Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ЛУНАТА  (Прочетена 13698 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #15 -: (Четвъртък) 04 Юли 2013, 14:25 »

Загадките на проучването Moon (Луна) - http://youtu.be/61EYdANmET4
Активен

Неактивен Вотан
Newbie
*
Публикации: 40
Пол: Мъж

« Отговор #16 -: (Събота) 06 Юли 2013, 08:56 »

Това видео ми скри шапката ... http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=P3oojCgkD6A :o :o :o

Кажете, колко процента, според вас, това може да е истина???

Снимките "под водата" са манипулирани. Цветовете ми се видят неестествени, пясък по дъното липсва, морските обитатели са странно групирани и вляво от "американския" тип пирамида се вижда нещо подобно на земна растителност.
Активен

Копието ми ще те обвърже с мен... но ще останеш на разстояние една дръжка от мен!
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #17 -: (Събота) 06 Юли 2013, 13:58 »

Загадките на проучването Moon (Луна) - http://youtu.be/61EYdANmET4
  Тука има доста фотошопчета. Cool
Активен

bojinkata
Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #18 -: (Вторник) 22 Октомври 2013, 10:32 »

Ето това е ново http://www.novini.bg/news/159977-%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-ladee-%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0.html
Активен
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 442

« Отговор #19 -: (Четвъртък) 19 Декември 2013, 18:47 »

 В неделя кацнал още.

Китайският луноход с първи снимки от повърхността на Луната
http://www.tvevropa.com/bg/news/entertainment/view/93386
Активен
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #20 -: (Петък) 20 Декември 2013, 00:23 »

според мен отговорът на този въпрос е възможно да бъде също във разликата при самото видеооборудване на двете мисии? (както е с различните нюанси на фотографии при различни марки цифрови фотоапарати), но дали е така само можем да гадаем
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #21 -: (Петък) 20 Декември 2013, 12:37 »

                 
             Ето и отговорът на въпроса за цветовете:
Не знам защо NASA е обработвала снимките – казва известният изследовател на НЛО Джоузеф Скипър. Може би нещо се крие. Всъщност, като правило, когато се отстранява естествения цвят на обекта, се маскира неговата структура. А структурата, от своя страна, може да изяви някои подробности, които не трябва да попадат в полезрението на непосветените.

А китайците не са обработвали снимките.  Не са знаели,  че така трябва. Американците не са ги предупредили.
http://nepoznato.energetika-bg.com/2013/12/zashto-kitajskata-luna-e-kafyava-a-amerikanskata-siva/

То само лунните снимки да са обработвани? Същото е и с марсианските. Нормално за политиката на НАСА, а и не само нейната. Интересно китайците до къде ще стигнат с "откровенията си"?
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #22 -: (Петък) 20 Декември 2013, 16:02 »

Ето тук има достоверно или поне полудостоверно обяснение дали са стъпали хАмериканците на месечината.... Grin


Лунното кацане е ФАКТ!


   
Къде е истината?


1. През шейсетте години на миналия век ракетостроенето е било още в началните етапи от развитието си.

 

Това е факт! Идеята за осъществяване на космически полет, обаче, не е нова. Тя води началото си през 18-ти век и е добре формулирана и развита от Циолковски. В интерес на истината ракетите са единствения начин, по който човек може да отиде в космическото пространство. Още през Втората световна война, тоест близо 30 години преди полета на Аполо 11 германските ракети Фау 2 са достигнали до ръба на Космоса. Имайки впредвид бързия темп на развитие на науката 30 години са много време и през това време много решителни стъпки са били направени за осъществяването на лунен полет.

 

2. Руснаците не са успели да кацнат на Луната. Съмнително е, че американците са го направили, при положение че изоставаха на светлинни години от учените на бившия СССР!

 

Да разгледаме някои от успехите на СССР:

-първият изкуствен спътник ( Спутник 1 )

-първото опитно животно ( Лайка, Спутник 2 )

-първият човек в космоса ( Восток 1 )

-първата жена в космоса ( Восток 6 )

-първото излизане в открития космос ( Восход 2 )

 

Това, че СССР са постигнали толкова успехи означава ли, че технологията им е ставала все по- напреднала? Съвсем не! Тези успехи са постигнати на базата на опасна програма свързана по-скоро с разработката на балистични ракети отколкото на сериозна програма, която наистина е целяла да изпрати човек на Луната! Както Спутник, така и Восток и Восход са изстреляни от една и съща ракета – Р7, а самата тя и полезния товар ( космическия кораб ) са претърпявали съвсем малко модификаци при потготовката на всеки следващ полет. Къде е сериозния напредък на съветската технология?

За сметка на това програмата на НАСА развива и тества различни ракети, различни двигатели, различни технологии.

Една друга интересна статистика- преди началото на проекта Аполо руснаците са имали само 534 часа общо време, прекарано от всички летяли дотогава космонавти по време на полет. Американците са имали над 1 992 часа общо полетно време! Изглежда, че не само не са изоставали, но дори и са напредвали!

И още – по време на лунната надпревара много често американците са успявали да повторят първите руски успехи много скоро- в рамките на седмици след историческия полет. А и руснаците никога не са успели да направят ракетата Н1 годна за полети до Луната – всички тестове завършват с катастрофа!

 

3. Факт е, че НАСА са изстреляли ракета по време на програмата Аполо, все пак много хора са видяли изстрелването, но след изстрелването те са излъгали, че ракетата пътува до Луната, а всъщност си е останала само в орбита около Земята.

 

Дори и скептиците, които не вярват, че НАСА са изпратили човек на Луната знаят, че изстрелване е имало и че много хора са го видяли. Според тях обаче ракетата е останала в орбита около Земята.

Това твърдение е безпочвено. Както хората са наблюдавали на небето малкия Спутник, така са наблюдавали полетите и на Аполо- било то с невъоръжено око, било то с телескоп... важното е да се знае, че корабът е можел да се види на фона на звездното небе.

И изведнъж той изчезва! Странно! Това означава, че е променил орбитата си. По-вероятно е при тази промяна да е поел *урс към Луната, защото малко преди планираното завръщане на Земята корабът пак става видим.

Още един аргумент на конспирационната теория е оборен. Като добавка ще вмъкна, че  хиляди радиолюбители от Земята са прослушвали разговорите по време на полета. Има ли съмнение, че Аполо е летял до Луната? Ако имаше, то поне един от тях щеше да разгласи случая още тогава.

 

4. По време на кацането е трябвало да останат следи – след запалването на спирачния двигател под спускаемия апарат е трябвало да се е образувал кратер вследствие на “издухването” на лунния грунт от горещите газове.

 

Да поставим въпроса по-иначе. Ако карате кола с висока скорост и искате да спрете какво ще направите? Ще набиете спирачки рязко или ще намалите постепенно за да спрете плавно?

Разбира се, двигателите на спускаемия апарат са имали възможността да формират кратер, но за да се осъществи меко кацане е трябвало да притежават и система за регулиране на тягата. Точно в момента на самото кацане тягата е била относително ниска ( макар че при маневрите за излизане от лунна орбита тягата е била висока ). Освен това в условия където има висок вакуум изгорелите газове се разсейват бързо. Всичко това показва, че кратер в момента на самото кацане не следва да се образува.

 

5. Американското знаме, поставено на Луната се вее! В условия, където няма въздух, то не трябва да се вее.

 

Ще трябва да ви изненадам – знамето може да се вее във вакуум! Докато Нийл Армстронг и Бъз Олдрин са завъртали пръчката, опитвайки се да закрепят знамето на Луната, те са създали ефекта на “веене”, който няма нищо общо със задвижването на плата от вятъра.

Освен това във електронната енциклопедия попаднах на две снимки на същия флаг ( след закрепването му ), като втората е направена известно време след първата. Те показват, че флага си е останал непроменен.Първоначалната снимка...Снимката, направена след няколко секунди. Платът е в една и съща позиция.

Извод: “Веенето” на кратера е ефект, който няма нищо общо с наличието на въздух. На снимките от Аполо няма доказателство, което да показва, че флага се задвижва от въздушна струя.

 

6. На Луната няма атмосфера, следователно звездите там трябва да са ярки и през деня! На снимките изпратени от Лунната повърхност няма звезди.

 

Факт е, че астронавтите летят и днес, макар и само в околоземна орбита. Оттам също трябва да могат да се виждат звезди постоянно, а на снимките от космическите совалки отново няма звезди! Все пак никой не оспорва полетите на совалките... особено след като комерсиалните полети за космически туристи срещу заплащане станаха възможни!

По време на кацането на Луната наистина е било ден! Тогава защо звездите не се виждат? Защото когато грее ярко слънце всеки фотограф ще отбележи, че времето на експозиция трябва да е кратко. Така ярките обекти, които отразяват слънчева светлина ще се проявят на филма. Но звездите са слаби обекти! Защо тогава очаквате да се проявят на филма?

Ето как един от уж най-силните аргументи, че кацането е фалшифицирано лесно е оборен.

 

7. Сенките на Луната трябва да са абсолютно черни заради липсата на атмосфера. Надписи, обаче, които се намират в областта на някоя сянка могат да бъдат ясно разчетени . Защо така?

 

Отговорът е, че лунният прах има способността да отразява част от попадналата светлина, така че при тези условия обекти, които се намират във рамките на сенките не могат да бъдат напълно лишени от светлина.

 

8. Съгласно скептиците сенките, хвърлени от обектите на Луната не са паралелни ( успоредни ). Слънцето е единственият източник на светлина там, следователно сенките трябва да са паралелни. Единственото обяснение е, че кацането е фалшифицирано, а непаралелността на сенките се дължи на факта, че осветяването във филмовата зала е изкуствено и има много източници на светлина.

 

 

Това е един от най-смешните аргументи,дадени в полза на “фалшивото кацане”. Наистина, ако сенките не са успоредни, едно от възможните обяснения е, че има няколко източника на светлина ( лампи ). Но ако действително има повече от един източник ( лампа ), то всеки обект трябва да хвърля повече от една сянка- като на осветен вечерно време футболен стадион. Е, къде на снимките виждате обект, който хвърля повече сенки от една?!?

Друго подобно обяснение, е че има само един източник на светлина, но той е близо до сцената. Обаче, един далечен източник като слънцето може да причини същия ефект!

 

9. Скалите от Луната –има ли фалшификация?

 

Корабът Аполо е донесъл скали от Луната след полета. Част от тях са изпратени по лаборатории в целия свят. Геолозите са категорични, че тези скали нямат еквивалент на Земята.

Наистина, НАСА е можело да докарат скали и в безпилотен режим, но сравнявайки обема, донесен от съветската Луна ( няколко грама ), и от Аполо ( килограми ) доказва, че техниката, изпратена там е била изстреляна с помощта на голяма ракета, а спускаемия апарат и възвръщаемият модул трябва да са били доста големи – което съответства на размера на един пилотиран кораб като Аполо.

 

10. След излитането на астронавтите обратно от повърхността на Луната не се вижда пламъка на двигателя на възвръщаемия модул!

 

Това е много смешен аргумент! Горивото, използвано в случая е хидразин, а оксидантът е диазотен тетраоксид. При смесването на тези две вещества хидразинът се запалва веднага в момента на контакта и без да е необходима искра. Подобни горива горят почти с незабележим пламък. Това може да се види и при изстрелването на земна ракета, която ползва такова гориво – като Протон или Лонг Марч. Проста химия, а не конспираторски измишльотини има в случая!

 

Къде е истината?Ето как разнищвайки конспирационната теория ние показахме, че прости неща, които са се случвали на лунната повърхност всъщност имат най-обикновено научно обяснение. И въпреки, че хората, пропангандиращи конспирация, осъзнават, че аргументите им са напълно оборени те не спират дотук, а излизат с още по-глупави аргументи.

Наскоро имаше случай, при който Олдрин ( втория човек, който е стъпил на Луната ) е ударил нахалник, който го е карал да се закълне в Библията, че действително е летял до Луната. Подобни случаи само доказват, че конспираторите търсят не научната истина, а пропагандата. Имало е случаи, при които астронавт наистина се е заклел в Библията във истинноста на полета, но защо не е споменат в конспираторската програма!

Друго нещо, което прави впечатление и се набива на очи – няма руски учен, който да пропагандира тази конспирация! А би следвало Русия, като втората страна, взела участие в лунната надпревара, първа да се обади при най-малкото съмнение за фалшифицирано кацане! Както САЩ, така и СССР са били в обтегнати отношения. Ако САЩ са измамили, то измама** е било невъзможно да бъде укрита. До сега все някой сериозен учен щеше да се разприказва и всичко да излезе наяве.

Също така един известен аргумент, че американците не са стъпвали на Луната е бил лесно оборен – преминаването през пояса на Ван Ален, което се счита за смъртоносно. Астронавтите наистина са минали през пояса, но за кратко време ( което не е достатъчно да увреди здравето им )! Хората, пропагандиращи конспирация би следвало да го знаят и да го отбележат, а не само да го използват като глупав аргумент.


 
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 442

« Отговор #23 -: (Петък) 20 Декември 2013, 16:13 »
Снимката, направена след няколко секунди. Платът е в една и съща позиция.

Извод: “Веенето” на кратера е ефект, който няма нищо общо с наличието на въздух. На снимките от Аполо няма доказателство, което да показва, че флага се задвижва от въздушна струя.

Е то на снимката не се вее. За сметка на това обаче е смачкано, което е съвсем нормално.

За мен американците са кацали на Луната, колкото и да не им се иска на някои хора. Също няма никаква Кон-спирация в цялата работа.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #24 -: (Петък) 20 Декември 2013, 17:17 »

Това веене на знамето е от инерцията, а не от "вятър". Плюсовете за реално кацане са доста повече о минусите. Поне аз така смятам. Това за поясите Ван Ален е добро обяснение. Те са минали през тях за части от секундата.
       Възможна е и някаква "странична помощ", защото нивото на комптехниката е била на отчайващо ниско ниво. Roll Eyes
Активен

bojinkata
Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #25 -: (Понеделник) 24 Февруари 2014, 10:59 »

Днес попаднах на 2 интересни статии:
 
Животът на Земята нямал нужда от Луната

Американците искали да взривят Луната

Прочетете коментарите, а и вие си кажете мнението.

Активен

Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #26 -: (Понеделник) 24 Февруари 2014, 11:59 »

Това веене на знамето е от инерцията, а не от "вятър". Плюсовете за реално кацане са доста повече о минусите. Поне аз така смятам. Това за поясите Ван Ален е добро обяснение. Те са минали през тях за части от секундата.
       Възможна е и някаква "странична помощ", защото нивото на комптехниката е била на отчайващо ниско ниво. Roll Eyes
И аз мисля, че са кацали.
Колкото до направените фалшиви снимки на снимачната площадка, те са направени не за да се излъже, че са кацали на луната, а за да се прикрие онова, което са видели там....
 Wink
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #27 -: (Понеделник) 24 Февруари 2014, 12:47 »

Днес попаднах на 2 интересни статии:
 
Животът на Земята нямал нужда от Луната

Американците искали да взривят Луната

Прочетете коментарите, а и вие си кажете мнението.


Абе Наско, къде ги набарваш такива статии. Smiley
Моето мнение е, че ако Луната изчезне в магазините ще свършат дамските превръзки. Smiley Жените ще видят повече зор от мъжете ако Луната изчезне. Сетих се и за земеделците - нали именно в зависимост от фазите на луната се влияе сокодвижението на растенията и дърветата. И има значение кога засаждаш, сеиш, прибираш, жънеш и т.н. Едно време в миналото тези неща са ги вземали под внимание. Сега в съвременния живот отново се възстановяват от някои хора - биодинамично земеделие го водят. Изобщо Луната оказва влияние на живота на човека, на психическото му състояние също, на цялата природа и т.н.

А за втората статия, аз не бих се изненадал ако наистина са имали намерение да правят опити да гърмят бомби по нея. Има едно изказване на починалия Уго Чавес - "На Марс може би е имало живот, но капиталистите са отишли там и са го унищожили" - нещо такова беше. Може и да се е шегувал.
« Последна редакция: (Понеделник) 24 Февруари 2014, 12:53 от Страшкоу » Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #28 -: (Понеделник) 24 Февруари 2014, 12:55 »

Днес попаднах на 2 интересни статии:
 
Животът на Земята нямал нужда от Луната"Такова нещо обаче не се случва и съвременната теория за формирането на Луната дори обяснява защо: просто нашата Луна не е спътник, а откъсната от някога съществувала Земелуна част, която е възникнала като тяло само в резултат на сблъсък на въпросната Земелуна с голяма планета. Следователно такива случаи не са много чести и мощният стабилизатор за осите на въртене на земеподобните планети от други системи – също."Ами няма как да не сетя за градските легенди..За това,че местоположението на някои планети е променено,за това,че Ериду/Земята е била по-голама,и след катастрофален сблъсък с планетоид(кораб)е разцепена..Най-голямата останала част е терирана и засята отново с живот,а по-малките..Не знам..Може именно някоя част да е формирана като Луна..
Абе факт е,че,навсякъде отзвучава теорията за сблъсък на Земята с друго тяло,и за предишните и размери..
Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #29 -: (Понеделник) 24 Февруари 2014, 14:22 »

Сетих се и за земеделците - нали именно в зависимост от фазите на луната се влияе сокодвижението на растенията и дърветата. И има значение кога засаждаш, сеиш, прибираш, жънеш и т.н. Едно време в миналото тези неща са ги вземали под внимание. Сега в съвременния живот отново се възстановяват от някои хора - биодинамично земеделие го водят. Изобщо Луната оказва влияние на живота на човека, на психическото му състояние също, на цялата природа и т.н.


И до ден днешен в горските стопанства се съобразяват с фазите на Луната при сечта на дърветата....Никога не изсичат при нарастваща Луна, или пълнолуние. Винаги го правят при намаляваща Луна, защото тогава се ''дърпа'' водата от дърветата и са по-леки, а също така и по-лесно се изсушават....И е логично де...колкото по-малко вода имат, толкова е по-суха дървесината и не тежи, както и по-лесно се изсушава....
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални