесни в безтелесни, това е друг пример за преход на същността. Еволюционен преход.

Затова влечугите са символ на преходите по принцип - защото поради предимствата на своята организмена основа, исторически погледнато, те са пионерите във всички области, касаещи преходите на същността.

Запомни тая мисъл...

Човешката форма е върхът на еволюцията по нашите места, защото това е върховния закон и принцип, който нашата галактика преследва като резултат. Независимо от началото на еволюционния път, всеки един принцип на органичен организъм рано или късно ще стигне човешка форма, и човешката форма ще бъде нов преход по този път. Съществата нямат общо едно с друго, докато вървят по еволюционния си път, защото са на различни основи, тоест те не са братя. Човешката форма е еволюционното плато, което всички съзнания достигат, и тъй като това е общо за всички плато, всички хора са братя - защото са на един споделен принцип. Човекоподобните риби нямат общо с човекоподобните насекоми, докато вървят по еволюцията си, и не са братя. Но достигайки човешкото плато, всички съзнания са вече хора - те не са насекоми, не са риби, а са еднакви в своята човечност, те са братя по еволюция, когато достигнат еволюционното плато - човешкото тяло. Това означава фразата "всички във вселената са хора", хората не се различават забележимо един от друг, общо казано. Много пътища към върха, много начини за достигане до върха, само един връх. Докато вървят към върха, всички групи са кон*уренти, съперници, състезатели, всички достигнали до върха, намиращи се на върха, са сплотени партньори, братя.

Различните пътища за достигане до върха на човешката форма оформят всички останали подробности, свързани със съответното съзнание - пътя за достигането на човешката форма поставя всички цели пред човешката му форма, определя всички начини за достигане на тези цели. Човешката форма е еволюционно плато - платформа, трамплин, чията цел е да послужи на съзнанието като инструмент за постигане на повече от себе си - как да бъде едно по-добро съзнание. За насекомото човешкото тяло е инструмент, с който съзнанието да бъде по-добро насекомо, за рибата човешкото тяло е инструмент за това съзнанието да бъде по-добра риба. Човешкото тяло е крайната цел и платото на еволюцията, но предназначението му се кове по пътя на достигането му. Различни пътища за достигане на човешка форма на организма - различни предназначения за съответния нов човек.

Запомни и тая мисъл...

Обърнах достатъчно внимание на това, че ние нямаме еволюционна история, но колкото и силни да ми бяха акцентите, никой не обърна сериозно внимание, което може би е в следствие от това, че никой не разбра какво значи това, защото никой не се замисли какво значи това, до къде води, и как това осъзнаване променя нещата. Революция идва от revolve, което означава въртеж, преминаване през фазите на цикличност. Еволюция идва от evolutio, което на латински се изолзва в смисъла на развивам свитък, или разгръщам книга. Революцията е нещо, което не води до промяна. Еволюцията е нещо, което излиза от един качествен цикъл, за да се промени, в нов качествен цикъл. Нашата разумна раса е създадена чрез революция. Няма да се повтарям с това акцентиране отново тук.
Един от резултатите от това е, че ние не познаваме еволюционното плато на съзнанието, характерно за еволюционното плато на организма. Може да сме съвместими по съзнание с базата на организма, което само по себе си значи много, и е част от смесените чувства, с които се подхожда към нас... но по съзнание ние сме по-назад от много напълно животински видове, които са далеч от човешката форма. Ние сме чужди на почти всичко, което е характерно за съзнанията, достигнали до човешка форма по еволюционен път. С тези думи казвам, че ние не познаваме човека, и разбирането за човека е далеч отвъд нас, ние сме наречени "хора" поради телесния си облик, а не защото сме хора по същност.

Запомни и тази мисъл...

Когато първите са ставали отново и отново пионери в нови и нови области от прехода на същността на съзнанието, те са ставали известни навсякъде, и всички са познавали влечугите в светлината им на пионери в областите на еволюционните преходи. Те са и първия вид органични организми, породили от себе си човешката телесна форма. Казвам го по този начин за да напомня разликата - те не "достигат" човешка форма, те ПОРАЖДАТ от себе си човешка форма, защото влечугото свършва там, където започва човека. След това еволюционно плато, съзнанието е човек, а влечуго е единствено неговото морално наследство. Еволюцията не е линеен път, това е път с множество особености, уникални за всяка база организми.
Схващаш ли? Драконовата форма е последния стадии на същността на влечугите, преди от тях да се породи човешката форма. Драконът е последния подстъп на еволюционния път на влечугите към еволюционното плато, което е човешката форма.
Един дракон е много повече от това, което ние разбираме под дефиницията за "човешко" - той е далеч, далеч отвъд нашето разбиране по сложност на съзнанието и по сложност на телесния израз. С тези думи потвърждавам вече известното, че драконът според нашето знание е магическо същество отвътре и отвън - всичко свързано с него за нас е магия, защото е много над способностите ни да проумеем нивото на развитие на съзнанието и тялото на даденото драконово същество.

За да си дойдат нещата на мястото, трябва да променим скалата, мащаба. ИСТИНСКИТЕ хора (според нашата скала) са ангелите, така както са описани в Библията и другите религиозни източници. Те са НОРМАЛНИТЕ хора. Това, което ние разбираме като човешко по дефиниция в действителност се намира някъде тъкмо преди средата, образно казано, на типичната животинска еволюция по пътя й към човешката форма. По този начин смисловият възел на Св. Георги, който пробожда змея, обозначава човешката форма, излизането върху платото на еволюцията, когато съзнанието презира, и се отказва от низшата си природа завинаги - отказва се от дълговременната си същност на влечуго, насекомо, риба или каквото и да е, и влиза в галактическото човешко братсво, като човек, а не като животинската същност, която през всички еони до сега е бил.

Твърде често образите на падналите ангели се свързват с дракони. Това е поради причината, че те СА били дракони, защото ангелите от християнския пантеон са семейство хора, родено от еволюционния път на влечуги, и те СА обладали преход в своето развитие под формата на дракони... преди да достигнат платото на еволюцията (еволюирайки в хора, или "ангели" - след корекция на мащаба според нашата позиция и преценка).
Принципната падналост, така да кажа, на тази група паднали ангели, или на които и да е "паднали" същества, се изразява в регресията на човешката им форма. Тъй като формата може да изгуби своята еволюция, когато съзнанието не я подкрепя, но съзнанието не може да загуби своята еволюция, когато тялото не го подкрепя, падналите ангели и падналите същества по принцип са висши съзнания, проявяващи се с ниша телесна форма. Това е обратното на нашия случай, когато ниши съзнание се проявяват с виша телесна форма (затова понякога ни наричат "издигнати" същества). Завръзката на падналия ангел е обратното на Св. Георги, който пробожда змея - това ще е ангел, който ОБЛАДАВА змея. В галактиката ни има паднали ангели (паднали хора) които понякога или при желание се проявяват с формата на дракони, и има дракони, в качеството им на влечуги на прага на еволюционния връх.
Разбира се, от нашата перспектива, ако дефинициите бъдат поправени, и ангел и дракон е много повече от това, което разбираме като човешко - повече и в доброто и в лошото си измерение, повече във всичко, в цялото си проявление. Така че и двете за нас са на ниво магия - абсолютна, необяснима загадка.

Когато мислиш за дракони и физическите доказателства за тях, мисли за космоса, защото космосът е естествена среда за дракона. Не би трябвало да е трудно да си представиш нещо такова, ако си изчела всичко, което съм писал до сега, но главно си напомни следното:
Космосът не е толкова агресивен към органичните организми, не е никакъв проблем да си гола в космоса - това, което ще се случи, е че ще се издуеш, но не като балон, ами ще заприличаш на много оформена културистка - нищо деструктивно или непоносимо. Усещането е същото като усещането от външното налягане на голяма дълбочина във водна среда, само е обратното налягане, навън. Разбира се, кръвообръщението ти ще се срине отвъд дадена дълбочина, но това зависи от физиологичното ти устройство - например тежководолазите дишат течност, вместо въздух, за да си набавят кислород, точно както във някои филми. Веществото се нарича перфлуорвъглерод (perfluorocarbon (PFC)), идеята е че когато дробовете са пълни с по-плътна от въздуха течност, можеш да издържиш близо 10 външни атмосфери налягане за доста време. Мисля че не е трудно да си представиш, че организма на дракона е просто направен да понася удобно космическото обратно налягане и за него това е просто една от многото околни среди, а не нещо забранено.
Има доста радиация, която ще те убие в последствие дори и да те приберат бързо, но за множество живи неща космическата радиация не е никакъв проблем. Обикновената хл*барка няма проблеми с многократно по-високи нива на радиация от космическите и живее и се размножава нормално.  
Последният голям проблем за голото човешко тяло в космоса, освен радиацията и липсата на въздух (кислорода в комбинацията му с азот и прочие) е студа, и този последен проблем се решава по сравнително конвенционални начини.

Всички видове плесени и мухъл процъфтяват в космоса, не само навсякъде из совалките и станциите, но и по външната част на стъклените люкове.

Да се намерят останки на дракон на планетата ни е като да намериш модерен изследовател, замръзнал в гледчер на 500м под снежната покривка на Антарктида. Няма как да стане, поради исторически съображения на хронологията (продължителността на живота на един дракон, и смъртоносните за него обстоятелства), но най-вече поради това, че най-типичната околна среда за дракона винаги е бил космоса - А НЕ атмосферата на планетата. Най-малкото заради размерите, които типичния дракон достига в хилядолетията, които не са удобни за повечето близки на нас планети и атмосферите им.

Ако все още ти е трудно да си представиш дракон в космоса, се сети за инеядите. Има десетки известни имена на инеяди, които могат да се намерят в интернет, може би близо стотина. Нима това е по-малко достойно за почуда от факта на един дракон, пребиваващ за постоянно в космоса? Както инеядът има много по-малко нужди от обикновения човек, така и нуждите на един дракон биха били съвсем неразбираеми и необясними от нашата перспектива, и това съвсем не налага отменяне на основните му черти. Очевидно, на инеядите не им опадат зъбите, нито езиците и не им атрофират задниците. Тогава защо един дракон да губи чертите си, ако не ги ползва по предназначението, по което ние предполагаме че се ползват?
П.П.
Когато става дума за дракона като символ, в ролята му на символ както казах той е пионерът на нови достижения и е върховната магическа стихийност за всички животински съзнания. Както обясних, нашето съзнание е много по-животинско, отколкото можем да си дадем сметка по метода на ограниченото сравнение, и в сравнение с истинските хора (ангелите) нашата физическа форма също е доста животинска. Но драконът е символ на презрението към недостойното животинско минало, от гледна точка на галактическото човечество. Така че, в символен смисъл, зависи как гледаш на нас, защото като на същества без еволюционен път до сега, родени от революция, може да се гледа отдолу-нагоре, или отгоре-надолу. И драконът може да е символ за нещо више, или за нещо нише, зависи къде приемеш, че се корени началото ни.
« Последна редакция: (Четвъртък) 13 Ноември 2014, 19:00 от форум » Активен

Неактивен knowledge
Full Member
***
Публикации: 134
Пол: Мъж

« Отговор #32 -: (Петък) 14 Ноември 2014, 00:12 »

Защо за китайците е толкова важен дракона?
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #33 -: (Четвъртък) 23 Юли 2015, 12:14 »Това е ютуб канала на потребителя Crow777. Един от двамата човека, които заснеха преди време ЦИКЛИЧНОТО явлнение, наречено "Лунната вълна". Това е пулсация, сякаш по повърхността на Луната, която се разпространява от единия й полюс като удърна вълна по тялото й до другия полюс, и се наблядава на сходни интервали от време. Това се случи доста скоро (преди година, година и нещо ако не се лъжа) и все още няма официална позиция на институционалните "авторитети". Всъщност, последната идея, че Луната е всъщност холограма или поне не е това, което изглежда че е, се породи именно от заснемането на Лунната вълна.

Човека е фотографски факир. Има кинти, и ги инвестира в качествена техника. И не е никакъв - тоест е на наша страна... обикаля САЩ и снима небето, и естествено си има и неприятности във връзка с това.
Мисля, че знаете, че на много места е незаконно да се притежават лещи за телескоп отвът определен диапазон, или е нелегално да се пренасят зад граница.Дигиталните му снимки на Луната са ВПЕЧАТЛЯВАЩИ. Прави HD дигитални снимки на Юипитер и Сатурн, от Земята, ПРЕЗ нашата атмосфера.

Въпросът е, че са МНОГО ПО-ДОБРИ ОТ ВСИЧКО, КОЕТО NASA ПУБЛИКУВА КАТО "СНИМКОВ МАТЕРИАЛ".


Човека не само си разбира от занаята, и ОТКРИВА и ДОКАЗВА, че поне 90% от това, което NASA пуска като снимки, са конструкции, а не снимки (тоест художествени изображения, а не фотографски изображения), но също така разбира и от космическата техника. Практически демонстрира, че останалите 10% от снимковия материал, идващ от NASA, не е възможно да е правен от космоса... защото качеството е наистина... умопомрачително, трудно е да се повярва колко е лошо качеството. За сметка на това той снима планетите ни с истинско HD качество (тоест с висока резолюция - нещо, което NASA винаги твърди че прави, но просто дигитално изследване на изображенията им доказва, че те не се вписват в дефиницията за висока резолюция) в невероятен фокус.В момента - както БИ ТРЯБВАЛО да знаете - за първи път достигаме орбитата на Плутон със сателит. Естествено, абсурда става все по-чудовищен всеки път, скандалите около мисията са нестихващи... а материалите и информацията, която ни се подава от NASA, от Роскосмос, и Китайските космически агенции... са потресаващо и дебилно фалшиви.


Просто забравете за неща като "От птичи поглед към Земята". Няма такова нещо. Не разполагаме с изображение на Земята от космоса (нито фотографско, нито коректен дигитален модел).


Някои клипчета, които препоръчвам като за начало от него:

https://www.youtube.com/watch?v=gsJawqqwdZU
- има много материал за НЛО на фона на Луната, или при Луната

https://www.youtube.com/watch?v=R8Gt4crkqWk
- единственото нещо с такива тройни двигатели, беше совалката
- от много време вече нямаме совалка в космоса

https://www.youtube.com/watch?v=svR3gNZBHVA
- обича да снима и химически следи в небето
- веднъж е хванал НЛО, което всъщност оставя следа след себе си - завихрен химикал от химическа следа
- първоначално се стрелка, след това започва да "напуска този свят" и да изчезва... след като изчзезне обаче, по траекторията му се образува въздушен вихър, който става видим заради засмуканите облаци/химикали в него (най-добрите кадри са длед минута 2)
- извинява се за цигарения дим, който замазва нещата в последния момент

https://www.youtube.com/watch?v=Qe_9gSO6TZA
- разяснява химическите следи, дава аргументите и снимковия си материал като доказателство, че химическите следи са реални... който не знае английски, да се оправя как може
- материал на НЛО, дрони, и други неясни летящи обекти, които стрелят по неясни мишени
- и други неща

https://www.youtube.com/watch?v=BVF8xZ5naKM
- Лунната вълна - предвидена за 12ти път, и заснета за 12ти път, на 27ми Март 2015г
- Лунната вълна понастоящем се предвижда успешно и се заснема успешно от 7 човека по света (за момента)
- извинява се за съседа си, който е пали огън в двора си и замъглява картината

https://www.youtube.com/watch?v=wGjJBU54z1k
- напътствия и съвети как най-добре да се заснеме Лунната вълна

https://www.youtube.com/watch?v=pwRd14bJ0Q8
- 10тата Лунна вълна, заснета от Берлин
https://www.youtube.com/watch?v=nQVVOAyu3vs
- неговите кадри на Лунната вълна
- аргументите му защо в действителност няма ракети, които напускат ниската Земна орбита, всичко е лъжа, не излизат в космоса с ракети, и всичките материали, които ни се подават за космоса, са фабрикувани (ако този човек ви е малко като източник и информация по въпроса, бих ви насочил към Върнан фон Браун и скандалите около първия изстрелян от нас космически сателит - историята за аномалиите трябва да я име някъде из материалите за нацистите, които съм уснал пак в тази тема, или ако не, то при интервюто на секретарката ми, когато Браун е вече част от NASA (след операция Кламер))
- няма истински снимки на Луната от космоса
- няма истински снимки на Земята от космоса
- слънчевата система е нещо напълно измислено, орбитите с планетите, както обикалят около слънцето, са художествен макет и е тотална лъжа - нещо за което аз съм писал на няколко места тук и знам от други източници


https://www.youtube.com/watch?v=P2gB367GU2I
- неговите кадри на Юпитер ОТ ЗЕМЯТА, ПРЕЗ АТМОСФЕРАТА... в сравнение с най-добрите снимки от NASA на Юпитер и Плутон
- просто "обида за интелекта", както казва

https://www.youtube.com/watch?v=1nRRROfHZts
- истинска снимка, направена от Crow777 и дигиталната му лична техника
- в сравнение с официална снимка на Плутон, предоставена от NASA... която лесно се доказва че е фалшива (не е снимка, а е художествено изображение) когато се приложи елементарно филтриране
П.П.

https://www.youtube.com/watch?v=Zhzjx8TsuQk
- интервю от "Интернационалната космическа станция"
- всъщност снимано в самолет с ниска гравитация
- в сравнение с някои истински интервюта от Станцията, правени в миналото
Активен

Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #34 -: (Четвъртък) 23 Юли 2015, 12:43 »

форум:
"... Това е поради причината, че те СА били дракони, защото ангелите от християнския пантеон са семейство хора, родено от еволюционния път на влечуги, и те СА обладали преход в своето развитие под формата на дракони... преди да достигнат платото на еволюцията (еволюирайки в хора, или "ангели" - след корекция на мащаба според нашата позиция и преценка)."
   Преди години в една книга(не помня заглавието и автора) четох подобна теза за родството между ангели и дракони и че казвайки например "Ангел Михаил",равностойно можем да кажем "Дракон Михаил".
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #35 -: (Четвъртък) 23 Юли 2015, 18:05 »

https://www.youtube.com/watch?v=9lX9d2dwcu0
- Crow777, Сатурн, снимат от Земята (през атмосферата), отделни кадри както и видео, в реално време

Сравнете това постижение на цена няколко хиляди долара (себестойността на достъпната цивилна дигитална фотографска техника, притежание на Crow777) и "стилизираните художествени анимации и фотошоп-модели", разпространявани от NASA.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #36 -: (Петък) 31 Юли 2015, 14:29 »

https://www.youtube.com/watch?v=naVA3bqMP3g
- още едно фалшифицирано интервю от "станцията", целият й монолог е от абсурден по-абсурден, тази жена никога не е преминавала подготовка за астронавт
- накрая показват хубав детайл от зелени седалки на ремъци

https://www.youtube.com/watch?v=sxnp12ntnvg
- още хубави кадри на химически обработено небе
- Crow777 изказва мнение, което за първи път чувам, че все повече започват да правят следите с дрони (дроните стават все по-популярни и по-популярни)

Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #37 -: (Четвъртък) 06 Август 2015, 20:33 »

http://www.youtube.com/watch?v=thLGknsJ2Qg
- общи теми, важни за впечатлението на интересуващия се
- споменава се SRI - едва ли много от вас знаят колко важно име е това. Те са не само бащите на интернета, на компютърната мишка (която Епъл по-късно краде от тях, преди да я открадне Гейтс) но и на много по-фундаментални неща. Ingo Swann е само едно от гигантските имена в езотериката, които са свързани с SRI.

http://www.youtube.com/watch?v=4S98WGpzW1Q
- Жак Вале говори без задръжки за SRI, НЛО и за езотериката в технологиите.
- http://thepiratebay.se/search/Jacques%20Vallee/0/99/0 - нещата му в пайрът бей.


Използвайки за увод този материал отново, искам да обърна внимание на:
https://www.youtube.com/watch?v=CDsNZJTWw0w
- 7:15 ... многократно обръщам внимание на това... SRI International - лидерите в почти целия научен авангард, достъпен за простосмъртни, заедно с Lokheed Skunkworks
Станфордският университет е дал на света най-много Нобелови лауреати през XXI век


Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #38 -: (Сряда) 23 Декември 2015, 05:46 »

Скафандрите на Планетарното Правителство в сянка

http://www.freakygaming.com/gallery/game_art/starcraft_2/marine_render.jpg
БИБЛИОТЕКА на начинаещия мистик


Пропагандата продължава с пълна сила.

В киното

В гейниминг индустрията, една и съща идея, стилизирана в    различни    варианти.


А днес, наименувана на филма от 2013г "Елизиум"

САМОДЕЛКАТА

Хидравличен екзоскелет, направен в гараж с материали от железарията, многократно вдига 77кг  вместо бицепсите на изобретателя си.Това са екзоскелетните скафандри, които се ползват за всички видове космически, и подводни, операции от действителното Правителство на Земята.
Активен

Неактивен The Dark Lord
Full Member
***
Публикации: 132
Пол: Мъж

« Отговор #39 -: (Сряда) 23 Декември 2015, 22:09 »

Току що разбрах, че едно YouTube видео, което бях линкнал в темите ми за магнетизма, вече не съществува... Става дума за това, че СЪРЦЕТО НЕ Е ПОМПА. Премахнато от потребителя. Кучи синове...

Който иска, може да го свали оттук: http://dox.bg/files/dw?a=b4b94a2436 линкът ще е валиден до Неделя 24.08.14

Да, точно така. Това означава, че през всичките тези десетилетия сърдечните хирурзи просто са го играели на сляпо и си нямат на идея какво вършат. И в момента ПРОДЪЛЖАВАТ да го играят на сляпо, защото са просто едни елементарни касапи.


П.П.
Поправка. Още си е там! =) явно само връзката през този конкретен потребител я няма. Светът не е станал толкова непоправимо място, колкото често съм склонен да си мисля...

https://www.youtube.com/watch?v=NHl4DUu1bEI

Форум, какво точно се има в предвид с това видео?Аз със английския съм доста скаран, та би ли обяснил в няколко реда?  Пратих го на един колега, който учи съдебна медицина и той каза,  че всеки студент по медицина го знае това за сърцето, но какво по-точно?
« Последна редакция: (Сряда) 23 Декември 2015, 22:17 от The Dark Lord » Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #40 -: (Сряда) 23 Декември 2015, 22:40 »

Става дума, че сърцето не е просто "помпа". Изградено е от един цял, продължителен мускул, увит в нещо като Мобиус-намотка или възел, а не са отделни мускули. Това означава, че сърцето се свива и отпуска спираловидно, подобно на ананаса или разтварянето и затварянето на шишарката, което се нарича "съвършена недеструктивна компресия".

Във видеото се твърди, че то изпомпва кръв, но само в една посока - само към дробовете. Докато СМУЧЕ кръв от тялото, тоест то създава вакуум, всмуквайки кръв, и после изпомпва кръв като втора фаза на цикъла си, но единствено към дробовете. Което също е спорно, защото природата не действа на такъв принцип. Съществува и друга теза - че не сърцето задвижва кръвта, а кръвта задвижва сърцето. А истината е, че сърцето по никой начин не може да се разглежда отделно от кръвоносната мрежа, защото те са един орган - кръвоносните съдове са ЧАСТ от органа на сърцето. Или казано по друг начин - няма такова нещо като кръвоносна система, а има един орган, който е най-големия орган в тялото - органът сърце.

Казано по научному - самият мускул на сърцето е всъщност органел на кръвоносната мрежа. От което следва, че няма такова нещо като системи - има само органи. Както няма нервна "система", а има мозък, който е органел на нервната мрежа.

Некадърщината на медицината се състои в компартментализацията.

Наричам ги касапи, защото те разбират човешкото тяло на ниво транжиране, ВЪПРЕКИ, че всичко им е пред очите, поради ограничеността си не са способни да правят правилни изводи за очевидното.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #41 -: (Сряда) 23 Декември 2015, 23:45 »

Можеш да прегледаш тази тема: Без мозък

И да си зададеш въпроса - как е възможно това, след като мозъка управлява всичко? Както се вижда в темата, уликите водят към идеята, че принципното схващане (както винаги) е грешно - мозъкът просто не е локален. Мозъкът е органел на онова, което се възприема като система от нервни органи, и тази система от органи в действителност е единен самостоятелен орган. И това нещо в черепната кутия не е мозъкът - а е негов органел. Действителният мозък е цялата "нервна система".


От книгата на Фриц Шпрингмайер за илюминати, от която съм превеждал оттук-оттам:

През 20те години на 20ти век немците също така се запознават с факта, че човешкото съзнание има разнообразие от его-психологични състояния, вместо единично цяло съзнание, и това те нарекли "Sub jecklose Psychologie" или психилогията на това да имаш взаимосвързани психологичнески състояния, вместо концепцията за единично его.

стр. 7, Въведение от Фриц


Тоест успехът на илюминати при създаването на програмирани хора-роботи се дължи на факта, че от самото начало те знаят какво правят и разбират как стоят нещата - че това, което медицината нарича "системи от органи" всъщност е истинският орган, в който има множество органели. В медицината, когато се установи заболяване в органа, тепърва след това трябва да се доказва, че има заболяване на цялата система, в която участва. Докато за илюминати например е ясно от самото начало - има ли заболяване в някой органел, болен е целия орган. И поради това си разбиране относно органа на егото и неговите органели, показват вещина в отвратителните неща, които вършат.

По същия начин хората без мозък е твърде вероятно да имат мозък, на който му липсва органел. А не централна нервна система, на която й липсва центъра.И същото е и при сърцето - истинското сърце е из цялото тяло, а туптящото нещо в гърдите е един от органелите на сърцето.

И в медицината са на светлинни години от това разбиране.


П.П.
Има и много други неща, които тепърва научават. Например, кръвта се движи сама по кръвоносните съдове, когато съдържанието й (хомеостазното й съдържание) е химичеки правилно. Също и когато по нея протича ток. И това повдига въпросите - кое в крайна сметка движи кръвта? Дали органа на сърцето? Или по-точно ДОКОЛКО то участва в това задвижване?

От липсата на разбиране се пораждат и идиотски въпроси от типа на това дали сърцето бие заради дробовете, или дробовете дишат заради сърцето. И други неща... темата е безкрайна.

Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #42 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 03:08 »

Едно от забранените изказвания, направено на глобалния комплект конференции "Технология, Забавление, Дизайн" - TED TalksРупърт Шелдрейк

НАУЧНАТА САМОЗАБЛУДА

български субтитриАктивен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #43 -: (Петък) 23 Септември 2016, 14:34 »Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #44 -: (Петък) 23 Септември 2016, 19:43 »Точни координати и фото:
Navy Information Operations Detachment "NIOD+NSA+DSD" (Pine Gap Joint Defence Facility) Australia
23° 47' 49.23" S  133° 43' 32.57" E
Misplaced? Suggest new location
Активен

bojinkata
Страници: 1 2 [3] 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални