Страници: 1 2 [3] 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Армиите по света - новини  (Прочетена 5692 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #30 -: (Четвъртък) 16 Октомври 2014, 19:31 »

Внимание, «Солнцепек»!
https://www.youtube.com/watch?v=SDdEP7q8Ums
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #31 -: (Сряда) 29 Октомври 2014, 12:20 »

Травеститите в НАТО проведоха първа международна среща в САЩ

Травеститите в НАТО проведоха първа международна среща в САЩ Този месец във Вашингтон се проведе първата международна конференция на транс-сексуалните военни, на която присъстваха представители от 18 държави
 

Висши военни от 18 държави от НАТО, както и от Израел, проведоха първата и най-голяма международна конференция под наслов „Перспективите пред транссексуалните военни“, искайки подкрепата на САЩ за разрешаване на кастрацията сред военния персонал и войниците в държавите-членки на НАТО.В Съединените щати също се води дискусия по въпроса. По-рано президентът Обама заяви, че може да премахне забраната за кастрация на военните в американската армия и без разрешение от Конгреса, пише „Дейли мейл“.

 

На първата по рода си конференция всички представители от НАТО и  Израел бяха мъже, облечени в дамски дрехи, повечето се оказаха суетни и бяха и гримирани. Открояваха се представителите от Швеция, Великобритания, Канада, Австралия, и Нова Зеландия.

Транссексуалните военни се оплакали пред американските представители, които подкрепят разрешаване на кастрацията на военните, че военните от европейските държави-членки на НАТО не се подлогат на операция за смяна на пола, тъй като тя е твърде скъпа. Единодушно те са заявили, че като държавата с най-голям военен бюджет в алианса, а и във светът, следва САЩ да поеме разходите за тези операции. В САЩ подобна операция струва около $ 30 000 щатски долара. По официални данни около 15 000 военнослужещи в американската армия са транссексуални, но пазят това в тайна заради забраната. Броят на хомосексуалните е по-голям.

Използвани източници: „Daily Mail“, AFP

http://kushel.blog.bg/drugi/2014/10/29/bojjje-mili.1308838

Теа ако ги набарат рязаните пушки, веднага ще им оправят ориентацията!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #32 -: (Събота) 15 Ноември 2014, 21:19 »

Как руска мини-подводница стресна Запада by Светът днес   ·

Автор: nikikm
14.11.2014
OLYMPUS DIGITAL CAMERAНеразличими на морска дълбочина за сонарите, способни да се приближат практически до брега и да стоварят десантчици, свръх малките подводници „Пираня“ си останат истински кошмар за шведските ВМС. И макар подобни подводници отдавна да няма в руския Военно-морски флот, Стокхолм е сигурен, че Москва продължава да създава такава техника, а изпитателен полигон били шведските фиорди.

Само една снимчица от Анне Берли, която уж била фотография на руска мини подводница около бреговете на Швеция, буквално за две седмици вкара света в състояние на нова „студена война“. Виждайки снимката, командващият ВМСШ контра-адмирал Андерс Гренстад, без да се съмнява, заяви: „Това може да е подводница, може да е лека подводница, а може да бъде и водолаз, който е използвал скутер за придвижване“. По-късно адмиралът съобщи за прихванат разговор „на руски“ с призив за помощ за кораб, който е в беда.
Дежавю по шведски

Андерс Гренстад, вероятно, си спомня прекрасно за далечната 1981 г., когато съветската подводница С-363 от Балтийския флот се обърка и се блъсна в скалите едва ли не до самия Стокхолм. Подводницата тогава е извадена „от камъните“ с помощта на шведски спасители. По-късно съветската подводница се връща в базата си. Това се случва на 7 ноември, когато на Червения площад върви парадът в чест на поредната годишнина от Великия октомври. Заради този „подвиг“ съветските моряци започват да наричат С-363 „Шведски комсомолец“. В същото време в Стокхолм започва трескава подготовка, СССР имал намерение да атакува.

В началото на лятото на 1986 г. шведските ВМС надават вой, че около остров Хотланд „има потопен във водата непознат обект“. Изследването на морското дъно показва, че „обектът“ е оставил по морското дъно бразда с дължина над километър. През лятото на 1988 г., по време на изпитанията на новата шведска подводница, редом до нея бил чут шум от друг подводен обект. За да се идентифицира този шум, заповядали на шведската подводница да изплува. В същото време втори обект с голяма скорост преминал под кила на шведската подводница, което сериозно изплашило моряците. През цялото време на изпитанията загадъчният обект си оставал все така незабележим, което означавало, че във всеки един момент можел да използва оръжие.

Шведите признават, че нито веднъж не са виждали с очите си съветски подводници в свои води, но и до днес са сигурни, че съветските, а сега и руските мини-подводници негласно присъстват в техните териториални води. Фотографията на Анне Берлин отново върна морската истерия в главите на шведските ВМС. Но уви, след две седмици търсене на „неразпознаваем морски обект“ не са открити никакви доказателства. Шведските военни и този път остават разочаровани. Но този път Андерс Гренстад трябва да признае публично грешката си.

Тихата маневреност

Впрочем, поводи за страхове у шведските военни има предостатъчно. СССР, а сега и Русия имаха и имат технология за създаването на мини подводници, които притежават качеството незабелязано да се приближат до вражеския бряг, да стоварят там десантчици, а при необходимост да минират рейдовете или с торпеда да обстрелят противника. Такива подводници започват да се проектират още през 70-те години на миналия век в Ленинградския завод за морска техника „Малахит“.

Проект номер едно е подводница 865 от тип „Пираня“. Малката подводна лодка била предназначена за спецзадачи в крайбрежни плитки води, сложни за навигация, в които действията на нормалните подводници са затруднени или невъзможни, както и в условия на сериозна противоподводна отбрана. Мини-подводницата била снабдена със специален водолазен комплекс с два извънбордни херметически автоматизирани контейнера, предназначени за съхраняване на индивидуални средства за придвижване на водолазите, както и с камера за излизане под вода на водолазите- диверсанти.

„Пираня“ била снабдена със съвременен комплекс радиоелектронно въоръжаване, включващо малогабаритни средства за  навигация, за връзка, наблюдение и автоматизирана система за управление, която позволявала на трима човека от екипажа да управляват сложната морска техника.
Въоръжението на подводницата се състояло от 2 товарни контейнера, в които можели да се сложат 2 транспортьора за морси диверсии тип „Сирена“ или 4 буксирщици тип „Протон“. В мини-подводницата имало още 4 мини с голяма мощност тип ПМТ, в това число ядрена бойна част, 2 броя 400-мм торпеда „Латуш“, които подводницата можела да използва в целия диапазон дълбини.

Последният поход

По проект „Пираня“ са построени две подводници: МС-520 и МС-521. Те можели да развиват 7 възела и да се потапят на дълбочина до 200 метра. Подводницата събирала разузнавателно-диверсионна група от 6 човека. Именно диверсантите били главното „оръжие“ на подводницата. Бойците можели да напуснат подводницата от повърхността й, а и от дълбочина до 60 метра. Намирайки се извън подводницата, те можели да попълват запасите  си от кислород, ползвайки електричество, подавано от морския съд. Подводницата от проект 865 била напълно автономна за 10 денонощия.
„Пирани“-те били направени от титан. Недостатък бил високата цена на титана. Стойността на титановия корпус превишавала нормалния корпус 5-6 пъти. Тъкмо титанът, с неговото малко ниво на магнитните полета правел подводницата напълно радио-незабележима.

Една „Пираня“ струвала колкото два фронтови бомбордировачи Ту-22МЗ. Но главните експерти от СССР сметнали, че при наличието на атомни подводници с балистични ракети няма нужда от малки диверсионни лодки.

Второто дихание

„Малахит“ е известен днес с още един уникален проект – новите многоцелеви атоми подводници от проект 955 тип „Ясен“. Главният кораб от този проект „Северодвинск“ в момента извършва държавни изпитания. По характеристиките си тези кораби превъзхождат американските „Seawolf“. На изложението за въоръжение и военна техника в Джакарта през 2014 г. фирмата активно рекламира новата модификация на „Пирани“ – „Пирани-Т“.
Външно тя малко се различава от предшествениците си по габарити. Но новият кораб има по-голяма водоизместимост, до 500 т, скорост – 12 възела. Автономността на кораба вече е 20 денонощия. „Пираня-Т“ вече е снабдена с 4 торпедни апарата. В бойния комплект могат да влязат 2 ракети или торпеда тип 533 мм, т.е. такива, каквито има в големите подводници, 8 торпеда калиб*р 400 мм или 4 морски мини.

Това въоръжение позволява на подводницата да действа в райони, в които тя трябва да остане скрита не само на база акустика, но и на база електромагнити полета. Екипаж – от 3 до 5 човека. „Пираня-Т“ е снабдена със специална шлюзова камера. Бойците изваждат оръжието и специаланата апаратура от външни контейнери. Връщането в лодката става също чрез шлюз.

„Малахит“ е разработил 4 модификации на „Пираня“ с водоизместимост от 218 до 750 тона, с дълбочина на потапянето до 300 метра и с екипаж от 5 до 9 човека. Макар експертите да твърдят, че най-леката версия може да се управлява и от един човек.

В пресата изтече информация още през 2013 г., че в Северодвинск е започнала модернизацията на атомната подводница по проект 667БДР тип „Калмар““ – БС-64 „Подмосковие“…

Всичко това показва, че страницата на свръх малките подводници в Русия съвсем не е затворена.

Петя Паликрушева
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #33 -: (Понеделник) 17 Ноември 2014, 21:30 »

"Окото" в Нурек:
http://www.panoramio.com/photo_explorer#user=5999301&with_photo_id=93415843&order=date_desc
http://www.panoramio.com/photo/52126865?source=wapi&referrer=kh.google.com/ И тук ХС/
http://rusvesna.su/third_world/1416244376
http://www.panoramio.com/photo/52126378?source=wapi&referrer=kh.google.com
      В Памир е разположена единствената станция на Руските космически войски за ВИЗУАЛНО наблюдение на космически обекти в диапазона от 2 000 до 40 000 км над земната повърхност. Уникална оптика и електроника. Оптиката в случая е единственото решение, т.к. за радарите ще е необходима колосална мощност, просто не могат да покрият такива разстояния. В каталога  на станцията фигурират 9 хил. известни космически обекта. Естествено фиксираните НЛО не се коментират!!!!
Руските инженери са решили редица много сложни задачи при нейното изграждане. След перестройката едва е оцеляла. Сега е възродена.
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #34 -: (Сряда) 26 Ноември 2014, 21:47 »

Франция окончателно отказа на РФ Мистралите - 1 и 2. Русия ще си търси парите и неустойките. Става въпрос за около 3 милиарда евро- общо. А са дали 750 милиона.
http://rusvesna.su/recent_opinions/1416998409

Това е "голямата" сделка на сердюков"табуретката", любимец на Путин, харесал го за министър на отбраната в един магазин за мебели. Беше следствен, но пак Путин  го отърва. Руснаците си отдъхнаха, без туй се чудеха какво да ги правят.
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #35 -: (Четвъртък) 27 Ноември 2014, 13:26 »

Ващингтон трябва да си признае поражението в Афганистан. Обама се отказа да изтегля войските, защото се опасява, че ще случи като в Ирак, където също "победиха".
http://www.fondsk.ru/news/2014/11/26/vashingtonu-pridetsja-priznat-svoe-porazhenie-v-afganistane-30611.html

Нищо срамно, бе обамчо, то там си счупиха зъбите и ингилизите, и китайците, и руснаците, ти си поредния неудачник.
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #36 -: (Понеделник) 15 Декември 2014, 16:35 »

В Москва е открит Център за управление на отбраната- видео
http://rusvesna.su/future/1418644268
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #37 -: (Вторник) 03 Февруари 2015, 18:01 »

СТРАШНАТА ИСТИНА ЗА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО НИКОГА НЯМА ДА ЧУЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ !

Автор: kolevm3802.02.2015

Фото pan.bg

Има български политици, ако могат да се нарекат български, които са извършили много по-страшни престъпления от обичайните кражби.

Има политици, които един ден историята ще осъди като национални предатели.

Представяме ви един текст на Евгени Генов, посветен на погрома над българската армия. Статията е публикувана във вестник Преса, печатно издание, брой 99 (805 от 11 април 2014), под заглавие „Малка и модерна армия – планът е изпълнен 50%“. Текстът е със съкращения:

Преди четвърт век, когато се случиха политическите събития, разтърсили Европа и света, България имаше сравнително мощна, дисциплинирана, добре подготвена и въоръжена войска. Та според тогавашните военни концепции на Варшавския договор, в който членувахме, армията ни трябваше да издържи до 5 денонощия на агресия от юг, докато у нас д*баркират и се развърнат войските на Одеския военен окръг. Тогава ние имахме 2200 танка, близо 4000 бойни бронирани машини, 1450 артилерийски системи, калиб*р над 100 мм, и 120 бойни и спомагателни кораби. Бяхме силни и в авиационно отношение. В края на 80-те години на миналия век ВВС бяха въоръжени с около 230 бойни самолета. Въобще армията ни беше пригодена и боеготова да води класическа война, за да защити територията на страната – каквото е основното й предназначение.

След промените схващанията за развитието на войските се промениха значително. Голяма армия вече не е синоним на силна. Политиците ни прегърнаха рефрена „малка модерна армия“ и започнаха да режат военния бюджет и числеността. Вярно е, че всички държави на Балканите започнаха да свиват войските си, но ние се престарахме най-много. Сега само Македония и Албания в региона са с по-малки армии от нас.

Военната наука казва, че когато намаляваш числеността на армията, не трябва да пипаш високоточни оръжия и ефективни системи, които са сдържащ фактор. Защото с отбранителните си способности те може да заместят цели дивизии и полкове. Но ние постъпихме точно обратното. България под външен натиск наряза най-страшните си оръжия – ракетите. Ние имахме ракетни системи без аналог. Унищожихме 24 пускови установки и 72 ракети „Скъд“ с боен радиус 300 км.Нарязахме и най-модерните си ракети СС-23 с далекобойност 400 км – 8 пускови установки и 24 ракети за тях. СС-23 бяха страшилище. Това е ракета, която не може да бъде прихваната, защото в последния момент от траекторията си променя посоката. Тя носи и касетъчни бойни заряди. Във въздуха те се разпръскват, между тях има и лъжливи и отклоняват евентуална ракета прехващач. Така ядреният заряд става неоткриваем. Иска ми се задължително да уточня, че имахме изградени складове за ядрени боеприпаси, но никога в тях не са се съхранявали такива заряди. Плановете бяха в случай на война руснаците да ни ги доставят по въздух до 24 часа след вземане на политическо решение на най-високо равнище във Варшавския договор за употр*бата им. Не е тайна и че целите на нашите ракети бяха обекти в Истанбул, Босфора и Анкара. Сега ясно ли е какво ефективно сдържащо оръжие бяха те. Всеки би се замислил дали да нападне държава, която ги притежава, защото знае колко страшен ще е ответният удар. Освен това поддържането им е много икономично – те не искат нито хляб, нито вода, образно казано. Лежат си спокойно в хангарите и чакат своя час. От тази гледна точка да имаш една ракетна бригада е много по-изгодно, отколкото издръжката на една пехотна дивизия.

Генерали са ми казвали, че ако не бяхме ги унищожили, нямаше да ни приемат в НАТО. Но и политиците просто не се пребориха, за да ги оставим. Първо един цивилен военен министър от зората на демокрацията наруши сключения договор с руснаците при покупката на ракетите – в него имаше клауза, че не можем да ги показваме, продаваме и допускаме до тях представители на трети страни. А той пусна до тях американски експерти, които буквално се катереха по ракетите, снимаха и сверяваха номерата им. Когато беше външен министър в царското правителство, Соломон Паси отиде в САЩ и заяви, че България ще нареже ракетите си.

 

Изрази позиция, без да я съгласува в правителството, дори и Симеон Сакскобургготски остана изненадан от думите му. Николай Свинаров е единственият досега военен министър, който изкара пълен мандат. Но това се случи, защото по негово време се разделихме с най-добрите си оръжия. Нямам обяснение защо трябваше да го правим, след като би следвало алиансът да има интерес да приема държави с боеспособни армии. Специалисти смятат, че САЩ ни натиснаха да махнем ракетите си под давление на Турция. Турски генерали са признавали, че ги е било много страх от българските СС-23. Запознати твърдят, че за САЩ може да сме много важни съюзници, но за тях Турция е стратегически. Все пак в интерес на истината трябва да признаем, че нашите генерали настояха американците да ни компенсират за нарязаните ракети. Те поискаха нови, по-мощни реактивни артилерийски системи за залпов огън и ескадрила нови изтребители. Не се случи нито едното, нито другото. В момента най-далекобойната ни артилерия бие на 21 км, а евентуална компенсация би позволила тя да се увеличи на 150 км. Освен това имаше идея установките за ракетите „Скъд“ да бъдат преоборудвани в пожарни, тъй като влекачите им са много мощни и високопроходими. А самата ракета служи за идеален резервоар, който побира 40 т вода. Въобще идеално средство за горски пожари. Когато от българската делегация казаха за тази идея на американския представител, той поклати отрицателно глава и направи категоричен и характерен жест с ръка, който означаваше: „Искам ги нарязани и намачкани.“

ВВС имаше уникален изтребител прехващач с променлива геометрия на крилата – МиГ-23. Той бе снет от въоръжение.Мотивът бе, че харчи доста керосин, което е вярно. Но ми се струва, че по-вярна е другата причина – борбата с него е много трудна и западните пилоти са се бояли да влязат на двубой с него. Ненапразно са му казвали „лисицата“, защото е неоткриваем за противниковите радари. Ние имахме и три изтребителя Миг-25 разузнавателен вариант, базирани в Добрич. Те следяха Гърция и Турция, и 6-и американски флот в Средиземно море. Интересното е, че турските радари на Босфора въобще не можеха да ги засичат, нито пък да ги обстрелят със зенитни ракети от земята. Тези самолети летяха на над 21 000 м и следяха абсолютно всичко. Те имат станция на борда, която щом индикира, че самолетът е открит от радар на земята, веднага го забива и екранът му побелява – просто го прави сляп. След 1989 г. се оказа, че поддръжката на МиГ-25 е много скъпа, и ги върнахме на Русия. В замяна на това пък получихме пет изтребителя МиГ-23 МЛД, последна модификация, воювали в Афганистан, които в някои отношения превъзхождаха сегашните МиГ-29.Депутатите от миналия парламент гласуваха за Бялата книга за отбраната. С нея тогава управляващата партия ГЕРБ се гордее особено. На 29 декември 2010 г. кабинетът на Бойко Борисов прие постановление, което закова днешните основни параметри на войската ни. Численост – 26 000 души, танкове – 80, бойни бронирани машини – 280, артилерийски системи , калиб*р над 100 мм – 96 бр., бойни самолети – 16, бойни вертолети – 6, бойни кораби – 6 . Освен това за пръв път в историята на войската ни през мандата на миналия кабинет МВР получи по-висок бюджет от армията.

Тогавашният военен министър Николай Младенов ми отговори така на въпрос защо се е случило така: „ти на кой свят живееш. Знаеш ли сега какви са приоритетите?“ Ами приоритетите са такива, че свихме армията като шагренова кожа, направихме я малка, но въоръжена със старите системи от 80-те години.

 

А за да се превъоръжи, не трябват пари, нужни са страшно много пари. Защо в Полша, след като я приеха в НАТО, избухна скандал. Защото се разбра, че за да превъоръжат изцяло армията си със западни оръжия, са нужни 50 млрд. долара. А ние средно на година заделяме за капиталови разходи около 50 млн. лв. Но те са за всичко – ремонти, поддръжка и нови оръжия. Как да стигнат, като такива са възможностите на военния бюджет.

В момента бойната мощ на армията ни се гради от съветските оръжия. За да преоборудваме само една бойна батальонна група в пехотата, са необходими 500 млн. лв. А трябва по план да имаме шест такива групи. Ето за какво иде реч. Във ВВС от 15 самолета МиГ-29 изправни са малко повече от половината. Единствените нови системи, купени за армейската авиация, са новите вертолети „Кугар“ и самолетите „Спартан“. Общо за тях са дадени близо 700 млн. лв. Но това са пари, хвърлени за техника, която не носи нови бойни способности, а само транспортни – да се превозят от точка А до точка Б войски, хора или товари. За да станат ВВС мощна сила, е нужен нов изтребител. За флота пък бяха купени 3 белгийски фрегати и един минен ловец – всичките втора ръка – общо за 77 млн. евро. Сделката е изгодна, защото нов кораб от този клас стига до 300 млн. евро в зависимост от модификацията и оръжията, с които е наситен. Бедата е, че фрегатите нямат ракети, защото няма пари. Те бяха въоръжени с френските „Екзосет“, чийто ресурс изтече и фирмата, която ги поддържаше, отказа да прави това. А една нова противокорабна ракета струва близо 3,5 млн. долара.

Като теглим накрая чертата, какво излиза? Ако иска да има армия, държавата трябва да дава пари. И не можем да я свиваме вечно. Защото има санитарен миниум, под който войската не бива да се свива, тъй като ще се разпадне като отбранителна система от различни видове въоръжени сили, която след това не може да се възстанови. Един бивш шеф на Генщаба твърдеше че за нас този минимум е 45 000 души. Дали е така – не е известно. Преди години с цел икономии чехите решиха, че нямат нужда от изтребителна авиация, защото са в центъра на Европа, граничат със съюзници, и почти я закриха. По-късно осъзнаха грешката си и я вдигнаха на крака, но трябваше да плащат скъпо.

Отбраната понесе удари

В годините на прехода отбраната бе сферата от обществения живот, която понесе най-големи удари. Парите за армията никога не стигаха с оправданието, че трябват левчета за здравеопазване и образование. И да махнем войската, парите за социални разходи пак ще са кът.

Резултатът е, че армията ни вече е малка, но не е модерна – тоест изпълнили сме плана 50%. Ще призная, че винаги ме дразнят сентенции от рода на „войската ни не може да напълни и един стадион“.

Това вече не е критерий за отбранителни способности. И пет стадиона да напълни, ако не е въоръжена със съвременни високотехнологични системи, няма да успее да защити държавата, когато се наложи. Защото вече никой не смята да напада с дивизии и полкове, както едно време. А и сега е по-лесно да подчиниш една държава икономически, вместо да пращаш войски да я завладяват. Ненапразно казват, че там, където навремето не успяха да стъпят германските танкове, сега минават мерцедеси и беемвета.

Как мисли бизнесът, каква е логиката на военните

Преди да ни приемат в алианса, във войската през годините след 10 ноември обаче се случиха доста важни неща. Те трябва да се знаят, защото имат отношение към днешното състояние на отбраната ни. В навечерието на сакралната дата армията ни бе 108 000 души. Като по времето на социализма най-голямата й численост е достигала 156 000 души.

Армията по принцип е функция от два фактора – икономическото състояние на страната и наличието на външни заплахи, които може да прераснат в агресия. Политиците, а не генералите, решават каква войска да има държавата.

Който и военен да попитате, винаги ще каже, че трябва да имаме голяма армия. Но страната може да си позволи да има толкова войници, колкото може да изхрани. След като падна Желязната завеса, родните политици прецениха, че вече нямаме врагове, заобиколени сме от приятели и на хоризонта не се задава война. А времевият хоризонт според стратегията за национална сигурност, ако четем между редовете, са близките 10-15 години. За след това никой не ни гарантира. Както и не гарантира, че НАТО ще съществува вечно, защото историята, поне засега, не помни вечни съюзи. Та логиката на родния политически и бизнес елит е следната: защо да даваме пари за нещо, което може да се наложи да влезе в действие, а може и да не се наложи.

Докато логиката на военния, който цял живот е учен да мисли единствено държавнически и национално отговорно, е: може да се наложи веднъж да ни потрябва армията, но ако я нямаме, става страшно за държавата, защото след това има риск и нея да я няма. В световната история има достатъчно красноречиви примери за това. В родната – също./petel.bg
http://kolevm38.blog.bg/izkustvo/2015/02/02/strashnata-istina-za-bylgariia-koiato-nikoga-niama-da-chuete.1335117
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #38 -: (Четвъртък) 05 Февруари 2015, 14:45 »

Бой със сянката!

В статията се описват, може би последните руски разработки за РЕБ, подавяне на противниковите защитни системи или създаване на лъжливи цели. "Може би", защото щом вече излизат на светло, значи има нещо друго, по-добро.
http://rusvesna.su/future/1423083973

С някои от тези системи Пентагонът се сблъска в Средиземно море, когато искаше да напада Сирия и изведнъж  изтрезня, а наскоро и един американски есминец -"Доналд кукуто" бе посетен изненадващо от Су-24, със с-ма "Хибина". Срочно се скри в румънско пристанище. 27 смели американчета поддоха рапорти за уволнение.
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #39 -: (Вторник) 10 Февруари 2015, 18:35 »


Русия създаде дънна балистична ракета "Скиф".
 

Ако не бъде засечена при монтажа или не "изтече картата от щаба" тя е неуязвима!

http://www.fondsk.ru/news/2015/02/10/rossia-sozdala-donnuju-ballisticheskuju-raketu-31695.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #40 -: (Вторник) 24 Март 2015, 15:37 »


Плазмено оръжие. Руският НААRП.

https://www.youtube.com/watch?v=3uZ8JTG_pzQ
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #41 -: (Сряда) 25 Март 2015, 11:38 »

Руските бази на постсъветското пространство:
http://topwar.ru/71539-leonid-nersisyan-otstupat-bolshe-nekuda-voennye-bazy-rossii.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #42 -: (Сряда) 08 Април 2015, 18:01 »

"Окото" в Нурек:
http://www.panoramio.com/photo_explorer#user=5999301&with_photo_id=93415843&order=date_desc
http://www.panoramio.com/photo/52126865?source=wapi&referrer=kh.google.com/ И тук ХС/
http://rusvesna.su/third_world/1416244376
http://www.panoramio.com/photo/52126378?source=wapi&referrer=kh.google.com
      В Памир е разположена единствената станция на Руските космически войски за ВИЗУАЛНО наблюдение на космически обекти в диапазона от 2 000 до 40 000 км над земната повърхност. Уникална оптика и електроника. Оптиката в случая е единственото решение, т.к. за радарите ще е необходима колосална мощност, просто не могат да покрият такива разстояния. В каталога  на станцията фигурират 9 хил. известни космически обекта. Естествено фиксираните НЛО не се коментират!!!!
Руските инженери са решили редица много сложни задачи при нейното изграждане. След перестройката едва е оцеляла. Сега е възродена.


Станцията в  Нурек  работи вече е с пълен потенциал. Работят  10 станции.
http://rusvesna.su/third_world/1428501942
Активен

bojinkata
Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #43 -: (Петък) 10 Април 2015, 19:58 »

Премествам тук в тази Тема едно от мненията си в друг форум , където съм си направил труда да извадя малко статистика, която надявам се , ще е интересна.

Мнението ми беше по отговор на коментар към един от потребителите , който задавше въпроса : "Дали е възможно да има нова Световна война ако американците започнат да въоръжават Украйна" дали пристигането на американски танкове и бронирани машини в България може да е някаква заплаха за Русия :

.............................."Глупости на търкалета е всичко това. Недай Боже ако стане заварка в Европа , то навиците на война на англосаксите ще им изиграят много лоша шега. Това не ти е като да гониш папуасите с безпилотни дронове.

Практически войната в Украйна показа , как руснаците наложиха "безпилотна зона" без да си мръднат *ъза , ако ви прави впечатление в тази странна война не се използва никаква авиация. По точно се опитаха да ползват и за 3 дни украинските ВВС намаляха с 2/3. Аналогично ще стои и въпроса с европейските ВВС ако работата се разшири над Прибалтика или Черно море.

Но сега говорим за танковете.

Нека видим с какво разполага нашия "демократичен" западен Свят , по официални данни , които са в общи линии достоверни.

Първо ще вземем 4-те най-силни армии в Европа :

1. Великобритания
- танкове 227 бр. Челинджър 2
- БТР 1262 бр. (от които новите "Булдог МК3" 880)
- БМП 350 бр.
- БМД Warior 350 бр.

2. Германия
- танкове 332 бр. Леопард 2А6
- БТР 1529 бр. (от които 856 TPz-1 Fuchs, 296 M113 и пр.)
- БМП 498 бр. (390 Marder 1A2/A3 и 103 Wiesel)

3. Франция
- танкове 254 бр. Люклерк
- БТР 3129 бр. 3000 VAB Type
- БМП 530 бр. VBCI

4. Италия
- танкове 200 бр. C1 Ariete
- БТР 898 бр. 537 Puma и 246 Bv-206
- БМП 308 бр. (200 VCC-80 и 100 VBM Freccia)

Трябва да се отбележи , че това е техниката която е в строя , има и на съхранение като запас който е от по-стари модели , но за тях ще се спрем по-долу.

Ако приемем , че украинският конфликт е нещо като репетиция за формата на развитие на бъдещия конфликт , то до момента украинската армия е загубила около 550 танка (унищожени и пленени) , а английската армия има в строя 227 танка Smiley. И това като се има предвид , че редовната руска армия още не е встъпила в играта , а воюват някакви си опълченци.

Само ще ви уверя , че западните танкове горят не по-зле от руските , има и доста видео на "Абрамси" , но не ми се рови сега за линкове.

Та дърпаме чертата :

- Всичко танкове в 24-те страни на ЕС (включително и нашите 80 и тези които са на складовете за съхранение + Норвегия , Швейцария и Босна) = 4 726 танка (само гръцките са 1462)

Сега нека обединим тези цифри с официалните американски :

- танкове = 5838 бр. + още около 2000 в резерва на съпанение
- БТР = 15 792 бр.
- БМП 6 579

На изхода имаме обединени сили на Запада :

- танкове = 12 911
- БТР = 29 718
- БМП 12 769

Забележка : Интересно е да се отбележи , че американците са спрели от производство в момента танковете "Абрамс" , не само са го спрели , а и завода е разрушен до основи. Производство няма и не се предвижда да има. Разбира се е възможно да се възобнови някъде , но тава е свързано с време , докато руските заводи бълват и в момента.

Срещу цялата тази армада стои вероятния противник , злия Путин и имперска Русия , които сами и без никакви съюзници имат на разположение :

- танкове = 2 500 в строя + 19 500 на склад (общо 22 000)
- БТР = 15 700 общо (9 700 в строя)
- БМП = 15 860 общо (7 360 в строя)

Забележка : В тази статистика единствено съм пропуснал армията на Турция , която е член на НАТО и не е за подценяване , но се уморих да ровя

P.S. Айде да посочим и турските да сме точни :
- танкове 3 500 бр. , като около 800 от тях са сравнително модерни Леопард 1 и Леопард 2 , а останалите са старите американски М60 , М48 и М47
Но ако посочваме тях трябва да добавим и казахстанските , арменските и булоруските в полза на Русия

Получаваме накрая , без малко двукратно руско превъзходство в танкове и двукратно западно превъзходство в БТР , БМП са равни.

Ако войната продължи в "украинския формат" , то с БТР срещу танкове е малко сложно , това не ти е да гониш индианците по пустинята. А и американците не могат да прехвърлят 100% от танковете си в Европа.

Но тия цифри е некоректно да ги разглеждаме като база за пряк сблъсък Запад vs Русия , защото ако се стигне до тук в ход ще влязат и ВВС и ВМФ и дано не се стигне и до ядрени.

Тези цифри ги разглеждаме откъм опцията , че Запада щял да дава оръжия на Украйна да се бори с руската агресия.
Колко оръжия да даде ?
1 000 или 2 000 танка ?
или 5 000 БТР ?

Тръгнат ли западните доставки веднага тръгват и руските 19 000 дето са на склад , а заводите бълват и още и не трябва да летят през океана за да попаднат на бойното поле.

Или прословутите противотанкови "Джавелин" ? против тях веднага ще се появят аналогичните "Корнет" и "Хризантема".

Всичко това показва , че конфликта в Украйна няма военно решение и всички (без Европа) имат изгода да тече в настоящото положение на премирия и изостряне.

Интереса на руснаците е , че войната на Донбас отлага а и може да закрие съвсем въпроса с Крим. Никога няма да допусне поражение на сепаратистите , но няма да допусне и да победят и ще ги спира да не настъпват. Цинична позиция , но от държавна и глобална гледна точка напълно разбираема.

Интереса на американците е същия , но от друга гледна точка и както винаги щото са тарикати гонят повече от една изгода.

1. Създават на границата на Русия огнище на пожар за десетилетия напред
2. Отмъщават си за поражението в Сирия поради руската позиция в СБ на ООН (някакъв си Асад им пречи вече 3-та година и не могат да го бомбандират както си знаят)
3. Плашат Европа с руското настъпление и я привързват към себе си като малко дете което тича към големия батко да го спасява
4. Програма Максимум от украинския конфликт е ако може да изтласкат руснаците от Крим и да се настанят на тяхно място.

Това по т.4 е много важно но не е тема на настоящия пост , тука пак гонят 2 цели , като едната е контрола на Черно море (и Каспийския газ и нефт чрез който пак слагат чатала на шията на Европа) , а другата е да си настанят *ъза на най-стратегическото място на т.н."Шелков Път" който Китай е започнал да изгражда към Европа. И да го контролират.)

Интереса на Европа - главния губещ от цялата тази каша.
Тука сега големият въпрос е , кой ще плати за целия този банкет. Американците бутат Европа напред. Европа бута Русия , Русия за сега плаща , но скоро ще спре .
Скоро - скоро , от 2017-та както се каза вече тук и там.

Изводи :

1. Глобална война НЯМА да има - невъзможно е.

2. Локална война ще има със сигурност , въпроса сега е къде да се проведе и кои държави да са бойното поле.

Бридлаф вече посочи 6 държави.
Литва , Латвия , Естония , Украйна , Румъния и БЪЛГАРИЯ. Когато такъв човек нарече твоята държава ФРОНТОВА (надявам се сте го прочели това и по нашите медии) , то има защо човек да се притесни.

Това съвсем не значи , че България ще се бие против някой.
Просто тука се предвижда да протекат бойните действия , щото другата опция е да протекат в Булонскио лес или под Бранденбургската врата , което големите батковци са се разбрали да не става.

3. Локалния конфликт е НЕИЗБЕЖЕН , защото Запада в лицето на Америка не може да си позволи някой да си вземе Крим или да прави Банка - аналог на МВФ или да излезе от доларовата зона.
Ако си затвори очите с Крим и руските действия , то утре може същото да направи Китай с Тайван , или Индия с Пакистан , т.е. поставя се под съмнение способността да се контролира световния ред.
Запада няма избор освен да върви към победа и няма да даде задна

От своя страна сегашното поколение на елита в Русия разбира , че ако се сгъне то тоя път ще ги събуят и голи и боси и Русия ще я раздробят по начин по който близките 200 години да не може да си помисли за някаква самостоятелност и равноправие и геополитически проекти като БРИКС (чието население е 43% от населението на планетата).

Всички останали като Китай и Бразилия и Индия , дори Иран седят и се ослушват накъде ще тръгнат нещата и кой ще победителя за да се присъединят към него.

Ситуацията е Цунг-Цваг , в шаха има такова понятие ... а до момента човечеството не е измислило нищо друго за изход от такива ситуации , освен чрез война и тежко на победения"........................................

Сега искам да добавя , че в една от другите теми прочетох еднто мнение на колега евро-атлантист, което ще цитирам по памет :
.........."Не мога да разбера , как хората не разбират , че ние сме член на НАТО и те са ДЛЪЖНИ да се притекат на помощ ако сме застрашени от някой".................

Мммммм ..... интересна идея , че французи и немци ще дойдат да мрат за България , за да може нашия уважаван съфорумец да се къпе в демокрация. Даже са ДЛЪЖНИ да дойдат !!!!
 Cool

Лично аз си мисля , едва ли

« Последна редакция: (Петък) 10 Април 2015, 20:34 от Dorssay » Активен
Неактивен tan16
Jr. Member
**
Публикации: 58
Пол: Мъж

« Отговор #44 -: (Петък) 10 Април 2015, 21:14 »

Французите дори за хамериканците не биха пожелали да си имат работа с руснаците, пък какво остава за българите. Добре си се потрудил със статистическите данни за военния ресурс на водещите държави. Подготвя се локален конфликт, но с времето той може да прерасне в ТСВ. Дано не ни се случи. Ние сме фронтова държава. Това няколко човека го обявиха. Пентагонът го съобщи, имаше информационно затъмнение по този въпрос в нашите казионните медии. Напълно нормално. Нашите продажници могат само да кимат и да вдигат ръчичка. Най-големият оргазъм на Тиквата е да бъде потупан по рамото от някой като Джон Кери. Колкото до промитите мозъци на евроатлантиците - симпатизанти на представените партии в парламента - много от тях считат Русия за най-голямото зло в света. Те се делят на американофили в по-голямата си част и на германофили, поклонници на Адолф Хитлер, вторите отричат славянската жилка у българите и са убедени, че българският етнос е с изцяло арийски корени. Американофилите все още не са осъзнали корумпираността на ЕС и НАТО. Въпросът е дали и двете страни на конфликта - САЩ и Русия - не са спонсорирани и подтиквани към сблъсък от едни и същи лица - световното правителство в сянка. И докато за САЩ е ясно, че е явен агресор, то в Русия противниците на евроатлантизма намират светлата страна в това противоборство. Доколко е така...Макар че и аз съм по-скоро русофил, а българската позиция трябваше да бъде абсолютен неутралитет, не плевню, тиквата и неговите подчинени да се правят на големи мъже с изказвания против държава, която може да ни изтрие от картата на Земята с точно две ядрени ракети.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални