Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За доброто и злото  (Прочетена 13552 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #120 -: (Неделя) 10 Февруари 2013, 22:02 »

      Да  не  забравяме,  че  всеки  наш  избор  касае  и  други хора!

Е, и? Нали те си имат техните избори  Tongue...
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #121 -: (Неделя) 10 Февруари 2013, 22:39 »

         
.Всеки избор е урок.  
     Да  не  забравяме,  че  всеки  наш  избор  касае  и  други хора!
Точно!И именно за тва тряя се разбере,че човека е само човек,а не Господ.И филма точно това показва.
Във него,главният герой пътува в миналото,само за да го промени,да не допусне злото да се случи,но то просто винаги е там.И ако в една реалност героя и любимата му бяха добре,то други хора страдаха.Просто щот в комбинацията"Гошо и Катя и приятелите им Пешо,Лили,Иван и Мими"тряя да има един умрял.Каквото и да става,както и да се върти съдбата,един духа супата.Спасил си гаджето си?Чудесно,но балансът е постигнат със смъртта на приятел.Единственият начин бе да се откаже от конфигурацията"Гошо и Катя",макар и тя да бе ключова за героя.Но това бе цената която плати,за доброто на всички.Но не всеки има неговата възможност,а изборите които правим са малко като гъбите.Разбираме дали са добри или лоши,едва когато е вече късно..
Избори...
« Последна редакция: (Неделя) 10 Февруари 2013, 22:44 от Psyhea » Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #122 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 06:49 »

А може ли да се каже така, можеш да помогнеш без да се бъркаш в личния му избор ( живот ) и това е добро а не зло  Wink.

П.С.Май трябва да отворим тема за помоща 'да помогнеш някому това е добро или зло' , щото доста вкарахме "доброто и злото" у лево  Wink
Активен
Неактивен Борислава
Jr. Member
**
Публикации: 87

« Отговор #123 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 09:12 »

  Божинка,питаш защо намесихме енергиите.
 Защото енергията не е добра или лоша.Умът е този,който прави разделението.Умът е този,който раздробява Цялото,защото не може да го види в неговата цялост, хваща едно парче от дадена ситуация и анализира.Анализира на парчета и в крайна сметка не може да получи цялата картинка.Умът не може да събира-той разделя.С това разделение се получава нещо неистинско.
  Хубав пример даде Психея с филма "Ефекта на пеперудата"-не може да се предвиди доброто,което смяташ,че правиш до какво зло ще доведе.
  Добро и зло са измислени и наложени от религиите,заразата се разпространява по семейна линия и се нарича ценностна система.А истински ценното за човека се потиска.Това води до невроза и шизофрения.И човека се търси цял Живот и не може да се открие.
  Когато се отърсиш от това,което ти е наложено-тогава ще излезе това,което ти е заложено.
  Тогава ще достигнеш онова състояние на Баланс-когато тялото прави това,което душата иска.
 
 
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #124 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 10:10 »

Умът поражда и прозрение и изкушение... Затова 'злото' се явява от там и отцепва сърдечноста. Обременени не можем да простим, т.е да се освободим от натрупалите се  условности на битието... Мисълта е като контролен център, може да бъде завлядяна...
  В Книгите на Карлос Кастанеда някога прочетох нещо ценно, мислех да не го споделям, защото 'ефекта на пеперудата' го припокрива, но е прост пример. Когато ставаше дума за един охлюв, Кастанеда искаше да го отмести от пътя си, за да не бъде стъпкан, а дон Хуан го попита знае ли дали премествайки го няма да го отклони неподходящо и в храстите охлюва да намери смъртта си. Или каква отговорност поемаме, когато помагаме, без познание за ценността у другия, дали намесата ни не следва егото ни или наистина е навременна. За да помогне човек истински е нужно да не съди от себе си, а от позиция на потърпевшия, без очакване, без притворство и да знае че поема част от 'другия' върху себе си или да знае. Можеш ли да помогнеш на човек с различни ценности, та той ще откаже помощта, поради чуждостта на основанието. Имаме ли очи за избора на другия, или натрапваме нашия... Т.е животоспасяваща ли е помощтта?
      Винаги относно това съм се питала, Юда е предател, помогнал в избора на Христос - те ти парадокс. Е ли е вреден Юда за делото Христово или е бил в подходящото време на подходящото място и е изпълнил промисъла на съдбата... Защото има един незабелязан момент, в който Христос преди Юда да стане от масата на Тайната вечеря, казва, че който не приеме пратеника му в негово име, срещу него самия застава и после им говори, че единствената му нова заповед е "Любете се един другиму, както аз Ви любя". Злото е ли зло ако личното съзнание го трансформира? Може ли злото да се разглежда като такова от един невинен - Не? Невинния не носи багажа на опознаването на дуалността, защото не се самоопределя чрез него,следователно не назовава едно или друго, просто изживява ставащото. Мисълта поражда съждението и отчита разликите на база изградени от себе си понятия, са ли те истинни или временни, защото всяко временно е форма  - пречупена, създадена от многоизмерното лично участие. Защото е вярно  - не Духът е лош, не енергията... а делата, в които участва.

Много ми допадна:
Цитат
Когато се отърсиш от това,което ти е наложено-тогава ще излезе това,което ти е заложено.
  Тогава ще достигнеш онова състояние на Баланс-когато тялото прави това,което душата иска.
.... и пак стигаме до познанието за себе си. позналия себе си, ще 'вдиди' и в душата на 'другия', ала всички сме стъпала един за друг към себеопознаване.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #125 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 10:56 »

дали намесата ни не следва егото ни или наистина е навременна.
Винаги има Его!
И ти няма как да знаеш каква е намесата ти.Дори да си в обувките на удавника,пак не можеш да знаеш кое е за негово добро.Можеш само да постъпиш според твоя барометър.Той отчита и той те води.Спасяваш го!Чудесно!И след 20 години,същият изнасилва и убива 10 деца!Дали си направил добро,или тези деца по някакъв начин ще тежат на съвестта ти?
Изобщо..Тоя казус е по-многопластов и глава лук.
Именно това са изборите и векторите които прекрояват реалията.Имаме зададена отправна точка.Удавник и потенциален спасител.Само от тази точка А,могат да се пуснат толкова вектори(избори),че дори не бих могла да ги изредя тук.И всеки от тях,всеки един вектор е потенциална реалност.

И тук искам да вметна"Първичен код".Който не го е гледал,да ги изгледа.Когато човек умира,последните 8 минути на съзнанието(инарнационното)остават като зададеност в"първичният код".Точно като крушката.Гасиш я,но има остатъчна светлина,и макар и невидма за окото,тя съществува известно време,след като сте загасили крушката.Това е и човешкото съзнаие.Камерата в супер-маркета записва само 24 часа,след което записът се самоунищожава,а на негово място идва нов.В инканрационното съзнание това са 8 минути.


Мисълта е контролен център?!?!Тука си в 10-ката;D Grin Grin
Гледайте"Генезис".Направо кърти мивки по отношение на съзнание и имплантиране на идеи в чуждото съзнание.
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #126 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 10:56 »

Цитат
П.С.Май трябва да отворим тема за помоща 'да помогнеш някому това е добро или зло' , щото доста вкарахме "доброто и злото" у лево  Wink.  
         Замислих се, че по-важно от това да помагаш някому е това да не му пречиш. Защото по-често се опитваме да променим  другия, вместо да го приемем какъвто е. Ала ако му 'помагаме' по-скоро да се почувства на себе си, без нашата 'критика' то той сам ще намери изход. Което значи приеми го какъвто е, бъди близо, сърдечно, то той сам ще намери пътя си.
   Ако е за хляб и вода, не вярвам човек да не се сети, когато някой е в необходимост, ала и поднесената чаша не търси овации.. Мисля помощтта е това, което се слива с нашата естественост незабелязано, като тази на добрата акушерка...
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #127 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 10:59 »

Цитат
Можеш само да постъпиш според твоя барометър.Той отчита и той те води.Спасяваш го!Чудесно!И след 20 години,същият изнасилва и убива 10 деца!Дали си направил добро,или тези деца по някакъв начин ще тежат на съвестта ти?
Изобщо..Тоя казус е по-многопластов и глава лук.
   Да, Безспорно! Всеки е като манисто от низ - избори...
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #128 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 11:00 »


          Мисля помощтта е това, което се слива с нашата естественост незабелязано, като тази на добрата акушерка...

Да не пречиш,е най-голямата помощ!
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #129 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 11:32 »

Да не пречиш,е най-голямата помощ!

Я дай пример за това дето си написала.

П.С. Добро или зло е ако дадеш на наркоман съвет че се убива по този начин?
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #130 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 13:20 »

П.С. Добро или зло е ако дадеш на наркоман съвет че се убива по този начин?

Ако избора на Висшият му Аз е, че в тази инкарнация ще пробва наркотици и ще стане зависим, то кой си ти, че ще кажеш на Висшия му Аз, че греши  Wink...

Всичко е просто опитност - нищо повече. Безмислено е да се оцветяват постъпките с думите добро и зло...
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #131 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 13:43 »

Вещичка е отговорила.
Олд,никой ли не ти е пречил?Щото на мен са.Като се роди детето,ми се накачулиха една камара тетки,да помагат.Освен,че тряяше да се съобразявам с присъствието им,и мноо се изнервих(сякаш самото раждане не е достатъчен стрес!),после бях и"неблагодарницата"дето не е оценила жеста Grin


И тук искам да вметна"Първичен код".Който не го е гледал,да ги изгледа.Когато човек умира,последните 8 минути на съзнанието(инарнационното)остават като зададеност в"първичният код".Точно като крушката.Гасиш я,но има остатъчна светлина,и макар и невидма за окото,тя съществува известно време,след като сте загасили крушката.Това е и човешкото съзнаие.Камерата в супер-маркета записва само 24 часа,след което записът се самоунищожава,а на негово място идва нов.В инканрационното съзнание това са 8 минути.
Мила,ти ли казваше,че си виждала самоубийците затворени в нещо като сфери?Ето какво е сферата!Последните 8 минути на инкарнационното съзнание.И ще си седи в тая сфера,докато не вдене,че е нещо повече от"инкарнационен остатък". Тогава сферата се пука и духът е совободен от затвора на своето съзнание
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #132 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 13:57 »

 Да, Психея.Точно. И изживяваш именно последните свои тежнения от земния път и това изглежда безкрайно, защото няма друго, което да чувстваш за себе си, пълна забрава и вид самота, именно заради само това съдържание, което непрекъснато изпитваш, без начало и край, като чувство!По-подтискащо е от описания Ад.Няма дяволи и глупости, само ти с твоя последен избор.
 
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #133 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 14:01 »

Да, Психея.Точно. И изживяваш именно последните свои тежнения от земния път и това изглежда безкрайно, защото няма друго, което да чувстваш за себе си, пълна забрава и вид самота, именно заради само това съдържание, което непрекъснато изпитваш, без начало и край, като чувство!По-подтискащо е от описания Ад.
Е да де..Ма нали се сещаш,че ако съзнанието ти е наясно,с акта,и този акт не цели"унищожение"и"изчезване"в общоприетите норми,тогава става друга системата.Няма как да останеш заклещен,щото съзнанието е отворено и е в очакване на продължение. За това и казвам,че  последиците от самоубийството не са общовалидни.Индивидуални са,за всяко съзнание.
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #134 -: (Понеделник) 11 Февруари 2013, 14:09 »

Принципно си права, Психея. има здрава мисъл в думите ти. Даже съм разсъждавала, дали всъщност не се образува подобно натрупване енергийно - сфера, няма значение формата, именно преди човек реално да издъхне. т.е някои не изпитват ли още приживе този избор, но не концентриран, ала водещ ги към подобно преживяване отвъд /след 'края'/... дори и да са били 'видимо' не с подобни намерения и да не са избрали сами смъртта.

П.П: Нещо ми се изплъзва в анализа на това състояние.
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални