Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вредите от изкуствените подсладители  (Прочетена 6122 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« -: (Петък) 21 Декември 2012, 17:27 »

За Аспартам-а неговите вреди.

Защо аспартам е опасен!?

Най-страшното е аспартам…. Други наименования: Saccharin, Equal, Nutrasweet, Monsanto, Searle, Equal Measure, Spoonful, Canderal (E951)

Причинява 92 болести, включително СМЪРТ.

Abdominal Pain, Anxiety attacks, arthritis, asthma, Asthmatic Reactions, Bloating, Edema (Fluid Retention), Blood Sugar Control Problems (Hypoglycemia or Hyperglycemia), Brain Cancer (Pre-approval studies in animals), Breathing difficulties, burning eyes or throat, Burning Urination, can’t think straight, Chest pains, chronic cough, Chronic Fatigue, Confusion, Death, Depression, Diarrhea, Dizziness, Excessive Thirst or Hunger, fatigue, feel unreal, flushing of face, Hair Loss (Baldness) or Thinning of Hair, Headaches/Migraines, dizziness, Hearing Loss, Heart palpitations, Hives (Urticaria), Hypertension (High Blood Pressure), Impotency and Sexual Problems, inability to concentrate, Infection Susceptibility, Insomnia, Irritability, Itching, Joint Pains, laryngitis, “like thinking in a fog”, Marked , Personality Changes, Memory loss, Menstrual Problems or Changes, Migraines and Severe Headaches (Trigger or Cause From Chronic Intake), Muscle spasms, Nausea or Vomiting, Numbness or Tingling of Extremities, Other Allergic-Like Reactions, Panic Attacks, Phobias, poor memory, Rapid Heart Beat, Rashes, Seizures and Convulsions, Slurring of Speech, Swallowing Pain, Tachycardia, Tremors, Tinnitus, Vertigo, Vision Loss, Weight gain

Болестта от аспартам имитира следните болести:

Fibromyalgia, Arthritis, Multiple Sclerosis (MS), Parkinson’s Disease, Lupus, Multiple Chemical Sensitivities (MCS), Diabetes and Diabetic Complications, Epilepsy, Alzheimer’s Disease, Birth Defects, Chronic Fatigue Syndrome, Lymphoma, Lyme Disease, Attention Deficit Disorder (ADD), Panic Disorder, Depression and other Psychological Disorders

Ако някой иска, ще ги преведа, но едни от най-важните са диабет, артрит, склероза, психични заболявания, разрушаване на мозъчните клетки, сърдечни, припадъци и конвулсии, високо кръвно налягане, извънредно напълняване, загуба на зрението, оплешивяване и т.н.

Следва един плакат на международен сайт за борба срещу компаниите, използващи аспартам, както и правна помощ при делата им за вреди срещу здравето им:

•   Аспартама не е естествен продукт!
•   Аспартама не е за подобряване на диетата!
•   Аспартама не е безопасно за никой!
•   Аспартама не е хранителна добавка!
•   Аспартама  е неправилно одобрено и опасно лекарство – първоначално е било тествано като лекарство за язва.
•   Аспартама  в течности се превръща във формалдехит при размразяване!
•   Най-страшни поражения нанася на хора с ДИАБЕТ!
•   Натравянето със аспартам е постепенно!
•   Вторичните продукти на аспартама се наслагват във тлъстините на тялото.
•   Аспартама ИМИТИРА широк кръг от болести!!!
•   Обикновено симптомите от натравяне с аспартам се диагностицират неправилно от лекарите!
•   Аспартама не е подходящо за хора!
•   Абсолютно възстановяване не е възможно!

Които има някаква болест да махне всичките продукти с аспартам – коли, сладкиши, сокчета…всички на които пише “диетично” и “ниско-калорично”. Да изчака от 3 седмици до 60 дена и да види как са му симптомите. Теста започва с пълно описание на всички симптоми и аномалии, включително психични настроения и чувства. (100% от хората, които са го направили са открили, че повечето им симптоми се дължат на отравяне с аспартам!!!)

Във Англия го има във 98% от сладкишите, всички диетични напитки, подсладители за диабетици (като им утежнява положението), детски храни … че даже и във всички дъвки. В повече от 6000 продукти само на пазара в Америка. Има снимки направени в химически складове, които доствят химикала на хранителни компании. Аспартама е опаковано със етикети “ОТРОВА”. Заводите които го произвеждат трябва да сменят тефлоновите си тръби всеки няколко месеца, защото аспартама го разяжда. НИЩО НЕ РАЗЯЖДА ТЕФЛОНА – само аспартама, А НАШИТЕ СТОМАСИ И ТЯЛО И МОЗЪК?

Преди време ББС проведе кон*урс за най-добър мъж-домакин. Спечели един, който сподели най-добра рецепта за миене на ръждясали съдове, печки, плочки, бани и тоалетни – С КОКА КОЛА !?!?! Сега вече знаете защо нали?

Захарите на натуралните плодове НЕ ПРЕДИЗВИКВАТ ДИАБЕТ, предизвикват го ДИАБЕТИЧНИТЕ напитки и препарати !!!!
http://sidewinder.freehostia.com/?p=149


Интересен е и производителят на този продукт.МОНСАНТО.Това е един от най-големите био химични концерни.Продукцията им се разпростира от хранителната индустрия,до битова химия,селектиране на семена(ГМО)и кво ли още не..Дори ги спрягат за създатели на птичия грип.Прочее,материали срещу концерна бол.Аз някъде бях чела,че отровите с които хамариканците са ръсили Виетнам са продукция на Монсанто.А баща ми говореше за една отрова внесена от ЦРУ тук,някъде..50,60-те години май//Пръскали 20 години с нея,май по житата..И уж после открили,че била канцерогенна.Ма не помня как се казваше и мисля,че става въпрос за същото нещо с Виетнам.Ако някой се сети за кво говоря,да помага.
« Последна редакция: (Събота) 22 Декември 2012, 15:11 от admin » Активен
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #1 -: (Петък) 21 Декември 2012, 18:49 »

Имам чувството, че го има навсякъде.
Има го в моята любима боза. Едно време бозата за няколко дни се вкисваше, а сега с месеци е читава.
И вкусът е друг.
Пропуснали са да споменат и лекарствата. Там също съм срещала. И най-вече в прахчетата с/у  грип.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #2 -: (Петък) 21 Декември 2012, 19:04 »

Да.Има ли изкуствен подсладител,работата е ясна.На малкия давам само дъвки"хуба-буба"щото са със захар.
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #3 -: (Петък) 21 Декември 2012, 19:23 »

...по материали от интернет: Подсладителят аспартам е генетично модифицирана аминокиселина, за която се използва генно модифицираната бактерия Е.coli. Среща се също и под името нутрасуит.

Има разлика между захарин и аспартам, въпреки че поняго се обозначават с еднакви цифри Е9хх-и нещо си.

Ако бием тревогата за аспартама, добре е да се спомене следващия заместител, който заема освобождаващите се позиции на залязващия аспартам - Сукралозата (Sucralose) - май го бяха кръстили Е955 ако не се лъжа. Неговото предимство спрямо аспартама е, че все още май няма достатъчно информация за страничните (де)ефекти и заради това минава незабелязан. След натрупване на достатъчно странични явления от неговата употр*ба, от сега може да разгадаем, че ще бъде заменен от следващия изкуствен подсладител със неговите нови странични (де)ефекти.

Излиза че борбата, чрез оповестяването на вредните ефекти от тези изкуствени подсладители не е ефективна в дългосрочен план. Явно трябва да се приложи друг метод на противодействие? Какъв е той? Roll Eyes
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #4 -: (Петък) 21 Декември 2012, 19:40 »

Каквото и да говорим смятам, че най-добре е да се консумира естествена храна. Сами да си готвим и да избягваме изкушенията от магазина, които често са с неясен произход и много Е-та. Хората трябва да се научат да четат съдържанието на продуктите като ги купуват. Но насила хубост не става.
Идея за метод на противодействие е точно това - максимално да се стремим да не купуваме продукти с аспартам и с останалите Е-та. Може би тогава производителите ще им присветне лампичката. Но само може би.
Борбата не е ефективна, защото малко са хората които се интересуват наистина какво ядат. Имат огромно доверие на производителите и на държавните контролни органи.
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #5 -: (Събота) 22 Декември 2012, 15:06 »

Намерих от къде съм чел за подсладителите: ТУК, след стевията е обяснено.
Най-широко разпространените подсладители са следните:

Захарин (Saccharin) - това е най-старият широко употребяван подсладител. В ЕС по етикетите често се отбелязва само с кода си - E954. По-сладък е от захарта приблизително 300 пъти. Открит е по случайност през 1879 г. През 1901 г. е създадена добре познатата по цял свят компания Монсанто, чиито първи произвеждан продукт е именно захаринът. През 1969 г. се появяват данни, че е предизвикал рак на пикочния мехур на плъхове, които са получавали свръх дози от него. През 1977 г. в САЩ започват да се слагат предупредителни текстове по етикетите на продуктите съдържащи захарин, предупреждаващи, че при високи дози е възможно да предизвика рак. Това предупреждение е премахнато през 2000 г. Истината е, че и до днес няма категорични доказателства, че захарина има канцерогенен ефект. Други възможни странични ефекти са: дерматологични проблеми (сърбеж, копривна треска, екзема и др.), повдигане, диария, тахикардия и др. На базата на това, което съм изчел за него личното ми убеждение за захарина е, че той е сред най-малко опасните изкуствени подсладители, стига да не се прекалява с него. Широката му употр*ба е била ограничена не толкова от предупрежденията, че може да предизвика рак, а от лошия му вкус. Именно този недостатък е позволил захаринът да бъде изместен преди около 25 г. от аспартама.

Аспартам (Aspartame) - у нас е известен под името НутраСуит (NutraSweet), друго възможно име е Икуъл (Equal). В ЕС по етикетите често се отбелязва само с кодовете си - E951 и E962 (E962 - е сравнително нов код, с който се означават някои соли на аспартама). По-сладък е от захарта приблизително 200 пъти. Този подсладител се използва в изключително много продукти, които се продават по цял свят, включително и у нас. Почти всичко, което се рекламира като диетично (сладко, но без калории) го съдържа. Почти всички безалкохолни напитки продавани у нас го съдържат. Съдържа се (като овкусител) дори и в някои лекарства. В това не би имало нищо лошо, ако това вещество беше безопасно, а то явно въобще не е такова. Трудно е дори само да се изброят всички проблеми, които според независимите изследователи предизвиква аспартама. На този сайт (на английски) може да проучите в подробности този въпрос. Ако не разбирате английски може да получите една добра информация от тези страници на български: част 1 и част 2. Имайте предвид, че там се разглежда само един от проблемите с аспартама - данните, че е канцерогенен. Една отлична страница на български, е тази. На нея има информация и за някои други подсладители, включително и информация за стевията, която аз съм спестил (може би ще забележите, че има някои малки разминавания (предимно в датите) между това, което е написано тук и това, което е на посочената страница - смея да твърдя, че дадените тук са точните, но все пак това не е най-същественото). Посочената страница е част от книгата "Световната конспирация срещу здравето" на д-р Атанас Гълъбов. Цялата книга е качена на сайта, така че при желание може да я прегледате, особено в частта й "За храненето и някои "храни", която започва от ТУК (връзките към различните страници се намират най-долу на всяка страница).
Аспартамът е открит по случайност през 1965 г. от служител в компанията Джи Ди Сърл и Ко докато разработват медикамент срещу язва. Бързо осъзнават потенциала на този химикал и предприемат стъпки за легализирането му. През време на многобройните му изпитания се оказва, че предизвиква много странични ефекти. След като срещат голяма съпротива от редица учени, през 1977 г. в компанията на висок пост е назначен Доналд Ръмсфелд. На 20 януари 1981 г. Роналд Рейгън се заклева като президент на САЩ. Пет дни по-късно шефът на управлението по храните и лекарствата (FDA), които издават разрешения за използването на нови храни и лекарства е отстранен. През февруари, чрез гласуване екипът на Рейгън, в който е и Ръмсфелд избира д-р Артър Хейс за нов началник . На 15 юли 1981 г. аспартам е одобрен за ползване в сухи храни. През юли 83-та е одобрен и за употр*ба в безалкохолни напитки. През септември същата година д-р Хейс, е принуден да подаде оставка, след като се разбира, че своеволно се е возил на самолета на голяма компания от хранителния бизнес - Дженерал Фуудс. Веднага след напускането му е нает на работа в една от фирмите притежание на Джи Ди Сърл и Ко. Доналд Ръмсфелд вече е президент на корпорацията. През 1985 г. тя е купена от една друга корпорация, която е много добре позната на тези, които се занимават със земеделие, и която беше спомената по-горе - Монсанто, чиято собственост остава до преди няколко години. Сега е част от Пфайзер - може би най-голямата фармацефтична компания в света.
Ако името Доналд Ръмсфелд ви говори нещо, но не може да се сетите кой беше той, става дума за същия този Доналд Ръмсфелд, който до скоро (2001-2006 г.) беше министър на отбраната на САЩ (бил е такъв и в периода 1975-1977 г. при Форд), и който през 2006 г. беше сменен на поста, заради влошаващата се ситуация в окупиран Ирак. Това го уточнявам, за да разберете на какво ниво се играят тези игри със здравето на хората в името на парите.
През последните години аспартамът започна да губи позиции, както поради това, че все повече хора разбират за скритите му "качества", така и поради появата на един нов изкуствен подсладител - Сукралоза.

Сукралоза (Sucralose) - този подсладител е по-известен под търговското име Спленда (Splenda). Всъщност Спленда не е чиста сукралоза, а има и "пълнители", които дори са повече от сукралозата- те са над 95%, това са - декстроза и малтодекстрин, благодарение на които при равно тегло тя дори е по-калорична от захарта (чистата сукралоза е без калории). В ЕС по етикетите често се отбелязва само с кода си - E955. Сукралозата е по-сладка от захарта приблизително 600 пъти (затова в Спленда е разредена). Това е сравнително нов подсладител - открит е през 1976 г., първата страна в която е одобрен за употр*ба е Канада - през 1991 г., а в ЕС през 2004 г. Въпреки, че е нов, вече се употребява по-широко от аспартама. Патентът на Спленда е собственост на една от дъщерните компании на корпорацията Джонсън и Джонсън (добре позната е и у нас). Тъй като е от скоро по-пазарите, все още няма достатъчно натрупани данни за страничните ефекти, които предизвиква. Има обаче изследвания, които показват такива ефекти при високи дози. Този химикал се получава от захар (захароза), чрез заместването на няколко хидроксилни групи от молекулата на захарта с хлорни атоми, това позволява на производителя да сравнява сукралозата със захарта. В действителност обаче това вещество влиза в групата на хлоровъглеродите, група към която принадлежат много от пестицидите. Именно поради това много хора изразяват опасенията си от сукралозата. Това, което имам като лично впечатление е, че все още е рано да се каже до колко е опасна, но до десетина години скритите й "качества" ще излязат наяве. Ако нямате нищо против да сте опитни зайчета - употребявайте я.

Големия мазохизъм е, че храните обявени като диетични понеже нямат захар в тях, са по-вредни от тези които са със захар! И като отиден човек на сергията (щанда) с диетичните хранителни продукти, мотивиран с идеята да подобри здравословното си състояние, всъщност се оказва, че си вкарва още по-голям автогол. Не е смешно, а е тъжно направо.
Отделно от това, подлсадителите се добавят в куп други неща - лекарства, тестени изделия, обявени с етикет, не обявени и т.н.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6799
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #6 -: (Вторник) 01 Януари 2013, 22:12 »

Май най-читава си остава Стевията, доколко е истинска разбира се. Но, на опаковката пише - не повече от 8 хапчета на ден???
Активен

bojinkata
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #7 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 00:03 »

Абе купих си стевия преди време и не ми допадна на вкус. Ужасно беше. И я спрях. Даже не знам къде и съм я сложила.
Но ми е интересно откъде пък се пръкна това растение Стевия. Не съм го чувала досега. И тези таблетки? Как да знам точно какво има в тях. И какви помошни вещества съдържа? Утре да чакаме таблетки от мед.
Абе организма си има нужда от захар. Ама не кексчета и торти. А истинска - от плодовете.
Божинка от колко време я пиеш стевията? И кога я ползваш?
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #8 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 00:11 »

Ами не знам, не съм ги виждал тези хапчета. Аз я пих сушена на чайчета, много ми хареса - няма нужда от захар, няма нужда от мед. Автоматик 2в1 - захар+чай.  Smiley Или пък букет - мента+липа+стевия и т.н. Супер се получава.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #9 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 02:01 »

Абе за стевията ще прочета аз по-задълбочено.
А от къде си я купуваш? Има ли я в аптеките или се поръчва от сайтове?
Аз просто не помня откъде взех моята. Може и да са ми я донесли. То аз чайчетата си ги пия почти винаги чисти без захар. Понякога обаче обичам с мед и лимон да си ги правя. Може за кафето да я пробвам пак. Да видим тоз път как ще е вкуса.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6799
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #10 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 10:51 »

kalan, употребявам стевия от около 7-8 месеца. Бели хапчета, продавани в магазините за здр. храни. Вярно, че не е е много приятна, но подслажда. В чая я слагам. Един господ знае дали е растението/от Бразилия/ или някакъв боклук. Това на листа е интересно, но Страшку от къде ги взема?
Активен

bojinkata
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #11 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 19:19 »

Страшку беше насадил, затова имаше директно листа, без таблетки. Smiley Не знам защо я намирате за неприятна - аз дори дъвчех сухи листа - бяха сладки, а също така освен сладостта имаше и вкус от самите листа - бяха вкусни. Може би при вас, заради химиите в таблетките се променя вкусът. Тази година за първи път ще сея стевия, понеже вече имам семена. То изобщо за първи път ще се занимавам със земеделие.

Ето ги какво представляват семената:



Като на глухарчето, семе тип-парашут.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #12 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 19:54 »

Ами Страшку, може да ги пробваш таблетките и да кажеш има ли разлика м/у тях и натуралното дъвчене.
Аз също смятам, че има химия в хапчетата. Не знам каква е технологията, ама така си мисля.
Не си представям с тия хапове кекс да направя примерно. В годината два пъти правя кекс и няма да се излагам я.
Абе я кафето ще си го пия аз с кафява захар, а чайчето с мед.
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #13 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 20:01 »

При следващото ми ходене в здравословните магазини, ще питам за питам за стевия на хапове дали имат и да ги пробвам.

В повечето случаи и кафявата захар е ала-бала, като стевията на таблетки. Доколко е истинска върви я разбери...
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #14 -: (Сряда) 02 Януари 2013, 20:39 »

В повечето случаи и кафявата захар е ала-бала, като стевията на таблетки. Доколко е истинска върви я разбери...

Относно кафявата захар ще ви кажа каквото знам, а го знам, защото татко преди години беше технически директор, а преди това шеф на конструктивен отдел в захарния завод в Девня и то работеше там над 25 години. Истинската кафява захар е непреработената захар. Тя е леко влажна винаги и силно мирише на меласа - това е нещо подобно на карамел мирис и е много тъмно кафява на цвят. Тия кафяви захари дето ги има по магазините ама нито на цвят, нито на мирис го докарват. Може и да има и други видове кафява захар, но аз не съм виждала, освен тази която я имаше в завода.

Преди около 15 години се наложи по здравословни причини да мина на диета и едно от нещата беше да консумирам кафява захар. Тогава си беше бая трудно дори и за татко да вземе разрешение да ми вземе кафява захар, защото непреработена захар не излизаше от завода. Ама тая захар тотално променя вкуса на всичко, в което се сложи.
Активен

Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2017 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални