Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Със Самолети се ваксинират диви животни против бяс  (Прочетена 1545 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« -: (Събота) 19 Януари 2013, 21:17 »

От няколко години ги следя и нещо взеха много да се разрастват. Казано с няколко изречение става дума за разпространение на малки кубчета изхвърляни от самолети в районите около градовете където има дивеч - лисици, вълци и др. Снимката със самолета не е действителна - но принципа е същият. SmileyКубчетата представляват ваксини против бяс. Външната част е от брашно с мирис на месо/мърша, а вътрешната е самата ваксина - щама на вируса и добавъчни вещества. Когато животните ги изядат се ваксинират.

http://prikachi.com/images/689/5759689x.jpg
Със Самолети се ваксинират диви животни против бяс


С всяка изминала година все повече държави се присъединяват в такива въдухоплавателни ваксиниращи кампании и затова ще се опитам да обобщя с по няколко изречения по-важните аспекти от тази "имунопрофилактична" дейност.

Модата за въвеждането на това явление бележи началото си през '80-90-те години на миналия век в САЩ и Канада. Решени да изкоренят циркулацията на вируса на бяса се разработват програми, финансират се от правителствата и т.н. Съответно както се досещате тази мода през последните няколко години достигна и нашия континент (Европа) и доста усилено се работи в тази посока. Проследяване на хронологията на процеса не успях да направя, но към настояща дата (януари 2013) държавите борещи се срещу циркулацията на бяса са следните:
България, Гърция, Естония, Литва, Унгария, Полша, Румъния, Словения, Словакия, латвия, Финландия. Също така и малки части от Италия и Германия доколкото успях да проследя. Изобразено на картата, изглежда така:Как точно се извършва дейността в другите държави не съм отделял внимание, но конкретно за България, борбата се води срещу лисиците в горите, които се смятат за основен източник на циркулацията на вируса. За първи път ваксинирането се осъществява 2009 г. след неуспешния старт от по-ранни години, поради липса на пари. Политически мероприятието е задвижено, чрез Национална програма за контрол и изкореняване на болестта бяс на територията на Република България чрез орална ваксинация на лисиците срещу бяс. Решението да се ваксинира само дивеча над северна България е резултат от лабораторни излседвания, които показали, че лисиците в севернта част са разпространители на вируса. В южна България почти нямало регистрирани случаи на лисици заразени от бяс. Презумцията, че след като няма регистрирани случаи в южна България, това да е равнозначно, че няма циркулация на вируса ми е малко непонятна - но така са го решили: няма-няма. Общата територия над която се разпространяват ваксините е около 63000 кв. км. Като се изключат населените места (градове, села) остват около 56000 кв. км. Погледнато на картата, изглежда така:Процеса се осъществява на две кампании - пролетна (март-май) и есенна (октомври-ноември), като месеца се избира в зависимост от метеорологичните условия. Демек да е слънчево.
Около 20 ваксини (кубчета) се разхвърлят на 1 км2. 56000 км2 х 20 = 1 120 000 броя ваксини. Това е само за пролетната кампания. Умножено по х2 = 2 240 000 ваксини за една календарна година са необходими. Щамовете на ваксините, употребени за 2009, 2010, 2011, 2012 година са SADB19, SADP5/88. Търговското наименование на ваксината е lysvulpen на чешката компания - bioveta. Дали щамовете са тези или други е все тая, но все bioveta спечелва обществените поръчки.

Самолетите разпространяващи ваксините летят подобно на системата на кемтрейлса. Правят се успоредни линии с разстояние между тях - 500 метра, като самите самолети летят на височина 100-200 метра. Финансирането на ежегодните кампании се осъществява с една част - български пари, друга част - от европейските фондове. Относно разходите се получават много интересни цифри. Ето примерно една извадка за 2011 година кампанията срещу бяс е струвала около 5 000 000 лв., като 4,2 млн. са разходите за самите ваксини. останалите са за - командировки, дезинфекция, нает персонал, рекламни материали за информиране на обществото, вземане и изледване на проби и т.н.

Още по-интересно се получава за 2012 година: Годишната кампания или само есенния сезон за борбата срещу бяса са стрували 12 986 412 BGN без ДДС. Т.е. около 15 млн. лв. Ето от тук може да следите какви ги върши българското правителство:
http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:174532-2012:TEXT:BG:HTML
Ако потърсите и други поръчки в сайта, много интересни неща излизат, между другото.
Съпоставено на 40-50 умрели животни за една година от бяс, потрошването на такива милиони за ваксиниращи кампании, на мен ми е непонятно? 15 млн. лв. се харчат, заради примерно 50 умрели лисици на година? А на колко човека болни от рак, можеше да се помогне с тази сума?

Това е общо взето - да ни е честито. Ако ви е интересно, следете развитието и март-май наблюдавайте кампанията. Онези които  за първи път чуват - да не се шашкате пролет и есен като видите някой самолет да ръси, подобно на първата снимка, горе в началото на коментара. Е малко по-нарядко, не точно така, като на снимката.

За тези които не обичат да четат дългите коментари с няколко изречения за същността - ваксинирахме хората, ваксинирахме домашните животни и добитъка, сега дойде реда да ваксинираме и дивата природа. Първо лисиците, а след време може би и полярните мечки ще трябва да ги ваксинираме?
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #1 -: (Неделя) 14 Април 2013, 11:19 »

Започва ваксинацията срещу бяс при дивите хищници
В операцията ще се включат специално оборудвани самолети. Машините ще изхвърлят 1 183 000 броя ваксинални примамки над територията на областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Добрич, Силистра, Варна, Русе, Разград, Търговище, Шумен, част от Бургас (община Руен) и част от Благоевград (община Благоевград, Симитли, Кресна, Струмяни, Сандански и Петрич).От 16-ти Април ще започва офанзивата. Да не се чудите какви са тия нископрелитащи обекти...  Smiley
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #2 -: (Неделя) 14 Април 2013, 21:39 »

Ето снимки от самото мероприятие какво представлява всъщност:

Каросерията на камиона е хладилна камера, а вътре в кашоните са ваксините.
http://prikachi.com/images/820/6129820X.jpg
Със Самолети се ваксинират диви животни против бяс
http://prikachi.com/images/822/6129822I.jpg
Със Самолети се ваксинират диви животни против бясНа четвъртата снимка се вижда автоматизираното устройство с което се пускат ваксините. Долу в кашона се вижда бялата лента с която се подават автоматично ваксините.
http://prikachi.com/images/821/6129821h.jpg
Със Самолети се ваксинират диви животни против бяс
http://prikachi.com/images/823/6129823Q.jpg
Със Самолети се ваксинират диви животни против бяс

Снимките са от сайта на lekoom.com


Изникват няколко въпроса. Казва се, че за хората са опасни и не трябва да се пипат. Ако се пипнат да се потърси лекар за всеки случай. Но в същото време за животните са безопасни? Как става този номер?
Също така ако се окаже, че лисицата е много гладна и намери и изяде 5-10 ваксини? Какъв ефект ще се получи?
Ами освен лисици, има чакали, вълци. И таралежи има - тях също ги обработваме с цитирам - "жива клетъчно-културална ваксина за орална ваксинация". blush Защо се казва, че се ваксинират само лисиците, а всъщност се ваксинират всички възможни месоядни животни?
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални