Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вода  (Прочетена 4629 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« -: (Четвъртък) 18 Юли 2013, 16:22 »

                              "Водата лекува-лекарствата убиват"

Неотдавна в медицината беше направено откритие, за чиито резултати нашите медицински висши учебни заведения и здравните организации не смятат за нужно да информират широката общественост: научно бе доказано, че хроничното обезводняване е основна причина за появяване на болки и възникване на болести, включително и рака. Причината, поради която учрежденията, ползващи се с традиционно доверие, отказват да признаят това научно откритие и да го прилагат, за да помогнат на болните и на представителите на най-бедните слоеве от нашето общество без застраховка, е очевидна: от него няма да спечелят пари.
До неотдавна ние, медиците, не вземахме под внимание факта, че човешкият организъм може да изпитва вътреклетъчен недостиг на вода, дори когато наоколо има колкото щеш вода и човек може да я получи практически безплатно. Само си представете, че повече от сто години твърдите компоненти на тъканите са били изследвани сериозно, но не се е обръщало никакво внимание на многобройните усложнения, свързани с липсата на вода в организма. Тогава неговите клетки от нещо като сочни сливи се превръщат в изсушени плодове поради не¬достига на вода или поради употр*бата на обезводняващи на¬питки, изпълващи днес потребителския пазар.
Когато организмът, който постепенно губи вода, започва да буксува и сигнализира, че тя не му е достатъчна, ние наричаме тези симптоми и признаци за регионално и локално физиологично обезводняване болести или синдроми с неизвестен произход (болести с неизвестна етиология). А след като беше открита структурата на ДНК, започнахме да обвиняваме за всички проблеми гените, без да осъзнаваме очевидния факт, че когато една клетка започва да изсъхва и да се разрушава отвътре, нейното ядро и молекулата на ДНК също стават жертва на този процес.
В резултат от двадесетгодишната ми изследователска дейност бе направен научен пробив в медицината, чиито резултати смятам да споделя с вас. Отначало се опитвах да стигна до медицинската общност с надеждата, че там ще проявят интерес към данните, които получих, и ще ги използват при разработването на нови методи за лечение. Ентусиазмът и надеждата ми се дължаха единствено на моята наивност. Подходът, който предложих — да се лекува обезводняването на организма с вода, а не с токсични медика¬менти, които носят на пациента повече вреда, отколкото полза, не се оказа достатъчно сложен, за да направи впечатление на пациента и да прослави лекаря. Но още по-лошо е, че този подход не позволява да се удължава течението на болестта и лишава лекаря от възможността да спечели пари от това. Разбира се, ако пациентите знаеха, че техните здравословни проблеми се крият в недостатъчната вода, постъпваща в организма, тогава защо би трябвало да ходят отново на лекар? Това е главната причина, поради която практикуващите лекари пренебрегнаха този пробив в медицината. Те премълчаваха резултатите от изследванията и така ме при¬нудиха да предложа тази информация направо на хората.
Обществото трябва да научи, че днес медицинската наука разбира абсолютно неправилно същността на симптоми¬те на трайното обезводняване на вътрешната среда на клетките. При диагностичните процедури, при които се измерват твърдите компоненти на кръвта, не се отделя никакво внимание на недостига на вода вътре в клетката. А природата е измислила кръвотворния процес така, че съставът на кръв¬та да се поддържа в рамките на стандартни параметри, дори ако заради това останалите тъкани трябва да жертват част от своите резерви. Един от тези резервни елементи е вода¬та. При недостатъчно постъпване на вода от външни източници, т.е. вода, която пием, тя първа се отнема от по-малко активните тъкани и се използва за поддържане на необходимата консистенция на кръвта.
Когато изсъхващите клетки в поразените от обезводняване области на организма постепенно губят своята работоспособност и се появяват симптоми на недостиг на вода, съвременната медицина вместо да насочи интелектуалната си мощ за изясняване на физиологичните причини за поява¬та на тези симптоми, нарича тези състояния болести и из¬мисля лечения с използване на смъртоносни химически вещества. Заболяванията от обезводняване и без това са достатъчно тежки, но лекарите още повече влошават нещата, като натоварват организма с токсични химически препарати в името на постиженията на медицинската наука.
Разбира се, всичко това се прави за пари. Благодарение на користния подход към симптомите на обезводняването, практикуващи се през миналия век, беше създадена такава система за здравеопазване, която живее и просперира от парите на хората, чийто организъм „се освобождава от симптомите", но продължава да си остава дехидратиран. За цел¬та се използват химически средства, заглушаващи отчаяни¬те викове на измъченото от жажда тяло. Ето защо обществото покорно носи непосилното бреме на разходите за системата на здравеопазването, които се увеличават всяка го-дина с 12 %. Днес общата цифра възлиза на около 1,7 билиона долара и продължава да расте.
Застрахователните компании непрекъснато повишават вноските за здравно осигуряване, а същевременно методично орязват сумите, отпускани за здравни услуги, като все повече и повече прехвърлят бремето на разходите върху плещите на своите клиенти. Не е чудно, че днес в Америка повече от 40 милиона души нямат медицинска застраховка — страната на изобилието попадна в зависимост от безскрупулни бизнесмени, които се грижат само за собствените си интереси. Сигурен съм, че помните сензационните съобщения в медиите как висши корпоративни дейци годи¬ни наред са си изплащали десетки милиони долари, докато техните компании са търпели загуби и са потъвали.
Системата на здравеопазването не е изключение и тя се различава от останалите само по това, че хората са принудени да жертват и последното и всеки път да плащат толкова, колко¬то им се поиска. Ние можем да се откажем да купим скъпа кола, но сме принудени да плащаме стремително растящите суми за здравеопазването, колкото и абсурдни да са те. Добрата но¬вина, която искам да споделя с вас е, че щателно проверената научна информация за здравето, което се съдържа в чаша вода, ще обърне с главата надолу тази система и нейните слуги. През близките години повечето от тези учреждения ще трябва да разберат, че хората повече не желаят да бъдат мамени с медицински фарсове и с медицински документи на неразбираем жаргон. Хората постепенно ще открият водата като главното лекарство срещу всички болести.

  Това е част от книгата на др.Батманжелидж-"Водата лекува-лекарствата убиват".Има я в спиралата+още две на същата тематика.Изключително полезни книги за всеки човек!

   
Активен
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #1 -: (Сряда) 24 Юли 2013, 16:13 »

 Три- четвърти от тялото ни е вода.Логично е да сме здрави,запазвайки това съотношение между  храна и вода в дневния си прием.Болшинството прави точно обратното-тъпче себе си и най-вече децата си-"Яж ,мама,да пораснеш".
  Течности и вода не са едно и също нещо за организма.Газирани напитки,алкохол,кофеин-всичко това дехидратира.И ето ги алергиите,стомашните проблеми,диабета,болките....с една дума-болестите.
  Кое е правилното:
 Сутрин 2 чаши вода-аз лично предпочитам изворна,пред минерална.
 Половин час преди всяко хранене по 1 чаша.
 Около час-два след хранене-колкото ми се пие.
 Преди физически упражнения-по чаша.
 Така се събират за деня 8-10 чаши,или както всички знаем,но рядко спазваме-два литра и половина.
  Индикатор за достатъчното количество приета вода е цвета на урината.Всичко,различно от прозрачна е сигнал за обезводняване .
  Храната е важно да е богата на минерали-те задържат така необходимата вода в клетките.Солта,обратно на разпространяваната информация,е полезна!
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #2 -: (Сряда) 24 Юли 2013, 20:31 »

Bobi, мерси за хубавата тема. Само няколко допълнения ако може:

Някой път в зависимост от храната, цвета на урината не е точен показател за обезводняването. Примерно ако се яде червено цвекло винаги става жълта, пък ако се хапне повече става тъмно жълта. Ако директно си излиза червена бъбреците не работят както трябва, но излизам извън темата.

А рафинираната сол, т. нар. трапезна, наистина е вредна меко казано - викат и още бялата смърт. Embarrassed Нерафинираната е задължителна, ако човек иска да поддържа добро здраве - може да бъде морска и каменна.
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #3 -: (Сряда) 24 Юли 2013, 21:22 »

 Smiley
Хубава тема Боби.
Да добавя и аз нещо.Добре е да общуваме с водата,тя е душата на Земята.Надявам се знаете че водата поема всякакви енергии,затова е препоръчително да общувате с нея,за да се настрои към вас.Всички бутилирани води са енергийно замърсени,и не са полезни в този си вид.Общуването става с очи(гледате водата) а в очите се вижда душата ни,и мисленно се обръщате към нея,че пиете чиста и животворна вода(с мислите вие насочвате чиста енергия за възвръщане на водата към тея свойства),и държейки я вие и подавате инфо на ниво тяло.Т.е. очи,мисли,тяло вие и давате пълното си енергийно ЕГН.
Вечер ако си наливате 1/3 от чаша вода, и сутрин я изпивате със същите мисли гледайки я. По този начин тя(водата) събира каквото е необходимо за имунната ви система и я събира да работи в трите ни сфери.
Ние се раждаме във вода,и тя знае всичките и оригинални параметри,и те се възстановяват от имунната ни система.Имунната ни система премахва всички енергийни намеси в нас,също възстановява пробивите в аурата ни(а имаме ли пробиви не можем да се пазим от нищо),също разгражда всякакви енергийни натрапници.Имунната ни система когато е събрана в трите ни сфери възстановява повредени органи.Т.е.не ни са нужни лекари,а правилен начин на живот и енергия,и забравяме за болести.
Друго,ние сме над 70% вода,и много от намесите в здравето ни са чрез негативна обработка на водата,а в магазините всеки има достъп до куповете вода.Какво ли пием?
Когато почнете да общувате с водата,не след дълго ще забележите че ви е сладка и не можете да се напиете на вода.
Този начин на общуване е Български,се прави на Български,и за други етноси не им върши работа.
Има още един начин за общуване с водата,но е специфичен.Почиства тялото отвътре,и с бързи темпове,даже може да се каже че действа отслабващо.Но просто почиства тялото от отрови натрупани в него и събраните за тази цел мазнини.Но не е гладуване,водата, събудена е носител и на енергии.
hi
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #4 -: (Сряда) 24 Юли 2013, 22:00 »

За тези които не им се получи номера с водата, става и с диета на зелено. В смисъл обилно преяждане със селски натурални салати и зеленчуци - водата в тях си е животворна. Аз така минах, без да разбера какво се случва, та чак след време го осмислих - тялото прежълтява, физиономията също, отзад отвреме навреме имаше и кръв  ...минах си както си му е реда, въпреки че не разбирах на момента случващото се. hi
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #5 -: (Сряда) 24 Юли 2013, 22:10 »

 Grin
Цитат
В смисъл обилно преяждане със селски натурални салати и зеленчуци - водата в тях си е животворна.
Така си мислиш.
Баба ти ли ги гледа тия зелентии,а да не говорим че най важното е личния контакт.
 Cool
П.с. Правете разлика между потребител, и общуващ.  Tongue
Да добавя нещо за по горе написаното.Бая са под закрила на Българския,независимо от етноса.Между другото езика ни вселенски.
« Последна редакция: (Сряда) 24 Юли 2013, 22:16 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #6 -: (Сряда) 24 Юли 2013, 22:37 »

Може. Мисълта ми е че също подейства - затова го написах. А не бях общувал с водата. hi
Активен
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #7 -: (Четвъртък) 25 Юли 2013, 07:24 »

Страшко,прав си за цвеклото.Това е едно полезно изключение-човек не би трябвало да има опасения,след като е запознат с този ефект на цвеклото.За рафинираната сол-също си прав.Тук говорим за естественото,каквато е морската сол.
  Meander,аз от години пиша на водата,която поемам-лепя бележки на каната -"Здраве","Любов","Благополучие".Важно е да си "празен",когато ги пишеш.Т.е. да си там,да присъстваш,да пишеш съзнателно и да одухотвориш написаната дума.
  А плодовете и зеленчуците за моя огромна радост ,от тази година си ги плевя,копая и поливам собственоръчно.
  Всеки общува с водата,Срашко.Водата те чува,дори,когато ти не съзнаваш,че говориш Wink
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #8 -: (Четвъртък) 25 Юли 2013, 16:54 »

Лятото пия по 4-5л вода дневно. Много лошо - тва кенефа ти става втори дом  Grin Grin Grin . Обаче ми се пие, постоянно съм жабясала и се наливам, дори и нощно време ставам до тоалетната, след това залепвам на диспенсъра и поне 1 чаша на екс и пак си лягам... Откак се помня съм така. Иначе зимата я намалям до 2л някъде.

Кодирането на водата го правя само ако ме боли глава - за лекарство иначе ме мързи  Grin ...
Активен

Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #9 -: (Събота) 27 Юли 2013, 12:39 »

Кодирането на водата го правя само ако ме боли глава - за лекарство иначе ме мързи  Grin ...
Под кодиране, това което е споменато вече в темата ли правиш или е нещо друго?


  А плодовете и зеленчуците за моя огромна радост ,от тази година си ги плевя,копая и поливам собственоръчно.
Браво! Аз гледам че вече рядко сърфираш из форума, то явно сърфираш повече в градината... Smiley

Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #10 -: (Събота) 27 Юли 2013, 14:10 »

 Grin
Bobi
Цитат
Meander,аз от години пиша на водата,която поемам-лепя бележки на каната -"Здраве","Любов","Благополучие".Важно е да си "празен",когато ги пишеш.
Вай,това е насилие.Явно си чела/гледала японеца.Тея са мноооого назад. Написал съм народните думи за общуване,ако искаш го прави по народному,и ако го правиш е начин на живот.Празен си когато си само със собствената енергия и като жена с енергията на един мъж,иначе забрави да си празна.
Вещичка
Цитат
Кодирането на водата го правя само ако ме боли глава - за лекарство иначе ме мързи
Кодирането е подобно на щитовете,и вредно за кодиращия(насилващия).Пробвай с общуване.Акои стане стане,поне после няма рев.Това че ти се пие вярвай на тялото си,но му помогни като общуваш.Ще ти светнат очите,и ши са фръцкаш.
Водата има вселенски енергийни свойства, и който е допуснат от нея до тях ...... сещайте се.
П.с.
Цитат
след това залепвам на диспенсъра и поне 1 чаша на екс и пак си лягам...
Забелязал съм го при жени това,ма пробвай със стайна вода,тялото и околната среда са в съгласие,не го нарушавай.
« Последна редакция: (Събота) 27 Юли 2013, 14:20 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #11 -: (Неделя) 28 Юли 2013, 10:33 »

Meander,едно уточнение-на моя роден език се казва "Въй" Tongue
 Писането е вид общуване.Форма за предаване на мисълта.Като говоренето.Както има празни приказки,така има и празни,макар и красиво изписани думи.
  Ако имаш натрупан гняв в себе си и с този гняв изпиеш чаша вода-гнева ти ще се увеличи.Същото важи и за всички практики за повишаване на енергийното ниво.За да получиш чиста енергия-трябва да си празен.Ако сипеш чиста вода в купа със застояла такава-ще развалиш чистата.
  Страшкоимам време за работа,имам време за плаж,имам време за мотиката,имам време за себе си,имам време за семейството,имам време за сърфиране,имам време за свирене и композиране,имам време за вечерни разходки,имам време за рисуване.....имам и още време за да направя всичко,което искам.
  Всъщност,замисли се,когато човек чувства,че няма време-това означава,че няма енергия.
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #12 -: (Неделя) 28 Юли 2013, 11:23 »

 Grin
Bobi  а имаме и Въх.Ма дано не стигаме да там. Tongue
Цитат
Ако имаш натрупан гняв в себе си и с този гняв изпиеш чаша вода-гнева ти ще се увеличи.Същото важи и за всички практики за повишаване на енергийното ниво.За да получиш чиста енергия-трябва да си празен.
Чай да та замисля,когато си празен, каква стойност има написаното от тебе??? Аз мисля че стойността е 0,демек празно.Файда?
Ако си гневен,и си прав проблема е никакъв за тебе,е, за обекта на гнева ти май не е така.И ако може ще те "убеди" да не му се гневиш,щото ще отнесе хурката.
По вярно е трябва да ти е празна чутурата,но да правиш нещата от сърце.
Аз от бая време си я карам ,каквото на сърце такова и на уста/мисли,е ако сбъркам поне съм наясно и са почесвам нейде-Ми ся?
 hi
П.с. Да ти спомена нещо,жена си.Енергетиката вече е обратно.Преди беше от материално към дух,ся се е обърнала от дух, към материално.Дето викаха че полюсите щели да се обърнат,май явно е било за енергетиката.Ся вече панаира е пълен,каквото и да направим в материалното влиза в заимодействие с духа на земята,и ако има конфликт на енергии,става мазало.
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #13 -: (Неделя) 28 Юли 2013, 11:41 »


По вярно е трябва да ти е празна чутурата,но да правиш нещата от сърце.

  Ето,вече имаме съвпадение!
  Meander,знаеш ли какво направихме сега-успяхме да разводним дори и темата за водата Grin
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #14 -: (Неделя) 28 Юли 2013, 11:45 »

 Grin
 Мба, чипкаме се.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални