Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За процеса инкарниране  (Прочетена 15993 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #120 -: (Събота) 26 Януари 2013, 14:44 »

Не мога да твърдя дали е насилствено или не. Не помня. Undecided

Иначе мисля, че тази черта ти е развита. Фактът, че не си си зарязала детето и родителите на произвола на съдбата говори достатъчно.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #121 -: (Събота) 26 Януари 2013, 14:47 »

Иначе мисля, че тази черта ти е развита. Фактът, че не си си зарязала детето и родителите на произвола на съдбата говори достатъчно.
Ти па.. Grin..Аз тва дете 10 години се мъчих да го създам!10 години ходене по мъките!
И всичко тва..Само за да разбера,какво НЕ СЪМ.Но също така разбрах,какво ИСКАМ да бъда.

Не мога да твърдя дали е насилствено или не. Не помня. Undecided
Хахах...ми че то не е до спомняне,а до възприемане.Дори да си"спомниш самият акт"пак може да го възприемеш като насилствен!Но можеш и да го приемеш като свой избор!Ти решаваш/избираш!
Активен
Неактивен Борислава
Jr. Member
**
Публикации: 87

« Отговор #122 -: (Събота) 26 Януари 2013, 15:08 »

Аз-а ,както аз го разбирам-умира заедно с физическото тяло.Аз-а се изгражда от нулата,от раждането.Гради се през целия Живот.Идентифицирайки се с Аз-а,човек изгубва представата си за истинската си същност и тя бива погр*бана приживе.Ето за това говоря-Аз-а или твоята представа за теб или моята представа за теб-това не си ти.Аз-а е разрушим.Твоята същност,съзнанието,което обитава тялото ти(не ума)-това е неразрушимата частица.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #123 -: (Събота) 26 Януари 2013, 17:19 »

Аз-а ,както аз го разбирам-умира заедно с физическото тяло.Аз-а се изгражда от нулата,от раждането.Гради се през целия Живот.Идентифицирайки се с Аз-а,човек изгубва представата си за истинската си същност и тя бива погр*бана приживе.Ето за това говоря-Аз-а или твоята представа за теб или моята представа за теб-това не си ти.Аз-а е разрушим.Твоята същност,съзнанието,което обитава тялото ти(не ума)-това е неразрушимата частица.
Ми така е..Щот се идентифицирате само с човешкото"аз".Инкарнационното аз.Егото.В което няма лошо,щото именно това ЕГО(концентрация на съзнание)обединява всичките налични тела и ги"държи"във един фокус!Иначе..Емоционалното тяло е автономна система.Менталното също!Физическото.. и то!Имаме 7 налични тела,всяко със собствено съзнание.Е..ТИ къде си тогава?Ако го нямаше"его"-то(човешкото аз)щяхме да сме шизофреници със по 7 личности.При това нямаше да имаме никакъв контрол над тяхното проявление!Да ти дам ли пример?
Супер избухлив човек,"кибритлия"..Не овладени емоции.На такъв човек емоционалното тяло е доминиращ фактор над собственото му съзнание!При това,често се гордеем с емоционалността си! Grin...Но дали бурните хаотични емоции са повод за гордост?!
Наясно ли сте,че и материята има собствено съзнание?
А самото съзнанието кво е?!?!?!?!
Е тука си отговори и ще разбереш какво е истински АЗ!
Митко,ако четеш не подсказвай  веднага за съзнанието!Нека помислят малко! Tongue


АЗ не умира никога!Просто се трансформира!Ще дойде мига в който ще спрете да се идентифицирате с човешкото тяло и познатите му реалии.И тогава..Тогава просто ще се появи нуждата да се идентифицирате с нещо друго!Вие избирате какво ще бъде то!Но едно е сигурно..Усещането ви за АЗ няма да умре заедно с телата ви.Няма да умре и когато трансформирате наличните си компоненти в чиста енергия.Няма да умре дори когато се слеете с Абсолюта!В последният пример,вие дори ще се идентифицирате с този Абсолют.
..Парадокса на времето..От гледна точка на Монадата..Всичко вече отдавна е приключило.От гледна точка на инкарнацията..Това ще стане НИКОГА!
« Последна редакция: (Събота) 26 Януари 2013, 17:45 от Psyhea » Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #124 -: (Събота) 26 Януари 2013, 17:49 »

Това ми беше харесало и съм си го записал, незнам доколко е достоверно но чувствам че е така.

Цитат
7-те ТЕЛА НА ЧОВЕК
Когато посещаваме църквите, ние виждаме изобразените светии с ореол около главата.
Но едва ли знаете, че всеки от нас има такъв ореол, не само светиите.
Ние, хората, сме космически създания. Ние притежаваме способността да мислим, но няма такъв орган в нашето физическо тяло, който да изработва мислите. Нашите мисли идват отвън и без да има специална подготовка, човек не може да спре и да преустанови притока на мисли в главата си.
Ние всички знаем, че имаме подсъзнание, или да го наречем биологичен компютър, но в тялото ни няма такъв орган. Ако искаме да го обясним по-образно, ето как изглеждат нещата: представете си руските матрьошки (всички сме ги виждали), които са съставени от няколко тела, вкарани едно в друго.
Така е и при нас, хората. Досега науката е установила шест човешки тела, които съставляват едно цяло.
ФИЗИЧЕСКОТО ТЯЛО – ВИДИМАТА ПЛЪТ
Това е нашата видима плът. Физическото тяло е химическа фабрика за преработката на едни елементи в други. От всичко, което ние изяждаме, само 1,5 процента отиват за нашата жизнеспособност. И когато в тялото ни се появи болест, това означава, че в работния ритъм на фабриката се е случил пробив. И когато ни предписват недостигащите в организма елементи, тогава още повече се нарушава работата на организма. Това е така, защото органът, изработващ тези елементи, е атрофирал от безделие. И ако човек не реши сам да промени храненето си, физическото натоварване, дишането и най-вече - начина си на живот и мислене, то на всяка цена ще получи хронично заболяване и ще стане зависим от страничните елементи.
ЕФИРНОТО – НЕВИДИМАТА ОБВИВКА
То е разположено по контурите на физическото тяло и е като своеобразна невидима обвивка, леко издаваща се навън. Ефирното тяло е свързано пряко с физическото и с неговото състояние. Лечението на това тяло става чрез масаж, чрез въздействие върху физически активните точки, с прочистване на каналите, чакрите и накрая чрез специално дишане.
Ефирното тяло отговаря и за сексуалната енергия, която трябва да се използва правилно.
ВИТАЛНОТО ТЯЛО – ЖИЗНЕНАТА СИЛА
Това е тялото на жизнената сила. Точно това тяло страда от умора, слабост, страх, гняв. С една дума - страда от недостиг на жизнени сили. Затова тази жизнена сила трябва да се събира и натрупва чрез физически упражнения, чрез укрепване на волята. Трябва да се загърбят вредните навици. За да бъде здраво виталното тяло, човек трябва да следва пътя на Доброто. Не трябва да се подчиняваме на волята на другите хора, защото чрез виталното тяло се осъществява въздействието на магиите и уроките. На виталното тяло въздействат кол*банията в слънчевата активност и в лунните цикли.
Виталното тяло е основата на жизнеспособността на целия организъм, затова то трябва да бъде пазено чрез активност, самоконтрол и дори разкрепостеност. То може да бъде запазено, ако не допускате стресовете и силните преживявания през него.
АСТРАЛНОТО – СЪРЦЕТО НА ЧОВЕКА
Това е сърцето на човека и отговаря за възвишените чувства, затова в него трябва да преобладава любов към всички същества. И когато човек проявява благородство, любов към ближния и преданост към висшите същества чрез молитва, користта, завистта, ненавистта в човека се заглушават.
Астралното тяло е свързано с ангели и става по-голямо, когато човек върши Добро.
МЕНТАЛНОТО ТЯЛО – НАШИЯТ УМ
Менталното тяло е нашият ум. То се подчинява на кармичната тенденция и представлява един вид карта на света, т.е. на всичко, което е известно на човека. Със своя житейски опит ние разширяваме картата на света и получаваме по-високодуховни мисли.
Мислите се стремят да се материализират и около 5 на сто от хората “черпят” информация от единно информационно поле в Космоса. Те движат нашата цивилизация напред, създавайки чрез своите мислоформи съвършено нови неща - самолети, кораби, градове и т.н.
Когато човек зацикли на някаква идея и е уверен, че може да постигне всичко, Космосът идва да му помогне. Той го прави гений.
КАУЗАЛНОТО – КАРМИЧНАТА ПРОГРАМА
В това тяло се намира кармичната програма, т.е. опитът от всички минали животи. Понятието “карма” съответства на понятието греховност и възмездие за нашите неправилни действия, т.е. каквото посееш, това ще пожънеш.
Кармата е дълг, който човекът трябва да плати в банката на сатаната за греховете си. И целта на живота на човека е да изкупи, да “обработи” своята карма към по-добро. Нашите болести и неприятности ни се дават за изгаряне на кармата, т.е. нейните остатъци от минали животи и лошите постъпки от този живот.
Човек трябва да знае това и да бъде психологически готов за него: не падайте духом при неуспехите. Вярвайте в добрия изход при болестите, не роптайте, не търсете виновни, а вършете добро.
НИРВАННОТО ТЯЛО – ЦЯЛОСТНАТА ХАРМОНИЯ
С това си тяло човек се свързва, когато „приведе самия себе си” в хармония, когато разтвори своето съзнание и разтваряйки своето “аз”, се открие на Всевишния.
ПО ЦВЕТА НА АУРАТА МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ФИЗИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ
Всички тези тела, които изброихме, съставляват този ореол, който е изобразен на иконите. Ето това е аурата на човека и колкото по-обемна и обширна е тя, толкова по-здрав е човекът.
Аурата има и различни цветове. По цвета й може да се определи физическото състояние на човека. Ако своеобразният пашкул (аурата) е оранжев и плътен, човек е абсолютно здрав; ако е син, състоянието му е добро. Ако обаче пашкулът е сгърчен и сив - то тогава може да се каже, че болният бавно угасва и трябва да се заеме с лечение, като отстрани от аурата си лошите същности. АКО ЧОВЕК НЕ СИ ПОМОГНЕ САМ, И БОГ НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ
Накратко казано, човек - това е Дух, който чрез Душата владее тялото. Духът е семе, хвърлено в почвата-Душа, и ако семето е било положено с любов, то ще израсне силно растение-Тяло, което също ще даде добри семена в бъдеще.
Духът и Душата са невидими и безсмъртни. Те съществуват на ниво чувства. Видимото физическо тяло е смъртно, а смъртта е само отбелязване на изминат етап от пътя на превъплъщението на Духа.
Нашата Душа е тази „отворена книга”, в която са записани всички наши действия.
Ако човек е създаден по образ и подобие на Бог, той е длъжен да твори, както и Бог, със силата на своите мисли. И може да лекува своето физическо тяло също чрез силата на мислите - внушението и самовнушението.
Затова трябва да знаем, че човек е здрав дотолкова, доколкото самият той го желае.
И ако човек не започне да си помага сам, и Бог не може да му помогне.

Или човека е като лукче с много обвивки но е тук и сега, аз така го разбирам не монади и разни висши азове които пръскат пипалата си във времето, а една малка "субатомна" частица това е "човека".
« Последна редакция: (Събота) 26 Януари 2013, 18:17 от old4 » Активен
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #125 -: (Събота) 26 Януари 2013, 18:47 »


Или човека е като лукче
Или както наскоро ми каза един познат. "Ти си като глава лук - белиш и ревеш." Grin

Досега науката е установила шест човешки тела, които съставляват едно цяло.


Коя наука? Grin
Е баш това нашата наука не мисля, че го подържа.

----------
Психея, не разбрах нещо. Мисля, че има противоречие между това, че не обичаш да полагаш грижи и отговорност към друг, а едновременно с това 10 години си се мъчила да родиш дете. Нещо не разбирам. Undecided
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #126 -: (Събота) 26 Януари 2013, 18:58 »

Или както наскоро ми каза един познат. "Ти си като глава лук - белиш и ревеш." Grin

Е на видя ли, значи съм на прав път  Grin.
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #127 -: (Събота) 26 Януари 2013, 19:31 »

Или човека е като лукче с много обвивки но е тук и сега, аз така го разбирам не монади и разни висши азове които пръскат пипалата си във времето, а една малка "субатомна" частица това е "човека".

То това с виенето на пипалата Валерианчо хомосексуалиста е виновен. Той обърка мозъците на половината жени с неговите креватни пътешествия. hi-hi1

Тялото не е като лукче, а човешката същност е лукчето с обвивките - многоизмерна е. Тялото ти може да е само тук и сега, но същността ти е навсякъде и сега. Проблема е че нямаш осезаемост за навсякъде. Докато отъждествяваш същестуването си, само с тялото - кибичиш тук --> съзнанието не може да твори в посока, която ума смята за невъзможна/несъществуваща.  Wink
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #128 -: (Събота) 26 Януари 2013, 19:44 »

Страшко,никой не говори за физическото тяло бе,човек.И може да се смееш на"пипалата",но поне едно е ФАКТ!СМей се колкото искаш hehe2

Онова което се обелва,са само и единствено пластовете съзнание!
Или човека е като лукче с много обвивки но е тук и сега, аз така го разбирам не монади и разни висши азове които пръскат пипалата си във времето, а една малка "субатомна" частица това е "човека".

ОЛД,прав си!Моите уважения!Имам един въпрос..Животните не са ли и те малка субатомна частица?
Физическото тяло,не съдържа ли субатомни частици?Това са много важни въпроси!!!


Калан,едно е да знаеш пътя,а друго е да  вървиш по него.Кво като съм искала дете?Та нали именно ако не го бях родила,нямаше да разбера,че не ме кефи особено да се грижа за друг?Аз детето естествено си го обичам повече от всичко друго на света,но това не ми пречи да роптая(вътрешно)срещу полагането на физически грижи.Яло ли е,срало ли е,спало ли е,къпано ли е,повърнало ли е..Просто не ме кефи.С огромно удоволствие играя ролята на гид във физическия свят,но обгрижването ми тежи и не ме влече.
Например..Има ли въпрос или изобщо проблем,ситуация..нужда..Винаги съм до  него.Ма да вика искам айран,и ако нямам кисело мляко в халдилника,ега не си счупа краката да фърча до магазина.Ще пие айран на другия ден,кат изляза на пазар и точка!Или..прияли му се палачинки..Не,че няма да му направя..Но рядко,почти никога,го правя на момента!Ако не ми се прави,ще забъркам след два дни,седмица..Бе гат ми дойде музата.
Общо взето физическите грижи ми тежат поне по отношение на детето де.Че за баща ми,други неща ме ядат..Ма то е друга тема.
Така или иначе,съм натоварена с отговорност за други същества.Туй не ми се нрави..Самата идея,ми тежи..Цели две същества зависят от моя живот!!!Знаеш кво значи тва?Че дори да реша да умра,нямам правото!Баси.. SadНе и докато други хора,зависят от моето съществуване.Тва тежи кат воденичен камък.Все едно някой(АЗ) ми отряза крилата.
Сега,обаче пак ги пускам да растат Tongue

п.п.За 7 тела ОЛД,донякъде материала е верен.Донякъде само.
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #129 -: (Събота) 26 Януари 2013, 20:02 »

Животните не са ли и те малка субатомна частица?
Физическото тяло,не съдържа ли субатомни частици?Това са много важни въпроси!!!


Точно на тая тема в момента си напъвам главата - да видим какво ще се получи в словесна форма...
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #130 -: (Събота) 26 Януари 2013, 20:25 »

Тялото не е като лукче,
Пиша съвсем простичко а някои другарчета все не разбрали   Sad, така е като "аза" им е в космоса или на топло в монадата Grin.
Сега в този студ повечето чиляци са като "лукчета"  Grin.

1.Животните не са ли и те малка субатомна частица?
2.Физическото тяло,не съдържа ли субатомни частици?Това са много важни въпроси!!![/b]

1.Да,  и моето мнение е че те са на по висока степен от нас, те винаги ни разбират а ние тях не dash2
2.Погледнато от човешката физическа гледна точка , да но аз имах друго изпредвид че ние в този огромен "свят"  ( не говоря за земята ) сме само една малка частца, това исках да кажа а как да разглеждам физически неща които и човешките учени не са наясно  Wink.
« Последна редакция: (Събота) 26 Януари 2013, 20:34 от old4 » Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #131 -: (Събота) 26 Януари 2013, 20:36 »

Егото само тук си седи - не го пускат да излиза в космоса. Wink
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #132 -: (Събота) 26 Януари 2013, 20:52 »

Егото само тук си седи - не го пускат да излиза в космоса. Wink
Бе и за тва не съм мноо сигурна,ма карай Wink
εγώ-Аз

ОЛД,а ся,като стигнахме до консенсус(макар и частичен)...
1.Животните не са ли и те малка субатомна частица?
2.Физическото тяло,не съдържа ли субатомни частици?Това са много важни въпроси!!![/b]
1.Да,  и моето мнение е че те са на по висока степен от нас, те винаги ни разбират а ние тях не dash2
2.Погледнато от човешката физическа гледна точка , да но аз имах друго изпредвид че ние в този огромен "свят"  ( не говоря за земята ) сме само една малка частца, това исках да кажа а как да разглеждам физически неща които и човешките учени не са наясно  Wink.
Да помислим по точка 1.
Ако и ние сме субатом и животните също(айде за минералите няма да говорим Grin)..Тогава какво ни прави различни?Кое е това което ни отличава?
Точка 2...Да я оставим за по натам,ама...Принципно..Ако чакаме само на учените,друго освен нови ваксини,нови технологии и парична инфлация,мисля,че друго няма да може да се очаква!
Кво беше..Фантазията е по-важна от знанието!
П.п.Не съм го казала аз,а един от най-великите"учени" на тая земя!
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #133 -: (Събота) 26 Януари 2013, 21:08 »

Тогава какво ни прави различни?Кое е това което ни отличава?[/b]

Егото е това което ни прави различни и ни отличава от тях. 
С нищо не сме повече от животните, даже и от минералите, ние си мислим че сме Wink.Ти можеш ли да разбереш една животинка, тя теб може  Wink.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #134 -: (Събота) 26 Януари 2013, 21:21 »

Тогава какво ни прави различни?Кое е това което ни отличава?[/b]

Егото е това което ни прави различни и ни отличава от тях.  
С нищо не сме повече от животните, даже и от минералите, ние си мислим че сме Wink.Ти можеш ли да разбереш една животинка, тя теб може  Wink.
Не съм казала,че сме"повече"или"по-висши".И изобщо..тези понятия е добре да не се зареждат с емоция а да се приемат безпристрастно по дефиниция!Човекът така или иначе е по-висша форма на живот спрямо една хл*барка.Поне АЗ се намирам за доста по-високо в еволюционната стълбица от едно насекомо или гризач.Това не ме прави по-добра,или пък да ме зарежда с +
Все едно ся кат кажеш,че си по-висок от мен(аз съм 1,60)и да се"обидя"или да го приема като констатация с негативен заряд.Факта си е факт!


Бъркаш за егото!Е..донякъде си и прав,но....Има хора с много смирено и обуздано его!С тях кво правим?Кое ги различава от анимала?
СЪЗНАНИЕТО
Това е което ни идентифицира и придава индивидуалност!
Да уточня..Дали човек,или животно..или магарешки трън..Все тая!Еволюцията не подминава нищо и никога!
Но не разбирам,защо трябва да отхвърляме развитието си като се принизяваме(и тук няма - заряд,просто онагледявам действието)и връщаме обратно по еволюционната стълбичка.
Като възприемате айдента си за еквивалентен на едно животно,с какво точно,това становище спомага развитието ви?
« Последна редакция: (Събота) 26 Януари 2013, 21:27 от Psyhea » Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални