Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За доброто и злото  (Прочетена 13551 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #90 -: (Петък) 08 Февруари 2013, 19:50 »

Има прилика между двете и тя е, че и в двете състояния отдаваш енергия.
Някои казват, че любовта /земната!!!/ и омразата били сестри. Когато обичаш някого и той те предаде, много лесно изпитваш омраза...
Истинското наказание към някого е безразличието ти към него. /Тогава не му отдаваш никаква част от енергията си/. Дето има една дума: "Да изстинеш спрямо него"... Wink

Божинка, само ще уточня, че думата "любов" се употребява доста произволно и всеки влага в нея нещо различно, затова и така зададен, въпросът ти ще предизвика верижна реакция от недоразумения... Grin...
 Аз в случая изрично упоменах за кой вид "любов" говоря в момента. За земната /очовечената, егоистична любов, свързана с притежанието/...Тя лесно преминава в омраза.

П.П. Божинка, ама май сбъркахме темата. Има си отделна за любовта.  Roll Eyes
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #91 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 02:03 »

А що си мислите че трябва да има или изобщо има баланс Wink.
Щот се убедих Wink
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #92 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 07:45 »

Щот се убедих Wink

Няма начин  Wink, разбирам те че ти се иска да е така и това е нормално, ноооо до там "нависоко" ако си стигнала няма да си тук  Wink.
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #93 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 10:00 »

Току що получих прозрение относно темата  Grin...

Значи ние живеем в дуален свят. Когато го има едното, то автоматично се появява и другото, защото едното без другото не може. Тоест ако вие все искате и правите добрини, то някъде другаде става злина и това е факт. Вие може и да не искате да се случи зло, но то автоматично се случва и вие сте преки негови причинители.

Както не може да съществува материя без антиматерия или там примери много за това, така и добрините, които вършите са спътствани от злини някъде другаде. Тоест добрина само ако ти я поискат, защото това е все едно да помолиш Вселената за нещо и тя да ти изпрати човек да изпълни молбата ти. Иначе да се правят добрини ей така щото си решил да бъдеш добър е също така и акт на създаване на зло.

Ей затова баланса седи над тях, защото там ти управляваш и двете енергии по собствено усмотрение  Tongue...
Активен

Неактивен Борислава
Jr. Member
**
Публикации: 87

« Отговор #94 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 10:35 »

А как стои въпроса с любовта и омразата? В същност омразата не е само липса на любов, а нещо повече, защото липсата е най-малко безразличие.
Божинка,тя енергията е една и съща-ние не сме изпълнени с 5% омраза,6% любов,8% добро,12 % зло и т.н. Енергията е една-тя е просто енергия.Ние сме тези,които я трансформират и изкарват на повърхността в различни проявления.Ние я пречупваме през призмата на АЗ-а,на Его-то и за това като краен резултат тя изглежда толкова различна.
 По мъжки да го обрисувам така-бензина в колата ти е безразличен към това,дали тръгваш с намерението да вземеш любимата си и да я заведеш на пикник,или си се засилил да я блъснеш със същата тази кола,защото ти е изневерила предната нощ. Smiley
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #95 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 11:53 »

Някои търсят съвършенство. Ала всяко търсене нарушава баланса. Други 'пазят' баланса, така умират. Баланса се изживява всеки миг като се разтвориш, като допуснеш,..защото тогава омекотен, не чувстваш ни предателство няма и предател, обичаш, защото го чувстваш.. усещаш, защото влизаш  в съприкосновение, без умисъл..дори без отговор,.тогава разбираш всяка причина,  и 'злото' е учител, а 'доброто' - граница на неприкосновинност, невинността, малката звезда в сърцето ни, скрита за слепи очи - заслепени от знаене, лишаващи се от познание, недокоснали  звездата в себе си, забравили кои са, искащи ...поради пустотата, с която са заместили  същината си, искат още и друго, за да запълнят зеещата пропаст в тях... - това е зло..., съвсем собствено и тъжно зло, дори без оглед на съгласие... няма друго.
Понякога човек изстива, и макар  сякаш лед да е покрил душата му, изглеждайки враждебен, зъл дори... страхливо крие огъня си, защото сълзите са се превърнали в лед и опустошават вътрешно, това не се лекува с пренебрежение, защото е пречка някаква по пътя- непреодолимо'зло', защото то съществува, дори да си затворим очите, Нужен е огън да стопи леда!
    Така е.. огъня поражда, огъня убива...  леда потдържа равновесието. Пулса се определя от дъха, това което наричаме Дух - върви по свои пътища, изпълва всичко... Реката зависи от вятъра... И без този баланс, без тоз кръговрат няма живот. Всяко е пропито с 'другото'. Когато завъртим кръга с ин и янг не виждаме два цвята... движението е постоянно. Балансът е Изкуство, тогава, когато имаме повече от едно, повече от себе си. Ала като част от всичко, всъщност тази другост е породена от временната илюзия на  "Аз"..., защото Аза забравя, че дъхът оживява тяло и това тяло не изчерпва Живота и неговото многообразие и за да си спомни, изживява 'стреса' на 'земното притегляне'...
Активен
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #96 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 12:13 »

Току що получих прозрение относно темата  Grin...

Значи ние живеем в дуален свят. Когато го има едното, то автоматично се появява и другото, защото едното без другото не може. Тоест ако вие все искате и правите добрини, то някъде другаде става злина и това е факт. Вие може и да не искате да се случи зло, но то автоматично се случва и вие сте преки негови причинители.


Значи ли, че да има повече добро, трябва да вършим зло? scare3
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #97 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 12:26 »

    hi Извинете ме, но реших да поставя нещо, не се гневете че е цитат, моля прочетете:
из диалога "Федон"- Платон:
"Следователно, каза Сократ, като резултат от всичко това истинските философи по необходимост ще достигнат до следния възглед така, че да могат да си кажат горедолу следното: Като по някаква пътека, изглежда, логическото разсъждение ни довежда до извода, че никога не ще придобием в достатъчна степен желаното, докато имаме тяло и душата ни е смесена с такова зло. А ние желаем да постигнем истинното. Безброй грижи ни създава тялото поради неизбежната прехрана. Освен това, ако ни налегнат болести, и те пречат на ловитбата на реалносттта. Изпълва ни с любовни страсти, с желания и страхове, с какви ли не миражи и с толкова брътвеж, тъй че наистина вярно е това, което се говори: от него действително не можем никога за нищо да помислим. И войните, бунтовете и битките ги създава именно тялото и неговите страсти. Защото всички войни възникват поради стремежа да се придобиват средства, а да придобиваме средства ни заставя тялото, защото му робуваме и служим. А като резултат, заети с всичко това, нямаме време за философия. Крайното следствие е, че дори да се поосвободим от тялото и да се заемем да разгледаме нещо, по време на търсенето то пак ни се препречва на всяка крачка, причинява шум и смут, изумява ни, така че в края на краищата ни попречва да съзрем истината. И действително очевидно е това: желаем ли да разберем нещо в чист вид, нужно е да се отделим от тялото и да наблюдаваме тия неща със самата си душа. Тогава, както изглежда, ще придобием това, към което се стремим и в което твърдим, че сме влюбени, разум, когато умрем - това показва нашето разсъждение, за живите то е непостижимо. Защото, ако не е възможно нищо да се познае чисто в сдружение с тялото, остават две възможности: познанието или е абсолютно непостижимо, или е постижимо само за умрелите. Тогава именно душата ще остане сама по себе си извън тялото, а не по-рано. А додето сме живи, изглежда, ще бъдем толкова по-близо до знанието, колкото в по-слабо общение и съдружество с тялото сме (доколкото не го налага крайната необходимост) и ако не се изпълваме с неговата природа, а оставаме чисти от него, докато бог сам не ни освободи. Чисти и отделени по този начин от неразумността на тялото, вероятно ще се свържем с подобни на нас същества и чрез самите себе си ще достигнем до знание за всички чисто. А това може би е истината. Защото да се допира чистото с нечисто, боя се, че не е позволено. Предполагам такива неща е необходимо да си говорят и обсъждат помежду си тия, които истински обичат знанието. Или не смяташ така? - Така е, съвсем сигурно, Сократе".
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #98 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 12:33 »

Не, Калан,

значи, че не трябва да си мислите, че вършещите само добри са най най най, защото те са преки причинители на злини на друго място на Земята. Добро се върши само ако се поиска. Вселената се крепи на БАЛАНСА, колкото и да се отрича тази дума и след като това е факт, то е факт и че 3Д измерението е свят на дуалности - щом го има едното, то го има и другото и за да е БАЛАНСА баланс, то като се прави добро автоматично това добро създава зло на друго място.


Имам приятелка, която има много силна връзка със съпруга си и тази връзка е толкова плътна, че я усещам като неразрушимо. Преди време ходи при някаква кака в София, която се занимава с кармични разни работи. Та въпросната кака и е казала нещо, което приятелката ми винаги го е знаела, но някак не можеше да го приеме, а то е следното: преди еони време тя е дошла на Земята заедно със съпруга си за да сътворят нещо като рай на тази планета. Създали го те и бил от хубав по-хубав - светлина, добрина, хармония... обаче в момента, в който го създали, то автоматично се появили и злите неща, просто защото са го създали в 3Д измерението, което е измерение на дуалностите.

Това, че ти искаш да подобриш целия свят - ми нема как да стане. Светът ни е дуален, тоест за да има добро, то трябва да има и зло - това е... На мен Слънцето ми е в риби. Рибите се управляват от Нептун - Божествената Безусловна Любов и доброта. За капак Нептун ми е най-високо поставената планета в хороскопа. Питаш ли ме, че кажи речи цял живот, до преди 3-4 години, аз се борех за доброто в този свят и за доброто на заобикалящите ме. Разсъждавах като вас, че и по-зле. Винаги съм била подай*ъзец - ще те прибера, ще те нахраня, ще те облека и ще те изпратя по живо, по здраво. На просяците по улиците си раздавах и последните пари и то така, че нямах пари да си купя да ям като съм на работа и после съпруга ми ми триеше сол на главата, че били измамници, а аз била идиот, че им се връзвам... Да ама не.. Преди няколко години започнаха да ми се отварят очите за много неща и просто започнах да разсъждавам в тази насока. Така разбрах, че това са просто понятия и в същност нищо не е това, което е.

Законите на Вселената си работят дори и да не го осъзнаваме или виждаме. Всяко действие си има равно по сила и големина противодействие - туй май беше от законите на Нютон ако не се лъжа. Това е общовалиден закон. Няма нещо за което да не важи. И след като е общовалиден, то той касае и правенето на добрини дори и да идат от най-добри намерения...
Активен

Неактивен Борислава
Jr. Member
**
Публикации: 87

« Отговор #99 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 12:40 »

.....И войните, бунтовете и битките ги създава именно тялото и неговите страсти. Защото всички войни възникват поради стремежа да се придобиват средства, а да придобиваме средства ни заставя тялото, защото му робуваме и служим. ....   

Иначе казано-за да усетиш чистата енергия,трябва да си проводник,а не трансформатор.
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #100 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 12:48 »

Някои търсят съвършенство. Ала всяко търсене нарушава баланса.  Баланса се изживява ........ като допуснеш,..защото тогава омекотен, не чувстваш ни предателство няма и предател, обичаш, защото го чувстваш.. усещаш, защото влизаш  в съприкосновение, без умисъл..дори без отговор,.тогава разбираш всяка причина,  и 'злото' е учител, а 'доброто' - граница на неприкосновинност, невинността, малката звезда в сърцето ни, скрита за слепи очи -   заслепени от знаене, лишаващи се от познание,   недокоснали  звездата в себе си,  забравили кои са, искащи ...поради пустотата, с която са заместили  същината си, искат още и друго, за да запълнят зеещата пропаст в тях... - това е зло..., съвсем собствено и тъжно зло, дори без оглед на съгласие... няма друго.
Понякога човек изстива, и макар  сякаш лед да е покрил душата му, изглеждайки враждебен, зъл дори... страхливо крие огъня си, защото сълзите са се превърнали в лед и опустошават вътрешно, това не се лекува с пренебрежение, ............ Нужен е огън да стопи леда!
  
       Има  един  начин  как  да  се  освободим  от  дуалноста  ако  не  напълно  то  поне  частично  и  то  не  много  трудно,  но  да  не  ви  занимавам  с  моите  си  простотии!!
       Светът  е  триизмерен  и  докато  не  допуснем  в  живота  си третата  точка  която  се  нарича   ......  ще  се  лашкаме  от  една  крайност  в  друга  и  нещастието  ще  бъде  наш  спътник.    
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #101 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 12:56 »

В подкрепа на нептуновата щерка Вещичка, защото и моя знак е риби  hi yes... ще споделя...същия неин опит/ да не я повтарям/, затова и поставих цитата на Платон, докато търсех да потвърдя една негова идея, която е съвсем лесна за възприемане и без цитат Smiley.., - Колкото повече човек се стреми в едната посока - в едно понятие, несъзнателно поражда неговия антипод, озовава се в неговата противоположност. Така схващаме, че всяко има две лица, неизменно въртящи се като Земята... След нощта следва ден и совите никак не са грозни, защото се ползват от тъмното.
П.П: За изследователи... http://philosophia.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-xvi-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0-1-7/
« Последна редакция: (Събота) 09 Февруари 2013, 13:12 от mila » Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #102 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 13:08 »

Цитат
Има  един  начин  как  да  се  освободим  от  дуалноста  ако  не  напълно  то  поне  частично  и  то  не  много  трудно,  но  да  не  ви  занимавам  с  моите  си  простотии!!
       Светът  е  триизмерен  и  докато  не  допуснем  в  живота  си третата  точка  която  се  нарича   ......  ще  се  лашкаме  от  една  крайност  в  друга  и  нещастието  ще  бъде  наш  спътник.   
Мите, ЗАНИМАВАЙ ни! Одеве ми мина това - Проявата на всяко следващо число търси единението на първото. Така щото третото се явява 'рожба' на двете противоположности...


П.П: " * „В любовната аритметика едно плюс едно е равно на две, а две минус едно е равно на нула (нищо).“ - Платон
« Последна редакция: (Събота) 09 Февруари 2013, 13:16 от mila » Активен
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #103 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 13:18 »

Не, Калан,

значи, че не трябва да си мислите, че вършещите само добри са най най най, защото те са преки причинители на злини на друго място на Земята.
Абе чувала съм, че ако пеперудка в Китай пръдне, ще има земетресение на другия край на света.  Grin Но това е само предположение. Не е доказано.
Доброто се върши наистина ако се поиска, а не защото някъде сме прочели да го правим. Или пък се стремим навсякъде и на всеки който срещнем да му помогнем. Без дори отсрещната страна да го иска. Става някакво разглезване и вместо благодарност се получава точно обратното. Наскоро нещо такова се случи. Една позната гледа на всеки да помогне. И един човек на който доста е помагала взе че накрая такива гнусни обиди и каза без причина, че останахме без думи всички. Де факто тоз господинчо нямаше нужда от помощ. Моято позната го разглези и онзи реши, че всеки му е длъжен с нещо. А нещата с които му се помагаше той можеш сам да си ги свърши. Все пак е млад и здрав човек.
Абе както се казва "Пътят към ада е постлан с добри намерения"


значи, че не трябва да си мислите, че вършещите само добри са най най най, защото те са преки причинители на злини на друго място на Земята.

И все пак какво ще стане ако аз днес направя нещо добро защото аз го поискам и отсрещната страна? Искам точни и ясни доказателства как моите действия ще причинят зло някъде другаде. Иначе това за дуалностите е ясно.
Ясно е, че едно нещо е готино за мен, а за друг е зло. Но не мисля, че това е валидно за всичко.
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #104 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 15:23 »

И все пак какво ще стане ако аз днес направя нещо добро защото аз го поискам и отсрещната страна? Искам точни и ясни доказателства как моите действия ще причинят зло някъде другаде. Иначе това за дуалностите е ясно.
Ясно е, че едно нещо е готино за мен, а за друг е зло. Но не мисля, че това е валидно за всичко.
       Не  правете  добро  ако  не  ви  се  поиска  -  но  и  зло  няма  кой  да  ви  поиска  нали?
       Не  правете  нищо  за  другите  ако  не  ви  помолят,  защото  това  е  намеса  в  кармичният  закон!
      Следователно  бъдете  само  за  себе   си!  Другите  ги  използвайте  само  за  декор,  на  който  да  блестите,  другите  са  длъжни  да  ви  ръкопляскат  и  да  ви  се  молят  (да  ласкаят  егото  ви)
      Правете  добро  дали  е  поискано  или  не,  това  е  вашият  избор,  изборът  на  другата  страна  е  да  го  приеме  или  отхвърли,  така  стоят  нещата  за  мен! 
     Човек  се  дави  -  писмена  ли  молба  да  чакам,  изваждам  го  в  безсъзнание  -  дали  да  чакам  да  се  свести  за  да  ми  каже  нарочно  ли  е  искал  да  се  самоубие? 
     Майката  иска  помощ  при  раждането,  а  детето  някой  попита  ли  го!   
     Моля  ви  не  пишете  глупости  от  рода  на - тука  правя  добро  и  заради  това  там  се  случва  нещо  лошо.   
     
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални