Страници: [1] 2 3 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За доброто и злото  (Прочетена 13580 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« -: (Вторник) 18 Декември 2012, 19:51 »

Ние живеем в дуален свят, тоест свят на крайности. Има и добро, има зло. Има и черно, има и бяло, има светлина, има и тъмнина. До всяко положително понятие съществува и съответното отрицателно понятие. Това са просто различни степени на една и съща права.

Едното не може да съществува без другото в 3Д измерението и това е неопровержим факт!

Тази реалност е свят на крайности. Светлите са обикновено агресивни до безобразие - това съм го наблюдавала и тук, и в астрала. Тъмните пък са се научили да манипулират изненадващо добре и са доста по-спокойни от светлите. И двете групи обаче са еднакво неадекватни според мен.

В тази реалност ние сме дошли да учим. Това е просто училище и нищо друго. За да научим какво е добро, то трябва да има и зло иначе нищо няма да научим. Представете си един свят само от доброта и светлина - е, как адж*ба ще разберете какво е това зло и защо не трябва да правите дадено нещо. Ами няма как да разберете.

Едното дефинира другото!

Тези, които са тръгнали по Пътя се учат не да бъдат светли ами БАЛАНСИРАНИ! БАЛАНСА е разковничето на израстването, а не да си добричък. Да си само добър е признак на идиотизъм, а не на светлина.

Много ми е забавно когато попадна в някоя компания и вземат да си "мерят" миналите животи. И видите ли те били все принцеси, монахини, добри хора. Абе, деца мои, ако сте били само такива, то сегашната ви инкарнация ще да е много заблудена. Я се вземете в ръце - като не можете да знаете със сигурност какви сте били, то поне не парадирайте с глупости за да не ставате смешни. Аз съм била и наемен убиец, и жена с "леко поведение", и магьосник, и вещица и какво ли не. Това обаче не ми пречи да бъда личността, която съм в момента, напротив! Точно тези неща са ме направили това, което съм!

Само и ако приемете и тъмната си страна, и светлата си страна вътре в себе си, само тогава ще можете да си възстановите баланса в себе си. Без едната от тях вие сте наполовина - не сте цялостни. Хармонията в ИН/ЯН символа на по-високо ниво се превръща в ДЕН - една амалгама и на двете.

ИН - тъмната ви страна е творческата ви страна, емоциите, Луната в хороскопа ви.
ЯН - светлата ви страна е активната ви страна, агресията ви (думата агресия тук я използвам в смисъла на хъса ви за живот), Слънцето в хороскопа ви.
ДЕН - баланса на енергиите в хороскопа ви, респективно у вас самите.

Е, за къде сте без тях!

Искате ли да напуснете Играта, то намерете Баланса, иначе още много дълго време ще се мотаете наоколо и ще си трошите нервите  с тривиалности...
Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #1 -: (Вторник) 18 Декември 2012, 22:44 »

Университетски професор задал следния въпрос на своите студенти:
“Всичко ли което съществува е създадено от Бога?”
Студент смело отвърнал:
“Да създадено е от Бога.”
“Значи Бог е създал всичко?”
“Да сър” - потвърдил отново студента.
Професора продължил:
“Ако Бог е създал всичко, значи Той е създал и злото, тъй като то така или иначе съществува, така че съгласно принципа, че нашите дела определят нашата същност Бог е зло.” Студента притихнал след този отговор.
Професорът бил много доволен от себе си и се похвалил пред студентите, как още веднъж доказал, че вярата в Бога е абсолютен мит.
Още един студент вдигнал ръка с молба да зададе въпрос.
“Разбира се” - самодоволно отвърнал професора.
Студента се изправил и попитал - “Професоре а студа съществува ли?”
“Що за въпрос, разбира се, че съществува! На теб никога ли не е било студено?”
Студентите се засмели на въпроса на младежа.А той продължил:
Всъщност в съответствие със законите на физиката студ не съществува, това което ние възприемаме за студ е всъщност отсъствие на топлина. Човек или предмет могат да бъдат изучени в съответствие на това дали притежават или предават енергия. Абсолютната нула е абсолютно отсъствие на топлина. Цялата материя става инертна и не може да реагира при тази температура.
Студ не съществува, ние сме създали тази дума за да обозначим това, което чувстваме при отсъствието на топлина.
Студента продължил: - “Професоре а тъмнина съществува ли?”
“Да, съществува.”
Студента отвърнал: - “Отново не сте прав сър. Тъмнината също не съществува. В действителност това е отсъствието на светлина. Можем да изучим светлината, но не и тъмнината. Можем чрез призмата на Нютон да разложим бялата светлина на отделните и цветове и да изучим дължината на вълната на всеки цвят. Вие не можете да измерите тъмнината. Обикновен лъч светлина може да се промъкне в тъмнината и да я просветли. Как може да се измери колко е тъмно дадено пространство? Измерва се количеството светлина нали така? Тъмнината е понятие измислено от хората, за да се опише отсъствието на светлина.
Накрая студента попитал отново професора: “Сър, злото съществува ли?”
Този път професора отговорил доста по-неуверено:
Разбира се, както вече казах виждаме го всеки ден, жестокостта между хората, множеството престъпления и насилие по света. Това са примери за съществуването на злото.”
На което студента отвърнал:
“Злото не съществува сър само по себе си, това е отсъствието на Бога. Прилича на студа и тъмнината - дума създадена от човека, да обозначи отсъствието на Бог. Той не е създал злото. Злото - това не е вяра или любов, които съществуват както топлината и светлината. Злото - това е резултата от отсъствието на божествената любов у човека. Прилича на студа, който се появява тогава когато няма топлина, или тъмнината, настъпваща при отсъствието на светлина.
Професора седнал. Името на младия студент било Алберт Айнщайн.
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #2 -: (Вторник) 18 Декември 2012, 23:18 »

МИТКО, доста поучителен разказ. hi Аз до сега нещата ги виждах в една подобна "светлина", но ми се губиха тези сравнителни примери с отсъствието на топлина и и отсъствието на светлина.

Ако вземем двете думи добро и зло, то доброто е градивно, злото съсипва. Доброто създава, злото руши.
Всяко едно нещо във всички възможни проявления, което съществува е резултат от добро. Човека съществува, Вселената съществува, материалния/нематериалния свят съществуват. В момента в който изчезне доброто, изчезва и съществуването. За да продължи съществуването не трябва да търсим баланса между добро и зло, а да създаваме градивно. Еволюцията е именно тоя процес - учи ни да създаваме градивно.
« Последна редакция: (Вторник) 18 Декември 2012, 23:22 от Страшку » Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #3 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 08:05 »

За да продължи съществуването не трябва да търсим баланса между добро и зло, а да създаваме градивно.

За да създаваш градивно ти е нужно да си балансиран. Ако залиташ в едната или другата полярност, то това което създаваш ще е натоварено с една от двете вибрации и ще се разруши бързо, защото и то ще е н*балансирано.

И да попитам: чия еволюция - духовната или техническата? Щото духовната еволюция е продиктувана именно от баланса вътре в теб, а техническата от мързела  Grin...
Активен

Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #4 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 11:41 »

Вещичка, защо определяш тъмната страна неща като творчество и емоции. unknown

Иначе баланс наистина е необходим.
И духовната и техническата еволюция са си важни. Ако утре стане нещо апокалиптично и спре ток и вода знаете ли какво ще  стане. Никаква еволюци и никаква духовна извисеност няма да видим. Тогава ще си проличи в такива тежки условия кой какъв е. Токът не не прави цивилизовани. Я го спри и ще видим едно примитивно поведение.
Съгласна съм, че техническата еволюци има принос и мързела. Но не съвсем. Иначе щом трябва да има баланс то човек трябва и мързела си да приеме. Може би не точно мързела, а алчноста и желанието за повече ни е развило технически.
С една лопата ще прекопаваш цял ден земята примерно. Но ако имаш рало ще се свърши работата по-бързо и ще остане време и за друга работа.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #5 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 12:47 »

Ми аз мисля,че е права Вещичка..Ето го Луцифер..Уж носи светлина,па е символ на мрака/злото?
Аз и в старият форум писах именно за това..Кой или какво е "Луцифер,"?Онова малко дяволче в нас,което ни човърка,ровичка,яде..Кара ни да се съмняваме в"авторитети",проверява,руши,доказва..Оня вечния търсач,който винаги ще бъде"богу неугоден",щото винаги ще посее семето на съмнението..Ще пошушне"Ми ако те лъжат"..Ми ако Земята не е плоска а кръгла?
Някъде четох,че"материалният"състав на душите ни и е тъмната материя..

За всичко останало дето е писала Вещичка,също мисля така.Криворазбраната цивилизация..Или в случая...Криворазбраната духовност. Grin
Да бъдеш духовен значи да бъдеш"добър".Тва го чувам всеки ден..И е най-голямата глупост.Първо щото добро и зло са субективни понятия.И второ..Балансът.Изгуби ли се,доброто автоматично се превръща в чиста проба зло.И обратното  Grin
Активен
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #6 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 13:35 »

Ние за Бог се чудим и маем какво, то остава Люси да го познаваме. Grin
Накрая и двамат ще се окажат супер пичове crazy

Ако доброто и злото са субективни, значи ли че няма всъщност добро и зло. То и друг път сме говорили за това.
Ако те пребият и ограбят за теб няма да е добро, а за крадеца и побойника. Трябва ли с усмивка на уста да се приема и да се мисли "Абе тия работи са относителни и субективни". Или за изнасилване, педофили и прочие.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #7 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 13:46 »

Ми Калан,както казах,субективно е да!


Садист и мазохист били съкилийници в затвора. Един ден мазохиста казва на садиста:
- Ей, ти нали си садист?
- Да. Е, и?
- Ами аз искам да ме накараш да ме боли, ама много да ме боли.
Садиста се замислил и казал:
- Нямааа…  Grin
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #8 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 14:03 »

Вещичка, да балансираш между добро и липсата на добро, е все едно да балансираш между съзнание и липсата на съзнание. Векторът е само един - когато е дълъг определяш нещата като добро, топло, светло и т.н. Ако векторът е къс, тогава казваш, зло, студено, тъмно и т.н. Smiley Доброто може да съществува без зло, злото не може да съществува без добро - ако няма добро, няма да има наблюдател. SmileySmiley Няма да има кой да го види това зло. SmileySmiley Изчезне ли наблюдателя, изчезва и съществуването. SmileySmiley ...абе Митак, ти преби рибата!
И аз задавам същия въпрос като kalan - защо определяш тъмната страна неща като творчество?
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #9 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 14:32 »

Тъмната материя не е ли компресирана/нагнетена/сгъстена до своя"максимум"светлина?

Страшко,балансът е между всичко.И добро и зло.И съзнание и липсата на такова..Балансът трябва да се отнася към абсолютно всичко.Няма нещо в Абсолюта което да взема превес.Всичко е в перфектен баланс и хармония.
« Последна редакция: (Сряда) 19 Декември 2012, 14:36 от Psyhea » Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #10 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 15:13 »

Тъмната материя не е ли компресирана/нагнетена/сгъстена до своя"максимум"светлина?

Страшко,балансът е между всичко.И добро и зло.И съзнание и липсата на такова..Балансът трябва да се отнася към абсолютно всичко.Няма нещо в Абсолюта което да взема превес.Всичко е в перфектен баланс и хармония.
 
      Личен  въпрос  към  Психея  -  За  определението  на  Абсолюта  съм  съгласен  напълно!!  Но  защо  е  било  необходимо  да  създава  толкова  н*балансирани  неща,  ако  не  е  отчел,  че  баланса  не  е  решение на  проблема  с  развитието! 
      Всяка  определена  точка  в  която  спрем  даже  и  да  е  в  идеалният  баланс  е  край  на  развитието  ни!  Затова  смятам,  че  не  баланса,  а  движението  (търсенето)  е  фактора,  който  ни  тласка  напред.
     Да,  доброто  и  злото  са  субективни  понятия,  но  когато  се  отнасят  за  другите,  тоест  за  наблюдателя,  но  за  участниците  това  са  си  напълно  реални  категории  на  възприятие.   
     Не  е  интересно  да  достигнеш  баланс!  Интересното  е  да  застанеш  в  горната  точка  на  махалото  и  да  виждаш  (анализираш)  пътя  си  от  едната  крайност  до  другата.           
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #11 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 16:15 »

Вещичка, да балансираш между добро и липсата на добро, е все едно да балансираш между съзнание и липсата на съзнание. Векторът е само един - когато е дълъг определяш нещата като добро, топло, светло и т.н. Ако векторът е къс, тогава казваш, зло, студено, тъмно и т.н. Smiley

Доброто и злото са двата края на една права, тоест те са еднакви по сила, но различни по степен. Едното не е липса на другото, а просто едното се съдържа много малко в другото. Справка - символът ИН/ЯН.


Доброто може да съществува без зло, злото не може да съществува без добро - ако няма добро, няма да има наблюдател. SmileySmiley Няма да има кой да го види това зло. SmileySmiley Изчезне ли наблюдателя, изчезва и съществуването. SmileySmiley

Не, не може, защото ако го има само доброто, а злото не, то ти няма да можеш изобщо да го дефинираш като добро - за теб просто ще Е. Ако е само едното то просто ще Е и толкова. Тогава дефиниции не са ти нужни. Дефинициите се появяват когато имаш различни степени на едно и също нещо.Ееееей мама му стара, обикновено избягвам да се впускам във философии във форумите, ама не се стърпях тука  Grin.
Активен

Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #12 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 16:18 »

     Не  е  интересно  да  достигнеш  баланс!  Интересното  е  да  застанеш  в  горната  точка  на  махалото  и  да  виждаш  (анализираш)  пътя  си  от  едната  крайност  до  другата.           

Това е едно и също. Баланса е върха на пирамидата, а в основата се съдържат противоположностите. Баланса е по-висш от самите противоположности и затова седи по-високо от тях.
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #13 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 17:04 »

Доброто и злото са двата края на една права, тоест те са еднакви по сила, но различни по степен. Едното не е липса на другото, а просто едното се съдържа много малко в другото. Справка - символът ИН/ЯН.

От тук тръгват различията... ти търсиш противоположностите като центъра е между тях, а аз ги виждам като градации на вектор. Образно казано - векторът е с начало - нула - там е нищото - няма съществуване. Другия край на вектора знаеш, че е безкраен - там е еволюцията.
Не смяташ ли, че премахването на елемента - зло - това всъщност е част от нашата еволюция? Ако това е така - тогава какво остава?
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #14 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 17:38 »

Не смяташ ли, че премахването на елемента - зло - това всъщност е част от нашата еволюция? Ако това е така - тогава какво остава?

Прости ми, чадо, ама съм много на вие с точните науки и хич не ме е срам да си призная, че хал хабер си нямам какво е това вектор  Laugh.

Относно злото, ми не, не смятам, защото гледам на злото от гледна точка на необходимостта му тук в 3Д като средство за учене. Духовната еволюция на човека е да премине отвъд границите на доброто и злото, да ги надрасне, а това се получава само като ги балансира вътре в себе си.
Активен

Страници: [1] 2 3 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални