Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Bread baking - Daniel DiMuzio  (Прочетена 38 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшкоу
Hero Member
*****
Публикации: 1550
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« -: (Сряда) 26 Април 2017, 01:24 »

Книгата е на английски, но е доста систематизирано четиво според мен. Как се прави хляб и кое е това, което е наистина полезно в него. При нас в България хлябът е на такава почит, че дори въпросът - Какво работиш? - се заменя с въпроса - С какво си изкарваш хляба?

Застъпен е въпросът дори с натуралния квас и производствената мая с нашумелите през последните години захаромицети. Проблемът дори не е толкова в тях, колкото в променения начин по който се прави съвременния хляб в индустриалното производство - интензивното замесване с високоскорстните миксери, замества нуждата от по-дългата ферментация, т.е. втасването и не се случва разграждането на въглехидратите и протеините - така трудно се усвояват от храносмислателната система на човека. Променената ферментация е причината да липсват и вкусовите и ароматните качества и т.н. Нещата според мен са описани безпристрастно. Вкъщи сме на домашен хляб от доста време, но тази книга дава доста яснота, дори и за обща култура просто.



Bread baking - Daniel DiMuzio


Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2017 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални