Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Черният принц  (Прочетена 4222 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #15 -: (Събота) 17 Октомври 2015, 10:33 »

Нямам идея! При мен се отваря.
Да допълня. Открит е през 1958 година от любител-астроном  Слейтън.  Видял го е на фона на Луната. Изчислил скоростта и предвидил кога пак ще бъде наблюдаван. Поканил и журналисти. Всичко било точно.
Активен

bojinkata
Неактивен sfomato
Jr. Member
**
Публикации: 63

« Отговор #16 -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 14:57 »

Тук съм писал по въпроса - http://forum.xnetbg.net/index.php?topic=21420.msg267987#msg267987 ... мисля, че общо взето няма какво повече да се каже.
Сигурно има какво още много да се каже, но като всички  загадки свързани с Космоса, и тази ще си остане неразкрита. Не е ли странно, че нито една космическа агенция не разплете случая. Едва ли е проблем? НАСА прати сонда на  милиони км, за да кацне на една комета, а този страник, който е под носа ни не се изследва!?

Понякога е по-разумно да не се изследва на този етап и защото може да крие свойте опасни потенциали - нещо като кутията на Пандора
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #17 -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 15:06 »

Тук съм писал по въпроса - http://forum.xnetbg.net/index.php?topic=21420.msg267987#msg267987 ... мисля, че общо взето няма какво повече да се каже.
Сигурно има какво още много да се каже, но като всички  загадки свързани с Космоса, и тази ще си остане неразкрита. Не е ли странно, че нито една космическа агенция не разплете случая. Едва ли е проблем? НАСА прати сонда на  милиони км, за да кацне на една комета, а този страник, който е под носа ни не се изследва!?

Понякога е по-разумно да не се изследва на този етап и защото може да крие свойте опасни потенциали - нещо като кутията на Пандора

Съгласен! Под въпрос е и дали ще бъдем въобще допуснати да изследваме това Нещо?! Може би и за това учените си траят!
Активен

bojinkata
Неактивен sfomato
Jr. Member
**
Публикации: 63

« Отговор #18 -: (Неделя) 04 Септември 2016, 20:02 »

От какво повече се страхуваме - че Не сме сами във Вселената или,че има някой,дето му е толкова драго и непоносимо в един момент,че "Левски" у..трепал "ЦСКА"??!

Само люде и то скарани със Знанието и с манталитет на селски кръчмар ще отрича и ще се врича в сентенцията на Вуте - "Нема да съм аз,ама нема да и Нане"!
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #19 -: (Събота) 21 Януари 2017, 11:45 »

Отново за "Черния принц"

"Черният принц" е името дадено на предполагаем мистериозен сателит с извънземен произход обикалящ Земята. За него съм писал и преди в тази статия, която е превод от руския сайт Pravda.ru.

Сега попаднах на статия посветена на този обект и в американския сайт Mysterious Universe. Между двете статии има някои фактологически различия. Добре знаейки "славата" на този конкретен руски сайт, съм по-склонен да вярвам, че в американския нещата са много по-точно описани.

Но нека да започнем от началото на историята....

През Март 1960 авторитетното издание "Time Magazine" публикува история посветена на обекта, който в последствие ще бъде наречен "Черния принц". В нея се разказва, как три седмици преди самата публикация аналитиците работещи за американската радарна програма "Тъмна ограда" (Dark Fence) са засекли неизвестен космически обект над САЩ. Той е определен като "тъмен сателит" - изкуствен обект в близка до Земята орбита, от който не са засечени никакви сигнали.

Програмата "Тъмна ограда" е имала за цел да следи познатите сателити, независимо дали са американски или руски и да идентифицира новите обекти за да са наясно американците със съветски шпионски сателити и всякаквите други космически военни операции, които може би се извършват над въздушното пространство на САЩ. Това е в разгара на Студента война и в политическия климат е залегнала секретността и стремежа да не се изостава от руснаците. Това е и в началото на глобалната космическа надпревара.

Това, което е странно за този "тъмен сателит" е, че той не е нито американски, нито руски. Освен това има "полярна" орбита т.е. минава и над северния и над южния полюс на Земята.

"Time Magazine" не изпада в диви спекулации за извънземни, в статията се предполага, че всъщност е засечен американският сателит "Discoverer 1", който е бил изстрелян през месец Февруари на предишната година. Той е имал за цел да постигне ниска полярна орбита, но това не е станало, предполага се, че се е разбил в близост до Южния полюс малко след изстрелването си. Макар и да не спекулират с темата за извънземните, поне според мен, от изданието правят една друга недоказана спекулация - че земен сателит смятан за разбил се, е оцелял и успял в продължение на повече от година да запази полярната си орбита.

Появяват и други обяснения, а и самата загадка се задълбочава с още неща.
На 3 септември 1960, камера инсталирана в завода за военни и цивилни самолети на "Grumman Aircraft Corp." в Лонг Айлънд, Ню Йорк заснема обекта. Той е обгърнат в розово-червено сияние и се движи от изток на запад т.е. обратно на повечето изстреляни от човечеството сателити, но и съвсем различно от съобщеното в "Time" за полярната орбита. Това поражда съмнения дали става въпрос за един и същи обект. Ако е един и същ, то той значи може да си променя драстично орбитата!
Малко след това астронавтът Гордън Купър Джуниър летящ на "Mercury-Atlas 9" успява да зърне обекта. Купър обаче твърди, че той свети в неоново зелено и е много по-голям от който и да е направен от хората до този момент сателит.

През 1998 при мисията на НАСА "STS-88" е заснет обект, за който много хора вярват, че е Черния принц.
Не можах да намеря в интернет снимка за която да е сигурно, че е снимката направена през 1960, а тези широко достъпни снимки са предполагам направените през 1998 (за втората това е напълно сигурно):
До тук с наблюденията, още няколко са споменати в по-старата статия в блога. От тук основно следват спекулации и предположения.
Добре известният и уважаван (включително и от мен) Джон Кийл съобщава нещо интересно в книгата си "Лунапаркът на боговете" (Disneyland of the Gods, 1988). Той забелязва, че почти по същото време в което "Тъмна ограда" открива "Черния принц", радио-любители засичат странни сигнали. Един от тях дори успява да декодира съобщението - то съдържа звездна карта на небето както то е изглеждало от Земята преди 13 000 години и се фокусира върху звездната система Епсилон Бутис (Epsilon Boötis). Дали наистина има връзка между "Черния принц" за когото военните казват, че не излъчва никакви сигнали и това което радио-любителите засичат почти по същото време? Кийл прави такава връзка, но той винаги е бил смел в предположенията си, жалко, че не е вече сред нас.

Въпросният радио-любител, който твърди, че е разчел съдържанието на сигнала е Дънкан Лунан, шотландец, който освен това е и автор на фантастична литература. Цялата история на Лунан е публикувана в британското списание "Spaceflight". Там той твърди, че не е първият човек, който засича конкретно този мистериозен радио сигнал, преди него това са направи през 20-те години на ХХ век изследователи разучаващи феномена на "отложеното ехо". Мнозина вярват, че този сигнал е изпратен от така наречената "сонда на Брейсуел".

Тук ще прекъсна за малко оригиналната статия в опит да "отделя зърното от плявата". В статията посветена на Епсилон Бутис в английската Wikipedia се споменава за твърденията на Дънкан Лунан и е казано, че в последствие той се отказва от историята си за "разкодиране на сигнала". Това не е изненада, от далеч звучи като художествена измислица. Въпреки това някои неща са верни - като феноменът на отложеното ехо и теорията за сондата на Брейсуел.

Действително отложеното ехо е забелязано от изследователите през 20-те години. То се получава, когато радио-оператор излъчи радио трансмисия и тя му се върне обратно след известен период от време (всичко над 2.7 секунди се смята за отложено ехо). Има предложени много обяснения за този феномен, но няма 100% научно потвърдено обяснение - че сигналът се отразява от Луната, от атмосферата и т.н. Най-нестандартното е, че сигналът се прихваща и връща от извънземен апарат, който обикаля около Земята, а това ни насочва към идеята за сондата на Брейсуел.

Случайно или не Роналд Брейсуел предлага своята теория през 1960 година, същата в която се заговаря за "Черния принц". Според тази теория логично е извънземните цивилизации да изпращат безпилотни сонди, които да разучават другите звездни системи и дори да установяват контакт с тях.

"Черният принц" отлично се вписва в тези разяснения. Той може да е реално въплъщение на теоретичната постановка за "сонда на Брейсуел". Освен това може наистина да отразява земните радио-сигнали и да е отговорен за отложеното ехо. Така може би иска да демонстрира, че не е някакъв случаен космически обект, а че е дело на разумна цивилизация, след като може да улови и върне земен сигнал. Това би обяснило и защо военните не са засекли нищо от него, а радио-любителите са го направили. Военните са чакали той да излъчи нещо, но той излъчва само ако се прати сигнал към него, военните не са го направили. Радио-любителите постоянно излъчват съобщения в етера и "Черният принц" им е отговорил. Доста смели спекулации, но поне отделните парченца от пъзела се напасват добре едно към друго.

Следващата спекулация дадена в статията в Mysterious Universe е дори още по-дива и много се чудих дали да я превеждам, но все пак реших, че си струва. Тя твърди, че "Черният принц" не просто връща земни радио-сигнали, ами може да облъчва хората с лазерни лъчи и дори да изпраща "посланици" досущ изглеждащи като нас.

През 1980 американският писател Филип К. Дик публикува своята новела "VALIS". Това до голяма степен се приема за автобиографична книга в която Филип описва странните и паранормалните преживявания, които е имал през живота си. В една глава описва случката, която му се е случила на 20 февруари 1974 в дома му в Чикаго, Илинойс. Тогава го посетила красива млада жена, която носела златна огърлица със странна брошка оформена като риба. Слънцето осветило брошката при което от нея се излъчил розов лъч, който попаднал в неговите очи и го надарил с невероятна мъдрост. Дик твърди, че се е сблъсквал многократно с "розовия лъч" и твърди, че именно тези преживявания са трансформирали живота му, макар мнозина да предполагат, че става въпрос за халюцинации.

Поне от казаното не се вижда авторът да прави каквато и да е връзка с "Черния принц", някои от читателите явно обаче правят такава връзка. Те твърдят, че произходът на "розовия лъч" е именно този мистериозен сателит, защото....на снимката от 1960 обектът сияел в розово-червена светлина! Друг интересен факт е, че друго произведение на Филип Дик носи заглавието "Окото в небето", написано три години преди откриването на "Черния принц". Съвпадение? Най-вероятно да, дори и аз който съм отворен към всякакви идеи, намирам тази теория за доста шантава. Но кой знае, може би "Черният принц" може да влияе на хората и да праща пратеници преобразени като земни мъже и жени. А може би Филип Дик е знаел много неща, които не е могъл да ги каже директно и е трябвало да ги закодира като скрит смисъл в новелите си...

Нека след тези диви предположения, се върнем "на земята". Може би си мислите, че откриването на един такъв сателит като "Черният принц" не би трябвало да представлява проблем днес, но не е така. Изчисленията предполагат, че в орбита около Земята вече обикалят към 100 000 направени от човека обекти. Това включва скъпоструващи военни и научни сателити и комуникационни спътници, но в по-голямата си част това е "космически боклук" като парчета от стари апарати и недействащи сателити. "Черният принц" е добре прикрит всред цялото това множество.

НАСА и другите космически агенции от доста време си блъскат главата как да решат този проблем, изглежда най-напреднали са китайците. В момента те разработват нещо като мрежа, която ще лови космическия боклук и ще го връща обратно на Земята за рециклиране. Какво ще стане ако уловят "Черния принц"? Дали въобще ще го разпознаят или директно всичко ще пращат във фабриките за претопяване?

ИЗТОЧНИК
Тук може би е момента да споделя едно мое наблюдение за което не твърдя, че е непременно на "Черния принц". През 2009 се сдобих с любителски телескоп и често гледах небето вечерта. На 6 и 7 юли, в две последователни нощи около 10 ч. премина някаква светлина, която бе по-ярка от обикновените сателити и МКС и се движеше обратно на тях. Не бе самолет летящ в нощта, нито метеор - наблюдавал съм такива и мисля, че горе-долу мога да ги различавам. Дали съм имал късмета да видя наистина "Черния принц"? Дали не е време да инвестирам и в любителска радио-техника и да започна да слушам и за сигнали? Като се замисля обаче вече колко средства и най-вече време съм инвестирал в хобито си - странните и паранорманли неща...


Публикувано от Георги Бончев в 3:30
http://misterika.blogspot.bg/2014/03/blog-post.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #20 -: (Вторник) 10 Октомври 2017, 17:44 »

Клипове с много хубави изображения на тайнствения обект заснети от НАСА и МКС:
От 3-тата минута -
Загадки человечества.10.07.2017.WEB-DLRip.Files-x
Активен

bojinkata
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални