Страници: [1] 2 3 ... 25   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Владимир Путин  (Прочетена 19579 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« -: (Неделя) 23 Март 2014, 12:57 »

ЗАЩО РУСОФОБИТЕ МРАЗЯТ ПУТИН?
Автор: lyubomircholakov
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ВЛАДИМИР ПУТИН
За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.
От януари 2000 г. до днес *урсът на рублата е промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а приз цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. се построени 375,9 жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.
Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.
В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.
Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.
За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.
Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин - чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и да вярване. Но виждам, че Путин защити интересите на държавата.
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но... има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаваха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години“. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1“ и „Сахалин-2“ Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърди много. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия - единствено Германия и Франция, които нямах пряк интерес в този процес, останаха неутрални...
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници - на 10.
Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха - но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.
Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници - но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.
Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв - и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.
Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния“ - и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.
Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея - тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.
За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.
Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.
Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:
- Боря, ако искаш, вземи Крим - само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва...
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята - и хората от Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.
Ето, затова русофобите мразят Путин!

По материали от http://rublogers.ru/

Превод: Л. Чолаков
Този превод е обект на авторско право.Препубликуването му, изцяло или отчасти, се разрешава само с посочване на преводача и линк към превода.

 
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/03/23/zashto-rusofobite-mraziat-putin.1250355#last_comment
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #1 -: (Неделя) 23 Март 2014, 21:36 »


Забравили са да го обвинят, че е изял 2-3 деца и е избил поне 5-6 руски пенсионерки за да им вземе спестяванията.... Grin
Даже днес у Дневник путин беше обвинен и, че искал да застрои Кара Дере, чрез подставени офшорни фирми..... Grin.....Абе за всичко Той е виновен за соросоидчетата у Дневник......За всичко....Само още не са се сетили, да го обвинят и за глобалното затопляне....


Скоро и Путин няма да ви помогне

Путин е навсякъде. Всички говорят само за него. Той е на края на всички стремежи и проклятия. Това дори не е култ към личността, а по-скоро нещо като шизофрения. Ако се опитате да поговорите с някого, особено ако е някой, който е посветен на „Евромайдана“, той ще ви даде дълъг списък (в размер на половин метрова фактура) с оплаквания към Путин. Той грабна Крим, завладя страната, купил провокатори и т.н.Olympics Day 6 - Judo

Страх и омраза в Украйна – всичко това заради Путин. Колкото повече говорят затова, толкова по развълнувани и ожесточени стават. Дори са му измислили прякор; Путлер, и са му добавили мустаци.

Един враг, една омраза, един страх. Това е нещо около, което много украинци са обединени.

Да, Путин беше този, който кичеше нощем руски флагове из Украйна. Той беше този, който помогна да докарат на власт въоръжените Бандеровски нацисти. Путин беше този, който подкара булдозера срещу Беркут и той хвърляше „Коктейли Молотов“ по тях, той палеше гумите. Той се разкарваше по градовете да разбива паметници и да рисува свастики. Путин беше този, който пребиваше адски равини и оскверняваше украински синагоги. Той беше този, който нахълта в офисите на украинските телевизионни канали и наложи такава диктатура, че дори и Гьобелс би се побъркал от завист.

Путин беше този, който каза, че трябва да обесят „московчаните“ и той сложи невъоръжени хора пред барикадите и след това като действащ президент избяга от страната. Той беше този, който нае снайперистите. Той беше! За всичко е виновен Путин.

Всеки дефект, всеки ужас, всяка трагедия – могат да се свържат с Путин. Наистина много удобно. Той е изкупителната жертва, който отговаря за всичко. Така че сега да не ни трябва да мразим тези, които доскоро стояха на „Евромайдана“.

Путин е навсякъде. Той е човекът пикаещ по улиците, той рисува графити, той крещи по късните часове пред прозорците пиян. Путин продава алкохол и цигари на децата, краде и мами. Да, Путин е част от всички нас вече.

Защо не се беше появил по-рано? Защо точно сега го измислиха? В края на краищата, е толкова удобно да се оправдаваме винаги с Путин. „Защо остана на изпит?“ Путин ми замъгли съзнанието. „*опеле, защо ми изневери със секретарката?“ Съжалявам скъпа, Путин ме заблуди. „Пак ли си пиян?“ Путин ме накара да пия.

Проблема не е кой е Путин. Проблема е кои сме ние.

В Украйна, както и в бившите съветски страни, повечето хора никога не искат да бъдат отговорни за нещо, което се случва. Всеки спор, неизбежно се превръща в търсене на виновници. Кой би могъл да бъде изкупителната жертва? Кой би могъл да бъде хвърлен в затвора? Кой да обесим? Чуваме в новините, че някой е бил намерен и сме се отървали от него – благодарим на Бога за това. Сега ще може да си живеем, както досега. Пляс.

В днешно време този модел на поведение в Украйна е по-актуален от всякога. Особено, когато асоциирането с ЕС прилича на камион, който е ограбван „в движение“ докато се хлъзга наляво и надясно. Особено, когато снайперистите, които убиха демонстрантите и беркут се разбра, че не са били наети от Янукович, когато виждаме как хората са отвличани, защото са несъгласни с нещо, когато е налице заплаха от репресии срещу „евреи“ и „московчани“ – когато разделянето на Украйна се състоя вече.

В края на краищата, хората в Крим гласуваха за Путин под дулата на калашници, нали? Путин купи кримчаните и ги принуди да ходят да скандират по улиците „Русия“ и да развяват руски знамена?

Могъщият Путин.

Тогава защо новите украинските лидери, винаги казват на хората, че Путин не е никой?

Преди три месеца Крим дори не обмисляха отделяне от Украйна. Кримчаните искаха да живеят в мирна страна, но ги подложиха на заплаха. Сега, вие ги наричате сепаратисти?

Отделянето на Крим от Украйна стана ясно още през януари. Много бързо забравихте за целостта и единството на страната тогава. Къде беше ти тогава? Защо не дойде в Крим? В края на краищата казваш, че стоеше на „Евромайдана“ нали? И се предполага, че изразяваше становището на цялата страна нали? Нали всички хора ви подкрепяха? Защо тогава предадохте своите хора? Защо ги заклеймихте?

Да, сега си смел „майданецо“. Мирошниченко преби Пантелеймонов. Ляшко наказа луганските сепаратисти и някакви неидентифицирани лица отвлякоха Губарьов в Донецк. Стрелят по улиците кметове. Нео-нацистки групи тормозят мирните граждани на публични места и маршируват със скинарски флагове, Ой!. Колко още такива истории ги очакват украинците?

Колко още ще се бичува с „европейските ценности“? Колко дълго смятат да измъчват Украйна?

Не виждате ли вие, които наричате сепаратисти украинците, че югоизточна Украйна се изправя за да се бие с вас? Вдъхновени от Крим. Тази реакция е пряк резултат от действията ви, „майданци“.

Още ли търсите сепаратисти? Погледнете в огледалото.

Обещахте, че сепаратистите ще страдат навсякъде. Можете ли да накажете себе си? Яценюк се закле, че ще се застреля ако загуби. Сега, защо всички останали трябва да обират *уршумите? Защото спечели?

Вие вече загубихте. Ето затова продължавате да търсите извършителите. Унищожихте страната си, а не Янукович. Част от украинският народ не иска да има нищо общо с вас. Същата тази част, която отказвахте така упорито да чуете, но твърдяхте, че говорите от тяхно име.

„Нас ни поддържат всички, ние се борим за всеки.“ Е, браво на вас! Както се оказа, не от всички, не за всеки. Първо – Крим, след това – югоизток.

Браво на руснаците в Крим – те са щастливи. Те имат истинско щастие – те се върнаха вкъщи. Дори и с руските татари е било постигнато споразумение. Обаче сега, какво става с хората, които тяхната родина продължава да е Украйна, какво да правят? Тези, които не искат да се разделят? Онези, които от благороден порив ви поддържаха по време на „Eвромайдана“? Какво се предполага, че трябва да правят?

Една жена от Крим пише: „Никога не е било толкова лошо.“ Тази жена успя да победи рака. Силна личност, но сега се чувства зле заради вас. И има много хора като нея. Вие ги предадохте, а сега искате да подчините и да унищожите хората в югоизточната част. Нима Крим не ви научи на нищо?

Ето защо говорите през цялото време за Путин. Трябва ви за прикритие, защото не искате да отговаряте за нищо. Забравили сте идеалите на „Евромайдана“. Разделихте нацията и предавате вашата страна. И сега искате да хвърлите цялата вина върху Путин.

Търсите си външни врагове. Разбираемо е, защото така хората няма да забележат вътрешните такива. Измествайте фокуса, да. А скоро и Путин няма да ви помогне….

Плато Беседин
Писател, литературен критик и есеист
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #2 -: (Неделя) 30 Март 2014, 21:19 »

Решение: Западът по-нататък може да подскача, да се мята, да заплашва, да стига до истерия, Русия това вече не я вълнува - от 18 март вече няма да отстъпва.
=======================

Какво очаква Украйна, ANONYMOUS BULGARIA, Автор: nikikm
Явор thumb_normal_2012-11-03=01-1 Генов,
Автор: grigorsimov

Речта на Путин, след референдума в Крим, без преувеличение може да се нарече историческа. Значението и е по-голямо, отколкото на всичките му предишни речи. Путин ясно заяви, че Западът премина чертата, с което принуди Русия да вземе историческо решение, – от деня на тази историческа реч – 18 март 2014 година – Русия повече няма да отстъпва. Отстъплението от завоюваните с кръв, сълзи, болка и пот позиции през Великата Отечествена война, което започна от момента на разпадането на Съветския Съюз, завърши. Русия спря. И по-нататък ще постъпва по единствения възможен начин – нито крачка назад – само напред.

Причината за такова решение, поясни В. В. Путин, е само една – през последните 23 години Русия искрено се стремеше към диалог с всичките си задгранични партньори, включително и с НАТО, но мнението ? постоянно беше игнорирано. Лъжеха я и я поставяха пред свършен факт. Така беше с обещанието да не се разширява НАТО на изток. Сега Русия отново беше поставена пред свършен факт по отношение на разполагането на системата за ПРО на САЩ в Източна Европа – на територията на държави – членки на бившия Варшавски договор, приети в НАТО въпреки предшестващите обещания. Действително, както отбеляза В. В. Путин, Западът постоянно се стреми „да натика Русия в ъгъла“, осъществявайки т. нар. Политика на сдържане, известна от векове и не забравена след края на „студената война“ и разпадането на СССР.

„Това е принципен момент: не ние – Русия – прекрачихме чертата, а Западът премина чертата. Като изхожда от това, Русия повече не може и няма да се ръководи от мотивите за установяване на диалог със Запада в името на непонятно какви ценности. Ние имаме свои ценности, своя история и своя идеология. И вече нашите базови ценности ще определят нашите по-нататъшни действия. – каза В. В. Путин, – Затова Западът по-нататък може да подскача, да се мята, да заплашва, да стига до истерия, Русия това повече не я вълнува. Ние направихме своя избор и сега ще го претворяваме последователно в живота. Работата, която ни предстои, няма край. Отстъплението завърши. От сега – само напред. Това не значи, че сега вече ще воюваме със Запада. Не. Това значи, че от сега ще се ръководим от своите национално-държавни интереси. А ако за тях ще трябва да воюваме – значи, ще воюваме“.
Какво се случи в Украйна

Вече 23 години Украйна е независима и свободна. Украинците не са роби, не са паплач, те са почти европейци – почти, каквито сме и ние – българите. Нима това не е най-доброто, което може да иска един народ. Украинците се освободиха от всички възможни окови, освободиха се от „кървавите тирани“, от „кървавата история“ на Русия и СССР, от всичко, което ги свързваше с „тях“.

В Украйна вече 23 години въздухът е препълнен със Свобода, Равенство и Братство, каквито няма никъде по света. Това и висшата ценност, към която „са се стремили поколения украинци“. По-висока от нея няма и не може да има.

В света няма нищо по-важно от украинската независимост. А от кого в действителност са независими страната и народът? Властта принадлежи не на украинския народ, както е записано и в Конституцията на Украйна, а на олигарсите. На тези борци за независимост на украинския народ, чиито вестници, радиостанции, телевизионни канали и станции по-силно от всички ежеминутно крещят за единство и свобода и независимост.

Почти четвърт век всеки избран от украинския народ президент, всеки път обещаваше на народа всичко…, и после същият този народ не получаваше нищо, освен „свобода“ и „независимост“, заради които днес украинците са „готови“ да проливат кръвта си и да умират на война със „злобния и коварен руски съсед“.

След разделянето на Съветския Съюз украинците получиха една от най-хубавите и най-богатите части на Руската империя и на СССР. Украйна наследи развитата икономика и инфраструктура на Украинската ССР – от авиозавода „Антонов“, Харковския тракторен завод и четирите атомни електростанции до винарните и санаториумите на Крим. В Украйна се намира 25% от чернозема в света. На него беше развито най-доброто и напредничаво селско стопанство на СССР. В недрата на украинската земя и днес има огромни залежи от въглища, нефт, природен газ, черни и цветни метали. Украйна наследи 1400 километра от черноморското крайбрежие, застроено с пристанища, летища, автомобилни и железни пътища, *урорти. Украйна получи мощен военно-промишлен комплекс, висши учебни заведения, научно-изследователски институти. А най-важното – 50 милиона активно и образовано население…

Украйна исторически винаги е била най-устроената и най-развитата част от Руската империя и СССР. Както каза Владимир Етуш в известния филм „Кавказка пленница“ – „и ковачница, и житница, и здравница“. Тези думи напълно заслужено се отнасят и за Украйна.

Днес годишния брутният вътрешен продукт (БВП) на Украйна на глава от населението е 3860 долара. За сравнение: БВП на глава от населението на „сиромашка“ Албания е 4000 долара. „Небогатите“ украински съседи Полша и Русия изпреварват Украйна по БВП на глава от населението почти четири пъти – съответно 13 300 и 15 000 долара. „Умиращите“ и „бягащи в Европа“ латиши, както ги описват украинските средства за масова информация (СМИ), имат БВП на глава от населението 14 900 долара. А най-обидно е, че съседите – белоруси, които „независимите“ и „образовани“ украинци определят като „тъпи „совки“ – т. е. съветски граждани“, имат БВП на глава от населението 7400 долара, което е два пъти повече от украинския.

Днес всеки украинец дължи повече от 3000 долара. Всеки, включително и новородените. Такъв и външния дълг на Украйна – 140 милиарда долара. Къде са тези пари? Няма ги! А дълговете съществуват и трябва да се плащат.

Ето каква е украинската независимост. Може ли длъжникът да бъде независим? Именно това е главната ценност на украинската независимост – да се плащат дългове. И тази ценност расте с всяка изминала година и с всеки нов президент.

Но всеки народ заслужава това управление, което си избира. Преди 10 години, по време на „оранжевата революция“, хит стана песента „Разом нас богато, нас не подолаты“ („Заедно сме много, нас не могат да ни победят“). Както твърдят киевските „революционери“ на „Майдана“ („Мегдана“) са я изпели 100 500 пъти. В тази песничка ключов е припевът: „мы – не быдло, мы – не козлы“ („ние не сме паплач, ние не сме козли“). Смело, но неподплатено с никакви доказателства заявление. Напротив, събитията говорят за друго:

Преди 10 години киевските „оранжеви революционери“ протестираха против „нечестните президентски избори“. Устроиха „голяма общоукраинска дискотека“, месец пяха и танцуваха на своя „Майдан“. В резултат наложиха повторни избори, или по-право – незаконен трети тур на вече проведените избори и осигуриха победа на Юшченко и на „жената с плитката“ Юля Тимошенко. (На руски език „женщина с косой“ между другото значи както „жената с плитката“, така и „жената с косата“ – т. е. „смъртта“). А само след пет години същите тези „борци за независимост“ изпратиха в небитието „любимия си“ Юшченко, (за когото пяха и танцуваха цял месец на студа). А след това избраха за президент същият този, отхвърлен от „Майдана“ Янукович (вече без „подмяна на народния вот“, под зоркото наблюдение на световните експерти). Именно тогава припевът „ние не сме паплач, ние не сме козли“ получи нов смисъл. През 2004 година тези, които пееха, че „не са паплач“, избраха Юшченко, а през 2010 година се върнаха назад и избраха Янукович с криминалното му минало.

....................................
http://kenefski.blog.bg/lifestyle/2014/03/27/reshenie-zapadyt-po-natatyk-moje-da-podskacha-da-se-miata-da.1251732
Активен

bojinkata
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #3 -: (Понеделник) 21 Април 2014, 13:42 »

От няколко дни чета и гледам неща за този човек и оставам все повече и все повече приятно удивена от качествата, които притежава.
Той всъщност е на власт под различна форма в Русия от повече от 13 години, но аз нито съм следила политическите събития по света, нито се имам за човек, който разбира от политика изобщо и за мен той /Путин/ е лично мое откритие с давност една седмица... Grin
Реших вместо да пиша за него в другите теми, да обособя една - само за него.
Така ми се иска да намерим и ние, българите своя Путин, а не ..."*уткин", както каза Олд4...
Ето линкове, които дават представа за Путин - кой е, какъв е, какво е направил, какво не е, какво мисли, как прави преценките си, каква е подредбата на ценностната му система и т.н.

http://www.youtube.com/watch?v=gCTRcSzCwaY
http://www.youtube.com/watch?v=HcydSuJk94A#t=45
http://www.youtube.com/watch?v=2H635V41WP4
http://www.youtube.com/watch?v=BCN8tK1HxfY
http://www.youtube.com/watch?v=6nYArSpQb3U
http://www.youtube.com/watch?v=c97Aehkc144
http://www.youtube.com/watch?v=vrfc2m5xyjw -   интересното започва след 12 минута някъде...

Глава российского государства подчеркнул, что Россия добивается подписания нового соглашения с Евросоюзом, но пока есть много несогласованных позиций по этому вопросу.
Владимир Путин: «Вот так вот распахнуть свои ворота перед европейскими товарами мы пока не готовы».


Владимир Путин: «Я бы попросил наших друзей в Брюсселе, моих личных друзей в Еврокомиссии воздержаться от резких выражений. Что нам для того, чтобы им понравиться, нужно удавить целые отрасли нашей экономики?»

...
Какво да кажа...нямам думи просто!  hi

Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #4 -: (Понеделник) 21 Април 2014, 15:27 »

   Не е  ли  по  добре  темата  да  се  казва  "Путин,  Орбан  и  кой  български  политик  да  сложим  до  тях?"
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #5 -: (Вторник) 22 Април 2014, 04:23 »

Който и да е, първо трябва да се види как ще се опази той и семейството му, че тия от властта не си поплюват. Каква е гаранцията, че не е имало свестни, но са ги изнудвали и не са ги прекършили.
Ако питате мен, Волен преди е бил добър, но са го пречупили. Разбира се, нямам информация, и това е само изстрел напосоки.
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #6 -: (Вторник) 22 Април 2014, 05:44 »

Волен преди е бил добър, но са го пречупили.
Разбира се, нямам информация, и това е само изстрел напосоки.Изстрела си е чиста проба кьорфишек.
Да си чувал това, дай на българина малко власт и му гледай сеира  Wink.

П.С.Докато като се възкачи на престола и не почне да мисли за държава и народ а не за себе си и родата, няма да има оправия.

Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #7 -: (Вторник) 22 Април 2014, 10:42 »

Който и да е, първо трябва да се види как ще се опази той и семейството му, че тия от властта не си поплюват. Каква е гаранцията, че не е имало свестни, но са ги изнудвали и не са ги прекършили.
Ако питате мен, Волен преди е бил добър, но са го пречупили. Разбира се, нямам информация, и това е само изстрел напосоки.
Според мен ключа в ситуацията е човека който би се кандидатирал за властта да цени в пъти повече възможността да остави името си в историята на страната си като обичан от хората и допринесъл за добруването им човек, отколкото би ценил възможността да се нагуши набързо и за сметка на хората, които е излъгал и да остане като предател и мразен в историята и в паметта на хората.
Т.е. идеята ми е, че човека трябва да е себелюбив по различен начин от себелюбието което демонстрират сегашните ни политици - родоотстъпници.
Т.е. да му е по - важна енергията, която ще получи от обичта и признателността на хората, отколкото енергията на откраднатите пари.
Нещо такова.
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #8 -: (Сряда) 23 Април 2014, 18:57 »

После проверки на полиграфе от госзаказов в Москве отстранили тысячи чиновников

23 апреля 2014, 15:21

http://vz.ru/news/2014/4/23/683579.html
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #9 -: (Четвъртък) 24 Април 2014, 20:04 »

Мухахаахаааа...путин = ердогЪн.....Радвайте се, че си нямаме император като него тук, че ни отиде сайта на кино.... Wink .... И рече императора - Контролирайте нет-а...!!!!  Grin


Путин: Интернет е проект на ЦРУ и трябва да се контролираЕ, още ли ви аресва бащицата...?
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #10 -: (Четвъртък) 24 Април 2014, 20:08 »

АРРИ, Че то не е тайна, че спецслужбите на всяка държава, уважаваща себе си, контролират нета! Пак се ползват кодови думи и изрази. Въобще не е проблем!
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #11 -: (Четвъртък) 24 Април 2014, 20:18 »

Така де...така....Ама поне се прикриват....Пък и имахме шанс да протестираме с/у АСТА.....А бащицата директно си заявява, че ще мачка опозицията....Ако сикаджията беше заявил, че започва следене и цензура в нета-а, май нямаше да му се радваш много.... Grin Не проявай двоен стандарт...Щом бащицата е стигнал до там, значи не му е много читава работата....Що Орбан не вземе да контролира нета....? И без да го контролира, унгарците пак си го обичат....Баланс требе...баланс, а не в двете крайности....ама баланса не е присъщ на императорите и диктаторите...Сори, мое мнение...


п.п. Само за справка...не съм путинофоб....Винаги адмирирам хубавите неща, които направи за Русия, но не мога да съм заслепен до такава степен от него, че да не критикувам простотиите му....
« Последна редакция: (Четвъртък) 24 Април 2014, 20:26 от ARRI » Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен hacko
Sr. Member
****
Публикации: 292

« Отговор #12 -: (Петък) 25 Април 2014, 21:27 »

Край на долара:
http://youtu.be/AJXyzIjCggM
Путин говори!
Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #13 -: (Петък) 25 Април 2014, 23:55 »

Почти не разбирам руски, но това, което разбрах е, че Русия и Китай почти обявиха началото на ТСВ......
До сега който се беше опълчил на петро долара, му махнаха главата...Справка - Кадафи....Он беше решил да си правят някакъв златен стандарт на арабските държави и да си имат своя валута.... Да, да ама не можа...Нещо почвам да се притеснявам.....Тази дъндания покрай Украйна май се оказа параван за истинските намерения на задкулисните играчи.....Хм.... Embarrassed......И както винаги ние с гайдите отново от губещата страна се оказахме.....от страната на райха ..... Angry
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #14 -: (Събота) 26 Април 2014, 01:36 »

И както винаги ние с гайдите отново от губещата страна се оказахме.....от страната на райха ..... Angry
Е тука съм 100% съгласна с теб, човече! И аз се нервирам на същото!
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Страници: [1] 2 3 ... 25   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални