Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ефектът на пеперудата  (Прочетена 725 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен icicle
Newbie
*
Публикации: 28
Пол: Жена

« -: (Сряда) 27 Юли 2016, 08:18 »

Намерението ми беше да публикувам по-долната информация като отговор в една друга тема, но понеже разпознах себе си като „някой, който обича да флиртува с неразбирането, сякаш мистифицира собственото си невежество“,( което от части е вярно Smiley, по-точно частта с невежеството), а там такива бяха изрично помолени да не се включват, наложи ми се да отворя нова тема.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0

Мила, от последните ти публикации за херменевтиката разбирам, че поне си наясно защо си се провалила в тълкуването. Надявам се горният линк да ти помогне да постигнеш разбиране по отношение на някои от последните събития във форума.

PS:  В тази тема всеки е свободен да спами както сметне за нужно, стига това да не пречи на админа Smiley
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Четвъртък) 28 Юли 2016, 00:02 »

Между другото, в полето на свободната енергия Ефектът на пеперудата си има своя контекст.


Става дума за така-наречената "верига на взаимодействията". В общата доктрина на свободната енергия се счита, че Бог, ако иска да повлияе на света физически, не го прави директно. Това би противоречало на принципите на свободната енергия. И всъщност такава една проява говори за фалшив бог.
Според доктрината на свободната енергия, за да се повлияе даден физически обект с непреодолима сила, тя трябва да се събере, или умножи. Всичко в природата е организирано под формата на верига събития, точно като лавината. В действителност се смята, че първопричината за всеки физически резултат е неоткриваема.

Когато нестихваща верига от неведомо унаследяващи се причинно-следствени връзки преминава през поле с многовалентен потенциал (етерният фон), се създава една Вселена на негентропията (вечно нарастващата енергия), а не Вселена на ентропията (вечно изчерпващата се енергия).


Един от многото примери за онагледяване е човешкото тяло. Електрическият импулс, който се отделя като енергия за вдигането на една щанга, е нищожен. Фактът на вдигането на щангата, обаче, е значителен. Следователно, някъде по пътя от микро-случванията до изпълнението, нищожността е била увеличена до значителност.

Отговорът е в механичния апарат на тялото. Докато се вдигне щангата, се случват голямо множество механични взаимодействия, които се онаследяват едно друго, като причинно-следствена връзка. Вършещото работа движение само тръгва от електрическия импулс, но не представлява електрическия импулс. Всъщност, цялата енергия за извършването на работата е дошла от механичната конструкция на буталата и скрипците на опорно-двигателния апарат.
По същия начин, няма такова нещо като "трансформиране на електрическата енергия в механична". Това е огромната грешка на съвременната наука. Не електричеството извършва работата в един електрически мотор, и не механичната енергия генерира електрическата енергия в един електрически генератор.

Всяка енергия идва от пространството. И всяка форма на енергията ПЪРВО се връща в пространството, преди да се излъчи от пространството под друга форма.

Същото е като да се каже, че ако една капка вода трябва да се преобразува в друга капка вода, тя ПЪРВО се връща в океана, и ПОСЛЕ излиза от него като друг вид капка.
Именно това... "измятане", тази нарушена линейност във взаимовръзката между различните преобразувания на енергията съвременния светски научен колегиум не успява да схване.

Поради това, механичната енергия от едната страна на кой да е електрически генератор няма никаква директна връзка с електрическата енергия, която излиза от другата страна.И точно тази нарушена линейност е в корена на така наречения "Ефект на пеперудата", и поради това ефектът наистина работи в емпиричния свят.
« Последна редакция: (Четвъртък) 28 Юли 2016, 00:08 от форум » Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални