Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Флуорид  (Прочетена 1187 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 440

« -: (Понеделник) 28 Октомври 2013, 17:21 »

Педлагам а в тази тема да се обсъжда всичко за флуора и вредата от него.
Като за начало една статийка:
8 марки минерална вода могат да ни отровят! Вижте кои са!

http://pik.bg/8-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B0-news111641.html

Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7217
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #1 -: (Събота) 11 Януари 2014, 23:19 »

 Измама**, наречена „флуорна профилактика”2ч.
..................
Флуорът в пастите за зъби и в млякото в детските градини
Пасти за зъби без флуор има в аптеките. За да не дават на детето в в детската градина мляко с флуор, трябва да подпишете декларация
Използването на флуорида в добавка към вода и паста за зъби и мляко:
Учените и лекарите са установили, че флуоридите изключително лесно се предозират и довеждат до следните негативни ефекти:
• Скелетна флуороза. Това е болестно състояние, в резултат на натрупване на флуор в костите, правещи ги много слаби и чупливи.
• Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния прием на флуориди. Останалата част се натрупва в костите. САЩ (където водата се флуорира) е страната с най-висока честота на фрактури.
• Флуоридите причиняват артрит.
• Флуоридите са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Повече от 10 000 души умират на година от рак, дължащ се на флуориди.
• През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания, САЩ) признава, че до 80% от децата в райони с флуорирана вода имат зъбна флуороза - бели, жълти или кафяви петна по зъбите.
Храната и водата са достатъчно богати на естествени флуориди необходими за растежа на зъбите и тяхното изграждане.
Ползата от външният прием на флуор, дори и в дози считани за безопасни е спорна. Голяма част от научните изследвания показват, че добавянето на флуорид не предпазва зъбите на децата и възрастните.
ФлуорозаИз: Флуориране на водата
От април 1997 г. всички пасти за зъби в Канада трябва да имат предупредителен етикет, на който пише какво трябва да направи родителят ако детето погълне дори и незначително количество паста за зъби. А контейнерите, в които се търгува на едро и съхранява флуорирана паста за зъби, носят символа на изключителната токсичност - череп с кръстосани кости. Вероятно не сте се зачитали в опаковките на някои пасти за зъби, продавани у нас. На тях с много ситен шрифт пише: "Деца под 6 г. трябва да се наблюдават от възрастни и да ползват само количество, голямо колкото грахово зърно."
Всички безалкохолни напитки, правени с флуорирана вода, са опасни.

--------------------------------------------------------------------------------
Забранено в Европа
Флуорирането на водата е забранено или никога не се прилагало в:

Дания - забранено, Норвегия, Австрия, Франция, Холандия, Германия - забранено, Белгия, Финландия, Люксембург, Швеция - забранено, Северна Ирландия, Чехия и др.
Повече за позицията на властите в европейските държави
- В Дания флуорирането на водата се забранява през 1964 г.
- През 1972 г. след 11 години изследвания "Нобел медикъл инститют" се изказал срещу флуорирането и то било забранено в Швеция, като било обявено, че "няма валидни доказателства, които да подкрепят широко цитираните твърдения от поддръжниците на флуорирането".
- На 23 юни 1973 г. в Холандия се забранява флуорирането след близо 20 години проучвания по въпроса. Германия също го отхвърля през 1971 г.

--------------------------------------------------------------------------------
Как се произвежда флуорът?
Флуоридите са основни отпадни продукти в алуминиевата промишленост и при производството на изкуствени торове.
До средата на 40-те години на нашия век флуоридите (съединения на флуора) са смятани за едни от най-опасните замърсители на околната среда. Още през 1850 г. флуоридни емисии от желязната и медната индустрия отравят хора и животни и унищожават реколтата.
Флуоридите, които се пускат в питейната вода, са замърсени с различни други токсични и/или канцерогенни метали и съединения с кумулативен ефект - алуминий, арсеник, радий!

--------------------------------------------------------------------------------
Криминална хроника
През 1958 г. СЗО (Световната Здравна Оорганизация към ООН) основава експертен комитет в Женева, който да проучва флуорирането. 5-има от 7-те му члена са негови яростни застъпници. Един - проф. Инвве Ериксон от Швеция е получил вече финансова субсидия от PHS (Службата за обществено здраве в Америка) и възнаграждения от шведската индустрия за зъбни пасти.
През февруари 1966 г. д-р Робърт Феликс, бивш директор на Националния институт по психично здраве в речта си "Как да се погрижим за и да се справим с екстремистите". предлага обяснението, че "всички противници на флуорирането са луди, по един или по друг начин". Той инструктирал поддръжниците на флуорирането "Как да разпознават и да се справят с различните категории опоненти". А д-р Артър Флеминг, бивш министър на здравеопазването, образованието и благосъстоянието заявява, че "ние имаме нужда от обучителна програма в училищата 365 дена в годината", а учениците "могат, когато си отидат вкъщи и седнат на масата да вечерят, също да говорят за това"!
На 23 юли 1969 г. СЗО подкрепя флуорирането на водата независимо от предупрежденията на г-н Пензо от италианската делегаци................................................
http://budha1.blog.bg/drugi/2014/01/09/izmamata-narechena-fluorna-profilaktika-2ch.1226585
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7217
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #2 -: (Вторник) 11 Август 2015, 15:42 »

Ф Л У О Р Ъ Т - съзнателно ли ни требят?
http://paravankofivan1.blog.bg/technology/2015/08/09/f-l-u-o-r-y-t-syznatelno-li-ni-trebiat.1382567
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7217
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #3 -: (Понеделник) 12 Септември 2016, 13:52 »

ФЛУОРЪТ – ГОЛЯМАТА ЯДРЕНА ЗЪБНА ИЗМАМА
в. „Строго сектретно“ бр. 203, м.4.2012г.

д-р Михаил Тодоров

Колко често миете зъбите си дневно – един или два пъти. А колко често сте се замисляли какво съдържат зъбните пасти, които ползвате ден след ден, месец след месец, година след година…Навярно никога. Иначе щяхте да престанете да се миете с тях и да преминете към други технологии и методи.

Все повече учените твърдят, че  една от най-големите измами  спрямо човечеството е флуоризирането – зъбните пасти, водата,  наситена с флуорид (Fluoride). Мислим, че обогатяваме зъбния емайл с флуор, че запазваме нашите зъби здрави и красиви. Но ситуацията е обратната – става дума за измама.

Концерните отдавна стигнаха до извода, че най-добрия начин да се избавят от вредните промишлени производства е да ги продават на хората, които ще потребяват тези гадости. Едно от най-опасните глобални престъпления от този род е флуоризирането на водата и зъбните пасти на Запад.

Токсичните флуориди започнаха да се трупат в огромни количества при производството на атомните бомби в САЩ в рамките на „Проекта Манхатън“. В щата Ню Джърси на сметищата на концерна Дюпон се събираха планини от токсични флуориди, които се размиваха от дъждовете и попадаха в почвата. Растителността умря, както и всички домашни животни в района. Жителите започнаха срещу Дюпон съдебни дела. Тогава концерна нае юристи и лекари със задачата да намерят на флуора някакво „лечебно приложение“. В резултат се появи изсмуканата от техните пръсти фалшива теория, че флуорът укрепва зъбите. Концернът Дюпон излезе сух от съдебния иск и получи идеална възможност да се избави от токсичните отпадъци, продавайки ги за вътрешно потребление на американците.

Днес не само те, но и хиляди хора по земята пият с водата и ядат с пастите натриев флуорид, който досега не е предпазил зъбите на нито един човек. Единствента полза имаше Дюпон, който оттогава продава своите токсични отпадъци на цената на златото и чисти своите токсични сметища като ги прекарва през  организмите на милиарди хора по света. Повечето станции за флуоризиране на водата използват алуминиеви флуориди.  Алуминият е вреден за живия организъм. Той е отровен за бъбреците и практически не се извежда от организма, а се натрупва в човешкия мозък и предизвиква болестта на Алцхаймер, или по-просто казано преждевременен старчески маразъм. Флуоридът изпит с водата или от зъбната паста, бързо се поема от човешкия организъм и и се концентрира предимно в местата на натрупване на калция, тоест в костите и зъбите. Даже само 20-30 мг флуор дневно нарушава обмена на калция и в резултат  костите стават крехки и чупливи.

В началото на 80-те години беше открито, че флуорът стимулира ръста на костите, но предизвиква костно деформации. Бяха публикувани данни, че става дума и за  канцерогени. Една от лабораториите в САЩ  през 1988 г. публикува изследвания, от които се виждаше, че флуоридите превръщат нормалните клетки в ракови.

Изследванията на фирмата Procter & Gambel, показаха че флуора в питейната вода предизвиква генетични увреждания.  В тъканите на човека флуорът предизвиква хромозомни аберации, от които само в САЩ умират 50000 души годишно. Освен това беше доказана и връзката между флуора и преждевременното остаряване на организма, разрушението на колагена , тоест на съединителната тъкан,  на имунната сиситема и на генетиката и т.н.
Защо хората започната да добавят флуор във водата и зъбните пасти?Както обикновено става дума за огромни пари. В течение на десетилетие огромни рекламни кампании пропагандираха“ползата“ от флуорирането. Учените, които предупреждаваха, че това е лъжа, бяха уволнявани. И едва неотдавна някои от тях успяха да пробият информационната блокада и да публикуват резултатите от изследванията за вредата от натриевия флуорид и даже в стандартните дози.

Не е трудно да се досетим, че зъбните пасти, които най-широко са рекламирани, имат най-голямо съдържание на флуор. Какво да се прави? Най-простия отговор е, че даже при най-малко подозреие, че флуоридите са вредни, не трябва да се използват.

Можете да се вслушате в съветите на стоматолозите за безфлуорна профилактика на кариеса. Колкото по-малко захар се съдържа в храната, която ядем, толкова по-малко  време тя ще остава в устата и толкова по-малки ще  са количествата киселина, която изработват бактериите.

По-добре е да се използва не бяла захар, а фруктоза. Най-добре е захарта да се използва само от цели плодове, орехи, сухи плодове и т.н. Избягвайте и генетически модифицирания подсладител аспартам. Той е по-вреден и от захарта.

След приемане на богата на захар храна, почистете зъбите си с четка и конец или изплакнете устата. Вредно е да използвате сладки напитки в течение на дълго време. Ако се налага да пиете сладка вода, наприимер с мед, слет това колкото се може по-бързо почистете зъбите.

Препоръчва се да се чистят зъбите с конец и четка, но без флуоризирани пасти, след всяка храна.  При избора на паста търсете онези, които не съдържат флуор. По-добре е пастата с прополис или масло от чаено дърво.

Страните, които спряха или направо забраниха флуоризирането на водата са Австрия, Белгия, Китай, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Индия, Израел, Япония, Люксембург, Северна Ирландия, Норвегия, Шотландия и Швеция.

http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=203&aid=35

Ето още една статия по тази тема:

ФЛУОРЪТ БЛОКИРА ДЕЙНОСТТА НА ЕПИФИЗАТА (ТРЕТОТО ОКО, ОРГАНА НА ИНТУИЦИЯТА)
Веществата, които въздействат на епифизта се съдържат в много продукти – в храната и напитките, но най-вече в пастата за зъби. Тъй като чистим зъбите си вечер, тези вредни вещества остават в тялото ни да ни тровят през нощта. Става дума за флуора. Някои ще възразят, че той е полезен за зъбите, но той според учени не влияе върху зъбите, но се използва специално като блокатор на епифизата. Той е изцяло токсичен.

В книгата си “Инауки – рептилията в мен” румънската писателка Ариана Хава разказва една езотерична   легенда, според която  масовото отравяне с флуор е насочено срещу хората, родени след 1960 г. Легендата разказва, че по това време кармата на Земята  започнала да се очиства и по-развитите души  можели да се въплътят в децата, родени след тази година. Тези души  били при нас и преди това, но  в периода 1990-1996 г. е бил пикът на посещенията им. Тези души  могат да развият своите паранормални способности; но според легендата тези души били огромна заплаха за анунаките, тъй като възвишените  души можели да свалят маските им и да покажат истинското им лице. Анунаките направили изследвания  и стигнали до извода, че най-доброто средство да бъдат унищожени тези възвишени души е да гълтат всеки ден определени вещества. Тъй като не можели да накарат всички хора да гълтат таблетки, решили да отровят храната, която хората ядат всеки ден…

Не е сигурно какви реални корени има тази легенда, но ние сме свидетели как всеки ден ни тровят с отровни храни. Всяка година съдържанието на тези отрови в храните се увеличава.

До 1990 г. никой не е провеждал изследване за влиянието на флуора  върху епифизата, малката жлеза, разположена между двете мозъчни полукълба. Тя регулира отделянето на мелатонина – хормон, който помага да се регулира половата зрелост и защитава тялото от вредните ефекти, които свободните радикали оказват на мозъка.

Един от инициаторите за това изследване е д-р Дженифър Лук от университета Surrey в Англия. Тя доказва, че епифизата първа попада под ударите на флуора. Според изследването излишъкът от флуор в епифизата води до сериозни дисфункции, провокира ранно полово съзряване и намалява способността на организма да се бори със свободните радикали. Според това изследване флуорът може да провокира генетична промяна в плода по време на бременността и увеличава риска от рак. Много изследвния показват, че флуорът може да предизвика костен рак.

Най-лошото е, че на този факт никой не обръща внимание. Помислете си какво ще стане с индустрията, ако се появят резултати от изследвания, че той е токсичен!

На енергийно ниво епифизата отговаря за адаптацията на тялото към новите вибрационни параметри на земята.

Много производители флуорират водата, за да попълнят недостига му в нашия организъм. Но напоследък учени твърдят, че излишъкът от флуора е много по-опасен от недостига му.

Флуорът е елемент от вулканичен произход; в организма на животните и човека се съдържа в зъбната и костната тъкан.

Масовата реклама внушава, че недостигът на флуор е заплаха за организма, основно за зъбите.

В питейната вода постоянно се добавя флуор за профилактика на кариеса. Бяха необходими много години, за да стане ясно, че добавянето на флуор в храната не предпзва от карис; основната причина за кариеса е неправилното хранене.

Неконтролираната употр*ба на флуор не ликвидира проблема с кариеса, но е опасност за здравето, тъй като той разрушава катализата – групата ферменти, които защитават организма от вредното въздействие на свободните радикали. Свободните радикали разрушават клетките, заплашват целостта на ДНК и предизвикват мутации във възпроизводството на клетките. Верижната реакция от клетъчни мутации може да предизвика образуването на ракови тумори.

Научни изследвания доказаха, че съществува връзка между синдрома на Даун и флуорирането на водата, тъй като някои ферменти на мозъка са чувствителни към инхибиращото въздействие на излишъка от флуор. Бременните жени са най-застрашени, защото излишъкът от флуор от питейната вода прониква в кръвта на майката, а оттам – в кръвта на зародиша.

Флуорирането на водата се извършва с добавянето на натриев флуорид, който е много токсичен за организма. Но тази процедура е още много разпространена в света. Всеки от нас трябва сам да се предпази от вредното влияние на флуора.

Първо се информирайте дали вашата питейна вода е флуорирана. Ако е положителен отговорът, избягвайте:

Приготвянето на храна в алуминиеви съдове, тъй като флуорът се свързва с алуминия и образува опасно съединение с него.
Приготвянето на чай с вода от чешмата, тъй като чаят съдържа високи нива на флуор.
Не пийте сода, кока-кола и други напитки в метални кути или дори в бутилки, ако няма надпис «не съдържа флуор».
Не приготвяйте детска храна с вода от чешмата.
Бременните жени да не пият вода  от крана.
Не поливайте плодовете и зеленчуците, които отглеждате, с вода от крана. Тъй като тя съдържа натриев флуорид, той се натрупва в почвата и съответно минава в плодовете и зеленчуците.
Флуорираната вода е противопоказна при следните заболявния:

– диабет

– нарушена функция на щитовидната жлеза

– артрит

– бъбречни заболявания

– сърдечни заболявания

– болести на пикочния мехур и пикочно-половата система

– чупливост на костите и остеопороза

– аллергии

– хормонални нарушения

– нервни заболявания.

Активен

bojinkata
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални