Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Газирани напитки  (Прочетена 2564 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #15 -: (Петък) 18 Септември 2015, 16:53 »

Това откровено лого на Кока-Кола показва органите, върху които напитката вреди

автор: legna


преглед на оригиналаhttp://www.obekti.bg/chovek/20514-%d0%a2%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%9a%d0%be%d0%ba%d0%b0-%d0%9a%d0%be%d0%bb%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0-%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5%2c-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%85%d1%83-%d0%ba%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8
Всеки от нас обича да пие чаша освежаваща Кока-Кола. Дизайнерът от Никарагуа Фабио Пантоха направо е пристрастен към напитката.

Виж още: 20-те най-известни марки коли и историята на тяхното лого

Това откровено лого на Кока-Кола показва органите, върху които напитката вредиа консумация обаче може да увреди вашето здраве. Затова Пантоха направил редизайн на познатото лого на Кока-Кола, но със зловещо разкритие: буквите изобразяват различните органи и части на тялото, които биват увредени от голямото количество напитка.


“Това не е толкова критика към Кока-Кола, колкото към самия мен, за да видя дали мога да спра да пия тази отрова веднъж и завинаги”, пише дизайнерът на своята страница в Behance. Там можете да намерите проучванията на Пантоха, довели да създаването на творението, озаглавено “Разкрий истината”, както и други негови творби.


http://legna.blog.bg/novini/2015/09/15/tova-otkroveno-logo-na-koka-kola-pokazva-organite-vyrhu-koit.1391967
Активен

bojinkata
Неактивен eva
Newbie
*
Публикации: 9

« Отговор #16 -: (Неделя) 20 Септември 2015, 08:56 »

Чудя се как може хората след всички тези експерименти и доказателства да продължават да  пият кола.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #17 -: (Вторник) 29 Септември 2015, 20:24 »

 Защо никога повече няма да пия Кока-Кола?
          Като типични граждани внесохме в къщата на Димитър Кока-Кола, без да знаем, че той не обича в дома му да се внасят изкуствени продукти и още по-малко такава отрова. Домакинът помоли и на него да налеем една чаша, без да издава какво ни крои. Изведнъж се появи с един PH-метър и ни припомни урока по химия от училището за киселините и основите. После бързо топна уреда в чашата и всички останахме сащисани. Две! Да, такава киселинност показа и за да бъде максимално ясен Митко поясни, че същата киселинност има елементът В 40, който разяжда ръждата от металите. Всеки път, когато пиете Кока-Кола знайте, че пиете В40 и вредите сериозно на себе си.
Активен

bojinkata
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #18 -: (Вторник) 29 Септември 2015, 22:39 »

Чудя се как може хората след всички тези експерименти и доказателства да продължават да  пият кола.
Най-вероятно е на подобие като съставките в цигарите, които въздействат върху мозъка и нервната система и човек изпитва временно удовлетвореност от тях. Така и кока-колата стимулира мозъка и с времето явно човек изпитва потребност от нея.
Активен
Неактивен mike76
Newbie
*
Публикации: 44
Пол: Мъж

« Отговор #19 -: (Сряда) 30 Септември 2015, 14:05 »

Това Б40 е фосфорна киселина то си го пише на етикета.
Активен
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #20 -: (Събота) 30 Юли 2016, 20:00 »

Не знам какво е съдържанието в бутилките от безалкохолни, но пък може да погледнете окултните символи под капачките им. Примерно кока колата Huh?
Какво ли правят с водата в напитката Undecided
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #21 -: (Неделя) 31 Юли 2016, 20:40 »

Не знам какво е съдържанието в бутилките от безалкохолни, но пък може да погледнете окултните символи под капачките им. Примерно кока колата Huh?
Какво ли правят с водата в напитката Undecided

Не пия такива напитки, но имаш интересна констатация! Ще го проверя!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #22 -: (Вторник) 28 Ноември 2017, 17:00 »

ОТРОВА В БУТИЛКА. Какво има в газираните напитки и колко са вредни за нас
автор: stoyan80


 Тук давам обещания отговор на въпроса „Какво толкова има в газираните напитки, та да ги прави вредни?“. Сладките безалкохолни газирани напитки са приятни на вкус, но ПОВИШЕНОТО им потребление води до здравословни проблеми. Производителите дори и не мислят да крият, че стоката им се състои от оцветители, ароматни есенции, киселини (консерванти), въглероден двуокис и обикновена вода и както се оказва – съставките са хем безвкусни, хем опасни. Когато хората пият тази…течност, рецепторите по езика получават лъжлив импулс на удоволствие и утоляване на жаждата. Психически човек разбира, че пие течност, физически – в организма му постъпва отровна смес, която не само не утолява нищо, но и изисква огромно количество чиста вода, за да бъде неутрализирана. „Пощипването“ на мехурчетата газ по небцето и глътката всъщност е „дразнене“ на двата органа и това води до нов пристъп на жажда. Получава се, драги ми читателю, много забавен ефект – с газирана напитка не можеш на се „напиеш“! Не е ли прекрасно – искаш си я отново и отново! Пиенето й е лъжа, а не запълване на течностите в организма!

image

  Количество захар в напитките В една чаша обикновена „помехурчена“ напитка се съдържат между 6 и 10 лъжички захар. С помощта на газа, разтворената във водата захар светкавично постъпва в кръвта и в черния дроб, принуждавайки надбъбречната жлеза да произвежда с огромна скорост и в огромни количества инсулин, за да се „преработи“ захарта. Следващият хормон, чиито нива „скачат до тавана“ е допаминът – хормонът на пристрастяването и зависимостите. При състояние на психическо и физическо здраве неговото ниво в тялото ни е минимално, по-скоро символично, но при прием на 340 гр „нещо газирано“ се увеличава над 300 пъти! А колко чаши на ден приема обикновения потребител? И колко захар постъпва по този начин в организма? Дали пък диабетът, хипертонията, артериосклерозата и прочие състояния се появяват не „от нерви“, както е прието да се казва, а от отсъствие на нужните знания?
image

Е, производителите се стараят да понижат количеството захар в напитките си и за това използват нейни заместници. Калориите стигат нулеви стойности, въглехидрати почти няма – всичко става толкова здравословно! Но се появява ето какъв въпрос: „А с какво, всъщност, се заменя захарта? „ 

Изкуствените подсладители са вредни! Подсладителите са два вида – натурални и изкуствени. И двата вида повишават рисковете от заболявания, свързани с влошена бъбречна дейност. Към натуралните се отнасят фруктозата – 1,7 пъти по-сладка от захарта, цитрозата – Е959, ксилитът – Е967 и сорбитът – Е420 – вид многоатомни алкохоли, стевиозидът – продукт от стевия – южноамериканска „сладка трева“. Това са опити за набавяне на захар от природни източници, но почти всички имат странични ефекти. За изкуствените пък трябва да се знае – ВСИЧКИ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА ЗАХАРТА В ГАЗИРАНИТЕ НАПИТКИ СА ОТКРОВЕНА ОТРОВА! И за това момчетата, които пият газирано с литри, задължително ще имат проблеми с простатата си, ако някой се интересува!

Ксилитът – Е967, за когото знаем от рекламите за дъвките, всъщност е опасно вещество, предизвикващо камъни в бъбреците. Сорбитът или сорбитол – Е420, не прави поразии в бъбреците, а само помага за отслабването на ретината. В големи дози – повече от 30 грама на прием, предизвиква разстройство на стомаха.   Захаринът е забранен за бременни. Защо ли…

Захаринът – Е954– е по-сладък от захарта с около 30 пъти и е един от първите й заместители. В момента, обаче, е забранен в САЩ, Канада и ЕС, тъй като е канцерогенен, неразградим, натрупва се в тялото и създава риск от развитие на рак. Като екстра обостря образуването на камъни в жлъчката. Освен това е категорично противопоказен при бременност.

Цикламатът – Е952 – прилича на захарина, усложнява дейността на бъбреците и май, казва науката, е карциногенен! Изобретен преди повече от 70 години, а сладостта му е по-силна от тази на захарта с над 40 пъти, но пък категорично е противопоказен за бременни и деца и има съмнения, че предизвиква бъбречна недостатъчност. Във Франция, САЩ и Великобритания е забранен още от 1969 г. Друг разпространен в газираните напитки подсладител е ацесулфам – той пък е близо 200 пъти по-сладък от захарта. Често го добавят и в сладоледа и бонбоните. Съдържа метилов спирт и влияе негативно на сърдечносъдовата и на нервната система и може да предизвика привикване. Забранен е в САЩ, у нас си се ползва! 

И с какво заменихме захарта? Аспартам – Е951…е, за токсичността на аспартама има тонове литература и вече дори не го изписват в състава. Но не се лъжи, драги ми читателю, там е, просто е под друго име! Забранен е за употр*ба в детските храни, силнокарциногенен. Аспартамът е интензивен подсладител, около 200 пъти по-сладък от захарта. Използва се по света в продукти от типа на „софт“ напитките и нискокалоричните продукти от 1974. Познат е и под името Нутра Суит (NutraSweet). Понастоящем аспартам се добавя в повече от 6000 хранителни продукта и напитки, и се продава в почти 100 страни. През 1992 г. „Нутрасуит“ подписва споразумение с двата гиганта на производството на газирани напитки с условието да бъде снабдителят им с аспартам. Най-голямата ирония и същевременно най-ужасяващото е, че този подсладител преобладава предимно в диетичните напитки. Не е ли абсурд – веществото, което има регистрирани най-малко 92 болестни симптома, да се продава като диетичен продукт! Ако се разровиш, ще намериш в кои стоки на нашия пазар го има и световноизвестни газирани гиганти водят списъка!

Е330. Производство – Китай. С това изброяването на вредите от газираните напитки за здравето, уви, не свършва. Киселините са поредния вреден компонент на ВСЯКА газирана напитка.

Е 330 е лимонена киселина, играеща роля на консервант и балансираща вкуса на напитката. В малки количества Е 330 влияе положително върху човешкия организъм и участва в жизненоважни обменни процеси. Опасност за здравето има, когато дозите са високи.

Ортофосфорната киселина – Е338 – също е повсеместно разпространен консервант и регулатор на вкуса. И двете киселини отлично разграждат зъбния емайл. Но все пак втората – фосфорната киселина, както е по-разпространеното наименование на Е338 – е с доста по-опасни последици. Работата е в това, че тя има свойството да привлича към себе си йоните на калция. Този важен микроелемен много лесно се „измива“ от костите при прием на газирано безалкохолно, а запълването му съвсем не е лесна работа – следствието задължително води до крехки кости и бъбречни болести, защото именно бъбреците страдат от дисбаланса на микроелементите в тялото ни.
Ароматните миризми, за които на етикетите пише, че са „идентични с природните“, всъщност са си обикновен въглеводород – бензол. Той е ароматна течност, който при смесване с други химични съединения много лесно пресъздава естествени аромати. Това просто и лесно решение на промишлеността, обаче, е силнокарциногенно и води до натрупване на токсини. 

Натриев бензоат За да понижи действието на бензола, производителите използват натриев бензоат – Е211. Това съединение няма толкова силна карциногенност и е разрешено за употр*ба по целия свят, защото се използва за предотвратяване развитието на бактерии, дрожди и плесени в киселинни храни и напитки като плодови сокове и безалкохолни напитки.
Ето тук, обаче, химическата, по-точно хранителната промишленост ни залага капан, осланяйки се на невежеството на потребителите. Работата е в това, че производителите използват много често – да не кажем „задължително“ – вит.С, Е300, т.е. аскорбинова киселина – та нали витаминизираната напитка би се търсила повече! И ето тук се разкрива неграмотността – или пренебрежението – както си прецениш, приятелю: аскорбиновата киселина встъпва в реакция с натриевия бензоат и образува токсичен бензол – бензен! От онези, които помагат на „раците“ да се развиват със скоростта на грипа…

Вече всеки знае или поне е чувал, че газираните сладки напитки нанасят непоправима вреда върху организма. Опитах се да събера малко данни по този въпрос и сега ще ти предоставя, драги ми читателю, това, което събрах от първите ТРИ специализирани сайта! Учените в „развитите“ страни от поне 20 години алармират за вредата от всекидневния прием на всичките разновидности на „газираното“. Както не веднъж съм подчертавала, не става дума да те откажа, а да ти помогна да си по-информиран и тогава да взимаш решенията си с отворени очи, знаейки какво те очаква, драги ми читателю. Но ако мога – моля те, приятелю, откажи се от тази отрова и просто пий вода, когато си жаден! Ще започна с данни от преди ..............

http://stoyan80.blog.bg/history/2017/11/28/otrova-v-butilka-kakvo-ima-v-gaziranite-napitki-i-kolko-sa-v.1580139
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #23 -: (Петък) 08 Декември 2017, 10:39 »

Coca-Cola под микроскоп: "Да пием, или да не пием"
автор: hadzapi

През 2006 г. в Турция за пръв път в света започна процес срещу Кока-Кола за състава на напитката.

На етикета на Кока-Кола обикновено пише, че тя съдържа захар, фосфорна киселина, кофеин, карамел, въглероден двуокис и някакъв си "екстракт".

Именно този екстракт роди подозрение. Компанията Кока-Кола бе принудена да разкрие тайната от какво действително се прави кока-колата. Оказа се течност, получено от насекомото Кохинил.

Кохинил е насекомо, което живее на Канарските острови и в Мексико. Това насекомо се прикрепя с хобот към растението, изсмуква сока му и никога не мърда от мястото си. За насекомите кохинил се подготвят специални полета. Тези насекоми на полето се събират от местни селяни. От женските и яйцата на тези насекоми се отделя пигмент, наречен кармин, който оцветява кока-колата в кафяво. Изсушеният кохинил изглежда като стафида, но всъщност е насекомо.

Вече ви е ясно какво означава думата "Кока" в името на напитката.

Сега да поговорим за това, което се крие зад думата "Кола".

Ще ви разкажем историята на служител, който е прекарал 23 години на работа в завод на Кока-Кола.

Като суровина за колата се използва сладкият корен лакрица или "женско биле" (Glycyrrhiza glabra), като с тези корени се хранят различни бозайници, включително мишки. Големите компании в производството на кола събират тези корени с тонове, като използват багери. При събирането те не са в състояние да махат мишките.
Затова корените се пресоват заедно с всичко съдържимо в тях. Едва след пресовката остатъците от козина, лапи и какво ли още не се отстраняват от корената маса. Понеже напитката има тъмен оттенък, не се забелязва, че тя също така съдържа кръв и жлъчна течност от мишките. Разбира се, големите компании, които произвеждат кола, се опитват да неутрализират вредните вещества с помощта на химикали. В продължение на 23 години този служител, който разказва историята, не е изпил дори една чаша кола.

По-нататък, още по-страшно.

Учени от Вашингтон разложили на компоненти една от съставките на кока-колата. Оказало се, че съдържащият се карамел изобщо не бил разтопена захар, а химическа смес от захар, амоняк и сулфити, получени при високо налягане и температура. Този "карамел" може да доведе до рак на белите дробове, черния дроб, щитовидната жлеза и левкемия.

Също станало ясно, че газировката включва спирт – това е в основата на същата тайна добавка "7Х". Към спирта се добавяли няколко капки ароматни масла, кориандър и канела.

Течността, добивана от насекомото кохинил и наречена кармин, никога не е преминавала сертификация, затова колата в някои страни изобщо не се произвежда.

Как реагира организмът на Кока-Кола?

След 10 минути

10 чаени лъжици захар "удрят" вашата система (това е дневната препоръчителна норма).

Няма да започне да ви се повръща, защото фосфорната киселина потиска действието на захарта.

След 20 минути

Настъпва скок на нивата на инсулин в кръвта. Черният дроб превръща цялото количество захар в мазнини.

След 40 минути

Поемането на кофеина е завършено. Зениците ви се разширяват. Кръвното налягане се увеличава, защото черният дроб отделя повече захар в кръвта.

Аденозиновите рецептори блокират, предотвратявайки сънливостта.

След 45 минути

Тялото ви увеличава производството на хормона допамин, който стимулира центъра за удоволствие на мозъка.

Същият принцип на действие има хероинът.

Един час по-късно

Фосфорната киселина се свързва с калция, магнезия и цинка в червата, ускорявайки метаболизма. Увеличава се отделянето на калций в урината.

Повече от един час по-късно

В играта влизат диуретиците.

Калцият, магнезият и цинкът, намиращи се в костите ви се извеждат от организма, а също и натрият, електролитите и водата.

Над час и половина

Ставате раздразнителни или летаргични. Цялата вода, съдържаща се в кока-колата, се извежда чрез урината.

Активната съставка на Coca-Cola е ортофосфорна киселина. Неговото рН е 2.8.

При превоз на концентрат на кока-кола, транспортното средство трябва да бъде оборудвано със специални контейнери, предназначени за високо корозионни материали.

Ето подробно съставът на широко рекламираният продукт Кока-Кола Лайт без кофеин: Газирана вода, Е150d, E952, E951, E338, E330, аромати, Е211.

1. Газирана вода

Наличието на въглероден двуокис във водата стимулира жлъчната секреция, повишава киселинността на стомашния сок и предизвиква метеоризъм – обилно отделяне на газове. Освен това не се използва изворна вода, а вода от водопровода, която преминава през специални филтри.

2. Е952 (Цикламова киселина. Na, K, калциеви соли) – Цикламова киселина и нейните натриеви, калиеви и калциеви соли

Заместител на захарта. Цикламатът е синтетичен химикал, има сладък вкус 200 пъти по-сладък от захарта и се използва като изкуствен подсладител. Беше забранен за употр*ба в хранителни продукти за човешка консумация, защото е канцероген, т.е. причинява рак.

През 1969 г. Федералната агенция по храните и лекаствата (FDA) забрани цикламата за употр*ба в САЩ. Доказано е, че той, както захаринът и аспартамът, причинява рак на пикочния мехур при плъхове. През същата година е забранен за употр*ба и в Канада. През 1975 г. е забранен в Япония, Южна Корея и Сингапур. Забранен да се използва в производството на напитки и в Индонезия. През 1979 г. Световната здравна организация реабилитира цикламатите, признавайки ги безвредни.

* Безопасна доза: 0,8 грама на ден

3. Е150d (Карамел ІV – третирано с амониев сулфат багрило) Горена захар, получена чрез преработка на захар при определени температури, с или без химични реактиви. В този случай се прибавя амониев сулфат.

4. Е950 (калиев ацесулфам, натриев ацесулфам)

200 пъти по-сладко от захарозата. Съдържа метилов етер, който влошава работата на сърдечно-съдовата система и аспарагинова киселина, която упражнява възбуждащо действие върху нервната система и в крайна сметка може да стане пристрастяваща. Ацесулфамът е слабо разтворим. Продуктите с този подсладител не се препоръчват за деца, бременни и кърмачки.

* Безопасна доза: 1 грам на ден

5. Е951 (аспартам)

Подсладител за диабетици. Химически неустойчив – при покачване на температурата се разлага на метанол и фенилаланин. Метанолът (метилов алкохол) е изключително опасен – 5 до 10 мл могат да доведат до смърт на зрителния нерв и необратима слепота, а 30 мл могат да доведат до смърт. В топла газирана среда аспартамът се превръща във формалдехид, който е изключително мощен канцероген.

Документирани са случаи на отравяне с аспартам, а признаците са следните: загуба на чувствителност, главоболие, умора, виене на свят, гадене, сърцебиене, наддаване на тегло, раздразнителност, тревожност, загуба на паметта, замъглено зрение или загуба на зрение, обрив, припадъци, болки в ставите, депресия, спазми, заболявания на репродуктивните органи, загуба на слуха. Аспартамът може също така да провокира следните заболявания: мозъчен тумор, множествена склероза, епилепсия, Базедова болест, хронична умора, Алцхаймер и Паркинсон, диабет, умствена изостаналост и туберкулоза.

* Безопасна доза: 3 грама на ден

6. Е338 (ортофосфорна киселина, химична формула – Н3РО4)

Пожароопасна и взривоопасна. Дразни очите и кожата. Приложение: производство на фосфатни соли на амоняка, натрий, калций, магнезий и алуминий, както и за органичен синтез, при производството на активен въглен и на киноленти, за производството на огнеупорни материали, огнеупорни свързващи вещества, керамика, стъкло, торове, синтетични миещи препарати, в медицината, в металообработваща индустрия за почистване и полиране на метали, в текстилната индустрия – при производството на импрегнирани огнезащитни тъкани, както и в петролната и кибритената промишлености. Хранителната ортофосфорна киселина се използва при производството на газирана вода и за производството на соли (прахове за приготвяне на бисквити). Предотвратява усвояването на калций и желязо в организма, което може да доведе до отслабване на костната тъкан, остеопороза. Други нежелани реакции: жажда, обрив по кожата.

7. Е330 (лимонена киселина) – безцветни кристали

Широко разпространена в природата. Лимонената киселина се получава от тютюна чрез ферментация на въглехидрати (захар, меласа). Прилага се във фармацевтичната и хранителната промишлености. Солите на лимонената киселина (цитрати) се използват в хранителната промишленост като киселини, консерванти, стабилизатори, а в медицината – за консервация на кръв.

8. Аромати – не е ясно какви са тези ароматни добавки.

9. Е211 (натриев бензоат)

Отхрачващо средство, консервант за хранителни продукти. Бензоената киселина (Е210), натриевият бензоат (Е211) и калиевият бензоат (Е212) се добавят в определени храни като бактерицидни и противогъбични средства. Това са конфитюри, плодови сокове, маринати и плодови кисели млека. Не се препоръчва употр*бата от астматици и хора, чувствителни към аспирин.

Скорошно изследване, проведено от професора по молекулярна биология и биотехнологиите от университета в Шефилд (Англия) Питър Пайпър, се открива, че това съединение причинява значителни увреждания на ДНК. Според Пайпър натриевият бензоат в качеството си на активен компонент на консервантите, използвани в повечето газирани напитки, не унищожава части от ДНК, но ги деактивира. Това може да доведе до цироза на черния дроб и дегенеративни заболявания, като например Паркинсон.

С една дума спрете веднага да пиете тази отрова!
http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=270&aid=15
Активен

bojinkata
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални