Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Миротворческата" дейност на САЩ - справедливо или не справелдливо са очерняни  (Прочетена 19109 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #255 -: (Вторник) 10 Януари 2017, 15:37 »

В навечерието на Втори Украински фронт: Полша-България, да си припомним какво ни чака

автор: latestnews

В навечерието на стоварването на американските танкове за Втори Украински фронт, разпрострян от Полша до България, не е зле да си припомним какъв приблизителен сценарий ни чака. Но мисля, че на някои хора из Българията им е малко да ядат ядрен прашец от запад, че се натискат и набутват като девици със свещ на ФАЩ да им го подхвърлят да го лапат и от изток, север и юг. Мазохисти ни управляват, в цялото ни великолепие на преклонени техни жертви.

 

Разказ на очевидеца Зоран Младенович:

„НАТО унищожаваше страната ни последователно и безпощадно!”

„11.05.2013 год. За дългите ми години работа в Белград аз се сприятелих със забележителното семейство на Зоран Младенович. Той има прекрасна жена Снежана, дъщеря Йована и син Вук. През цялото време, докато НАТО бомбандираше Сърбия и Черна гора, Зоран помагаше на снимачните екипи на руската телевизия. Заедно с кореспондентите и операторите той се озоваваше в "най-горещите точки” и виждаше всичко, което ставаше в онези дни не само в Белград, но и в цялата страна. На него, както и на милиони сърби, му се наложи да преживее много трагични и страшни моменти. В дневника ми са останали неговите спомени:

Когато на 24 март 1999 година започнаха да обстрелват столицата ни, първата бомба падна близо до сградата, където постоянно спортувам. Хората започнаха да изскачат от нея, крещейки: „НАТО бомбардира Белград”. Но ние не се изплашихме и продължавахме заниманията си. Най-много ракети и бомби бяха пуснати в района „Стражавица”. Тук се намираха подразделенията на нашата армия. Те се разполагаха над земята, затова НАТО обстрелваше този район постоянно – ден и нощ. Но да пробият тунелите така и не успяха.

Тогава жена ми беше бременна и аз много се страхувах за нея. Изпратих я на село при роднини. Но авиацията на НАТО бомбандираше и там. Затова се принудих да изпратя Снежана в Будапеща. Заедно с нея в Будапеща замина и 8-годишната ми дъщеря.

Върнах се в Белград и започнах да работя с кореспондентите от Русия. Това бяха журналисти от Първи канал, НТВ, РТР – возех ги из цялата страна. Неведнъж сме били в Косово, Черна гора, обиколихме цяла Сърбия. Със собствените си очи видях какво натовците направиха със страната ми. След бомбандировките върнах жена ми и дъщеря ми в Сърбия. И след няколко месеца тя роди сина ни Вук.

Спасихме живота и здравето си, но земята изгубихме. Някога бях купил на черногорското адриатическо крайбрежие 2500 кв. м. земя. Но тъкмо в този район (Лущица в Черна гора) пускаха обеднен уран. Сега с него е заразена цялата почва, цялата вода и това е заплаха за хората. Там има толкова уран, че ще стигне за няколко поколения. Затова ние се изплашихме за здравето на децата ни и продадохме тази земя.

Зная, че няколко мои съседи, които не успяха да продадат тази заразена земя, след 1999 година започнаха да боледуват. Моят съсед, той е сърбин, бежанец от Хърватска, пострада още през 1995 година. Него, както и 300 000 други сърби, просто ги изгониха от Хърватска и им отнеха всичко. Техният малък син се разболя от левкемия през 2000 година и почина. Някои пострадаха от това, че са занесли в домовете си части от тези ракети. В тях имаше много от този уран. После те разбраха какво е това в действителност. Но беше вече късно. Болест и смърт. Има пострадали и сред военните, които след това обеззаразяваха тази територия.

На въпроса ми, защо авиацията на НАТО така безмилостно е бомбандирала черногорското адриатическо крайбрежие и имало ли е там военни обекти, които са подлежали на унищожение, Зоран отговори простичко, но отговорът не стана от това по-малко ужасен:

Там имаше само гора, море и малък и много чист плаж. Повече нищо. Два самолета А-2 просто взеха и изхвърлиха целия си товар – касетни бомби. Не е ясно защо, може би, те са решили, че е опасно да летят по-нататък и са се отървали от боеприпасите, а после са се върнали на своите самолетоносачи.


АВТОР: КОНСТАНТИН КАЧАЛИН- "ГЛАСЪТ НА РУСИЯ",

 Открито в: „blog.bg” като постинг на автора:

Автор: internationalist Категория: Политика
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #256 -: (Вторник) 10 Януари 2017, 20:59 »

Бомбардировките над София, 1944
https://www.youtube.com/watch?v=VHPaIYRbZRk
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #257 -: (Сряда) 11 Януари 2017, 17:09 »

Трамп сравни САЩ с нацистска Германия, във връзка със сегашната истерия, царяща в США в хода на бурната деятелност на отиващата си  администрация на Обама, с тази, която по онова време се е водела в  нацистска Германия.

https://topwar.ru/106987-tramp-sravnil-ssha-s-nacistskoy-germaniey.html

Не е далеч от истината! Този не си поплюва!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #258 -: (Сряда) 01 Март 2017, 20:59 »

Войните на САЩ срещу държавите, които държат на своя суверенитет явно ще продължат.

автор: hadzapi

Транснационалните компании ПОБЕДИХА Тръмп! ВОЙНАТА НА САЩ СРЕЩУ РУСИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ!
 

Надежда всяка тука оставете! Във вторник вечерта, на Капитолийския хълм, пред Сената и Палатата на представителите на Конгреса, президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе своята първа програмна реч, в която очерта приоритетите на  външната и вътрешната си политика.Еклектиката и разнопосочните, често взаимно изключващи се послания, така характерни за Тръмп, отново се проявиха и сега – в 60 минутната реч на американския лидер.

От една страна той заяви, че САЩ ще уважават суверенитета на държавите и правото им да се движат по свой собствен път на развитие. Но почти веднага след това Тръмп посочи, че външната политика на Щатите предвижда „пряко и мащабно взаимодействие с другите държави“, което да се превърне в „непосредствено, мощно и значимо взаимодействие с целия свят“.

Какво означава това „мощно взаимодействие“ на САЩ с другите държави? Ето какво: Съединените щати са най-голямата свръх сила в света. Когато световния хегемон каже, че ще взаимодейства „пряко и мощно“ с другите държави, които във всички случаи са по-слаби във военно отношение от САЩ, това започва да звучи като заплаха за техния суверенитет. Защото взаимодействието с по-силния предполага наличието на компромиси от страна на по-слабия, който ще трябва да отстъпва пред интересите на по-силния. Така, прокламираното от Тръмп „уважение към суверенитета на другите държави“ започва да се размива и да придобива формата на „мек диктат“. Или да използваме соросоидната терминология- „мека сила“. С други думи „ние те уважаваме, но бъди така добър да изпълняваш това, което ти казваме“. Защото ако не го сториш, ние имаме набор от средства да те вразумим, като „цветни революции“, „изкуствени хиперинфлации“, „спящи терористични клетки“, преврати… и в краен случай платени убийци.Трябва да обърнем внимание и на още една „езикова“ подробност. Докато Владимир Путин говори винаги за равноправно сътрудничество между държавите, то в американския вариант думите „равноправно“ и  „сътрудничество“ са изчезнали и вместо тях, те използват термина „взаимодействие“.  Но взаимодействието предполага взаимно действие. Тоест, каквото прави единият, същото да прави и другият. Няма смисъл да ви казваме, че САЩ и завбъдеще ще правят каквото им е изгодно, а по-малките държави трябва да следват техните действия. Иначе няма да има взаимно действие, нали? Както казва нашият народ „Пременил се Илия- пак в тия!“

Има и още нещо: Доналд Тръмп в пряк текст предупреди „партньорите“ на САЩ – (и тези, които влизат в НАТО, и тези които не са в Алианса), че ще трябва да вземат  непосредствено и значимо участие в стратегическите и военни операции на пакта. А бизнесмена в него не пропусна да отбележи, че като вземат участие във военните операции на НАТО, страните-членки ще трябва и да си плащат за това.

Какво излиза всъщност? Че страни като България например,  хем ще пращат свои войници да се бият и умират за интересите на Щатите, хем ще трябва и да си плащат с пари за това „удоволствие“. Който не вярва, да прочете речта на Тръмп на сайта на Белия дом.

Тези заявления на Доналд Тръмп ни дават основания, колкото и да не ни се иска, да направим извода, че в кратката битка между новия американски президент от една страна и транснационалните корпорации и уолстрийтовските банкстери от друга, отново са победили последните.Но с това лошите новини не свършват. В предизборната си кампания Тръмп наричаше НАТО „остаряла и изкуфяла организация“. Сега неговата риторика е сменена на 180 градуса. Тръмп вече заявява, че новата администрация на Белия дом решително поддържа НАТО. И само ще иска от другите членове на пакта да плащат повече за операциите на военния блок.

И ако на държави като Германия и Франция тези допълнителни харчове няма да се отразят кой знае колко много на бюджета, то за нас ще е убийствено. Защото ние първо трябва да плащаме за купуване на старите въоръжения на САЩ, защото те още преди 15 години унищожиха нашите. И второ- ще трябва да увеличим парите, които плащаме на САЩ за това, че сме членове на НАТО. Няма значение дали българският народ е искал или не е искал страната ни да става член ва военния блок.

В светлината на тези заявления на новата щатска администрация, става пределно ясно защо Борисов, Горанов и компания взеха 26 милиарден заем, който с лихвите стана 30 милиарда. Тези пари изобщо не са били предвидени и насочени към възстановяване на българската икономика и подобряване стандарта на живот у нас. Те са, за да ги дадем на „бедните“ американски щати.А фактът, че въпросният убийствен за България  заем, бе изтеглен преди Тръмп да стане президент, ни навежда на мисълта, че е възможно цялата предизборна баталия в САЩ и избирането на „извънсистемния“ Тръмп за президент, да е едно голямо представление.

Към такива мисли ни насочват и други факти: Например това, че говорейки за намиране на нови съюзници, Тръмп изобщо не спомена за Руската федерация. Нито за Китай. А всички си спомняме как той се биеше в гърдите и клетвено заявяваше, че иска да нормализира отношенията с Русия. Всъщност американският народ го избра именно заради това. Да направи Русия приятел, а не враг. Защото си даваха сметка, че така ще се подобри и разкапващата се американска икономика. Само че, за съжаление, предизборните обещания явно се забравят твърде бързо.

Нещо повече: Това, което Тръмп не можеше да каже пред Конгреса, го каза неговия фаворит за директор на Националната разузнавателна служба на САЩ. Дан Коут потвърди пред сенатската комисия, че е „много обезпокоен“ от факта, че Русия се бърка навсякъде в международните дела. И че заедно с Китай, Руската федерация вече представлява осезаема заплаха за САЩ и на тази заплаха е необходим обединен отговор. Тези думи на Коут са ясни и не се нуждаят от тълкования. Тоест: Щатите все още смятат, че „международните дела“ са тяхна работа и никой друг не трябва да се меси в тях. Тоест, войните на САЩ срещу държавите, които държат на своя суверените явно ще продължат.Нека прибавим само още един щрих към тази „картинка“. Доналд Тръмп заяви пред Конгреса, че има намерение да сложи край на орязването на военния бюджет. Че трябва да се увеличи бюджета за нарастване и усъвършенстване на стратегическите ядрени оръжия. А също така трябва да се увеличат парите и за „мъжете и жените от американската армия“. „Защото, добави Тръмп, ако не можем да предотвратим войната, трябва да се сражаваме и да победим!“.

И понеже към момента никоя държава не заплашва пряко сигурността на Щатите, това заявление отново навежда на мисълта, че САЩ нямат намерение да се оттеглят от завоюваните и контролирани от тях огромни територии по планетата. И че войните, които водят по целия свят ще продължат.

Докато Щатите не покорят света. Или докато светът не се справи с кучетата на войната в САЩ и техните господари от транснационалните мега корпорации. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски - http://skandalno.net/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-175262/
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #259 -: (Понеделник) 06 Март 2017, 13:42 »

Кой всъщност влезе в Белия дом

автор: hadzapi
"Американската пролет", т.е. надеждите, свързани с избора на Доналд Тръмп за президент, продължи точно един месец. Последва наместване на артистите и декорите, за да се разбере, че Тръмп е от същата "конюшня" и от същото статукво.

Ще припомня, че с избора на Тръмп се свързваха големи надежди:

че ще започне да прави "Америка отново велика";
че ще възроди американската промишленост и ще осигури милиони нови работни места;
че ще погледне трезво на отношенията с Русия, Китай и Иран;
че ще се включи в решаването на близкоизточните войни, като се съобразява с резолюциите на ООН за Израел и неговата политика спрямо Палестина, нелегалното застрояване, анексирането на Голан и т.н.;
че е представител на онази част от световната капиталистическа класа, която е срещу глобалните финансови капиталисти, която е ориентирана към развитие на промишлеността и реалната икономика, а не към глобализирането на финансово-спекулативния капитал;
че ще направи одит на Федералната резервна система на САЩ, което ще даде шанс на 300 милиона американци да излязат от матрицата на неоробовладелството;
че ще направи икономиката национално ориентирана срещу световната неолиберална контрареволюция...
Има и много други причини, заради които Тръмп беше определян като "извънсистемен играч".

Бях сред малцината коментатори в света, които предупреждаваха, че това може да не е истина и че по-скоро е wishful thinking, че Тръмп си е системен играч от "конюшнята" на Буш-старши, Чейни и ционизма, които предпочетоха него, вместо Хилъри Клинтън, заради лични причини.

Цялата тази "американска пролет" посред зимата продължи точно един месец и завърши преди несъстоялото й се начало, на 14 февруари 2017 г. с визитата на израелския премиер Нетаняху във Вашингтон и срещите му с Тръмп.

Преди това неочаквано дойде оставката на съветника за националната сигурност на САЩ ген. Флин, който също така не изкара на поста си /най-важният в администрацията на президента на САЩ/ един месец. Поне аз такова нещо не си спомням за последните 50 години.

Съветникът за националната сигурност е крайъгълният камък в политиката на САЩ в съвременния свят. Флин се осмели да извърши нещо немислимо.

На първо място, искаше да работи с Русия с рационален подход към общите проблеми.

На второ място, Флин заяви, че така наречената разузнавателна общност на САЩ е паразит, който трябва да бъде реформиран. Заради това се опита да подчини ЦРУ и Комитета на началник-щабовете на президента чрез Съвета за национална сигурност, т.е. имаше намерение да ограничи безграничната власт на ЦРУ и Пентагона още от времето на Буш-старши.

С една дума, Флин трябваше да определи напълно нова политика на Тръмп. Но това не се случи.

Така наречената "дълбока държава", заедно с израелското лоби, му спретнаха елементарна провокация и Флин подаде оставка, защото е имал разговор с посланика на Русия по открита линия, която, разбира се, се подслушва.

Тръмп прие оставката, а заедно с нея се отказа от надеждите за "американска пролет" и беше наместен на своето място бързо на 14 февруари, когато израелският премиер Нетаняху дойде да си вземе "плащанията". Защо?

От самото начало на президентската кампания за специалистите беше ясно, че зад кандидатурата на Тръмп застана и ционисткото лоби в Израел и САЩ, което допреди няколко години предпочиташе Хилъри. Но Моссад скрои номера на Бил Клинтън с оралната Моника Левински в Белия дом. /Да, големите проблеми на Запада се решават на такова равнище, както и назряващият скандал с педофилията в елита на САЩ/. След това обаче Хилъри и Обама започнаха пренасочване на политиката на САЩ от Израел към Иран – сключиха ядрената сделка с Техеран, свалиха санкциите, върнаха му 150 милиарда долара и т.н. Това доведе до рязко изостряне на отношенията между Обама и Нетаняху, който отдавна е затворник на историята, и изправи Израел пред екзистенциална заплаха. Даже Кисинджър заяви, че дава на Израел максимум още 10 години.

Нетаняху трябваше да търси спасение. Сигурен съм, че всички тези хакерски атаки срещу демократите, изтичанията на пощите на Хилъри и прочие скандали идваха от Моссад и техния интернетен изход Уикилийкс. Разбира се, Нетаняху насочваше "следите" към Русия и "хакерите на Путин", с което преследваше да сблъска отново САЩ и Русия и да се скрие зад този конфликт. Направо съм изумен от безпомощността на Кремъл да обясни тази елементарна политшашмалогия.

Така или иначе на 14 февруари Тръмп стана, както написаха други анализатори, "момче за доставка на Израел". Лидерът на Хизбула Хасан Насрала го нарече направо "идиот". Китайците и иранците са дълбоко озадачени. За Путин се очертава голямо поражение.

В САЩ на сцената отново са клоуни, които могат да правят впечатление само на други клоуни. Но опасни клоуни. Защо? Защото в позицията на Тръмп последва коренна промяна:

Иран отново беше обявен за основен враг и покровител на световния тероризъм и че преди да бъде решен конфликтът Израел – Палестина трябва да бъде решен "проблемът в Персийския залив";
разширени бяха санкциите срещу Иран и Русия;
съобщено беше, че Башар Асад все пак "трябва да си отиде";
Тръмп отложи срещата си с Путин до 6 месеца, въпреки че през тях динамиката ще бъде такава, че срещата може и да не се състои;
Тръмп отказа удължаване на Договора за съкращаване на стратегическите ядрени въоръжения СНВ-3, което за Путин е удар под пояса;
на 2 февруари представителката на САЩ в Съвета за сигурност на ООН Ники Хейли заяви, че санкциите срещу Русия няма да бъдат свалени докато Русия не върне Крим на Украйна.
дойде и публична обида от Тръмп, че "Путин е убиец".
Всичко това не е никаква "пролет", а опит за продължение и запазване на статуквото.

Какво е статуквото:

повече пари за богатите от джоба на бедните в САЩ;
повече войни и провокации и нови печалби на военно-промишления комплекс на САЩ;
повече дебилизиране на американците с фалшиво образование, фалшиви новини, наркотици и порнография;
още по-голямо подчинение на глобалната финансокрация и ционизма.
На този фон няма значение кой ще е в Белия дом – Тръмп или Хилъри. *урсът е един и същ – разрушение и унищожение на Русия.

Собствениците на Запада имат огромен опит в тези неща. Лондон и Вашингтон разпалиха Първата, Втората и Третата /Студената/ война. Сега в Близкия Изток, Украйна и Далечния Изток започнаха Четвъртата световна война. В момента се оформят двата основни фронта – европейският и тихоокеанският.

Нито един президент, вкаран в Белия дом, не е имал никога и никаква самостоятелност. За него има само един режим – ако кривнеш от линията и се опиташ да излезеш от затвора – разстрел. Но може да си подскачаш на едно място. Тръмп започна да подскача. Това му е позволено. За повече няма никакво намерение. За всеки случай го наместиха бързо.

Ако някой си е мислел, че ще бъде различно, е глупак. Дано не са били такива в Москва и Пекин.

http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=261&aid=4
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #260 -: (Понеделник) 13 Март 2017, 12:34 »

Превратът в США е  назначен на 1 май?

Сорос, Клинтън и Обама подготвят "виолетова" революция в САЩ. Създадени са щабове, правителство в сянка, което е и в действащото правителство, 32 000 "доброволци" подготвят преврата.  Работят 250 офиса с допълнителни 25 000 активиста.
Тръмп също не стои със скръстени ръце. Масови уволнения на нелоялните служители и борба с подслушването.
http://boeing-is-back.livejournal.com/502159.html
« Последна редакция: (Понеделник) 13 Март 2017, 14:11 от bojinkata » Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #261 -: (Четвъртък) 23 Март 2017, 11:59 »

http://koshava.blog.bg/history/2017/03/23/zashto-sasht-ubi-3500-syrbi-i-mylchanieto-po-tazi-tema.1517288


Защо САЩ уби 3500 сърби и мълчанието по тази тема?

автор: koshava

След бомбардировките на НАТО над Югославия през 1999 г. попитали командващия силите на алианса - американския генерал Уесли Кларк, колко цели са били унищожени. „Достатъчно“, казал Кларк. Цинизъм? Не, проза на „милосърдието“ на НАТО.
Сега, десет години от началото на военновъздушната операция срещу Сърбия и Черна гора, алиансът все още не дава сведения за броя на унищожените цели. Няма и данни от щабквартирата за броя на цивилните жертви при бомбардировките.
Случаят в село Рачак стана непосредствен повод за военната операция. Какъв е той? На 15 януари 1999 г. ръководителят на наблюдателската мисия на ОССЕ в Косово Уилям Уокър обяви намерените там 45 убити албанци за цивилни жертви. Според МВР на Сърбия убитите от полицията албанци са били членове на терористичната „Армия за освобождение на Косово“ (АОК).
 
„Правилна и необходима операция“ - така бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън определи агресията на НАТО над Сърбия. Операцията бе проведена от предшественика му, днес върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността Хавиер Солана. В централата на НАТО в Брюксел бомбардировките срещу Сърбия - 38 000 полета, от които 10 484 с бомби с прецизно насочване, се смятат за значителен успех. След първоначалните атаки срещу военни цели алиансът концентрира огневата си мощ срещу промишлени и търговски обекти, но засегнати и разрушени бяха и множество цивилни сгради.
По време на 78-дневната въздушна операция, наречена „Милосърден ангел“, загинаха 1002-ма военни от армията и полицията и около 2500 цивилни. Сред тях 89 бяха деца. Около 10 000 души бяха ранени. Сред убитите са и четирима етнически българи: Стамен Рангелов, от село Божице; Симеон Тодоров от Сталач; Борис Еремиев от Клисура; Иван Станков от Ниш.

Стамен Рангелов е намерил смъртта си във взривена от НАТО болница за цивилни, Борис Еремиев - също, но в друга болница. От четиримата само Иван Станков е бил военнослужещ.
Може би най-големият срам във външната политика на България ни беше вменен от 38-ото народно събрание, правителството на Иван Костов и външния министър Надежда Михайлова. Тогава те, а не българският народ направиха „цивилизационния избор“ да дадат българското небе за апокалиптичните намерения на „Милосърдните ангели“ от НАТО.
Тогава никой не обясни на народа ни защо в някогашните български градове Ниш, Пирот, Враня и Сурдулица миротворните ескадрили на НАТО убиваха и невръстни дечица? Деца, чиито баби и дядовци векове са били българи! Защо се бомбардираха болници, мостове? Беше ли възмездие или наказание за България бомбата, която падна в Горна баня?
 

Митар Максимович- сръбски командир
 Много лесно е да бъдеш обвинен в сърбофилия, но случаят е... напълно друг.
Тук, на Балканите, обясняваме всички злини с филиите и фобиите на други, а не поглеждаме прагматично официалната статистика. Статистика, която по всички закони и етични норми е грозна и срамна за „ангелите“.
Сърбите все още са в опасност заради хилядите неизбухнали касетъчни бомби. Почти 10 години хиляди неизбухнали части от касетъчни бомби са разпръснати из 15 общини, главно в южната част на Сърбия, близо до границата с Косово. Натовските самолети хвърлиха 37 000 касетъчни бомби.
Около 160 000 жители на поразени територии са изложени на риск, а за разчистване на експлозивите ще са необходими 12-23 години.
На Сърбия са й необходими около 38 млн. долара, за да намери и обезвреди бомбите. А колко средства ще са необходими за възстановяването на разсипаната инфраструктура?
А сега малко и за достойнството, което, искаме или не искаме, но трябва да признаем на сръбския народ...
Когато НАТО бомбардираше белградското летище, оркестърът „Биело дугме“ на балканския гений Горан Брегович свиреше пред стотици хиляди „Джурджев дан“, а Весна Змиянац пееше на белградски мост „Йорговани“.
Цеца Ражнатович е толкова обичана в Сърбия не защото е турбофолк звезда, а защото по време на бомбардировките беше начело на всеки митинг срещу агресора заедно с двете си невръстни деца.
................................................................................................
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #262 -: (Сряда) 12 Април 2017, 20:25 »

Пхенян евакуира 600 000 човека. Предстои война.

автор: varg1
 Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е издал заповед, според която 25% от жителите на столицата на  Северна Корея – Пхенян   трябва спешно да я напуснат. Става дума за  600 000 човека!
Правителството на Северна Корея обяснява своето разпореждане с  „демографския контрол“, но всеки разбира, че това е свързано с факта,  че напрежението в отношенията със Съединените щати се е изострило до крайна степен  и се  очаква истинска война.

Известно е, че Северна Корея разполага с огромни подземни скривалища  за по-голямата част от населението. Източници на SuperStation95 в Пентагона обясниха, че съществуващите днес скривалища в  Пхенян, не са разчетени за цялото население на града.

В Пхенян живеят около 2,6 милиона човека. Затова на  600 000 граждани е било предложено да напуснат града, което вероятно е част от  планираните от Северна Корея военни действия.

А  тези, на които е наредено да напуснат Пхенян, местните власти  определят като „неблагонадеждни“ и „нежелани“. Тези хора някога са били закононарушители, много от тях преди това са били и в затвора. Разбира се, сред „неблагонадеждните“ и „нежеланите“ са попаднали всички, които продават или гледат забранените в Северна Корея южнокорейски филми, както и лицата, които имат роднини в Южна Корея.

Но независимо от официалното обяснение на севернокорейските власти, Северна Корея току-що предприе явна военната стъпка, като евакуира голяма част от населението на столицата си. Истинското значение на това действие трябва да е очевидно за всеки рационален човек: предстои война.

Планът за  атака на Северна Корея е готов

Президентът Тръмп е  наредил на военните си съветници да подготвят  списък с  възможните варианти за атаки срещу Северна Корея.

Един от неговите съветници, който е генерал-лейтенант, е потвърдил, че ударната група е  създадена и всичко е готово за операцията.

Сред опциите са  десант на  командоси и превантивни атаки с крилати ракети.

Един от проблемите, пред които е изправена американската военна операция по унищожаването на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, е сложната мрежа от  тунели под столицата.

По материали на SuperStation95
Превод: НЕПОЗНАТО
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #263 -: (Понеделник) 17 Април 2017, 12:54 »

Бомбардировките на  САЩ - статистика за 2016-та година.
Само цифри и държави:
http://colonelcassad.livejournal.com/3364953.html
http://blogs.cfr.org/zenko/2017/01/05/bombs-dropped-in-2016/#more-7007 - първоизточник

Иначе не водят агресивна политика и са гълъби на Мира!? Huh? Shocked

Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #264 -: (Събота) 06 Май 2017, 07:07 »

Опасна ли е Северна Корея и какво премълчават медиите

автор: worldissue

Медиите продължават да нагнетяват ситуацията около Северна Корея, както обикновено пренебрегвайки фактите и наблягайки на пропагандата.

А ако отхвърлим пропагандистката мътилка и обърнем внимание на премълчаваните факти, то ще видим, че картината изглежда съвсем различно от това, което ни представят Вашингтон и компания.

И така, по същество.

Най-общата картина, представяна от медиите, изглежда така – начело на Северна Корея стои ужасен и непредсказуем диктатор, който постоянно прави ядрени изпитания, а САЩ не искат корейският диктатор да има ядрени ракети, затова постоянно го заплашват и пращат американски самолетоносачи към корейските брегове.

През последните няколко седмици наблюдавахме как Щатите открито заплашваха севернокорейците с едва ли не ядрена война. Корейския лидер Ким Чен Ун обаче не се изплаши от тази игра на мускули и не само че не спря опитите с балистични ракети (които обаче изглежда бяха неуспешни), ами и сам отвръщаше с войнствени закани и готовност да използва всичката военна сила, с която разполага.

Американците естествено не се притесняват от ядрения арсенал на Пхенян, тъй като корейските ракети няма как да достигнат бреговете на САЩ. Сериозно се притесниха обаче Южна Корея и Япония, които са в обсега на севернокорейските артилерия и ракети (особено Ю. Корея) и осъзнават какъв апокалиптичен сценарий ги грози.

В крайна сметка Тръмп сдаде леко назад и заяви, че ще ползва дипломатични мерки и санкции щом не може да изплаши корейците с ядрен удар.
Според логиката на американците Сев. Корея няма право да има ядрени ракети, защото начело на страната стои непредсказуем и кръвожаден режим, който е „заплаха за глобалната безопасност”. Само дето Ким Чен Ун, въпреки всичките му недостатъци, е всъщност доста по-предсказуем от Тръмп, който обещаваше едно на изборите, а прави точно обратното в ролята си на президент. Освен това Сев. Корея не праща войските си към чуждите брегове и не заплашва да започне военна кампания на чужд континент.

Американците също правят изпитания на балистични ракети, но никой не ги обвинява, че заплашват „глобалната безопасност”. Да не говорим за постоянните военни авантюри на американците. Някой да предлага да разоръжи Вашингтон или поне санкции да се въведат срещу САЩ? Не съм чул такова нещо.     

Какво не ни казват медиите?

По отношение на Сев. Корея западните журналисти предпочитат да премълчават няколко важни факта, които обясняват защо за северните корейци ядрената програма е толкова важна.

Да започнем с това, че Северна Корея многократно предлагаше взаимни отстъпки на САЩ. Пхенян предлагаше да замрази ядрените си и ракетни изпитания ако САЩ се съгласят да спрат ежегодните си военни учения с Южна Корея. Северна Корея правеше такова предложение още през януари 2015. Вашингтон тогава отказаха. През април 2016г. корейците опитаха още веднъж да предложат същата сделка, но Обама пак им отказа. През март тази година и Китай се присъедини към инициативата, но резултатът бе същия – новия щатски президент Тръмп продължи линията на предшественика си и отново отговори с отказ [1].

Съвместните военни учения на южнокорейците и американците не случайно притесняват северняците. Първо, че маневрите се провеждат всяка година, второ на тях се отработва именно нахлуването в Северна Корея при това с доста сериозни сили, включително самолетоносачи и дори стратегически бомбардировачи!

Също така американците и южнокорейските им съюзници умишлено избират определени периоди от годината за ученията си. Обикновено маневрите им се провеждат през април-май, когато се засява ориз, или август, когато се събира оризовата реколта. Замисълът е доста прост и едновременно коварен – севернокорейската армия е принудена по време на щатските учения да мобилизира допълнителни човешки ресурси, което създава дефицит на работна ръка и съответно събраният ориз е по-малко. Имайки предвид, че само 17% от земите на север са обработваеми и климатът е неблагоприятен, това създава сериозна опасност за прехраната на населението. Именно тази зависимост бе една (но не единствена) от причините за глада, поразил Северна Корея през 1990-те години [1].

И именно тук своята роля изиграва ядрената програма на Пхенян. Благодарение на ядрения си арсенал Северна Корея получава възможност да намали количеството конвенционални войски, задействани по време на ученията в Южна Корея, и съответно се освобождават допълнителни работници за оризовите полета. Това от своя страна пък гарантира, че страната няма да се сблъска с хранителна криза.

Ядрената стратегия на севернокорейците явно дава резултат, тъй като страната дори отбелязва икономически ръст. Едно от обясненията е вероятно това, че Пхенян в момента е намалил разходите за конвенционално въоръжение и сухопътната си армия, а ядрените разработки му излизат дори по-евтино (около 2-3% от БВП).

Що се отнася до политиката на Северна Корея, ръководството ѝ официално заявява, че страната би използвала ядрено оръжие само ако суверенитета ѝ бъде застрашен от враждебен противник, разполагащ с ядрен арсенал. Тоест те биха го използвали за самоотбрана и нямат намерение да стрелят първи или пък да нападат някого.

Както логично следва от горните редове, възможност за компромис има и Северна Корея е готова да прави отстъпки. Главният проблем са Щатите, които изобщо не искат да преговарят и сами постоянно търсят конфликт и провокират напрежение.

„Ние сме най-великите, ще правите каквото ви кажем или ще ви бомбардираме” – горе-долу такъв е тонът на външната политика на САЩ. В този смисъл политиката на Тръмп не се отличава по нищо от предшествениците му. Тъй че именно той е в ролята на опасния и непредсказуем диктатор, който всеки момент може да заповяда нов „хуманитарен” ракетен удар някъде по света. Видяхме го вече в Сирия – Тръмп изстреля томахавките, похвали се, че американската армия е най-силната на света, добави си няколко процента одобрение. Но каква беше ползата от това? Никаква.

Американците навред сеят хаос и разруха, опитвайки се да докажат на всички, че все още са най-силните на планетата. Но доминацията им постепенно залязва, те вече не могат да си позволят еднолично да контролират света. Американския военно-финансов елит обаче не иска да осъзнае този факт и още вярва, че ще може и занапред да управлява планетата. Ако ще и ядрена война да предизвика…

Да живей *едерастията демокрацията!         

 
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #265 -: (Вторник) 23 Май 2017, 08:23 »

http://nikikm.blog.bg/politika/2017/05/22/razkritie-ot-poslednata-minuta-novo-amerikansko-chudovishte-.1548033
УЖАСЯВАЩО разкритие от последната минута! Ново американско ЧУДОВИЩЕ, се стоварва върху РУСИЯ! Истината ще ви РАЗТЪРСИ!

 
На 19 май започна първата Близкоизточна обиколка на президента на САЩ Доналд Тръмп. Най-важната спирка от тази обиколка, разбира се, е Саудитска Арабия.

Междувременно за срещата с Тръмп, саудитският крал бин Салман събра ръководителите на 20 арабски държави.

Разбира се,  на действията на Доналд Тръмп никой не се доверява особено много. Защото той не изпълни нито едно от дадените обещания. Точно обратното. Заедно с генералите от Пентагона,  новия стопанин на Белия дом,  продължи политиката на Барак Обама, като я изведе дори на ново, по-високо ниво на противопоставяне между двете най-мощни ядрени държави – Русия и САЩ.

Въпреки бодряческите уверения на Тръмп, че Америка ще оттегли подкрепата си за терористичните режими и войнолюбците, на практика се случва точно обратното. Доналд Тръмп назначи за шеф на Пентагона Джеймс Матис – един от най-отявлените привърженици на войната. Дотолкова, че  дори самите американци го  наричат „бясното куче“.

Точно затова,  опитите на Щатите да подновят конфликта в Донбас са само част от активната военна Дейност на Тръмп и Пентагона. Самото посещение на Тръмп в Близкия Изток има изключително „военна“ задача. Под егидата на Съединените щати там трябва да бъде създаден арабски „алианс“, който хората вече наричат „арабското“ НАТО.

Понеже европейските страни все по-често се отказват от „сътрудничеството“ си с НАТО, и от участие в натовските „мироопазващи“ мисии, Щатите са принудени да търсят други решения за продължаване на битката в региона на Близкия Изток.

Ето защо се наложи Тръмп да „посети“ арабските държави и да се опита да ги „сплоти“ около каузата на ислямизма. Познайте от първия път,  кой е посочен като главна заплаха за новосъздаващия се „алианс“.

Това са терористичните организации Ал Кайда и Ислямска държава, и заедно с тях основна заплаха за САЩ са суверенните държави Иран и Сирия.

Ето значи къде ги стяга чепика янките. Понеже Русия завоюва изключителни успехи на арабското направление и е на път трайно да се настани в този регион, то щатската върхушка, начело с Тръмп, „бясното куче“, което се явява сега шеф на Пентагона и яростният русофоб Джон Маккейн, подготвят военен „отговор“ и нова ескалация на опустошителната и братоубийствена за арабските държави война в Близкия Изток.

За разлика от Русия, която разгроми терористичните организации от рода на Ислямска държава и ги прогони далеч извън пределите на Сирия, то „арабското“ НАТО има задача да възобнови поприключилата вече война и да й даде нов тласък. С една единствена цел. Да въвлече отново Русия в арабската война. Да изтощи руската икономика. И  да разрушава постепенно нейния военен и граждански потенциал.

Изключителната сериозност на новите военни намерения на янките, по създаването на „арабското“ НАТО,  се разкриват от огромния пакет на договори за доставка на оръжие между Саудитска Арабия и САЩ. Тези договори възлизат на сумата от 124 милиарда долара. А за период от 10 години сумата може да нарастне до 350 милиарда долара.

Според военните специалисти тези оръжия ще обезпечат дълбока модернизация на армията и флота на Саудитска Арабия. И разбира се, тази модернизация не се прави просто така. Тя е насочена към започване на голяма война в региона на Близкия Изток. Като първа мишена ще е Сирия и Башар Асад. А следващата държава, която ще попадне под ударите на „арабското“ НАТО ще е Иран.

Какво означава това за Русия и за целия цивилизован свят, който отрича екстемистките военни изстъпления на администрацията на Тръмп и стоящите зад нея интереси на военнопромишления комплекс и няколко семейства милиардери?

Това означава страховито въоръжени нови орди мюсюлмански радикали, които щом съкрушат съпротивата на близкоизточните държави, неминуемо ще се насочат към Русия. Означава нова война с Русия, която Щатите и този път ще водят с чужди ръце – до последния мюсюлманин.  А  после и до последния европеец.

Къде ще сме ние в това ново военно покушение върху народите?  На страната на „европейското“  и  „мюсюлманското“  НАТО,  или на страната на Русия и целия цивилизован свят?!  Това зависи само от нас!

Автор Иво Македонски
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #266 -: (Понеделник) 12 Юни 2017, 15:55 »

http://koshava.blog.bg/drugi/2017/06/12/ta-dragi-pederasti-na-deveti-iuni-2017-vash-evroatlantichesk.1551310

Та, драги *едерасти, на девети юни 2017, ваш евроатлантически „партньор“ (четете „ваш шеф и финансов спонсор“) в Американския конгрес...........

автор: koshava

Подкрепянето на Ислямска държава в атаките срещу Техеран (Иран) е нещо положително.

Безумието на евроатлантизма: Да подкрепим Ислямска държава?!
Ще ви го кажа точно както го мисля.
Вчера имаше гей парад. Празник на гейовете, хомосексуалистите, трансджендърите и други хомо евроатлантически създания. Ден като ден. Малко скандален, но преминал без проблеми и ексцесии.

Последните 28 години обаче, в България има един дълъг и ежедневен парад, който няма край. Парадът на моралните *едерасти.

И докато едните си извършват сексуални снушения в спалните, държат се за ръце по улиците и не пречат никому, другите със своята откровена шизофрения и рецидив във вземането на грешни решения се оказват пагубни за България!

Въпросните *едерасти – медийни, политически, светски, военни, исторически и други, използват всяка една възможност да очернят една държава, която както казва Ванга ни е най-близка. Налагат безумни санкции, затварят Българското небе за самолети, пълни с хуманитарни помощи, канят съ*едерасти в сутрешните си блокове и се репчат до безобразие, бръщолевейки какви ли не тъпотии.

Та, драги *едерасти, на девети юни 2017, ваш евроатлантически „партньор“ (четете „ваш шеф и финансов спонсор“) в Американския конгрес открито подкрепи и изяви тезата си, че атентатите в Иранския парламент и убийството на невинни хора от Ислямска държава не са лошо нещо и е добра идея да се ПОДКРЕПИ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА срещу Иран.

Скандално нали?
Но е ясно, че вие нищо няма да кажете по въпроса. Даже ще се направите, че не сте го прочели.

Но нека аз ви попитам нещо. Ако Путин или Лавров случайно някъде в интервю кажат: „Не е лоша идея Русия да подкрепи Ислямска държава в атентатите срещу Париж, Брюксел, Манчестър и други градове“ какво ще се случи? - Ще настане лавина! Всички ще завиете на умряло. Ще започнете денонощни кампании срещу рубладжийте и как нямало нищо по-добро от запада.

Но и вие знаете - това няма как да стане, защото едните са Хора, а другите сънуват долари.

И ето ви видеото, нека всички го видят:

https://www.youtube.com/watch?v=3vD1pJR98dA

Няма да ви го превеждам, шефовете ви не биха ви взели на работа ако не знаехте добре английски.
А на останалите нормални хора в България – нямам какво да ви кажа. Имате глави на раменете. Мислете малко. Вземете решение.

Автор Станислав Минчев
 

www.lentata.com/page_9599.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #267 -: (Неделя) 16 Юли 2017, 20:45 »

Зад ВСИЧКИ "терористични атентати" по света СТОЯТ САЩ-ЦРУ , ИЗРАЕЛ-МОСАД и ВЕЛИКОБРИТАНИЯ-МИ.6
Автор: ivanbaichev1878

 ПОМНИТЕ ЛИ ТЕЗИ ДУМИ Huh?
Доналд Тръмп:
"Обама създаде ИДИЛ а Хилари Клинтън е съосновател" - Вижте ТУК -http://www.dnes.bg/usa/2016/08/11/trymp-obama-syzdade-id-a-k...
Думи ИЗКАЗАНИ не от кой да е а от самия Президент на САЩ , ДОКАЗВАЩИ АБСОЛЮТНО НЕОБОРИМО , че всички "терористични атентати" до днес и всички бъдещи такива са ОРГАНИЗИРАНИ - КОНТРОЛИРАНИ и ОСЪЩЕСТВЕНИ от САЩ-ЦРУ и техните Юдейски братчета от Израел -
МОСАД и Великобритани-МИ.6 зад МАСКАТА на ТЕХНИТЕ ДЕЦА от "ИДИЛ" - Ислямска държава , която АТАКУВА единствено ВРАГОВЕТЕ на САЩ-Израел-Великобритания- NATO тоест Руската Федерация , Китай , Сирия и всяка държава по света НЕподчинена на ЮдейскоЛУЦИФЕРСКАТА фамилия ЛЕВИ и техните "чували с пари" Ротшилд-Рокфелер !!!
А колкото до днешните "атентати" в Манчестър и Лондон те са ПОРЕДНИЯ БЕЗКРЪВЕН ЦИРК , (Някой от вас МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ видя ли окървавени ТРУПОВЕ Huh?
Видя ли "ЗАПИС" от камери на "Атентата" Huh?) , за Европейските ДЕБИЛИЗИРАНИ ГРАЖДАНИ , част от ЦИРКОВАТА ПРОГРАМА "ИДИЛ атакува Европа , като днешната ПОРЕДНА СЕРИЯ във Великобритания 'Манчестър-Лондон' както и ТВ-атаките в Германия , Франция и Белгия ИМАТ САМО ЕДНА ЦЕЛ !
Да ПОДГОТВЯТ и НАСЪСКАТ изплашените Европейски народи срещу "ИДИЛ", която се намира "НАЙ-СЛУЧАЙНО" на територията на Сирия и която ТРЯБВА ДА БЪДЕ АТАКУВАНА ВЕДНАГА , тоест ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ "атентати" в Европа е да се УБЕДИ ЕВРОПЕЙСКОТО ОБЩЕСТВО в НЕОБХОДИМОСТТА от ВОЕННА ИНТЕРВЕНЦИЯ в Сирия , ПРИМИРЯВАЙКИ СЕ с неизбежните военни жертви в името на крайната цел , "разгрома" на 'Ислямска държава' , тоест РАЗГРОМА на Сирия и Башар Асад , която цел е ОСНОВНАТА , прочистваща пътя за Салафитския ДЖИХАД към Русия - Кавказ и Китай- Луйгурския автономен район.
Успоредно с тази цел САЩ и приятели ще ОТПУШАТ Сирийските ПРЕЧКИ пред реализацията на Нефто-Газопровода от Саудитска Арабия - Катар до Европейския съюз , имащ за ГЛАВНА ЦЕЛ да удари по Руските държавни корпорации ГАЗ-ПРОМ и РОС-НЕФТ , правейки Ервопа АБСОЛЮТНО ЗАВИСИМА от ЮДЕЙСКО-ИСЛЯМСКИТЕ колонии на САЩ-ИЗРАЕЛ , което от своя страна ЦЕЛИ ТОТАЛНАТА ИСЛЯМИЗАЦИЯ на ЕВРОПА , заменяща бялото корено Християнско население с ЧЕРНИ ИСЛЯМСКИ МАЙМУНИ 'ОБРАЗУВАЩИ' широк ЕвроИслямски ПРЪСТЕН около границите на РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ , което надействие е част от ХИЛЯДОЛЕТНАТА ЮДЕЙСКА ВОЙНА срещу НАЙ-СТАРИЯ БОЖИЙ НАРОД НА ЗЕМЯТА - БЪЛГАРСКИЯ и нашата НАЙ-МОГЪЩА ДЪЩЕРЯ - РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.
(Вижте това и ще разберете думите ми -http://mirtesen.ru/people/410165747/blog/46779049868 )
Това е ИСТИНАТА зад поредните "атентати" в Европа и ФОТОСИТЕ към публикацията , запечатали ШЕФА на ИДИЛ с истинско име СИМОН ЕЛИАТ , Полковник от МОСАД-Израел , който уж лежал 5 години във военен USA затвор заедно със ЩАТСКИЯ ДЕБИЛ , Сенатор Джон Макейн , ДОКАЗВАТ АБСОЛЮТНО НЕОБОРИМО гореизложените ФАКТИ.
ВОЙНА Е БЪЛГАРИ !
Третата Световна Война ОТДАВНА премина от "студена" в ГОРЕЩА ФАЗА и ВОЮВАЩИТЕ СТРАНИ са видими за ВСЕКИ МИСЛЕЩ ЧОВЕК на Земята . . .
ДОБРОТО предвождано от РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ и приятелските и страни !
ЗЛОТО водено от САЩ-ИЗРАЕЛ и РОБИ , СЛУГУВАЩИ на ЛУЦИФЕРСКИТЕ ДЕЦА - ЛЕВИ и СЛУГИ - 'Ротшилд-Рокфелер'.
Война е Приятели и днес ВСЕКИ трябва да ИЗБЕРЕ СТРАНА !!!
Аз много отдавна направих своя избор , ДНЕС е ВАШ РЕД !?!
http://ivanbaichev1878.blog.bg/politika/2017/07/16/zad-vsichki-quot-teroristichni-atentati-quot-po-sveta-stoiat.1557050
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #268 -: (Понеделник) 24 Юли 2017, 11:25 »

Анализатор: САЩ се увлякоха във войни и настроиха против себе си целия свят
автор: hadzapi


САЩ се вживяват в ролята на „световен полицай” – про*урор, съдия и съдебни заседатели в едно лице

Все повече държави се отвръщат от САЩ и предприемат опити да се избавят от тяхното влияние, счита политическият анализатор на интернет-портала Nation of Change Майкъл Пейн. Той отбелязва, че страните от Латинска Америка започват да протестират против политиката на Вашингтон – забраняват разполагането на американски военни бази, съкращават програми за обмен на студенти.

Против присъствието на американски войски се изказват в Италия, Южна Корея, Великобритания, протести има край американските посолства на Филипините, Украйна и Чехия. Силни са обвиненията против правителството в Германия по повод нелегалното участие на страната в „безпилотните войни” на САЩ.

„Посолството на САЩ в Либия продължава да е затворено, последва го посолството в Йемен. Дори най-голямата военна държава САЩ не може да направи нищо, ако нациите и народите по света повече не искат тяхното военно присъствие на своя територия. Броят на недоволните от крайно агресивната военна политика на Вашингтон расте с огромни темпове” – твърди Майкъл Пейн.

Това е само върхът на айсберга. Близкият Изток е обхванат от пламъците на войната от Сирия до Ирак и Йемен, където злост и разочарование от десетилетия притеснявани от чужди сили граждани намират израз в появяването на голям брой въоръжени бандитски формирования. Конфликтът в тези държави лесно може да се прехвърли в Пакистан, Сомалия, Афганистан и да се разпространи из целия Близък Изток.

Против политиката на САЩ протестират не само страните от Близкия Изток. В страните от Европа, десетилетия намиращи се в състава на НАТО, на подсъзнателно равнище се формулира съпротива срещу военните намерения на Вашингтон, които едва ли съответстват на принципите, провъзгласени при създаване на Алианса, изначално замислен като отбранителен съюз.

Според политолога, на много страни не им е по душа ролята на Вашингтон като „световен полицай” – про*урор, съдия и съдебни заседатели в едно лице – и с всяка война, която Америка води на територии на чужди държави, нейният контрол над спазвания американски световен ред отслабва. Свидетелство за разрива между хегемона и останалия свят например е все по-нарастващата роля на БРИКС, предлагаща алтернативни икономически и политически перспективи без натиск от която и да е държава.

„Преди няколко години беше популярна известната книга на американския педагог и психолог Дейл Карнеги „Как да спечелим приятели и да окажем влияние на хората”. Събитията през последните години говорят, че лидерите на САЩ никога не са чели тази книга, тъй като техните действия са право противоположни на съветите на Карнеги. Вместо да завоюва приятели, Вашингтон се обзаведе с множество врагове” – заключава анализаторът.


http://m.blitz.bg/news/article/334730
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #269 -: (Неделя) 30 Юли 2017, 19:53 »

САЩ се готвят за тотална окупация на Балканите http://bultimes.com
Автор: nikikm
Публикувано на 30.07.2017 в България/Свят
Сирия и Украйна не са единствените страни, които световният хегемон САЩ се опитват да потъпчат, но се препъват в Русия. Един от най-важните региони, където се оформя новата част от спиралата на сблъсъците на руските и американките геополитически интереси, са така наречените Западни Балкани.

В периода от 1991 г. до 1999 г. САЩ и НАТО нанесоха серия хибридни удари по Югославия и на първо място по сърбите. Югославия от процъфтяваща многонационална страна се превърна в съвкупност от малки държави, раздирани от междунационални противоречия, а сърбите – в аутсайдерите на Европа. Днес Държавният департамент няма никакво намерение да дава на балканските държави ключ към решаването на проблемите им. Напротив, стратегията на САЩ и НАТО по отношение на региона се състои в това да разпалва нови конфликти в редицата обкръжаващи Сърбия страни – така е по-удобно Западните Балкани да бъдат поставени под контрол. Казано по-просто – окупирани.

Целта е „мека“ анексия

С днешна дата в региона има няколко замразени или горещи конфликти. Замразен конфликт е в сръбската автономна област Косово и Метохия, завзета през 1999 година от албанските бунтовници при непосредствената военна намеса на НАТО и САЩ.

Горещите конфликти са в Босна и Херцеговина, където Република Сръбска се обявява срещу евроатлантическата интеграция на Черногорието, което по пътя на фактическа („мека“) анексия САЩ се опитват да превърнат в протекторат, и в Македония, по отношение на която също е задействан „великобританският сценарий“ за отнемане на суверенитета на страната.

На 27 юли делегация на парламентарно представени политически формации от Република Македония, в лицето на председателя на македонската партия „Гражданско обединение за Македония“ (ГРОМ) Стевчо Якимовски и председателя на Демократическата партия на сърбите в Македония (ДПСМ) Иван Стоилкович, посети Русия. В хода на срещата между македонските парламентаристи и колегите им от руската Държавна дума бе отбелязано, че напоследък в Македония се наблюдават все повече настойчиви опити за превръщането на страната в протекторат на НАТО, въпреки волята на повечето нейни граждани.

Според представителя на руската страна, депутата от руската Държавна Дума Сергей Железняк: „Днес, под пряко влияние отвън, се извършват груби опити за намеса във вътрешните работи на суверенна Македония; опити за промяна на националната ѝ идентичност, посочени в нейната Конституция, държавното ѝ устройство и националните ѝ символи“.

Няма как да не отбележа, че преди няколко месеца американският военен аташе в Белград Матю Макгрей, в интервю пред сръбските медии, разкри картите на американските служители на сигурността, отбелязвайки, че целта им е „включването на шест балкански народа в международната система.“ Под „международна система“ Макгрей очевидно има предвид не толкова ЕС, колкото НАТО. При това, съдейки по всичко, американската дипломация и чиновниците от Северноатлантическия алианс не се интересуват ни най-малко от мнението на населението в държавите. Кой има интерес от това бързане?

Каква е причината за скоростното и натрапчиво въвличане във военните игри на Черна гора, Македония и Сърбия – чрез нагли подкупи за елитите, организиране на провокации срещу Русия (както се случи в Черна гора, където западните специални служби разкриха и възпряха „подготвян държавен преврат“ от агенти на Москва); със заплахи и преследвания на противниците на превръщането на балканските страни в придатъци на Северноатлантическия алианс и САЩ? Всичките тези събития много напомнят на подготовката на хитлеристите за похода им на изток през 1941 година, когато общоевропейската „антисъветска коалиция“ нанася поредица от удари в окупираните от Вермахта страни.

Ето сега, на 2 август тази година, вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс възнамерява да посети Черна гора, за да участва в срещата на върха на Адриатическата харта, а едновременно с това да направи оглед на новата колония и да подхвърли на Подгорица 10 милиона долара „помощ“  във вид на поощрение за правилния избор на съюзници.

Първата световна война започна от Балканите

В САЩ много добре знаят, че Първата световна война започна от Балканите. И ако си поставят за цел отново да разпалят поредната голяма война в Европа, за нейното начало няма как да се намери по-добро място от Западните Балкани. Друг е въпросът, че европейските страни, включително Германия, на този етап не са мотивирани от разгръщането на бойни действия. Следователно всички надежди на новия световен хегемон НАТО, на неговата бюрократична машина, която представлява и основният инструмент на силите му, са насочени към ескалация на войната срещу неудобните нему страни.

В САЩ са наясно, че в разпадащата се на фрагменти Европа съвсем скоро може да се сформира алианс от редица балкански страни, който би станал сериозен коректив на общоевропейската политика и алтернатива на страните марионетки на Съединените щати в лицето на Полша и Прибалтийските републики. Ето защо американската дипломация днес прави всичко, за да не се допусне обединяване на страните от бивша Югославия, нито пък тяхното икономическо и политическо развитие. И най-добрият начин за обезпечаване на надежден контрол над Западните Балкани е създаването в региона на система на външно управление в лицето на наддържавните международни структури, за което  собствено, и проговори пред медиите Матю Макгрей.

Още по-определено по този въпрос се изказа посланикът на САЩ в Сърбия Кайл Скот, който в свое интервю за радиотелевизионната компания на Войводина (РТВ) преди около три седмици подчерта буквално следното: „Виждам как руснаците активно участват в подривна дейност в страните от  региона (на Балканите – бел. ред.) и използват за това сръбската територия. Аз бих нарекъл това злокачествено влияние на Русия.“ След това Скот демонстрира пред публиката най-високо равнище на неадекватност, заявявайки, че „руският хуманитарен център в Ниш е център на шпионажа“.

 
Възниква въпросът: как да се тълкува настаняването на американски и натовски военни бази на Балканите? Хуманитарни центрове? А самият посланик – какъв е той: дипломат или „наблюдаващ“ Сърбия представител на американските силови структури, който смята за нормално да диктува свои условия на една суверенна държава?

Възможно ли е противопоставяне на силите на НАТО и САЩ на Западните Балкани?

Става все по-очевидно, че САЩ, използвайки своето влияние в НАТО, искат да превърнат Балканите в проамерикански троянски кон в Европа. Максимумът, който Русия може да направи, е да разкрие пред населението в региона и другите страни в света престъпните замисли на глобализаторите. САЩ и НАТО предлагат на Балканите независимост от Русия, за което създават митове за някакви зловещи намерения на Русия по отношение на балканските страни, като едновременно с това всячески блокират достоверната информация.

От разговорите си с лидерите на македонските партии ГРОМ и ДПСМ Стевчо Якимовски и Иван Стоилкович (виж по-горе) авторът на тези редове стигна до извода, че например в Македония, днес господства проамериканската преса. Цялата независима и национална преса в тази страна е унищожена, така че не само гражданите на Македония, но и нейните политици, да не знаят, да речем, за съществуването на Евразийския икономически съюз.

С какво могат да се противопоставят балканските страни на своите задокеански надзиратели? Убеден съм, че опора за запазването и укрепването на тяхната идентичност и независимост може да бъде само воденето на външна политика, насочена към постигане на извънблоков статут на балканските държави.

Сега на Западните Балкани са останали всичко на всичко три „безстопанствени“ страни – Македония, Сърбия и отчасти Босна и Херцеговина – имайки предвид проблемите там. Очевидно е, че след като сломи Македония чрез предизвикан в нея метеж от страна на албанското население и използвайки македонско-албанския конфликт за въвеждане на войски на НАТО в Македония, Северноатлантическият алианс ще се заеме плътно със Сърбия – последната твърдина в региона; ако не самостоятелна, то поне с „многовекторна“ политика.

Неслучайно при подкрепата на САЩ на Балканите е задействан „Проект за албанските общини“, чието предназначение е да създаде хоризонтална система за взаимна подкрепа на контролираните от албанците общини – в самата Албания, Прищина, Македония, Черна гора и Прешевската долина в Сърбия.

Такава е балканската перспектива, която добре осъзнават в Белград, където през юни тази година при прякото участие на президента на страната Александър Вучич стартира Белградският стратегически диалог – формат за международно обсъждане на ключови за региона проблеми. Един от първите резултати от този диалог е продължаването на стъпките в развитието на концепция „Б-4“ – обединяване на четирите балкански държави (Сърбия, Черна гора, Македония, а също така Босна и Херцеговина) около идеята за извънблоков статут на тези страни. Друг, не по-малко значим резултат, бе подкрепата на идеята на Вучич за сформирането на Балкански митнически съюз (с участието на Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония и Албания). Във въпросния проект се предвижда запазване на условията на Договора за свободна търговия между Сърбия и Русия и разширяване на сътрудничеството на балканските страни с ЕВРАТОМ по отделни търговски споразумения.

Западните медии вече нарекоха този проект „ръката на Москва“. Ръководството на Черна гора отиде още по-далеч, подлагайки на открита критика дадената инициатива с надеждата да се хареса на американските си господари. Тоест, сега всичко, което не спомага за установяването на американска световна хегемония, бива обявявано, без много шум, за резултат от вмешателството на Русия.

Междувременно спасяването на балканските, а после и на другите европейски страни от американското мегавлияние не е просто позиция на отделни политици; това се превръща в ключово условие за оцеляването на Западните Балкани и Европа като такава.

Владимир Лепехин, ria.ru
Превод: Елена Дюлгерова
Активен

bojinkata
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални