Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: НОВИНИ  (Прочетена 5959 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« -: (Неделя) 01 Декември 2013, 05:04 »

хуманоид във Русия и някакъв дрон във унгария, източник:1 2, дали все пак филмът на Спилбърг "Падащи небеса" ще се окаже завоалирана истина?, можем само да гадаем
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #1 -: (Понеделник) 02 Декември 2013, 22:43 »

странно но ето какво казват руснаците за видеото с хуманоида а и не само Shocked
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #2 -: (Четвъртък) 16 Януари 2014, 13:39 »

Хайде има ли софиянци изследователи на паранормалното ето подходящ обект в близост до София http://www.novini.bg/news/174890-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #3 -: (Четвъртък) 16 Януари 2014, 15:18 »

Обекти за паранормалното в България дал господ. Наскоро се бях зачел за село Шушенци, Видинско - ако не си го чувал досега, виж в търсачката да видиш какви неща излизат.
Активен
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #4 -: (Понеделник) 20 Януари 2014, 19:58 »

във медиите се появи информация за метеоролигичните процеси през последните месеци които повлияха както над съединените щати така и на времето над европа, а защо не и над австралия?, ясно се вижда че зоната над която се намира арктичния вихър е съсредоточена във конкретна област от съединените щати. Ако навлезем в теорията на конспирацията прави впечатление че вихърът се привлича и задържа изкуственно от определена точка която се намира в северна канада, изключвам възможноста за манипулации с ХААРП тъй като в тази зона няма такава установка (установките с ХААРП се намират на съвсем други локации, можете да проверите на картите). Ако липсваха условия за формирането на този вихър, то най вероятно щяхме да се радваме на нормална зима със сняг, тъй-като e е възможно във този вихър именно да е съсредоточена и нашата зима?, можем само да гадаем какво и кой с каква цел го е създал този вихър?
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #5 -: (Понеделник) 20 Януари 2014, 20:15 »

За манипулация на климата не е нужно антените на ХААРП да са на определено място. Технологията е толкова напред, че покриват цялото кълбо. Друг е въпроса дали се осъществяват точно ТЕХНИТЕ планове и планирани резултати, или се получават непредвидени събития. Но това едва ли ги бърка. Пък едва ли е възможно да се предвидят всички последствия, при положение, че в уравнението има толкова неизвестни, които взаимно си  влияят. Иначе много добра статия!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #6 -: (Сряда) 12 Февруари 2014, 18:31 »

Необикновено явление върху земната повърхност в Босна и Херцеговина. Сякаш района е осветен от долу!
http://esoreiter.ru/index.php?id=0214/neobychnoe_javlenie_v_bosnii_i_gercegovine.htm&dat=news&list=02.2014
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #7 -: (Понеделник) 03 Март 2014, 23:02 »

Пъзелът Веда Словена
Преди 150 г. в Родопите пеят за Вишну, Агни и Сива. Откъде поробените българи знаят за тях?


 Самовили, юди, хали. Орфей. Богове Вишну, Агни, Сива. Александър Македонски. Народ си търси нова родина, минава Дунава, заселва се на плодородна земя, „цивилизова" местните, като им донася земеделие, книги... Нищо необичайно, ако става дума за сборник с митове или дори за урок по история. Но случаят не е такъв.  За тези герои и събития пеят неграмотни българи в Родопите и Егейска Македония в средата на по-миналия век, докато още сме под турско робство. Песните им записва селският учител Иван Гологанов. В два тома, озаглавени  „Веда Словена", ги публикува влюбеният в българите и славянството босненски хърватин Стефан Веркович - фолклорист и етнограф. Изданието предизвиква сензация със съдържанието си. Но заради него се разразява и един от най-горещите д*бати в литературната ни история - истински ли са песните, или са изфабрикувани. Той не е заглъхнал и до днес. „Веда Словена" остава най-спорната българска книга.Древната история
запечатана в песни

Как споменът за Орфей, Александър Македонски
и преселението отвъд белия Дунав е оцелял
във фолклора на Родопите и Егейска Македония

Над 24 000 стиха съдържат песните, включени в двата тома на „Веда Словена". Излети са на мелодичен архаичен български, изпъстрен с думи от някакъв непознат език. Сред сюжетите и образите има някои наистина необичайни. Първоначално е възторгът: „Народната памет е съхранила следи от най-най-дълбоката древност!". Почти веднага се надига и контравълна: „Не може да бъде! Това е мистификация!". Къде е истината?


Бележито дете Уфрен имало сфирка на десната си ръка, га са родило. Кога засвирилу, сите живини, що били аф планината, фодали при негу да си слушат сфирка... Уфрен се уженил за най-малата керка на Морне крале и я докарал на негува си земя кату сторил млогу чудесии со свирка си...". „Синдже Крале, кой заминал сус дружина Бял Дунав като изгорил Огнен Бог Сура ламя, що чувала Бял Дунав и отишле на Плодовита земя, за да си нареди нова града..."


Това са кратки преразкази на две песни, включени в сборника „Веда Словена". Направени са от самите изпълнители на песните. Звучат странно, нали? Ясно е, че става дума за Орфей, но името му е по-различно и арфата - неговата „емблема" в митовете, е заместена със свирка. И любима му е царска дъщеря, а не нимфата Евридика. Ясно е, че някакви хора преодоляват с битки Дунава, за да се  заселят на по-благодатната му южна страна. Сякаш напомня на урока по история за преминаването на прабългарите отсам Дунав. Или пък не? Хем познато, хем различно...

Изглежда, като че ли някой си е „играл" с известни персонажи и сюжети. Но кой? Или те живеят и друг живот, по-различен от този, който им отреждаме, като ги затворим между кориците на книгите? Възможно ли е в песните от „Веда Словена" да се съдържа оцелял спомен за най-древната история на Западните Родопи и Егейска Македония, която дори историците не могат да конструират напълно? Какъв е този странен език, който изскача на някои места в текста? В тази главоблъсканица попада всеки, който се зачете в текстовете на Ведата, както интимно я наричат почти всички - и любители, и експерти. От първата й поява на бял свят преди 140 г. въпросите около нея са повече от отговорите. Оттогава тя разпалва страстите на два лагера. В единия са убедените, че е автентична и песните в нея са самороден бисер на народното творчество. От другата страна са тези, които я смятат за изфабрикувана, т.е. съчинена от някого и „пробутана" на публиката като уж оригинален фолклор.

Главен заподозрян е събирачът на текстовете Иван Гологанов. Веднага след публикуването є в горещите спорове се включват най-авторитетните слависти, литературоведи, литературни историци, фолклористи, етнографи на времето - и наши, и чужди. Няма поколение изследователи, което да не е запленено и същевременно някак стреснато от мистерията „Веда Словена". Периодично д*батите около нея ту горещо се възпламеняват, ту позатихват и вероятно никога няма да спрат. Със самото си появяване Ведата хвърля бомба в публичното пространство. През 1867 г. в Москва Стефан Веркович представя първо една от песните – „Женитбата на Орфей" - в отделна малка книга със заглавие „Древняя болгарская песня об Орфее" (853 стиха).

Тя предизвиква фурор - фолклористите са във възторг от нейната самобитност и очевидната й според мнозина древност. През 1874 г. Веркович я включва  в първия том на цикъла „Веда Словена", който излиза в Белград с подзаглавие „Български народни песни от предисторично и предхристиянско доба (време – бел.ред.)". Те са записани сред помаци (българоезични мюсюлмани), но и сред мърваци, които са българи православни християни. В песните им са вплетени едни и същи образи и сюжети. През 1881 г. в Санкт Петербург излиза и вторият том на „Веда Словена" с подзаглавие „Обрядни песни от язическо время. Упазени со устно предание при македонско-родопските българо-помаци".


Събирани са само сред българомохамедани, а в тях присъстват освен явно езическите елементи и много християнски. Всички текстове в двата тома са записани  в Западните Родопи (Чепинско, Гоцеделчевско, Девинско и Пещерско) и в Егейска Македония на север от Сяр (сега Серес в Гърция). Всъщност тези песни са почти без мелодия - по-скоро са речитативи, които се „нижат" монотонно. Освен публикуваните 24 000 стиха Веркович имал в архива си още няколко пъти по толкова - общо около 300 000 според някои.

Преобладаващата част от текстовете записва по негова поръчка Иван Гологанов - учител в Крушево (днес в Гърция). В продължение на 12 г. Гологанов пресреща певците по пътя им от планината към пазарите. Черпи ги в кръчмите, докато изкопчи някоя песен, води ги в дома си,  където ги храни и пои, а те му рецитират по цели нощи. Записва на ръка текстовете и поясненията на певците към тях. Плаща им с грошове, осигурени от Веркович. Но Гологанов не е единственият събирач, а изгражда цяла мрежа от сътрудници, на които също се плаща. Текстове издирва и Веркович. Започва още с установяването си в Сяр през 1855 г. Най-много песни, в които става дума за Александър Македонски, са записани от него в Мървашко, но остават непубликувани. Но успява да издаде  „Народни песни на македонските българи"  - сборник с 335 текста, събирани само сред мърваците* в Егейска Македония северно от днешния град Серес.


Оспорваната повече от столетие „Веда Словена" е истинска! Това е изводът от водещата тема в ноемврийския брой на Списание 8. Представяме ви гледната точка към темата на историци, фолклористи, литературоведи. Обобщаваме хипотезите за това кое може да е голямото преселение, за което става дума в много от текстовете. Срещаме ви с двама от наследниците на учителя Гологанов, които ни разказват за него. Стигаме и до селцето (днес в Гърция), в което някога е живял, за да проверим какъв спомен е останал там за него и делото му. Представяме и едно различно мнение – на архитект Христо Генчев, според когото „Веда Словена" разказва, че цивилизацията е дошла по нашите земи от поречието на река Инд.


Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #8 -: (Петък) 07 Март 2014, 00:40 »

преди около 8 минути станах свидетел на нещо странно, към 00:30 чух навън силно бучене като от реактивен самолет, но беше продължително (не като отдалечаващ се самолет) след, минута две затихна, божинката е от Пловдив дали може да потвърди случайно?, благодаря, даже се опитах да го заснема но го хванах към края
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #9 -: (Петък) 07 Март 2014, 10:49 »

преди около 8 минути станах свидетел на нещо странно, към 00:30 чух навън силно бучене като от реактивен самолет, но беше продължително (не като отдалечаващ се самолет) след, минута две затихна, божинката е от Пловдив дали може да потвърди случайно?, благодаря, даже се опитах да го заснема но го хванах към края

За съжаление нищо не съм усетил, въпреки че по това време четох книга.
  Как да го заснемеш, вероятно имаш предвид да го запишеш? В този ред на споделяне и аз да кажа нещо. В седмицата един-два пъти, на север от р-н "Тракия", надвечер, чувам нещо като изстрели от автоматично оръжие, но не точно.  Посока "Метро" да речем. А по принцип там няма полигон или  поделение. Доста странно! hi
Активен

bojinkata
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #10 -: (Петък) 07 Март 2014, 14:22 »

ето го записа от снощи, конвертиран в mp3 формат, на фона на градския шум от автомобили се чува едно монотонно бучене, в началото беше по силно но го хванах към края
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #11 -: (Петък) 07 Март 2014, 17:15 »

Запис наистина има, но на този фон?Huh?Huh? Пък може и да е онова явление, наблюдавано в доста страни, наречено "hum".
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #12 -: (Неделя) 09 Март 2014, 21:53 »

Как мислите, дали не го изпариха този самальот..... Undecided?
Не може 3ти ден да не му намерят ни останки, ни нищо....Има нещо гнило....ама много гнило.... Sad.....А може да е преминал в друго измерение през портал....ааааа...как мислите ...?


Нова хипотеза - изчезналият самолет може да се е разпаднал във въздуха
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #13 -: (Неделя) 09 Март 2014, 22:32 »

Как мислите, дали не го изпариха този самальот..... Undecided?
Не може 3ти ден да не му намерят ни останки, ни нищо....Има нещо гнило....ама много гнило.... Sad.....А може да е преминал в друго измерение през портал....ааааа...как мислите ...?


Нова хипотеза - изчезналият самолет може да се е разпаднал във въздуха

Най-вероятно - взрив! Тогава се получава разпад във въздуха. При повреда се разпада при удара в земята/водата/.
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #14 -: (Понеделник) 10 Март 2014, 12:18 »

Божи, вчера питах Н. за този самальот, и той ми каза.....цитирам дословно...
Покривaт нещо с ритуален елемент. Все пак говорим за Бойнг 777.....
Така, че наистина има нещо гнило в целия случай.....не е атентат, нито пък обикновена катастрофа..... Wink
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални