Страници: 1 [2] 3 4 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Историята на Земята  (Прочетена 19088 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #15 -: (Четвъртък) 07 Март 2013, 11:13 »

                            Циливизацията на Му

         Във връзка с историята на Земята започвам от Му, не от т.н Атлантида, по причина, че след дълго изследване за мен това са две успоредно съществували  клона на едно общо начало, впоследствие тотално разграничени като обекти на мистичното познание, като материка Му е този на който са по- древните  участници в една и съща история –човешката.  
         Известното за остров Му или континента Му – поради огромните му размери, е това, че се е намирал западно от това, което познаваме като Америка, заемайки голяма част от Тихия океан, сега там се намират Хавайските о-ви . За Му се казва, че бележи съществуването си от преди 60 000 години, като изчезва при катаклизъм, по подобие на Атлантида преди около 12 000 години, 1000 години преди самата Атлантида. Някои  автори изказват предположения, че именно война с Атлантида, поради енергийно надмощие – ресурси и технически възход е причина за противоречието между двете цивилизации, в резултат на което Му намира своя край, а самата Атлантида вследствие  на собствения си технически прогрес съдейства за  краха си малко по-късно. Му е различен с това, че не е залагал на техническия прогрес и толкова на земните ресурси – в частност металите / Атлантите са употребявали медта изключително, затова има култури, които и до сега смятат медта за ‘свещен’ метал –но за това др. път/ .
          На Му са се стремяли  да развиват психопотенциала си и чрез него да ‘въздействат’ на материята, след като са познавали отлично как се развива естествено и безпределно енергийния двойник – /виж тема за енергийното тяло – светлинния носител или това, което влиза в контакт с космичната енергия/, те са саумявали чрез  самоконтрол и концентрация да преместват предмети, да култивират психоенергия, което им е давало свобода, от към употр*бата на техника  и това се е ползвало колкото да се запази една обща цялост за съхранение на наличното, без преразход. Именно там е и проявения с атлантите конфликт, които от своя страна са се стремели към техническо развитие, надмощие, за сметка на наличностите и ползването на човешки ресурс, като работна ръка.
           Отзвук от  древната мъдрост на Му намираме в изчезналата култура на древните толтеки, от около 5000 г п.н.е, те познават и доразвиват умения като това да създават мегалитни паметници,  да ползват кристали като средство за памет и концентрация на пси-енергия,  при лечение и защита, местейки камъните, сякаш са въздух,  да лекуват и да ‘пътуват’ чрез енергийния си двойник, след което внезапно изчезват и оставят дупка в световната култура, но и наследници в лицето на някои индиански племена – Мексико, Перу и  в близост до Америка, както и на север.
           Някои легенди разказват за царица на Му, която пътува до Египет и там в памет строи свинкса, но за сега това е легенда. Други истории разказват за бита на древните обитатели на Му, като това при встъпване в брак да се взимат всички вещи на двамата бъдещи ‘младоженци’ и те да бъдат пращани за година в гората, сами без нито една вещ и ако съумеят да се устроят и да живеят в съгласуваност, се връщат всред своите и тогава брака се смята за осъществен .  – Този момент за мен е интересен, дори и да представлява една недоказуема митологична хипотеза, доколкото  има интересен смисъл, а и напомня съществуването и обичаите на маорите в Нова Зенландия, давам пример:
   'Цитата е взет от Българското списание по психология, бр. 3/2007 Стр. 798'


          „Огненият пой – вид ритуал за инициация в юношеска възраст
„Пой“ означава топка, завързана на въже, а завъртането на огнения пой представлява своеобразен танц с огън в различни хореографски комбинации, произвеждащи  множество образи, картини и послания. След първата си среща с огненото изкуство, театралната формация предприема самостоятелно усилено изучаване на огнения пой и тъй  като методите на работа в групата са насочени към личната инициатива на подрастващите, всяко едно ново начинание или „откритие“ бива подкрепяно и стимулирано, с цел  добиване на лична увереност и развиване на креативност, които пренесени в условията на социалния живот на участниците биха донесли  вече и своя нов смисъл.
Произлязло от Нова Зеландия, огненото изкуство става все по-популярно сред младите хора, а сред „въртящите огън“ дори вече се говори за обособяване на своеобразен вид
„пой-култура“. И докато маорите от Нова Зеландия са използвали поя за развиване на сила,
координация и гъвкавост, запаленият пой в съвремието се явява препратка към добиване
на нови физически възможности и атрактивност в себепредставянето, като успоредно на
втори план, се постигат и множество варианти за решаване на емоционални проблеми,
свързани с изискванията на възрастта, в която се намират участниците. Преминавайки
през огненото изкуство, младите хора придобиват нови умения, научават „тайни“ и получават знания, които се разполагат под формата на ритуални елементи в сценария на огнения пой. В процеса на работа се оказва, че въртенето на огнения пой приблизително следва
структурата на традиционния обред за посвещаване:
отделяне на индивида от обществото, пограничен период и връщане към колектива, но вече с нов социален статус.”
        Обобщение:  Древното познание както и съвременното има две посоки на изказ, винаги прихождащи в неразривно противоречие, което макар и съпътствано от войни и кошмари за всеки човек, са именно двигателя на човешкия прогрес и Пътя към себепознание, а именно: Пътя навътре, при който намираме сила за осъществяване, посредством саморазвитие и контрол над съзнанието, с което творим своите блага и пътя на опознаване на околното –пътя навън, при който се научаваме да ползваме външните, материални наличности.
           Срещата между  тези два подхода  е като дишането или като срещата между Изтока и Запада, между Духа и Материята и единствено баланса помежду им поражда разбиране за нашите ценности и качества, както и успешното ни пребиваване за в бъдеще. Тази своеобразна гонка през времето винаги завършва своите цикли, следени от древните, дали с крах или с разбиране и по този начин всичко е в нашите ръце и в ръцете на тези, които възпитаваме, с които влизаме в съприкосновение. Всяко едно учение, за съжаление неприпознато в Религията,  съдържа фрагменти и образи от това духовно наследство. Колкото  по-къс е пътя между материя и Духовно съпреживяване на наличното –образа, толкова по-осъзнати за своето присъствие сме самите ние.

   Извадки от материали:

1. Предполагаема Атлантида / север и юг са 'обърнати', по пример на египет. картография, където горе -юг, долу - север, поради течението на Нил /

2. Предполагаем Му

3. Ле -Муриа

4. Обща карта на Света
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1910_351240898327175_1789308460_n.jpg
5. ...

  
« Последна редакция: (Четвъртък) 07 Март 2013, 11:30 от mila » Активен
Неактивен Deus Romanorum
Restricted
*
Публикации: 136

« Отговор #16 -: (Четвъртък) 07 Март 2013, 18:12 »

Цитат
Тъй..Втората по сила и мощ империя е Сириус.Сириус служи на Орион.(И за тях се отнася почти същото като за Орион.Няма духовна еволюция)

Нищо не схванах! А пише ли някъде кой е създал Сириус и Орион ?
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #17 -: (Четвъртък) 07 Март 2013, 19:40 »

Цитат
Тъй..Втората по сила и мощ империя е Сириус.Сириус служи на Орион.(И за тях се отнася почти същото като за Орион.Няма духовна еволюция)

Нищо не схванах! А пише ли някъде кой е създал Сириус и Орион ?

Не пише.Сънчо ги е създал!
Активен
Неактивен Deus Romanorum
Restricted
*
Публикации: 136

« Отговор #18 -: (Четвъртък) 07 Март 2013, 19:52 »

Що тогава, като нямаш отговори, отваряш теми и спамиш ?

Надявах се като си отворила темата да ми отговориш директно на въпросите, а не да ми цитираш какво си чела в "Документите Тера "
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #19 -: (Четвъртък) 07 Март 2013, 19:59 »

Що тогава, като нямаш отговори, отваряш теми и спамиш ?

Надявах се като си отворила темата да ми отговориш директно на въпросите, а не да ми цитираш какво си чела в "Документите Тера "
Смешнико..Аз  съм написала,че темата е резюме на"Терата".Не е като да претендирам за авторксите права!А на тебе къв ти е дерта?Що отварям теми ли?Ми за да питат тъпанарите като теб!!!Ареее у лево!
п.п.Абе ти що не си седиш у хнета? Angry Angry Angry
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #20 -: (Събота) 09 Март 2013, 16:19 »

Цитат
Тъй..Втората по сила и мощ империя е Сириус.Сириус служи на Орион.(И за тях се отнася почти същото като за Орион.Няма духовна еволюция)

Нищо не схванах! А пише ли някъде кой е създал Сириус и Орион ?Не...


Когато Орион са били патриархално орентирани, са наричали себе си NEKH [некх]. И именно рептилските крале NEKH успяват да се консолидират като соларна цивилизация от множество рептилски светове и започват да градят империята си. Те вече са силна империя, когато се случва матриархалната революция и управлението на Орион минава в ръцете на женските фигури. Оттогава империята на Орион става известна като SSS [ссс].
Името Орино произлиза от ARRA-AN. Така са се наричали рептилските наместници и управители на завладените светове, защото поданиците започват да наричат "господарите" не само намесниците и рептилските си административни господари, но и всички останали рептилски граждани, защото разбира се имали редица перимущества пред останалите.
NEKH са самостоятелон възникнали същества - точно по начина, описан от Дарвин. Те не са създавани от никой, а са се развили до рептилска хуманоидна физика от земноводни насекоми.

Чак когато NEKH вече са познати из галактиката като Орион, на друго място, отново чрез неконтролирана спонтанна еволюция, без някой да ги създава, се развиват съществата, които наричат себе си KHAN. Те се развиват от хищни, вълкоподобни бозайници, и през цялото време докато са още животни и после, когато започват да приличат на хуманоиди, Орион съществува и се развива.

Когато овладяват планетата си и тръгват да завлвадяват нови светове, техните гллавнокомандващи се наричали RRR [ррр]. Така поробените светове започнали да наричат всички KHAN същества RRR. И именно с това си име и с тези си действия влизат в полезрението на Орион, които са вече много стара империя.
Орион предлагат на RRR васална позиция, но да им пазят границите и да изпълняват още някои функции в замяна на власт - точно както Рим предлага васална позиция и право на заселване на варварски племена по своите външни територии, но при условието, че служат за буфер между центъра на Рим и външните нападатели.

Чак тогава RRR започват да се наричат SSS - RRR - SSS, което означава "аз съм KHAN (в центъра) - раждам се в името на Орион(в началото) и умирам в името на Орион(в края)". Оттам идва името Сириус.

Това обаче е било в началото. Много хора, запознати с материала, не си дават сметка, че това продължава от много много време. През цялото това време KHAN и NEKH се снушават помежду си, дават поколения, обвързват се, разделят се, и напълно смесват своя социален живот.


В момента няма Орион или Сириус - има само ЕДНА ИМПЕРИЯ. Има ЕДИН НАРОД. Точно както е в Междузвездни войни на Лукас (Междузвездни войни не е оригинална творба, а е римейк на Дюн от Франк Хърбърт).

Метафората може би не е съвсем подходяща, но е същото като с така-наречените пра-българи и славяните. Не казвам, че тази версия на историята е истина, а давам за пример само идеята как два народа се сливат. Точно така вече няма Сириус или Орион, има само една Империя с главно И.
Орион и Сириус са просто исторически места в момента, които са част от културното наследство на една и съща космическа цивилизаця и на един и същи звезден народ.
П.П.

Това, че няма духовна еволюция, е измислица. Достатъчно напред са в духовен план, както във всичко останало.
« Последна редакция: (Събота) 09 Март 2013, 16:26 от форум » Активен

Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #21 -: (Понеделник) 11 Март 2013, 14:01 »

  Във връзка с древните Толтекски традиции ще разгледам Тула - Мексико от две различни гледни точки:
1. Първата е описание на практиките на древните, през погледа на  К.Кастанеда в книгата му "Дарът на орела"
2. Ще поставя извадки из материалив интернет относно Тула, Мексико - нещо като разходка из тези старини.

    1. Практики на древните, отразени в каменните руини в Тула, Мексико, по думите на К.Кастанеда:

"...Разказах им, че току-що съм бил в град Тула, щата Идалго, където съм разглеждал някакви археологически разкопки. Направила ми е впечатление една редица от четири колосални, подобни на колони, каменни фигури, наречени „Атланти“, изправени на горната основа на една пресечена пирамида.

Всяка от почти цилиндричните фигури с височина четири и половина метра и диаметър около метър, беше изградена от четири отделни парчета базалт, издялани така, че да представляват, по мнението на археолозите, толтекски фигури на воини с военните си амуниции. На около шест метра зад всяка от предните фигури на горната основа на пирамидата имаше друга редица с четири правоъгълни колони със същата височина и ширина като първите, изработени също от четири отделни каменни блока.

Внушителната група Атланти ме беше пленила и заради това, което приятелят ми, завел ме на това място, ми беше разказал за тях. Пазачът на развалините му бил разкрил какво е чувал: че нощем Атлантите се разхождат и земята под тях трепери."
    К.Кастанеда изследва отношението на местните към тези фигури, ето как описва коментара им:
"  — Атлантите са нагуала; те са сънувачите. Те са редът на второто внимание, изведен напред, и именно затова са толкова страховити и загадъчни. Те са създания на войната, но не на разрушението.

— Другият ред колони — продължи той, — правоъгълните, са редът на първото внимание, тоналът. Те са прикривачите, и именно затова са покрити с надписи. Те са особено миролюбиви и мъдри, обратното на предния ред. "
 Ето значението на първото и второто внимание:
"  Дон Хуан казваше, че цялото ни същество се състои от два доловими сектора. Първият е познатото ни физическо тяло, което всички ние сме в състояние да възприемаме; вторият е сияйното тяло, което представлява нещо като пашкул, възприеман само от ясновидците[1] — пашкул, който ни придава вид на гигантски сияйни яйца. Казваше също, че една от най-важните цели на магьосничеството е да се достигне този сияен пашкул; цел, която се изпълнява посредством сложната практика на сънуването, както и чрез строго, системно усилие, което той наричаше неправене. Той определяше неправенето като необичайно действие, което ангажира цялото ни същество, като го принуждава да осъзнае сияйния си сектор.

За да обясни тези схващания, дон Хуан бе разделил съзнанието ни на три неравномерни части. Най-малката част беше назовал „първото внимание“ и беше казал, че това е съзнанието, което всеки нормален човек е развил у себе си, за да се справя с всекидневния свят; то обхваща възприятията на физическото тяло. Друга, по-голяма част, бе нарекъл „второто внимание“ и го беше описал като| съзнанието, от което се нуждаем, за да долавяме нашия сияен пашкул и да се държим като сияйни същества. Беше казал, че докато сме живи, второто ни внимание остава на заден план, освен ако не бъде изведено напред чрез умишлена тренировка или в резултат на случайна травма, и че обхваща съзнанието на сияйното тяло. Последната част, най-голямата, беше назовал „трето внимание“ — неизмеримо съзнание, което ангажира неопределими аспекти на съзнанието на физическото и на сияйното тела."
    Малко пояснение за сияйното тяло:
"сънуваното тяло се нарича „двойник“ или „другият“, тъй като е съвършено копие на тялото на сънувача. По същество то е енергията на едно сияйно същество — възбяла, призракоподобна еманация, която се проектира вследствие на фиксирането на второто внимание върху един триизмерен образ на тялото.
..   сьнуваното тяло не е дух, а е истинско като всичко, с което ce занимаваме в тоя свят.
..   второто внимание неизбежно се фокусира върху цялостното ни същество като енергийно поле и трансформира тази енергия в нещо подходящо. Най-често това е образът на физическото тяло, с което ние вече сме напълно запознати от нашето всекидневие и поради използването на първото ни внимание. Онова, което канализира енергията на цялостното ни същество да произведе нещо в границите на възможното, е известно под думата воля.
..  на нивото на сияйните същества обхватът бил толкова широк, че било безсмислено да се опитваме да установим предела — така енергията на едно сияйно същество може да бъде трансформирана чрез волята в каквото и да било.
  Според местната традиция пирамидите, останали като памет от древните представляват капан на второто внимание, което войните са ползвали, за да установят контрол над противниците си, запечатвайки намерението си като рисунки, изобразени в/ху стените, своеобразна памет, която според тях 'по-силни' войни са се опитали да разрушат, знаейки че фиксирането на второто внимание обсебва, задържайки намерението в едно състояние.

          следва
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #22 -: (Понеделник) 11 Март 2013, 14:05 »

      
         2. Тула Мексико - из материали в интернет
 ( поставих целия материал от линка най-отдолу, за да има база за сравнение, поради неговата изчерпателност.)
Към края на Класическия период(след упадъка на великия град Теотиуакан около 700 г. сл. н.е.), започва серия от вълни на преселения на коренното население от север към Мезоамерика. От тези няколко племенни групи, една от най-значимите е на толтеките. Толтеките се смесили с хората, които вече населявали долините, където сега се намира щата Идалго. Около 1050 г. те превръщат своя град Толан в столица на новата империя, която се опитват да създадат. В опита си да утвърдят своята безспорна мощ в Централно Мексико и околните региони, те поставят началото на милитаристичния период в Мексико, когато армиите им използват военна сила, за да подчинят другите общности в региона. Град Толан-легендраната столица на толтеките, се споменава в много от историческите извори от времето на колонизацията на Америка. Ацтеките разказвали на испанските мисионери за град, наречен Толан, където някога живели толтеките: "Там имало хълм, който се наричал Tzatzitepetl . В тази местност живеели чудни птици със ценни пера ".

Прегледът на оставените от ацтеките сведения показва, че те са знаели за съществуването на Теотиуакан- друг велик древен град, който обаче не познавали като столица на толтеките. Когато били питани за това коя е столицата на толтеките, те посочвали руините на хълма Tzatzitepetl. Самите ацтеки открили пирамидите при разкопките в местносттта, търсейки несметните богатства на империята на толтеките. През 1940 г. археологът Хорхе Акоста започва разкопки в Cerro del Tesoro близо до Tula de Allende (на 64 километра или 40 мили северно от Мексико Сити и открива останките от някогашния град Толан, който сега се нарича Тула. Толтеките принадлежaли към групата на говорящите езика нахуатъл и името им има няколко значения, сред които "изтънчени, културни хора" и  "тръстиковите хора", което идва от техния град Толан(Земята на тръстиките). Тула бил главният град на толтеките и според легендата бил основан от митичната фигура Кетцалкоатъл(перната змия) - антично божество, което древните толтеки наследили от по-ранни култури и който почитали като бог на Венера. Археологическите находки са съсредоточени в две групи, намиращи се на противополжните краища на нисък планински хребет. Последните проучвания свидетелстват, че автентичната градска част е обхващала поне три квадратни мили. Находките включват останки от дворец, два стадиона и три храма с формата на пресечена пирамида. Най-големият храм представлява пирамида, над която стърчат 4,6-метрови колони, изобразяващи стилизирани човешки фигури, за които се смята, че са посветени на Кетцалкоатъл.

Сега тази пирамида е реставрирана и високите статуи, наречени Атлантите(Los Atlantes) са положени на върха й. Въпреки че е малка, пирамидата била сложно декорирана. Страните на петте тераси били покрити със скулпторни и рисувани бордюри, изобразяващи животни от семейството на големите котки, хищни птици, разкъсващи човешки сърца, както и човешки лица, които излизат от челюстите на змии. Стълба в южната част води до богато декориран храм с две зали, който се намира на върха. Отличителна особеност на основата на пирамидата е фактът, че стените й са покрити с плочи от вулканичен туф(шуплеста, варовикова скала) с барелефи на ягуари и койоти, които са част от ритуално шествие. На друга плоча са изобразени орли и лешояди, които разкъсват човеки сърца. Централно място заема изображението на фантастично същество, по всяка вероятност Кетцалкоатъл, който се появява от фантастично животно -комбинация от ягуар, змия и орел.

Между реконструираните стадиони се намира Templo Quemado- Опожареният храм, а на изток се намира реконстрираният Templo de Tlahuizcalpantecuhtli - Храмът на утринната звезда. По времето на своя разцвет Тула имал около 50 хиляди жители, които се изхранвали със земеделие, благодарение на изградената система от язовири и канали, тъй като в региона дъждовете били оскъдни. По времето на властването на Кетцалкоатъл Тула бил плодородна земя, която произвеждала изобилни реколти и била посещавана от търговци, доставящи какао, благородни метали, кожи от ягуар, нефрит и керамика от Гватемала и Чиапас. Самите занаятчии в Тула били не по-малко сръчни и изработвали едни от най-красивите изделия в Мезоамерика, най-вече от обсидиан. Местните историци и испанските хроникьори често споменват за митичен образ, наречено Кетцалкоатъл( красива, перната змия). Митовете описват Кетцалкоатъл като крал-жрец на град Тула, на който толтеките никога не правели човешки жертвоприношения, а само жертвоприношения на змии, птици и пеперуди.

Според една от легендите, съперничещото божесто Tezcatlipoca( Богът на нощното небе) прогонил Кетцалкоатъл и последователите му от Тула около 1000 г. сл.н.е.. Кетцалкоатъл скитал из брега на "свещената вода" -Атлантическото крайбрежие, където изгорял на клада и после се появил като планетата Венера. Според друго предание, той се качил на сал, направен от преплетени змии и изчезнал отвъд хоризонта.Легендата за победата на Tezcatlipoca над Кетцалкоатъл най-вероятно отразява хода на историческите събития. Първият век от съществуването на цивилизацията на толтеките е доминиран от културата на Теотиуакан с идеалите на мирното поведение и хегемонията на жреците. Под натиска на северните емигранти започва социална и религиозна реовлюция, при което военните поемат властта от ръцете на жреците. Поражението на Кетцалкоатъл свидетелства за поражението на класическия теократизъм. Неговото оттегляне по море на изток е свързано с нахлуването  от Юкатан на племето Итца. Календарът на Кетцалкоатъл се измервал в Ке Акатл, което ще рече( Една тръстика). Вярването, че Кетцалкоатъл ще се завърне от изток след една тръстикова година, накарало суверена на ацтеките- Монтесума II да сметне испанския конквистадор Ернан Коретес и войниците му за божествения конвой на Кетцалкоатъл, защото до 1519 г., когато испанците се появили в Мексиканския залив, била изминала точно една тръстикова година.

Очевидно крят на Тула бил подобен на този на Теотиуакан.Около 1170 г. градът и неговият церемониален център били разграбени и частично разрушени. През 12 век започнал упадъкът на цивилизацията на толтеките, когато започнала инвазията на други индиански народи в долината, които разграбили Тула. Голяма част от великия град бил унищожен от ацтеките. Освен с реставрирането на церомониалния комплекс археолозите се занимавали и с проучване на отдалечените жилищни зони на града. Архитектурното и стилистично сходство между Тула и някои от основните центрове на цивилизацията на маите на полуостров Юкатан свидетелстват, че толтеките са оказали културно влияние върху тях. Смята се, че това влияние е било резултат от миграцията на отделни групи толтеки към земите на маите, където имали доминираща роля през ранния Пост-Класически период(900-1200 г. сл. н.е.)
http://www.idi.bg/blogs/view/blog/850

Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #23 -: (Вторник) 12 Март 2013, 14:09 »

http://2.bp.blogspot.com/--b4-L9GPZNo/TdU951u8DHI/AAAAAAAAARE/yoqeBj4oPqU/s1600/Mayan+Pyramid.JPG
Историята на Земята


Маите.

http://egyptview.com/wp-content/uploads/2011/10/Giza-aerial-view.jpg
Историята на Земята


Гиза.
http://softsupplier.com/wp-content/uploads/2010/08/171Microprocessor.jpg
Историята на Земята


Толтеките.http://4.bp.blogspot.com/-U2l91u5jjHU/TpEhrlPiUFI/AAAAAAAAAeo/g5SyAUa8uxc/s1600/computer+chip.JPG
Историята на Земята

Храмът на Едифу в Египет:
Някои хубави въпроси:
Ако компютърният чип е електрически орган на компютъра, то на какво са орган пирамидните комплекси?
Ако компютърът създава дигитално изображение, то какво създават пирамидните комплекси по света?
Ако компютърът използва електричество, то какво използват пирамидните комплекси?
Ако компютърът визуализра възпроизведеното на мониторен екран, то къде визуализират възпроиденото пирамидните комплекси?П.П.
Самите пирамиди са огромна тема, която не може да се побере в тази би било спам.
« Последна редакция: (Вторник) 12 Март 2013, 17:56 от admin » Активен

Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #24 -: (Вторник) 12 Март 2013, 14:44 »

   Слънцето, вместо електричество... Възможно е именно така да се свързват жреците с 'древните' сътворци, наричани богове,  обменяйки образи, а самите жреци да са подобни на диспечери в Подстанция Smiley.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #25 -: (Вторник) 12 Март 2013, 15:11 »

   Слънцето, вместо електричество... Възможно е именно така да се свързват жреците с 'древните' сътворци, наричани богове,  обменяйки образи, а самите жреци да са подобни на диспечери в Подстанция Smiley.

Да, в миналото простолюдието се е събирало на свещени места в очакване на боговете. Те са идвали с корабите си и пред многолюдието са смъквали на земята чисто голи хора, които не знаели нито кои са, нито къде са, нито защо са живи и защо са тук. Ролята на събралото се множество била да облече оставения от небесните кораби гол човек в жречески роби, да му обясни кой е е защо е бил очакван, какво се очаква от него и каноните, според които трябва да живее и да наставлява останалите. После празнуващото множество го е водело до дадения град и там имало нова церемония за приемането на новия жрец в съсловието.


Когато човекът малко по-малко е взел да става по осъзнат за личните си интереси, постепенно е спрял да има нужда от богове. С изчезването на тази нужда пропорционално Те са започнали да се появяват все по-рядко, докато се стигне до наши дни, когато появата им вече се счита за нещо неестествено. Не обсъждаме подробности (като например дали това са същите Те)...
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #26 -: (Вторник) 12 Март 2013, 15:43 »

А има ли разлика между био енергия и технологична енергия - или са едно и също?
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #27 -: (Вторник) 12 Март 2013, 16:15 »

  В основата си би следвало да нямат разлика. А да се свеждат до  'електричество'. не знам дали съм точна в определението си.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #28 -: (Вторник) 12 Март 2013, 17:03 »

Електричеството е само една агрегатна форма на материята.

Има много видове материя/енергия. Ако обаче използваш само електрически уреди за измерване на енергия, ще измериш само електрическа. И ако на мястото енергията е в друга форма, ти ще отчетеш, че няма енергия.

Ако пък нямаш двигатели, които да работят с дадена енергия, тя така и ще си остане непозната за теб. Дори и да е налична, ти няма да знаеш, защото нямаш нищо, което тя да задвижва, и нямаш уреди, които да сигнализират за нея (щото първо трябва да имаш представата за нейното съществуване, преди да направиш уредите дето да я отчитат).Така че електричеството си е електричество, но не е адекватно всичко да се свежда до електричество. Ние свежадме всичко до електричество, защото разполагаме единствено с електрически двигатели и с никакви други.


Но енергията е една. Има обща основа, само различни състояния. На всичкото отгоре има и много подвидове (например има множество видове електричество... има и електричество, което не може да задвижи нашите двигатели).
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #29 -: (Вторник) 12 Март 2013, 17:46 »

Попитах за био и техно енергията, заради сравнителните картинки по-горе.
Понеже на мен техно енергията спрямо биоенергията ми се струва като опит за създаване на имитация.
Нещо като музикалният синтезатор, който се опитва да изимитира едно дървено пиано. Достоверността на звученето на синтезатора не променя имитирането - поне на мен така ми се вижда, може и да греша. hi
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 9   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални