Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Плодове и зеленчуци  (Прочетена 887 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7217
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« -: (Сряда) 17 Юни 2015, 10:23 »

В италианските ябълки са открити 58 вида пестициди. Полските картофи са почти отровни. В Румъния и Сърбия са забранени вносните храни. А при нас?

автор: kushel 


https://www.facebook.com/profile.php?id=100001979145819&fref=nf
    18 тона обеднен уран хвърлихте над Балканите, мръсни помиярски *опелета!!!!!! Не само рак има тука! Нека са проклети не само децата ви, но и техните деца в утробите им!!!!!!!!!!!!! Мамичката ви шибаняшка!!!!!!!!!!!!!!!!

МЕДИЯ В САЩ: БАЛКАНИТЕ СА ОТРОВЕНА ЗЕМЯ! МИСТЕРИОЗЕН РАК УБИВА ЗА 1 ГОДИНА! ЕТО ГИ ОГНИЩАТА!…ТОВА Е СТРАШНО!

МЕДИЯ В САЩ: БАЛКАНИТЕ СА ОТРОВЕНА ЗЕМЯ! МИСТЕРИОЗЕН РАК УБИВА ЗА 1 ГОДИНА! ЕТО ГИ ОГНИЩАТА!…ТОВА Е СТРАШНО!
16.06.2015

 Американският портал „Ню Йоркър“ под заглавие „отровена земя – по следите на мистериозна болест“ обяви тревожен репортаж, че на Балканите има редица болни от фаталната балканска ендемична нефропатия, в която бъбреците се смаляват
В проучването се посочва, че при около половината от пациентите се развива рядък вид рак на горните пикочни пътища и че без трансплантация на бъбрек или лечение с диализа, смъртта обикновено настъпва в рамките на една година.
„Миналия септември в болница в Източна Хърватия аз и баща ми видяхме колекция от около 400 човешки бъбреци. Повечето  принадлежаха на жертви на загадъчно, фатално заболяване на бъбреците, което се среща в селскостопанските общности по поречието на  река Дунав и нейните притоци. В някои села го има, а в други, които  изглеждат по-същия начин, го няма.
Болестта, известна като балканска ендемична нефропатия (БЕН), се развива в по-късните години от живота, след като пациентът е живял 15 или 20 години със симптоми като слабост, анемия и промяна на цвета на кожата в меден
След като  видял при хърватския патолог колекцията от бъбреци, пазени в буркани с формалин, в които имало такива с различни туморозни повреди и атрофия,  някои много малки, колкото орех, бащата на автора на материала, лекар-нефролог, съобщи, че никога не е виждал толкова малки бъбреци.
Порталът посочва, че има несигурност и противоречия относно основните данни, като броя на хората, които имат болестта.
„Един лекар, с който говорих каза, че броят им е 100 000. Скорошно проучване в Хърватия разкри, че честотата на заболяването намалява, а сръбско проучване казва, че не е така“, пише в репортажа.
Балканската ендемична нефропатия е характерна за градчето Витиня в Kосово, за селищата край Южна и Велика Моравия, по течението на Дунав, както и в северозападна България
Балканската ендемична нефропатия протича с дълъг латентен период и има клинична изява едва между 40 и 60 години. В България се среща в  северозападните райони  (над 50 села във Врачанско и около Монтана).
Заболяването има подчертан фамилен характер. Младежи, емигрирали от района, по-късно също заболяват. Предполага се, че се касае за наследствено заболяване от автозомно-доминантен тип с висока пенетратност и експресивност на болестния ген (установен е хромозомен маркер). Външните фактори играят роля на отключващ фактор.
В терминалния стадий двата бъбрека са симетрично пределно умалени (20-50 g), с гладка повърхност.  В легенчетата и уретерите често се намират папиломи и папиларни карциноми.
В напреднал стадий измененията са подчертано зонални. Външната кора е дифузно склерозирана. Сред съединителната тъкан не се откриват каналчета, а гломерулите са изцяло хиалинизирани. Във вътрешната кора тубулите са атрофични и дилатирани, с белтъчни цилиндри в просветите им и с мастна инфилтрация на епитела. На места той е некротичен, но се срещат и прояви на регенерация. Вторичните склеротични изменения в съдовете са умерено изразени.
Точната причина за заболяването балканска ендемична нефропатия  не е открита
Има теории, че болестта е следствие на отравяния и се посочва кадмия. Други теории посочват ханти-вируси като причина за топенето на мембраните на бъбречноклетния карцином, но никога не е доказано дали те са причина или просто са  случайно съвпадение в това състояние. Това заболяване се различава от другите бъбречни заболявания с това, че бъбреците намаляват симетрично. А такива пациенти с 20 на сто повече от другите болни развиват тумори на пикочните пътища, пише Е-здравеЙ
http://kushel.blog.bg/drugi/2015/06/17/v-italianskite-iabylki-sa-otkriti-58-vida-pesticidi-polskite.1369550
Активен

bojinkata
Неактивен eva
Newbie
*
Публикации: 9

« Отговор #1 -: (Неделя) 20 Септември 2015, 08:59 »

Ужас, това наистина е страшно.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7217
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #2 -: (Вторник) 07 Февруари 2017, 22:32 »

КАК ДА СЕ ПАЗИМ ОТ СТАРЕЕНЕ

автор: zaw12929
Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тревожно: Инсултът покоси 50 000 българи за година

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/01/26/trevojno-insultyt-pokosi-50-000-bylgari-za-godina.329935

Тревожно: Инсултът покоси 50 000 българи за година

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/01/26/trevojno-insultyt-pokosi-50-000-bylgari-za-godina.329935
  Храни, пазещи от стареене, тормоза на хипертонията и следващите я болести на модерната епоха
1. Чесън   Чесънът е добър източник на сяра, която е необходима за производството на колаген в тялото ви. Съдържа  и големи количества липоева киселина и таурин, които са от съществено значение за възстановяването на увредените колагенови влакна. Когато консумирате спагети, супа, месо и други ястия, не забравяйте да добавите и много чесън. Той е задължителната съставка.  1 скелидка   седмично ;  всеки всеки ден, ако си над 50 години;
В началото на миналоя век столетниците на България са били 1680,  на милион жители  (докато в САЩ и Западна Европа са били само 7)   Тогава дошли у нас да изучават причините и установили, че това се дължи на киселото мляко, но пропуснали чесъна-  дребна, неприятно миризлива подробност, но съчетанието на чесън и кисело мляко заедно или разделно поне 1-2 пъти седмично отдалечава старостта. Има  начини за елиминиране миризмата  на чесъна  и  остава ефекта здраве и дълголетие.
2.  Домати  и червени плодове и зеленчуци  Вероятно знаете, че доматите съдържат голямо количество ликопен,  който помага в борбата с колагеназата- това е ензим,  който разрушава колагена в тялото. За да се възползвате най-добре от този ензим на доматите ще е по-добре да ги готвите, както и да ги ядете сурови, задушени, на грил или да направите доматен сос  или  сок. Освен доматите, червените плодове и зеленчуци също се считат за добри източници на ликопен. Червеното цвекло и червените чушки са вкусни но и полезни допълнения към вашата диета. Освен ликопен, тези червени естествени храни също съдържат много витамини и антиоксиданти, които насърчават производството на колаген и се борят ефективно с другите признаци на стареенето.   
3. Тъмнозелени зеленчуци  Листните зеленчуци и другите зелени листни зеленчуци са известни с високата си хранителна стойност. Те също така е установено, че съдържат вещества, които помагат за производството на колаген. Такива зеленчуци са например спанакът, аспержите и зелето. Не само, че те помагат в производството на колаген, но те също помагат на тялото ви да използва този протеин по-ефективно.
4. Храни, богати на Омега-3 и Омега-6   Омега-3 е вид мастна киселина, която се счита за добра и полезна мазнина. За съжаление, много хора не получават достатъчно Омега-3 с ежедневното си хранене. Вместо това, те в крайна сметка консумират прекомерни количества лоши мазнини. Омега-3  и Омега-6  спомагат  за  колаген и се намира в най-големи количества в студеноводни риби като риба тон, сьомга и скумрия., сурово слънчогледово семе, конопено семе в орехи и други ядки.
5. За производството на колаген в тялото храни са маслини, пресни краставици, зелен чай, фъстък, бадем, кашу, орех, сурови тиквени и слънчогледови семки моркови и сладки картофи.Установено е, че целината, съдържа  магнезии, който е участник в процесите на възстановяване.
6. Важно условие  за здраве  е пиенето на вода – не включва кафета, супи, сокове Водата да съответства в количество .20 до  30 гр. на килограм телесно тегло.  Ако си 5о кг пиеш литър вода . Да се пие регуларно- чаша вода половин час преди ядене, два часа след ядене.  При жажда, за да осигури вода мозъкът лишава уърво костната сисема, което довежда до разграждане и недостиг на твърдата част на костти и хрущяли, което причинява болестите , ускорява стареенето. Да се доставя на организма регулярно, през целия ден вода и храна е  и условието за нормално тегло.

УСЛОВИЯ ДА ПРАВИ ТЯЛОТО НИ КОЛАГЕН НА ТРИ: НОРМАЛНО КРЪВНО; НОРМАЛЕН ПРИЕМ  ВОДА; ДВИЖЕНИЕ;

Ако липсва едно от трите- нелечимо болни сме: дължи  се   на лакомия, невежество и мързел да се погрижим за здравето си.

Има алтернатива, да запазим младостта, но при нормализирано кръвно- без хапчета и става за 20-30 дни от българската природа, но:

ПЪРВО: Какво се случва, ако имаме високо кръвно:
1 Докторът ни назначава хапче, като обяснява, че вече, докато сме живи. ще пием хапче и ще живеем спокойно       

2. След време кръвното пак става високо и докторът ни сменя хапчето с по яко и по скъпо и така... а се оказва, че вече имаме а/ сърдечна, бъбречна недостатъчност; диабет; ... нови и нови хапчета и един ден получаваме инсулт... и вече сме живия труп: без говор, парализа, на легло- на памперс защото хапчето дава спокойствие- нови хапчета- нови печалби за индустрията на хапчета все по вече и по вече и защо да ви казват, че можете да се излекувате от високото лръвно и да затворите кранчето на пари за аптеките, но и за идващите болести- колкото по дълго приемате хапчета за да държите организма си с нормално кръвно ежедневно :хапчетата се увеличават, животът ви се скъсява, бсе по вече болести има тялото, все по неспособен сте за работа, получавате склероза, алцхаимер или инсулт, инфаркт, а само в здраво тяло има здрав дух,  красота, радостен живот, творчество, благоденствие... сбъднати мечти.

3. Всички ще отидем в другия свят, а заслужава, този да изживеем пълноценно и да си тръгнем на крака. Ако сте ме разбрали и искате да спасите себе си или близък, познат от хапчета и страшни болки от болести- пишете ми на лични съобщения и ще ви помогна,  за да имате индивидуална програма.

https://youtu.be/Oz2KiDy8zCU
филм Внимание - ХРАНА !.


http://zaw12929.blog.bg/politika/2017/01/29/kak-da-se-pazim-ot-stareene.1506267
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7217
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #3 -: (Вторник) 26 Декември 2017, 14:28 »

КАК ДА ПОЛУЧАВАТЕ ОТ СТОМАХА СИ ЗДРАВЕ, НАСТОЕНИЕ, ЗАБАВЯНЕ СТАРЕЕНЕТО: СТОМАХЪТ Е КЛЮЧЪТ КЪМ ЗДРАВЕТО !
автор: zaw12929


Как да  получавате  от стомаха си, за здраве, настоение, забавяне стареенето:  Стомахът е  ключът към здравето ! За да  е в в хармония:

1.     Намалете, ЗАМЕНЕТЕ  преработените храни и яжте повече  плодове и зеленчуци..


ЗАЩОТО С ТЕЗИ ХРАНИ СТЕ ПРЕДПАЗЕНИ ОТ БОЛЕСТИ: .
НЕ НАПРАЗНО РАСТИТЕЛНОЯДНИТЕ ЖИВОТНИ КАТО СЛОНА И КОСТЕНУРКАТА СА НАЙ-ДЪЛГОЛЕТНИТЕ ЖИВОТНИ В СВЕТА, ДОКАТО ПРИ ХИЩНИЦИТЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА Е НАЙ-СКЪСЕНА.

 

2.     Яжте лук, праз лук, целина, артишок, бобови растения и аспарагус. чесън 1 скелидка ежедневно!   Съдържат растителни фибри, с които могат да се хранят полезните бактерии в червата.

3.     Приемайте пробиотик, за да помогнете на имунната си система по време на стрес.   Избягвайте антибиотици.

Пробиотици :  Бактериите в червата могат да бъдат както полезни, така и вредни. В действителност, при здравия организъм „добрите” и „лошите” микроорганизми, населяващи дебелото черво, се намират в динамично равновесие. Полезните потискат растежа и развитието на болестотворните бактерии и гъбички, които могат да причинят диария, запек, инфекции на червата или други части на тялото. Представляват живи бактерии, които спадат към групата на „добрите” видове щамове, принадлежащи към семеството на Lactobacillus и Bifidobacter. Безспорно най-добрите естествени източници на пробиотици са киселото мляко, кефира, айрана и други млечнокиселини продукти....

 

триптофан е една от 20-те основни аминокиселини и е незаменимима(есенциална) аминокиселина за човек, тоест човешкото тяло не го произвежда. Триптофанът трябва да се доставя чрез храната или добавки.

Триптофанът както всички аминокиселини е градивен елемент в биосинтеза на протеини. Триптофанът е пре*урсор на следните съединения: Серотонин, Триптамин, Мелатонин, Индоламин. Половината от триптофана който приемаме, тялото ни използва за синтезирането на Ниацин(Витамин Б3). За получаването на 1 мг.Ниацин(Витамин Б3), тялото ни използва около 60 мг. Триптофан [1].

Хроничният недостиг на Триптофан води до намалени нива на Серотонин и други невротрансмитери, което може да повлияе на настроението, влошават паметта и повишава агресията. Според д-р Батманжелидж появата на диабет също е свързана с недостига на Триптофан.

Храни съдържащи триптофан    Млякото,кисело и прясно, сирене, извара; Месата: телешко, овнешко, пилешко, пуешко- без свинско; Всички ядки; Бобовите боб. грах, леща, фъстъци.
За водата- послушайте това видео!

http://zaw12929.blog.bg/politika/2017/12/26/kak-da-poluchavate-ot-stomaha-si-zdrave-nastoenie-zabaviane-.1584762
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7217
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #4 -: (Петък) 19 Януари 2018, 17:01 »

 Глобалният експеримент с безмесното хранене в Куба - какви са резултатите ?
автор: radostinalassa

През 90 - те години в Куба се разразява икономическа криза. Тя не получава повече хуманитарна помощ, след разрушаването на СССР . Най - нужните продукти - мляко, пилета, яйца и ориз се раздавали с купони. Говеждо месо получавали само болните с лекарска рецепта. Повече от 10 години милиони кубинци се хранили със захарна тръстика и плодове.Т.е. с малко белтъци ,и много целулоза и въглехидрати. По всички канони на диетологията тази диета би трябвало да доведе до болести и главно до увеличение на захарния диабет.
Но станало обратното. Продължителността на живот нараснала с 10 години. Те се обръщали все по - рядко към лекарите.
Диетолозите го нарекли това кубинското чудо.
Сърдечно - съдовите заболявания се съкратили с 30%, а затлъстяването с 50%.
На практика станало мощно оздравяване на нацията.
Диетолозите се хванали за главата и решили,че намаляването на животинските белтъци в храната води само до подобряване на здравето.
Ежедневното ядене на месо води до преждевременно стареене. Т.е. чести стават болестите на старостта - атеросклероза, инфаркт, инсулт, диабет.
Активен

bojinkata
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1788
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #5 -: (Петък) 19 Януари 2018, 19:38 »

 Grin
Цитат
Ежедневното ядене на месо води до преждевременно стареене.
Даже води и до смърт ако няма правилен енергообмен по реда и правилата тука.И юруш към вегетаблето,ма там пък няма сила само е доене,обратното на месояденето е.И пат.След не много време мат по шахматния метод на илюминациите.
Следва въх,ми сяяя.Ма дълго време.Гледайте в какво време сте.
Кат гледам бая неадекватни и лежащи на една кълка ги коси нещо,и няма да спре.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7217
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #6 -: (Събота) 20 Януари 2018, 10:22 »

Дозата прави отровата!
Активен

bojinkata
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални