Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Другото име на случайността е съдба  (Прочетена 6380 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен apostoloff
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж

« -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 03:55 »

                                                              МИСТЕРИОЗНИ СЪВПАДЕНИЯ


В човешката история са известни някои съвпадения, от които направо тръпки те побиват. Ще изброя няколко от тях…

I)
Трагедия на кораба "Титаник", случила се през 1912 година. Но малцина знаят, че през 1898 година издателство "Менсфилд" издава романа на почти неизвестния писател Морган Робертсън "Безсилие" или "Крушението на Титан", който изобщо не предизвикал никакъв интерес у читателите. Действието на романа се развива на кораба "Титан", описан със следните размери: дължина 243 м, водоизместимост 70 хил. тона, мощност на двигателите 50 хил. к.с., скорост 25 възела, 4 тръби, 3 винта. В една студена априлска нощ корабът се сблъсква с айсберг и потъва.
14 години по-късно потегля в своя първи рейс реалният "Титаник". Той има дължина 269 м, водоизместимост 66 хил. тона, мощност 55 хил. к.с., движи се със скорост 25 възела в час, има 4 тръби и 3 винта. В студената априлска нощ "Титаник" се сблъсква с айсберг и потъва.
"Може ли да се обясни само със случайно съвпадение трагичната съдба на американските президенти, избрани в година, която завършва на нула? Линкълн (1860), Гарфийлд (1880), Маккинли (1900), Кенеди (1960) били убити, Харисън (1840) умрял от възпаление на белите дробове, Рузвелт (1940) - от полиомиелит, Хардинг (1920) след тежък инфаркт. Покушение имаше и върху Рейгън (1980). Сега в Белия дом е Буш (2000).II)

Има и други, не по-малко озадачаващи съвпадения и поредица от факти, свързващи по необясним начин събития от живота на двама американски президенти Абрахам Линкълн и Джон Кенеди.

Абрахам Линкълн е роден през 1818 година. Джон Кенеди е роден през
1918 година (разликата е 100 години).
Линкълн става президент на САЩ през 1860 г.; Кенеди става президент през 1960 г.
(разликата отново е 100 години).

И двамата са южняци; преди да станат президенти са били сенатори; по време на своето управление се придържат към демократични възгледи и защитават гражданските права. И двамата са убити в петък, с *уршум в тила. И двамата в присъствието на съпругите си.

Линкълн е убит в театър "Форд", Кенеди пътувал с автомобил "Линкълн", произведен от фирмата "Форд". След убийството приемник на Линкълн става Ендрю Джонсън, роден през 1808 година; приемник на Кенеди след убийството - Линдън Джонсън, роден през 1908 година.

Убиецът на Линкълн - Джон Бут (John Wilkes Booth) е роден през 1839 г.
Ли Харви Осуалд (Lee Harvey Oswald) е роден през 1939. Двамата убийци са от южните щати, и двамата споделяли екстремистки възгледи. И двамата са убити, преди да бъдат осъдени. Бут стрелял в Линкълн в театъра, полицията го открива в склад; Осуалд стреля в Кенеди от прозореца на близкия склад с книги и се скрива в театъра.

Линкълн имал личен секретар с фамилия Кенеди. Той настоявал президентът да не отива в театъра във вечерта на убийството.
Секретарката на Кенеди Емили Линкълн съветвала президента да отмени пътуването си в Далас.
Малко преди смъртта си Линкълн посетил градчето Монро (Monroe, щат Maryland); Кенеди преди смъртта си посещава Мерилин Монро (Marilyn Monroe).
Имената на двамата президента (LlNCOLN и KENNEDY) са 7-буквени, на техните приемници (ANDREW JOHNSON и LYNDON JOHNSON) - 13-буквени буквени, а на убийците им (JOHN WlLKES BOOTH и LEE HARVEY OSWALD) - 15-буквени.

Друг случай, влязъл в историята на разузнаването, разказва следното: Малко преди десанта на съюзниците в Нормандия през 1944 година в английския "Дейли телеграф" била публикувана кръстословица, чийто отговори - думите "Нептун", "Юта", "Омаха", "Юпитер" били дълбоко зашифрованите кодове на операцията по десанта на съюзническите войски, включително и името на секретната операция "Overload". Цялото английско разузнаване нахлуло в редакцията на вестника, търсейки немския супершпионин. Станало ясно, че кръстословицата е съставил невинен учител, старче, което повече от 20 години се занимавал с това, добавяйки си малко допълнителни средства.

III)

През 1838 година американският писател Едгар По написал "Повест за приключенията на Артур Гордън Пим". В нея той разказва как след корабокрушение четиримата спасени се оказали в открито море. Доведени до отчаяние от глад, тримата от тях убиват четвъртия и го изяждат. В книгата неговото име е Ричард Паркър. През 1884 година корабът "Магнонет" претърпява корабокрушение. Четирима от моряците се спасяват и подобно на героите на Едгар По, се оказват в една лодка. След дълго скитане сред морските простори, обезумели от глад, тримата убиват и изяждат четвъртия. Името му се оказва, че е ... Ричард Паркър.


IV)

През 1865 година в романа си "От Земята до Луната" Жул Верн пише за полета на трима души до Луната. Размерите на изстреляния снаряд са следните: височина 3,65 м., тегло - 5547 кг. След сто години "Аполон-8" с екипаж от трима души за първи път обикаля Луната. Модулът "Аполо-8" е с височина 3,60 м. и тегло 5621 кг. Двата апарата стартират през декември от Флорида, а после се приземяват в океана. Разстоянието между точките на приводняването на апаратите е по-малко от 4 км.

IV)

През 1922 година френският художник Рене Шарбоно нарисувал картината "Жана д'Арк на кладата" по поръчка на кмета на Руан. За модел той използвал младичката студентка Жана Ленуа. на следващия ден след като закачили платното в изложбената зала, в университетската лаборатория избухнали реактиви, а там се намирала Жана, която не успяла да избяга от помещението и изгоряла жива.

Да… Другото име на случайността е съдба…


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
Активен

************************

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net
Неактивен ironia
Hero Member
*****
Публикации: 523

« Отговор #1 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 09:17 »

Пич,
разбирам човек да се пошегува ама ти малко си прекалил.
Все пак може и форума да създава  странно впечатление като се зачете човек в някои мнения... но хайде да уточним, че все пак се коментират и сериозни неща.

Моля те, не пиши повече подобни неща и не пускай теми с изкривена информация и неясна теза за коментиране.

Как хванахме "крадеца"- издънката.

Кораб се разбил през 1884 г. с четирима оцелели и после взели та изяли един.
Има списък на катастрофиралите кораби по света през 1884 г. С имена на кораба, място на катастрофата, причина и жертви.
Е такъв кораб като измисленият който съвпада с друг измислен от Г-н Алън По нЕма!
Гледала съм филми за някакви хора в планината. НО филма е направен по действителен случай. Което е обратното на това, което ти си написал. И като си помисля, че всичко е започнало от съвпадение  (ама буквално! не Съдба. А чиста и проста случай-ност!) на имената с "Титан" и Титаник, но чак толкова да хвръкне въображението и капака да е в смешните доизмислените факти около Линкълн и Кенеди... направо е тъжно, за очевидно хора без работа или страдащи от липса на внимание, за да пейстнат нещо във форум. Датите и годините на раждане и на смърт на двамата нямат нищо общо.

Но ще е интересно, ако админа не реши да чисти, темата да остане за интересни лични преживявания като съвпадения и случайности, които дори и в последствие са били "серендипити" в живота ни/ви.
« Последна редакция: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 09:50 от ironia » Активен

"Няма радост на света, която да замени радостта, която ти е отнета" Байрон
Неактивен apostoloff
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж

« Отговор #2 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 10:03 »

На "ти" можеш да се обръщаш САМО към баща си!

Нима мислиш, че ще общувам с такъв като ТЕБ?... Същество без възпитание, обноски, стил, формат и ниво... Я се скрий някъде миличко и не ставай смешен. Всъщност ТИ щеше да бъдеш смешен, ако не беше толкова жалък!
Активен

************************

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #3 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 11:38 »

На "ти" можеш да се обръщаш САМО към баща си!

Нима мислиш, че ще общувам с такъв като ТЕБ?... Същество без възпитание, обноски, стил, формат и ниво... Я се скрий някъде миличко и не ставай смешен. Всъщност ТИ щеше да бъдеш смешен, ако не беше толкова жалък!

apostoloff,парадокс е,че точно аз го казвам,но хайде малко по-спокойно,моля.
Някак..Смешно,жалко и нелепо е третия пост на нов потребител в един форум,да е епитет и квалификации към участниците му.

Сега по темата..

Според траките думата "съдба" е съставена от"съд"и"ба".Съд си е съд.При това може да се приемат и двете значения да думата за валидни.Съд/тяло чието предназначение е да съдържа в себе си нещо друго,вещ с функция за съхранение,но и за съд като" осъждаща инстанция"
Ба е Душа.

В този ред на мисли,БА твори СЪДБА-та посредством влизането си в СЪД-а.
Активен
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 442

« Отговор #4 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 11:46 »

Аз пък имам два въпроса към г-н Апостолов...и те са:
  1. Каква е връзката между заглавието на темата, което ще се въздържа да коментирам и първият ви пост?
  2. Също не разбрах, като се правите на толкова  отворен, защо не споделихте вашето лично мнение или сте световно известен в България?
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #5 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 11:58 »

Здравей apostoloff и добре дошъл.
Мен ми се струва, че думата съдба се използва когато не може да се обясни случващото се - в такива моменти човек въздиша тежко и казва - ами съдба, какво да правиш.
Хрумва ми една идея във връзка със съвпаденията които са изложени: Паузата между два живота по време на смърт е като паузата между два дена, когато човек спи нощно време. И в двата случая като резултат, и в нощното спане и в смъртта, човек остава без спомени за преживяното. Ако обаче успее да запази съзнание и спомените от случилото се, според мен човек би навързал логично нещата в живота си, които определя за съдба и случайност.
« Последна редакция: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 12:04 от Страшкоу » Активен
Неактивен Spirit
Sr. Member
****
Публикации: 256

« Отговор #6 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 15:21 »

Аз съм убеден в предопределеността от личен опит.Виж за изложените данни не мога да кажа нищо.Но мога да дам пример, който по някакъв случай е свързан. Преди няколко дни,когато Валери Божинов спаси човек, като му извади езика, сутринта ме връхлетяха мисли, как бих искал, ако някой път се случи с мен и аз съм с някое от децата си,някой да се сети да провери дали не съм си глътнал езика. Това се случи в един и същи ден. Не познавам нито пострадалия,нито футболиста,не може да е телепатична връзка. Просто някой хора имат неосъзнат достъп до информационото поле и информацията им идва ,като много често не разбират,че не е просто обикновенна налудничева мисъл,а реалност.Затова съм склонен за писателите и техните книги да са получили такава информация,особенно писатели и всякакъв род творци, защото те имат по пряк достъп до информация.
Ирония, ти като нападаш така човека, не се ли замисли,че например въпросния кораб може да не е описан там където ти си го прочела? Не е хубаво така, като не ти харесва какво пише,защо се включваш в темата му?Той е точно толкова свободен и равен на теб и може да пуска каквито теми си поиска и никога не се знае,дали няма да попаднеш в същата ситуация.
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #7 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 15:39 »

Аз съм убеден в предопределеността от личен опит ...........................................

Аз съм на същото мнение и също от личен опит, нищо случайно няма на този свят.
Апостолов просто трябваше да пише ( Другото име на "случайността" е съдба ).
Активен
Неактивен ironia
Hero Member
*****
Публикации: 523

« Отговор #8 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 16:06 »

...
Ирония, ти като нападаш така човека, не се ли замисли,че например въпросния кораб може да не е описан там където ти си го прочела? Не е хубаво така, като не ти харесва какво пише,защо се включваш в темата му?Той е точно толкова свободен и равен на теб и може да пуска каквито теми си поиска и никога не се знае,дали няма да попаднеш в същата ситуация.

не мисля, че съм "нападнала" човека. Изразих свободно мнението си по "темата" му!
въпросния кораб, ако някъде въобще е описан, освен в книгата на Едгар Алън По би трябвало да го има. Там където аз съм проверила е вероятно да го има, но след като не е, да се посочи доказателство за реално случилата се история. Защо трябва да попадам в подобна ситуация, за да се налага да вярвам или обсъждам измишльотините на очевидно скучаещи хора?
Включвам се в темата му, защото заради такива теми, хората абсолютно са решили че е достатъчно да съществуват без грам да полагат усилие в един (както съм повтаряла безброй пъти) неболезнен и изключително нетрудоемък процес- Мисленето.
Но повече от това ме обижда, че някой като теб ме упреква, че трябва да търпя подобна ПОДИГРАВКА! Това всъщност е мега-унизително.
И да напиша и аз да си направя труда да проверя две дати, а никой друг да не го направи... наистина ли толкова не ви пука вече какво четете и нямате филтър за тъпотиите!
Той че може да пуска теми очевидно може. както може да ходи и да си сере както и където си пожелае. Що не? Ти ако видиш как някой човек ти се изсира на поляната до теб в парка, ще му кажеш ли нещо? Не! ми той си е свободен! какво да се насере в гащите ли?! Да бе да! Ми ако на теб ти се приходи и така някой се опита да ти забрани да се изсереш, хубаво ли ще ти е? м?!
Свобода и равенство! Венсеремос!
Активен

"Няма радост на света, която да замени радостта, която ти е отнета" Байрон
Неактивен Spirit
Sr. Member
****
Публикации: 256

« Отговор #9 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 17:18 »

Каква е тази фактомания не разбирам, като да се изфабрикуват факти е по лесно от всякога  Undecided всеки си носи кръста и ако да мине през куп лъжи е част от пътят му то колкото и да търси истини все ще ги пропуска. Имайте повече доверие в живота и няма да търсите доказателства за възможностите му.
« Последна редакция: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 19:10 от Spirit » Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #10 -: (Четвъртък) 10 Октомври 2013, 20:31 »

Вместо да поздравим новия съфорумник, ние се зджавкахме с него....Възпитание, какво да ни правиш......толкова си можем unknown
Както и да е.....
Ето нещо по темата.....Убийство по сценарий, или просто съвпадение.... Wink

Книга предсказала смъртта на Кирил


Неочакваната смърт на Варненския митрополит Кирил е описана с големи подробности още преди година в книга.
 Това потресаващо откритие направиха вчера в Търговище, откъдето е авторката на смразяващата кръвта история. Романът се нарича "Небеса от грях". В книгата един от главните герои е Варненско-Великопреславски митрополит, наречен Теофил. Но светското му име е... Богомил. Точно както се казва и починалият митрополит Кирил. Героят Теофил се удавя в местността Драката, а Кирил се удави в Траката.
Криминалният роман на търговищката писателка Лора Лазар бе публикуван през септември 2012 г. от издателство "Труд". Написан е преди 5 години и разказва за наследството на реалния Нюйоркски митрополит Андрей, който завещава богатството си на родния си град Търговище. С част от парите е построена канализацията на града. Гробът му е в местния храм "Св. Иван Рилски". Още от 70-те години на миналия век
в града се носят легенди за имането
на свещеника.
Много хора вече 40 години търсят къде е закопано. Интригата в книгата се върти около това. В романа митрополит Теофил загива от удавяне. Загатва се, че смъртта му не е никак случайна. Разликата е, че в романа героят не може да плува. Самият Кирил признаваше приживе, че не е добър плувец, но обича да се гмурка.
"Шокирана съм! Цял ден не можех да се опомня от станалото. Телефонът звънеше непрекъснато и всички това ми повтаряха: "Било е предречено в книгата!", сподели авторката на книгата Лора Лазар.
Тя е сред новите, но вече популярни имена в литературата. Първата творба "Чашата на проклятието" излезе в края на 2011 г. Тя получи първа награда на национален кон*урс за криминален роман. Четирите книги са добре продавани, а сега се очаква да ударят хитови тиражи.
Писателката е позната в Търговище, но държи името, биографичните данни и снимката да не се публикуват никога. Може само да се спомене, че е учителка. Заради съвпадението на станалото в романа и в живота тя самата е в шок. Признава, че когато писала книгата, имала предвид местността Траката край Варна, но нарочно сменила първата буква.
Сега твърди загадъчно, че героите нямат връзка с действителни хора, а само имената им напомнят за някои. Факт е обаче, че
мнозина се разпознават в персонажите
"Смъртта на моя герой в романа не е случайна. Убит е, защото не е изпълнил нарежданията на руските си приятели за църковните имоти по Черноморието, за спа-център и други", сподели вчера Лазар. В романа смъртта на митрополита остава неизяснена, защото не са открити следи от насилие. Същото установи и аутопсията на Кирил.
"Когато знаеш фактите, не е трудно да предвидиш какво може да стане. В книгата има много история и възможности нещо да се случи. Другото е въображение. Реалността ме потресе", казва писателката.
Тя не иска да приеме версията, че митрополит Кирил може да е станал жертва на ловко замаскирано убийство, което да имитира удавяне и да е заимствано от творбата .
Загадката е дали авторката е провидяла в бъдещето или животът поднася смразяващо съвпадение.
И тъкмо да се успокоят духовете, изскача нов стряскащ паралел - в романа героят се готви да стане патриарх. Бил поел обещание към руски олигарси, което не изпълнил, и в един момент станал ненужен и неудобен.
Само преди няколко месеца митрополит Кирил беше един от най-сериозните кандидати за глава на православната църква след кончината на Максим. "Не ми се занимава сега с такива неща. Съвпадението е стряскащо, но това е книга. Не бих искала сега да се прави черен пиар със случилото се, което е твърде стресиращо за хората", заяви писателката.
Но изненадите не свършват дотук. В първите секунди когато била известена за станалото, Лора изпаднала в ужас, че се е сбъднал сюжетът от последната книга "Убиец назаем".
"Страх ме е от тази книга. Там има
опит за убийство на премиера
Като я писах, говорих с човек от службите, който призна, че може да се случи такова нещо", споделя Лазар. Тя отбягва въпроса кой премиер има предвид, но изрично уточнява, че книгата е писана миналата година, когато министър-председател беше Бойко Борисов. В романа смелият герой оцелява след атентата и се разправя с враговете си.
В истински шок е и архиерейският наместник на Търговище Славчо Проданов, който носи много от чертите на друг герой от романа "Небеса от грях" - Продан.
"Сутринта ми казаха за тази книга и написаното в нея. Не мога да повярвам! Целият се разтреперих и не съм на себе си", сподели отецът.
 Той беше близък приятел с митрополит Кирил. Познават се от 1968 г., когато са били съученици в Духовната семинария в София (виж откъса от романа по-долу - б. р.). Шест години са живели в една стая, а после се събрали и в една епархия.
"Не знам какво да мисля. Какво е това съвпадение?! Докато сме в шок от смъртта му, дойде и това", каза свещеникът. Проданов прочете за първи път книгата вчера, донесена му от репортера на "Труд". Каза, че не знае нищо за делата на Кирил по отношение на имотите.
 "Направи преди време комуна за лечение на наркомани. Гледаше да има ред и дисциплина в църквата. Радееше да се поддържат имотите и да се търсят пари за ремонти, за да не се запускат домовете на вярата", спомня си архиерейският наместник.
Във вторник, когато гръмна новината за смъртта на Кирил, от Ню Йорк звъннал приятелят им отец Любен. И той бил потресен и не знаел на какво да вярва.
В руските сайтове пишело, че смъртта на митрополита не е естествена. В българските пък обръщали повече внимание на линкълна на митрополита, отколкото на трагедията.
"В Траката е вилата на митрополията и Кирил често беше там. С кого се е срещал, няма как да знаем", каза отец Проданов, загледан в редовете на романа, където пише, че и Продан вече е пътник...
Изявлението на МВР за смъртта на митрополит Кирил свързва едно към едно с романа и бившия шеф на Криминална полиция в Търговище Манол Манолов.
Чувайки новините, той отворил книгата, за да прочете отново тези редове. Не иска да коментира работата на колегите си, но казва, че тази смърт в реалния живот изглежда много странна. "В практиката има много случаи, когато престъпления повтарят книги и филми. Дано този не е такъв", коментира Манолов.
ОТКЪС ОТ "НЕБЕСА ОТ ГРЯХ", ИЗДАДЕНА ОТ "ТРУД", 2012 г.
- Овдовя Варненско-Преславската митрополия. Вчера митрополит Теофил се е поминал. Вечна му памет! - каза дядо Симеон.
- Вечна му памет! - Продан не можа да познае гласа си.
- Какво се случило?
- Морето го е погълнало.
- Удавил ли се е?
- Така излиза.
- Къде точно са открили тялото на Богомил... на митрополит Теофил?
- В местността Драката, пише в имейла до нас.
- На Драката?
- Защо пребледняхте така, братко?
- Не ми е добре - отговори Продан и усети, че зъбите му тракат. Толкова ли е студено в кабинета? Не смееше да помоли дори за чаша вода... Сега е негов ред. И Продан ще убият. Ясно е като бял ден. Той остана последният, който знаеше нещо за богатството...
- Познавахте ли се добре с дядо Теофил? - повтори въпроса си митрополит Симеон.
- Познавахме се още от Семинарията. Приятели бяхме. Аз съм свещеник от неговата епархия - успя набързо да отговори Продан.
“Наскоро двамата с Богомил посрещаха изгрева на същото място. И един труп подхвърли на брега морето. Така и не му каза Богомил чий е трупът тогава. Но Продан разбра, че митрополитът познаваше удавника. Някой го е подслушвал или наблюдавал от морския бряг... А може просто някой да иска да купи на безценица този плаж...”

Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #11 -: (Петък) 11 Октомври 2013, 07:34 »

 Арри-Браво,бе човек-от къде ги вадиш тези статии-все на място и все интересни ok
  Моето виждане е,че писателката е имала къс информация относно попските игрички,а когато човек има информация-не е трудно да "предскаже " бъдещето.В допълнение,когато се настрои към по-фините нива на съзнание,което неминуемо става при писане на романи,бива изхвърлена извън време-пространството и може да види цялата картина.От написаното в статията,става ясно,че жената е изненадана от своето "пророчество",което значи,че не осъзнава полета си.
  Сега може би дилемата за нея е-дали всичко вече се е случило и тя е открехнала завесата,за да го види,или  пишейки е причинила събитията.Или по малко от двете.
 
Активен
Неактивен Spirit
Sr. Member
****
Публикации: 256

« Отговор #12 -: (Петък) 11 Октомври 2013, 08:00 »

В допълнение,когато се настрои към по-фините нива на съзнание,което неминуемо става при писане на романи,бива изхвърлена извън време-пространството и може да види цялата картина.
  Сега може би дилемата за нея е-дали всичко вече се е случило и тя е открехнала завесата,за да го види,или  пишейки е причинила събитията.Или по малко от двете.
  
Това в червеното как си го представяш.Няма такива филми, човек просто получава информация иска или не, тя му се дава.Никакви изхвърляния извън време пространства няма - струва ми се че прекалявате с фантастиката.
Относно второто, всичко вече се е случило,просто не можем да го възприемем.
Интересно ми е едно от изследванията на квантовите физици, за което изследване научих съвсем скоро. То е горе долу следното - Когато физика определи през кой отвор да мине кванта, той променя неговото МИНАЛО.  Shocked Това е точно обратното на всички наши възприятия.Физиците също не знаят как да го обяснят. Но ако всичко вече се е е случило и някой се намеси сега в моя живот (под някой имам предвид,нещо висше или от по високо ниво) то той найситна ще промени миналото,защото всичко вече се е случило,нищо ,че аз сега изживявам живота си,като линеен.
« Последна редакция: (Петък) 11 Октомври 2013, 08:20 от Spirit » Активен
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #13 -: (Петък) 11 Октомври 2013, 08:23 »

 Спирит-на моя телевизор няма червено WinkОбясни,моля те ,защо смяташ,че щом ние възприемаме линейно събитията-то това е модела във всички нива на съзнанието?И те моля да не ме осъждаш относно нещата,с които си мислиш,че прекалявам-в теб ми беше надеждата Smiley
 За кванта-това са всичките възможни варианти за неговия път,а експериментатора избира един ,който се случва за възприятията на самия експериментатор,а не е единствения път за кванта.Тоест,кванта си се случва във абсолютно всички възможни варианти,но за нас е видим само един.
Активен
Неактивен Spirit
Sr. Member
****
Публикации: 256

« Отговор #14 -: (Петък) 11 Октомври 2013, 09:17 »

1.Обясни,моля те ,защо смяташ,че щом ние възприемаме линейно събитията-то това е модела във всички нива на съзнанието?
2.И те моля да не ме осъждаш относно нещата,с които си мислиш,че прекалявам-в теб ми беше надеждата Smiley
 3.За кванта-това са всичките възможни варианти за неговия път,а експериментатора избира един ,който се случва за възприятията на самия експериментатор,а не е единствения път за кванта.Тоест,кванта си се случва във абсолютно всички възможни варианти,но за нас е видим само един.
1.Сериозно ли?За кои нива на съзнание говориш ти?За алфа,бета,тета?Или за някакви езотерични нива на съзнание?Защото аз говоря за човешкото възприемане на времето,което е линейно от както се помни човека.И ако човек си фантазира за различни свръх нива на съзнание, докато си стой в това в което е,той нищо не променя,освен че развива въображение и от там стига до психози.
2.Къде видя съдене, казах само ,че  гледате повечко фантастика . Я прочети пак какво съм написал.
3.Това е една от теориите.Никой не знае дали се случват всички възможности, това са предположения от различните резултати,но възможностите са далеч от изчерпани.
« Последна редакция: (Петък) 11 Октомври 2013, 10:17 от Spirit » Активен
Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални