Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Флуорид  (Прочетена 761 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 325

« -: (Понеделник) 28 Октомври 2013, 17:21 »

Педлагам а в тази тема да се обсъжда всичко за флуора и вредата от него.
Като за начало една статийка:
8 марки минерална вода могат да ни отровят! Вижте кои са!

http://pik.bg/8-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B0-news111641.html

Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 5842
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #1 -: (Събота) 11 Януари 2014, 23:19 »

 Измама**, наречена „флуорна профилактика”2ч.
..................
Флуорът в пастите за зъби и в млякото в детските градини
Пасти за зъби без флуор има в аптеките. За да не дават на детето в в детската градина мляко с флуор, трябва да подпишете декларация
Използването на флуорида в добавка към вода и паста за зъби и мляко:
Учените и лекарите са установили, че флуоридите изключително лесно се предозират и довеждат до следните негативни ефекти:
• Скелетна флуороза. Това е болестно състояние, в резултат на натрупване на флуор в костите, правещи ги много слаби и чупливи.
• Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния прием на флуориди. Останалата част се натрупва в костите. САЩ (където водата се флуорира) е страната с най-висока честота на фрактури.
• Флуоридите причиняват артрит.
• Флуоридите са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Повече от 10 000 души умират на година от рак, дължащ се на флуориди.
• През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания, САЩ) признава, че до 80% от децата в райони с флуорирана вода имат зъбна флуороза - бели, жълти или кафяви петна по зъбите.
Храната и водата са достатъчно богати на естествени флуориди необходими за растежа на зъбите и тяхното изграждане.
Ползата от външният прием на флуор, дори и в дози считани за безопасни е спорна. Голяма част от научните изследвания показват, че добавянето на флуорид не предпазва зъбите на децата и възрастните.
ФлуорозаИз: Флуориране на водата
От април 1997 г. всички пасти за зъби в Канада трябва да имат предупредителен етикет, на който пише какво трябва да направи родителят ако детето погълне дори и незначително количество паста за зъби. А контейнерите, в които се търгува на едро и съхранява флуорирана паста за зъби, носят символа на изключителната токсичност - череп с кръстосани кости. Вероятно не сте се зачитали в опаковките на някои пасти за зъби, продавани у нас. На тях с много ситен шрифт пише: "Деца под 6 г. трябва да се наблюдават от възрастни и да ползват само количество, голямо колкото грахово зърно."
Всички безалкохолни напитки, правени с флуорирана вода, са опасни.

--------------------------------------------------------------------------------
Забранено в Европа
Флуорирането на водата е забранено или никога не се прилагало в:

Дания - забранено, Норвегия, Австрия, Франция, Холандия, Германия - забранено, Белгия, Финландия, Люксембург, Швеция - забранено, Северна Ирландия, Чехия и др.
Повече за позицията на властите в европейските държави
- В Дания флуорирането на водата се забранява през 1964 г.
- През 1972 г. след 11 години изследвания "Нобел медикъл инститют" се изказал срещу флуорирането и то било забранено в Швеция, като било обявено, че "няма валидни доказателства, които да подкрепят широко цитираните твърдения от поддръжниците на флуорирането".
- На 23 юни 1973 г. в Холандия се забранява флуорирането след близо 20 години проучвания по въпроса. Германия също го отхвърля през 1971 г.

--------------------------------------------------------------------------------
Как се произвежда флуорът?
Флуоридите са основни отпадни продукти в алуминиевата промишленост и при производството на изкуствени торове.
До средата на 40-те години на нашия век флуоридите (съединения на флуора) са смятани за едни от най-опасните замърсители на околната среда. Още през 1850 г. флуоридни емисии от желязната и медната индустрия отравят хора и животни и унищожават реколтата.
Флуоридите, които се пускат в питейната вода, са замърсени с различни други токсични и/или канцерогенни метали и съединения с кумулативен ефект - алуминий, арсеник, радий!

--------------------------------------------------------------------------------
Криминална хроника
През 1958 г. СЗО (Световната Здравна Оорганизация към ООН) основава експертен комитет в Женева, който да проучва флуорирането. 5-има от 7-те му члена са негови яростни застъпници. Един - проф. Инвве Ериксон от Швеция е получил вече финансова субсидия от PHS (Службата за обществено здраве в Америка) и възнаграждения от шведската индустрия за зъбни пасти.
През февруари 1966 г. д-р Робърт Феликс, бивш директор на Националния институт по психично здраве в речта си "Как да се погрижим за и да се справим с екстремистите". предлага обяснението, че "всички противници на флуорирането са луди, по един или по друг начин". Той инструктирал поддръжниците на флуорирането "Как да разпознават и да се справят с различните категории опоненти". А д-р Артър Флеминг, бивш министър на здравеопазването, образованието и благосъстоянието заявява, че "ние имаме нужда от обучителна програма в училищата 365 дена в годината", а учениците "могат, когато си отидат вкъщи и седнат на масата да вечерят, също да говорят за това"!
На 23 юли 1969 г. СЗО подкрепя флуорирането на водата независимо от предупрежденията на г-н Пензо от италианската делегаци................................................
http://budha1.blog.bg/drugi/2014/01/09/izmamata-narechena-fluorna-profilaktika-2ch.1226585
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 5842
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #2 -: (Вторник) 11 Август 2015, 15:42 »

Ф Л У О Р Ъ Т - съзнателно ли ни требят?
http://paravankofivan1.blog.bg/technology/2015/08/09/f-l-u-o-r-y-t-syznatelno-li-ni-trebiat.1382567
Активен

bojinkata
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2016 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални