Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Регистриране на жилищните блокове като юридически лица  (Прочетена 5506 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #30 -: (Сряда) 23 Ноември 2016, 09:28 »

500 МЛН. ЛВ. СА ОТКРАДНАТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ НА СГРАДИ

автор: varg1

 500 млн. лв. са откраднати по програмата за саниране на сгради! Това твърди във Фейсбук страницата си евродепутатът Николай Бареков
 

Ето и целият коментар без редакторска намеса:


Направих си труда да проуча с конкретни цифри колко средства са изхарчени за саниране и колко са откраднати, след като Борисов и Павлова обявиха края на шумно прокламираната програма за саниране.
Предупредих още преди 3 години, че програмата застрашава живота на нашите родители, на младите българи, на децата ни, защото санирането по герберски не включва възстановяване на вътрешните конструкции на панелните блокове, а напротив.

Заради това, че топлоизолацията ги запечатва, от натрупалата се влага връзките ще се уморят в пъти по-бързо и, недай си боже, блоковете ще рухнат само за няколко години.


500 млн. лв. са откраднати по програмата за саниране на сгради. Това не е предположение, това е просто изчисление по данните на МРРБ


Програмата е за 1 млрд. лв. Според министъра в оставка Павлова санираните сгради са точно 2019. Според зам.-министър Николай Нанков средната площ на сграда е 5 600 кв. м.


Взимаме пазарната цена на дребно, не тази, която би трябвало да се договори за цял блок. Според офертите санирането на един квадратен метър със съвременни качествени материали струва 40 лв.


Тоест, реалната цена за всички 2019 готови сгради по програмата за саниране е 452 256 000 лв. Точно половината от отпуснатите, преведени и изхарчени пари.


Това е най-голямата кражба на обществени средства в историята на България. Не е случайно, че ГЕРБ отпуснаха парите за саниране от бюджета, а не разчитаха на европейски средства. Само така може да се избегне контролът на органите по превенция на корупцията в ЕС, които биха надушили такава мащабна далавера. Всъщност ГЕРБ измислиха схема за кражба на обществени ресурси в огромни размери и най-нагло я използваха като коз в предизборните си кампании през 2014, 2015 и 2016 г..


В качеството си на евродепутат ще поискам от ЕК да бъдат изпратени строителни експерти от Германия, които да инспектират качеството на проведеното саниране. Не само заради корупцията и кражбата, но и защото Борисов, Цветанов и Лиляна Павлова са застрашили съзнателно живота на хиляди български граждани.

http://znews.bg/posledni-novini/222263-500-mln-lv-sa-otkradnati-po-programata-za-sanirane-na-sgradi

Това беше заложено още в началото - да се "усвоят" едни пари. Нормално за герп!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #31 -: (Събота) 10 Декември 2016, 00:11 »

Павлова призна, че собствениците ще си плащат санирането

Автор: zahariada
Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bgПостингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

24 ноември 2016 - 16:50 часаРедактор: Виктор Тошев

  Кой заложи заробващите ни условия в Договора за саниране!?


Сдружението на собствениците поема всички разходи по конструктивно укрепване на сградата, ако енергийният оценител прецени, че такова е нужно.
В цялата страна изнервени членове на Герб обикалят като луди и притискат хората да регистрират юридическо лице „Сдружение на собствениците“, за да подпишат договор за саниране с общините.


Вчера министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова представи пред 400 души в Пловдив Националната програма за енергийна ефективност, т.нар. саниране. Притежател на апартамент, влязъл в „Сдружение на собствениците“ в жилищния блок повдигна въпроса, че в типовите договори не открил думата „безвъзмездно“ в окончателния текст за финансирането, предаде БГНЕС.

Министър Павлова отговори, че… това се подразбирало! Очевидно Лиляна Павлова не разбира абсолютно нищо от право и законност. Съвсем логично попиталият изрази съмнение, че ако се смени правителството, може и да не се подразбира.


„Ами тогава внимавайте за кого ще гласувате“, отговори Лиляна Павлова. Shocked Huh? Shocked Huh? Shocked Huh? Roll Eyes

Тя все пак призна, че собствениците, регистрирали сдружение, със сигурност сами ще трябва да поемат разходите по укрепване на конструкцията, ако такова е предписано от експерта по енергийно обследване. Не го ли направят, не само ще отпаднат от списъка на одобрените за саниране сгради, но ще трябва и да възстановят парите за „техническото“, т.е. енергийното обследване на жилището.

„Ако се установи проблем с връзката между панелите и се наложи тя да се укрепва, вътрешните ремонти ще са си за сметка на собствениците“, обясни Павлова.

Експертите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството изчислили, че след санирането на апартамент от 80 кв.метра в София или Благоевград, размерът на данъка ще се увеличи с 1,60 лв, а на такса смет – 1,20 лв.

Лиляна Павлова отмести с още една година срока за подаване на документи.

Срокът за подаване на документи е до края на 2016 г., а реализацията може да продължи и през 2017 г., каза министърката. След 2016 г. вече ще имат шанс и сградите под 36 апартамента, включително и тухлените“, обяви Павлова. 1400 сгради в Пловдив отговарят на изискванията на програмата за вид строителство, брой апартаменти и възраст, от тях може би за около 1000 ще има средства. Ремонтът ще трае от 3 до 6 месеца.

Време беше някой да си признае, че между санирането и изборите има нещо общо, шегува се читател във форума на изданието.

Друг читател пита:

Министър Павлова, кой заложи заробващите ни условия в Договора за саниране!?:

„VII.Прекратяване на договора и специфични условия

Чл. 8. Настоящият договор се прекратява:

(3) Едностранно от довереника (кмета) с едномесечно предизвестие, в случаите на виновно неизпълнение на задълженията на доверителя (сдружението на собствениците) по чл. 5

(Кой, как и с какъв документ ще установи виновното неизпълнение на задълженията по чл. 5 – ал.5 достъп до всяко жилище в 2-дневен срок и ал.7 – не осигури склад

Доверителят (Сдружението на собствениците) дължи възстановяване на разходите (платени или дължими) по действително извършените дейности по чл. 2 (всички), както и дължимите неустойки по вече сключени договори (могат да напишат всичко) от страна на довереника (кмета)“?

Отговор от МРРБ, естествено, няма. Shocked
ДУНАВМОСТ
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #32 -: (Понеделник) 16 Януари 2017, 16:01 »


Я ДА ВИДИМ ДАЛАВЕРАТА СЪС САНИРАНЕТО! ПРОСТА СМЕТКА: НА ВСЕКИ 3 ВЛОЖЕНИ ЛЕВА, 2 СА УСВОЕНИ НЕПРАВОМЕРНО!

САНИРАНЕИМА ЛИДАЛАВАРИ С ПАРИТЕ ПРИ САНИРАНЕТО?

В община Твърдица през 2016 г. се  извърши санирането на два блока. Същото завърши  тази  есен.

Фактите, изхождайки  от сключеният договор за санирането на двата блока, са следните:

1. Договорите са възлагане на санирането са сключени  от кмета на  община Твърдица  на 30.10.2015 г. Общата стойност за санирането на двата блока по този  договор е  2 436 700 лв. без ДДС.

2. В първият блок /ул. „Княз Борис I“ бл. 73,74 и 75/ има 50 апартамента. Стойността за санирането на блока по договор е 1 323 925 лв. без ДДС.

3. Във вторият блок /ул. „Княз Борис I“ бл. 52, вх. А, вх.Б и вх. В/ има 44 апартамента. Стойността за санирането на блока по договор е 1 114 925 лв. без ДДС.

Информацията за този договор  е  изпратена от кмета на  общината до АОП с № 6358 на 24.11.2015 г.

При положение, че половината  от тези суми  по договора, са за закупуване на материали  и суровини за санирането,  то  имаме още   около  240 000 лв. ДДС. Така  общата сума за санирането на двата блока достига 2 680 000 лв. Разделяйки  тази  сума на броят на санираните  апартаменти, получаваме  усреднена стойност за  апартамент в размер на 28 500 лв. с ДДС .

Това  е нереалистична  стойност  за  извършеното саниране на един апартамент. Въпросът  тук е  – платени ли са записаните в договора суми на фирмите изпълнителки? Ако  плащането  е  извършено, то мисля, че  е осъществена крупна кражба на обществен финансов ресурс. Знам, че по документи всичко ще  е  изрядно, но това не значи, че стойностите за санирането не са завишени поне двойно.

Реалните сметки показват, че  средната стойност за санирането на  един  апартамент с включени материали с ДДС,  труд,  осигуровки, печалба за строителя в размер на 20%, проектиране и издаване на  технически паспорт не надвишава 10 000 лв. Този размер на  стойността за саниран  апартамент се доказва  и  от думите на  Б. Борисов, че те са направили  безвъзмезден подарък на хората  от тези блокове в размер на  10-12 000 лв. Тук не коментирам, че това  е дискриминация спрямо  останалата част  от българският народ, с чиито пари се върши прословутото саниране. По-този начин се настройват едни  наши  съграждани срещу други такива.

Тук имам и още  един въпрос – намалена ли  е стойността на санираните блокове,  с толкова, колкото е стойността на санираните преди това от собственците апартаменти? Реално  има  апартаменти на които  не  е сменяна  и дограмата, защото собствениците  им я бяха сменили преди това.

Отбелязвам и факта, че партерният  етаж на вторият блок изцяло е съставен  от магазини. Не знам дали програмата за саниране позволява да се  извърши санирането на тези  обекти за сметка на държавата. Това  е въпрос, който следва да намери своят  отговор.

Моля да  проверите, платени ли са  посочените суми в договора за саниране! Ако това е така, една проста сметка сочи, че на всеки  3 вложени лева за саниране 2 лв. са  усвоени неправомерно!

Приложено ви изпращам договора за саниране предмет на настоящото ми писмо!

Договорът вижте ТУК: DOGOVOR SANIRANE

М. Методиев

Колаж: Матей Димов

http://afera.bg/%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BC-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #33 -: (Вторник) 24 Януари 2017, 13:26 »

17 хил. на апартамент излиза "безплатното" саниране
Цената на кв. м е два пъти по-висока от предишни програми

Снимка: архив, Булфото
Санирането по "безплатната" програма на правителството на ГЕРБ всъщност е "златно", защото струва на българските данъкоплатци средно над 17 хил. лв. на един апартамент. Това става ясно от изчисленията в доклада на регионалния министър Лиляна Павлова, с който бе предложено правителството в оставка да гласува промени в постановлението по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, пише "Сега".

В петък Министерският съвет пусна за обществено обсъждане и самите промени в постановлението. През миналата седмица ресурсът на програмата бе увеличен от 1 на 2 млрд. лв., гласувани безпроблемно и без обсъждане от парламента.

Според данните към 17 януари тази година са обновени 12 460 жилища в 214 сгради. Стойността на всички дейности по тях е общо 216 290 538 лв. Средно за един апартамент това прави точно 17 359 лева. Над 1 млн. кв. метра досега е "подобрената жилищна инфраструктура". Облагодетелствани са 26 410 жители в цялата страна. Според сметките на регионалното министерство енергията, която ще се спести годишно, е 88 153 мегаватчаса. Намаляват се и емисиите парникови газове. Това водело до икономии от 13.545 млн. лв. годишно.

Стойността за саниране на едно жилище в размер на над 17 хил. лв. обаче изглежда прекалено висока, категорични са и строители, и експерти по енергийна ефективност, и консултанти. В сравнение с други изпълнявани проекти с мерки за топлоизолация и обновяване на жилищни сгради у нас стойността е 3 - 4 пъти по-висока.

Изчисленията сочеха, че санирането на едно жилище би трябвало да струва средно между 4000 и 8000 лв. според дейностите по саниране и състоянието на сградата - квадратура, как се сменят дограмите и с какви материали се работи.

Досега подобни дейности по саниране на жилища у нас са правени от Програмата за развитие на ООН (ПРООН) - проекта "Обновен дом", и европейския проект "Енергийно обновяване на българските домове" по оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР). По тях средната цена за саниране на квадратен метър е била около 100 лева, припомниха участници в проектите. А според изчисленията по данните на МРРБ към момента цената излиза почти двойно - 192 лв./кв.м.

След старта на програмата преди около две години и първите анализи за прекомерно раздути разходи МРРБ въведе и след това намали така наречените пределни стойности - максимума, който може да се плати за квадратен метър. Този максимум в момента е 172 лв./кв.м.

И референтните стойности на МРРБ, които определиха таван за общините по видове дейности, и крайните цени по "безплатната" програма на ГЕРБ излизат високи заради различните параметри. Това каза тези дни Лиляна Павлова, която опита да защити увеличението на парите до 2 млрд. лв. пред депутатите в парламентарните комисии. "Имаме различен обхват на дейностите и различни инвестиции", заяви Павлова.

Тя припомни, че в проекта на ПРООН мерките са "чиста енергийна ефективност" на малки сгради - т.е. смяна на дограми и топлоизолация. По ОПРР също са били обновени основно малки тухлени сгради. Акцентът на правителствената програма са панелните блокове, които били в много по-тежко състояние. "Състоянието на панелните блокове е такова, че се налага конструктивно обследване и укрепване на самата сграда. Това е причината за разликата в цените", допълни още Лиляна Павлова. Според нея от значение е и това, че има разлика между блок и блок секция.

Практиката и наблюденията на строители обаче показват малко по-различна действителност. Хора от бранша обърнаха внимание, че досега не са видели в обществена поръчка за строително-монтажни работи по санирането да е включена позиция по конструктивно укрепване. Самите строители признават, че големият проблем на тази програма е контролът.

Премиерът в оставка Бойко Борисов рекламира широко програмата и обяснява, че тя е прозрачна, защото контролът е в ръцете на хората, чиито апартаменти се санират. Строители обаче разказаха, че именно за да се избегне досадният обществен контрол, се прибягва до позната "недобра практика" - плаща се на домоуправителя, който "приема" обекта без забележки.

По публикацията работи: Елка Василева

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/01/24/17-hil-na-apartament-izliza-bezplatnoto-sanirane.329693,8

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/01/24/17-hil-na-apartament-izliza-bezplatnoto-sanirane.329693,8
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #34 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 09:55 »

Протекоха блокове в Бургас, санирани „безплатно“ от държавата
Най-потърпевши са живеещите на последните етажи в блоковете 101 и 105 в зона „В“ в „Меден рудник“

  
Два санирани блока по Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни в бургаския квартал „Меден рудник“ протекоха след обилните снеговалежи в средата на месец януари.

Най-потърпевши са живеещите на последните етажи в блоковете 101 и 105 в зона „В“ в „Меден рудник“.Обилните снеговалежи нанасят обилни щети и се налага нов ремонт – както на общите части на сградата, така и на самите жилища, обясни един от потърпевшите в блок 101 Райно Станчев пред БНР.

„За вход втори, трети, четвърти, пети текат не само помещенията под тавана, а и седмият и осмият етаж. Тече във вход „г“ до първия етаж от комините. Това е хидроизолацията от комините, около водосточните тръби, като козирките също текат и тази влага слиза надолу“, каза Станчев. Според него от течовете са увредени тапети, мазилки и ламинати на съкооператорите, а в апартаментите избил мухъл. Двата блока имат петгодишна гаранция и предстои да бъдат ремонтирани, за да се отстранят щетите.
http://www.mignews.info/protekoha-blokove-v-burgas-sanirani-bezplatno-ot-darzhavata/

Честито на печелившите! Първите потекоха! Каквито магистралите, такива и покривите! Гарантирано от герп!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #35 -: (Петък) 17 Февруари 2017, 17:18 »

Санирането - една от най големите заблуди на века !!!

https://www.youtube.com/watch?v=fF9DRa2Ul00

Малка манипулация с цифрите и измама** е готова! Много познато!
« Последна редакция: (Петък) 17 Февруари 2017, 17:25 от bojinkata » Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #36 -: (Вторник) 04 Юли 2017, 17:38 »

ПОТРЕСАВАЩО ГЕРБАДЖИЙСКО САНИРАНЕ -2! ВЯТЪРА СРУТИ ТОПЛОИЗОЛАЦИЯТА НА ЦЯЛ ЖИЛИЩЕН БЛОК!

саниранеНа 18 юни т.г. АФЕРА написа: ВИЖТЕ ПОТРЕСАВАЩОТО ГЕРБАДЖИЙСКО САНИРАНЕ! СЪСИПАХА НИ НЕРВИТЕ!

Днес www.blagoevgrad-news.com информира, че Блок 8 в жк.“Запад“,който е бил саниран по Програмата за енергийна ефективност, днес се оказал без мазилка от едната страна.

Вероятно причините за падане на топлоизолацията е силния вятър, което пък показва потресаващото „качество“ на ГЕРБаджийското саниране!

Околко жилищната сграда има купища стиропор, мазилка и всички съставни части на топлоизолацията, която до преди час е била част от блока.Живущите там са чули шума от падането, но не са предполагали, че е паднала новоположената им топлоизолация.

„Това е абсурд! Как е възможно е да се работи по този начин, как изобщо се позволява това?!“, недоумяват живущите в блока.

Журналистите са видели и с просто око, че падналата мазилка е с дебелина не повече от 1-2 см, което пък показва що за крадене е текло.

Afera.bg

Lagera
04.07.2017 в 15:47
,,И ето ме важен ,блестящ ,елегантен
богат ,като истински Крез,
но знам аз,лъжец съм,крадец,спекулантин,
безчестник,но винаги с чест“
Хр. Смирненски

http://afera.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-2-%D0%B2.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #37 -: (Четвъртък) 27 Юли 2017, 14:28 »

 Топлоизолацията на жилищен блок в Севлиево – Излетя! „Качествено“ Саниране – тип ГЕРБ!

 Няма такава Държава. Няма такова саниране. Всички са за затвора.
Снимките които изпращам са от Севлиево Блок Номер 1.

Няколко месеца или горе долу година  след като блока беше саниран по Програмата за Саниране – видими резултати!
http://varg1.blog.bg/novini/2017/07/27/toploizolaciiata-na-jilishten-blok-v-sevlievo-izletia-kaches.1558742
Активен

bojinkata
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални