Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как ни лъжат с разваленото месо и други продукти  (Прочетена 1178 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6983
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« -: (Петък) 24 Януари 2014, 18:38 »

http://varg1.blog.bg/biznes/2014/01/24/kak-ni-probutvat-razvaleno-meso-i-riba.1231386
Активен

bojinkata
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 421

« Отговор #1 -: (Четвъртък) 13 Февруари 2014, 13:43 »


Нигерийски ресторант сервира човешко месо     bad
http://novinar.bg/news/nigerijski-restorant-servira-choveshko-meso_NDU1NjsyMA==.html

Наскоро четох някакво пророчество, че канибализма отново ще се завърне. 


А в наще салами гледам хората откриват най-различни неща от найлони до желязо ...Grin
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6983
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #2 -: (Сряда) 10 Юни 2015, 18:17 »

УЖАС! Помията в българското мляко ще ви отврати. Вижте плачевната истина

Jun 10, 2015 

В почти всички продавани в България мляко и млечни продукти има съставки, които вредят на здравето, вместо да носят ползи от тях. Какви?

Мръсните тайни на продаваните в България мляко и млечни продукти разкрива vsekiden.com.

 
Отдавна се говори за боклуците, които се слагат в киселото мляко, сиренето и кашкавала, но потребителите дори не подозират, че гадостите са много повече, отколкото могат да предположат.

От години българите не купуват никакви млечни продукти, а отровни смесици от всевъзможни пълнежи. Това не само е заблуда за хората с цел по-високи печалби, но и опасна игра със здравето на потребителите. Защото въпросните пълнежи са отпадъчни материали, някои от тях дори нямат нищо общо с храната, алармират експерти пред изданието.

Не всичко, което е изложено в магазина и е бяло на цвят, е млечен продукт, нито пък жълтата буца е непременно кашкавал. Поискахме млечните продукти да се включат в рисковите стоки по отношение на контрола на доставките, каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на Национална среща на млекопреработвателите на 16 май 2015 г., цитирана от агенция Фокус.

Млечната индустрия крие своите мръсни тайни далече от обществените очи. Причината, разбира се, е жаждата за голяма печалба от нещо, което не струва почти нищо. Затова и се навъдиха толкова млекопроизводители и толкова фирми за кисело мляко, кашкавал и сирене.

Една от мръсните тайни касае „киселото мляко за пиене”. Възможно е да се окаже, че вместо него всъщност сте си купили просто… пача с нишесте. Затова, преди да купите т. нар. кисело плодово мляко за пиене, задължително четете дребния шрифт на етикета. Иначе ще ви пробутат продукт, забъркан от свински желатин, модифицирано царевично нишесте, концентрат от моркови, грозде, арония, набухватели, както и млечнокисели бактерии, предупреждават експерти. Със сигурност ще ви провокират и с доста по-ниската си цена. Задължително се слага и плодов подсладител, за да скрие от вас истинския вкус на съдържанието в бутилката.

Освен това пълна заблуда на потребителите е, че сиренето се прави само от мляко. Напротив – то става и от телешко шкембе и т*бешир. Много фирми боравят с тези средства, за да раздуят продукта до бучка сирене. За целта те разтварят с вода сухо мляко, за да се получи от 2,8 до 3,5 литра течност. Към нея се прибавя щедро вредната палмова мазнина. Така се постига нужната масленост, като мазнините и водата се свързват с различни емулгатори и се добавя протеин, извлечен от телешкото шкембе. Тази процедура обаче е изключително опасна. При нея се получават трансмазнини, които се натрупват в кръвоносните съдове на организма и след по-продължителна употр*ба може да ви докара инфаркт.

Българското сурово мляко не е толкова чисто, колкото е било преди години. Причината е, че 15% от произвежданите у нас над 1 милион тона мляко годишно идват от немодернизирани обори с по 2-3 крави. Те работят за бърза печалба, с минимална хигиена на производство. Броят на бактериите и микроорганизмите в това мляко стига до 1 млн. броя, което е 10 пъти над нормата на ЕС, която е закована на 100 000 броя.

Затова и българските стоки, произведени от това мляко, не се допускат за продажба на пазара в ЕС. Това обаче не пречи да ги продават в нашите магазини. Дефектът даже се превръща в ефект – рекламира се като „висококачествен продукт от малка семейна ферма”.

Също толкова опасно е и неузрялото сирене. То се познава лесно по дупките в него. Ако бялото саламурено сирене е на дупчици след разрязване, това е сигурен знак, че в процеса на обработка има допуснати грешки. Дупките са индикатор за бактериално замърсяване, например ешерихия коли. Сирене с такива характеристики често има леко неприятен вкус, различен от стандарта. Може да си докарате и стомашно разстройство.

Соленото сирене пък замазва гафове. По-добре не го яжте, съветват защитниците на потребителите, които са правили редица изследвания на сиренето. Когато сиренето е солено, най-вероятно производителят е добавил повече сол, за да избегне дългия процес на зреене и да продаде по-бързо продукта.

Жълтата буца, която виждате на витрините пък, не винаги е кашкавал. Евтино сирене гауда и едам се преопакова у нас и се предлага като български кашкавал. Причината да се маскира е, че потребителите предпочитат родните продукти, а гаудата, въпреки че е в изобилие, не се търси толкова много. В същото време вносното сирене се прави с растително масло, а не от мляко.

Лесно може да разпознаем дали в кашкавала има палмово масло. Това става чрез рязане с нож, престоял в хладилника. Растителните мазнини полепват по острието при ниска температура, а млечните – не.

 
Сиренето е безплатно само в капана за мишки. Тези думи принадлежат на Маргарет Тачър, но са изключително актуални в българската съвременна индустрия. Няма как да купите евтино сирене и да искате вътре да има мляко, категорични са животновъдите.

Евтиният традиционен продукт се прави основно от унгарско мляко. Цената на вносната суровина кара все повече родни производителите да прибягват до нея. Освен от Унгария евтино мляко се вкарва и от Германия. Затова, ако искате да ядете качествено сирене, отделете повече пари. Килото на подобен продукт няма как да бъде под 8 лева, казват фермерите.
Активен

bojinkata
Неактивен mike76
Newbie
*
Публикации: 44
Пол: Мъж

« Отговор #3 -: (Сряда) 10 Юни 2015, 22:25 »

Браво,Божинка страхотна статия,поѝнтересуваѝ се колко е вредно млякото и без тези гадости в него,кравето мляко след 3та година на детето не се преработва няма го ензима ренин.Децата хранени с прясно краве мляко бързо наддават на ръст ,но затъпяват,отделно от това уврежда бъбреците,изтегля калция от костите,заради киселата среда която създава,образува много слуз,любима храна на паразитите.Прясното мляко садържа много вредния кезеѝн,лактоза,галактаза която при жените се натрупва в фалопиевите тръби и ги запушва.Има още много вреди,коѝто нанася млякото направо ужас.
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 648
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #4 -: (Петък) 05 Май 2017, 05:26 »

Ако все още не сте оказали месото гледайте кухненските кошмари. Съвсем ясно се показва каква храна се предлага както из 99,99999% процента от заведенията, така и из магазините. Гледките на моменти не са за хора със слаб стомах.

http://delianaangel.blog.bg/izkustvo/2017/05/04/milost-a-ne-jertvi.1545100
Активен

Живота е свещен.
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2017 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални