Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Качествени сортове семена  (Прочетена 1732 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« -: (Петък) 14 Декември 2012, 20:18 »

Абе имаме и раздели за природосъобразно съществуване, така че освен конспирации и окултизъм ще пусна и един линк със земеделието. Горе заговорихте за ГМО, семена и т.н. ето един източник за набавяне на качествени семена. Не само, че не са ГМО, а дори не са хибридни. Всичко е естествени сортови семена:
http://hobi-semena.com/

Също така - амарант, индианска царевица, стевия - типични американски култури, използвани от месните хора до предколумбовата епоха. Демек маи, инки и т.н. Ако се чудите от къде могат да се намерят - има ги в сайта. Аз поръчвах тая година стевията - изпрати ми я по пощата, човека е точен. ok За догодина съм си поръчал още неща.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 2964
xaumana@abv.bg

« Отговор #1 -: (Събота) 09 Март 2013, 12:29 »

ГМО е едно на ръка.

Индиянците не са ядяли царевицата необработена. Преди да я консумират по какъвто и да е начин, те са я никсмалтизирали (nixmaltization) Без това преработване не можеш да ядеш нишестено зърнено и да останеш в телесно равновесие. Всяка една зърнена култура си има цаката, и там е разковничето.


А и има такова нещо като "биологично раздалечаване". Колкото по-дълго не ядеш определено нещо, толкова по-дисбалансиращо се превръща то за теб, защото организмът го изключва от активната хранителна библиотека. Ако отново го включиш в дневното си меню, отначало има период на повторното включване на телесното знание за него и отначало приемането, храносмилането и усещането след консумирането му ще се различава от спомена... докато тялото не свикне с него отново.

За пример мога да дам определен вид риба, която в миналото (античността) човечеството е ядяло масово. Забравих как се казваше рибата, четох за това в книгата на Прайс за денталното здраве - Nutrition and Physical Degeneration - Weston A. Price. Оттогава насам ние вече не ядем тази риба. В резултат, ако сега я уловиш и я изядеш, тялото развива силна токсична реакция в следствие отравянето с телесната мазнина на рибата. Защото от последното консумиране на тази риба са минали твърде много поколения хора, и тя вече е изключена от функционалната библиотека на нашето хранене - тялото не я разпознава, за него тя вече е отровна.
Но ако консумираш по малко от тази риба на равни редовни интервали, след време ще можеш да я ядеш пак без проблеми.




На всичкото отгоре това се случва и с растителните видове. Дивият банан не е ядивен, дивият домат не е ядивен, дивият картоф също (той е откровено токсичен, може да гътне и кон). Бананите и доматите и картофите, които ядем, нямат общо със своите диви версии.
Това е свързано с обедняването на генетичната палитра. Ако от едно семе посееш домати, и после от реколтата използваш семена за нова реколта, и повториш това няколко пъти, последните домати, които ще изкараш, няма да имат способността да се възпроизвеждат и няма да ти се роди култура.

Това не означава, че са ГМО и че са само за едно поколение. Това е естествен процес на обедняване на генетичната палитра, и природата премахва тази родствена линия от биологичния кръговрат. Всяка една реколта, която не се е кръстосала с друг, див род домати, е по-отровна и биологично несъвместима с нашия организъм. Колкото по-бедна е генетичната информация на последователно култивираната линия домати, толкова повече консумирането й обеднява нашата собствена генетична палитра.
Именно така се правят ГМО семената - от тях се ОТНЕМА ДНК материал, докато не станат максимални дегенерати, които не могат да дадат повторна реколта, и да трябва да си купиш нови семена.




Колкото повече храни с обеднено ДНК ядем (това са всички култивирани, не-диви култури), толкова повече нашето ДНК става по-бедно от онова, което в момента се върти в екологичния кръговрат на планетата. С други думи - колкото повече не-диви култури ядем, толкова по-чужди ставаме на екологичните реалности. Затова и имунната ни библиотека не разполага със съвременна информация, характерна за видовете животни и растения, които свободно се кръстосват помежду си.
Да ядеш храни, които са били култивирани в затоврен кръг от самите себе си, е същото като да имаш деца от дъщерите си - накрая ще почнат да се раждат мъртви поради твърде плитък ДНК басейн.
Една от причините, поради които жените и мъжете на мюсюлманите са грозни като чуми - там всеки е син на сестра си и тн.




Затова и да купуваш еко, меко и тн, проблемът ще си остане, няма да има ефект, и просто ще се превърнеш в разочарован скептик. Това, което тряббва да се направи за спасяване на бедното ДНК на нас и храната, която ядем, е въвеждането на повече неконтролирани живи организми в процеса. И това можеш да направиш вкъщи, с обикновени продукти, не са нужни уникални източници.



П.П.
Това е и причината някои да смятат планетата за ДНК ресурс - нормално е за една развита цивилизация да поддържа просперитета си като създава неконтролирани градини на живота, след което да избира възникващите мутации в тези градини на живота, за да ги инкорпорира в собствената си цивилизация и увеличи богатството и разнообразието на ДНКто си.
« Последна редакция: (Събота) 09 Март 2013, 12:41 от форум » Активен

Per aspera ad astra - Свирепа вяра, смегчена от мъдростта на науката, е ключът!

june1900blog . wordpress . com
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2016 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални