Страници: 1 [2] 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Смяната на часовото време  (Прочетена 4800 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #15 -: (Неделя) 26 Октомври 2014, 12:21 »

Русия премина за постоянно към биологичното "зимно" време!
     Така и никой вече не иска да обясни от какво се налага постоянно да си менкаме режима! Илюминатски измислици, за да се вреди на хората и домашните животни!
Активен

bojinkata
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #16 -: (Неделя) 26 Октомври 2014, 12:26 »

Два месеца стрес /общо/ от нищото. Поредното доказателство за силата на системата.
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #17 -: (Неделя) 26 Октомври 2014, 14:16 »

http://www.peticiq.com/eetbg
За целогодишно астрономическо часово време в Република България  -  ПЕТИЦИЯ
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #18 -: (Неделя) 26 Октомври 2014, 22:00 »

Смяната на времето е като почина "Да променим природата" навремето в СССР. Отклоняват Сър Даря и Аму Даря, да напояват безводните узбекистански полета и да отглеждат там памук - в резултат Аралско море се свива наполовина, двете реки потъват в пясъците, преди да стигнат до него, пресушените територии стават източник на прашно замърсяване на въздуха, хората там боледуват... Получила се е екологична катастрофа. А с разбалансирането на вътрешния часовник всяка година принудително влизаме в биологична минивойна със собствения си организъм. И после някоя "умна глава" се напъва да ни убеди, че било за наша полза!?
Активен

bojinkata
Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #19 -: (Неделя) 26 Октомври 2014, 23:08 »

Е, зимното е по-добре от лятното, сега ни подаряват 1 час да можем да си починем по-добре, но дойде ли лятото си го взимат обратно. Днеска излишно се притесних, защото забравих да врътна часовника и в последния момент тръгнах до хипермаркета и като пътувах с таксито видях на часовника му че е 8, 14 ч., а магазина работи до 8.00 в неделя вечер и се сетих че са сменили времето и помислих че съм го изтървал, но като слязох беше още отворено и си помислих, че днес поне за последно ще работят на старото време, а той шофьора го врътнал с 1 час напред, вместо назад и всъщност е било 6, 14ч., което веднага ме ме успокои от изкуственото притеснение и вече можех спокойно да обикалям из магазина, ползвайки пълноценно подаръка си, дарен Свише. Но при кумшията пък станало обратното, той тръгнал рано сутрин в 8.00 ч. до магазина и той още бил затворен, та да се чуди какво да прави с ненужният му подарен час време. Ако действително има някаква икономия на енергия от смяната на времето, то нека го сменят само там, от които зависи зависи тази икономия, а не да стресират излишно целия народ, защото нашия стрес нищо не е икономисал, а то иначе лятното време трябва да се превърти не с 1, а с 3 часа напред за да се използва пълноценно денят.
Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен Цвете
Jr. Member
**
Публикации: 62

« Отговор #20 -: (Понеделник) 27 Октомври 2014, 09:36 »

На мен лично 1 почивен ден ми е предостатъчен за пренастройка към съответното време. Това си е един вид тренировка на организма как се реагира при стрес, подканя те да се научиш да почиваш пълноценно за определено време.
Да знам, че по-голямата част от населението не го може този номер. Може би защото не знаят че съществува.
Активен
Неактивен Вотан
Newbie
*
Публикации: 40
Пол: Мъж

« Отговор #21 -: (Понеделник) 27 Октомври 2014, 14:43 »

Освен това смяната става в 3 часа, след полунощ, часът на Сатаната, защото Христос е бил разпнат в 3 след обяд! Нямат край номерата на сатанистите!
        И друго - 7 месеца е по лятното часоов време и 5 месеца по зимното. Къде е равноправието? И защо?

Абе, аз като съм роден в 3 часа през нощта, в сряда, на 16. 6. и още деветки, какво да значи това за мене? :p
Активен

Копието ми ще те обвърже с мен... но ще останеш на разстояние една дръжка от мен!
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #22 -: (Понеделник) 26 Януари 2015, 21:56 »

.............................  Сбърках  темата
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #23 -: (Неделя) 15 Март 2015, 21:29 »

Открито писмо до управляващи и депутати по повод лятното часово време

време
 
 
Уважаеми държавни ръководители и депутати!

Имате една седмица на разположение да обясните на целокупния български народ, на учениците и техните родители – каква е ползата от смяната на часовото време?!

За толкова години демокрация, признавам, още не мога да схвана смисъла на мероприятието. Не разбрах и защо удължихте лятното часово време с един месец повече, та вместо да свършва в края на септември, каквато беше социалистическата традиция, удължихте безумието с един месец отгоре. На този въпрос трябва да отговорят Иван Костов или Стефан Софиянски, ако някой се сети да ги  пита.

При социализма, когато бях още юноша бледен, ни се обясняваше, че така се прави икономия на ток. Тези икономии мен, подрастващия, ме задължаваха да ставам в тъмното,  докато родителите ми още спяха, за да мога да се придвижа от село до града, където учех. На селската спирка се събирахме около 50-ина недоспали тийнейджъри за автобуса в 6 часа, за да бъдем навреме в техникума  и гимназиите за първия учебен час в 7:30 часа. Блъскахме се като говеда, седяхме си в скутовете, защото друг автобус нямаше.

Но го приемах, не исках да се лиша от телевизия заради спиране на тока, поради свръхвисока консумация, каквато имаше на моменти. А и училището беше от първостепенна важност. Всички селски деца имахме една  и съща мечта – да се изучим, да си намерим работа в града, за да спим повече, като нормалните градски хора.

Тогава беше различно, поне за тока, с автобусите  нещата стоят по същия начин. Сега ток има, но няма кой да го консумира. И какви икономии правим, още ни ми става ясно, защото държавата спешно се нуждае от по-обемно консумация на електроенергия, а не от нейното икономисване. Защото, както сме я подкарали с икономиите, скоро ще трябва киловат електроенергия да стане 10 лева, за да не фалира енергопроизводството и подаването.

Искам да припомня, господа държавни ръководители, какво е ползата от вредата от мероприятието, въпреки че съм наясно,  че  нямате никакво желание да коригирате дори едно безумие. Социалистическото правило ”Да не се излагаме пред чужденците” командва и днес българската политика, въпреки че ежедневно се излагаме, забатачвайки държавата си до невъзможност и Господ да я „изчисти” и подреди.

Да се върнем на лятното часово време.

За пръв път то се въвежда от правителството на Германия по време на Първата световна война и обхваща  периода, забележете, 30.04 - 1.10. 1916 г.

Скоро след това и Великобритания го въвежда,  като в началото лятното време започва чак от 21 май и свършва на 1 октомври 1916 г.

Тогава преместването на часовниковите стрелки е подплатено със солидни аргументи: изкуственото осветление е с ниско напрежение, електроцентралите и електроразпределителните мрежи са далеч от картината, която наблюдаваме днес. Европа тъне в мрак, поради невъзможност на бедните, които винаги са надвишавали с десетки пъти богатите, да се ползват от тази услуга. За английските шивачки и  други роби на труда е било истинско мъчение да работят на електрически лампи. А за собствениците на текстилните предприятия и подобни – разходите за електроенергия доста високи, поради което се стига да решение да се използва светлата част на деня, за да се пести от електричество.

След това традицията се запазва и отново е обвързана с ползите на индустриалците – по-малко разходи, повече печалба.

Сега обаче ситуацията е различна. Електроцентрали-бол у нас, потребителите намаляват. И в месеците на пиково потребление България е далеч от размера на консумираната енергия от социалистическо време.

Но и преди и сега, от тази мярка страдат предимно децата.

В нашето село, поради „теч” на млади семейства към големи градове и чужбина в търсене на работа, от 6 години няма училище. Аналогична е ситуацията и в съседните села. И вече 6 години училищен автобус идва всяка сутрин да извозва учениците към училището-майка, което е на 30 километра разстояние.

В селото ни, което е най-отдалечено от всичките селища без училища, той идва към 6:25 часа, което реално е 5:25 часа. Живеещите около центъра, могат да си позволят да поспят докъм 6 часа, тоест 5. Но в крайните махали, децата се събуждат много по-рано, за да имат време за сутрешен тоалет и придвижване до автобусната спирка, която е на 20 минути ходене пеш. При галоп разстоянието се взема за 10 минути. Направо грабвайте децата и ги поставете на лекоатлетическата писта – готови спринтьори ще ви дадем.
А пък ако някое се спъне в тъмното по каменистите и неасфалтирани селски улици и си счупи крайник, заедно с писъците от болка, ще чуете и радостни възгласи, че поне за месец няма да се ходи на училище по тъмното.

Кажете ми, уважаеми държавни ръководители, как да обясня на 9-годишния си син, защо трябва да става в 5:40, реално 4:40 часа?

Как да му обясня  защо по тъмните улици на селото по това време  не се чуват други гласове, освен детските и на техните родители, които ги изпращат на училище?

Как да го убедя, че трябва да си ляга в 7 часа вечерта, преди даже да изгледа „лека нощ”, защото иначе няма да мога да го събудя през нощта и ще изпусне училищния автобус?

Как да му обясня, че е нормално кметът на селото да започва работа след 8 часа, а децата  да тръгват на училище, преди селския магазин да е отворил?

Посъветвайте ме какво да му кажа във ваша защита и като обяснение, че лятно часово време има и в Европа, но там неговите братовчеди започват училище в 9 часа, не в 7:30; че администрацията и магазините започват работа по същото време?

Дайте ми поне един разумен довод да му избърша сълзите, когато се разплаква сутрин и пита: „Ама, тате, защо ме събуждаш, навън е нощ?”

Да му кажа ли: „Ти ходи на училище, пък аз като те изпратя, ще се върна да си доспя и за теб, защото сам съм си шеф?”

Дъщерята на съседа питала кой е измислил ходенето през нощта на училище. И като разбрала, че управниците са го измислили, помолила майка си да им звънне и да ги помоли да разрешат да се става по-светло.

Съседката е била мека, обяснила, че това е „временно явление”, но аз бих отговорил на хлапето  по друг начин: „Не мога да им звънна, чичовото, защото те сега още спят, и много ще се ядосат да им прекъсвам най-сладкия сън с такъв маловажен проблем. Като се наспят и тръгнат на работа към 9 часа, тогава ще ги питам. А пък като се прибереш, ще започна да ти преподавам отново уроците, които не си разбрало и проспало”.

Господа управляващи!

Време е наистина да започнете да се съобразявате с нашите си реалности. Европа никога няма да постави на такова безумно изтезание своите деца, а вие ежегодно тероризирате с лятното часово време над 800 000 ученици и техните родители. Може би е време да се поинтересувате и  колко от тези ученици, които учат в средни училища,  пътуват час и повече до градовете, и дали им се събират 3-4 часа сън?  Ходят на дискотека и на купони-да. Ами ще ходят, сега им е времето. Кога да ходят, като грабнат бастуните ли?

Нямате пари за здравеопазване, нямате пари за училища във всяко село със затихващи функции, но пък и не показвате никаква заинтересованост да запазите здравето на подрастващите. Никой ли не ви е казвал, че децата се нуждаят от повече сън, за да се развиват нормално физически и психически? Вие самите никога ли не сте били деца? Не помните ли, че най-здравословният сън е на зазоряване, а травмите от системното ранно събуждане – почти фатални за нервната система? А нашите ученици са подложени на такъв нездравословен експеримент цели 12 години – най-хубавия период от живота им се превръща в мъчение.

Някой от вас, който не става толкова рано, ще ме обори, че през априлската ваканция децата ще спят повече и ще имат време за адаптация. Да, ще спят, но със спане организмът не се адаптира към часовата промяна. А няма толкова смахнат родител, който ще реши да събужда децата си в 5 часа през ваканцията, за да ги тренира за режима след нея. Адаптацията ще започне да се случва, след като отново се тръгне на училище. Ще отнеме повече от месец, а това е загубено време. Попитайте, който и да е учител, дали съумява да постигне добър образователен резултат през първия и втория учебен час, и той ще ви каже-не!

Попитайте, който си искате ученик, дали може да легне да спи по-светло, когато навън другите играят и чакат да се стъмни?

Отговорът ще бъде отново „Не”!

Въпреки че се обръщам към вас, не се надявам да получа отговор, защото отдавана разбрах, че не ви пука за нацията, че не обичате и да четете какво ви пишат хората. Пазите се като дявол от тамян от въпроси, които могат да ви нарушат съня и да ви подтикнат да свършите нещо полезно. Не очаквам реакция и от Агенцията за закрила на детето, въпреки че този случай изисква закрила от насилие – насилието на държавата върху подрастващите.

И все пак-надеждата умира последна!

Чакаме отговор!

Пламен Чалъков, български гражданин по неволя, жител на село от покрайнините на покрайнините на географската карта

mejdu-redovete.com
http://kolevm38.blog.bg/drugi/2015/03/15/otkrito-pismo-do-upravliavashti-i-deputati-po-povod-liatnoto.1346179

В Русия от 2 години не се сменя часовото време.
Активен

bojinkata
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #24 -: (Вторник) 17 Март 2015, 00:11 »

Един фотос с часовите зони (голяма снимка):

http://s16.postimg.org/511zq1aib/timezones.jpg
Смяната на часовото време
« Последна редакция: (Вторник) 17 Март 2015, 00:19 от Страшкоу » Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #25 -: (Събота) 28 Март 2015, 21:21 »

А защо 5 месеца е зимното, а 7 месеца лятното?! И  защо изобщо е тази глупост?
Активен

bojinkata
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #26 -: (Неделя) 29 Март 2015, 10:17 »

Включвам се напълно съзнавайки, че пиша оф и спам, който ще отиде в гюма, но просто не можах да се въздържа да изкажа чувствата си към авторите и поддръжниците на тази шитня:
"Да ви *** майката за тази смяна на часовото време, жалки "нАучни" и политически продажници и тъпанари"
 Angry
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #27 -: (Неделя) 29 Март 2015, 15:08 »

Включвам се напълно съзнавайки, че пиша оф и спам, който ще отиде в гюма, но просто не можах да се въздържа да изкажа чувствата си към авторите и поддръжниците на тази шитня:
"Да ви *** майката за тази смяна на часовото време, жалки "нАучни" и политически продажници и тъпанари"
 Angry
Не се кахъри на битовизмите на ежедневието. Според мен, единствената причина да продължава да се прилага лятно/зимно часово време е заради невежество.
----------------------------------------
Ето нещо интересно в тази връзка - Как може да се пътува във времето в триизмерния свят в който сме се фокусирали в момента:
Антипода на гринуичкия меридиан е другият, срещуположния меридиан на 180 градуса на който се осъществява смяната на датите - горе на снимката е отбелязан като - "International date line" - една черна линия минаваща през тихия океан. Примерно от едната страна на Беринговия проток е 29 март, от другата страна вече е 30 март. Или пък по-надолу на островите на Кирибати, където антимеридиана ги разделя помежду им - И ако преплуваш от единия остров с лодката, за да отидеш да видиш някой комшия от съседния остров, ще се окаже че при него е с един ден по-напред или по-назад в зависимост от това към кой съседен остров си се насочил - дали на изток или на запад.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #28 -: (Четвъртък) 29 Октомври 2015, 15:37 »

http://www.dnes.bg/eu/2015/10/29/garantirano-liatnoto-chasovo-vreme-ostava.281370

Гарантирано: Лятното часово време остава
ЕК няма да се откаже от смяната на времето, не е убеден, че е вредно

Нали много се говори за здравословен начин на живот! Какво му е здравословното на смяната и с каква цел се прави!? Shocked Освен стрес, нищо друго!
Активен

bojinkata
Неактивен big mama
Full Member
***
Публикации: 220

« Отговор #29 -: (Петък) 06 Ноември 2015, 12:39 »

Админ, с молба да коригираш часовника на сайта, още е по илюминатското "лятно" време. И ако може, за бъдеще да си остава по сегашното, астрономическото време. Поне тук да е чиста територия.
Със здраве !
Активен
Страници: 1 [2] 3 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални