Страници: [1] 2 3 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Астрология  (Прочетена 13939 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« -: (Сряда) 19 Декември 2012, 18:09 »

Астрологията е част от езотеричното познание и като такава дава доста обяснения на случващото се по Пътя. Като всяка обособена част тя има и своите капани и най-важният от тях е човек да не зацикля само в нея, защото ще затвори собствените си хоризонти за останалото познание.

Едно малко напомняне на астрономите: Мили деца, преди да започнете да поплювате астрологията, то първо вземете да прочетете малко книжки! За астрологията сведенията датират от над 5000 години, а реално тя съществува от много повече. Първо е създадена астрологията, а много по-късно астрономията се е обособила като отделна наука и се е отделила, защото астрономията е била сухата математика, а астрологията и до ден днешен си остава съвкупност от много повече науки!

Тука пускам едни мои прозрения относно самите планети и връзката им с израстването на Духа.

Пръстените на планетите


Всеки един уважаващ себе си средностатистически човек на тази планета знае, че Сатурн има пръстени. Този факт е известен и в астрологията. Обикновено Сатурн се тълкува като управляващ формата, дисциплината, отговорността, организацията, амбицията, способността за кариера и респективно заради пръстените си: ограниченията, задръжките, страданията. До тук нищо ново...

Обаче ако се разровим малко повече из астрономическите снимки, ще констатираме няколко факта, които поне до днес не са описани като важни или поне насочващи вниманието на астролога към определен фокус. Обикновено аз търся в астрологията нестандартното или поне онова, което не се забелязва на прима виста. Това, което искам да споделя с вас не е нещо ново, но досега не му се е обръщало нужното внимание.

Нека започна с подредбата на планетите, луната и слънцето:
Слънце
Мер*урий
Венера
Земя
Луна
Марс
Астероиден пояс
Юпитер
Сатурн
Уран
Нептун
Астероиден пояс - Поясът на Куйпер
Плутон.

Човекът е като малкото кученце - трябва да се държи на каишка от Висшият ни Аз за да не стане някой сакатлък. Колкото и да ми е смешно това определение, то с всеки изминал ден се убеждавам в него. Пръстените на планетите и астероидните пояси са нещо като вид каишка/бариера. Преминаваш само и ако си подготвен, че това което ще намериш няма да навреди на психиката ти и ще успееш да се ориентираш в обстановката само с приемане... Това са все някакъв вид бариери, които оказват влияние върху архетипите на планетите. Винаги има нещо за надскачане и продължаването напред в тези теми - темите, касаещи дадената планета.  Влиянието им е силно в духовното развитие, защото касаят най-вече транссатурновите планети.

Известен факт в астрологията е, че всяка планета си има ниво на отработка - обикновено са 4 нива. Всяко ниво носи със себе си определено познание на вътрешният ни свят, което ако не съществуваше предходното ниво, сигурно би ни довело до лудост. Всяко ниво ни научава на нещо за дадената планета и така човек в един момент достига до същността и. Колкото по-отдалечена е дадена планета, толкова по-трудно се достига.

В случая за да преминеш през бариерата и да достигнеш до същината, то трябва да си си научил предишните уроци и съвсем естествено да боравиш с дадената енергетика/архетип на планетата.

Първи астероиден пояс - между Марс и Юпитер - Планетите до Марс включително се водят лични планети и отработката им така или иначе е лесна. Това е първата бариера, която трябва да се преодолее за да се продължи напред към Юпитер.


Пръстените на Юпитер - Юпитер като планета управлява богатството, свободното време, големия бизнес, висшето съзнание, оптимизма, растежа, морала, висшето образование, философията, късмета, дългите пътувания и др. Малко известен факт е, че Юпитер също има пръстени. Те са подобни като на Сатурн, но много по-слаби и малки. Те са тъмни. Може би са съставени от малки части скален материал и не съдържат лед. Частиците в пръстените на Юпитер не се задържат дълго там, поради привличането им от атмосферата или магнитното поле. Има доказателства, че пръстените непрекъснато се допълват от прах, формиран от микрометеорни сблъсъци в четирите вътрешни луни, които са много енергични, заради голямото гравитационно поле на Юпитер.
Пръстените му са бариерата, която едно тръгнало по пътя съзнание трябва да преодолее, а именно да поеме по дългият път на Духовното израстване. Да преосмисли морала, законите и философията и да се запъти навътре към себе си.


Пръстените на Уран - Уран също има пръстени. Те са много тъмни и са съставени от различни по големина части (повече от 10м. в диаметър) и ситен прах. Познати са 11 пръстена, всички много ясни. Най-светлият е известен като пръстен ЕПСИЛОН. Пръстените на Уран са първите открити след тези на Сатурн. “VOYEGER 2” откри 10 малки луни, освен петте големи, които са вече известни. Може би има няколко малки спътника в пръстените.
Уран, великият бунтар, изобретателя, учения, магьосника и окултиста. Хуманитарен, интелектуален, ексцентричен, егоистичен и утопист. Ръководи творческата воля, внезапната промяна, революциите, индивидуализма, автономността. Рушител на традиции, асексуален и по-висша октава на Мер*урий.
За да се изявят тези му силни качества обаче е нужно индивида да премине бариерите, които той налага. Нужна е смелост и голяма доза "безумие". Много малко са  са хората, които успяват да усвоят и управляват неговите енергии.


Пръстените на Нептун - Нептун също има пръстени. Наблюдения от Земята показват само неясни дъги вместо пълни пръстени, обаче снимки от “VOYЕGER 2” показват, че пръстените са пълни. Те са много тъмни, но съставът им е неизвестен. Най-външният пръстен е наречен АDAMS, следващият не е именован и след него е непълният GALLE.
Нептун, планетата на морето и течностите, музиката, движенията, сцената, очарованието, сънищата, илюзиите, халюцинациите, духовността, мистиката, предчувствията, лекарствата, петрола, ароматите, наркотиците, алкохола, транса... Това е може би най-неосезаемата планета в астрологията. Обикновено се свързва с измамите, розовите очила и различните видове пристрастеност. Рядко се взема под внимание, че Нептун е висшата октава на Венера. Да се премине през бариерите и е много трудно и почти неосезаемо - като мираж. Нептун е Безусловната Божествена Любов. Онази любов, която дава и не търси нищо насреща. Онази любов, която просто Е и нищо повече или по-малко. Много трябва да се преживее и да е налично огромно желание от дадения индивид за да се хвърли в обятията на Нептун без да задава въпроси и да се остави в ръцете на Вселената. Нептун обикновено я свързвам с картата "Глупака" от тарото - абсолютната вяра във Вселената и факта, че тя се грижи за теб каквото и да става.
Втори астероиден пояс или Поясът на Куйпер - Дойде ред и на последният отбранителен страж в нашата слънчева система - Поясът на Куйпер. Той се намира преди Плутон. Когато човек е готов да го премине и да се изправи пред тъмната бездна на страховете си - Плутон, то той просто прекрачва и тази последна граница. Вече е готов и физически и психически да се сблъска с тъмната си страна и да я приеме такава, каквато е.


Плутон - За него още няма доказателства за наличие на пръстени или поне са доста откъслечни, но моята логика води в тази посока. Богът на подземният свят или Пазителят на вътрешната ни тъмна страна. Ако човек успее да се пребори със страховете си, то ще открие неподражаемо очарование в тъмните си страни и ще ги приеме като част от себе си...


02.05.2011
Вещичка
   
« Последна редакция: (Сряда) 19 Декември 2012, 18:12 от Вещичка » Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #1 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 19:25 »

    Много  искам  някой  да  ми  докаже,  че  на  тази  дисциплина  може  да  се  вярва!
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #2 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 19:45 »

Има много добри астролози, които биха ти скрили шапката  Wink, но аз не съм астролог. Астрологията я използвам за да проследявам личният си духовен път и бих казала, че работи перфектно.

Обикновено лошите представи за астрологията се градят от вестници, списания, медии, защото това, което се прави там не е астрология ами семки за убиване на времето. Но честно казано, дори и да можех не бих седнала да те разубеждавам - прекалено много енергия се хаби за това, а аз съм мързеливо човече  Grin.
Активен

Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #3 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 22:09 »

Ще кажа, че аз бях от хората, които мислеха астрологията за загуба на време. Е,...вече не мисля изобщо така. Не съм прочела нито един учебник, нито едно ръководство, но имах прозрение, което ми изясни как точно стоят нещата. И разбрах, че душата ни си избира вида живот, който и е необходим, а практически това се реализира чрез влизането в матрицата при определени "координати" /време и място/, точно определени, за да създадат точните желани ПРЕДПОСТАВКИ. Няма два еднакви хороскопа, защото няма две еднакви точки на "влизане" в матрицата. Това прилича на израза: "Не можеш два пъти да влезеш в една и съща река"...Какво ще направиш с предпоставките, с точно нагласените дадености и обстоятелства - това е избор отново на душата...Но вече на душата с амнезия, на душата, която вече е тук, долу, на Земята, в човешко тяло. Когато си горе, планираш, изчисляваш, прицелваш влизането си, скачаш, пиейки еликсира на забравата и вече с "празна глава" се озоваваш на сцената и започва импровизацията ти...Импровизация, при която, ако правилно си изчислил, ще се проявят точно онези тенденции, които си искал да се проявят. Ако не си пресметнал добре...е, има и следващ път...
Горещо препоръчвам една книга: "Астрология на душата". Четох само и единствено частта, касаеща моята рожденна дата, но съм изключително впечатлена. Отделно - езика е разбираем, човешки и се чете леко. Това е линка за теглене:
http://pims.ucoz.net/load/knigi/astrologija/astrologija_na_dushata_zhan_spilr/20-1-0-446
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #4 -: (Петък) 21 Декември 2012, 13:40 »

    Много  искам  някой  да  ми  докаже,  че  на  тази  дисциплина  може  да  се  вярва!
АМи..Ето ти логиката..Нали всичко има свое съзнание и енергия?Ако сега двамата седнем един до друг,ще се получи енергиен обмен.Представи си само ква енергия имат планетите!Мисля,че това което обяснява Мира,е точно така.Навлизаш в матрицата под влиянието на точно определени енергии.
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #5 -: (Петък) 21 Декември 2012, 13:43 »

Да, много хубаво обяснение е дала Мира  Smiley.
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #6 -: (Понеделник) 04 Февруари 2013, 17:01 »

Попаднах на страхотни бисери в уйкипедията във връзка с астрологията. На научните специалисти ще им се наложи един ден да си изтрият творенията, затова ще ги овековеча тук, за да си четат после разсъжденията - те не могли да намерят научни доказателства, защо планетите от слънчевата система, оказват влияние на живата природа в нашата планета?
От статията за Астрологията. Прочетете го внимателно цитата:

Цитат
Начин на предаване на влиянието на планетите
Във физиката са известни четири фундаментални взаимодействия, и всички други явления се обясняват като различни проявления на тези сили. Съвременната наука е установила, че няма начин небесните тела да въздействат на човешките съдби чрез едно от тези взаимодействия. В този смисъл тя разглежда твърденията в астрологията като ненаучни разсъждения. Силното и слабото ядрено взаимодействие са изключени, понеже те действат само в атомни мащаби, т.е. остават гравитационното и електромагнитното взаимодействие. Но тогава най-голяма роля в астрологията трябва да играят Луната и Слънцето, които имат най-силното гравитационно въздействие върху Земята, или само Слънцето, което упражнява най-силно електромагнитно въздействие върху Земята от всички небесни тела., а според астролозите, нито Слънцето, нито Луната, а планетите играят главна роля в определянето на човешките съдби. Тоест, влиянието на небесните светила върху съдбата не се предава с нито едно от познатите ни взаимодействия.

Остава, въпреки теоретичните и експерименталните факти, влиянието на небесните тела, което се свежда главно до това на планетите, да се предава с някакво непознато взаимодействие. Но в последните 15 години, астрономите откриват все повече и повече екзопланети, и се оказва, че наличието на планети около други звезди са нещо обичайно. В Млечния път има 100 милиарда звезди, а във Вселената има 100 милиарда галактики. Около немалка част от тези звезди има планети, т.е. влиянието на планетите от Слънчевата система трябва да е пренебрежимо малко, в сравнение с това на всички тези планети. Астролозите не дават отговор защо това непознато взаимодействие, произтичащо от влиянието на планетите, не се проявява при екзопланетите, и защо екзопланетите не са включени в техните хороскопи. Следователно, не съществува никакво взаимодействие, познато на науката, чрез което да се предава влияние от небесните тела на земните дела.

Малко им е трудно да осъзнаят, че това непознато взаимодействие е резултат на отразената слънчева енергия от Луната и останалите планети в слънчевата система обратно към Земята!
Какви нелепици пишат само: Защо звездите и планетите от другите галактики не оказвали влияние върху планетата при положение, че има милиарди такива? - 'еми слънчевите лъчи трябва да пътуват светлинни години за да достигнат до тези звезди и планети - какво ще се отрази обратно към Земята и какво влияние ще окаже това - почти никакво разбира се. Ето какво имам предвид:

http://prikachi.com/images/691/5827691V.jpg
Астрология


Луната не оказва влияние на Земята само чрез гравитацията, а чрез отразената слънчева енергия. По време на пълнолуние, отразената енергия е най-много. И обратното при новолуние наблюдавана от земята, луната се скрива защото застава посредата между слънцето и земята - няма как да се отразяват лъчите на слънцето.

Същото е и с останалите планети - принципа е един и същ. Ето с Юпитер, понеже е най-голяма и се вижда най-ясно връзката:

http://prikachi.com/images/692/5827692L.jpg
Астрология


Когато се подредят: Слънце, Земя, Юпитер в една линия, тогава отразената енергия е най-голяма. Растоянията и големината на планетите не е действителна - не ги вземайте под внимание понеже са подвеждащи.
Тази отразена енергия не влияе само на човека, а на цялата природа - на чисто физичните процеси, на физиологичните, на психичните процеси. Влияе на растенията и хората в миналото са съблюдавали земеделието си спрямо тези явления и т.н.

Ето още един бисер:
Цитат
...Научните изследвания показват, че успеваемостта на астрологичните методи да познават бъдещи събития е не по-добра от тази при безразборно налучкване.

Отново на някои хора им е трудно да осъзнаят, че всичко във вселената е базирано на циклични процеси, които се повтарят. Методите за познаване на бъдещи събития се изразяват в това да знаеш продължителността на цикъла и явленията и събитията които се развиват и случват в него. От човешка гледна точка тези цикли могат да се определят като краткотрайни от няколко секунди или продължителни с период от десетки и стотици милиони години. В писмеността на маите са намирани - "кинчилтуни", "алаутуни" и дори по-големи отброявания. А един алаутун по тяхния начин на отброяване се равнява на около 63 млн. години. Пределно ясно е, че тяхната цивилизация не е съществувала в тези периоди, които те са описвали, но след като са отброявали такива периоди, явно са били наясно какво се случва?
--------------------------------------------------------------------------------------------

Другия важен момент е раждането на човек на определено местоположение върху планетата и в определено време и как това оказва влияние на бъдещите процеси, които ще се развият с него и около него. Обаче нещо не мога да си фомулирам мислите в разбираема словесна форма в момента. Smiley Ако някой може, нека го опише с пример.

И последно да не забравя, може би най-важното: Сегашната астрология според мен е една абсолютна измислица - пък с дневните хороскопи да не говорим. В предишния форум бях си написал мнението за сегашната астрология, доста ясно. Grin Но въпреки всичко това не означава, че Луната и останалите планети от слънчевата система не оказват влияние на процесите които се случват в нашата планета.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #7 -: (Понеделник) 04 Февруари 2013, 19:45 »

Виж, аз съм най-малко компетентния по отношение на астрологията човек, но не мисля, че астрологията се занимава с този вид енергия, който си описал. По-скоро става дума за ...нещо като архетипи...И за енергии, които науката още не се е научила да измерва. Нещо като "емоционална енергия"... wacko2
Доколкото съм запозната, правенето на хороскопа /изчисляването му/ е 50% от задачата. Останалото е тълкуването му, което стъпва именно на усещането на тази "емоционална енергия".../"термина" аз си го измислих, току-що, казвам го както го чувствам, не се хващай за буквата в него.../
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #8 -: (Понеделник) 04 Февруари 2013, 21:30 »

Ако не сте я срещали до сега, качвам една програмка за всеки един себесиуважаващ астролог и астроном. Smiley

Симулатор

Симулатора има два режима на работа: хелиоцентричен и геоцентричен. Демек в първия случай центъра е Слънцето и планетите обикалят около него, а във втория случай центъра е Земята и Слънцето заедно с планетите обикалят около нея. Симулатора е просто невероятен - има режим да се види траекторията на дадена планета, дата/година и т.н. Вижте, какво движение прави Юпитер спрямо Земята:

http://prikachi.com/images/218/5829218C.jpg
АстрологияА това е на Венера:

http://prikachi.com/images/219/5829219Z.jpg
Астрология


И всичко може да се засича по дати. По-интересното е тия дето са живяли преди нас, като не са имали компютри как са правили симулациите, за да видят къде, какво се случва? Undecided
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #9 -: (Понеделник) 04 Февруари 2013, 21:59 »

Виж, аз съм най-малко компетентния по отношение на астрологията човек, но не мисля, че астрологията се занимава с този вид енергия, който си описал. По-скоро става дума за ...нещо като архетипи...И за енергии, които науката още не се е научила да измерва. Нещо като "емоционална енергия"... wacko2
Доколкото съм запозната, правенето на хороскопа /изчисляването му/ е 50% от задачата. Останалото е тълкуването му, което стъпва именно на усещането на тази "емоционална енергия".../"термина" аз си го измислих, току-що, казвам го както го чувствам, не се хващай за буквата в него.../

Ама то влиянието на Луната и планетите не се свежда само до правене на хороскопи. Луната оказва влияние ако щеш и на сокодвижението на дърветата - тук няма чувства и "емоционална енергия" - влиянието е на чисто физическо ниво. Но то може да бъде и на физиологично ниво, на психично ниво (чувства, мисли). Не ги знам тия сегашните видове натални, мунданни и всякакви други астрологии-из*ъзици какво точно тълкуват, разгадават и т.н.
Архетипите за които говориш са начини да се извлекат някакви качествени и количествени взаимовръзки от движението на планетите - но това не са принципите. Влиянието на планетите и луната върху Земята е чрез гравитацията им и отразените електромагнитни вълни от Слънцето. ..както и да е, пак нещо съм се въодушевил тая вечер покрай тая астрология.  Grin

Ето още два линка за разглеждане на слънчевата система, ако досега не сте ги виждали:
http://www.solarsystemscope.com/
http://www.sunaeon.com/#/solarsystem/

Това е една професионална програма, ама пък не можах да я намеря. От клипа се вижда, че има доста големи възможности: The Solar System - Explore your backyard
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #10 -: (Понеделник) 04 Февруари 2013, 23:15 »

Абе Страшку, става въпрос за торсионни полета. Това е принципа. Когато ти си се родил - в точния ден, час, минута и секунда планетните енергии са се запечатали в теб по начина, по който са били подредени и те са определящи за характера и живота ти. Всичко е енергия и всичко тече. Това, че кухите кратуни в обикновената наука не могат да си го набият в главите си е техен проблем. Голям процент от светилата на физиката обаче са се занимавали с астрология и това е факт. Тъй че сегашните "учени" могат да си скъсат дипломите  Grin...
Активен

Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #11 -: (Понеделник) 04 Февруари 2013, 23:21 »

И всичко може да се засича по дати. По-интересното е тия дето са живяли преди нас, като не са имали компютри как са правили симулациите, за да видят къде, какво се случва? Undecided


Хахааа има книги - наричат се Ефемериди. В тях се описват за всеки ден, за всяка планета - на колко градуса и в кой знак се намира. У дома имам Ефемеридите от 2000 до 2050 година. Старите астролози са чертали всичко на ръка, а днешните не стават и за чеп за зеле, щото без компютри са обречени на вечно бъркане в носа  Grin... В момента има много малко хора, които могат да ти направят хороскоп на ръка без компютър - я има 4-5 човека в БГ, я не сигурно  Wink... Аз не мога и си признавам без бой, ама аз не съм и астролог де  Wink.
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #12 -: (Понеделник) 04 Февруари 2013, 23:43 »

...

Така де, торсионни нека бъдат. И аз мога да кажа - има вълни, енергията се движи на вълни - ей т'ва е принципа.
Ама мисълта ми беше, защо по време на пълнолуние влиянието е едно, а по време на новолуние - влиянието е друго?
Защо когато Юпитер наближава към Земята влиянието на "планетните енергии" е едно, а като се отдалечи - друго и т.н.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #13 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 08:35 »

Страшку, ще взема покрай тебе и аз да се запаля по астрологията, много интересна програмка! good
Когато говоря за "емоционална" енергия имам предвид, че добрите астролози успяват да ти "преведат" влиянието на дадената планета, а други само ги установяват /влиянията/. Доброто тълкуване /добрият "превод"/ на влиянията е признак за добро разбиране именно на тази "емоционална" енергия и там математиката се превръща в психология...Алхимия някаква просто! Най-впечатлена останах от една книга на Авесалом Подводни /тя не беше за астрология, но в нея имаше подобно тълкуване на "темите", "задачите", "степените в развитието".../...Е, събра ми очите този човек. Все едно четех поезия "хайку"...Бях принудена да възприемам на ниво, надскачащо собственото ми познание чрез асоциации, в наглед напълно безсмислени изречения. Но се получаваше да разбера за какво състояние и развитие говори Подводни... wacko2 /Ако успея ще дам линк към книгата/ Е за такова умение говоря...
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #14 -: (Вторник) 05 Февруари 2013, 13:58 »

Те ви Авесалом Подводни

В ПДФ

http://www.xnetbg.com/new/files/avesalom.pdf
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални