Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Задължителните частни пенсионни фондове  (Прочетена 1542 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« -: (Сряда) 17 Юли 2013, 13:08 »

Абе не знам от къде да започна, тя цялата тема със самите пенсии е - мама** си трака!
Ей това нещо ме провокира: Препоръчват на КФН да не одобрява сделката за "Доверие"

Някои хора живеят в голямо невежество относно парите за пенсии, които се получават в момента в държавата. Спестяванията на хората преди '89-та които са отделяни за пенсии отдавна ги няма. В момента половината от парите, които тези възрастни хора получават идват директно от работещите в момента, а другата половина от бюджета на страната, образно казано. Т.е. работещите издържат пенсионерите. Такива филми, които си мислят някои хора, че парите които са отделяли в миналото с тях получават пенсии ...голяма заблуда е това.

Да се върна на заглавието на темата. Самото появяване на частните пенсионни фондове е по времето на психопата Костов ('99-2000г). Като казвам частни пенсионни фондове, да се разбира финансова пирамида, начело с банкери и лихвари. Т.е. какво се случва всъщност в правителството на Костов - променено е пенсионното осигуряване и част от парите за пенсии на родените след 1959г. вместо да отиват в НОИ (национален осигурителен институт), част от парите се пренасочват в частните фондове. Тези пари, които заделяме за пенсия се отклоняват и към днешна дата от всички нас, които живеем и работим в България. Това което се получава като резултат е - една част е държавна пенсия (от НОИ), другата част е пенсия от частна финансова корпорация, да го наречем. Мазохизма е, че държавата те задължава да заделяш пари към частни структури със съмнителен произход. Нещата са замаскирани под красивите думи - насърчаване на капиталовият пазар, кон*урентноспособност и т.н.  ...прийомите на неолибералната доктрина, казано с едно изречение.
Това което се случва в момента е, че искат да източат и пренасочат парите, които са в тези частни пенсионни фондове. Продажбата на "Доверие" към офшорна фирма е точно това. Ще изгърмим всички в цялата държава ми се струва. Освен "Доверие", има още десетина пиявици, които ни смучат парите всяка година. Карам ги по спомени - Алианц също имат пенсионен фонд, ДСК Родина, Сила, Съгласие, Бъдеще и т.н. забравих ги другите. Нямам време в момента, по-нататък ще пробвам да намеря или да напиша нещо по-синтезирано и обобщено. Поинтересувайте се какво се случи в Чили през '80-те години по времето на малоумника Пиночет (човека с бързите маневри и твърдата ръка), когато бяха въведени частните пенсионни фондове! След 15-20 години се започнаха държавни програми за спасяване на чилийските пенсионери от глад и немотия. На същият огън се печем и ние в момента. Наближава момента, тези след 1959-та година да започнат да се пенсионират ще лъсне финансовата пирамида и ще се види, че пари в тези частни фондове няма. Хората ще се разбунтуват, ама каква файда, като лихварите и банкерите ще са прибрали парите и ще са офейкали. Словакия миналата година ги поряза лихварите и прие закон с който се намаляват парите които се пренасочват към частните пенсионни фондове. Тук в България, чакаме да ни запари под *ъза, ама ще е късно...
Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #1 -: (Сряда) 17 Юли 2013, 14:59 »


Това е поредният пример за колонизиране на държавата от крупните финансови кръгове.Пълния крах на прогнилата корумпирана система на ДЗПО(Допълнителното задължително пенсионно осигуряване) май идва със страшна сила. Системата ще се срути от собствената си корумпираност, която е прояла основите и неспасяемо. Конфликтите на интереси, клиентелизма и корупцията означават само едно - тотална щета за осигурените по принуда български граждани. Да ни е честито!
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #2 -: (Неделя) 04 Август 2013, 18:02 »

И Ройтерс подхвана криминалната сделка с Доверие  Wink.....Съветвам, тези които са ''клиенти'' на този пенсионен фонд, да се маха незабавно от там .....


"Ройтерс": Разплитането на една оферта за български пенсионен фонд


Британската компания "Юнайтид кепитъл" (United Capital), който се договори миналия месец да придобие почти пълен контрол над "Доверие" - най-големият частен пенсионен фонд в България, не се търгува на борсата, няма интернет сайт или телефонен номер.

Офисът й е регистриран в къща в град Грейс в Есекс, в която живее Таня Пазарчик, работеща за "Инсолюшън сървис" (Insolution Service), агенция, помагаща на хората да създадат компании. Тя използва адреса за няколко от своите клиенти (справка в интернет показва поне 76 фирми на същия адрес на "Кент Роуд" - бел.ред.) . Пазарчик обяснява, че препраща имейлите до "Юнайтид към адрес в Австрия, но че иначе знае твърди малко за фирмата.

Отчет на "Юнайтид кепитъл" от октомври показва, че компанията разполага с 14 (четиринайсет) британски лири в брой и не извършва дейност. Цената за поемането на контрола над "Доверие" не е обявявана официално. На 15 юли продавачът "Виена иншурънс груп" (Vienna Insurance Group AG) съобщи единствено, че се е договорила да продаде своя дял от 92.58% от Пенсионна застрахователна компания "Доверие" на United Capital PLC. Тези разминавания повдигат въпроси в България относно намеренията на United Capital за "Доверие", която с почти управлявани 1.8 милиарда лева и над 1.25 милиона вносители е важен осигурител на пенсии за най-бедната страна в ЕС.

Във Великобритания активисти, привлечени от противоречията, подновиха призивите си за по-строги правила за прозрачност.

Преглед на документите от страна на "Ройтерс" и разговори във Верикобритания, Австрия, България, Русия и Хонконг проследиха собствеността на United Capital до поредица от юридически лица. (...)

Говорител на Vienna Insurance Group казва, че са прегледали всички оферти, отправени от различни кандидати, и след оценката им са съставили кратък списък. "От там нататък окончателното решение е на United Capital", казва говорителят. Той не отговори на въпроса какво са знаели във Vienna Insurance за United Capital.

В съобщение по електронната поща от 26 юли от United Capital заявяват, че са базирана във Великобритания "холдингова структура" за финансови услуги, която, заедно с партньорските си дружества, управлява над 2 млрд. евро и има "участие" в застрахователни компании, фондове за имоти, банки и индустриални активи в ЕС, САЩ и Русия.

"Няма абсолютно нищо необичайно в това придобиване, нито в процеса за избор на купувач (от независимо юридическо лице)", коментира в телефонно интервю базираният в САЩ адвокат Дебра Стърман, президент на United Capital. Ние сме напълно нормална регистрирана във Великобритания холдингова компания за финансови услуги". Запитана за тревогите около сделката в България, тя отговори: "Не ми пука, ако някои хора имат проблем с това".

Предварителната проверка

Според британските регулаторни регистри, United Capital e учредена през 2007 г. от британското дружество Fletcher Kennedy, чиято дейност е учредяване на офшорни компании. На интернет страницата на Fletcher Kennedy се посочва, че дружеството може да учредява компании в офшорни центрове като Белиз, Британските Вирджински острови, Гибралтар и Сейшелите. Посочено е още, че учредяването на компания във Великобритания става за три часа и срещу такса от 208 паунда.

"Няма нужда да си британски гражданин или да имаш право на престой във Великобритания, за да работиш за британска компания", се заявява на сайта на компанията. "Тази компания трябва да има регистриран в Обединеното кралство офис, който е и официалният й адрес. Не е задължително това да е търговският й адрес, а компанията не е длъжна да поддържа присъствие на споменатия адрес. Ние ще ви предоставим адрес, за да го използвате като регистриран офис."

Директорът Чарлз Флетчър посочва, че компанията е била инструктирана да учреди United Capital от човек, чието име отказва да посочи, и че "сложната структура, за която говорите, се появи доста след като приключи краткотрайното ни участие в компанията". Той допълва, че "през 2007г. нямаше изискване учредяващият агент да извършва т.нар. дю дилиджънс. В този смисъл ние щяхме да се сдобием с документите за самоличност на този, който ни инструктира. С проблема за компаниите, при които има разминаване между регистрирания офис и търговския им адрес, трябва да се занимаят депутатите".

Скоро след като е основана United Capital, Флечър Кенеди подава оставка като директор и като представляващ компанията, сочат данните на регулатора. По думите му по това време е било нормална практика основаващият агент да действа като първи директор и после да се оттегли.

Отчетът за финансовата година, приключваща през май 2012 г., който е публикуван през октомври, показва, че компанията има почти 2.9 млн. паунда средства в брой. Ревизиран отчет, публикуван по-късно същия месец, сочи, че средствата в брой са 14 паунда. И двата документа показват, че компанията не развива активна дейност.

Български политици и осигурени в "Доверие" искат повече информация за собствениците на United Capital. В изявлението си от 26 юли от United Capital посочват като един от основните си инвеститори руския банкер Сергей Мастюгин. Президентът на United Capital – Стърман, коментира за Reuters, че делът на Мастюгин в базираната в Хонконг Asia Trade Management, в която руснакът е основен акционер, е близо 50%. От United Capital посочват на 26 юли още, че базираната в Лондон LJ Capital - звено за търговско банкиране на частната LJ Group, е увеличила акционерното си участие в компанията, като по думите на Стърман делът е близо 50%. От LJ Capital отказват коментар, пише Reuters.

На базата на документацията, подадена пред регулаторите в Хонконг, остават неясни бизнес дейността и акционерите на Asia Trade Management. Неин представител отказва да коментира, но говорителка на "Инвестбанк" - руската банка, в която Мастюгин има дял от 18.3% и в която той участва в Надзорния съвет, обеща да отговори, но не го стори.

"Съответните хора"

Отчет, подаден пред регулатори във Великобритания, показва, че United Capital има четирима директори. Трима - Слободан Ристич, Гюнтер Рор и д-р Хайнц Русвурм - живеят във Виена и околностите. Четвъртият директор е Стърман. Рор е директор от 2007г. Ристич, Русвурм и Стърман са назначени на 11 юли тази година, показват документите - 4 дни преди Vienna Insurance Group да обяви, че ще продаде на United дела си в българския фонд .

Рор, който се представя като ръководител на фирма за ИТ и корпоративни консултации, казва, че ще предаде въпросите от "Ройтерс" на "съответните хора". С Русвурм, вписан като данъчен счетоводител, засега не може да се установи връзка. Няма контакт и с Ристич.

Пламен Димитров, ръководител на най-големия профсъюз в България, контролиращ 1% от "Доверие", казва, че синдикатът иска да научи повече за United Capital. "Фондът няколко пъти е сменял мажоритарния си собственик, но купувачите винаги са били известни компании, а сега излиза тази (United Capital) и никой нищо не е чувал за нея", казва той.

Сред предишните мажоритарни собственици са Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), германската Deutsche Bank и холандската Kardan Financial Services Group. От Deutsche Bank и Kardan отказаха коментари за тази публикация. От ЕБВР още не са отговорили на искането за коментар.

Даниела Петкова, ръководителят на Управителния съвет на "Доверие", казва, че несигурността за бъдещия собственик нанася щети на фонда: "В момента не знам коя е вярната стойност на компанията, тъй като заради неяснотата много хора вече подадоха декларации за смяна на пенсионния си фонд. Говорим за хиляди".

Събранието на акционерите на "Доверие", на което присъства Стърман, не получи никаква нова информация да купувача, казва Димитров. Следващото събрание е насрочено за 20 август.
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #3 -: (Неделя) 04 Август 2013, 22:58 »

Добре че се махнах от тях още преди години,явно съм имал предчувствие,махнах се без всякаква причина ,просто в един момент не ми харесаха,ама да видим и другите кога ще се хванат на хорото.
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #4 -: (Вторник) 06 Август 2013, 13:56 »

Аз доколкото разбрах, Корнелия Нинова е пуснала мухата в общественото пространство за продажбата на пенсионния фонд. БСП-арка е, ама явно има и такива между червените редици със съвест.
Най-комичното според мен е председателя на КФН. Та тоя Стоян Мавродиев е най-големия любител на офшорния бизнес и в същото време от него зависи продажбата на фонда. Ей тук гледам, че му вадят кирливите ризи по друг случай. hi-hi1
Скандална кандидатура на Стоян Мавродиев
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални