Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Анекдоти за Чърчил  (Прочетена 506 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен dodolina
Newbie
*
Публикации: 41

« -: (Вторник) 06 Май 2014, 13:42 »

Американският орел
Първото нещо, което президентът Труман направил по време на посещението на Чърчил в САЩ през 1946г, било да му покаже новия президентски печат, който току-що бил променил. Той обяснил: "Печатът трябва да е навсякъде, където е президентът, трябва да стои на катедрата, докато говоря. Орелът преди гледаше към стрелите, но аз го промених, така че сега гледа към маслиновите клонки...Как го намирате?". На което Чърчил отговорил: "Г-н Президент, с цялото ми уважение аз бих предпочел шията на американския орел да се върти така, че според случая да може да гледа ту към маслиновите клонки, ту към стрелите".

Среща с Чаплин
Докато пътувал през САЩ през 1929г, Чърчил посетил Холивуд, където се срещнал с Чаплин. По време на разговора им той попитал актьора каква би искал да е следващата му роля в киното.
-Бих искал да играя Исус Христос. - сериозно казал Чаплин.
- А уредили ли сте въпроса с правата? - попитал Чърчил.

Няма да стане
След като англичаните се изтеглили от Норвегия през 1940г, било предложено Кралската морска пехота да бъде снабдена с презервативи, за да могат войниците да предпазят откритите дула на карабините си от резки температурни промени при следващия набег в Норвегия. Поръчката била възложена на специализирана в производството на кондоми фармацевтична компания. Първият кашон бил доставен в кабинета на Чърчил за инспекция. Той изваждал една по една кутиите и на всяка казвал: "Няма да стане."
- Какво имате в предвид? - попитал един от съветниците му. - Достатъчно са дълги за дулата, 27 см.
-Надписите - дошъл загадъчният отговор.
-Надписи?
-Да  - потвърдил Чърчил. - Искам върху всеки кашон, всяка кутия и всеки пакет да пише: "Британски: среден размер". Ако някое от тези неща попадне в ръцете на нацистите, така ще им стане ясно коя е расата на господарите.

Новият Свети Георги
Към края на 20-те или началото на 30-те години на 20-я век по времето, когато Чърчил полемизирал с онези, които твърдели, че Лигата на нациите и силата на цивилизования диалог могат да осигурят мир, той се обърнал към Кралското общество "Св.Георги", като темата му била как един съвременен Св.Георги би спасил девицата от дракона.
-Вместо да бъде на кон, Свети Георги ще бъде придружен от делегация. И ще бъде въоръжен не  с копие, а със секретариат...Той ще предложи да се проведе конференция с дракона - конференция около кръгла маса - което несъмнено би било удобно за опашката на дракона. После, след като сключи търговско споразумение с него, Св.Георги ще му заеме голяма сума пари.- Чърчил продължил в същия дух още известно време и накрая завършил: - Въпросът за освобождаването на девицата ще бъде отнесен към Лигата на нациите в Женева и накрая Св.Георги ще си направи с дракона обща снимка за спомен.

За силата на човешкия дух
Чърчил срещал проблеми с животните - особено с камилите, които по принцип не са от най-дружелюбните създания на света. Чърчил обаче можел да бъде точно толкова твърдоглав, колкото и те. Веднъж, когато трябвало да пътува до Аден, той поискал да му бъде дадена камила от стадото, което било на разположение на местната английска батарея. Команидърт на батареята умишлено му избрал една камила, известна с лошия си нрав и склонността си да рита. Малкото сомалийско момче по-късно докладвало на офицера:
-Ефенди, ефенди, камила ритна Чърчил! После Чърчил ритна камила! Тя вече много добра камила, ефенди!

Другите за Чърчил

Никой друг не можеше да постигне онова, което постигна той със своето водачество, смелост, решителност, находчивост и огромната му и заразителна вяра. Пол Джонсън

Актьорите, които са се опитвали да играят Чърчил и Макартър, са се проваляли напълно, защото всеки  един от тези мъже е бил голям актьор, който е играел себе си. Уилям Манчестър - американски писател и историк

Чърчил води живот, който мнозина биха искали да имат. Той оцелява в петдесет престрелки и изпива 20 000 бутилки шампанско...И, разбира се, противопоставяйки се на Хитлер, той спасява Европа, и може би и света.  Марк Риблинг - американски историк, есеист и политически анализатор
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални