Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Минералотерапия  (Прочетена 3014 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« -: (Сряда) 19 Декември 2012, 21:27 »

Основните методи за използването на минералите за лечение са два – употр*ба на течности, в които са поставени минерали и масаж на определени точки по тялото, свързани енергийно с болния орган. Едни от минералите, използвани по първия начин, отделят йони и променят химическия състав на течността, а други посредством кристалните си решетки оказват влияние върху молекулния й строеж. Най-често се използва вода. Точно това е онази “жива вода”, за която се говори в приказките.

Тoзи метод е използван от Абу Рейхан ал Бируни още през 10 век. По това време той получава заповед от емира, при който е на служба като лекар, да получи елексир за безсмъртие. Бируни не успява да изпълни тази заръка, тъй като владетелите на държавите в Средна Азия по онова време твърде често се сменят, но успява да стигне до една простичка рецепта за опазване на ума ясен до преклонна възраст. По същото време неговият адаш Абу ибн Сина, останал в историята като Авицена, излекува хиляди болни посредством втория начин. Неговият любим метод на въздействие е с прочутата “нефритена възглавничка”. Болният ляга, а лекарят поставя къс обработен нефрит на съответното място за определено време.

Своя опит Авицена описва в множество трактати, обединени под името “Медицински канон”, който векове наред е настолна книга на всички видни европейски учени и лекари – Албертус Магнус, Огюстен Жан Френел, Андреас Аурифабер, Парацелз, Боеций де Бот, Коперник. През 13 век венецианецът Марко Поло посещава земите на Изтока и е изумен от нивото на познанията за минералите, използвани не само за лечение, но и за медитация, за получаване на духовно просветление за историята и строежа на Вселената.

Научно е доказано, че в човешкия организъм съществува гъста мрежа от канали, по които се движи жизнената енергия. Когато състоянието на тези пътища е перфектно, всеки се чувства физически стабилен, мислите му са подредени, а психиката му дарява онова самочувствие, което прави живота лъчезарен. Но човек, както непрекъснато получава – чрез въздуха, водата и храната, така и непрекъснато губи енергия – при физическо и психологическо изтощаване, при поставяне на тялото в екстрени условия – стрес, дистрес и т. н. Тази загуба може да бъде предизвикана и от друг човек, съзнателно – тогава говорим за явлението биовампиризъм – явление, което се разпространява обезпокояващо бързо в началото на новия век. Става дума за интуитивното умение на вече голям брой хора да черпят от жизнените сили на околните. Причините за този опасен навик са породени както от невъзможността човек да възстановява по естествен начин нормалното си състояние, така и от “даровете” на цивилизацията – пренапрежение, струпване на огромни маси хора на едно място, липса на движение, некачествени храни и напитки, отровен въздух.

Характерно за подобна ситуация е вторачването на човека до нас в един момент в наш енергиен център – най-често – гърлото или гръдната кост, което почти винаги е незабележимо. Проблемът се задълбочава от това, че този човек може да ни е много близък –приятел, роднина, колега, познат. Хората, които посещават заведения на открито, са най-уязвими. След тях се нареждат тези, които работят в големи помещения заедно със свои колеги. Напрежението се задържа подсъзнателно, пренася се в дома и натоварва всички членове на семейството. Затова тези, които имат познания по проблема, държат в стаите си друза от естествен планински кристал. Тези, които не са наясно до какво води недостигът на енергия, при първите симптоми на някое заболяване, за чиято поява според тях няма причина, започват да мислят, че им е направена магия.

Ако подобни срещи са твърде чести, симптомите се задълбочават - неоправдано безпокойство, натрапчиви мисли. Тези усещания се трансформират по-късно в нежелание за среща с определени хора, в нежелание за вършенето на умствен труд – например четене и явяване на изпити. При недостиг на енергията, необходима на белите дробове, реагира кожата – най-невинните прояви са посивяване, зачервяване, изпръхване; по-тежките – обриви, алергии. Когато не достига енергия на слънчевия сплит и стомаха, идва страховата невроза. Когато не достига енергия на десния бъбрек, може да се стигне до импотентност. Намаляване на енергията в левия бъбрек може да причини проблеми със скелетната система, зъбите и косата. Загубата на енергия, необходима на бъбреците, се отразява и на ушите – започва се с шум в едното или другото, от който може да се стигне до частична или пълна загуба на слуха. Оплешивяването при мъжете е класически случай на недостиг на енергия в бъбреците.

Ако има недостиг на енергия в сърдечния център, това веднага се отразява на имунната система. Ако пък тя не достига в гърлото, очаквайте проблеми с щитовидната жлеза. Безспорно най-лесно се осъществява интервенцията върху челния енергиен център или т.н. трето око. Той е свързан с централната нервна система и недостигът на енергия там създава веднага проблем с нервите и кръвното налягане.

Както казахме, много хора въздействат по този начин, за да осигурят собствения си здравословен комфорт. Когато влошаването качеството на енергията на даден човек е с цел да му се причини съзнателно вреда, тогава вече може да се говори за магия. Разбира се, да се предпазим от всичко, изброено дотук, е напълно възможно – необходимо е само да носим винаги в себе си минерал, който да преобразува или погълне неблагоприятните трептения и да възстанови нормалния обем на биополето.
Активен

Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #1 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 21:28 »

Тибетска минералотерапия

От най-стари времена цветните минерали се използуват не само като украшение, но и като лечебно средство. Например фелдшпатът е един от "деветте най-добри сокове", сокът на камъните. Наскоро московските учени откриха, че кристалната решетка на апатита по формула напомня молекулата на живота ДНК и може да бъде своеобразна нейна матрица. От тук може да възникне въпросът за тясната връзка между неживата и живата природа и за възникването на втората върху основата на първата.

Тибетските лекари притежават големи знания за минералите, за тяхната живителна и възкресяваща сила.

Ето някои минерали, прилагани при различните заболявания:

1. ЯСПИС. Намалява кръвотечението и облекчава различните женски страдания. Авицена съветва да се носи на корема срещу стомашни заболявания. Постоянното носене на яспис изостря обонянието.

2. АХАТ. Предотвратява конвулсии. Носенето му като гривна е средство срещу подагра.

3. КОРАЛИ. Укрепват паметта, лекуват сърцето. При носене около шията избавят от нервни тикове.

4. КЕХЛИБАР. Носи се срещу болки в ушите, ангини и други заболявания на гърлото, облекчава болките в челото и очите.

5. ХЕМАТИТ. Лекува циреи, заболявания на пикочния мехур и някои мъжки заболявания. Свойствата му са свързани с отделителните функции.

6. ТЮРКОАЗ. В Близкия Изток и Китай се смята, че този камък придава сила на онзи, който го гледа. Зрението също се подобрява, а при някои хора се повишава способността за виждане в тъмното. Древни учени приписват на тюркоаза способността да лекува чревни заболявания, язви, тумори, стомашни киселини, ако се носи или се пие стрит на прах. Аристотел пише, че тюркоазът е средство при сърдечни заболявания, особено при остри болки, както и срещу безпричинен страх.

7. ЛАЗУРИТ. Средство против някои нервни болести. Смята се, че предотвратява пристъпите на радикулит и астма, лекува кръвотечение при жените, премахва безсънието. Камък със златни пръски помага срещу вътрешни язви.

8. ТОПАЗ. Това е камъкът на вътрешното просветление. Употребява се като защита против лудост, безсъние и лоши очи. Носенето на врата облекчава пристъпите на астма.

9. ИЗУМРУД. Разсейва меланхолията и дарява дълголетие. Укрепва паметта и изостря зрението.

10. АЛЕКСАНДРИТ. Регулира притока на кръв, пречиства я и укрепва кръвоносните съдове.

11. ЕЛМАЗ. Лекува склерозата и апоплексията, предотвратява образуването на камъни. Елмазът със зеле¬никав оттенък помага на плодовитостта на жените, пази детето в утробата и облекчава раждането. Елмазът с петно вътре в себе си е смятан за най-злокобният и съдбоносен камък.

12. ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ. Върху пръстен избавя от кошмари по време на сън. Ако се носи на гердан, спасява от замръзване. Ако се постави под бельото вдясно от корема, увеличава млякото при кърмещата жена, регулира дейността на жлъчния мехур.

13. ОПУШЕН КРИСТАЛ (РАУХТОПАЗ). Лечебно средство за наркомани.

14. АМЕТИСТ. Предпазва от опияняване. Премахва лунички, изглажда бръчки. Прави човека бодър и разумен. Силата му се проявява, ако се носи от време на време, а не постоянно.

15. ХРИЗОПРАЗ. В гривна е превъзходно средство срещу лоши очи, завист, клевета. Придава издръжливост. Съзерцаването му намалява с*ъденето в очите.

16. КАРНЕОЛ. Регулира кръвта при жените, успокоява треска и нервни болести, укрепва зъбите, използува се при базедова болест. Носенето на карнеол засилва и прави ясни осезателните усещания.

17. САРДОНИКС. Спира кръвотечението, ускорява зарастването на костите.

Използувани по специални рецепти, вътрешно или носени като украшения по тялото лечебните камъни даряват здраве, а освен това въздействуват и естетически.

Из "Тайните на Тибетската медицина" на Виктор Востоков
Активен

Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #2 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 21:31 »

Още малко за камъните:

АВАНТЮРИН  - Изостря емоциите. Може да помогне на хазартните натури. Истинското му амплоа обаче е  - помощник в любовта. Събужда емоционалността, внушава оптимизъм и увереност в себе си. Капризен и променлив, камъкът не бива да се носи дълго време. При невнимателно използване може да доведе до физическо изтощение, а картоиграчите да претърпят крухти материални загуби.

АМЕТИСТ - камък на мира и равновесието. Прави нещата очевидни. Носи се в сребърен обков на безименния пръст. В семейния живот може да донесе покой и блаженство. Но понеже е прозрачен, той е променлив и не е лесно да се установят хармонични взаимоотношения с него.

АКВАМАРИН - укрепва духа и разобличава измама**. Няма да ви даде да хитрувате. Затова на потайните характери няма да е от полза.

АЛЕКСАНДРИТ - "тежък" камък. Магически барометър - преди нещастие пожълтява. Ако човек иска да изпита силата на характера си - няма да намери нищо по-добро. Защото след страданията идват щастие и покой. Подходящ камък за онези, които дават обет.

АХАТ - защитава от уроки и лоши очи. Черният ахат предизвиква печал и може да създаде непредвидена ситуация. Белият или жълтият - спомага за доброта, мекосърдечие и вътрешна увереност. Ако по природа сте боец, то ахатът може да ви направи жалък.

БИСЕР - камък на хора, уверени в себе си до фанатизъм. Дава им обективност, предпазва ги от надценяване на собствените сили. Дава вярност в любовта, укрепва дома. Ако човек върви по неправилен път, потъмнява.

ДИАМАНТ - сериозен "царски" камък. Носи щастие само ако сте посветен или сте го получили в наследство. Носи огромната енергия на целия Зодиак.Ако вашите сили са несъизмерими с неговата енергия, заплашва ви изтощение. Белите диаманти могат да носят всички. Но за да привикне камъкът към вас, ще трябва да минат не по-малко от 9 години. А дотогава може да го носите само един път в месеца.

ГРАНАТ - носи щастие само на страстните, активни хора, емоционално всеотдайни. Работи в екстремални ситуации. Помага да се овладее бурната динамика на събитията, източник е на енергия. Ако сте твърде благоразумни, с подреден живот или се стремите към него, гранатът ви е противопоказан. Зеленият е свързан с любовта, грижовността. Прави човека сантиментален и поетичен. Неутрализира конфликтите, укрепва семейното огнище. Разпространени са и изкуствените гранати. Те действат като допинг, като чаша кафе  - вливат страст.

КЕХЛИБАР (макар че не е минерал)  - универсален очистител на вашия организъм. Трябва да се носи дълго време. Ако това е гердан, нека е по-близо към шията. Ако е пръстен, нека е в меден обков.

КОРАЛ - червеният е предназначен за мъже, белият - за жени. Това правило да се спазва строго, тъй като камъкът е твърде воинствен. Предупреждава за опасности, тласка към подвизи и заставя да се търсят приключения.

ЛАЗУРИТ - уникален камък. Неочаквани изненади, радост, късмет в хазарта. Подходящ за хора, стремящи се към постоянно обновление в живота. Укрепва дружбата. Един от най-позитивните скъпоценни камъни.

МАЛАХИТ - привлича към вас огромен интерес от страна на околните, дотолкова че тяхното внимание може да ви смачка. Подходящ е за хората на изкуството, литератори, артисти. Не се препоръчва на младите момичета, за да не провокира ситуация на настойчиво, нахално ухажване. Обков - сребърен, по-добре меден, но не и златен.

НЕФРИТ - основен камък с множество оттенъци, най-рядко се среща благородният светлосин нефрит. Свързан е с подмладяване и вътрешната трансформация, с победата над нисшето начало в човека. Лишава обаче човека от контакти, обръщайки го изцяло навътре. Белият е медицински, нормализира дейността на бъбреците.Потъмняването на камъка предсказва нещастие. Говори за това, че вие сте непоправими и упорити в заблужденията си. И от това ви състояние може да ви изведе само житейски удар, който всъщност приближава.

ОБСИДИАН - вулканично стъкло. Предпазва от лоши постъпки, но не и от урочасване. Камък на предпазливостта. Не се увличайте твърде дълго в носенето му - може да ви превърне в страхливец, но ако характерът ви не го позволява, той ще ви предпази от грешки, за които после бихте се разплащали дълго.

ОПАЛ - измамлив. Не се препоръчва за постоянно носене. Дори през деня е добре да сменяте пръстите, на които го носите. Камък на мечтателите, ражда  несбъднати мечти, отвежда в страната на копнежите.Ако смятате, че при вашия прагматизъм малко мизантропия няма да ви навреди, то опалът може да събуди наивност и неподправено възприятие.

ОНИКС - камък на борците и упоритите. Дава възможност "с глава да се пробие стената". Препоръчва се на педантите, хората със скрупули и целеустремените хора.

ОПУШЕН КВАРЦ - медиативен, лечебен. Изчиства организма и извежда застоялата патологична енергия. Не допуска постоянно носене, а само с оздравителна цел.

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ - спомага за концентрация на вниманието и проникване в същността на нещата. Изостря мисълта, укрепва паметта. По-добре е да  се носи като колие, или на верижка, но не и във вид на пръстен. Може да се държи в джоба на панталона или като "камък в пазвата".

РУБИН - лидерски камък. Провокира тщеславие, творческо отдаване. Ако не сте ръководител, може да предизвика у вас преразход на енергия. Противопоказан е на хора със заболявания на кръвта, хипо- и хипертоници.

СЕРДОЛИК (карнеол) - силни лечебни свойства. Укрепва здравето, неутрализира болестите. Универсален камък: могат да го носят всички.

САПФИР - укрепва неформалната власт, оказва скрито влияние. Камък на учителите. На онези, които искат нещо за себе си, няма да им даде нищо. А ако сте безотговорни и лениви, ще смъкне от гърба ви и последната риза.

СМАРАГД - носи щастие само на чист човек, не обезателно високообразован. Интелектът няма да ви помогне да осъществите контакт с него. Свързан е с интуицията и изчистването на каналите на тънките енергии. Камъкът може много, но ще ви помогне, ако сте честни, с чисти помисли и чувства и не приемате двойственост в живота си.

ТОПАЗ - камък на криминалистите и психолозите. "Изостря нюха". Но може да разруши семейната идилия. Хората, склонни към излишна подозрителност, основана на комплекс за малоценност, трябва да се внимателни с него.

ТЮРКОАЗ - има няколко вида. Белият  - млад, формиращ се. Подходящ за хора, които обичат да вървят "ва-банк", да рискуват, да блъфират. Но не за картоиграчите в живота, а за младите воини с твърда жизнена позиция. Светлосиният е най-благороден. Свързан е с властта, авторитета, справедливостта. Дава умения на водач. Зеленият  е "мъртъв". Предназначен е за хора, постигнали целите си. Камък на установяването. Добър е за възрастни хора.

ХРИЗОЛИТ - камък, даващ познание за висшите закони. носи късмет в съдебни дела. Свързан е с триумфа на мира и любовта.

ЦИРКОН - укрепва личностното, вярата в себе си. Може да превървне обаче уверния човек в нагъл тип и ярък индивидуалист. Не прекалявайте с него.

ШПИНЕЛ (ЛАЛ) - дава щастие. Помнете обаче, че щастливата ситуация е нетрайна. И след нея не се отпускайте. Съдбата е променлива.

ЯСПИС - има много видове. Зеленият предпазва от болести. Жълтият регулира отношенията с началството. Свързан е с дълга и честта. Пъстроцветният е камък на копнежи и вдъхновение.
Активен

Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #3 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 21:34 »

Някои полезни съвети от моята практика:

ПЛАНИНСКИЯТ КРИСТАЛ - има свойството да хармонизира енергиите в човешкото тяло и може да се използва за всичко. Лично аз го използвам когато лекувам с енергия за да засилва енергията и тонуса на болното място. Ако имате проблем със сърцето или просто лека болка, то (само за жените) можете да си сложите парче планински кристал в сутиена и нещата се оправят до 10-ина минути, а мъжете могат да полежат с поставен планински кристал върху сърцето за няколко минути.

РОЗОВИЯТ КВАРЦ - има свойството да засилва всичко, до което се постави, тоест ако имате главоболие или друга болка и го поставите на болното място то той ще ви усили болката. Затова ако имате около леглото си розов кварц и имате някаква болка, то е необходимо да го преместите далеч от себе си.

АМЕТИСТА - става за главоболие. Той е камък на коронната чакра.

Парчета ХИМАЛАЙСКА СОЛ - хармонизират енергията около леглата и сънят е по-спокоен. Сега се продават много хубави нощни лампи от хималайска сол и вършат прекрасна работа.

СИНИЯТ ТЮРКОАЗ - помага за хармонизиране и лечение на щитовидната жлеза. Ако имате проблем с нея вечер като си лягате си слагайте парче син тюркоаз на гушката (ако можете да спите по гръб) и така заспивайте. Ако не можете да спите по гръб, то носете тюркоаза на врата, но да не е на метална верижка - по-добре е да кожена каишка или месина.


За пречистването на камъните:

След всяко използване на камък за лечение или за каквото там го ползвате е необходимо да се пречиства. Слагате камъка в купа с вода да преседи няколко часа. След това го изплакнете на течаща вода. После оставете камъка на слънце за не повече от час или го оставете цяла нощ на лунна светлина за да се зареди.


За защита от негативни енергии:

ЧЕРНИЯТ ТУРМАЛИН служи за защита. ВНИМАНИЕ: носи се само от лявата страна на тялото!
Активен

Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #4 -: (Понеделник) 06 Май 2013, 16:47 »

Имам питане ,преди доста време ми попадна информация за един минерал открит в България името му е "всички цветове"поне аз съм го запомнил така има лечебни свойства и трябва да се носи до тялото защото иначе се разрушавал този минерал е с космически произход от метеорити паднали на земята ,имало и още едно две находища но не в България това в България се намира край Сливен в района на с Шивачево,за името на селото не съм сигурен защото пиша по спомен ,та питането ми е някой знае ли някъде да има такъв минерал,имам предвид да се купува,защото във статията която четох преди години пишеше че селяните не давали на други хора да го добиват и пазели мястото на находището във тайна.Тук ми попадна един материал добавям линка към него http://sl-news.sliven.net/arhiv/2002/03/gradyt/6_kamak.htm
« Последна редакция: (Понеделник) 06 Май 2013, 16:54 от alexxx39 » Активен
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 442

« Отговор #5 -: (Сряда) 18 Юни 2014, 09:17 »

В човека живеят страшно много животинки. Дали това  не е начина да се отървем от тях? Ще ми бъде интересно да чуя мнения по въпроса?
Натриев Хлорит  MMS http://mmsbg.weebly.com/105710901072109010801080.html
Активен
Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #6 -: (Вторник) 29 Юли 2014, 07:07 »

моля за повече информация относно този минерал и най вече от хора които са от Пловдив и са ходили на това място ,дали наистина се усеща някакво въздействие от камъка на самото място или е внушение http://www.blitz.bg/news/article/281919
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #7 -: (Вторник) 29 Юли 2014, 11:48 »

Чуеш ли "радиестезист" - игнорирай. В България радиестезисти няма - разбери ме правилно.

Колкото до този камък, и въобще леченението с камъни - невъзможно е да се излекуваш от каквото и да е по този начин. Отново ме разбери правилно.
Активен

Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #8 -: (Неделя) 03 Август 2014, 12:25 »


 леченението с камъни - невъзможно е да се излекуваш от каквото и да е по този начин.

Да се излекуваш от каквото и да било не можеш, но можеш да облекчиш симптоми. Това съм го изпитвала на собствен гръб и знам, че действа.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #9 -: (Неделя) 03 Август 2014, 14:57 »

Именно твоята група хора визирам с мнението си, Вещичка. Колко сериозно си го изпитала на свой гръб? Колко сериозно и независимо проведе и провери това наблюдение?
Активен

Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 442

« Отговор #10 -: (Понеделник) 11 Април 2016, 16:39 »

моля за повече информация относно този минерал и най вече от хора които са от Пловдив и са ходили на това място ,дали наистина се усеща някакво въздействие от камъка на самото място или е внушение http://www.blitz.bg/news/article/281919
Открива камък пък снимка няма. Поне снимка като хората да бяха сложили или да бяха отчупили едно парче от тепетата.
Това на снимката е "Косите на Венера" -  Рутилов кварц
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални