Страници: 1 [2] 3 4 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Астрология  (Прочетена 13938 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #15 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 14:16 »

Хахааа има книги - наричат се Ефемериди. В тях се описват за всеки ден, за всяка планета - на колко градуса и в кой знак се намира. У дома имам Ефемеридите от 2000 до 2050 година. Старите астролози са чертали всичко на ръка, а днешните не стават и за чеп за зеле, щото без компютри са обречени на вечно бъркане в носа  Grin... В момента има много малко хора, които могат да ти направят хороскоп на ръка без компютър - я има 4-5 човека в БГ, я не сигурно  Wink... Аз не мога и си признавам без бой, ама аз не съм и астролог де  Wink.
Абе като казах тези 'дето са живеели преди нас, имах предвид примерно 1000 - 10000 години назад.  Grin
Пак опираме до момента как са го правели - липса на всякакви технологии - няма телескопи, няма компютри, обаче познанието е налице?
Един въпрос имам - От тези Ефемериди има ли я Луната или е само за планетите? Има ли чалъм да се следи Луната къде се намира точно без да се ползва компютъра?

...Бях принудена да възприемам на ниво, надскачащо собственото ми познание чрез асоциации, в наглед напълно безсмислени изречения.
Ми тя и самата алхимия е точно това, което описа - екстраполира се познанието, чрез асоциации.
Като напишат елементите - земя, вода, въздух един човек ги разбира дословно и си мисли, че трябва да ходи да копае с лопатата земя, друг човек прави асоциации - твърдо, течно и газообразно състояние. И астрологията същата работа - екстраполираме познанието, чрез асоциации. Само че, едни правят асоциации, други просто фантазират.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #16 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 16:01 »


Абе като казах тези 'дето са живеели преди нас, имах предвид примерно 1000 - 10000 години назад.  Grin
Пак опираме до момента как са го правели - липса на всякакви технологии - няма телескопи, няма компютри, обаче познанието е налице?

Е аз за какво обяснявах, че астрономията е обособена самостоятелно доста години след възникването на астрологията бре  Grin. Точно това са изучавали древните алхимици-астролози. Те са имали такива книги за следене, защото то е лесно като се замислиш. Всяка планета има точно време на обикаляне около Слънцето. Еклиптиката е пълен кръг, тоест 360 градуса. Цялата еклиптика е разделена на 12 сектора - това са зодиите. Всеки сектор е от по 30 градуса. Планетите освен директно, имат и ретроградно движение и стационарно - те не се движат назад или па да спират, но от земна гледна точка така изглежда. Всяка планета има точно време за което изминава даден знак. Останалото е проста математика  Tongue...

Един въпрос имам - От тези Ефемериди има ли я Луната или е само за планетите? Има ли чалъм да се следи Луната къде се намира точно без да се ползва компютъра?

Естествено, че има и Луната - тя изминава около 13 градуса от еклиптиката за ден. Всичкото тюрлю гювеч заедно със Слънцето, Луната, Лунните възли, Лилитката и прочие си го има в ефемеридите. Ей сега ще ти снимам една страница да видиш за какво иде реч  Grin.

П.С. Уф ще чакаш да глътнат малко ток батериите  Grin...
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #17 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 16:04 »

Айде чакам, пък и ти вече си професионален фотаджия. Grin
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #18 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 16:08 »

Абе много ситни таблиците, та да видим кво ще стане като ги снимам.

Ей ти тук ефемериди за Луната: http://astrocalendar.50webs.com/mooncordrs.html

А ето и книгата: http://liraprint.com/knigi/detail/4-astrologiyasebepoznanie/product|info/73-polunoshtni-efemeridi-2000-2050/35-efemeridi?sef=hcfpm
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #19 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 16:20 »

Ми ако таблицата в книгата е същата, няма какво да снимаш. Направи едно показно с един пример ако не е много разправия?
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #20 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 16:46 »

Леле не става - таблиците са много ситни и както и да ги снимам е все размазано...

Обаче ето ти една лекция как се построява хороскоп на ръка  Wink:

 КАК СЕ ПОСТРОЯВА ГРАФИЧНО  ЗВЕЗДНАТА ХАРТА / ХОРОСКОПА/
За да построим или начертаем една звездна карта са ни необходими помагала:
 Бланка – чертеж , който представлява кръг разделен на 12-части, колкото са зодиакалните знаци. Всяка част е разделена на 30 градуса или общо целият кръг е разделен на 360 градуса. Всяка  1/12 част, която  има 30 градуса се нанасят зодиакалните знаци, които са 12 – Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Най- отгоре на листа се написват  трите имена на човека на който се прави  хороскопа, държавата и  местораждането /град  или село/. После задължително се посочва  сидералното / звездно/ време, местният час на раждането, корекцията и общото сидерално време на раждането.

Таблица на домовете за географските  дължини.
Таблици за положението на планетите  - Ефемериди, за всеки ден от годината за нула часа в полунощ по времето спрямо  Гринвич / има и за 12 часа на обяд /.

 

За  изчисляването на  хороскопа са необходими следните данни:
Дата на раждането – ден, месец и година
 Местораждане -  селище, град, държава
Часът на раждането – по възможност най-точно

След което започваме да построяваме хороскопа – карта / звездната карта/:
ПЪРВО  трябва да започнем с изчисляване на  домовете – домофикацията - намиране на географската ширина и дължина на мястото на раждането. Те се вземат от географската карта или  специален географски атлас, от таблиците за домовете. Географската ширина е дадена в градуси и минути, а географската дължина е дадена направо във време, за по-голямо удобство. Географската  ширина е означена с N, което означава на север от екватора и с S –  което означава на юг от екватора. Географската дължина с индекса Е когато се означава на изток от Гринвич, W – на Запад от Гринвич.

За да се намери географската дължина за което и да е селище от земното кълбо в градуси / защото в таблицата за домовете тя е дадена във време/ трябва да се приведат часовете в минути и полученият резултат да се раздели на 4  минути. Намиране на времето по  Гринвич в ефемеридите положението на планетите за всеки отделен ден е дадено по времето на Гринвич – 0 градуса географска дължина . За да може да се използва местното локално време за дадена страна, то трябва да се приведе към времето по Гринвичкия Меридиан, като се отчита дали мястото на раждането е на изток или на запад.

Трябва да се има предвид и въвеждането на лятното часово време.

Например за България за да се приравним към Гринвич трябва да извадим 2 часа, а през лятното часово време – 3 часа.

Намиране на локалното / местно / време. След като сме уеднаквили часа на раждането към времето по Гринвич се прибавя и стойността на географската дължина, ако местораждането  се намира на изток от Гринвичкия меридиан, и обратното, ако местораждането се намира на запад от Гринвич – да извадим стойността.

 Намиране на сидералното / звездното / време на раждането. Сидералното или звездно време  на раждането се взема от  Ефемеридите. Това са таблиците за положението на планетите по дни от 0 часа по Гринвич, втората колонка от ляво на дясно на страницата за съответната година и месец на раждане.Обаче  трябва да проверите  Ефемеридите, които ползвате, защото те са дневни за 12 часа са обяд и  нощни – 0 часа през нощта.

 Записване на домовете върху  бланката

Определянето на домовете в хороскопа става с помощта на таблици за  домовете с географска ширина от 1 до 66 градуса.

ДОМОФИКАЦИЯТА – изчисляване на домовете в хороскопа:
    Намиране на географската ширина и географската дължина на мястото на раждане
    Намиране на времето по Гринвич
    Намиране на локалното време
    Намиране на сидералното време
    Означаване на домовете по таблицата на домовете

 

НАМИРАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПЛАНЕТИТЕ В ХОРОСКОПА
Изчисляване на положението на планетите в хороскопа се извършва по времето на Гринвич. В Ефемеридите положението на планетите по дни месеци и години е отразено спрямо времето по Гринвич. Изчислява се дневната стъпка  на планетата. / движението на планетата за  ден /. Намиране на разстоянието  изминато от планетата за времето по  Гринвич, за което искаме да намерим нейната дължина. Намиране на дължината на планетата по еклиптиката.

 

НАНАСЯНЕ НА ВСИЧКИ ДАННИ ВЪРХУ БЛАНКАТА
Всичко може да Ви звучи много неясно и трудно, но ние  ще се върнем отново по-късно към ръчното построяване на картата, когато  сте запознаете с  основните понятия  в астрологията.

В днешно време  на компютъризация  много малко астролози работят  по този начин. Съществуват много астрологични програми  и всеки може да избере тази,
с която му е най-удобно да работи, която е най-добре пригодена към  местността където живее и работи.
Но всички астрологични програми  работят на един и същи  принцип при изготвянето на рожден хороскоп.

    Трите имена на  човека  за когото се изработва  картата
    Дата на раждане – година, месец и ден
    Час на раждане – по възможност най-точен
    Местораждане – Държава и  селище
    Географска дължина и ширина
    Часови пояс
    Лятно часово време – ако има.

От тук: http://astrobg.net/courses.php?article=2
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #21 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 16:57 »

Добре, добре ...прочетох го на един дъх по бързата процедура. Довечера ще го видя обстойно. Мен идеята ми не е толкова да гледам съдбата на някой човек, а да знам къде се намира Луната. Примерно отивам в пустинята Сахара и около мен няма компютър, няма интернет. Вадя листа, жомя, меря там и разбирам къде е Луната...
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #22 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 17:20 »

Е за кво ти е да вадиш и да мериш, като е по-лесно да си купиш ефемеридите до 2050 година бре  Grin?
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #23 -: (Сряда) 06 Февруари 2013, 20:22 »

Вещичка, или аз нещо не ти обясних както трябва или нещо друго, но май ме прати за зелен хайвер с тоя хороскоп. Grin
Мен не ми трябва да гледам къде е луната спрямо съзвездията, а да я следя на небосклона - азимути, екваториални/еклиптични системи, чудесии и т.н. - някой ден по-нататък ще го бъде.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #24 -: (Четвъртък) 07 Февруари 2013, 13:44 »

Алхимия някаква просто! Най-впечатлена останах от една книга на Авесалом Подводни /тя не беше за астрология, но в нея имаше подобно тълкуване на "темите", "задачите", "степените в развитието".../...Е, събра ми очите този човек. Все едно четех поезия "хайку"...Бях принудена да възприемам на ниво, надскачащо собственото ми познание чрез асоциации, в наглед напълно безсмислени изречения. Но се получаваше да разбера за какво състояние и развитие говори Подводни... wacko2 /Ако успея ще дам линк към книгата/ Е за такова умение говоря...
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%F1%E5%E4%EC%EE%F0%EA%E0
Ето я книгата. Тя на пръв поглед няма нищо общо с астрологията. Но касае същите проблеми както астрологията: какви сме, какви са телата ни и програмите ни,  как се свързваме с егрегорите и защо, какви типове развитие претърпяваме, свързано с развитието на определени чакри на определени тела в нас, психологическата ни дисекция, вариантите за въздействие и т.н. и т.н. УНИКАЛНА книга. За някои неща в нея съм дорастнала, за други - още не съм, признавам си. Ще я чета пак и пак и пак.

П.П. предполагам, че някои от програмистите /АЙ ТИ специалистите/ владеят подобен "език" и подобни мисловни модели, като този, който показва Подводни. Това ми мнение е чисто интуитивно, не ангажирам никого. Просто не е измислен език, на който Подводни да предаде това, което е достигнал като разбиране, според мен.
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #25 -: (Четвъртък) 07 Февруари 2013, 17:44 »

http://astrocalendar.blogspot.com/ Един полезен линк. Ако някой се интересува, ползвам астрологическата програма Zet, има я в нета, добра е!
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #26 -: (Петък) 01 Март 2013, 14:01 »

Превод от една позната  Wink.

Възрастовите цикли на развитие през фокуса на астрологията

Използвана литература:
Лариса Назарова - Искусство прогнозировать

Превод и редакция:  Asol ©


Методи за астрологически анализ:

- планетни възврати
- цикли на възлите, на бялата и черната луна
- цикъл на затъмненията
- транзит на бавните планети

http://i786.photobucket.com/albums/yy147/Asol_album/cikli.jpg
Астрология


Продължителността на човешкият живот се разглежда въз основа на 12 периода от по 7 години /времето на престоя на Уран в един знак/, или на три периода от по 28 години, всеки от който се дели на 4 подпериода по 7 години. Целият период е 84 годишен  - продължителността на един цикъл на Уран.
Според Дейн Ръдиар всеки 28 годишен период /възвръщането на Луната, възврат на Сатурн/, предполага ниво на всестранно развитие на личността: наследствено, индивидуално и духовно.

Б. Хубер поддържа тезата, че традиционната продължителност на живота се отчита в 10 периода, разделени на 7 години т.е 70 години. Повратната точка в този цикъл е възрастта 35-36 години /третия възврат на Юпитер, второто завръщане на възлите/.

Павел Глоба се придържа към Урановия цикъл /84 г./, който включва в себе си 12 цикъла на Бялата Луна /по 7 години/. Бялата Луна е свързана с реализацията на точката на Живота. Точката на живота на 0 градуса в Овен е  използвана и от други астролози. Движението на тази точка по зодиака съответства на естествения ритъм на развитие на човека.  Точката на Живота се движи със скорост от 4 градуса  и 17 минути на година и за 7 години преминава през един знак от зодиака. Павел Глоба я нарича естествена кармическа прогресия, която действа в рамките на космограмата.


Първи период - от раждането до 7 годишна възраст
Основното значение на този период е физическия растеж и развитие
На този етап се формира структурата на бъдещата личност и се развиват способностите  и навиците за самостоятелен живот. Детето се учи да ходи, да яде, да говори - придобива се първия опит и връзка с обкръжаващата среда, от какво детето трябва да се страхува - развива се инстинкта за самосъхранение.
От гледна точка на планетните влияния този период е свързан с влиянието на Луната - първичното възприятие на света и адаптацията към него. Обкръщаващият свят се разглежда през призмата на лунния принцип - инстинктивно, интуитивно и емоционално. С други думи развива се душата.
През този етап се развива волята и активността /марсови качества/ и трябва да се избягва създаването на комплекси на детето.


Втори период  - от 7 до 14 годишна възраст
Този период съответства на Телец и е свързан с Мер*урий
Формират се контактите с другите, начина на изказ, учебните и практически навици, но могат да се формират и негативните качества присъщи на Мер*урий: лъжливост, хитрост.
От психологическа гледна точка на този етап започва изграждането на собственото "аз", развиват се навици за рационалното разбиране на предметите и общуването с другите. Тук следва да се обърне внимание на  собственическия инстинкт, развиват се хубавите качества на Венера и Луна - отзивчивост и доброта.


Трети период  - от 14 до 21 годишна възраст
Това е период на емоционално и умствено развитие. Започва с кризата на пубертета. Това е времето, през което Сатурн прави опозиция на наталната си позиция, а Уран секстил към рожденната си позиция. Тези аспекти поставят на фокус проблемите със закона и взаимоотношенията. Необходим е авторитет, на който да се подражава.
На този етап, човек се оттърсва от идеалните си представи за родителите, започва да ги вижда като възрастен човек - в резултат се отделя от тях.
Паралелно с тези процеси се развива мисленето, изгражда се съзнателно отношение спрямо обучението.
На 19 години е първия възврат на лунните възли, с което приключва един и започва друг цикъл - завършване на училище, постъпване във висше учебно заведение или начало на трудова дейност. На 21 годишна възраст завърша периода на първи квадрант.
Кризата на този период е формиращия се падащ квадрат на Уран и третия възврат на Бялата Луна.


Четвърти период - от 21 до 28 годишна възраст
Мотото на този период е усъвършенстването на вътрешния мир и хармония. Това е фазата на Рака. Ракът трябва да развие лунните качества. Заедно с това на 24 годишна възраст следва възврат на Венера. Луната се стреми към създаване на собствен дом, семейство, осъзнават се семейните традиции. Венера създава система от собствени ценности. Под влиянието на тези две женски планети се оформят чувствата. Човек пораства, намира своя собствен смисъл на живота, появява се стремеж от освобождаване опеката на родителите, самостоятелен живот, възможно създаване на семейство и на деца. Също е възможно да се предприемат нови стъпки в професионалното усъвършенстване.

Психологически труден период. Сатурн в Рак е в изгнание, а тук е също и падащия квадрат на транзитния Сатурн, който насочва вниманието на човека към преоценка на миналото и към неговия собствен вътрешен свят. На 23 години се формира опозиция между точката на Живота и Смъртта - възниква възможност за кармически обрат в съдбата. Това е критичен период.
На 24 години е възвратът на Юпитер, който екзалтира в Рак. По това време авторитетът на личността е формиран, а самия човек е социално ориентиран. На 25 години е първата опозиция на Хирон.
На 27 години на своята натална позиция се възвръща Луната, това е и времето на третото възвръщане на Черната Луна. Възвръщането на Черната Луна е свързано с психологическа криза. На 28 годишна възраст завършва периодът на активно обучение и нравствените идеали са формирани. След това, човек влиза в Слънчевата си възраст /28-35/ - възрастта на творческа реализация на личността.


Пети период - от 28 до 35 годишна възраст
Задача - творческо изразяване на личността
Свързан със знака Лъв и Слънце. Много ярък и наситен период във всяко едно отношение. Разцвет на физическите възможности и творческият потенциал.
Цикълът започва с тригон на Уран към наталната си позиция. Аспектът дава възможност да се осъзнаят индивидуалните възможности, уникалност, която може да бъде представена в обществото от всеки от нас. В тази година е обръщането на възлите - възможност да се измъкнем от миналото и да вървим към бъдещето т.е по пътя, който предлага Възходящия възел.
На 29,5 г., Сатурн се възвръща към позицията си в радикса, прогресивното Слънце и Луна на 30 годишна възраст повтарят свой натален аспект. По това време Юпитер е в опозиция на себе си. Това са две много важни години в живота на всеки човек. Възвратът на Сатурн - това винаги е период на вътрешна инвентаризация. Опозицията на Юпитер спрямо наталната му позиция и аспекта на транзитните Юпитер и Сатурн откриват пред човек нови социални възможности.

Този период е свързан с много перспективи: достигане на пълна зрялост и изява на жизнения и творчески потенциал, има и възможност за "второ раждане". Човек може да стане лидер на избраното поприще.

 
Шести период - от 35 до 42 годишна възраст
Тази фаза е свързана със знака Дева. Този период и следващия са под влиянието на Марс. Много активно време, в което хората придобиват власт, обществено положение, авторитет. Материалните амбиции достигат своята кулминация.
Периодът на Девата е реализацията и кристализацията на енергията събрана през времето на периода в Лъв. Много напрегнат период между 36-38 години, когато Черната Луна се възвръща за четвърти път, а лунните възли за втори. Това е времето, на прага на което предстоят големи промени - кризата на 42 годишна възраст, полуцикъл на Уран, /опозиция на Уран към натална позиция/ растящ квадрат на Нептун, пета опозиция на Юпитер към положението му в радикса и възврат на Бялата Луна. Понеже Уран влиза в орбис на собствената си опозиция, в човека назрява желание и необходимост от промени срещу моментното статукво, остарялото, появява се желание за промяна и да се направи нещо по-различно.


Седми период - от 42 до 49 годишна възраст
Период с влияние на Марс. Периодът на Везни - много плодотворно време в живота.
Завършва Пролетта /втори квадрант/ и човек встъпва в трети квадрант - квадранта на Зрелостта. Този период не изисква активна борба - проявява се афинитет към хармония и равновесие и личността е склонна към изява на хубавите качества на Хирон и Венера. На 44-45 години се формира втората опозиция на Сатурн към самия себе си и Черната Луна се възвръща за пети път. В този период, на човек е доста трудно да устои на изкушенията. Това е периодът, през който повечето хора са достигнали своя максимум, направили са кариера. Доминиращите моменти и отношения, които са били основни преди по пътя към целта, престават да имат първостепенно значение и губят своя смисъл. Появява се необходимост от преразглеждане на отношенията. В душата се ражда тревога и желание за хващане "на последния шанс" - от една страна, а от друга - човек изпитва стремеж към духовно развитие и съсредоточаване към вътрешния свят. Изпитва се потребност от по-дълбоки и духовни отношения. На 45-46 г. се появява желание към връщане на младостта, търси се компенсация за намаляването на потентността при мъжете и сексуалното желание при жените. Много хора преживяват "кошмарна любов", много често с голяма възрастова разлика между двамата партньори.  На 46-47 г. е следващата противофаза на лунните възли и съвпад на точката на Живота и точката на Смъртта. Това е време на изпитания, дисбаланс, време на сериозен избор или обрат в съдбата. Човек започва да работи нещо ново и се примирява с неизбежната старост. След това на 48 години - четвърти възврат на Юпитер към радикалното му положение, а на 49, Бялата Луна навлиза във фазата на Скорпиона. Юпитер носи подаръци или наследство. Появява се интерес към политиката. Човек започва много да чете в стремежа си да получи отговор на въпросите си, които по-рано не са го интересували.
Активен

Неактивен ironia
Hero Member
*****
Публикации: 523

« Отговор #27 -: (Сряда) 06 Март 2013, 01:46 »

Мисля си, че последното за"възрастовите" ... аспекти е повече свързано с психология, малко, но не прекалено малко със социални, исторически и географски (ако щете) компоненти, но самата астрология, като тясно свързана с астрономия и физика не знам дали в достатъчна степен показва фундаментални и основополагащи причини, които да предопределят следствия.

Елементарни аналогии може да направим (дори жени и мъже, защото полът също е определящ в различните векове, и отношението и възможностите към/на жените спрямо мъжете... дори няма да намесвам расизъм и робство, геноцид и еврейски корени, чисто научното и техническо развитие на цивилизации и нации, войни, катаклизми и т.н.)
със собственият си живот на определена възраст и този на майките и бащите ни.
Аз на 20-30 години и майка ми във времето, което е живяла. Когато стана на 60, още от сега гарантирам, че нищо няма да е същото в живота ми каквото е на майка ми в момента.

От всичко това, звездите, планетите и конфигурациите, как точно помагат или напротив?
Активен

"Няма радост на света, която да замени радостта, която ти е отнета" Байрон
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #28 -: (Събота) 09 Март 2013, 18:10 »

От всичко това, звездите, планетите и конфигурациите, как точно помагат или напротив?

Има ли смисъл да обръщам внимание, че в тази тема няма информация, за да се правят изводи на основа наспаменото до сега?


Небето и земята са огледала. Да питаш как конфигурациите на планетите ти помагат или не, е като да питаш как отражението ти в огледалото в банята ти помага или напротив.
Доколкото разбирам, въпросите се въртят около законите или правилата или въобще начина, по който астрологията прави връзка с живота, който водим. Това веднага ще доведе след себе си въпросът за свободната воля. Аз в момента нямам сили да го обясня, защото е много. От друга страна трябва да се мине през редица от парадигми, трябва да се мине през поредица от развенчавания на предразсъдъци и разваляне на илюзии, докато може да се говори по същество по въпросите как и защо.


Най-добрата стратегия човек да си отговори на въпросите към астрологията, за момента остава личния път и личното интересуване, защото всеки има различна система от глупости, които смята за истина. Не е нужен толкова астролог, колкото психолог, за да обясни това, което се пита в момента.
Активен

Неактивен ironia
Hero Member
*****
Публикации: 523

« Отговор #29 -: (Неделя) 17 Март 2013, 22:04 »

Ами всъщност въпросите не се въртят точно, около живота, който водим и взаимовръзката му с огледалото на небето.
"Небето" (космоса) и всичко около Земята, което се вижда от нея и възможно да се тълкува с нашия потенциал е една "реалност"(физическа) която първо въздейства на цялата планета и после може и на някои животи по нея.
Същността на Астрологията ми убягва. С цялото ми уважение към АстроНомията.
Ако не съществуваха дати и календари, но все пак се наблюдават някакви цикли и взаимодействия сред звездите, с каква точност ще могат да се предвиждат и тълкуват катаклизми, възходи и просперитет, войни и други земни събития за планетата като цяло.
Хороскопите не са ми интересни.
А например, такава подредба на планетите (вкл. и нашата) при която се отваря портал към друга галактика?
Ако на Марс и Венера има съзнателен живот, в кое и какво се различават Астрологиите ни?
Ако Венера е в Близнаци, в такъв момент от гледна точка на Венера Земята къде е?
Активен

"Няма радост на света, която да замени радостта, която ти е отнета" Байрон
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални