Страници: 1 [2] 3 4 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За доброто и злото  (Прочетена 13584 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #15 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 17:40 »

      Личен  въпрос  към  Психея  -  За  определението  на  Абсолюта  съм  съгласен  напълно!!  Но  защо  е  било  необходимо  да  създава  толкова  н*балансирани  неща,  ако  не  е  отчел,  че  баланса  не  е  решение на  проблема  с  развитието! 
      Всяка  определена  точка  в  която  спрем  даже  и  да  е  в  идеалният  баланс  е  край  на  развитието  ни!  Затова  смятам,  че  не  баланса,  а  движението  (търсенето)  е  фактора,  който  ни  тласка  напред.
     Да,  доброто  и  злото  са  субективни  понятия,  но  когато  се  отнасят  за  другите,  тоест  за  наблюдателя,  но  за  участниците  това  са  си  напълно  реални  категории  на  възприятие.   
     Не  е  интересно  да  достигнеш  баланс!  Интересното  е  да  застанеш  в  горната  точка  на  махалото  и  да  виждаш  (анализираш)  пътя  си  от  едната  крайност  до  другата.           
Абсолюта не създава нещо което да не е балансирано .Доколкото това нещо идва директно от Абсолюта.Щото душата на един плъх например,не идва директно от там,т.е.част от Абсолюта инкарнирал се директно като плъх!Сори за примера,ма за по-удачен не с е сещам..Не искам да кажа нищо за плъховете.Може да са най-балансираните същества..не знам..Просто давам пример.Душата на плъха е част от Планетарната Душа.Планетарната Душа е част от още по-голяма порция самоосъзнаваща се енергия с единна вибрация/Душа..И така..Най-образно казано,колкото по далече от точката на излъчване сигналът се разсейва.Получават се "изкривявания"в пространство времето.Което не е дефект на Абсолюта.Просто Му дава опции да преодолее скуката.Създава си условия(подготвя си сцената)за разнообразните роли..Всяка"роля",абсолютно всяка..От съзнанието на атома в един камък,до това на хуманоидния гений..Абсолютно всяка роля на Единното съзнание допринася за неговото обогатяване(хранене).

А постигането на Баланс равен на този в Абсолюта,значи ти самият да станеш Абсолют.Така,че пътят е безкраен.Не е толкова просто..
Добро и зло са си субективни и зависят  от съзнанието на наблюдателя.Помисли например за камикадзето и неговата гледна точка.
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #16 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 18:17 »

Изяснихме си различията все пак де. От тук нататък разговора по този казус ще потъне в девета глуха ако продължи. Smiley

Между другото без да искаш загатна за единия от големите проблеми, които стои пред нас (хората):
Имаме наука, която направо се е вкопала от заземяване и имаме езотерика която от летене в облаците направо ще напусне границите на вселената. Е тези неща, някой ден ще трябва да се обединят. Т.е.:
Когато езотериката стане НАУЧНА и науката стане ЕЗОТЕРИЧНА, едва тогава ще се открие начина по който ще се постигне този баланс за който говориш (пишеш). Wink
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #17 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 18:28 »

Хахаа да, изяснихме  Smiley.

Е, на мен и без да ми е особено ясна тривиалната наука си съществувам точно в такъв баланс, за който говоря и ми е супер добре.

А за самата тема - не е нужно да има хиляди безмислени мнения. Може и да са малко, но поне са качествени  Cool.
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #18 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 18:36 »

Е, на мен и без да ми е особено ясна тривиалната наука си съществувам точно в такъв баланс, за който говоря и ми е супер добре.

Значи явно не става дума точно за този баланс за който си писала, а за другия баланс. Smiley ...но както казахме сламаге засега точката.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #19 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 20:14 »

Да бъдеш духовен значи да бъдеш"добър".Тва го чувам всеки ден..И е най-голямата глупост.Първо щото добро и зло са субективни понятия.И второ..Балансът.Изгуби ли се,доброто автоматично се превръща в чиста проба зло.И обратното  Grin
Точно! Това е като свят само от сол или свят само от захар. Не става и в двата случая. Да не говорим, че Бог не ни вижда като "добри" и "лоши". И изобщо: всяко "набиване на морал" има точно обратния ефект!
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #20 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 21:25 »

И изобщо: всяко "набиване на морал" има точно обратния ефект!
Мда, това да се набива морал най мразя. И ще има обратен ефект. Както и други проблеми възникват. Защото е изкуствено насаден, а не осъзнат.
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #21 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 18:39 »

    Цитат:
    Когото  разсъждаваме  за  доброто  и  лошото,  не  бива  да  забравяме,  че  винаги  доброто  го  приемаме  като  наше  постижение,  а  лошото,  като  нещо  привнесено  отвън  за  което  ние  нямаме  вина.  Ако  отхвърлим  този  шаблон  на  възприемане,  то  нещата  ще  придобият  по-различен  отенък! 
      Доброто  не  води  до  решаване  на  проблеми,  докато  лошото  винаги.  Следователно  решавайки  проблемите  породени  от  фактора  лошо  ние  трупаме  опит,  на  базата  на  който  вземаме  добри  решения.  (префразирана  сентенция) 
     Добре  дошло  лошо!  На  какво  ще ме  учиш  сега?     
Първо  трябва  да  осъзнаем, че самото  лошото не  е  наш  враг. Според  редица експерименти  и   изследвания, лошото  е  заложено  всеки  човек  и  може  да  се прояви при  подходящи  обстоятелства.  Но  можем  ли  като  водим  война  със  себе  си,  да  прогоним  негативизма  от  нас? Разбира  се, че  не.
Важно  е  да  осъзнаем,  че  във  един  момент  можем  да  избираме  между  доброто  и лошото  и  че  силата  е  не  в  злото,  а  в  нашия  Избор!

Петър Дънов пише:

“Махне ли се злото, половината свят престава да съществува. Злото е толкова необходимо, колкото и доброто. Следователно, не се стремете да унищожите злото, но бъдете будни да не правите зло. Това се постига с прилагане на доброто. Ще се пазите да не правите зло и ще оставите злото да работи за вас. Досега хората са работили за злото, т. е. те са били слуги на злото, а господари на доброто. Сега ще обърнете нова страница на живота: Ще станете слуги на доброто, а господари на злото.”
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #22 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 19:07 »

С ножа можеш и хляб да отрежеш и живот да отнемеш!Избор за кво да го ползваш!А с памука можеш и най-меката и нежна постеля да сътвориш,ма можеш и да го натъпчеш в нечие гърло.
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #23 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 19:33 »

Значи явно не става дума точно за този баланс за който си писала, а за другия баланс. Smiley ...но както казахме сламаге засега точката.

Не беее, точно за този баланс става дума, защото баланса тръгва отвътре и след като те изпълни, то тогава излиза навън. За да стане балансирана науката, тоест поравно да е наука/езотерика, то хората, които се занимават с нея трябва да са балансирани. Баланса не е нещо извън нас - той започва отвътре.

Наскоро се замислих за моят живот, но не само тази ми инкарнация, а всички - имам спомените на страшно много животи. Тоест тези спомени са живи в съзнанието ми и все едно съм живяла безкраен живот от хилядолетия. Направо се чувствам дърто безсмъртно  Grin... През живота ми винаги съм била в кюпа на злото/тъмните/лошите - наричай ги както си искаш и винаги съм била влюбена в тартора на лошите. Баси и късата клечка  Evil. Обаче никога не съм изповядвала техния начин на мислене или да съм правила, това което не искам. През всички хилядолетия съм се стремяла да поддържам баланса в себе си - къде повече, къде по-малко, но с любовта, която е била насочена към определения "лош" съм променяла вибрациите му. Спомням си и моменти от времето, когато е замислян НСР - там се бях престорила на човек от техните /секретарка на единия от шефовете/ за да видя слабите брънки от веригата, с която са замислели да оковат света. Има други интересни попадения, но в момента са ми изхвърчали от главата... Обикновено като е ставало напечено и съм ги напускала  Grin...
 
С тая тирада искам да кажа следното: понякога добрия трябва да нагази в лайната за да промени лошия. Така само отстрани нещата не се получават. Баланса не се кове когато седиш отстрани и само скандираш "Долу лошите!". Не става, трябва да си изцапаш ръцете с малко кръв и сълзи и това няма да те направи лош... Поне в този свят нещата стоят по този начин  Wink.

За да достигнеш баланса, трябва да приемеш и факта, че си направил и доста неща, с които няма да се гордееш, но те са част от самият човек - не можеш да ги изхвърлиш. Баланса е да започнеш да взимаш съзнателни решения като си напълно наясно с последиците от тези решения...

В тоя ред на мисли с чиста съвест мога да заявя, че светлите са невероятно агресивни, а тъмните са доста по балансирани.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #24 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 20:46 »

светлите са невероятно агресивни
В тва съм се убедила лично!
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #25 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 20:57 »

В тоя ред на мисли с чиста съвест мога да заявя, че светлите са невероятно агресивни, а тъмните са доста по балансирани.
Ooo Вещичка, какъв е тоя омагьосан кръг за който пишеш? Единствения начин да успея да осмисля това изречение е да стана безумно умен. Smiley

Баланса за който пишете е въображаем. Аз нямам предвид за баланса в тоя свят, в ония свят, в тази инкарнация, в онази инкарнация, в това измерение, в онова измерение и т.н. Аз имам предвид принципния въпрос от който изхожда самото съществуване на всичко което може да съществува. Ние човеците сме просто частен случай на съществуването. Без значение дали става дума за човека като тяло, човека като душа, дух и т.н.

Единствения начин нещо да съществува (каквото и да е то) е да бъде изградено, да бъде създадено. Единственото нещо което може да създава е доброто. Злото не може да създава - то руши.

Аз по-нагоре писах за едни вектори. Ето го с графика, какво имам предвид (с знака +безкрайност се означава самата еволюция, не човешката а на всичко съществуващо):Самия принцип по който определяме доброто и злото е погрешен, според мен. Доброто и злото не са противоположности в истинския смисъл, те не са крайности, вляво и вдясно от голямата нула на графиката. Доброто и злото са просто градации вдясно от голямата нула. Кое е добро, кое е зло го създаваме ние чрез мислите си. Но и злото и доброто в своята същност са с положителен знак, като доброто винаги е с по-голяма величина спрямо злото. За дадено ниво на еволюцията в която се намираме ние слагаме една въображаема нула (наклонената на графиката) и създаваме противоположностите - добро и зло.

Единствения начин да може да се определи едно нещо като зло - трябва да има сътворено/създадено съзнание, което да може да види това зло. Всяко едно съзнание съществува и е резултат от нещо добро. Няма ли съзнание (наблюдател), няма да има кой да регистрира злото.
Отделните вектори показват произволни етапи от еволюцията на съществуването на каквото и да било. В даден момент от развитието на еволюцията, това което се е определяло като добро, започва да преминава в нюансите на злото. И колкото повече се развива еволюцията, толкова повече този нюанс, става по-явен.
Но във всеки един момент от развитието на еволюцията, доброто и злото са с положителен знак. Просто ние хората слагаме въображаемите (наклонени) нулички и определяме доброто и злото за крайности. Единствения начин да регистрираме злото е като усетим със сетивата липсата на добро. И колкото повече усещаме тази липса, толкова повече се приближаваме към голямата нула. А там изчезва Вселената - няма съществуване.
Аз не разбирам защо като ги пиша тези неща, не се чувствате като ударени с мокър парцал през главата! Аз така се почувствах. Grin
Това е моето виждане де, друг е въпроса дали го споделяте. Smiley Според мен имаме грешка или невежество в самите първоначални принципи и от там тръгват накриво всички останали неща.
« Последна редакция: (Петък) 21 Декември 2012, 01:54 от admin » Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #26 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 21:04 »

Бравост, поне разбрах какво е вектор  Laugh...

Страшку, човече, ми тая графика не противоречи на това, което аз съм написала  Wink. Има градация до постигане на съвършенство например, ама за да постигнеш съвършенството е нужно доста да се поокаляш. Графиката говори сама за себе си  Tongue.

За протокола: не определям нито доброто, нито злото - трябва да ги има тук - има ги, точка. Точно това ми беше и целта на първия пост, че не трябва да се поставят знаци + или -, защото е безмислено. Нещата просто СА и това е. Има разлика в дефинирането им от различните хора  Cool.
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #27 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 21:13 »

Да де, ама ти чоплиш човешката дуалност, а аз имам предвид самия замисъл.
Ето го и другото разминаване: няма такъв етап - постигане на съвършенство. Еволюцията е безкрайна. Ние хората си мислим, че там 2012, или 3012 година идва един ден и край - всичко свършва, прибираме се удома, събираме половинките, ала-бала и т.н. Няма такъв момент в който идва съвършенството. Даденото съвършенство е предпоставка за следващия етап на еволюцията и отново продължаваш - безкраен процес.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #28 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 21:28 »

Даденото съвършенство е предпоставка за следващия етап на еволюцията и отново продължаваш - безкраен процес.

Ами да де, имам в предвид съвършенство като за 3Д, после нагоре друго и така до безкрай  Tongue ...

А за чопленето, ми интересно ми е и си чопля  Grin.
Активен

Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #29 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 21:47 »

светлите са невероятно агресивни
В тва съм се убедила лично!
Станахме трима!  Sad
НО!  Grin Ако уточним, че тия дето непрекъснато набиват на другите кое е правилно и кое не и са пълни със скрита или явна агресия, те са "пишман светли"...може би тогава нещата ще си дойдат на мястото. ИСТИНСКИ светлият отвътре човек, той приема, разбира, не съди, не порицава, не нравоучителства, няма претенциите, че има качествата да бъде учител. А тия дето "напинят" да са учители...те са току-що "сляпо-прогледнало и вече иска да учителства". Колкото по-малко знаеш, толкова повече си мислиш , че знаеш и обратното.!!!
А изобщо: светло, тъмно, това е условно. Въпрос на отдалечаване от истинската представа за себе си. Страничен ефект на отделянето от Бог и на инкарнирането.
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Страници: 1 [2] 3 4 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални