Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Що е то форум  (Прочетена 1309 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Събота) 09 Март 2013, 11:20 »

В момента, в българия, един форум представлява инструмент, който се използва нецелесъобразно. Той е почва за посяване и назряване на конфликти, на плевели, а не на култура. Форумът сега, в българия, е ливада, а не нива.

Напрежението, което унищожава стремежите на повечето хора, се създава, когато под една и съща шапка се събират три групи:
-- Група А са хората, на които им липсва информация, те имат нужда от нея и я търсят. В корена си, те са неуверени. Възможностите им са ограничени и ориентираността им е слаба. Те търсят просперитет чрез племенния съюз, и виждат своя път в приобщаването си към форум.
-- Група В са хора, които разполагат с информация и разбиране. Те търсят реализация, но възможностите им за това са ограничени. Те виждат пътя за своя просперитет в приобщаването към форум и единомислещи, за да ползват по-широките племенни възможности.

Между В и А има симбиоза - едините подават, другите консумират и раждат идеи.

-- Група С са хора, които нямат нужда нито от информация, нито от повече възможности. Те имат нужда от личностно израстване, от интелектуално съзряване и имат нужда от почва за това, както детето има нужда от дом и протекция. Както детето е консуматор и разрушител до достигането на своята фактическа зрялост, така и група С е паразит в своето съзряване, който се храни от взаимоотношенията между група А и група Б и с кълновете на тяхната симбиоза.

В българското информационно порстранство има единици родители, и цели тълпи от деца. Както е в един цигански катун, прекалено многото деца водят до постоянната гибел на родителите, без който и да е да достига зрялост за времето, с което разполага... което води до дегенериране на вида.

Не може да има филтър за група С, не може да има "причина за регистрация" - тя винаги ще е най-голямата по численост и най-активната по писане.Група С променя реалностите и форумът се сдобива със следните - нови - функции:
- Специфичният кръг от хора става неспецифичен - уеднаквява се с всяко едно друго общетвено място и прослойка.  Племето, което е било припознато като трамплин, се разтваря и става част от неживата и животинска природа, оставяйки човека отново сам.
- Форумът започва да поддържа истини - темите спират да обясняват и да споделят, и почват да защитават множеството на група С. Резултатът от темите започва да се възприема като заключението по даден въпрос.
- Колкото по-малко на брой изказвания от един тип са налични, за толкова по-грешни се смятат те, и колкото повече изказвания от един тип са налични, за толкова по-правилни се приемат.
- Форумът се превръща в инструмент, чрез който дадена истина се налага. Всеки, който иска да създаде някаква истина, използва форума, за да я наложи. Всеки, който иска да провежда дадена мода, го извършва чрез този инструмент.

Естественото последствие е, че форумът, като тяло, вечно се разлага на все повече форуми. Идеалният вариянт в края на тази прогресия е да се появят толкова форуми, колкото е броят на неповторимите личности. Имало е хнет, почва хнет2, ще има и хнет3 по-бързо, отколкото се е появил хнет2, и така докато не се достигне броя на основните модели личности.

За българското информационно пространство това означава разнообразяване и клетъчно делене, водещо до количествен растеж в широчина.
За група С това означава нарастващо себезаблуждение и по-издръжливи илюзии.
За група А това означава инфорамционна изолация.
За група Б това означава нарастващи ограничения.

От място, което да изведе групи А и Б напред, осигурявайки им по-динамично развитие, форумът се превръща в място, което да погаси аспирациите на групи А и Б като върне ритъмът им на развитие обратно до ритъма на обществото, държавата и индивидите, които ги заобикалят. Тоест от газ се превръща в спирачка. Както пеперудата се превръща в гъсеница. Група С пък спира да расте на височина, и почва да расте на широчина.

И това е факт, а не мое лично мнение.
Ако трябва да обсъждам личното си мнение, смятам,че: Информацията Е налична. Решенията СА измислени. Материалите СА достъпни. Пътят Е отворен.

Проблемът е в информационното онаследяване.

Форумното разпространение на информация е аборигенско - разчита се на разказване на приказки, истории и митове, основани на истината в началото си. Информацията във форумото пространство зависи изключително от онези индивиди, които могат да се движат свободно из информационните слоеве и зони, за да могат да донесат дадена информация до място, където тя преди е отсъствала. Форум в интернет е като конен пощальон, който препуска под телеграфните жици.

Лично аз се чудя дали има смисъл въобще някой да обръща внимание на онези, които не знаят английски. Те на практика нямат достъп до информация, а след като им се даде (на цената на много усилия) те не могат да продължат сами - винаги ще са зависими от англо-говорящия. А след това каква полза от тях? Каквото и да родят като продукт, той ще бъде локален и изолиран за българия, ако няма англоговорящ, който да го разпространи.
Въпреки това... в крайна сметка всяко нещо си има успешна реализация.
Успешното справяне с проблема на информационното онаследяване за българското информационно пространство е на плещите на англо-говорящите.


 Ако се преведат десетина книги от английски на български, нуждата от А-В ориентиран форум ще изчезне и няма да има криза! Ако има място, където са качени преведени ПРАВИЛНИТЕ книги на български, достъпни за всеки, това място ще е точно онова, от което групите А и В имат нужда. Те по този начин ще се трансформират в група С, защото вече ще се интересуват от личностното си съзряване на база информацията и ще спрат да бъдат в кон*уретна позиция на оригиналната С група.

Тогава форумът ще може без огризения искрено и открито да стане С-форум, и дефакто вместо да събира различни групи, осигурявайки почва за сблъсъци и конфликти, ще се превърне в почва, която апропо не предполага конфликти и ще бъде пълноценен инструмент.
Ще бъде нива, а не ливада.

Но форум, който не разполага с информационна база, не може да доведе никого до никъде.
« Последна редакция: (Събота) 09 Март 2013, 11:30 от форум » Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Събота) 09 Март 2013, 12:00 »

Трябва да се организират доброволци. Да се дават пари безвъзмездно, да се събират, и с тях определени книги да се дават на професионални преводачи. Да се направи торент-тракер, където да се заобиколят авторските права и да се качват преводите.
Да има разслоение и контрол, за да не могат дарителите да корумпират процеса - да има точно определени хора, които да избират за превода на кои трудове да се хабят средствата и времето. И така нататък...


Чак тогава ще може да се говори за форум с оправдано съществуване, където да се случва групово себеобучение и информиране с действителни факти... а не лични мнения и разсъждения на някакви случайни хора.
Активен

Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #2 -: (Събота) 09 Март 2013, 12:11 »

където да се случва групово себеубочение и информиране с действителни факти... а не лични мнение и разсъждения на някакви случайни хора.

Уеднаквяване и претопяване... това ли е целта на една дискусия!? Това е целта на сектите, но не и на Единицата съзнание тръгнала по собствения си път! Ние сме УНИКАЛНИ и като такива е много ясно, че ще имаме различия в мисленето и правенето - това Е нормално.

Думата "групово" е винаги била за мен аут от риалити, но не само за мен, а и за много други хора. Групови са само кошерните съзнания, а не Уникалностите на един ВА. Групарките са за хора не намерили собствения си път още, защото когато го намерят, то те ще станат самостоятелни. То тва е като груповият секс - винаги могат да те пропуснат в калабалъка  Grin...

Дали пиша или споделям, то е защото така ми е кеф. Не търся знания тук, но намирам идеи, които понякога си заслужават разработката. Като ми писне да споделям винаги мога да изчезна от тук. Целта на форума е обмяна на идеи, а не обособяване на групи по интереси. Е, може и да има и такива, не го отричам - има и такива форуми: за плетки, за бродерии, за гоблени, за кучета, за градинарство и прочие...

Не виждам и защо трябва да е задължително знаенето на английски - та ние сме българи бе за бога. Тююю аман от  натрапване на чужди езици. Чужд език се учи само ако ти е кеф, иначе е загуба на време, което може да се оползотвори за по-хубави работи. Не е задължително да се превеждат книги за да се набива ум в нечие канче - ако трябва, то това канче ще бъде образовано по един или друг начин. Истината не е в книгите, а в полевите действия!
Активен

Неактивен Martin
Full Member
***
Публикации: 102
Пол: Мъж

« Отговор #3 -: (Събота) 09 Март 2013, 12:32 »

Трябва да се организират доброволци. Да се дават пари безвъзмездно, да се събират, и с тях определени книги да се дават на професионални преводачи. Да се направи торент-тракер, където да се заобиколят авторските права и да се качват преводите.
Да има разслоение и контрол, за да не могат дарителите да корумпират процеса - да има точно определени хора, които да избират за превода на кои трудове да се хабят средствата и времето. И така нататък...


Чак тогава ще може да се говори за форум с оправдано съществуване, където да се случва групово себеобучение и информиране с действителни факти... а не лични мнения и разсъждения на някакви случайни хора.
И кой ще гарантира кое са истинските факти, и кое - манипулации? Форумите точно затова са ценни, защото се представят всички гледни точки и човек се учи да мисли, и сам да си преценява кое как е. Ако искам да ми се снасят наготово "факти", ще си вържа кабелна ТВ. Wink
Според мен това е и сред основните причини да стане така с xnet1 (Наред с по-очевидните). Схващането, че трябва да е, едва ли не, място за copy-paste (Придружен с превод). Лично аз от доста време спрях да чета книги и да гледам документални филми. От една страна предпочитам именно дискусиите и колективното стигане до истината (В някаква степен), от друга - на практика до голяма степен е важно човек да осъзнае по-скоро механизмите, по които се случват нещата (Когато става дума за конспирации. Ето например на мен не ми трябва да знам правителството конкретно какви мизерии е направило - аз знам, че е антинародно, и от там нататък съответно си правя изводите зад конкретни решения и събития какви намерения се крият. Това и в по-глобален план, разбира се. Фармацефтичната мафия е друг добър пеример в тази посока. Знаеш колко прогнили са нещата и не ти трябва допълнителна конкретна информация, за да бъдеш най-малкото предпазлив). А когато става дума за духовния план и личностното израствене...ами не знам, но там пък още повече ми се струва, че "информациите" са крайно неподходящи. Да, има много ценни неща, но ако не преживееш нещо лично и/или не стигнеш сам до съответните изводи, за теб тази ценна "информация" пак няма да има особена стойност.

Относно типа/групите потребители, аз по-скоро бих ги разделил на други 2 групи, и според мен именно сблъсъка между тези 2 групи (Едната, разбира се, на административно ниво навсякъде е много силно застъпена - и във форумите, и в реалния живот):
Група А: Разнородна група от хора, която използва форумите с цел себеусъвършенстване (По различни начини, разбира се, в зависимост от отделната личност)
Група Б: Его-маниаци, които използват форумите, за да подхранват егото си (По дефиниция бих казал, че при тях себеусъвършенстването е спряло - къде временно, къде за постоянно). Те искат непременно да наложат собственото си мнение или най-малкото да предизвикат негативни емоции у хората, които не харесват и/или имат различно мнение. Също така често има стремеж към някаква елитарност и искат да покажат себе си или форума (Ако са администратори) като силно еволюирали и над нивото на средностатистическия форумен юзър. Споровете (И бановете) около оформлението на постовете и наличието на грешки, е един от типичните примери. За тях не е важно какво си написал/изразил, а как си го направил.

Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #4 -: (Събота) 09 Март 2013, 12:43 »

Прочетох темата по диагонал, после ще я видя обстойно. Добре си изложил нещата и е хубава темата да се обсъди каква трябва да бъде посоката на развитие на форумите, какви са основните критерии от които да се изхожда и т.н.

С едно изречение, основната идея специално на този форум е следната. Ще я перефразирам, че не я помня дословно:

Няколко минутен разговор с човек, може да се равнява на няколко десетилетия житейски опит. - китайска мъдрост.
Това е идеята на този форум от която се изхожда на този етап. Доста е неангажираща, но пък върши работа и е ефективна. hi
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #5 -: (Събота) 09 Март 2013, 12:51 »

Прочетох темата по диагонал, после ще я видя обстойно. Добре си изложил нещата и е хубава темата да се обсъди каква трябва да бъде посоката на развитие на форумите, какви са основните критерии от които да се изхожда и т.н.

С едно изречение, основната идея специално на този форум е следната. Ще я перефразирам, че не я помня дословно:

Няколко минутен разговор с човек, може да се равнява на няколко десетилетия житейски опит. - китайска мъдрост.
Това е идеята на този форум от която се изхожда на този етап. Доста е неангажираща, но пък върши работа и е ефективна. hi

Не намирам регистриран потребител, който да удовлетворява идеята на форума.
Активен

Неактивен stillfree
Jr. Member
**
Публикации: 71

« Отговор #6 -: (Събота) 09 Март 2013, 13:17 »

Здравейте, нов съм, прочетох темата само до края на първия абзац, дотам само 2 пъти автора е написал България с малка буква. Браво!
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #7 -: (Събота) 09 Март 2013, 13:59 »

Ще бъде нива, а не ливада.
       На ливадата има много цветя и всяко е красиво  и едно с едно няма еднакво. Не е ли идеята това да стане ясно в един Форум, че всеки независимо от къде е чел и какво знае, е индивидуалност, с която общуваш по неповторим начин... Всичко може да провокира зрящия да види.
       Форум, всеки е ценен. Като потъва кораба капитана пита всички какво решение имат, не ги подбира по начетеност, щото всеки има различна гледна точка и е полезен именно с това. Не сме роботи, разделени по групи, колкото и удобно да се види на някои това 'A', 'B', 'C'... така подреждам книгите си само. Останалото е лична толерантност и способност на Форума да я възприеме.
Активен
Неактивен ironia
Hero Member
*****
Публикации: 523

« Отговор #8 -: (Събота) 09 Март 2013, 14:32 »

И на мен темата ми харесва!

Добре дошъл на "Спорта" от мен  hi

Не знам защо (това още не съм го изследвала в дълбочина и за това Smiley)- и как хората възприемат написаното "лично", упрекващо или критикуващо ги, тях самите. Не се разпознават в групите или пък се разпознават, защото няма начин, след като толкова изчерпателно ги е описал автора, но не им харесва групата, в която се идентифицират.

Smiley
На мен обаче тази провокация ми харесва,още повече с предложението за доброволците. И като цяло нямам забележки към анализа, но единствено "Мартин" е вникнал в същността и може да се стигне до полезен резултат от този диалог.

Ще чета с интерес.

А, относно коментара дали има такъв потребител, регистриран и изпълняващ идеята на форума, мисля, че всички регистрирани са такива с опит, могат да го споделят като решат, но не съм сигурна дали това "знание" дали е точно обогатяващо, а не натоварващо и дразнещо, ако не тълкуваш правилно постъпките, грешките и успехите на "чужд" и непознат човек. Колкото и да е ерудиран, и опитен не е ли убедителен, жалко за опита и знанията му Smiley ... та, да не губим надежда и може би има такъв регистриран/и Smiley
Активен

"Няма радост на света, която да замени радостта, която ти е отнета" Байрон
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #9 -: (Събота) 09 Март 2013, 15:04 »

Здравейте, нов съм, прочетох темата само до края на първия абзац, дотам само 2 пъти автора е написал България с малка буква. Браво!

Близкото бъдеще на човечеството
Активен

Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #10 -: (Понеделник) 11 Март 2013, 22:24 »

  Намерих интересен материал, относно Форумите и мисля да го поставя в тази тема, вижда ми се най-подходяща, по преценка на админ, може да я премести в по-подходящ раздел

                                                                                DON’T FEED THE FORUM TROLLS

                                                       ФОРУМНИТЕ ТРОЛОВЕ – ПАРАЗИТИ В МРЕЖАТА


                                                          http://bugtraq.ru/library/underground/trolls.html

                                                                                                                        mindw0rk

                                                                         Публикувано на 28 март 2007, 00:34 h

  За много хора, форумите вече са постоянно място за общуване. Запознават се, решават наболели проблеми, споделят натрупан опит. И даже не подозират, че съвсем наблизо, скрили се в засада, стоят акули. Те се показват в самия разгар на беседата, хвърлят няколко точни фрази и дружелюбните места за среща изведнъж се превръщат в място за флейм и изясняване на отношенията. Тези акули не без гордост наричат себе си тролове и смятат, че нямат равни на полето на форумните битки.

Исторически корени

Словосъчетанието “форумен трол” се появява някъде в края на 80-те години, но самото явление е толкова старо, колкото и BBS и USENET. Смята се, че терминът е бил заимстван от риболова, където трол се нарича стръвта на кукичката. Тролинга по форумите много прилича на риболова. На наивните потребители се подхвърля провокационна публикация (примамка), на която те реагират емоционално и по този начин приличат на хваната риба в мрежата на флеймъра.

На 8-ми февруари 1990 г., някой си Mark Miller споменава термина „трол“ в своя публикация в USENET до потребителя Tad: „Ти просто не си способен да разбереш това, което всички тук ти обясняват, на теб изобщо е безполезно да ти се обяснява каквото и да е. Но най-тъжното е това, че ти си абсолютно убеден в собствената си правота. Ти просто си нагледен пример за грешка на природата и направи ни услуга – завърши своя път в хранителната верига. Умри, глупав, охранен трол“. Това е било най-ранното фиксирано използване на думата „трол“ по отношение на флеймърите.

В началото на 90-те години, в новинарската група alt.folklore.urban популярност добива израза “trolling for newbies”, който се отнасял за шегите на ветераните от USENET спрямо новаците, възприемащи твърде сериозно публикациите и темите.

Дълго време троленето се смятало за безобидно занимание на спорещите, игра на аргументи. Но във втората половина на 90-те се появи нова разновидност тролове, които имаха за цел целенасочено унищожаване на избрана конференция или новинарска група, което се постигаше с масивно заливане с безсмислени съобщения или публикации, не представляващи интерес за постоянните читатели. Обикновено, в момента, в който количеството на този спам превиши 75% от всички публикации, читателите се отписват и трафика във форума или групата започва да клони към нула. Примери за подобно действие могат да бъдат новинарските групи uk.local.birmingham и alt.astrology.metapsych, прекратили напълно своето съществуване заради атаки от форумни тролове.

Вероятно, един от най-активните тролове от средата и края на 90-те е потребителя с име Callidice, обитаващ най-големият политически форум Guardian Unlimited. С пускането на стотици провокационни теми, той успява собственоръчно да скара огромно количество абонати (на този форум) и да посее истинска параноя в общността – на хората им се струвало, че зад всяка тема стои той – Callidice. Разбира се, той нееднократно е бил гонен от там, както са били правени и опити да бъде открит в реалния живот, но флеймъра винаги успявал да остане анонимен и да намери начин да се върне. В края на краищата, заради възникналото недоверие и постоянните расистки спорове, разгарящи се с или без повод, сайтът беше затворен.

Задача на всеки трол е да превърне спокойната дискусия в яростен спор, в конфликт, в който да се намесят колкото е възможно повече участници, като първоначалната тема на дискусията бъде окончателно и безвъзвратно забравена. Мотивите за това могат да бъдат най-разнообразни. На някои просто им доставя удоволствие да поспорят и развлекат за сметка на някой друг себе си и останалата аудитория, други се опитват по този начин да попречат на дискусия върху неудобна тема, а има и хора, за които троленето е самоутвърждаване и борба на интелекти. Смята се, че с тролене се занимават само комплексирани деца, но всъщност това не е така. Понякога сред най-добрите тролове попадат възрастни, сериозни хора, заемащи солидни длъжности (професори в научни заведения, политици, телевизионери), предпочитащи да се разтоварват по този начин.

Тактика на троловете

Различните тролове действат различно. Някои могат само да отговарят на всички реплики с прости фрази, други обичат интелигентно и красиво да стъпчат опонента в калта. Но съществуват някои техники, които се използват от повечето опитни тролове. Ето някои от тях:

                  1.А кой е тук тролът?
    Популярна тактика на форумните тролове е да обвинят своите опоненти, че именно те са тролове. Доколкото самото понятие „трол“ е субективно и няма ясни критерии, по които да бъде идентифициран, е много лесно просто да обвиниш човек, че всички негови изказвания и аргументи не са нищо друго, освен провокация, а самият той е флеймър-терорист, дошъл само да флуди. Неопитните потребители започват да се оправдават, но това е път, който обикновено води до никъде;

                  2.Просто шега
    Ако спорът достигне своя апогей и срещу трола се опълчи целия форум, той може просто да обяви, че всичко казано от него е било шега и спорещите с него са били достатъчно глупави, за да го възприемат сериозно;

                  3. Двама братя-акробати
    Достатъчно ефективен метод, особено във форумите и IRC е създаването на собствен двойник под друг псевдоним, с помощта на който може да оказваш поддръжка сам на себе си. Когато в спора между двама опоненти се появи трета страна, заемаща напълно страната на единия от участниците и осмиваща другата, това има достатъчно силен психологичен ефект. При това, двойникът изобщо може да не прилича на главния герой на трола, представяйки се за авторитетен и сериозен човек;

                  4.Знаеш ли какво?
    Опитните флеймъри нерядко се позовават на известни факти или случки в потвърждение на техните думи. Например, някъде в канала #anti-gay, тролът започва своята провокация за това, че да бъдеш гей не е чак толкова лошо нещо и привежда като доказателство купчина известни личности, постигнали успех, независимо от своите сексуални аномалии.

                   5.Успокой се, хлапе
    Много ефективна е тактиката, при която в началото тролът изкарва някои от читателите извън себе си (а за това е достатъчно да се осмеят разумни, логични аргументи) и след това, когато той се поддаде на емоциите си и премине към личността на трола, да се заложи на контраста. Да се говори спокойно, разумно, с умен вид и да се набляга на психичното (или емоционално) разстройство на опонента;

                   6.Доказателства
    Опитните тролове много обичат да искат доказателства за всяко изречение по техен адрес. Каквото и да му кажете, в каквото и да изобличите, тролът ще поиска неопровержими доказателства, в противен случай това остават само празни думи. Трябва ли да споменаваме, че каквито и доказателства да бъдат представени, те ще бъдат осмяни, заедно с техните автори.

                   7.Мълчанието на агнетата
    Мълчанието е най-мощното оръжие на трола. По време на спор, опонента може да приведе блестящ аргумент, но умният трол просто ще го остави без коментар, коментирайки вместо това съвършено маловажни фрагменти. Но стига опонента да допусне грешка или да приведе слаб аргумент, тогава красноречието на трола блясва в пълната си красота.

Съществуват даже флеймърски съревнования, победителите от които се признават за най-способни спорещи. Да ги разгледате и ако искате да участвате можете на сайта www.flamechampsnetwork.com.

Най-добрият начин да се противопоставиш на трола е да не отговаряш на неговите публикации. В англоезичния свят много е разпространен следният израз “Don’t feed the forum trolls – Не хранете форумните тролове”. Нали храна за троловете са именно отговорите на възбудените потребители и колкото повече се разраства флейма, толкова по-сит става тролът. Разбира се, може да се включиш в спора и да се опиташ да „победиш“ провокатора, но трябва да се има предвид, че професионалните флеймъри имат много голям опит във воденето на спорове и че те просто не признават аргументите на опонента, колкото и убедителни да са те. А всички опити за доказване на грешките на трола завършват с вашето осмиване. Това е все едно да се опитате да победите рибата в кон*урс за най-продължителен престой под вода – споровете и словесните престрелки за трола са също толкова естествена среда, както и водата за рибата. И обикновено, единственото, което може да получи човек, встъпил в подобна полемика, е раздразнение и развалено настроение.

Организации

Троловете са доста сплотено общество. Благодарение на утвърдилите се с времето методи и известни провокационни фрази, опитните флеймъри бързо познават своите братя по разум, когато те се намесят в някоя спокойна дискусия. И обединени, те могат да разпалят още по-бързо спора. Даже съществуват официални организации на троловете, членовете на които усърдно се трудят върху това да направят живота на потребителите на мрежата не съвсем спокоен. Ето списък на най-известните организации на троловете:

    Penis Pump е най-активната група тролове, специализирана на IRC мрежите. Много често може да ги откриете на EFNet, в популярни канали като: #microsoft, #science, #math, #computers, #politics, #christian, #irchelp и така нататък. Насладили се на плодовете на своето присъствие, членовете на групировката оставят своя коронен лозунг PP4L (Penis Pump 4 Life) и си тръгват, оставяйки потребителите да разгарят флейма. Също така, Penis Pump е успяла да се прояви в популярната мрежа MySpace.com, атакувайки потребителски страници.

    American Nihilist Underground Society е много стара организация, създадена още през 1987 г. В нея влизат активисти от различни нацистки, нихилистични и други екстремистки движения. С появата на Internet, членовете на ANUS с удоволствие се прехвърлиха да издигат своите лозунги във форумите и IRC каналите. Любими места на групировката са новинарските групи, посветени на heavy metal музиката, философията и религията, където троловете обичат не толкова да провокират, колкото да шокират хората със своите изказвания. Организацията се ненавижда от много фенсайтове и привърженици на heavy metal музиката за това, че постоянно оплюва техните кумири.

    Gay Nigger Association of America е група деструктивни тролове, сеещи целенасочено хаос в мрежовите общности. Покрай флуда по форуми и блогове, момчетата се занимават с телефонни пранками и създаване на провокационни сайтове. За разлика от ANUS, GNAA не пропагандират фашизъм, расизъм или други екстремистки движения, а обратно – избират техните сайтове за любими обекти на атака. Първите публикации от тази организация са били забелязани на Slashdot през януари 2003 г. И от тогава GNAA се е превърнала в една от най-известните и активни тролващи групи в света, заради която десетки сайтове, блогове и IRC канали временно или напълно прекратяват своята дейност.

    The World Internet Troll Union е млада организация на интернет тролове, атакуващи форуми, стаи за чат и сайтове 4fun. Все още не са успели да завоюват широка известност, но времето е пред тях.

    Myg0t е команда, специализирала се на тролинг в игрите online. „Ние имаме свои методи за легални игри, които се състоят в това да прекараме с удоволствие една тиха вечер след тежък работен ден“. Тези методи, както може да се досетим, не са съвсем легални и предизвикват буйна негативна реакция сред обикновените геймъри. В тях влизат използването на различни хакове, чийтове, експлойти, флуд на игровите канали, даже инсталация на троянски коне на игровите сървъри. Организацията е създадена през 1998 година и от тогава е успяла много да нарасне. Интересна е приетата в нея процедура за приемане на нови членове – кандидатите трябва да изпратят в затворени форуми своя снимка със сладкиш в ръката, изпечен специално за Myg0t. Според слуховете, да станат официални членове се отдава само на 3% от подалите заявка.

    Sacred Jihad against Slashdot е организация, чиято цел е борбата против лошите модератори и редактори в Slashdot, и разобличаването на техните неправомерни действия и наказания. Това се постига чрез създаване на провокационни публикации в коментарите към статиите в Slashdot и събиране на компрометиращи материали за щатните сътрудници на сайта.

Съществуват още много други, по-дребни тролски организации. Някои от тях се обединяват за „по-плодотворна“ работа, някои обратно – са в конфликт помежду си. Например между GNAA и Myg0t отдавна се води война. Всичко започва с това, че GNAA създава собствена страница във Wikipedia и осмива Myg0t, която до онзи момент още не беше направила своя страница. Между другото, текстът във Wikipedia както за GNAA, така и за Myg0t многократно е бил премахван или изопачаван, но членовете на организациите бързо възстановяваха оригиналният текст. Двете команди се съревновават за титлата „кой е по-известен“. Myg0t няколко пъти се появявала на страниците на големи списания ( Rolling Stone, PC Zone, PC Format), споменавана е по CNN и други източници, GNAA също не е лишена от вниманието на журналистите и веднага щом се появи публикация за някоя от тях, троловете с удоволствие замерят с връзки съперника си.


     
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални