Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Една истина за живота  (Прочетена 4300 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #15 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 15:06 »

всеки друг пушач знае, че НЕ ТРЯБВА да се пуши.

Това са абсолютни глупости! И преди да наемеш ще ти кажа защо:

Непубликуваната медицинска истина е следната: само 2% от смъртните случаи при рак на белите дробове са на пушачи!!! Това е вътрешна информация, но веднъж попаднах съвсем случайно преди години на нея и я обсъдих с личната си лекарка, която преди всичко ми е близка приятелка и тя го потвърди.

Рака на белите дробове се предизвиква от проблеми с близки, роднини и приятели и/или от страха на човека да поема живота с пълни гърди. Това е жалката истина.

Аз съм пушач от 20 години и дробовете ми са бели като сняг, а пуша като комин. Така, че тия простотии с цигарите и всичко "вредно" са пълна простотия. Ако отношението ти към себе си е грешно, ако отношението ти към живота е грешно, ако отношението ти към заобикалящите е грешно, то можеш да си обвиняваш целият свят за всичко и пак ти ще страдаш. Болестите - няма значение какви - се предизвикват от неразрешени емоционални проблеми. Това е...

Ти знаеш ли, че преди време четох някаква статистика за цигарите. Там имаше много примери ама най-фрапантния пример беше следният: човек, който седи над скара с дървени въглища 1 час и диша въздуха около и над скарата докато пече, та те тва се равнява на 100 000 изпушени цигари. Или това са 5000 кутии цигари. Аз пуша по кутия на ден - сама си направи сметката тия 5000 кутии за колко години ще ми стигнат, а един готвач-скараджия дори и да е непушач кво става с дробовете му.


Не желая да заформям спорове относно за или против цигарите, щото не ме интересува мнението на света по въпроса. Просто давам пример и искам да поясня за болестите - проблема да се разболява човек е вътре в него, а не навън...  Wink
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #16 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 15:43 »

Ми аз това казвам,че е добре да се уточняват и разграничават нещата,че егати бъркотевицата става.
Онова което казва Митко е вярно.Но то се отнася само за инкарнацията или нейният еквивалент на по-висше ниво,щото и ВА е своеобразна"инкарнация"(слагам кавички!!!!!)на друго по-висше от него съзнание и така във възходящият ред до Първоизточника,чиято пък"инкарнация"се явява всьо и вся.Мотива на Абсолюта да се"инкарнира"е искам,не трябва.Но..От там нататък по веригата сигналът се разсейва и изкривява.Забравяме какво сме искали и почваме да роптаем,налагайки едно друго,ново искам,но това ново искам може да бъде продукт само на новото съзнание.Онова което сега се сформира в старото.Точно както инкарнацията сформира съзнание явяващо се независимо и различно от това на Аза.Инкарнационното съзнание обаче не е отделно(това е само илюзия)и се съдържа във съзнанието на  ВА.Съзнанието на ВА от своя страна се съдържа в съзнанието на един"друг"по-развит  и еволюирал ВА и така..
Онова трябва за което говори МИТКО е отнесено за"малкото"съзнание.Не за голямото.Т.е.това"трябва"винаги може да касае само по-нисшето съзнание.Или гледната точка на онова което се съдържа.Не от гледна точка на съдържащото.Инкарнацията ТРЯБВА да приеме наложеното вече ИСКАМ на ВА.И то не за друго..Реално нищо и никога не трябва,но онова за което говори той,е "рецепта"за по-лек живот.Рецепта обаче която не може да бъде прилагана ефективно от всички,защото става въпрос за степен на развитие и осъзнаване.Значи когато осъзнаеш,че си част от една по-висша своя същност,и събитията и обстоятелствата са избор вече направен,на теб не ти остава друго освен да го приемеш,и тогава няма конфликт.Но..да роптаеш и негодуваш..Това всъщност е роптаене срещу направеният вече избор.Примерно...На семейна среда..Не те удовлетворява.Родителите ти са"лоши",бият те,малтретират унижават и т.н. И нормално е да роптаеш и да се чувстваш като жертва,на която и е гаден живота..Но ако осъзнаеш,че ти си избрал ситуацията тогава така или иначе разбираш,че трябва да се справиш със ситуацията.Независимо дали искаш или не искаш.Пак казвам..Това трябва може да касае съзнание което е стигнало до там.Съзнание което вече е усетило вътрешните конфликти и осъзнало,че това е изтощителна борба и напълно безсмислена.Тогава в един момент ти просветва.Иначе това "трябва"абсолютно не може да касае едно неразвито и неосъзнаващо съзнание.Абсурд.То просто не е стигнало още до там,и реално вътрешен конфликт на интереси няма.
Изобщо..За да се стигне до там където говори МИТКО е нужна степен на разбиране.На осъзнаване.
Ще дам пример с конкретната ситуация в която съм.Значи,някои от вас знаят за личните ми"проблеми"и онова през което минавам.
Баща ми втора година е на легло напълно неподвижен.Дори не е в състояние да говори което усложнява нещата още повече,щото комуникацията хич я няма,а па е с акъла си горе-долу,осъзнава и разбира.Обичам го много,и ужасно  страдам от гледката на неговото страдание.До степен,че искам да се махна.До степен,че искам да махна него от тук,бих плащала и най-хубавия хоспис за да му е добре..Но всъщност никога не съм го и помисляла,защото знам,че на него няма да му е добре...Един вътрешен глас ми казва,че ще му причиня ужасно страдание ако го отделя от мен и детето ми.Знам,че ще страда много и ще се чувства захвърлен,изоставен и предаден.Никога не би ме укорил,но ще го нараня.Ще нараня и себе си..Просто щото не бих могла да понеса да му причиня умишлено страдание.Не мога.Осъзнавам  че едничката радост му е контакта с дето ми и мен.Как да му отнема и това и да го оставя да умре кат куче самотен и тъжен,па макара и в най-лъскавия хоспис с най-добрите и грижи и екстри.Искам да бъда свободна бе хора..Душата ми копнее за някъв край на всичко това..Искам да мисля за него като за свободно и щастливо същество.Искам да мога да му отправя мисъл"Бъди щастлив и не спирай!"...Точно както мисля за майка си.Но сега..В тая ситуация Lips Sealed..Както и да е..
Онова което Психея иска е край!Искам вече мир и покой в душата си,че..Само ВА си знае колко мноо ми стовари връз тиквата за последни 5 години!Искам,искам,искам...Обаче..Ако не беше оня вътрешен глас,дето да ми вика..Ми ти хуу си искай..Ма нали знаеш,какво всъщност трябва  Grin..И тряя щот вече е станало..Нема кво да се направи.Човека е на легло,не мога да го вдигна на крака..И колко и да съм отчаяна и уморена,и да искам да си вдигна шапката,знам,че не трябва!Бягайки от ситуацията,както всъщност искам),(инкарнацията иска,не ВА)да постъпя,само ще се нараня,да не говорим че ще усложня и утежня следващият"урок"!Па да не говорим за вътрешният конфликт и болката породени именно при съпоставянето на тези две понятия.Обаче ако си стигнал до там,че да ги осъзнаваш,единствената рецепта за хармнония и мир със самият себе си,е да приемеш и допуснеш всичко.Без ропот.Тогава трябва отпада,и искам на ВА става идентично с това на инкарнацията.
В противен случай..Просто страдаш.И за кво..Щото си събуден до няква степен,гласа на съвестта/интуицията те човърка от вътре..Ти искаш едно,обаче тоя глас шепне друго мамка му..Ето ти го конфликта.В тези случаи,просто трябва да действаш в съотвествие с"изначалното"си искам!Поискала съм да преживея това,ми значи..Кат съм се хванала на хорото,значи ще го изиграя...Няма значение дали искам!Факт,е,че трябва!Или ще отрчете,че ненаучените и неусвоените уроци няма как да бъдат избегнати?Ако не днес..все утре,все някога ще трябва да усвоя всички предмети на Вселенското училище.И то защото някой"друг"(Абсолюта)така е поискал!И во праим ся?Натресла ли съм се в тоя сценарии?Натресла съм се!Имам много възможности за избор на реакция,и всеки един от тях би бил ПРАВИЛЕН,но някои варианти биха ме наранили много.Защото съзнанието/съвестта не млъква.Събуди ли се веднъж,няма заспиване.Всеки има вътрешен барометър за редно и нередно.И ако нещо го отчиташ като нередно,но продължаваш да го правиш,понякога си причиняваш ненужни угризения и страдания!!!Нараняваш предимно себе си!
За това..Прави каквото трябва,пък да става квото ще(иска)!Обратното също важи с пълна сила.И също е правилен модел.Но води до вътрешен дисбаланас и липсата на хармония.А всички знаем кое е гласът на интуицията и съвестта!Получава се така,че инканрацията понякога иска,но ако това искам е в разрез с искам на ВА,обаче ти пък видиш ли си чуваш гласа на ВА(щото ако не го чуваш е различно!!!!!!)и...Ето го вътрешният конфликт!И ти е гадно и страдаш още повече.И за кво..Кому е нужно това страдание?Трябва за което говори МИТКО може да бъде сравнено със смирението!И определно е рецепта,но не може да касае съзнание в което тези две понятия не стигнали до осъзнат конфликт!
« Последна редакция: (Сряда) 02 Януари 2013, 15:50 от Psyhea » Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #17 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 16:20 »

А дали пък не си ги опитал всички а  Grin. Щото през всичките си инкарнации си опитвал какво ли не.
И що да не ги опитам пък а  Tongue...
       Разбира  се,  че  съм  опитвал,  говоря  от  личен  опит,  и  има  още  да  опитвам!  И  ще  опитвам!!
       Да  попитам  -  Може  ли  да  изброите  няколко  неща  които  се  налага  да  вършите  без  да  искате? 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #18 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 16:55 »

       Да  попитам  -  Може  ли  да  изброите  няколко  неща  които  се  налага  да  вършите  без  да  искате? 

* Да чистя у дома, щото никой не ми плаща за това и само мрънкат.
* Да гладя - еееей като видя ютия и ме избива на  агресия.
* Да ходя на работа сутрин  Grin Grin Grin...

Ама и толкоз ги върша де...  hi-hi1  Като се замисля, трудно някой може да ме накара да направя нещо като не искам...
Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #19 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 17:33 »

      Да  попитам  -  Може  ли  да  изброите  няколко  неща  които  се  налага  да  вършите  без  да  искате?  

* Да чистя у дома, щото никой не ми плаща за това и само мрънкат.
* Да гладя - еееей като видя ютия и ме избива на  агресия.
* Да ходя на работа сутрин  Grin Grin Grin...

Ама и толкоз ги върша де...  hi-hi1  Като се замисля, трудно някой може да ме накара да направя нещо като не искам...
     Не  става  въпрос   да  те  накара  някой,  този  вариант  се  изключва.
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #20 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 18:42 »

---
И аз съм я чувала тази статистика. И с лекари съм говорила. Но все пак да се казва, че са полезни е глупаво. Иначе шапка ти свалям за дробовете. hi Но и други хора с такива дробчета има. Фрапантни случаи бол. Прадядо ми на 108 години почина - прав и корав. А пиеше и пушеше като комин. Накрая го блъсна кола докато си пасял овцете. Ама верно да не задълбаваме за цигарите сега.
Колкото до болестите не съм съгласна, че идват само от емоционални проблеми. Определено имат влияние, но наред с други фактори.
  Може  ли  да  изброите  няколко  неща  които  се  налага  да  вършите  без  да  искате? 
Е то винаги има такива. Казах вече. Да мия чинии. И аз като Вещичка мразя да гладя. И мен ме избива на агресия. Grin
Вещичка, аз съм се научила така да простирам, че рядко ми се налага да гладя. Зависи от дрехата обаче. И ако някой ми я измачка --- Evil
Обаче като си помисля, че като си подредя и измия и ще стане чистичко ми идват сили да преодолея тез дейности.

Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #21 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 18:51 »

Като се замисля, трудно някой може да ме накара да направя нещо като не искам...
Точно. И не става дума за това някой да те "кара", просто даже и с пушка опряна в челото, ти пак имаш избор: да избереш живота или да избереш да умреш. т.е. имаш отново сравнението между ЖЕЛАНИЕТО си да си жив и ЖЕЛАНИЕТО си да удържиш позицията си, заради която са ти опряли пушката в главата. Хората винаги казват: "Нямам избор...", а изобщо не е така. Избор винаги имаш и единият вариант винаги е по-ЖЕЛАН от другият.
Психея,...в примера с близкия ти човек...няма ТРЯБВА, само изглежда така. Ти в момента си ИЗБРАЛА /ПОЖЕЛАЛА/ да си коректен, свестен и грижовен човек спрямо него. Имаш избор, но единият вариант ти е по-неприемлив от другия. По-НЕЖЕЛАН от другия. Затова ти звучи като "трябва"...А болката ти е защото нито единият вариант е достатъчно добър, нито другият. Съчувствам ти. Искрено. Но това не значи, че има такова нещо като "трябва". Както сама каза, имаш вътрешен конфликт. Защото ИСКАШ и двете възможности...А нито едната не е достатъчно добра. Но дори и така, едната за теб се е явила по-ЖЕЛАНА спрямо другата ти възможност. Това представлява всеки наш избор: претегляне на възможностите  - коя възможност за нас е по-желаната в момента...Може да избираме между "скапано" и "хептен скапано", но пак между тия двете има едно, което за нас е по - ЖЕЛАНО.
Трябва е само юзда за човека. Не работеща. Е, става за манипулиране и за себезалъгване, както и за вкарване в някакви рамки, но САМО на ПОВЕДЕНИЕТО, не и на МОТИВИТЕ ни.За мен това е безсмислено.  
« Последна редакция: (Сряда) 02 Януари 2013, 18:57 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен tazmdg
Sr. Member
****
Публикации: 367
Пол: Мъж
Смисълът на живота е... 42!

« Отговор #22 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 18:51 »

Здрава 2013-та за всички!  Laugh
Надявам се да не ме разберете по грешно,но въпроса на МИТКО малко по-горе,е доста сложен за отговор...
Ето размишлявайки за какво се сетих(в частност,щоту съм момче...),а именно...
"Свършвам" ,когато най-малко искам!!!  Huh?
...оставете на страна техниките за задържане...Но,за друго дето ти се налага,а не искаш да го правиш,хъм...повече се сещан за физиологични нужди...
Активен

БАХТИ МАЙКАТА и ЕБИ МУ МАЙКАТА са свещени благословии от дълбока древност в българския език, а не груби псувни.
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #23 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 18:54 »

Не  става  въпрос   да  те  накара  някой,  този  вариант  се  изключва.

Е кво пак аз да давам примери със мене си ли .... ооо до утре сабалян мога  Grin.

Те ти един Мите, знаеш защо се наложи ротвайлера да се грижа аз за него, оххх в проливен дъжд целия гьол вода чак джобовете ми пълни, той фръцка задник и хич не му пука, наритвал съм го от яд ( да уточня на 45 минута се изхожда а той го прави по 5 пъти на ден 3 сутрин 2 вечер, после баня, сушене ..... ) та сметни колко съм го искал да го гледам ...
В момента не ми пука че вали дъжд, град .... а съжалявам него че се мокри а за мен псувам и викам на времето неможеш ме пречупи. Та Мите сега по голямо удоволствие да излеза с моето другарче няма и сега осъзнавам че ако не беше той ......

На ви пример за нещо което ми се наложа да правя без да го искам а то стана част от мен ...  та стават и такива работи в "природата"  Grin.
« Последна редакция: (Сряда) 02 Януари 2013, 19:19 от old4 » Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #24 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 19:01 »

А дали пък не си ги опитал всички а  Grin. Щото през всичките си инкарнации си опитвал какво ли не.
И що да не ги опитам пък а  Tongue...
      Разбира  се,  че  съм  опитвал,  говоря  от  личен  опит,  и  има  още  да  опитвам!  И  ще  опитвам!!
       Да  попитам  -  Може  ли  да  изброите  няколко  неща  които  се  налага  да  вършите  без  да  искате?  
Мерси за въпроса, както казват в такива случаи... Laugh Grin
Ето, Митко, значи ти си опитвал, а другите не даваш да пробват и те?! Искаш да ги лишиш от неповторимостта на собственият им горчив опит... Grin Като проповядваш "отбягване"...Е, а ти защо не отбягна на времето горчивите си уроци, а си ги преживя? Точно защото не си слушал никого, който ти вика: "Трябва"...Ти нямаше сега да викаш: "Печката пари", ако не беше се опарил сам. Дай правото на всеки, който настоява да пипне лично печката си!  Wink
Като всеки човек и аз не правя всичко което правя, с еднакъв ентусиазъм. Но пък всичко, което правя /ама без изключение!!!/ преди да започна да го правя, съм избрала /пожелала/ да го направя. Съпоставила съм го с друга възможност, която ми се е видяла по- НЕЖЕЛАНА и съм избрала тази, по-ЖЕЛАНАТА за момента.Просто е.
« Последна редакция: (Сряда) 02 Януари 2013, 19:11 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #25 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 19:10 »

Но все пак да се казва, че са полезни е глупаво.

Ама мацо, аз не казвам, че са полезни. Те просто са и толкова - има ги, използвам ги щот ми е кеф и туй то  Tongue...


Цитат
не става дума за това някой да те "кара", просто даже и с пушка опряна в челото, ти пак имаш избор: да избереш живота или да избереш да умреш

Пффф кой е толко луд да ми опира пистолет в главата   Grin... Първо, че изобщо нема са трогна, и второ - все ми е тая - изфирясвам одма от тази реалност  Laugh...
Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #26 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 19:28 »

Не  става  въпрос   да  те  накара  някой,  този  вариант  се  изключва.

Е кво пак аз да давам примери със мене си ли .... ооо до утре сабалян мога  Grin.

Те ти един Мите, знаеш защо се наложи ротвайлера да се грижа аз за него, оххх в проливен дъжд целия гьол вода чак джобовете ми пълни, той фръцка задник и хич не му пука, наритвал съм го от яд ( да уточня на 45 минута се изхожда а той го прави по 5 пъти на ден 3 сутрин 2 вечер, после баня, сушене ..... ) та сметни колко съм го искал да го гледам ...
В момента не ми пука че вали дъжд, град .... а съжалявам него че се мокри а за мен псувам и викам на времето неможеш ме пречупи. Та Мите сега по голямо удоволствие да излеза с моето другарче няма и сега осъзнавам че ако не беше той ......

На ви пример за нещо което ми се наложа да правя без да го искам а то стана частца от мен ...  та стават и такива работи в "природата"  Grin.
        Точно  за  това  става  въпрос!!!!  Явява  се  някакво  си  Трябва,  ти  риташ,  косиш  се,  протестираш,  после  се  примиряваш,  след  това  идва  идва  радостта  от  приемането!    
        Е  аз  се  научих  да  не  ритам  срещу  това  Трябва  и  живота  ми  се  успокои,  просто  се  опитвам  да  го  разбера!  
            
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #27 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 20:00 »


Ама мацо, аз не казвам, че са полезни. Те просто са и толкова - има ги, използвам ги щот ми е кеф и туй то  Tongue...


А тъй и аз де. Кеф си ми е, пък лекциите който му се чета да си ги запази за друг. Grin

---
И аз съм така с мойто куче Олд. Не ми е кеф в студ и дъжд да съм навън, но си го обичам и има нужда от разходка. И от чист апартамент имам нужда. Grin
Като съм Искала куче преди 15 години сега ще Трябва и да си понеса последствията. Сега милото е болно и скоро ще си отиде Cry, но никога не бих съжалявала, че съм го взела. Три кучета съм загубила и две котки. И пак се замислям за нещо пухкаво.  Grin
Активен
Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #28 -: (Понеделник) 08 Април 2013, 12:47 »

 “Ако” от Ръдиард Киплинг

(1865 г. - 1936 г.) английски писател

Ако владееш се, когато всички
треперят, а наричат теб страхлив;
Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;
Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен – не сееш клевети;
или намразен – злоба не спотайваш;
но… ни премъдър, ни пресвят си ти;

Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;
Ако посрещаш Краха – зъл предател –
еднакво със Триумфа – стар циник;
Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка – и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв – и почнеш нов градеж;

Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;
Ако заставиш мозък, нерви, длани –
и изхабени – да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: “Влезте в крак!”

Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца – своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой – ще бъдеш Мъж!

Стихотворението е от  авторът на “Книга за Джунглата”.
Насладете му се и го осмислете!
« Последна редакция: (Понеделник) 08 Април 2013, 13:08 от Наско » Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #29 -: (Понеделник) 08 Април 2013, 13:33 »

Наско,уникално е!
Браво!

Искам да те помоля,да го сложиш и в темата "Стихове за живота"“.Направи го..
Не за друго,но знаеш как потъват форусмките теми в забвение,и след време я го прочете някой,я не..
Докато в темата за стиховете,няма как да бъде пропуснато. 
Активен
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални