Страници: 1 ... 29 30 [31] 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За любовта  (Прочетена 26873 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #450 -: (Събота) 28 Септември 2013, 21:16 »

Ирония  е  права  за  егото,  то  е  нашата  индивидуалност,  то  е  нещото  което  ни  прави  индивидуални  личности.  Без  его  сме  просто  зомбита.  Егото  не  създава  ценности,  не  определя  приоритети,  егото  е  предан  изпълнител  който  иска  господаря  му  (съзнанието)  да  е  по по  най  във  всяка  една  ситуация.  Ценностите  и  приоритетите  ги  определя  съзнанието  и  насочвайки  вниманието  в  една  или  друга  посока  задава  задачи  на  ЕГОТО  
       Любовта,  Ирония,  не  е  нещо  което зависи  от  нас,  тя  просто  идва  без  да  пита,  тя  любовта  не  разпалва  страсти  не  е  нещо  бурно  разтърсващо  или   каквато  се  сещаш  бурна  емоция,  истинската  любов  е  тиха  и  предразполага  към  спокойствие.  Просто  ти  е  хубаво  и  спокойно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1    
Егото /инкарнационното ни човешко его/ е много необходимо за целите на инкарнацията ни. Но без его не ставаме "зомбита"...Защото зомбито е нещо без собствена воля и индивидуалност. Когато хората починат и "падне завесата на представлението живот", човешкото им его постепенно /или веднага/ се разпада. Но изчезването на човешкото им его не прави починалите зомбита, а безсмъртни индивидуалности. Т.е. отново /дори и без човешкото ни его/ ние сме индивидуалности, различни един от друг, всеки със собствена отделна монада.
Егото /човешкото инкарнационно его/ много може да влияе на приоритетите на човека! Влияейки именно на инкарнационното съзнание, което насочва вниманието на човека.
И за "любовта"... Grin ...Ако беше така както ти казваш: че това хубаво и спокойно чувство, което изпитваш /в случая към жена си/ е Любов, то би трябвало да можеш да го изпитваш и към всяка друга на нейното място..../Любовта е такава - тя е една към всички/...А то не е такааааа....И какво излиза? Излиза, че към партньора си изпитваме егоистични чувства нямащи нищо общо с Любовта. Его. Чисто его и нищо повече. Обаче замазано и замаскирано его... Wink
« Последна редакция: (Събота) 28 Септември 2013, 21:21 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #451 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 06:36 »

 Smiley
И за "любовта"... Grin ...Ако беше така както ти казваш: че това хубаво и спокойно чувство ....

Неможеш да го разбереш щот си млада още и хормона те пере здраво в главицата  Wink ( извинявам се за грубия израз но това е самата истина) .

П.С.Някои до края на живота си немогат да го разберат  Grin.
 hi
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #452 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 08:17 »

Олд, мога да го разбера, виждала съм го при някои двойки, схващам как се чувстват хората един с друг когато си отиде тръпката на привличането и останат дълбоките коловози на общото им съжителство да ги свързват...Разбирам го. Точно така е както го описва Митко като усещане е.
НО!!! Едно голямо "НО!!!": това не е Любов. Това си е его-връзка между хората. Това само казвам. Защото в поста на Митко се прокарва идеята, че видиш ли, физическото привличане е его, а връзката между партньорите след приключване на физическото привличане /или в случаите когато връзката е изобщо зачената без физическо привличане/ било Любов...Е, да , ама не. И второто е его, както и първото. Изобщо: в човешките връзки 99,9% е его! И е нормално да е така, докато сме тук.
Иначе си прав, че някои хора си ги "пере хормона" до гроб. Не съм сигурна, че става дума само за физически хормон и химическо привличане, възможно е да е и още нещо, някаква програма в душата на човека...
За мен има два вида връзки между мъжете и жените:
1/с приоритет към тръпката /била тя физическа, емоционална или комбинация от двете/
2/с приоритет към ползите /прагматично-хладнокръвна и пресметлива/
В първия случай поемаш риска да се натресеш на безотговорен към теб човек. Летиш, но не е ясно как ще се приземиш... Grin...Във втория вариант пък ти се налага да правиш секс с партньор, който не предизвиква в теб тръпка, само защото си решил да "теглите заедно ралото на живота"...Т.е.отново си в компромис със себе си и няма как да изпитваш пълно удовлетворение.
Често към втория вариант се прибягва след като си си изпатил от последствията на първия вариант... Grin
Нито само първият вариант е вариант, нито само вторият. И нито едното е Любов, нито другото. Това казвам.
 hi
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #453 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 11:46 »

Бе ква любов,при днешното човешко състояние..
Па и не само от днес..Старите хора отдавна са казали,че без пари и "мама на тате не дава"!

Единственото чувство което бих сложила най-близко до "любовта",е онова между родител и дете..Но и то е само бегъл нюанс,на извечния динамис..
Активен
Неактивен ironia
Hero Member
*****
Публикации: 523

« Отговор #454 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 13:28 »

Добре де, вие четете ли си какво пишете, след като го напишете.

Интерпретирам по смисъл, и съм в пълен шок от вида егрегорска логика, по която е изведено нещо.
Като умрем нямаме Его. Но не сме зомбита.   Huh?
Просто сме си трупове без Его. Но Внимание! не сме зомбита!
За неразбралите, като ти се изпари Его-то не си зомби, а си мъртъв. Надявам се е ясно!

Митко, за Съзнанието и задачите съм съгласна, но направо се изненадвам как Олд-а не те е попитал, каква е разликата между Съзнание и Его, Его и Дух, Душа и Его?

Т.е. както и да се отговори, Его-то е много определящо в оформянето на ценностите и подреждането или класирането на приоритетите.
Дори в Любовта е определящо. Но не като да пречи, щото разбираш ли единствено и само мога да проявявам Его спрямо обекта на любовта си и поради това, любовта ми не е... онази чистата и безусловната- а по начин по който знаеш, че си заслужава и искаш да заслужиш и да имаш нечия любов, респективно да отговориш реципрочно или понеблизко като емоция и мислене.

И нека Любовта да имам право, да си я разбирам както аз преценя, без да ми се налага някаква теза : тя не е ... слон, но е жираф.
Ок. Който се чувства пълноценен като обича спокойно и тихо нека така да предразполага към спокойствие и приема това за Любов.
Аз казах/написах че за мен това е емоция като всяка друга. По-силна и по-разрушаваща, защото в определени моменти се слива с други емоции и си става Буря/Сблъсък- между желанието да се отдадеш и това да останеш далече и отстрани.

Любов без его е като свирка без топче ... Cool /това е асоциация от вица за Марко Тотев. Летяли в един самолет и по едно време двигателя се разваля и пилота съобщава: Уважаеми пътници, намираме се над океан пълен с акули, единственото,което можем да направим е да ви раздадем свирки, с които да разпъждате акулите. И Марко Тотев казал на седящия до него: или свирката ще ми е без топче или акулата ми ще е глуха!/
Активен

"Няма радост на света, която да замени радостта, която ти е отнета" Байрон
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #455 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 14:17 »

И като умреш имаш его..Освен това,като умреш си труп,само ако се индетифицираш с трупа Grin
Егото е  онова,което се явява събирателна на всички материални тела,които е облякла монадата.То е това,което спомага да се сформира единна личност,в противен случай бихме били шизофреници..
Разпада на физическото тяло,не значи немедлен разпад и на останалите тела.
 

Любов без его е чиста любов.Универсална.
Нещо като свирката за кучетата..Тя няма топче!!!!!!!!!!!
Активен
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #456 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 16:29 »

Ирония,
началните ти параметри на разсъжденията не са точни/пълни. Затова стигаш до тия изводи.
Някой каза остава "истинската ти същност", но не е достатъчно като изяснение.

Там е работата, че ако човек е без его не е задължително да става зомби. Не е задължително и да няма любов и цел.
Ако човек няма его, остава божествената частица у него. И божествената мотивация да твори/ да се осъществи / да изпълни целта си (по-точно божествената цел за теб лично).
От това непременно не следва, че ще трябва да започне да лиже задниците на фарисеите, и да се чувства нисш и жалък, както съветваха други съфорумци.
Не следва и да се превърне в хипи и безгръбначно, без цел и посока. Нима това е била целта на Бог за твоето тяло/личност?

Там е работата, че много еКзотерика се изсипа през последните години. Много "знаещи" и малко контрол и помощ от по-мъдри хора. И интерпретациите станаха, меко казано ... разни ...

Там е работата, че много хора искат да надскочат нивото си (от чист егоизъм) и искат още сега да се изчистят от егото си и да засияят с божественото си ядро.
Но това изисква планини от шлайфане и работа. А те чели, че ставало лесно.
И какво правят.
Вместо да изчистят егото, те го заместват с интровертно (духовно) его. "Аз съм еди къв си, еди кво си, супер пре-велик .. и тн ..."
И се превръщат в едни конфликтни личности. С премного еКстровертно и иНтровертно его, които си противоречат и влизат в конфликти. Отделно негативност и страхове (които са пак към егото). И те рекламират тая форма като извън егова и свръх божествена. А истината е, че божествената частица се е свила в ъгъла и е затулена отвсякъде. Не и се дава дъх да гъкне. Естествено, че ще са зомбита, ще си даряват вещите на всеки срещнат и ще си даряват времето и енергията на всеки срещнат. Те са задушили божественото ядро (с духовното си его) и не умеят да го слушат. От там нямат идея за истинската си ЦЕЛ (като личности) и истинската си СТОЙНОСТ. А от там и себеуважението го няма. И върлува идеята, че ако нямаш его, ще си готов веднага да умреш. Но ако имаш да изпълняваш сериозна (божествена) цел, тогава не само, че няма да искаш да умираш, но ще си пазиш живота, доста сериозно.

Просто с твърдението "като няма Его, ставам зомби или пък нищо" се изключва по дефиниция божественото начало и божествената цел в човек. Както и доверието към Бог, за това, че ще ни пази (когато е необходимо). Това си е твърдо 100% материалистично и атеистично мислене.
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #457 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 16:47 »

 Smiley
Tangrata  hi
Мислех пак да пиша по темата,но щях да бъда груб като камък.Оказва се в наше време, че е най трудно да бъдеш себе си.И то такъв, какъвто си,без маските/егото.Така ли не разбрахте че живота не се чете,а се живее!!!Докато гледате на живота през бинокъла на четеното,любов-може, ама през крив макарон.
 hi
П.с. Егото е просто нездрав мерак/желание,и следва -внимавай какво желаеш/пожелаваш.
Егоист,означава затворен човек,а той не може да общува с нищо около него.Егото е същото,ползвате ли тази дума,така се бетонирвате,и после другите ви виновни.Да ама не.
Живота в същността си е, да можем да живеем всички заедно,е не е лесно защото трябва и да запазим своята уникалност жива и творяща заедно с другите.
« Последна редакция: (Неделя) 29 Септември 2013, 16:54 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #458 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 17:18 »

1. Егото е същото,ползвате ли тази дума,така се бетонирвате,и после другите ви виновни.Да ама не.
2.Живота в същността си е, да можем да живеем всички заедно,е не е лесно защото трябва и да запазим своята уникалност жива и творяща заедно с другите.

 Grin
1.Меандре ша ма прощаваш ама аз си любя егото  Grin.
2.Това второто има истина и е арно  drinks.
 hi

 Grin
1.Любов без его е чиста любов.Универсална.
2.Нещо като свирката за кучетата..Тя няма топче!!!!!!!!!!!

1.Тъй като се разбрахме че живот без его не съществува, логично е да няма чиста любов, значи има само "мръсна любов"  Grin.
2.То и свирката за хора няма топче  Grin.
 Grin
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #459 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 21:59 »


Просто с твърдението "като няма Его, ставам зомби или пък нищо" се изключва по дефиниция божественото начало и божествената цел в човек. Както и доверието към Бог, за това, че ще ни пази (когато е необходимо). Това си е твърдо 100% материалистично и атеистично мислене.
       Тангра,  
         Имаме  два  вида  Его  насочено  навън  и  насочено  навътре,  едното  иска  от  другите,  а  другото  иска  от  нас  самите.  Егото  не  създава  ценности  и  приоритети  (повтарям  се),  то  ги  изпълнява  и  винаги  целта  е  една  и  съща  -  да  превръща  личността  в  лидер  съхранявайки  уникалността  на  душата.  Средството  с  което  оперира  Егото  е  волята!   Мъжкото  его - Аз  победих!!!!!!    Женското  его - Аз  оцелях!!!!!
        Зомби =  безволев  човек, тоест  нищо
    
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #460 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 22:07 »

Да Митко,прав си.

Мисля,че егото е изключително необходимо за правилното функциониране на човека,и може да бъде доста здравословно за нас.

Което не значи,че то трябва да бъде шефа.
Напротив.
Но целта не е елиминиране и разграждане на егото.
Целта е егото да бъде подчинено и впрегнато от Духа или неговата манифестация която наричаме Душа.
За хиляден път ще обясня значението на думата Его.

Его=АЗ.

Ако нямате собствено(инкарнационно аз),е тогава вече говорим за"зомби"..Индивид без своя Аз и всичките съпътстващи го процеси...
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #461 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 22:45 »Его=АЗ.

Ако нямате собствено(инкарнационно аз),е тогава вече говорим за"зомби"..Индивид без своя Аз и всичките съпътстващи го процеси...

      Добър  слуга,  но  лош  господар!
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #462 -: (Неделя) 29 Септември 2013, 22:49 »

Митко,как мислиш,след смъртта имаме ли его?
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #463 -: (Събота) 14 Декември 2013, 18:38 »

Преди малко даваха интервю със старци и им зададоха въпрос, вие обичате ли се, репортерката очакваше да кажат ооо цял живот, а лелката първо погледна съпруга си и се изцепи, абе за ква любов и обич ми говориш ...  Grin.
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #464 -: (Неделя) 11 Май 2014, 08:49 »

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10246409_704363316289104_3260232997793120395_n.jpg
За любовта


 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Активен

Страници: 1 ... 29 30 [31] 32   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални