Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 24   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ние Българите - история  (Прочетена 40012 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #45 -: (Вторник) 16 Юли 2013, 23:55 »

 В един друг извор, руската „Повести временных лет” е дадена, по-ранна датировака, в 6366 г. от сътв.на света, в седмата година от управлението си, се е покръстил българският цар Михаил, заедно с народа си. По същото време (на българския цар Михаил) варягите, наричани „урмани” респ. нормани, в лето 6370 от ст.н.св., водени от Рюрик се заселили в около Новгород, респ. в 862 г. Борис І управлява от 852 до 889 г., седмата му година от възкачването е 858. Ако от 6366 г. се извади вероятната 858 г., седмата година на Борис, се получава 5508 – стандартното изчисляване на годините „от сътворението на света” преди раждането на Христос.  
   Датирането от „Сътворението на Света” е взета от т.нар. Симеонов сборинк. В него се цитира откъс от съчинетие на гръцкия църковен историк Евсевий Кесарийски, в което се твърди, че от „сътворението на света да рождество Христово” са изминали 5508 години.
   http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/PRABG_KALENDAR.pdf
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #46 -: (Четвъртък) 18 Юли 2013, 16:40 »

Учени признаха! България е земята на най-древната цивилизация

Американската наука призна, че най-древната цивилизация в Европа е процъфтяла на територията на България и част от Балканите от 6200 г. до 4500 г пр.н.е.

Едно изследване на професор Дейвид Антони

Неочакван фурор предизвика в Ню Йорк изложбата “Изгубеният свят на Стара Европа”, писа “The New York Times”. Дълго преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката. В последните дни на 2009 г. много американски специализирани издания, а и ежедневници отбелязват, че в периода на своя разцвет цивилизацията „Стара Европа“ е била едно от най-развитите места на света. Отбелязват още, че през 1972 г. край Варна е открит Варненският некропол и неговото халколитно съкровище.

Също така и комплексът в Дуранкулак, който е основно неолитно селище със своите 1 200 гроба, които съдържат най-голямото праисторическо съкровище в Югоизточна Европа. Обитателите на Северозападното Черноморие са били високо развита общност, чиито традиции са навлезли в културното наследство на тракийската етнокултурна общност и по-късните древногръцки цивилизации, най-старата от които около 2700–1120 пр. Хр. е Микенската цивилизация. Дъглас Бейли от Университета в Сан Франциско пише в каталога на изложбата "Изгубеният свят на Стара Европа“ следното: "Способността да създават, използват и разбират символичните предмети като статуетки, определя хората като такива. Тази способност обединява нас съвременните хора с хората от неолита и художниците от палеолита".

Свидетелство за това са експонатите - златни, медни и керамични образци като гривни, статуетки и съдове, които по думите на Мишел Луи Сефериад, антрополог от Националния център за научни изследвания във Франция, са обгърнати с древни мистерии, култове и митове. Пак по нашите земи са открити и НАЙ-СТАРИТЕ ПИСМЕНИ ЗНАЦИ В СВЕТА. От селищната могила край село Караново е изкопан глинен печат, чиято възраст се определя на 3000 – 3500 г. пр.н.е. Приблизително от този период са и находките от Трансилвания /Румъния/ и край Винча /Сърбия/. Още по-стари са знаците върху малко глинено съдче, намерено край село Градешница /Врачанско/ – от 3500 – 4000 г. пр.н.е.! За сравнение ще посоча, че шумерската писменост, считана доскоро за най-стара в света, е възникнала към 3100 г. пр.н.е., а египетската – около 3000 г. пр.н.е.

Сега и Европа започна да забелязва тези факти. Нови открития доказват нещо наистина сензационно: Балканите са люлката на цивилизацията, тези земи са били обитавани от една високо развита култура, която е много по-стара от месопотамските цивилизации, пише Дойче веле. Харалд Харман в своята книга „Загадките на Дунавската цивилизация” доказва, че Балканските земи са били обитавани от цивилизация, която развива първата писменост. Харман нарича тази култура, обитаваща земите на днешна Сърбия, Македония, България, Румъния, Гърция, като и части от Украйна и Унгария, „староевропейска”.

Според археологическите открития нейната поява може да бъде отнесена към 7 хил. пр. Хр. Харман твърди, че думи, които досега са били считани за старогръцки, всъщност са „староевропейски“ и се използват и до днес – камина, маслина, керамика, метал, химн и др. Писмеността на Дунавската цивилизация се е появила 2000 години преди тази на шумерите. Харман потвърждава,това,което отдавна знаем,че най-старото злато в света е намерено на територията на днешна Варна. Според съвременните методи и технологии за датиране то е правено някъде през 4 500 г. пр. Хр., което означава, че е с 2000 години по-старо от златото, намерено в Египет.
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #47 -: (Неделя) 21 Юли 2013, 21:47 »

http://balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831

По- късно намерих и книгата "Времето и календарният проблем" на Васил Умленски издадена от Академично издателство "Марин Дринов" 2 005 г. стр. 92 в която пише следното -
"... освен византийското летоброене по нашите земи е използвана ера, която се е наричала българска. Нейната начална епоха е 5 504г. пр. Хр. В руските летописи по тази ера са датирани например покръстването на киевската княгиня Олга през 959 г. сл. Хр.( 6 463 г. от българската ера, 6 463 - 5 504 = 959 ) и разгромът на Хазарския хаганат от нейния син княз Светослав ( 6 473 г. от българската ера или 969 г. сл. Хр. )... За разгрома на Хазарския хаганат обикновено се посочва 965 г. сл. Хр. ... Според арабски източници обаче събитието е станало през 358 г. от хиджра, която съответства на 969 г. сл. Хр. - значи и това датиране е по българската ера.

Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #48 -: (Понеделник) 22 Юли 2013, 20:14 »

Каквото да си пишем и говорим, Българите сме били велика нация в миналото....А ся сме гащници...С един жоро сороса не можем да се оправим... и ни тъпче и мачка както си иска...Пфууууу.... Angry Angry Angry Angry
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен hacko
Sr. Member
****
Публикации: 292

« Отговор #49 -: (Петък) 02 Август 2013, 22:47 »

https://www.youtube.com/watch?v=5-fZwjiLOn4&feature=youtube_gdata_player
5те големи лъжи за Българите.
Аз лично съм изумен от труда който е положил човека. Всичко нагледно го доказва. Браво!
Изгледайте го, заслужава си.
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #50 -: (Събота) 03 Август 2013, 00:59 »

Каквото да си пишем и говорим, Българите сме били велика нация в миналото....А ся сме гащници...С един жоро сороса не можем да се оправим... и ни тъпче и мачка както си иска...Пфууууу.... Angry Angry Angry Angry
      Разядени  сме  отвътре!!!!!   Това  е  проблема!!!!   
      "Когато  Българина  е  вдъхновен,  той  променя  света"   Ако  това  което  пишеш  го  разтлеждаш  през  тази  призма  много  неща  си  идват  на  място 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #51 -: (Понеделник) 05 Август 2013, 22:42 »

Така например във Влескнигата веднъж се споменава: "кимеры также отцы наши" (Дош.6-Е: 3) За общи военни действия на кимерите заедно със руските племена драговичи и земегали срещу готския владетел Германарих се разказва в Бояновия химн. В цикъла от украински устни предания "Сказов Захарихи" се разказват същите събития, известни от Влескнигата и Бояновия химн. Там обаче срещаме важни уточнения за народностната идентичност на кимерите, наречени комири:

Пришли Комыры, говорят, и Русы все понимают
И так долго-предолго Комыры были над нами,
А были они нашей веры и нашего языка,
Только с далекого края пришли на Русь.(ЮМ)

Този малкоизвестен източник, неудобен за официалната историческа наука, изяснява потеклото на древните руси и внася повече яснота по въпроса за историческата приемственост на славяните. Оказва се че това, което разбираме под славянство, е доста по-обширна езикова категория, в която спадат още и кимерите, следователно древните българи, за които доказахме, че са от кимерийско потекло. Това свидетелство преобръща официалната историческа теза, отричаща приемствеността на съвременния български език с древнобългарския - все едно, че старите българи уж са се претопили след "славянското море". Въпросното предание свидетелствува, че русите, т.е. славяните и българите
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #52 -: (Понеделник) 05 Август 2013, 22:59 »

През V в. в съюз със сродни хунски племена българите завладяват земите на Централна и Източна Европа и изграждат могъщата Хунобългарска империя на Кан Атила. Поставил на колене Константинопол и Рим, той остава в историята с прозвището Бич Божий (Flagellum Deum). Атиловата държава е едно удивително образувание в общоевропейската история. Образувана първоначално като хуно-готски съюз, тя става обединителен център за всички народи от Централна и Източна Европа. Това беше една арийска империя; триумф на силата на варварския Север срещу разложения римско-елинистичен Юг. Обединение на хора от една кръв, отразено в паметния стих на Георги Писида:

В старо време разбунтувани, събраха се:
Словенин с Хун и Скит с Българин,
Мизиец със Скит едно мислеха,
Един език и едно място имаха.
Бидейки обособени и отдавна съединени
Една война срещу нас водеха.

Тъкмо затова в днешно време българи, украинци, унгарци и германци смятат Атила за свой владетел, като изтъкват подходящи исторически аргументи за това. Безспорната истина е, че той бе владетел от световна величина, обединителна личност за всички европейски народи. А бързото крушение на и
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #53 -: (Събота) 10 Август 2013, 23:39 »

http://www.ninti.hit.bg/101.htm
     "Българското  летоброене  започва  от  5505/8  година  преди  Христа  след  Черноморският  потоп!    Календара  на  Българите  е  най  точният  на  света  и  това  е  неоспорим  факт!!  Но  тук  възниква  един  много  щекотлив  въпрос!   За  да  се  изготви  такъв  точен  календар  са  необходими  25920  години  наблюдения,  а  колко  години  са  били  нужни  да  се  достигне  до  идеята  за  него?"   
      Много  назад  във  времето трябва  да  се  върнем  -  нереално  е!   По  вероятно  да  ни  е  даден,  ако  приемем,  че  сме  го  възприели  от  друг  народ  то  и  за  този  народ  важи         горе  написаното.   А  ако  допуснем,  че  ни  е  даден  от  извънземна  раса.........Huh?     
« Последна редакция: (Неделя) 11 Август 2013, 00:03 от МИТКО » Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #54 -: (Вторник) 20 Август 2013, 18:29 »

"При владичеството на превисокия господин крал Стефан Душан, господин протосеваст Хрельо с голям труд и разход изгради тази кула на светия отец Иван Рилски и на Божията майка, наречена Осеновица, в годината 6843 индикт пети (1334-35)". 
      Надписа  на  Хрельовата  кула  в  рилският  манастир!   7521година  по  българското  летоброене 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен M37_Unseen
Newbie
*
Публикации: 38

« Отговор #55 -: (Сряда) 21 Август 2013, 13:04 »

http://www.ninti.hit.bg/101.htm
     "Българското  летоброене  започва  от  5505/8  година  преди  Христа  след  Черноморският  потоп!    Календара  на  Българите  е  най  точният  на  света  и  това  е  неоспорим  факт!!  Но  тук  възниква  един  много  щекотлив  въпрос!   За  да  се  изготви  такъв  точен  календар  са  необходими  25920  години  наблюдения,  а  колко  години  са  били  нужни  да  се  достигне  до  идеята  за  него?"   
      Много  назад  във  времето трябва  да  се  върнем  -  нереално  е!   По  вероятно  да  ни  е  даден,  ако  приемем,  че  сме  го  възприели  от  друг  народ  то  и  за  този  народ  важи         горе  написаното.   А  ако  допуснем,  че  ни  е  даден  от  извънземна  раса.........Huh?     

Аз ли се бъркам или Ванга беше казала, че българите имаме връзка с извънземна раса?
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #56 -: (Сряда) 21 Август 2013, 14:31 »

Бе ние сме си ЕТ, ама не сме го осъзнали. Като го осъзнаем, ела да видиш какво става............ Доказвали сме го многократно на  бойните и мирни полета. hi  Изобщо не се шегувам! hi Това го знаят ОНИЯ и затова искат да ни наврат в миша дупка!!!!!
ЗАТОВА СЕ ИЗВЪРШВА И ГЕНОЦИДА СРЕЩУ НАрОДА НИ!
« Последна редакция: (Сряда) 21 Август 2013, 15:10 от bojinkata » Активен

bojinkata
Неактивен M37_Unseen
Newbie
*
Публикации: 38

« Отговор #57 -: (Четвъртък) 22 Август 2013, 12:56 »

Бе ние сме си ЕТ, ама не сме го осъзнали. Като го осъзнаем, ела да видиш какво става............ Доказвали сме го многократно на  бойните и мирни полета. hi  Изобщо не се шегувам! hi Това го знаят ОНИЯ и затова искат да ни наврат в миша дупка!!!!!
ЗАТОВА СЕ ИЗВЪРШВА И ГЕНОЦИДА СРЕЩУ НАрОДА НИ!

Разбирам те отлично, че не се шегуваш.Работата е там, че всеки иска да има влияние на Балканския п-в, точно затова не се позволява на нито една държава да стане прекалено силна.Една Югославия се опита, но видяхте края и.Разбира се да не звучи егоцентрично, ние не сме единствения народ срещу, който се работи.Друг такъв са ирландците, но срещу тях се работи доста по-интелигентно и се пипа по-меко.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #58 -: (Четвъртък) 22 Август 2013, 13:43 »

Така е. Но и позицията на БГ на Балканите е много възлова, кръстопътна, та зор ще видим. Стотина години се поддържа умерен хаос в страната за да вървят контрабандните потоци, да се изсмукват природните богатства и тн. Да имаше начин и бактерията за кисело мляко щяха да ни откраднат, но Бог не дава. hi
Активен

bojinkata
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #59 -: (Четвъртък) 22 Август 2013, 14:50 »

      Знаете  ли  за  проекта  Балкания?    Колко  проблеми  биха  се  решили,  НО  не  можаха  да  преценят  кой  е  по-велик  Тито  или  Димитров. 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 24   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални