Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Облъчени храни  (Прочетена 1829 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« -: (Събота) 29 Декември 2012, 17:55 »

Става дума за така наречените - Обработени с йонизиращи лъчения хранителни продукти и не само хранителни. С няколко думи за тези които не са запознати и се сблъскват за първи път с тази обещаваща технология.
Ако подбора на думите - "облъчени с йонизиращи лъчения" звучат някак си небрежно-безразлични, то казано в прав текст става дума за това, че храната се облъчва с радиация, с гама лъчи. Същите гама лъчи които излизат от Чернобил, от Фукушима и т.н. Става дума за някакви си радиоактивни изотопи като Цезий 137, Кобалт 60 и т.н. с които се облъчват храните, но това между другото.
Основната цел на облъчването с това йонизиращо лъчение се заключва в словосъчетанията - фитосанитарен контрол, Обезпаразитяване и др. които отново звучат някак си безгрижно-безразлични, ако човек не погледне какви са последствията и какви резултати се постигат, чрез такива похвати. Давам няколко примера:
- Ягоди обработени с "йонизиращи лъчения" могат да се съхраняват, без да се развалят 2-3-4-5 години и т.н. Звучи интересно? Доста обещаващо...
- Друг пример, който не е свързан с растенията, а с месото: След гореспоменатата обработка на месото, то може да бъде съхранявано до пет години на стайна температура без да се разваля. Е сега разбрахте ли защо нарязаните на парченца, вакумирани салами и колбаси окачени по витрините на магазините могат да се съхраняват 1-2-3-4-5 години и т.н. без да се развалят. Когато и да отидеш да си купиш от тях - винаги пресни, вкусни и ароматни. Става дума за онези тънко нарязани месни деликатеси, които са много удобни за сандвичи. Smiley

Основния аргумент за безвредността от облъчването е, че радиация върху храните няма. Просто някой път можело да се получат нови химични съединения, които преди това не са присъствали в дадения продукт. А дали тези нови химични съединения са канцерогенни - учените са раздвоени по този въпрос. Едните учени ги намират за напълно безвредни или пък даже ги приемат за несъществуващи, докато другите учени смятат че са канцерогенни. Но ако се запитаме - имало ли е случай учените да не са били раздвоени, когато са намесени интересите на транс-национални корпорации?
Другия аргумент за безвредността на облъчените храни е становището на СЗО (Световна Здравна Организация), че облъчването наистина е безопасно. Но трябва да отбележим, че същото СЗО смята и съставките на ваксините, аспартама и др. за безвредни? Доколко нейното становище е меродавно - преценете.
Друг аргумент за безвредността от облъчването е извода, че това е широко разпространена практика по целия свят. Ето един набързо нахвърлян списък от облъчваните неща:
- боб, леща, картофи, ориз, червен пипер, месо, гъби и все нови и нови попълнения
- сушени билки, подправки, кафе, чайове и т.н. - всичко трябва да се обезпаразити
- медицински изделия - хаповече, бинтове, марли и т.н.
Изхождайки от извода, че дадено нещо е широкоразпространено, то можем да кажем, че и бялото брашно, бялата захар, бялата (рафинирана) сол са широкоразпространени, то това не ги прави безвредни.

Но в крайна сметка основния въпрос е следния - след като е толкова безгрижна и безопасна тази обещаваща технология, защо има такъв изключително строг контрол? Какъв е този плавно увеличаващ се списък от позволените за облъчване хранителни продукти? - нали всичко е безопастно? Европейски директиви, наредби, законодателства - всичко се регламентира с плавно увеличаващ се списък от позволени за облъчване храни? Нещо ми се губи логиката? А на вас?
Ето една брошура свързана с темата: http://www.rzi-starazagora.org/images/Oblach_hrani.pdf която има за цел да образова хората, за да могат те да направят ИНФОРМИРАНИЯ ИЗБОР когато отидат да пазаруват хранителни продукти. Т.е. обследваш етикетчетата за присъствие на надпис - Обработени с йонизиращи лъчения и правиш ИНФОРМИРАНИЯ ИЗБОР. То в скоро време ще трябва да се правят *урсове как човек да пазарува храна и да се печатат джобни наръчници за етикетчета, надписи, Е-тата, символи, знаци и т.н.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #1 -: (Събота) 29 Декември 2012, 21:15 »

Ново двайсе Sad
Да ни е честита поредната простотия Angry
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #2 -: (Събота) 29 Декември 2012, 23:03 »

- боб, леща, картофи, ориз, червен пипер, месо, гъби и все нови и нови попълнения
Баш днес мислех да хвърлям едни гъби купувани от преди бъдни вечер,и кога гледам..Те свежи,като че вчера брани.. Grin
Активен
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #3 -: (Събота) 29 Декември 2012, 23:23 »

Това значи ли, че вече няма да ни се налага да правим зимнина? Grin
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #4 -: (Неделя) 30 Декември 2012, 01:00 »

Ето един списък на облъчваните видове хранителни продукти, които се прилагат в различни държави, актуален към 2005 година:

Картофи, лук, чесън - Аржентина, Бразилия, Велико-британия, Индонезия, Индия, Италия,    Израел, Испания, Канада, Китай, Полша, САЩ, Сирия, Унгария, Франция,Хърватска, ЮАР, Япония

Зърнени храни, варива, брашна, макаронени изделия - Бразилия, Великобритания, Израел, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Русия, САЩ, Унгария, Франция, ЮАР, Хърватска, Япония

Пресни плодове и зеленчуци, тропически плодове и зеленчуци - Аржентина, Бразилия, Белгия, Италия, Израел, Китай, Полша, САЩ, Унгария, Хърватска, ЮАР, Япония

Бобови храни, ориз - Бразилия, Великобритания, Италия, Китай, ЮАР, Япония

Сухи и дехидратирани билки, подправки, чайове - Бразилия, Белгия, Дания, Индонезия, Италия, Израел, Китай, Индия, Полша, Канада, САЩ, Унгария, Финландия, Франция, Хърватска, ЮАР, Япония

Сухи и дехидратирани зеленчукови продукти - Белгия, Великобритания, Израел, Италия, Канада, Китай, Полша, САЩ, Франция, Хърватска, ЮАР

Сухи продукти от животински произход (Яйчен прах, сухо мляко) - Китай, Франция, Хърватска, ЮАР

Сухи и дехидратирани ензимни препарати и подобрители - Великобритания, САЩ, Хърватска

Пилешки продукти (пресни, охладени и замразени) - Бразилия, Великобритания, Израел, Италия, Китай, САЩ, Франция, ЮАР, Нидерландия, Хървтска

Риба и рибни продукти - Бразилия, Италия, Китай, Хърватска, ЮАР, Япония

Свинско месо, колбаси (пресни, сухи, замразени) - Италия, Китай, САЩ, Хърватска, ЮАР, Япония

Морси продукти - Белгия, Великобритания, Италия, Китай, Франция, Хърватска

Източник: Национален център по радиобилогоия и радиационна защита


Но оказва се, че не се задоволяват само с обработката на храни, а търсят и опитват начини да разширят спектъра от дейности: правят се опити за облъчване на посевен материал - пшеница, царевица, слънчоглед и т.н. След облъчване с радиацията са регистрирани по-високи добиви от декар/продукция.
Като ги гледам тия хора, май всичките тия професори, доктори на техническите науки и всякакви специалисти, които се занимават в тая област - май, май всичките са от психопат нагоре! Не знам за вас, ама аз тая година ще се запася с доста лимец. Е няма да е като ония американците, дето се запасиха за 15 години напред с храна, ама дет се вика, ще понахвърлям чувалите. Grin За лимеца бяха давали, че не се влияел от радиацията във въздуха, от изкуствените торове в почвата и т.н. В лимец покрай Чернобил, нямало никакви открития от радиация или някакви изменения в него. Също и с изкуствените торове - дали го ториш/неториш нито се влияят добивите, нито поема химикалите в себе си. За тези които за първи път чуват за лимец - това е вид пшеница.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #5 -: (Неделя) 30 Юни 2013, 14:42 »

Да вярно е че напоследък се използва много този метод за запазване на храните ,но не се разяснява защо е толкова ефективен,е аз ще го спомена ,радиацията убива всички микроорганизми и полезни и вредни по този начин стерилизира храната ,но заедно с това разгражда и ензимите които се съдържат във същата тази храна така се забавят ферментационните процеси,това прави тази храна по трудно усвояема от организма ,и не на последно място много от зърнените и др,растителни храни преди облъчването не се мият ,така по тях остават доста полепнал прахолях или пръст ,а в пръстта се съдържат соли на метали или други минерали който под действието на радиацията се активират и започват да излъчват и те радиация ,това явление се нарича вторична радиация,но не се измерва от приборите защото праха и почвените частици са малко в сравнение с общия обем на храните ,но радиацията си я има и попада в организма ,някой радио изотопи остават в тялото и там се натрупват като през цялото време облъчват околните тъкани,бавно и минимално ,но постояннно и за винаги ,така че крайния евект е развиване на заболяване на някой от органите .
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #6 -: (Петък) 27 Септември 2013, 20:09 »

Радиоактивна риба от Япония
Русия е ограничила вноса на риба от 242 риболовни японски фирми, заради констатирани повишени норми радиация в уловената риба.
  В настоящия момент 524 предприятия на Япония имат право на внос, като се отчита, че са в райони незасегнати от аварията в АЕЦ Фукушима. Цялата продукция преминава под строг контрол, включително радиоактивен. Отчита се и силното замърсяване  на района с различни отрови след земетресението.

http://anna-news.info/node/12408
     
Активен

bojinkata
Неактивен karina
Newbie
*
Публикации: 38
Пол: Жена

« Отговор #7 -: (Неделя) 16 Август 2015, 20:32 »

Извинявам се, че е на руски. От VK /В Контакте/ e информацията, постната от потребител - не е посочил източника, но ... не пречи да си имаме едно на ум.

Использование пестицидов и генно-модифицированных организмов (ГМО) – далеко не единственные отличия между “промышленной” и органической пищей.
Сегодня в Америке основная часть продуктов питания, которые можно купить на прилавках в обычных магазинах, преднамеренно подвергалась радиационному излучению, причем инициатива внедрения этой процедуры принадлежит FDA (Министерство Провизии и Лекарств в США).
 Они утверждают, что облучение еды смертельными для человека вирусами предназначено для того, что сделать продукты “безопасными” для потребителей.

Это маленькая тайна, о которой большинство покупателей даже и не догадываются, поскольку маркировка таких продуктов была преднамеренно отменена. Практически всё, что вы можете купить в Штатах, начиная от травяного чая и заканчивая фруктами и овощами, проходило гамма-облучение кобальтом-60 (отходы радиоактивных реакторов, убивающих всё живое).

На самом деле, эта информация не засекречена, поскольку на официальном сайте FDA приведены дозы и критерии облучения всевозможных продуктов питания.

Свежие продукты получают дозу в 1kGy гамма-облучения (это в 333 раза выше летальной дозы облучения для человека). Птица – 3kGy, красное мясо – 4,5kGy, замороженное мясо – 7kGy. Продукты, с высоким содержанием энзимов (ферментов), пищевые добавки (БАДы), растворы, концентраты и антиоксиданты облучают дозой 10kGy, а специи, травы и сезонные продукты – аж 30 kGy (это в 10.000 раз превышает летальную дозу облучения для человека)…

Эта ядерная война против “живой” пищи, безусловно разрушает витаминно-минеральный состав продукта, а так же запускает ряд побочных токсичный реакций образования формальдегида (крысиного яда), бензола (муравьиная кислота) и других более сложных по названию и строению продуктов распада, которые способны разрушить клетки, ДНК и развить рак.

Помимо излучения, пищевые продукты так же опрыскивают бактериальными “вирус-коктейлями”, призванные для уничтожения других опасных бактерий, которые могут скрывать в пище.

Все эти процедуры были утверждены без публичного обсуждения ещё в 2006 году и сейчас находятся под грифом “Общепризнанно безопасным” (GRAS), хотя общественность не имеет и малейшего понятия о том, как обрабатывается пища, которую они едят.

Многие страны в *урсе этой “радиаоктивной войны” и отсекают на государственном уровне импорт продуктов питания из США, поскольку считают не приемлемым употребление в пищу продуктов, которые подверглись радиационному излучению, содержат ГМО, опасные пестициды, гербициды и вирусы.

В России можно встретить в магазинах такую “пищу”, поэтому будьте ак*уратнее и старайтесь больше питаться продуктами местного производства, а если это возможно – органическими.
Активен

„Достигни до истината отвъд разума. Любовта е мостът.”

"Ако извадиш навън това, което е вътре в теб, то ще те спаси. Ако не   извадиш навън това, което е вътре в теб, то ще те унищожи."
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални