Страници: 1 2 3 [4]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: А какво става в Либия?  (Прочетена 5489 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #45 -: (Събота) 12 Март 2016, 20:33 »

Мхм. И най-печелившият ход е отказване от цивилизацията (защото тя е продукт, неприроден, който се раздава централизирано) и прегръщане на средновековието (но не на какво да е средновековие, а само на принципите на средновековието, подсилени с частици модерни знания и минимални и компактни, но ключови технологии) в момента преди настъпването на хаоса (защото цялата маневра на това превключване от цивилизация към "подсилено средновековие" цели именно да предотврати или най-малкото да парира хаоса и не би имало смисъл, ако е ответна реакция, а не изпреварващо действие).

Но това сега е спам. Ето тема - http://xcombg.net/index.php?topic=1418.0
Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #46 -: (Събота) 02 Април 2016, 18:42 »

Боеве в Триполи. Проамериканското "правилно" правителство не са го пуснали в столицата. Крие се в една военноморска база. Карта на държавиците в "държавата" Либия. Кой, кой е и къде е!
http://www.anna-news.info/node/55859
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #47 -: (Вторник) 05 Април 2016, 18:37 »

Либия: По-лошо от Ирак. Прости, Хиллари

Джордж У.Буш разруши държавността и армията на Ирака, но той се намираше в обкръжение на  относително силни  страни. И освен това САЩ вкараха там много пари и войска в опита си да повлияят на развитието на събитията.
    Когато разрушиха Либия, с участието най-вече на Хилари Клинтън, САЩ се дръпнаха и там настана истинския хаос. За това спомогна и обкръжението на страната от слаби и уязвими страни.


Либия, благодарение на неумолимия динамизъм на исламистския мятеж, алчността на  страните от Залива и пагубната небрежност  на Запада, се превърна в главен склад и доставчик и междинен пункт  на транснационалните терористи и тяхното число расте. Това  не  е затворен кръг за  Хиллари Клинтон, това е развиваща се спирала, която  не я прави победител.

Но все повече се вижда, че  авантюрата на Соединённых Штатов в Либия е катастрофа с много по-големи глобални и ужасни  последици. Тя не само  разруши тази  страна; тя превърна исламистските терористи в  метастазиращ транснационален проблем, който дестабилизира Африка /автора е изпуснал Европа и Азия/ и ще истезава света поне още едно десетилетие.

И Хиллари може да  припише тези  успехи на  себе си.

С големи съкращения:
http://www.warandpeace.ru/ru/analysis/view/110141/

Едва ли е грешка на Хилари. Такъв е бил сценария и тя го изпълни, не без помощта на НАТО и ЕС. И с мълчанието на Елцин.
     Так, че става за следващ президент на фащ!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #48 -: (Петък) 15 Април 2016, 11:00 »

Хилари: «Аз считам, че ние много  помогнахме на  народа на Либия и след свалянето на Каддафи… ...Либийците заслужиха правото на шанс в условията на демокрация»
  Тя се гордее със свършеното от САЩ в Либия и не се чувства отговорна за хаоса на тази територия. Държава вече няма!

http://rusvesna.su/news/1460698264

Наглостта на американците е безгранична!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #49 -: (Петък) 13 Май 2016, 11:35 »

САЩ  създадоха две военни бази в Либия

В тях е разположен спецназ с разузнавателни задачи.
ИД разполага с около 6  хил. бойци в Либия. Столица - град Сирт.
Новости | 13.05.2016 | 09:44
http://www.fondsk.ru/news/2016/05/13/ssha-sozdali-dve-voennye-bazy-v-livii-40208.html

Либия е основна база за ДАИШ. Много територия, нефт, няма държавност, изобщо рай за терористите!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #50 -: (Вторник) 24 Май 2016, 18:45 »

Как е  там, в Либия, госпожа Клинтон?

По доклади  на Интерпола и Европола, следва, че в Либия сега се готвят за Европа 800.000 (!) мигранти. Ще бъдат превозени от контрабандисти…

Либия днес– най-яркият и зловещ пример на «демократизация», спланиран в Белия дом при Барак Обама, когато стопанка на ДП бе  Хилари Клинтон.

Либия днес  – е обект  на секретна военна операция «София» по унищожанване на съдове с беженци, която войски от Евросоюза провежда от июли 2015 год. На 17 февраля 2016 год.  сайт Wikileaks представи поредната  «утечка» - закрит доклад от  итальянским контр-адмиралом ВМС Энрико Кредендино за първите 6 месеца. От него се вижда, че за този период  бойните кораби и самолёти на Евросоюза са уничтожили 67 лодки с мигранти.

Хиллари Клинтон счита, че операцията още не е завършила. Предстои още "работа" по разцепването на Либия по косовския вариант. Става въпрос за златото, нефта и водата на Либия. Водата е от мен.


http://www.fondsk.ru/news/2016/05/22/kak-tam-v-livii-gospozha-klinton-40387.html

Ако бъде избрана за президент Килари ще продължи да "работи" за Либия все така успешно! Cool
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #51 -: (Петък) 24 Юни 2016, 15:22 »

Нова интервенция в Либия

Александр КУЗНЕЦОВ | 24.06.2016 | 00:00

Сега в Либия действат около 1700 въоръжени банди, които и делят властта в тази страна.
На 09.6 бе обявено, че терминала в Сирта е освободен от ИД. Освободителите  от клана Мисурта, са не по-малко радикални от ИД. На тяхна страна е воювал английски спецназ. Там още има френски и италиански наемници, а така също от ЮАР, КСА, Катар и т.н., биещи се за различните формирования.

   Оказа  се, че нефтената баница не е достатъчно голяма и срещу западните интереси се изправиха интересите на КСА, Катар, ОАЕ и Египет, като всяка страна си е поставила различни цели.
      Цялата статия тук:
http://www.fondsk.ru/news/2016/06/24/novaja-intervencia-v-livii-41048.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #52 -: (Петък) 23 Март 2018, 11:45 »

1. МВнР на РФ официално призна присъствието на  российских военни специалисти в Центральноафриканскую Республику. Российские специалисты ще обучават   местната  армия.  ЦАР е получила в феврале-марте партию оружия и боеприпасов в виде "гуманитарной помощи".      Официално ще действат  5 военни и 170 граждански советников и инструкторов. Прямо как в старые-добрые времена Холодной войны на территории Африки.

2. Продължава доставката на   стара съветска техника за нуждите  на Хафтар/премиерът на едното правителство на Либия/. На аэродромите в западна Либия Ил-76 разтоварва различна техника. Летят и МиГ-21, които за слабовъоръжените със средства за ПВО банди, е  ефективно оръжие.Фото.

3. Хафтар получава оружие още  от Египет и ОАЭ,  което му позволи да везем под   контрол значителна част
 от Либия и  най-главното, ключеви обекти за  нефтодобив. Води преговори и с туарегите за обединение на
 страната. Този *урс  се поддържа от  египетското правителство, което е заинтересовано за съсед да има стабилно правителство, което да провежда антитерористични акции и самостоятелно да унищожава терористите,  както е правил  полковник Каддафи.
Едновременно с това войската на Хафтар участва в боеве с бандитите от Мисурата, които са спонсорирани от    Франция и Италия. Тук значително  нараства  ролята на Сейф Каддафи.

4.НАТО едва ли е  заинтересовано в реализацията на  такъв сценарий, т. к.   обединението на Либия под Каддафи-младши и Хафтар ще принуди  НАТО и техните марионетки да напуснат страната.  Борбата ще се засилва.  Сега  силите на Хафтар водят война и против различните банди   джихадисти, а така също и против недобитите от ИДИЛ. 
Доставените ударни въртолети Ми-24  се използват в южна Либия, на  границата със Судан.

США не скриват,че  на территорията на Либия  действуват и американските спецслужби, ЧВК и военни инструктори, които поддържат действащото "демократическо правителство", което контролира една много малка част от страната, стоейки на НАТОвските щикове.
Стабилизирането на  Хафтар и угрозата от обединението на Либия, заплашва  позициите на США и НАТО в тази страна, което е и една от целите на политиката на Русия  в  северна Африка.

Въобще Русия се връща в региона заедно с Китай и Турция.

https://colonelcassad.livejournal.com/4068571.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #53 -: (Неделя) 25 Март 2018, 15:11 »

Положителния опит на  Либия:
Новият съветник на Трамп по нац.безопасност Джон Болтон още  не встъпил в  должност,  се обозначи със забележително  заявление,  показващо показващо какво да очакваме от него за в  бъдеще  на този висок пост. 
Относително КНДР Болтон предложи на северно корейците да се  въсползват от  опита  на Ливии, която  се откозо от разработка на  от ядерного оружия след  преговори с "международното съобщество".
Наистина прекрасно предложение, особено  отчитайки какво стана с Либия след това. От страна, която планираше въвеждане на   нова световна  резервна валута, ирригация на  Сахара, и разработка на  ядерно оружие, остана развалина с купчини банди, пазар за роби и  тълпи беженци.

Но корейците са умни хора и се учат от чуждия опит и номера на Болтон няма да мине. Практиката показва, че САЩ се страхуват от ответен удар и неприемливи загуби, което ги и въздържа от  поредната военна агресия.
   Още при Буш - младши, Болтон се изяви като ястреб, а сега, в нашите размирни времена има поле за още по-голяма изява.

 
https://colonelcassad.livejournal.com/4073320.html
Активен

bojinkata
Страници: 1 2 3 [4]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални