Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Централни банки + Неолиберализъм  (Прочетена 6756 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #60 -: (Сряда) 27 Август 2014, 13:31 »

АРРИ, всяко нещо има две страни, плоския данък също, знаеш какво ще стане ако ни накарат да плащаме още.  Аз лично ще им спра кранчето и няма сила която да ме накара да им го пусна /не знам защо не съм им го спрял само до сега/. Мисля, че имаме 700 хил само инвалидни пенсии, повечето са здрави като бикове / докторите които все хленчат са ги направили инвалиди/,  на всеки работещ се пада по един пенсионер, като добавим и безработните става още по сериозна сметката. За мен са виновни политиците / няма такава жалост/. Работа само в една посока унищожение за сметка на лична изгода.
Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #61 -: (Сряда) 27 Август 2014, 16:43 »

Страшкоу, в Унгария е друго. Не можеш да сравняваш нас с тях. Да, Орбан въведе полоския данък, със цел да привлече инвеститори. Естествено нещета се получиха...Отвориха заводи Опел...Мерцедес и още много международни компании...Безработица на практика там няма...Изградиха си земеделието и преработвателната промишленост...Осеяха Унгария с консервни фабрики...И много други неща....Нямат и корумпирана администрация и правосъдна система като у нас...И на практика там нещата се получиха...А у нас кой се възползва от полоския данък...''инвеститори'' от сорта на ЕРОтата....Мобилните оператори...Вальо Златев и камара олигарси.....На практика у нас нито има бизнес, нито пък инвеститори...Нас плоския данък ни превърна в бананова република....Виж и от къде идва предложението за въвеждането му.... Wink Wink...Тези добре си направиха сметката...ама много добре....

Веско , така е...всичко е нож с две остриета...На едно място плоския данък работи и привлича инвеститора, а на друго като при нас, привлича колониализатори.....Факт....Аре само сметни, ако имаше подоходно облагане само от банкстерските организации колко пари щяха да влизат у хазната...ми само те ли са... Sad.....

Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ladonnae
Sr. Member
****
Публикации: 319

« Отговор #62 -: (Петък) 29 Август 2014, 19:01 »

Няма за какво да прощавам, ARRI, въпреки че е мило и като предполагаема "дама" ми допада, защото не си ме засегнал никак.
Още повече, че се фръцнах, за което от своя страна се извинявам на пишещите...  

...Нямам спомен да съм взела участие в политически теми, в икономическия раздел – сегиз-тогиз и то защото достатъчно лично време съм употребила, докато уча за изпити по тези дисциплини...признавам - все по-немарливо...и без да съм експерт или много вътре в материята - осъзнала, че теорията има много малко общо с практиката, лаконично казано. Абсолютно съм съгласна със С.Дали, който твърди, че политиката е вица на историята, а след като имам известна представа и тя какъв майтап е...и икономиката е маша на двете...поради тази причина се отказах от писане онзи ден, нищо лично. Това е все едно да искаш да стигнеш от т.А до т.Б в различни градове, но вместо това да обикаляш от стая в стая на неуютна къща, без да ти остава енергия за друго.

Колкото до вестникарските изрезки, които размаха...защо предполагаш, че не следя с едно (ала Хорус) око, развитието на този съюз? (въпроса е риторичен) Нима смяташ, че изказванията на охранени подлоги на системата са определящи за нечие, в широк смисъл, образование...Колкото до т.нар. актуалност, сайта на МВФ се обновява достатъчно често, последния ъпдейт е от този месец. Но принципно повечето тиражирани не/вести са от типа -„след осемстотин и кусур години Земята ще бъде ударена от метеорит” или „преди двайсет на косъм се разминахте” – своевременни, както си попълниха емисиите близките седмици, илюстрирайки много точно положението си на ментални ред-колегиални изумруди и мястото в масовата дезинформация...Човек трябва много внимателно да следи накъде обдухват вятъра, да си наплюнчи пръста и да не отива (дори в разсъжденията си) в тази посока. За това стават!

Към днешна дата страните от БРИКС са членки на МВФ, каквито и цели да декларират публично. При това не със скромни квоти. Нека предположим, че все пак се опитат да играят кон*уренция на останалите съюзи. На практика това означава възникването на още една (световна) банка и тук не виждам повод за радост. Ако привидното икономическо, политическо и уж идеологическо противо-единоборство се изостри и доведе до военни действия и/или ТСВ – още по-малко! Помисли кои ще са потърпевшите от масрафа. Няма ли развитието ти на аристократичен плебей с аспирации в конспирацията, да бъде ако не невъзможно, то поне значително усложнено...а битието далеч по-неприятно? Според мен избора между двете форми на управление – да ги наречем най-просто демокрация и комунизъм, заедно с икономическите, социални и прочие политики...неолиберазъм, тоталитаризъм...-изъм...и подкрепата за някоя от тях е все едно направен избор между това да те застрелят от упор или колят с тъп нож. Да не продължавам с по-цветисти сравнения, че админа е много лош Grin След като знаеш какво се случва във въпросните държави, би ли искал, както е в Северна Корея, дори простичкия избор на прическа да съобразиш с, ако не се лъжа, петте одобрени от лидера? Не че на запад положението е много по-различно. За/г/робващия кич и методите за програмиране на масите вършат същата работа. Нека, все пак, не препускам из темите. Ще кажа, отново, неприятно е когато използвате всичко това, не за да разсъдите трезво и без емоции на тревога, и дадете ясна сметка за незавидното положение в планетарен и /може би/ личен аспект, а като повод за размяна на обиди.
Стига морал!  Wink На твоите години бях еди-каква си, а и сега съм едно келеме, така че...

Страшкоу, ако искаш разгледай този линк:

http://www.swift.com/about_swift/shownews?param_dcr=news.data/en/swift_com/2014/PR_RMB_tracker_Aug2014.xml

Това е частна компания, от чиито услуги и анализи, както твърдят, се ползват множество банкови организации, институции и корпоративни клиенти в доста държави. Може да видиш  таблицата с подре/д/бата и движението на някои валути, базирана на публични и частни плащания от януари 2013 до сега. Конктерно в публикацията става въпрос за юана, посочвам този анализ, защото Китай е с най-сериозен БВП от членките на БРИКС и една от причините е, че разполагат с огромен ресурс евтина работна сила. Любопитно или не за някои, ето мини-абзац кои са най-търгуващите с тази валута европейски държави, има и графика на страницата от линка:

SWIFT’s latest RMB Tracker shows that Europe represents 10% of Renminbi payments worldwide in value. For the past year, four European countries have been settling into the top 10, excluding China and Hong Kong. The United Kingdom leads Europe with 123.6% growth between July 2013 and July 2014, followed by France (+43.5%), Germany (+116%) and Luxembourg (+41.9%). Since July 2013, European payments directly exchanged with China and Hong Kong in RMB have increased by 105%, showing a considerable upwards trend in RMB usage.

И както става ясно покачаването е стабилно. Като първите три държави, при все тиражените противоречията помежду си са определящи за политиката на ЕС и поддържат идеята за Европа на някакви скорости, Шенген и прочее класово разделение между отделните държави. Който желае може да потърси повече инфо. Между другото Великобритания е държавата с първия фалит на континента.

http://www.dnes.bg/redakcia/2011/11/04/dyrjavi-shampioni-po-faliti.133143,3

С други думи търговията не спира и няма огромно значение коя валута е на мода, когато реалното средство за разплащане са човешки ресурси и животи. Планетарното правителство в сянка отдавна си е направило сметката и не им пука за разни териториални, икономически, политически пристрастия и войни. Докато затягат контрола и въжето около човешките глави, без да се интересуват нито от средствата, нито...от никого. Защото имат на разположение, каквото им е необходимо.  

П.С.: Линковете, които постнах  - на МВФ и SWIFT - нека бъдат разгледани по възможност съвсем информативно, в отсъствие на каквото и да било доверие. Замесени са твърде много капитали…ресурси и интереси – публични. частни…планетарни…общочовешки…
« Последна редакция: (Петък) 29 Август 2014, 19:09 от ladonnae » Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #63 -: (Четвъртък) 18 Септември 2014, 22:25 »

И да гласуваме, и да не гласуваме, все тая...Финансовия елит е пуснал метастазите си на всякъде. Кой ще спечели изборите няма значение, пак те ще решават и ще ни оправят. Тъжен факт, но факт. Международните компании и финансовите институции, тайни и явни, изядоха държавите  Sad.

Финансовитe глобалисти установяват парична хегемонияДнес висшите ешелони  на глобалната финансова йерархия оказват огромно влияние върху всички аспекти на световния политически и икономически живот.

Десет пъти годишно, веднъж месечно, освен през август и октомври, избрана група от добре облечени мъже пристига в швейцарския град Базел. Носейки елегантни и стилни куфарчета, те незабележимо влизат в хотел  Euler, който се намира срещу жп гарата.

В този тих малък град, те идват от различни места като Токио, Париж, Бразилия, Лондон и Вашингтон, на редовно заседание на най-ексклузивния, таен и могъщ  наднационален клуб в света – Банката за международни разплащания.

Всеки член на клуба има свой офис със сигурна телефонна линия, свързваща го с родината. Тези елитни международни банкери се обслужват от постоянен  персонал от 300 души, включително шофьори, готвачи, охранители, преводачи, стенографи, секретари и изследователи. Също така те имат на разположение  брилянтен изследователски отдел, добре оборудван медицински център и неразрушим подземен бункер, и още по-уединен клуб с тенис кортове и басейн, разположен на няколко километра от Базел.

Всеки проницателен студент,  изучаващ  съвременните  световни дела,  не може да  отрече огромното и дори прекомерно влияние, което висшите ешелони на световната финансова йерархия сега имат във  всички аспекти на световния политически и икономически живот.

Финансовите инженери и паричните власти, които създават, определят и направляват процеса на контрол на разходите посредством обмена между физически лица, които са необходими за справедлива търговия със стоки и услуги, са превзети от  ексклузивна група от хора, които са много по-заинтересовани от лично присвояване  и разширяване на властта над това, което винаги трябва да бъде надежден, сигурен и неприкосновен  общоприет начин на обмяна.


Господството на международни финансисти и техният  арогантен финансов режим са толкова огромни, а  тяхното влияние се е разпространило толкова широко, че тяхната върховна власт надминава дори суверенитета на държавите, които някога са се опитвали да представляват волята и проблемите на своите народи.

Било то в политиката, икономиката, военното дело, енергийно планиране, разпространение на новини, въпроси, свързани с образование, здравни програми, или жилищно строителство, изключителният финансов сектор успя да установи и да засили властта си над почти всички тези социални структури, чак до проблемите на местната гражданска администрация. Йерархичният  дирижизъм – това не е онова, което бащите-основатели са предвиждали за една независима република.

Непоклатимото господство на утвърдената власт над ежедневните права и икономическия живот на човека е толкова старо, колкото цивилизацията. Дали това са  египетските фараони, римските императори, кралете на Франция, британските империалисти, фашистките фанатици или съветската суперсила; всички без изключение са налагали своята воля и егоистично управление. Води ги  винаги само едно – жажда за присвояване  и хегемония.

Не е по-различна и модерната управляваща група. Всъщност, може би те са дори по-опасни и зли, защото те не са толкова лесни за разпознаване, а  те са верни  само на своята алчност. Горепосочените неизбрани деспоти, поне имаха достойнството да определят своите цели, така че бъдат видими от всички.

Нашите финансови глобалисти-  потисници се крият зад стените на международната финансова аристокрация, икономическите и академичните среди и всемогъщата  централна банка. Те не са отговорни пред никого, и в същото време са отговорни за всичко. Няма съмнение: докато спим спокойно, те поставиха над всички нас користната парична хегемония.

Тяхното тайно  мълчание е подобно на растящ раков тумор …
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #64 -: (Понеделник) 13 Октомври 2014, 18:17 »

Официално !!!! Ево Моралес спечели трети мандат.... Laugh Laugh Laugh Laugh.....

Баси и безумието.....У Южна Америка гонят нео либералите като педофили, а у еврогеята, в частност у България те са на почит...даже отново спечелиха изборите....Ние ли нещо сме сбъркани? Южноамериканците ли нещо са сбъркани....? Идея си нямам.....Ама самия факт, че там за 5г. от крайно бедните прослойки, над 90% от тях са станали нещо като средна класа говори за сбъркания модел на нео либерализма, защото у  еврогеята е точно обратно....Средната класа, падна на 1 ниво по-надолу и вече са от работещите бедни....За България пък да не говорим....Нео либерализма и неговите лидери ни докараха до мизерници, предпочитащи да се самозапалят, от колкото да живеят в неолибералната мизерия....Аре...честито на боливийците, както и на местните неолиберали за победата на лидерите им..... Cry Cry Cry Cry Cry.....
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #65 -: (Понеделник) 13 Октомври 2014, 19:07 »

Да, латиносите много бързо издухаха либералните правителства. Но имат лидери, патриоти!!! Факт!
Активен

bojinkata
Неактивен trustno1
Sr. Member
****
Публикации: 361

« Отговор #66 -: (Вторник) 14 Октомври 2014, 08:37 »

"Разполагам с неопровержими доказателства за манипулиране и изнудване на клиенти с цел изтегляне на техните средства, създаване на изкуствена паника, координирано изтегляне на средства на държавни фирми. Целта беше фалиране на банката на всяка цена и придобиване на някои от апетитните активи на безценица. Става дума за активи, които решително бях отказал да "предоставя" месец преди това, за да запазя жизнеспособността на банката и сигурността на вложителите", добавя Василев.

Той допълва, че и друга банка "бе на ръба на краха само за ден" (ПИБ - бел.ред). Само че в посочения случай „центърът" за управление на държавата веднага включил защитните механизми и положението било овладяно.

Бизнесменът декларира, че ще съди докрай виновните за "грозната война" срещу КТБ, а всички присъдени обезщетения ще вложи във фонд със специални цели.
Но понеже това нямало как да стане от ареста, който "ми бяха предвидили уж мастити про*урори и следователи, на база на измисленото от тях обвинение", това било единствената причина още да не е в България.

Цвентъра за управление на държавата - "Световната банка"

Знаете ли къде е леко прикрит офиса и ?
Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #67 -: (Четвъртък) 16 Октомври 2014, 18:10 »

Да, латиносите много бързо издухаха либералните правителства. Но имат лидери, патриоти!!! Факт!


А на нас ни се сервира поредния нео либерал да ни оправя......


trustno1, ми ти па кво ривеш с/у сб и мвф....Нали любимия ти вожд, сред поредното привикване у хамериката, каза незабавно да теглим 5 000 000 000 $ от мвф..... Grin....Ся па обърна палачинката и от виден нео либерел се превърна анти нео либерал....Ей тва гербарастите не можем ги разберем.....Един ден бойковисти, а на другия ден на обратното.....Последно нео либерал (бойковист) ли си, или анти нео либерал..... Grin.....Я виж кво имаш у гащите...ама хубаво виж и помисли преди да ми отговориш..... Wink....


Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #68 -: (Неделя) 19 Октомври 2014, 17:17 »

Нео либерализъм в действие, или по-точно, защо вашингтонската хунта предпочита тя да си назначава марионетките по света, а не хората да си ги избират... Wink.....Защото едно е като нашата нео либерална криминална отрепка, друго е г-н Виктор Орбан......Тва е...ние си имаме марионетка, а унгарците си имат Орбан.....А както знаете отрепките скачат според тоягата на господарите си, а държавниците скачат според тоягата на националните си интереси.....Заглавието е доста нескопосано, но както и да е.....По-важното е да се разбере, защо вашингтонската хунта не харесва Орбан.....Надявам се да не спретнат и на унгарците някой евро майдан, и да им назначат подобна криминална отрепка като на нас.... WinkЗащо ляв Вашингтон забрани на десни унгарски чиновници да влизат в САЩ?
САЩ обвиниха дясното консервативно унгарско правителство в корупция и наложиха санкции срещу редица унгарски официални лица и бизнесмени, като им забраниха да влизат в страната. Това бе обявено от шарже д’афер в Унгария Andre Goodfriend в интервю за държавната телевизия на Унгария на 17 октомври. Дипломатът не назова конкретни имена.

В унгарските медии се появи информация, че става дума за лица от обкръжението на министър-председателя Виктор Орбан и високопоставени чиновници от данъчната служба.

Според вестник Napi Gazdasаg, забраната може да се дължи на факта, че унгарските данъчни власти разследват дейността на редица американски компании в страната. Новинарският унгарски портал Hungarian Voice не изключва, че санкциите може да са отговорът на САЩ на политиката на сближаване на Унгария с Русия.От друга страна, Index.hu съобщава за опити за изнудване на американските фирми, работещи в Унгария, от страна на високопоставени длъжностни лица.

Шарже д’афер е извикан в Министерството на външните работи на Унгария

Унгарският външен министър Петер Сиярто поиска от Вашингтон да предостави доказателства за обвиненията в корупция. Andre Goodfriend е извикан Министерството на външните работи за обяснения.

Goodfriend в телевизионно интервю говори с необикновена откровеност, отбелязва агенция ДПА.

„Има едни лица, за да бъдем по-точни - представители на истаблишмънта и членове на правителството, които се разглеждат в САЩ като неотговарящи на изискванията за влизане в страната“, – заяви той. Според американските закони, на корумпирани държавни служители може да бъде отказано влизане в Съединените щати.

Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #69 -: (Неделя) 19 Октомври 2014, 21:39 »

 Между тем, новостной портал Hungarian Voice не исключает, что санкции могут быть ответом США на политику сближения Венгрии с Россией.
 
Напомним, премьер-министр Венгрии «недавно назвал путинскую Россию политическим примером для подражания».
http://www.fondsk.ru/news/2014/10/19/usa-vveli-sankcii-protiv-rjada-vengerskih-chinovnikov-30023.html
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #70 -: (Понеделник) 20 Октомври 2014, 10:52 »

Ние вървим в обратната посока, па после се чудим защо скоро ще заключим държавата...Оголили сме си задниците пред поредния ни господар и покорно му поемаме оная работа Angry.....Факт...


Виктор Орбан: В Европа силни ще станат страните, чието чувство за национална самостойност и национално самоуважение е силно
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #71 -: (Сряда) 22 Октомври 2014, 11:03 »

Ето как се прави...а не като у нео либерална България, ЕРПтата да са свещени крави и никой да не ги закача....Евала на г-н Орбан....!


Виктор Орбан бие шута на ЕРП-тата в Унгария


Унгария национализира ЕРП-та


Унгарското правителство преговаря с няколко големи енергийни компании за тяхната ренационализация, съобщи премиерът Виктор Орбан, цитиран от Франс прес.

Текат преговори за изкупуване от държавата на шест или седем енергийни доставчика, които навремето са били държавни и после са били приватизирани, обясни Виктор Орбан в редовното си седмично интервю за унгарското държавно радио MR1, без да посочва имената на компаниите.

След идването си на власт през 2010 година, унгарското правителство реши да си върне контрола над големи енергийни предприятия, сред които подразделенията на германската компания Е.ОН (E.ON) в Унгария.

Премиерът често е обвинявал чуждестранните компании за енергийни доставки, че реализират прекомерни печалби на гърба на унгарските домакинства, и иска да намали тези печалби.

Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #72 -: (Петък) 20 Февруари 2015, 22:54 »

С риска да не съм в точната тема, но публикувам линк към един документален филм, който си струва да се гледа - казва се "Катастройка":

http://vbox7.com/play:8631a345c0

За лъжите на неолиберализма..../най - общо казано/.... Sad
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #73 -: (Сряда) 30 Септември 2015, 19:02 »

Тревожна новина за една интересна по създаването си банка  Trafigura:
Тази е третата в света в тази област.
http://ktovkurse.com/biznes/syrevoj-apokalipsis-uzhe-nachalsya

Основана  е от Клод Дофин и Ерик де Тюркхайм/наше момче?/
Активен

bojinkata
Неактивен trustno1
Sr. Member
****
Публикации: 361

« Отговор #74 -: (Сряда) 30 Септември 2015, 19:45 »

Да, латиносите много бързо издухаха либералните правителства. Но имат лидери, патриоти!!! Факт!


А на нас ни се сервира поредния нео либерал да ни оправя......


trustno1, ми ти па кво ривеш с/у сб и мвф....Нали любимия ти вожд, сред поредното привикване у хамериката, каза незабавно да теглим 5 000 000 000 $ от мвф..... Grin....Ся па обърна палачинката и от виден нео либерел се превърна анти нео либерал....Ей тва гербарастите не можем ги разберем.....Един ден бойковисти, а на другия ден на обратното.....Последно нео либерал (бойковист) ли си, или анти нео либерал..... Grin.....Я виж кво имаш у гащите...ама хубаво виж и помисли преди да ми отговориш..... Wink....ми помисли малко...ше се сетиш сам ,ти Па откъде знаеш за коя партия съм гласувал ,изобщо.това че изтъкнах че бб има добри качества не значи че съм влюбен в него.Лошото е че Василев сам знае за какво иде реч,щото е доста отдавна в тоя бизнес бил пък и маша която удобно бе изтървана.Първо не рева.Намирам посланията...прочети малко у тая швейцария нещо различно от вестници ??Да не почна да говоря за тевтонците...ти ще се сетиш сам.Швейцария кой я е създал??Или се имаш за неземно интелигентен.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални