Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вода  (Прочетена 4631 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #15 -: (Понеделник) 29 Юли 2013, 11:55 »

За да не се разводняват нещата, слагайте по едно шише с вода на Слънце. После ми се струва, че водата става много пивкава Grin ...за пиене.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #16 -: (Понеделник) 29 Юли 2013, 20:50 »


Австралийски учени препоръчват да се откажем от вода в пластмасови бутилки
28.07.2013

vodaСътрудници на Австралийския университет съобщиха, че вредите от употр*бата на минерална вода надвишават  ползите. Заключението им се базира на резултатите от химическия анализ, който показа високо съдържание в такава вода на дезинфектанти, фармацевтични препарати и други химикали, пише “RBC Daily”.

Според учените, тези вещества могат да нанесат вреда на  здравето, често дори по-голяма, отколкото чешмяната вода. Преди това те са установили, че най-голямата опасност в тази вода е бисфенол-А, който се използва при производството на пластмаса.

Използването на това вещество допринася за дозагряването на пластмасовата бутилка, ако бъде оставена на топло място. В хода на изследвания в САЩ бисфенол А е бил открит в урината на 95% от участниците, включително деца и бременни жени.

По време на експериментите с животни Chris Winder и колегите му установили, че бисфенол-А може да доведе до различни здравословни проблеми, включително до нарушения в работата на репродуктивната система, щитовидната жлеза, централната нервна система и е в състояние да предизвика затлъстяване, хипертония и диабет.

Мненията на учените за опасностите на бисфенол-А за човека се различават, тъй като резултатите от проучвания за ефектите на големи дози от дадено вещество при животните не винаги показват подобен ефект върху хората

Read more: http://30dumi.eu/2013/07/avstralijski-ucheni-prepora-chvat-da-se-otkazhem-ot-voda-v-plastmasovi-butilki/#ixzz2aShp7L7R


http://30dumi.eu/2013/07/avstralijski-ucheni-prepora-chvat-da-se-otkazhem-ot-voda-v-plastmasovi-butilki/
Активен

bojinkata
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #17 -: (Вторник) 27 Август 2013, 14:00 »

Реших да споделя малко информация и житейски опит. Тонът ми е неутрален, а възможните субективни изкривявания са обратнопропорционални на зрелостта на Съзнанието, четящо ме. :)

Хвърлих един бърз преглед на книгата, защото в нея има много думи, а малко съществена информация (и не си струва да си хабя времето, четейки я). Смях се най-чистосърдечно, когато започнаха да определят всяка болка и болест на Тялото с липса на вода. Това е нелепо и незряло. :) Според мен знаците на Тялото ни могат да се разделят на два основни – при първия имаме болка в дадена област (която прераства в хронична болест), а вторият е много по-невидим, защото дадения ‘проблем’ е все още в ‘по-фина’ форма (т.е. не се е материализирал като болка). Кога се появяват болестите? Когато нямаме Баланс в даден аспект, не сме искрени (със себе си или другите) и когато кривим от Пътя си (Несъзнателно или напълно умишлено). Трябва да се добави като причина и необузданата рептилоидна част от мозъка ни (нашето Его), която винаги търси да доминира, наранява, завладява и манипулира, и която само анализира и критикува нещата (постоянното дърдорене в главата). Въпреки Егото Тялото е един страхотен инструмент на Духа и се изумявам колко интелигентно е направено .... но има своите бъгове и дефекти. Последните генетици са си „оставили ръцете”, слагайки Егото и другите ДНК команди на Тялото. Темата е твърде обширна и ще изляза много офтопик – затова се спирам.

Когато разрешиш проблема на ментален план (скъпи читателю) едва тогава имаш шанс да възвърнеш здравето си напълно! Едва тогава човек може да използва Водата, Въздухът, Огънят и Земята, както и Енергията от пространството, да навлезе в медитивно състояние на невъзмутим покой и празнота – за да се излекува. :) Рядко имам болежки, но тъй като се бяха случили едни неща наскоро – трябваше да се справя с определени болки и го направих успешно, първо, решавайки проблема на ментален план (Защо точно тази област ме боли? Какво символизира тя? Какво не мога да правя от болка? Хиперактивен ли съм в дадена област и трябва ли да се спра и да си почина?) и едва тогава ползвах и водата, и въздуха, и слънцето, и т.н.т. :)

Можете да създадете нови части от Тялото си, използвайки Златна светлина (и положителни мисъл форми и думи/звуци), но трябва да влезнете в едно медитивно състояние на Съзнанието – трябва вече Енергията Ви определено да е стигала до коронната чакра (енергиен център), че да ме разберете напълно за какво пиша. Иска се практика, практика и това да е наистина вътрешно желание. А ако се обърнете към Душата си (Висшия Ви Аз) – и наистина решите проблемите на ментален план, ще почувствате и преживеете следващата стъпка от процеса на ‘лекуването’. (Трябва и да сте искрени и да имате „мазохистичното” желание да почувствате и преживеете цялата болка на даден ваш орган!! Ще плачете и чувствате всяка клетка и част от вашето тяло, а ако сте издръжлив и НЕ посещавате чичо доктор – ще видите следващия етап.) :)

Използвайте виолетова светлина за възстановяване и заздравяване на вече съществуващите части от Тялото ви! И докато сте в онова медитивно състояние, като вдишвате – вдишвайте с цялото си същество, вкарвайки нова и свежа Енергия, издишвайки старата и застоялата. Движенията помагат изключително много, защото движенията създават Енергия! А представете си, ако Съзнателно извършвате този процес – (бавно и) естествено. Ето защо в дискотеките и рок/метал/техно концертите облъчването с нехармонични звуци (честоти), комбинирани със специфични цветове и картини – и най-вече Движенията (танците) на играещите сами импрегнират/импринтват тази честота и Енергия .... Пълен честотен затвор. Като по учебник! :)


За да не изглежда като хвърчаща теза, че книгата не струва, описваща как болките в дадена област са в резултат на „малкото вода”, ще напиша два примера и кратки разсъждения. Болките в кръста са белег, че даденият човек има проблеми с физическото си оцеляване или желание да притежава неща (включително и хора). Кръстът е близо и до първия енергиен център, и до гръбначния стълб (символ на Пътя ни). Мой познат се шегуваше, че на исус са му помагали да си носи кръста, защото сам не е могъл – обаче и идея си няма колко близо е до истината и причината за „проблема” му. Проблеми с ушите и неспособността да слушате е толкова очевиден проблем – вашата неспособност да изслушате други хора (или Себе си и другите знаци, които Душата ви дава под някаква форма). Ето защо повечето възрастни оглушават – защото колкото по-големи на години стават, толкова по-надменни са (повечето) и си мислят, че от всичко разбират и знаят. Големи инати и не изслушват другите. Пък и не могат да виждат по-далече от носа си (трябват им очила за далечно виждане). Болки и проблеми в ушите, в колената (заради ината и липсата на смирение). Има още много пластове от значения на тези органи. Дадена област, както всяко нещо в тази Вселена, е многопластова. Не можем да кажем, че е само такова значението и дотам. Напротив – нещата са много навързани и едновременно с това индивидуални. Вземете пример с прешлените на гръбначния стълб. Можем да разглеждаме целия гръбначен стълб или отделните прешлени, които пък са свързани с други части на тялото. Отделно можем да разглеждаме гръбначния стълб като част от гърба – още повече и различни пластове от значения .... :) Надявам се си разширихте малко от малко Съзнанието, прочитайки текста ми. В противен случай ще критикувате незряло (защото сте „скептици” и нямате същия опит) или ще ми изкривите думите, като си мислите, че в тези редове изтъквам Себе си и се сравнявам с Вас. Това е най-отвратителното нещо и една от причините, поради които пиша/говоря рядко. Само с такива хора, които могат да приемат информацията без свои собствени филтри, предубеждения и изкривявания. Такива са малцина в този времеви период. А тук във форума – още по-малко. :)

Един пример за втория тип знаци от Тялото. При тях все още менталния проблем не се е материализирал в трета плътност под формата на болка/болест. Преди хората ми правиха забележка, че ходя прегърбен. Не можех да видя или усетя това чрез болка. В същото време ме боляха и колената – двоен символ, че трябва да се науча на смирение и гъвкавост (относно бъдещето ми). :) (Правите разлика между смирение и примирение надявам се? А ако сте изпитвали това чувство и мир със света – знаете за какво пиша.)


ПС: Не съм длъжен да отговарям на когото и да е било. Мой свободен избор и право е дали изобщо ще отговарям, макар че се съмнявам да водя диалог, защото днескашните читатели са станали консуматори – четейки бързо някакъв текст, вместо бавно и естествено, ако е нужно даже два пъти. Бързат да пльоснат коментара си, без да оценят и анализират чуждия труд (в дълбочина). Ако нещо не работи за вас (от изброените по-горе неща) – или нямате достатъчно развито Съзнание, или не сте отдадени и искрени в практиката си. (Разбира се, по-лесно е да кажете, че информацията ми е грешна/манипулативна и т.н.т.)
И още едно нещо – опитвайте се сами да разбирате проблемите/болките/липсата на Баланс в Тялото Ви. Никой не е казал, че ще е лесно – но когато сме/сте болни, е белег, че трябва да се спрете и да погледнете Себе си. Ако трябва ще седите на леглото час-два, ден-два, месец-два ще мислите, ще спрете да мислите, ще чувствате, ще спрете да чувствате, ще потънете в Себе си и т.н.т. :) В противен случай, повярвайте ми – следващата болка/болест ще бъде още по-брутална и тежка, напук на (Не)осъзнатия Ви инат, че „клин клин избива” и мисловни модели от рода на „*бал съм я и болката, ще живея въпреки нея”. (Животът Ви НЕ е пълноценен, когато няма здраве в него. Да си мислете егоцентрично, че сте пълноценен, пък Душата (и Тялото) Ви да „ви крещи със знаци”, че сте един лицемерно неосъзнат и високомерен инвалид – е белег за вашата липса на зрялост. Нищо – ще се събудите с охкания и пъшкания. :) Умният човек се учи от грешките на глупаците (които само повтарят едни и същи „грешки” и циклят в кръг от „проблеми”), а мъдрият човек не допуска грешки. :) Хубава мисъл. Определено НЕ съм мъдър човек. :) )


ПС2: Прикачвам една стара новина, свързана с водата и рака. Дали това е възможно – за мен да. Дали е истина в конкретния случай и човек – не знам, не го познавам дали е толкова напред с „материала” (функционирането на апарата), че използвайки само един основен елемент (Водата) и торсионно поле може да пречисти организма на болните. Интересна синхроничност беше за мен, че се запознах и с торсионните полета, в които има мноооого потенциал и хляб! :)) Някой келеш ще каже, че това е само теория, но то и холографията беше една теория. А реалността потвърждава някои теории. :) Прикачвам и файла за торсионните полета тук – http://www.sendspace.com/file/7mizhu. (За по-любознателните. :) Има много физика и математика вътре, както и абстракция на високо ниво – така че ще е труден за разбиране от мнозинството хора.)


ПС3: Всеки път, когато влизам да се къпя – изпитвам такова удоволствие, че думи нямам да го опиша. :))) Мисловно сложете един виолетов диск, който да пречиства водата, излизаща от душа – и чувствайте как се сливате с Водата. Как тя пречиства и възстановява всяка част от тялото ви. (Разбира се, първо трябва да си решите проблемите на ментален план, за да имате шанс да оздравеете напълно. :) ) Много хубава тема е написал Н. относно Гъвкавостта и Водата - http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/296-2011-02-09-23-30-52.html. :)

Живи и здрави! :)


Активен

Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #18 -: (Вторник) 27 Август 2013, 14:22 »

Хи-хи...  hi-hi1  ...Здравей приятел, отдавна не се беше вясвал - добре дошъл. Извини ме, ако е нахално обръщението. hi
Прочетох само първия пасаж от коментара с двата реда, след малко ще го дочета целият.
Активен
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #19 -: (Вторник) 27 Август 2013, 16:15 »

 Хубаво нещо са препоръките,но когато препоръчващия не ги спазва-тогава звучи несериозно.Имам пред вид това-Вие не четете задълбочено.....а аз не прочетох книгата от смях ,защото сметнах,че моят коментар е по-така. hi
  На мястото на една непрочетена книга сложихме друга-"Излекувай живота си" на Луис Хей.
  Верни са нещата,които пишеш-болестите са от ума,но това не значи,че не е вярно и другото,а именно,че човекът в днешно време не поема достатъчно количество вода и от там следват редица заболявания.Както не поема и достатъчно количество кислород,т.е. забравил е как се диша-диша повърхностно.Крайност е да се грижиш само за менталното си състояние,а да пренебрегваш тялото си.
  Ако на някой му се е сторило ,че в темата се казва да изпиеш 5 чаши вода  и да се излекуваш като по чудо от всички болести-то така му  се е сторило.
Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #20 -: (Вторник) 24 Септември 2013, 21:29 »

Зная, че не съм в подходящата тема, но реших да постна тук инфото.....Става въпрос за флоурида във водата, който ни поставят умишлено и ни тровят....Както и в пастите за зъби де....За това внимавайте, и пийте преварена вода, а не минерална и изворана ... За препоръчване е дестилираната, но излиза много скъпо....

Минерални води с опасно много флуорид

Измама**, наречена Флуорид

Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #21 -: (Сряда) 25 Септември 2013, 07:37 »

Във най-подходящата тема си,Арри hi
 От всеки източник,обаче ,трябва да се отсее истината.
 Вода трябва да се пие-не течности,а вода-трябва да си поддържаш водния баланс в тялото,за да функционира правилно всяка една система,орган и клетка.Според килограмите,можеш лесно да изчислиш необходимото за теб количество на ежедневен прием.
 Но,по-важният въпрос е каква точно вода.Най-чистата вода е тази,която е естествено добита-от извора.Едно време се е носела с менците.Няма песен в българския фолклор,в която да се пее-"Мома тръгна боса по росна трева
 вода да налее с туба във ръка"
 Сега сме модерни-купуваме си я от магазина,бутилирана в пластмаса-за наше удобство.За по-голям комфорт,си имаме и водопреносна мрежа-носят ни я по домовете,руум сървис.Бонус получаваме-флуорид.И всичко това става възможно,поради нашият мързел.В България извори да искаш,ама желание няма да си излезем от комфорта и да си напълним водица.
  Елегантно свързвам темата за Луната с темата за Водата в едно изречение:
  Нека мислим за спасението на Живота си тук и сега,а не след това къде ще отидат душите ни!
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #22 -: (Петък) 11 Октомври 2013, 16:59 »

Не е необходимо да се пият  на всяка цена минимум 2 литра вода на ден!
   Това доказват австралийски учени чрез множество експерименти със спортисти. Т.е. без да ти се пие, да се наливаш!
http://www.bbc.co.uk/russian/society/2013/10/131010_water_consuming_pro_et_contra.shtml
        Това е все едно да дишаш по-често без да си изморен. Организмът сам показва колко му трябва.
Активен

bojinkata
Неактивен stillfree
Jr. Member
**
Публикации: 71

« Отговор #23 -: (Четвъртък) 15 Октомври 2015, 10:55 »

Кокво мислите за озонираната вода? Купих си озонатор но водата става с доста гаден мирис и леко гаден вкус. Това нормално ли е? Има ли смисъл да се пие такава вода?
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #24 -: (Петък) 16 Октомври 2015, 15:04 »

Има ли смисъл да се пие такава вода?
stillfree, ти с каква цел я приемаш? Като начин на живот, може би не е подходяща да се пие, но периодично като средство за профилактика според мен помага на човека. Стабилната молекула на кислорода е 02, докато при озона тя е 03. Озонът лесно взаимодейства и отделя единия атом кислород който помага, а другите два се освобождават в познатата стабилна двуатомна молекула. Също и кислородната вода с която промиваме раните или по-силните концентрации на H202 при взаимодействие бързо се разпадат на обикновена вода H20 и отделят същият кислороден атом, който бърза да се свърже.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #25 -: (Петък) 16 Октомври 2015, 16:32 »

Кокво мислите за озонираната вода? Купих си озонатор но водата става с доста гаден мирис и леко гаден вкус. Това нормално ли е? Има ли смисъл да се пие такава вода?
    Опитай с "жива вода". На пазара има вече такива кани, които от обикновената вода/за предпочитане  нискоминерализирана, че от другата остават страшни утайки/ правят жива- алкална и "мъртва" - киселинна. Според нуждата се пие едната или другата. Или и двете, с паузи.
Активен

bojinkata
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #26 -: (Неделя) 18 Октомври 2015, 14:35 »

Няколко сравнително прости начина, които могат да се прилагат за почистване на водата, пък не само за почистване:
1. Като се налее в съд - чаша кана или друго се оставя да престои няколко часа или повече и най-горния слой на повърхността се излива, а най-долния на дъното не се пие.

2. Поставя се във фризера вода и в началото на процеса кората от лед на повърхността (и по стените на съда) се премахва. Продължавайки преди да замръзне изцяло, водата която е на дъното още в течно състояние се излива и вече замръзната част след разтопяване на стайна температура е за пиене.
---------------------------
Просто като идея, ако на някой му допадне. И при двата начина, се премахват примеси, които са по-леки и по-тежки от водата.
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #27 -: (Неделя) 18 Октомври 2015, 15:02 »

Аз на дъното на стъклената ми кана държа камъчета зеолит - около една шепа. Те позеленяват, но не се сменят веднага, а след два - три месеца някъде...
Божинка, ако е нискоминерализирана, как ще стане жива и мъртва водата с каничката с електродите?! Мисля, че за да стане жива и мълтва /алкална и киселинна/ водата, напротив, трябва да е силно минерализирана /електро проводима/.
Страшкоу, не е лоша идеята с леда, но е трудоемка и трудно изпълнима за количествата вода, които човек пие на ден....
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #28 -: (Понеделник) 19 Октомври 2015, 18:07 »

Аз на дъното на стъклената ми кана държа камъчета зеолит - около една шепа. Те позеленяват, но не се сменят веднага, а след два - три месеца някъде...
Божинка, ако е нискоминерализирана, как ще стане жива и мъртва водата с каничката с електродите?! Мисля, че за да стане жива и мълтва /алкална и киселинна/ водата, напротив, трябва да е силно минерализирана /електро проводима/.
Страшкоу, не е лоша идеята с леда, но е трудоемка и трудно изпълнима за количествата вода, които човек пие на ден....

Изобщо не е проблем. Когато включа напрежението, много ясно се вижда как водата или някакви частици от нея, на вълни, започват да се издигат нагоре по външния електрод/живата вода/. Така или иначе водата е проводник, така че работата става. А вътрешния съд е задължително глинен, за да има някаква връзка между двете среди. И другото - ако е силно минерализирана, външния електрод много бързо се покрива с варовик и трябва да се почиства. Най-лесно - с оцетена баня. За дестина мин. става като нов. Мъртвата вода пък придобива лек, много лек жълт или кафяв цвят. За високо кръвно е перфектна - сваля. Другата пък - за ниско. На мен лично не ми действат, но на родата - от воле!
Активен

bojinkata
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални