Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Колбасите  (Прочетена 2503 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« -: (Петък) 18 Октомври 2013, 18:55 »

Не употребяваме колбаси, но все пак, за обща култура:
Пилешки кожи в телешките колбаси

Саламите пълни с оцветители и консерванти
dartsnews.bg

В телешките колбаси има всичко друго, но не и месо. Проверка на в. "Марица" установи как производители масово мамят потребителите, като им пробутват ментета за телешки колбаси. На голяма част на етикетите на саламите обикновено е посочен следния състав: свинска мазнина, пилешки кожи, свинско месо, оцветители, консерванти и химикали - дифосфати, мононатриев глутамат, натриев дифосфат и полифосфат. На етикетите са отразени и поредица от опасните Е-та: Е 120, Е 301, Е 250, Е 316, Е 575, Е 252 и др.

На друг телешки колбас пише, че има свинско и птиче месо, емулсия от свински кожички, картофено нишесте, соев протеин, и няколко Е-та. На друга марка под името телешки е отбелязан състав: птиче, свинско и говеждо месо, желиращ агент, оцветител кармин и др. В тип "Хамбургски" пък има птиче и свинско месо и задължителните Е-та 450,452, 316, 250 и др. В кренвирши - механично отделено пилешко месо, емулсия от свински кожички, вода, стабилизатор, натриев нитрит, картофено нишесте, соев протеин и следи от глутен.

На нито един от етикетите не е посочено съотношението на отделните съставки, което е задължително според изискванията за етикетиране на хранителните продукти. Специалисти от Университета по хранителни технологии обясниха, че една от стандартните съставки на тези колбаси, както и на кренвиршите, е машинно обезкостеното месо. То се нарича още прат (месокостен хомогенат) и "баадер" (едро изцедено месо на късове. Месокостните хомогенати се добиват от предварително ръчно изчистени от месото кости от птици или топлокръвни кланични животни. Те съдържат основно костен мозък и определено количество разрушена мускулна или съединителна тъкан. В тази фракция попада и значително количество фино раздробена костна тъкан.

Технолозите са категорични, че месокостните хомогенати не са подходящи за производство на една широка гама месни продукти, тъй като тяхната консистенция няма изискваното качество за влагане в по-качествени месни продукти. Освен това проблем при ползването им се оказва възможността за развитие на синдрома Кройцфелд-Якобс, по-известен като болестта Луда крава. В кренвиршите се влага и механично сепарирано месо - MSM. MSM се определя като богато на мазнини, когато е произведено от свинско месо и богато на сухожилия, когато е произведено от птиче и говеждо месо. При неговото производство силно се нарушава целостта на месото (тъкани и клетки) и качеството на продукцията силно се понижава. Добрата практика препоръчва ползването на MSM да не е повече от 20% в крайния продукт, но това нито един производител не се отбелязва на опаковките.

Както всяко друго месо, така и пилешкото, свинското и говеждото, което се влага в колбасите и кренвиршите, са обект на гнилостни процеси, ако не са спазени санитарно-хигиенните изисквания за производство и съхранение на продукцията. Ако на някакъв етап от производството има неизпълнение на добрите практики, в нея могат да се установят патогенни микроорганизми - салмонела, листерия, стафилококи и др.

От Българската агенция по безопасност на храните съобщиха, че започват поетапно проверки в производствените бази на няколко месопреработватели, а след това и в търговската мрежа. От контролния орган обясниха, че нямало проблем в телешки колбас да има свинско и птиче месо, но трябвало задължително да се отбележи процентното съдържание на етикета. Някои производители използвали вратичка в Закона за храните и влагали различни от рецептите суровини в колбасите, но за сметка на това пишели, че те са тип от определен вид. Е250 или натриев нитрит е консервант, който се влага при всички колбаси. Целта на тази добавка е да подтисне евентуално развитие на опасния микроорганизъм Clostridium botulinum. От друга страна, Е250 е потенциален канцероген, забранен за употр*ба в много страни. Той може да се комбинира с други химични съединения в стомаха на хората и да формира нитрозамин - субстанция, която предизвиква рак при лабораторно изпитвани животни. /dartsnews.bg/
http://nikikm.blog.bg/politika/2013/10/18/pileshki-koji-v-teleshkite-kolbasi-http-www-epochtimes-bg-co.1194400
        И да слагат някакви проценти, кой може да провери колко са истински? Кайма!
Активен

bojinkata
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #1 -: (Петък) 18 Октомври 2013, 19:16 »

То не са само колбасите.

И каймата е с трайност 7 дни Lips Sealed

Пилета не яма,месо само прясно,каймата си я меля собственоръчно,вкл. и за наденичките.. Grin
Позволявам си купешки шунка и някои филета,но нарязани пред мен,никога от вакум опаковка!!!  Активен
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #2 -: (Събота) 19 Октомври 2013, 03:25 »

Аз ще споделя накратко и сбито моя опит. Ако имах информацията и знанията, които сега имам, то определено нещата щяха да са по-различни. Не съжалявам в момента, но това е едно хубаво доказателство как ценната информация и Осъзнатия избор да се грижиш за Себе си – са два важни компонента, ако искаш да си здрав и щастлив тук:

Като още по-малък (защото не съм много голям сега) нагъвах колбаси и съмнителни меса. Когато обаче започнах да се ограмотявам какво всъщност има в тях, както и започнах да се грижа за тялото си – самото ми тяло започна да отхвърля тази храна. Разбирате ли, започнах да я повръщам! Спрях да ям от тогава всякакво месо и подобие на месо. Интересното е, че с времето можех да движа Енергията в тялото си все по-нагоре и по-нагоре, а преди срещах трудности и запушване до корема. Излишно е да казвам, че вече (след като минаха 7 години) и ям само истинско месо – от животните на баба ми на село, отгледани и убити с любов :D ; Тялото ми си приема месото. Пробвал съм по веднъж през тези години да опитвам кремвирши – и ги повръщам моментално. :) Самият факт, че котките преди ядоха колбаси, а сега само ги подушват и отминават – трябва да Ви накара да се позамислете. Нямал съм кучета, но ще е хубаво ако някой гледа куче, да си направи експеримент, подавайки му некачествено месо. Да изследва реакцията му.

Аз си се радвам на Себе си, че съм успявал да отстоявам позицията си, когато цялата рода се нахвърли, защото се осмелявам да се противопоставям на „традиции и ценности”, или просто имам различно мнение върху нещата. Колко обичаха да казват: „Ама ти преди ги ядеше тези колбаси, какво се промени?”, а аз им отговарях: „Хората се променят. Проблемът е във вас, че Не можете да приемете избора ми. Пък и аз въобще Не ви ограничавам или да ви казвам какво да ядете.” Естествено, липсата на зрялост у възрастните е на височината на съборените кули-близнаци, така че продължаваха през първите години да циклят и задават същите въпроси. Поне отстрани човек може да наблюдава колко ужасно е да натрапваш мнението си, да Не си гъвкав, и прочие ...

Това, което ще забележите е, че ще Ви жегне тялото, когато се изправите пред рода. Ако внимателно ме четете, ще кажете – е това не е ли знак от тялото ти, че правиш нещо грешно/неправилно? Всъщност не. Много малко хора имат качествена информация и могат да различат кое идва от Духа, кое от Тялото. Ще синтезирам тези разсъждения, защото са ключови и засягат тематиката: Да, Тялото е един велик инструмент – когато сме били двуполови същества. Още преди да дойдат генетиците от Орион и Сириус, които разделят половете и бърничкат в ДНК-то ни, залагайки програми и добавяйки участъци в Телата ни. Една от най-силните днк-команди е страха от смъртта, следвана от родовите програми, религиозните и т.н.т. Всеки път, когато дръзнете да се изправите пред тях, Тялото ще Ви гори отвътре, а 90%+ от хората реагират Незряло и си мислят, че това, което правят – е лошо и гадно. Затова спират с тези „еретични” мисли и действия и си връщат „блажения” покой. Живеем във времена, в които всякакви днк команди (ще) се активират. И, да, цялата олелия около 12.12 и 21.12 беше именно за това. Активация на днк командите, но не в името на „любовта и светлината”.
Другата част, която е внедрена в телата ни и която аз Не приемам за нещо, което е част от мен (от истинската ми същност, духа – обитаващ временно това тяло, духа – част от Душата) е Егото (рептиолидната част от мозъка ни). Каква е функцията на Егото? Егото винаги има желание за агресия, отмъщение, манипулиране и контролиране на другите. Егото си е чиста консуматорска програма в мозъка ни. Ревността идва точно от Егото. Ревността е желание за притежание на другите, все едно са наша вещ. Егото винаги гледа Себе си и иска да е по-по-най. (И точно рептиолидният мозък е пряко доказателство, че Империите Орион и Сириус имат такъв произход и са бърничкали в иначе перфектния дизайн на Телата ни. Няма да се спирам и да коментирам този перфектен дизайн, защото дори аз Не съм го разбрал напълно, и с месеци наред се удивлявам и достигам до нови и нови слоеве от удивителни факти за Телата ни. Просто е абсурдно Съзнанията, стоящи зад двете Империи, да са създали такъв шедьовър. Съществата, които са създали двуполовите ни физически контейнери (андрогините) – са много интелигентни. И с удоволствие бих се върнал назад във времето или бих комуникирал с тях в бъдещето. Това са блестящи инженери. Жалко, че следващите са си оставили ръцете и са прецакали голяма част от функционалността на телата ..... :) )

Дано тази информация е била полезна на някого. Дали ще работите върху елиминиране на Егото и неутрализиране на тези стари днк команди (а благодарение на ритуалите на Тъмните, имаме и контрол и на Енергийно ниво, не само в генетичен план) си е Ваш избор. :) Да, ‘трудно’ е и се искат години искрена и осъзната практика на изчистване на Тялото и на желание да се свържите с истинската си същност ....

Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #3 -: (Събота) 23 Ноември 2013, 18:50 »

Потвърдено! Ето какво слагат в най-продаваните луканки в магазините!
Силвия Борисова+ 23 ноември
Убиват ни бавно и безнаказано!

Нов начин да ни мамят с хранителни продукти разкри активен потребител. Българският консуматор вече си хапва луканка и суджуци, гарнирани с иноземни бръмбари. Те имитирали месото – неговата червенина и вид. Чуждоземните насекоми се внасяли в България в готов за подправяне вид. Дори можели да се отглеждат и на родна почва, което лягало още по-евтино на търговците.

Те имитирали много успешно оцветяването и изгледа на родните колбаси. Този дестилат обаче бил изключително вреден за здравето ни.

lukankiПричинявал редица заболявания, включително и най-страшната болест, както на щитовидната жлеза, така и на бъбреците. Освен това влияели отрицателно на плода на бременните, можели да предизвикат аборт или редица малформации по-късно на новороденото.

Месопроизводителите обаче обилно тъпчели родните колбаси, луканки и суджуци с тези изсушени бръмбари.

Но никъде на опаковката не споменавали от какво са направени колбасите. А многобройните Е-та само демонстрирали, че всичко с произведения продукт е наред и не застрашава нашето здраве.

Тази шашма е много по-опасна от това, с което се тъпчат родните ни кренвирши. Слаганите в тях вещества от човки и нокти на пилета далеч не застрашава здравето ни, както екстракта от чуждоземните бръмбари.

Това пишат потребители в нета и призовават съответните органи да вземат спешни мерки срещу тази убийствена измама.
http://www.razkritia.com/258155/nai-prodavanite-lukanki-v-magazinite/
Един коментар: Веществото се казва Кармин и се прави от изсушени и стрити на прах яйца и коремчета на вид бръмбар наречен cochinael
   

Мен лично това ме съмнява!? Колко бръмбари ще трябва за едно кило например кайма и колко ще струват те изсушени? Но знае ли се? Колбаси не ядем в семейството!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #4 -: (Вторник) 17 Декември 2013, 19:27 »

Ето от каква помия правят колбасите-видео:
http://www.razkritia.com/260839/yadete-kolbasi-sega-ste-se-otkajete-vijte-s-kakva-pomiya-gi-palnyat-video/
         Вероятно ботушите и пода са стерилни?Huh?Huh?? Laugh
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #5 -: (Събота) 11 Януари 2014, 12:45 »

 ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ НЯМА ОБИКНОВЕННО ТИПОВО БРАШНО ПО МАГАЗИНИТЕ? А ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО?!
Автор: chavdar01 Категория: Бизнес   

ЗАЩОТО ВСИЧКОТО ТИПОВО БРАШНО "ВЛИЗА" В НАПРАВАТА НА ШПЕКОВИ САЛАМИ ОТ ПО 15-20 ЛЕВА КИЛОГРАМА!!!
ТОВА ВИ ГО ГАРАНТИРАМ НЕ НА 100%,А НА 120%!
РАЗБИРАСЕ ТОВА Е ДОБРЕ ПРИКРИТО В ОПИСАНИЕТО НА ПРОДУКАТА ПОД ФОРМАТА НА НЯКАКЪВ ВИД НИШЕСТЕ!
А НЯКОГА,КОГАТО САЛАМА"КУЧА РАДОСТ" СЕ ПРАВЕШЕ ОТ МЕСО,ОТ ТИПОВОТО БРАШНО СЕ ПРАВЕШЕ ТИПОВ ХЛЯБ!
А СЕГА ТИПОВИЯТ ХЛЯБ СЕ ПРАВИ ОТ...........БЯЛО БРАШНО?!
Радиацията във "Фукушима" е 8 пъти над допустимото

P.S.
ВНИМАНИЕ!!!
ПОЧТИ ВСИЧКАТА ХРАНА В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ОТ МУТРАГЕНИ!!!
http://chavdar01.blog.bg/biznes/2014/01/11/pravi-li-vi-vpechatlenie-che-niama-obiknovenno-tipovo-brashn.1227298
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #6 -: (Четвъртък) 03 Април 2014, 17:54 »

 ВАЖНО!!! КАКВО ЯДЕТЕ? ЖЕСТОКО РАЗКРИТИЕ РАЗТРЕСЕ БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov
Субстанцията „кръв на прах“ се нарича „суха кръв“. Тя се внася в България повече от двадесет години. България е най-големият вносител на „суха кръв“ в Европа. Сухата кръв е отпаден продукт от кланиците и се пакетира и заравя в специални септични ями. Но за българските престъпници това е идеален начин да забогатеят като предложили на собствениците на кланиците вместо да харчат пари да копаят ями да дават този отпаден и отровен продукт да бъде товарен за внос в България.

„Сухата кръв“ реагира при химични проби на белтъчина т.е. „месо“. Тестват салам или „пържолен“ продукт – 30% белтъчина. Ама особено при саламите е, че тия 30% са само „суха кръв“, която се калкулира като цена на месо. Във всяко месо има и мазнина. В „сухата кръв“ няма. Затова ще вкараме и „мазнина“. България е най-големия вносител на свинска мас на „прах“. Тя се вкарва не само в саламите, но и в кашкавалите, сиренето, млякото, шоколадите, сладоледите.. При тестване на саламите тая мазнина е около 30%.

И така, 30% „суха кръв“, 30% свинска мас на прах и другото основно е ЧИСТА вода, дори не и чешмяна! Сега на тоя бъркоч трябва да му се даде обем, защото няма как да подлъжат народа да му продават течен салам. Та, затова в бъркоча се влага едно химикалче наречено „карагенан“, той се използва много, но за онагледяване, ще кажа, че се влага и в сапуните и геловете – желира ги, дава им що годе неразпадащ се обем. За сведение, 1% карагенан „заддържа“ 50% вода. Още едно далаверско-престъпно Бинго!

Карагенан се вкарва чрез „шприцоване“ в пилета, пържоли – и затова те „набъбват“ двойно и тройно, за сметка на водата, която се продава на цената на месото. А когато ги готвите обемите им намаляват с толкова, защото водата се изпарява, но за вас остава карагена. Той е толкова хранителен, колкото и ако ядете сапун и гел. Е, разбира се, химическата промишленост предлага голямо разнообразие от оцветители на салами, овкусители, ароматизатори и прочие.

Има такова предприятие в Горубляне, което не може да смогне на поръчките на така наречената „хранителна“ индустрия в България. Ами направете си извода – една шприц машина за карагенанова субстанция, която е 30-40 хиляди евро, се изплаща за три дни от далверата с карагенана и водата, след това започва да работи само за престъпното благоденствието на собственика и същевременно ще даде бизнес и на „Здравеопазването“ и на погр*балните бюра …

Източник:vchas.net

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2014/03/10/vajno-kakvo-iadete-jestoko-razkritie-raztrese-bylgarskiia-pa.1246676#last_comment
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #7 -: (Сряда) 09 Април 2014, 22:16 »

Майка излекува детето си от аутизъм като премахна една съставка в менюто му
а каво причинява на всички ни тази съставка се питам аз?

Много от нарушенията на развитието на нервната система, като аутизма, потенциално може да бъдат свързани с дисбаланса на употр*бата на глутамат. “

миналата есен махнах от менюто си саламите. 7 месеца са. и станах различна. излязах от он игрите. о, излязох на вън. поисках да живея.

Когато дъщеря й била на 2 годинки, Катрин и съпругът й, който работи като клетъчен биолог, започнали да забелязват признаци на аутизъм у детето: истерии, продължаващи с часове, стереотипно поведение, трудности в общуването и обучението, а също и стомашни проблеми.

и сега мога да кажа ,макар че не е гордост за мен , почти всички симтоми при мен си бяха на лице. само ме е спасил факта че не съм на 7 години и съм доста кръгличка Smiley

Глутаматите (натриев глутамат, калиев глутамат, калциев глутамат – всичко това са соли на глутаминовата киселина, Е620 – Е 625) създават изкуствено чувство за глад, като стимулират тези центрове в мозъка, които са отговорни за възприятието и контролирането на чувствата.

Глутаматите не създават усещане за щастие или еуфория, а усещане за вкусова наслада и желание тази наслада да бъде продължена и повтаряна.


и да допълня - преди изяждайх количества за да се почувствам нахранена. сега изяждам една супа е филия хляб и казвам - нахраних се!
от тогава до сега съм смъкнала  20 килограма и вярвайте ми не стоя гладна. само дето не ям салами и готови храни.
е споделих ! хубав ден ви желая  Smiley
Нагоре http://http://rumyn.blog.bg/tq-i-toi/2014/04/09/eh-ako-imashe-kategoriia-zdrave-shtiah-da-pisha-tam.1255446
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #8 -: (Вторник) 12 Май 2015, 16:21 »

Това което ще видите на тоя клип е забранено за снимане и показване в ЕвроГейския съюз. Знаете, че в него кокошките и прасетата са щастливи и ги умъртвяват хуманно. Намерил се е обаче човек на когото демагогията му е дошла в повече и просто е показал истината. От такава кайма се приготвят колбасите в развитите западни страни. У нас животните ги колят нехуманно и каймата е от месо (поне беше преди демокрацията).
Клипът е заснет в Испания и показва как хуманно се постъпва с полуживи прасета. Във вурстчетата има и малко кокалиq но те съдържат калций и са полезни.
https://www.youtube.com/watch?v=iO9HCvHiKx4#t=81
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #9 -: (Петък) 12 Юни 2015, 09:36 »

КИТАЙСКАТА СОЛ - Е621 - ОТРОВА ЗА ЧОВЕКА

автор: andri

                                         ОТРОВИ С ВКУС НА МЕСО

ИСКАТЕ ЛИ да сте дебел, тлъстините ви да се тресат като желе и да се задъхвате.....?                                 
                               
Е621  -   НАТРИЕВ ГЛУТАМАТ -  Натриевият глутамат е известен още като китайска сол и Е621. Той представлява аминокиселина, която има свойството да повишава вкусовите качества на продукта. Тя въздейства на чувствителността на рецепторите на езика. Често използван е в производството на чипс, фиксове, бульони, разтворими супи, салатени заливки и замразени полуфабрикати и изобщо във всички вериги за бързо хранене.
       

Употр*бата на тази добавка може да доведе до главоболие и гадене, а научни изследвания показват, че уврежда нервните клетки. Глутаматът предизвиква още диабет, мигрена, аутизъм, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, Алцхаймер. След като се консумира храна, овкусена с натриев глутамат, обикновено следващата храна изглежда безвкусна.

Чрез опити с мишки учените са установили, че натриевият глутамат води и до затлъстяване. Когато им инжектирали добавката, мишките увеличили три пъти нивата на инсулин в кръвта, от което прогресивно затлъстявали. Учените смятат, че влагането на натриев глутамат в храните е нарочно, тъй като по този начин хората развиват зависимост към него и купуват съдържащите го продукти постоянно.


ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ на месни и зърнени храни печелят от нашето доверие!


Внимавайте с натриевия глутамат - Е621 - Безвредната доза за организма на възрастен е 1,5 грама на ден, за деца – не повече от половин грам. Яжте само месо купено от достоверен източник!


Повече информация за Е621  -  тук:
Източник: http://indigota.com/index.php?topic=6855.0#ixzz3cocFjRKb
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #10 -: (Сряда) 27 Септември 2017, 16:54 »

ТОВА Е НАЙ-СТРАШНАТА ОТРОВА, КОЯТО ЯДЕМ ВСЕКИ ДЕН! Слагат това НАВСЯКЪДЕ, убива ни!
автор: bogolubie категория: Други   
прочетен: 789 коментари: 0   гласове: 8

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bgПостингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

https://www.youtube.com/watch?v=Vf-uChZXptw

ТОВА Е НАЙ-СТРАШНАТА ОТРОВА, КОЯТО ЯДЕМ ВСЕКИ ДЕН! Слагат това НАВСЯКЪДЕ, убива ни!  image
Ето как изглежда натриевият глутамат Е621 – добавката, която се слага в големи количества в почти всички храни и ресторантьорите я познават много добре, добавят я за да усили вкуса на храната.  Бял кристален прах, който прилича на сол и захар. Водният му разтвор има вкус на месен бульон.

Може да бъде добавен към всякаква храна. Натриевият глутамат води до увеличаване на апетита, преяждане и до наднормено тегло. Използва се в психитрията с цел да превъзбуди клетките на главния мозък, действието му е като на наркотик, прониква лесно в кръвта и мозъка и води до променяне на гените, които отговарят за вкусовите усещания. Натриевият глутамат се съдържа и във всички колбаси, кренвирши, луканки, наденици, суджуци и др., чипсове, готови супи, консерви, бира и много други.

Безвредната доза за организма на възрастен е 1,5 грама на ден, за деца – не повече от половин грам.

Днес в света се употребяват около 200 хиляди тона годишно от тази добавка.

Симптомите на предозирането от Е621 се наричат “синдром на китайския ресторант” и могат да бъдат сънливост, мигрена, нарушаване на зрението, сърцебиене, нарушаване на хормоналния баланс, гадене, слабост, световъртеж, болки в гърдите и други.

Открит е през 1907 г. в Япония от Икеда Кикунае, който в експерименти открил, че веществото усилва вкуса на месните храни. По-късно станало ясно, че натриевият глутамат преобразява “чудодейно” и много други храни. Той не само усилва натуралните вкусови качества на продуктите, но подобрява вкуса и аромата на консервите, продуктите на фаст-фуда, лошокачественото месо, замразените продукти.

Натриевият глутамат позволява на производителите на храни да икономисват месото и други естествени компоненти.

Той е много популярен в Америка и благодарение на него там се купуват повече храни.

По време на опити учени добавяли натриев глутамат в храната на мишки и те ослепели.

Една от негативните последици от употр*бата на натриевия глутамат е, че той влияе върху рецепторите на езика, които с течение на времето влошават вкусовото възприемане на храната.

Често пъти заради натриевия глутамат, който прави храните много вкусни, ние не можем да спрем да ядем всякакви боклуци като чипсове, снаксове, готови супи и пр. Той предизвиква привикване, т.е. човек на подсъзнателно ниво предпочита продукти, които го съдържат, и това е добре дошло за производителите, тъй като се увеличават продажбите им.

Помнете!
Производителите на храни имат изгода да употребяват Е621, тъй като с тази добавка, намаляват себестойността на продукцията и маскират некачествената стока, т.е. продукцията, която трябва да бъде бракувана.
Бъдете внимателни при избора на хранителни стоки, четете информацията на опаковката на продукта.
Използвайте натурални подправки в готвенето./indigota.com

Активен

bojinkata
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални