Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Връзки към други измерения  (Прочетена 7813 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #15 -: (Вторник) 12 Март 2013, 00:34 »

Цитат
Йехова не преувеличава в случая, защото споменатото в библията има конкретна цел, и това е безопасното изправяне пред Граала. Изправянето пред Граала е библейската норма за всичко. Тъй като граалът притежава много мощно лъчение, характерно за онова на черната дупка (защото той представлява синтетична черна дупка), а онези, в чиито ръце е бил, не са били ни най-малко цивилизовани или започнати с технологиите, е трябвало да се поддържа невероятна хигиена, както и да се вземат сложни защитни мерки с мижави подръчни средства, поради липса на адекватна екранираща технология.

Откланям се малко от темета, като стана въпрос за скинията, но ме заитригува каква роля в случая  играе изливането на  кръв върху тази технология....?!?....нещо ми се губи
Когато някой израилтянин извършил грях, можел да получи прошка, като принесе в жертва животно, с чиято кръв трябвало да бъде поръсен олтарът в скинията. Технология....кръв...?!?

Левит 17:11

11 Защото животът на тялото е в кръвта, която Аз ви дадох, за да правите умилостивение на жертвеника за душите си; защото кръвта е, която по силата на живота, който е в нея, прави умилостивение.
 
            Светото причастие - Евхаристия, не припокрива ли и двата обряда, свързани със Скинията: хляба и кръвта? 
            Какво казва Сина Човешки:
"Аз съм хлябът на живота. Бащите ви ядоха мана в пустинята, и умряха; а хлябът, който слиза от небето, е такъв, че който яде от него, не ще умре. Аз съм живият хляб, слязъл от небето; който яде от тоя хляб, ще живее вовеки; а хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът, която ще отдам за живота на света. Тогава иудеите се запрепираха помежду си, думайки: как може Той да ни даде плътта Си да ядем? А Иисус им рече: истина, истина ви казвам: ако не ядете плътта на Сина Човечески и не пиете кръвта Му, не ще имате в себе си живот. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има живот вечен, и Аз ще го възкреся в последния ден. Защото плътта Ми е наистина храна, и кръвта Ми е наистина питие. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, пребъдва в Мене, и Аз в него. Както Мене е пратил живият Отец, и Аз живея чрез Отца, тъй и който Мене яде, ще живее чрез Мене. Този е хлябът, слязъл от небето. Не както бащите ви ядоха маната и умряха: който яде тоя хляб, ще живее вовеки" (Иоан 6:48-58).
Ето смисъла и Пътя към "други измерения"...
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #16 -: (Вторник) 12 Март 2013, 10:09 »

  Според казаното от теб, Форум - Граала не освещава ли тялото, потдържайки неговото безсмъртие? - Не е ли това причината да бъде издирван?
Темата не е за Граала, инак бих те питала, какво представлява според теб Граала, но да не откланям темата.


Граалът е синтетична черна дупка.

Grin
Оппалаа, набарах ва.Аре ся шушнете как са мерят тия измерения,отдавна ми е мерак да разбера,ма само се приказва за тях без да се  знае как се мерят.Слушам ви. Laugh
 hi


Черната дупка, meander, е... геометрична пространствена леща... чрез призмата на която можеш да преведеш твоето полево съществуване на езика на различно измерение. И това е най-добрия начин, по който съм успявал да го кажа с думи до сега. Не може да се сърфира за подчератните понятия, защото са словосъчетания, които току-що сглобих, обяснението на всяко заслужава своя отделна тема и няма да се отклонявам.Черната дупка поглъща разни неща, и едновременно с това излъчва сумати други неща. Става дума за голямо множество от агрегатни състояния на енергията(материята), затова тя е най-мощния вариант на така-наречената "свободна енергия"(free energy), който ни е познат за сега. Тя е енергийният източник на съвсем всяко нещо. Извличането на енергия от черна дупка се нарича извличане на енергия от "вакуума"(въпреки че изразът не е смислово правилен, той е лексикалното название на този метод за сега), извличането на енергия от пространството се казва, когато се извлича безкрайна енергия от материята (защото атомът е черна дупка). Извличането на енергия "свише" представлява извличане на енергия не "свише", ами от сърцето. Защото вътре, в телесния орган на сърцето, има миниатюрна, реално същестувваща (не теоретична) черна дупка, и това е известно на науката. Оттам идва духовната/личната и всякаква друга сила, която на този план човек може да има.


Тоест, mila, най-важното нещо в Сътворението са връзките между различните му части. И черната дупка е, философски казано, портал към вътрешните взаимовръзки на Сътворението.

Слънцето е черна дупка. И всъщност не е огнено, а е черно и студено... Доказателствата за това, дезинформацията, фактологическата основа и прочие може да се съберат в една нова, голяма тема, затова няма да пояснявам това в този момент тук.След тези уточнения, можем да кажем, че Граалът е контролирано, синтетично, изкуствено слънце (черна дупка). КИВОТЪТ е най-доброто екраниране на зловредните радиационни емисии, което е могло да бъде направено с подръчните материали и технологическото равнище на хората от онова време.

Кивотът, според принципа на своя строеж, както е описано в библията, е оргонен акумулатор (това е нещо, с което се е занимавал Вилхемл Райх, ако някой иска да се задълбочи). Синтетичното слънце/черна дупка (Граалът) се помещава вътре в тази кутия, затова това е единственият начин енергията на този енергоизточник да бъде утилизирана и използвана за конкретна работа.

Синтетичната черна дупка/слънце, поради множеството от различни енергийни еманации, реагира с всичко познато наоколо. Тъкмо понеже тя представлява пространствено отчуждаване спрямо измерението, в което се намира (в случая трето).

Тези неща е нямало как да бъдат обяснени на хората по онова време. Те най-добре биха го разбрали под формата на канони, правила на поведение, ритуали и прочие - тоест религиозно облечен лабораторен протокол за безопасност. И точно под такава форма са им били предадени инструкциите за безопасност и работа с тази технология.

И така... синтетичната черна дупка/слънце освещава тялото и го прави безсмъртно, защото енергийните еманации от енергоизточника правят процеса на стареене неактуален. Но той не е бил издирван за това, защото има мнооооого други, впечатляващи и мощни приложения, пред които липсата на стареене бледнее.
Първоначално Кивотът (с Граала в него), се е намирал в ръцете на египтяните и техните свещеници, които са ползвали този енергоизточник за всякакви неща, и се е помещавал в пирамидата на Хеопс. След като евреите го открадват от ръцете на египтяните (чрез вътрешен човек на висока позиция), египет, разбира се, почва да върви към упадъка си.


Както казах, stella, технологичното ниво на човечеството над земната повърхност... на практика не е имало такова. На всичкото отгоре те не са имали достатъчно знания и разбиране за света, не е имало начин да им се обясни кое какво е и да им се обяснят взаимовръзките между отделните елементи. А пък е било наложително тази технология да бъде предадена в нечии ръце и използвана. Затова са им били дадени канони в религиозна форма, описващи един правилник за експлоатация и безопасност.
Всяко едно нещо е било използвано колкото се може по-наготово. Кръвта не е била използвана в качеството си на кръв.... не в онзи качествен смисъл, който влагаме днес в нея. Тя е била използвана поради съдържащите се в нея химични съединения и вещества, които човечеството не е могло да репликира или извлече по никой друг начин.

Въпросът е във формата и природата на червените кръвни телца, които действат не толкова химически, колкото като електро-магнитни кондензатори (и кондензатори не само за ел.магнитна енергия, а и други енергии).
Можело е йехова да каже на евреите да направят златна електрическа намотка и да го докарат на кондензатор, но не е имало как да им каже, че са нужни няколко десетки хиляди микроскопични нано-кондензаторни тела, плюс определени електролитни плазмени разтвори. Най-близкото, готово нещо около тях, което са могли да използват с приблизителен успех, е била кръвта, защото тя представлява точно това.

Това е набързо и само в общи линии....

А и... както казах... черната дупка в сърцето работи именно с кръвта. Кръвта на тялото е измислена специално, за да удовлетворява технологичните изисквания за утилизиране на този енергоизточник на биологично ниво. Но да не се отклонявам.


П.П.

Но искам да спомена и друго, по повод чия кръв чия е.


Когато става ясно, че най-удачния вариант на принц EA [еа] е да избяга в изгнание от разрастващия се конфликт на Ериду (Земята), той е искал хем да запази своето собственичество върху най-добрия си проект до сега (хибридизирането на "зверовете"(ADAPA[адапа]) - тоест, човека), хем да не остави този ценен проект в ръцете на своите политически опоненти.
Затова, преди да се оттегли, той прави две неща. Едното е представянето в проекта на така-наречения "Дар на перото", за който тук на места се споменава... и второто е да представи своята СОБСТВЕНА кръв в човека.


Ако принадлежиш към сирианския кутурен кръг, единствения ти шанс твоето поколение да бъдат легитимни престолонаследници в Империята, е те да са от плод на теб и принцеса от Орион (която е с чиста рептилска кръв, директна дъщеря на царицата). Към всеки сириански политически управник е била прибавяна орионска принцеса. Не като задължителна жена, а като политически "съветник", защото всяка една орионска принцеса има вродена телепатична връзка с майка си (царицата на Империята). С това царицата упражнява своя политически контрол над грамадното тяло на Империята и йерархичната му стълбица.

Орионската принцеса, дадена за съветник на принц ЕА, се казвала NINHURSAG [нинхурсаг]. Като съветник, тя е била подчинена на ЕА.


Така, преди да се оттегли в изгнание (за да избяга от политическите последствия за себе си), ЕА прави хибрид между своята кръв (сирианска кръв) и кръвта на Нинхурсаг (орионска царствена кръв), и актуализира последната версия на Aдапа-зверовете с нея.
По този начин той заформя нестихващия оттогава-насетне скандал, че на практика всеки един човек е легитимен престолонаследник на Империята, стига да предяви искане за това си право. Това е и в основата на всички исторически драми в човешката история, свързана с кръвта, наследството, размиването или запазването на родове и прочие.
« Последна редакция: (Вторник) 12 Март 2013, 10:20 от форум » Активен

Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #17 -: (Вторник) 12 Март 2013, 10:53 »

Форумчо трябва да ни светне от кое измерение черпи това инфо.  Grin

Слънцето било черна дупка. hehe3
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #18 -: (Вторник) 12 Март 2013, 10:56 »

  Разбрах казаното от теб, Форум! Интересно ми е  мнението ти за Обществото Туле и отношението към  Черното слънце...безсмъртието, в частност Граала. Също стремежа на това общество да развива именно технологии за преход в '.др.измерения', предполагам на принципа на това, за което пишеш. Ако се налага нека отворим нова тема, за това, което пишеш.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #19 -: (Вторник) 12 Март 2013, 12:55 »

 Разбрах казаното от теб, Форум! Интересно ми е  мнението ти за Обществото Туле и отношението към  Черното слънце...безсмъртието, в частност Граала. Също стремежа на това общество да развива именно технологии за преход в '.др.измерения', предполагам на принципа на това, за което пишеш. Ако се налага нека отворим нова тема, за това, което пишеш.

Точно така : )

Имам план за някаква такава тема.. и предвиждах да е обвързано с личната страница на Psyhea, тъй като тя сакяш би се поинтересувала от всичко останало, което този въпрос изисква като информация и допълнения за своето разглеждане.


Иначе връзките са точно такива - става дума за нацистката космогония (нацистите (обществото Туле) все пак са имали достъп до космоса преди въобще да почне войната), за "Теорията за световния лед" на Ханс Хьорбигер, от който водят началото си както Аненербе, така представата им за Черното слънце. Той също така е бил съвременник на Джон Кийли, чиито трудове са съдбоносни за човечеството от 19ти век нататък.

По-късно, когато Шаубергер започва да се докосва до левитацията и безкрайната енергия, чрез задълбочаването си в природата на водата, въздуха и торсионните полета, нацистите многократно го канят да се присъедини към нацисткото научно общество, но той отказва. В отговор семейството му е било затворено в концентрационен лагер (не са имали нищо общо с евреите) и Шаубергер е бил принуден от Хитлер да започне да работи за нацисткото правителство под смъртна заплаха за него и останалите. Така развива доста неща за нацистите, и неговия почерк се разпознава и в обществото на Камбаната, както и в онези на Черното слънце и в Аненербе.
За информация на kalan, която така и не разбирам какво търси в този форум, това, че слънцето е черна дупка в момента е научен факт и наградиха човека с отличие по физика и математика.
Активен

Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #20 -: (Вторник) 12 Март 2013, 12:59 »

   форум!
Благодарности, за това, което сподели! Ще споделя, защо те питах, дори да бъде сметнато за странно.
 През 2008, към края на лятото имах следния сън:
Намирам се на път, всред полето, отдясно телена ограда, на ниска височинка, по самия път, духа студен вятър, из мъгла срещу мен се появява мъж, казва ми:"Аз съм Михаил. Трябва бързо да отлетиш на югоизток и да поставиш там това..Побързай" и сложи в ръцете ми една малка пирамида с размер на страна на основата, колкото педя, напълно черна на цвят, с матов отенак, от материал, който имаш чувството, че поглъща, сякаш можеш да пипнеш 'вътре'. След като ми даде този предмет  изчезна, а аз си мислех, че вятъра е силен и трудно ще летя на югоизток и се озовах в същия миг в някакво летателно средство, подобно на самолет, но с форма на *уршум, напълно невидимо, което сякаш летеше 'безкрайно във времето и все пак имаше посока', вътре видях: Хитлер, имаше странни същества от 'друг вид', всички те празнуваха, радваха се на някаква победа..летяха към Латинска Америка, всички пиеха някакво питие, насипвано от общ съд. Хитлер говореше с една жена, с огромна коса свита на кок върху главата, бе на около 50 год, видимо запазена, която в ръцете си държеше бебе, което ми се видя напълно странно, бе съвършенно бяло, нямаше косми по главата и имаше резка на опашната кост, като шев, помислих си, че е било с опашка, в последствие отстранена, Хитлер се радваше на бебето. С жената се поздравяваха,  че изглеждат млади.Те не ме виждаха, както и си мислеха, че те не се виждат...сякаш стояха там от дълго...
 Миналата година чак се сетих да изровя инфо за Хитлер и окултните му намерения... Жената от съня ми, припознах  в на една от кръга Туле.. Мария Орсич.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #21 -: (Вторник) 12 Март 2013, 13:11 »

Не съм от хората, които се занимават с това кюше на информацията, но, да - звучи интересно и странно.

Любопитен факт в тази връзка е, че Ханс Хьорбигер съставя своята Теория за световния лед след като имал сън за космоса, а пък Шаубергер прави основните си прозрения за водата като седи в гората (защото е родствен горски) и се онася и заспива, гледайки течащата вода.
Активен

Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #22 -: (Вторник) 12 Март 2013, 13:40 »

 форум, наистина ще е добре да има тема за гореизложеното от теб. Липсват ми познания, свързани с Физика, а в случая имам чувството, че 'материята', за която говоря е с минимално съприкосновение-триене. Или при допир има моментна физична възвръщаемост, чувство за сливане с този, който държи въпросния предмет. Казвам това, търсейки отговори за себе си. Не знам дали съм ясна.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #23 -: (Вторник) 12 Март 2013, 14:18 »

форум, наистина ще е добре да има тема за гореизложеното от теб. Липсват ми познания, свързани с Физика, а в случая имам чувството, че 'материята', за която говоря е с минимално съприкосновение-триене. Или при допир има моментна физична възвръщаемост, чувство за сливане с този, който държи въпросния предмет. Казвам това, търсейки отговори за себе си. Не знам дали съм ясна.

Не забравяй, че в контекста на съня ти си различна материя от познатата в будно състояние, така че риакцията към геометричните форми също ще е различна.
Активен

Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #24 -: (Вторник) 12 Март 2013, 14:34 »

  форум, имаш право. Но винаги има едно ясно усещане кое какво е, дори при пръв опит да е трудно за обяснение. Както и да е, да не спамя по темата.
Ето нещо подобно на това, което имах предвид като усещане,  което наричам 'минимално триене' ... може би при по-сериозен анализ, ще ми се изясни. И при корекция от страна на съфорумниците. Ето:
Хармоничен осцилатор:
Oсцилаторът създава (генерира) трептения, чрез въздействие по определен начин, върху тяло с една или повече степени на свобода в определена среда. В резултат на това движението, което се повтаря през равни интервали от време и тялото се връща в изходната си позиция, се нарича периодично. Математическият модел на такива осцилации се описва чрез тригонометричните функции синус и косинус. В математиката тези функции се наричат "хармонични" - затова и движението на такива тела предизвикано от осцилатора, се нарича хармонично.

"Хармоничен осцилатор" в класическата механика се нарича всяка система, която при отместване от нейното равновесно положение изпитва сила, възвръщаща я към равновесното положение.

Нашият свят е пълен с примери на хармонично движение:

    - трептенията на струните на музикалните инструменти, движението на махалото, движението на въздушните молекули при преминаване на звукова вълна.
    - електронните музикални инструменти чрез електрически генератори на трептения синтезират звук - например при адитивния синтез се сумират множество синусоидални трептения, за да се получи крайният звук, а при субтрактивния (най-евтин и най-често използван при аналоговите синтове), осцилаторите генерират правоъгълен, триъгълен или трионообразен електрически сигнал (тъй като са богати на хармоници), като се пускат през филтри, които изрязват част от хармониците и така се оформя специфичен тембър. Друга информация за осцилаторите - има и така наречените Low Frequency Oscilators (LFO), които генерират честоти под 10 Hz и са нечуваеми за човешкото ухо - те служат за контролиране на параметрите на звука, получен например при субтрактивния синтез - може да контролират амплитудата на сигнала по синусоидален закон, при който да се получи тремоло ефект или честотата, след което ще се получи вибрато или пък честотата на срез на филтрите, когато се получава така наречения "sweep" ефект.

... да не копирам, от wikipedia е цитата
Но в същността си отново опираме до хармоничната настройка..., за което иначе се дават указания, под форма на Закони и др.
Активен
Неактивен stella
Restricted
*
Публикации: 87

« Отговор #25 -: (Вторник) 12 Март 2013, 15:10 »

Цитат
Първоначално Кивотът (с Граала в него), се е намирал в ръцете на египтяните и техните свещеници, които са ползвали този енергоизточник за всякакви неща, и се е помещавал в пирамидата на Хеопс. След като евреите го открадват от ръцете на египтяните (чрез вътрешен човек на висока позиция), египет, разбира се, почва да върви към упадъка си.

Отново навлизам в друга тема и  ако преценят админите да я преместя, но форум много ми помага да разнищя за себе си една голяма мистерия. Няма как обаче да се стигне до истинита без да ползувам цитати от библията, като достоверност как са се случвали събитията, а и това ми е целта. Разбира се трябва да отворя поне още 10 теми за да разгледам всеки един въпрос по отделно, а не разполагам с толкова време.
Като една от най-важните  мисля че трябва да бъде за Заупокойният култ на мъртвите в Египет - балсамирането, запазването на материята ...и в същото време да се съпоставят нещата с тези за които писах в по горните си постове.
Изводът до който стигнах е, че истинският месия на евреите, който чакат е  именно Рамзес II. Toва разбира се е мое лично изследване, базирано на прочетено и преживяно.

Ще започна и с някой доказателства от Библията как точно и от какво е направена скинията. Първо искам да припомня, че когато израелтяните напускат Египет, Йехова им казва всеки да вземи от египтяните, каквото може....злато, сапфири...камъни....и ето как започва градежа на скинията.

Изход 26 1-37

1 При това, да направиш скинията от десет завеси от препреден висон, и от синя, морава и червена материя; на тях да навезеш изкусно изработени херувими.   
2 Дължината на всяка завеса да бъде двадесет и осем лакътя, и широчината на всяка завеса четири лакътя, всичките завеси да имат една мярка.   
3 Петте завеси да бъдат скачени една с друга; и другите пет завеси да бъдат скачени една с друга.   
4 И да направиш сини петелки по края на оная завеса, която е последна от първите скачени завеси; така да направиш и по края на последната завеса от вторите скачени завеси.   
5 Да направиш петдесет петелки на едната завеса, и петдесет петелки да направиш по края на завесата; която е във вторите скачени завеси; петелките да са една срещу друга.   
6 Да направиш и петдесет златни куки, и с куките да скачиш завесите една за друга; така скинията ще бъде едно цяло.   
7 Да направиш завеси от козина за покрив над скинията; да направиш единадесет такива завеси;   
8 дължината на всяка завеса да бъде тридесет лакътя, и широчината на всяка завеса четири лакътя; единадесетте завеси да имат една мярка.   
9 И да скачиш петте завеси отделно и шестте завеси отделно; а шестата завеса да прегънеш на две към лицето на скинията.   
10 И да направиш петдесет петелки по края на оная завеса, която е последна от първите скачени завеси, и петдесет петелки по края на завесата, която е последна от вторите скачени завеси.   
11 И да направиш петдесет медни куки и да вкараш куките в петелките, и така да съединиш покрива та да е едно цяло.   
12 И оная част, която остава повече от завесите на покрива, половината на завесата, която остава, нека виси над задната страна на скинията.   
13 И един лакът от едната страна и един лакът от другата страна от онова, което остава повече от дължината на завесите на покрива, да виси по страните на скинията отсам и оттам, за да я покрива.   
14 Тоже да направиш покрив за скинията от червенобоядисани овнешки кожи, и отгоре му едно покривало от язовски кожи.   
15 Да направиш за скинията дъски от ситимово дърво, които да стоят изправени.   
16 Десет лакътя да бъде дължината на всяка дъска, и лакът и половина широчината на всяка дъска;   
17 и два шипа да има във всяка дъска, един срещу друг; и така да направиш на всички дъски на скинията.   
18 И дъските на скинията да направиш двадесет дъски за южната страна, към пладне;   
19 и под двадесетте дъски да поставиш четиридесет сребърни подложки, две подложки под една дъска за двата й шипа, и две подложки под друга дъска за двата й шипа.   
20 Също за втората страна на скинията, която е северната, да направиш двадесет дъски,   
21 и четиридесетте им сребърни подложки, две подложки под една дъска, и две подложки под друга дъска.   
22 А за задната страна на скинията, западната, да направиш шест дъски,   
23 И две дъски да направиш за ъглите на скинията от задната страна;   
24 да са скачени отдолу, а отгоре да са свързани посредством едно колелце; така да бъде за двете дъски; те нека бъдат за двата ъгъла.   
25 Така да бъдат осем дъски, и сребърните им подложки шестнадесет подложки, две подложки под една дъска и две подложки под друга дъска.   
26 И да направиш лостове от ситимово дърво, пет за дъските от едната страна на скинията;   
27 пет лоста за дъските от другата страна на скинията, и пет лоста за дъските от задната страна на скинията, към запад.   
28 И средният лост, който е в средата на дъските, да преминава от край до край.   
29 Дъските да обковеш със злато, и колелцата им да направиш от злато за влагалища на лостовете; да обковеш и лостовете със злато.   
30 Да издигнеш скинията според образеца й, който ти бе показан на планината.   
31 И да направиш завеса от синьо, мораво, червено и препреден висон, и да навезеш на нея изкусно изработени херувими.   
32 И да я окачиш със златни куки на четири обковани със злато стълба от ситимово дърво, които да стоят на четири сребърни подложки.   
33 Под куките да окачиш завесата; и да внесеш там, отвътре завесата, ковчега с плочите на свидетелството, така щото завесата да ви отделя светото място от пресветото.   
34 И да положиш умилостивилището върху ковчега с плочите на свидетелството в пресветото място.   
35 А трапезата да положиш отвън завесата, и светилникът срещу трапезата към южната страна на скинията; а трапезата да положиш към северната страна.   
36 И да направиш за врата на шатъра закривка, везана работа, от синьо, мораво, червено и препреден висон.   
37 И за покривката да направиш пет стълба от ситимово дърво, които да обковеш със злато; куките им да бъдат златни; и да излееш за стълбовете пет медни подложки.   

П.П. В "Доктрините на Блаватска " има кабалистично обяснение на пирамидите, именно за акронима ЙХВХ - в превод значещ " Аз съм този, който съм и ще бъда " и отоваря на размерите на пирамидите - алегорично казано "Светая Светих"
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #26 -: (Вторник) 12 Март 2013, 16:14 »

Не съм от хората, които се занимават с това кюше на информацията, но, да - звучи интересно и странно.

Любопитен факт в тази връзка е, че Ханс Хьорбигер съставя своята Теория за световния лед след като имал сън за космоса, а пък Шаубергер прави основните си прозрения за водата като седи в гората (защото е родствен горски) и се онася и заспива, гледайки течащата вода.

Още няколко реда от това кюше на информацията:

Менделеев измисля известната Менделеева таблица насън. Една вечер през 1869г, след дълго прекарани часове в размисъл, той заспива. По-късно през нощта “вижда в съня си таблица с всички елементи поставени по местата им.”

Доктор Фредерик Бантинг, блестящ канадски лекар, е открил химическия състав на инсулина насън. Присънили му се точните стъпки, които трябвало да направи, за да открие така дълго изплъзващата му се формула.

Фредерик Кекуле, немски химик от 19 век, открива пръстенообразната структура на бензеновата молекула по време на сън. Една вечер, след дълга работа по проблема, задрямал на стола си. Атомите продължавали да плуват пред очите му. Изведнъж видял в съня си змия, която е захапала опашката си, образувайки по този начин кръг. Това му помогнало да разгадае дълго търсената структура. Много години след откритието той разкрил на официална вечеря, че идеята му е дошла по време на сън и накрая възкликнал: “Господа, трябва да се научим да сънуваме!”

Физикът Нилс Бор, получил Нобелова награда през 1922г. за работата си върху структурата на атома, казва, че е измислил модела на атома на базата на сън, в който той седи върху слънцето, а планетите свистят наоколо, закачени на тънки въженца.

Много композитори, сред които Моцарт, Бетовен, Вагнер и Тартини, са разчитали на сънищата като източник на вдъхновение. Песента на Стинг “Сънят на сините гълъби” (The Dream of the Blue Turtles) също е вдъхновена от сън. Известната песен на Бийтълс “Вчера” (“Yesterday”) е хрумнала на Пол Макартни по време на сън през 1965г.

Данте Алигиери е написал своята “Божествена Комедия” на базата на сън, състоял се на Велики Петък 1300г. Когато през 1321г. той умира, част от свитъка е изгубена. Малко по-късно синът му намира загубената част, след като сънува сън, как баща му показва къде се намира.

Томас Едисон, откривателят на електрическата крушка има следното изказване - “Никога нищо не съм измислял, моите сънища го правят.”
hi
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #27 -: (Вторник) 12 Март 2013, 17:31 »


За информация на kalan, която така и не разбирам какво търси в този форум, това, че слънцето е черна дупка в момента е научен факт и наградиха човека с отличие по физика и математика.
Аз какво търся тук не ти влиза в работата миличко. Нещо гониш ли ме. Ти си НИКОЙ за да ми говориш така. Да твърдиш и да докажеш нещо са две различни неща.
Хайде докажи ми, че слънцето е черна дупка. Щот не найдех таквоз инфо.
То и на антисоциални грандомани  не им е тук мястото. Квото ще да пишеш ти ще си останеш едно сбъркано пишлеменце.
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1788
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #28 -: (Вторник) 12 Март 2013, 20:12 »

 Grin
Форуме,не ва знам колко сте,ама не ме мятай.
Цитат
Черната дупка, meander, е... геометрична пространствена леща... чрез призмата на която можеш да преведеш твоето полево съществуване на езика на различно измерение.
А аз питах как са мерят измеренията,а не търся черни дупки.А за тях термина/наименованието не е вярно.И едно е да четеш/копираш ма трябват знания и опит.Около нас щъкат колко искаш черни дупки.А сега? И слънцето някога може и да е било ма ся е слънчица.Това което се вижда е аурата и  тя е такава щото бачка.А каква е навътре,ако ти стиска иди и ако се върнеш разпрай.  mail1
 hi
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #29 -: (Сряда) 13 Март 2013, 08:45 »

Аз пак ще питам нашто малко детенце Форумчо. Кво стана душа със слънцето? Стиска ли ти да докажеш дупка или не е? Grin
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални