Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Луцифер!  (Прочетена 11937 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bofara
Newbie
*
Публикации: 15
Пол: Мъж
[6285174923344176257]

« Отговор #195 -: (Петък) 09 Октомври 2015, 19:58 »

Куда несет свет Люцифер?
Активен

[6285174923344176257]
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #196 -: (Събота) 10 Октомври 2015, 12:10 »

bofara,
Благодаря за статията. Вчера преглеждах материала, споделен от bg2 относно анимата и общото и с демона Лилит http://liternet.bg/publish13/m_vylkova/chuvstvoto/3.htm
Цитат на bg2:
Цитат
  Лилит ми прилича на смесица между мита за Тиамат и архетипа на Анимата

Въпроса е твърде съществен и съжалих, че коментарите, които подехме с bg2 са не на мястото си в темата за България - "Ние българите-история". 
Аз ще си позволя да цитирам откъс от прочита. Съзнавам, че за незапознатия с понятията на Юнг ще е трудно, но мисля ще даде насока за съждение относно формирането на онези психични механизми, които вместо да синтезират цялостната личност я раздробяват, доколкото я поставят в изолация, маскирайки същината.

Цитат из Трета глава
КУЛТУРАТА И КОЛЕКТИВНОТО НЕСЪЗНАВАНО. ЧОВЕШКОТО РАЗВИТИЕ - ИНДИВИДУАЦИЯ И ТРАНСЦЕНДЕНЦИЯ - КАРЛ ГУСТАВ ЮНГ
Автор: Мария Вълкова
:
"... Но за Аза е здравословно винаги да очертава граници между себе си и несъзнаваното - подчертава Юнг. Ако Азът си позволи волността да реши, че е достигнал върха, че развитието му е напълно завършено, защото е интегрирал целия архетип в съзнанието си, той изпада в инфлация, казва Юнг. Все повече съдържание, но с малка стойност - в поведението на подобна личност може да се забележи прекомерна надутост, надменност, кухо самочувствие. "В този случай светът на съзнаваното се разгражда за сметка на реалността на несъзнаваното" (Юнг 1995: 33). Азът е отстъпил на несъзнаваното завоювани вече територии, правейки място на части от несъзнаваното, дошли тук със съдържания, характерни за автономната несъзнавана сфера. Проницателността на съзнанието, яснотата на погледа и реалистичното възприемане на света се затъмняват от мъглявите визии, идващи от несъзнаваното. Самооценката става крайно завишена, защото желаното се приема за реално - и то желаното от архетипа цялостна личност - а известно е, че висшата символика тук е Бог.
Тъй като цялостната личност е много важен, централен архетип, неговата тъмна страна (доколкото и  притежава двойнствена природа като другите архетипи) е най-опасното нещо, защото е най-голямата сила - казва Юнг. Тя може да се прояви като мания за величие, обсебване, дух на всевластност и разрушение. Индивид с тъмна цялостна личност се преживява като решил космическите загадки, като властелин, който е над всички и всичко. Той губи контакт с "недостойните" други хора, държи се като "велик лидер". Психиката му се "вкаменява".
Историята познава немалко лидери, които отговарят на това описание.
Подобен синдром се забелязва и на равнище политически режими, партии, общности, а защо не и нации.
Възможно е поглъщането на несъзнаваното от Аза да се прояви като свръхконсолидация на Аза и прекомерна целенасоченост. Лекарството срещу подобно състояние: морални отстъпки, съветва Юнг. Не отстъпление от морала, а морални усилия в друга посока. "Без това никога не би се достигнала онази степен на скромност, необходима за поддържането на едно балансирано състояние" (Юнг 1995: 33). Това е трудно, защото често означава да освободим завоювани вече територии."
Край на цитата
Докато четях това, което току що отбелязах си мислех, че ако наречем всеки един псих.  механизъм с демонично прозвище, то Луцифер би бил на мястото си именно в този цитат.
Този цитат от материала на bofara говори за същото, поне от моя гледна точка:
Цитат
Однако вернемся к разговору о непосредственном влиянии Люцифера на Психокосмос. Как мы поняли, чем выше степень самоосознания, чем выше уровень индивидуализации, тем более тонкая грань отделяет сознание от вторжения Духа Противостояния. Особенно велика эта опасность для магов, поскольку принцип самостоятельности – ключевая идея Магии. Поэтому маг обязан всеми силами следить за собой, не допуская превращение своей гордости в гордыню, а своей отдельности – в изоляцию. Нередко можно наблюдать, как достигшие великой силы маги попадаются в эту ловушку – закрываются от Течения Силы, сосредоточившись исключительно на своём величии, а значит – попадают во власть Люцифера.

И сколь бы ни были разумны их речи и убедительны доводы, за ними всегда чувствуется холод отторжения Света, замыкания от Потока жизни – Потока Силы.

Ни в коем случае не должен маг попадаться на крючок своих достижений – он ни на мгновение не должен забывать, что, сколь бы велики они ни были, впереди – все еще бесконечный Путь, а вокруг – все то же кипение мировой жизни.

Только так, на грани Единства и Множественности, — проходит Путь мага, и не впасть в гордыню – сложнейшее из испытаний этого Пути.
Активен
Неактивен bofara
Newbie
*
Публикации: 15
Пол: Мъж
[6285174923344176257]

« Отговор #197 -: (Събота) 10 Октомври 2015, 15:20 »

..анимата и общото и с демона Лилит..
Възможно е това четиво да бъде от полза в разбирането на същността на демоните.
Активен

[6285174923344176257]
Неактивен defbg
Newbie
*
Публикации: 2

« Отговор #198 -: (Петък) 30 Октомври 2015, 13:51 »

Направило ли ви е впечатление, че дявола /Луцифер/ често е представян в образ на жена или винаги притежава някои чисто... нека ги наречем женски /без да се обиждат дамите/ черти на характера. Смятам, че това не е случайно и е свързано с демонизирането на жената като цяло в някои до болка известни близкоизточни религии, като юдаизма например. В Египет, жената на бог Атум носи носи сходното име Лусасет. Дали не става въпрос за женският принцип на сътворението, който изцяло бива елиминиран от монотеизма на един по-късен етап? Ще ми е интересно да чуя вашето мнение.

Мисля си, че е въпрос на гледна точка. Например историята за Авраам. Неговият бог Йехова е искал да го тества, като му е казал да убие сина си Исак, като жертвоприношение. Ако Авраам беше действал сам от свое име, тогавa би бил убиец-психопат. Да, но не е действал сам, чувал е гласове.  Какъв избор би имал Авраам? Да послуша своя Бог и да посегне на Исак, или да послуша другия глас (дявола Луцифер) и да прояви милост към сина си? В крайна сметка се е предал на своя Бог и се е докарал в състояние близко до психично болен, който не осъзнава действията си. Издържал е теста на своя Бог. Сляпо се е подчинил, а ангел спасил Исак. Авраам бил възнаграден (който е чел историята, знае дали Авраам е влязъл в обещаната му Ханаанска земя).

Издържал е теста, но не е могъл да реши сам един морален казус!

Извод: Ако се лиши от право на избор, право на свободна воля и разсъдък, Бог ще го обича и ще го приеме при себе си. Ако реши да приложи правото си на избор, според собствена си съвест и морал, това би било бунт и Бог ще го изпържи в ада (Сатана). Evil Ако към тези религиозни доктрини се добави и силов елемент, би се получила перфектна система за контрол = тирания = мрак. Модел който после е възпроизведен при Митра-християнството и исляма.

Луцифер (Венера) = носител (носителка) на светлина за хората и противопоставяне на бога на Авраам. Път който са избрали да следват Адам и Ева. В своята невинност са направили избор да бъдат съвършени като боговете. За което са и били жестоко наказани.

Оттук си правя и някои изводи за свободната воля, изборите, и пътищата които следва човек.

Това ми е първо мнение във форума, защото предпочитах само да чета, но тези два поста ми направиха впечатление, защото преди време попаднах на това: http://illuminationis.com/%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0/
Моля някой по-разбиращ да коментира - засега съм повече в ролята на слушател. Благодаря!
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #199 -: (Петък) 30 Октомври 2015, 17:18 »

Не знам..Аз съм жена..

Потресена съм от злобата и жестокостта които съм открила в душата си..
Отвратена съм от факта,че коварството,низостта,мерзавството,са все неща които нося у себе си.

Не,не съм предавала и не съм прецаквала никой..
НО..Самият факт,че в ума ми са идвали мисли,как точно ясно и конретно мога да съсипя живота на..примерно лицето Х,като направя/кажа еди кво си..Самия факт,че са ми минавали подобни помисли,говори,че всичко това е част от мен..
Няма значение,че никога не съм пристъпила към действие и доколкото се познавам и никога не бих..Ама..тези мисли..Като червен светофар са ми в главата!


Познавайки хората(доколкото съм успяла)мисля,че жените са по-жестоки и дори по-садистични от мъжете..
А онези мъже(които са садисти),обикновено са в пъти по-рафинирани(не знам как да се изразя,но може би по-женствени като психика) от грубата "дивашка" натура на останалата част..На първичното,грубовото,диво,яростно..Може да те прегази,да те събори,да те нарани..Може и да избие директно на физ.агресия..Може и да те убие..
Но няма да го направи както би го направил садиста,бавно и мъчително,а просто би те приключил с един удар..

Пиша всичко това,защото смятам,че са си така нещата..Луцифер-жена

Е сега,от библейска гледна точка,и в контекста на Яхве-то..Т.е.Сиранско-Орионската история..

Значи в старите версии на Библията се споменава за Ева,богинята на живота,която е по-висша и по-силна от Яхве..И дори мисля,го наказваше за нещо,или имаше заплаха,че щяла да го накаже(сори не помня повече)..

И ако тази Ева е Орионката,а Яхвето е сирианския наместник.нали той в един момент става отцепник от фракцията си и завзема Земята за лична губерния,и затрива всички стари писания и артефакти..
Преди мъжкия бог,е била богиня майка..
Но Йехова пренаписва отново цялата история и митология/религии,в своя полза разбира се..И богинята става бог..
Кво беше...Историята се пише от победителите..

И предполагам за това е демонизиран женския образ,ама мое лично мнение е,че това така или иначе е истина,щото никой не е по-голям от архетипите Grin
И в крайна сметка Нейно Величество Е жена,т.е. носител е по-голям % женска енерегия,ако мога тъй да се изразя..При ИН и ЯН,отново е така..Ин е черното-негативното,ЯН е бялото-позитивното..Ян дава,ИН взема..
Ян е Логоса
Ин е Емоцията

Е..не знам,някой от чист разум да се е докарал до катастрофа,ама болшинството катастрофира заради емоциите си
 В пристъп на разум не убиваш,но в пристъп на емоция-да!Или още по-просто казано и съвсем извън контекста на Библията..Бог е разума,Сатана е емоцията..Но е факт,че щом всичко е част от Бог,то съвсем естествено и Сатана също Е.

И е така..Няма емоция без разум..
Може да има чувство,но не и емоция..

Не знам психоаналитиците какво казват  по въпроса,тук..Мила,ако знаеш нещо кажи..
Но мисля,че чувството някак може да се отнесе на групата на инстинктите,а инстинктите са само най-първичните наченки на разум..
« Последна редакция: (Петък) 30 Октомври 2015, 17:36 от Psyhea » Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #200 -: (Петък) 30 Октомври 2015, 17:59 »

 Grin
 Psyhea
Цитат
Потресена съм от злобата и жестокостта които съм открила в душата си..
Така ти се струва.В душата няма как да има каквато и злоба да е.Споменах че преди време ми "пламна" главата и бая неща изпукаха вътре,балабар и оная рибка от СГ1.После имунната система ми опразни нацяло главата,една мисъл не мога да намеря в нея,голям рахат.После пак почнаха да се пробват,да излъчват мисли през главата ми,но вече внимавам,проверявам и занулявам с несъгласие.Не напразно споменах за троянските коне.Достигнали са до там че да ни дублират,и аза е за да могат да използват тялото докато намерят начин да стане без него.Няма такъв чалъм.
Човечеството няма функцията да воюва,то е създадено да лекува.Воюването не е човешка черта,както злобата и омразата.
Даже в момента само операторите ми се врат в главата,и си лафя с тях.Тъй че можем да се изчистим от тях и да си гледаме живота.
Оня гласа святкаше чрез шарении на тия дето трябва да ме контролират,ма не знае че отдавна дадоха фира,и оттекаха в тоалетната.
Твоя работа е да следиш какво излиза от тебе и дали е твое.Или мойто си не давам чуждото не ща,но да е истина.
Всичко е толкова извратено/обърнато че докато не се изчисти енергийното,от хаоса в него и се разплетат мръсотиите им,  не ще се появи истината.
Тъй че първо ти се почисти,и женското много добре разплита заплетени прежди.За нула бройки ще си напълните кошниците  с клъбца прежда,за да изплетете нещо на мъжете си и децата си.И то чиста аванта. Wink
 Cool
П.п. А и не забравяй че женското Земята беше ударено много лошо със черното масло за смърт безвъзвратна.Е сега си е здрава  Бяла и Червена.Т.е. мъжкото си свърши работата.Ся е ред на женското да насмете поганците.А "черното масло" е смес от енергии от минуса плюс открадната първична женска енергия( а тя е "енергиен вампир" като начин на работа/характеристика).
А вие сте 1/1 със нея, и мъжкото чрез вас лекува и земята.Само трябва си минете на земен цикъл,за да протече обратния процес.Нали всичко тука е дуално?
« Последна редакция: (Петък) 30 Октомври 2015, 18:11 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #201 -: (Събота) 31 Октомври 2015, 14:28 »

Това ми е първо мнение във форума, защото предпочитах само да чета, но тези два поста ми направиха впечатление, защото преди време попаднах на това: http://illuminationis.com/%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0/
Моля някой по-разбиращ да коментира - засега съм повече в ролята на слушател. Благодаря!
defbg, всеки е разбиращ, защото всеки човек носи част от истината, която в другите все още не е проявена и има принос за развитието помежду ни.
Оръжието на Луцифер е податливостта на човек към страх, а сатанизмът се развива най-бързо, където има невежество - неспособността на човек да различи отразената от истинската светлина, тази която носи и проявява живота. Според представата на човек, един път Луцифер ще се облече като мъж, друг път като жена, но това което ще търси в хората е страха и тъмните им места.
Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #202 -: (Събота) 31 Октомври 2015, 15:29 »


Това ми е първо мнение във форума, защото предпочитах само да чета, но тези два поста ми направиха впечатление, защото преди време попаднах на това: http://illuminationis.com/%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0/
Моля някой по-разбиращ да коментира - засега съм повече в ролята на слушател. Благодаря!

По отношение на цитата от 04.07.2014 личното ми мнение, е че не трябва да се робува на догми и да се вярва на всичко. По отношение на древните митове и легенди очевидно е наличието на разнообразни интерпретации и липсата на доказуемост. Така че до голяма степен въпросът за разбирането поне според мен е лишен от смисъл.

Например взимаш библейсия мит за Авраам, омешваш го с представата на аврамистите и сатанистите за дявола/сатаната = наименованието Луцифер, което пък от своя страна води до препратка към богините Ищар и Венера. Вмъкваш и от митологията на ислямистите за Ибрахим, Исмаил, Мохамед с техните ритуали за замерване на дявола с камъни. В резултат се е получила чудесна историйка  Grin която обаче сама по себе си е без претенции за каквато и да била достоверност.

Идеята ми е, че при изследването на древните митове и легенди в един момент се стига до прозрението, че древните богове и богини са просто образи на които им се е придавало (и продължава да се придава) някакво значение според зависи от идеологията, разбиранията, догмите на които се робува, противопоставянето на отделни религиозни фракции  и т.н. фактори. Легендата за Митра става легендата за Исус, Сатаната става Луцифер, древните езически богове и богини се християнизират (например света София). На мястото на езическите храмове изникват църкви и джамии, и неща все от този род, които са се случвали назад в историята, и продължават да се случват. Както се казва, нищо ново под слънцето.

В заключение се сетих за един цитат приписван на Хипатия, една от последните философи на неоплатонизма (Плотин, Амоний Сакас).

„Приказките трябва да бъдат изучавани като приказки, митовете като митове, а чудесата – като поетични хрумвания. Да се изучават суеверията като истини е най-ужасното нещо. Детският ум ги приема и им вярва, и само с голяма болка и вероятно огорчение може след години да се освободи от тях. Всъщност, хората ще се борят за суеверието с готовността, с която и за жива истина – дори повече, тъй като суеверието е неосезаемо и затова не може да бъде опровергано, а истината е гледна точка, и следователно е променяема.“       
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен galaxsis
Restricted
*
Публикации: 694

« Отговор #203 -: (Събота) 31 Октомври 2015, 17:16 »

bg, като си толкова компетентен да те попитам конкретни неща от митовете, че словоблудството  ти не ми допада  Sad  ....Казах го и на Митко.

1. Къде е роден Митра?

2. Как се наричат родителите му?

...дай подробности, а не празни приказки.

п.п. ...не ми вади извадки от " Уй кепедията  ". Grin

Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #204 -: (Понеделник) 02 Ноември 2015, 11:58 »

Закон да постанови налагането на Хелоуин  и други американски „празници“ в България за престъпление. Ценностите на Запада са шокиращи, добре замислени продукти за отлъчване от Бог превръщане хората в бездуховна маса, готова днес да облече маска на сатана, а утре да сее истинско зло без никакъв жал и съвест.

Малко известно е, че до 50-те години на ХХ век празник Хелоуин в САЩ не  е отбелязван  и е въведен чрез медиите (филми, телевизия и тн.) с рекламиране и манипулиране на обществото. Това е празникът с който САЩ рушат религиите, защото е ден на  дявола, на злото, на магьосничеството. Пренесен в Америка от магьосниците и е разпространен от  окултисти, като поне привидно е успял да се превърне в светски празник, на който зарибяват ...
[urlhttp://zaw12929.blog.bg/politika/2015/11/01/zakon-da-postanovi-nalaganeto-na-helouin-i-drugi-amerikanski.1403972][/url]
Активен

bojinkata
Неактивен galaxsis
Restricted
*
Публикации: 694

« Отговор #205 -: (Понеделник) 02 Ноември 2015, 12:32 »

Вчера ме шокира едно предаване по една от немските телевизи.... " Как протича празникът Хелоуин, в някой райони "...беше някакъв репортаж..

Майки и бащи маскирани като вещици, призраци, сатанисти обляти в кръв водеха децата си в подобно облекло да подписват Пакт с дявола. Всяко дете се представяше пред маскиран мъж, като оголен скелет с опърпани дрехи и брада, държащ тризъбник .
Пред  маскирания мъж ( може и някой сатанист да е бил), бе разтворена огромна книга - всяко едно от децата трябваше да натопи
показалеца си в някаква течност и го отпечата в книгата  = Сключване на Пакта със Сатана.

Само ако знаеха тези родители до къде може да ги доведе родителското им невежество  Sad
« Последна редакция: (Понеделник) 02 Ноември 2015, 12:43 от galaxsis » Активен
Неактивен defbg
Newbie
*
Публикации: 2

« Отговор #206 -: (Сряда) 04 Ноември 2015, 20:28 »

Благодаря на bg2 за смисления и конструктивен отговор!
Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #207 -: (Сряда) 25 Ноември 2015, 21:41 »

Не знам доколко отговора ми е бил смислен и конструктивен, но някой ден ако си измисля собствена митология, Луцифер-Венера ще е пътеводната светлина, ярката точка пронизваща мрака, предшественик на залеза и изгрева. Небесен ангел на Светлината. Името подходящо, природно-планетарно се връзва и е в опозиция на мракобесните женомразещи религии за които Луцифер (Венера) е самият дявол разтворил портите на ада за тях. Само трябва да се измисли как ще се разберем със сатанистите, че и те са си харесали името Луцифер. 
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен bofara
Newbie
*
Публикации: 15
Пол: Мъж
[6285174923344176257]

« Отговор #208 -: (Четвъртък) 04 Февруари 2016, 11:05 »

Тарото на Луцифер - описание
линк за сваляне на картите и книгата
Активен

[6285174923344176257]
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #209 -: (Вторник) 25 Октомври 2016, 20:42 »

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Lucifer_Liege_Luc_Viatour.jpg
Луцифер!

Не можах да се въздържа..Красота..
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални