Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Снимки - лично творчество  (Прочетена 11537 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #60 -: (Сряда) 30 Април 2014, 14:00 »

Последната ми заигравка Grin
http://prikachi.com/images/682.jpg
Снимки - лично творчество
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #61 -: (Четвъртък) 29 Май 2014, 14:28 »

Вещичка, съдейки по нещата които ядеш... и доколкото си спомням от преди, беше пушачка... съм притеснен за здравето ти  Lips Sealed



Ето някои мои неща...

http://s11.postimg.org/ijftgapv7/003.jpg
Снимки - лично творчество


На преден план - ферментиращи банани. Идеята беше да видя дали мога да направя бананов фермент. Изпуснах го... но се получи ацетон. Цял буркан с ацетон. Чисти лак, чисти боя, чисти всичко. Като го изхвърлих, кенефа ми лъсна чисто бял. Силна миризма на лак за нокти. Не пробвах дали е запалимо (най-вероятно не, понеже не беше концентрат в крайна сметка)


На заден план, червеното - ферментиращ сок от червени чушки, заквасен със сок от кисело зеле. Мисля, че стана приятно ароматно, но това са 10л и започна да става на оцет много преди да го бях свършил.

На заден план жълтото е моето домашно плодово вино Smiley Постигнах високо алкохолно съдържание - 100мл, изпити със сламка, водят до ясно осезаемо замайване и нарушение на финото равновесие (това е по-високо алкохолно съдържание от купешко вино). Проблемът беше, че освен това имаше и високо съдържание на оцетни киселини. Това може да се избегне при по-контролирана методика по време на ферментиране, но аз действах на едро. Няколко месеца си правих такова, преди да ми омръзне. Прави се така:

http://s27.postimg.org/ynvdiukwj/003.jpg
Снимки - лично творчество


Това са два ананаса, шест портокала и един корен джинджифил. В дамаджаната с тая фуния сипвам мед (от познат пчелар). Не си спомня колко е меда, но дамаджаната е 5л. Може би 200-300гр мед.
Тия нарязани неща ги правя на сок с ето тази машинка. ВИНТОВА. НЕ-ЦЕНТРОФУГИЧНА.

После се излива при меда. За закваска се ползва една собствена плюнка. Време за ферментация - 30 дена през лятото. Ето така изглежда след като ферментацията започне (заден план, жълтото):

http://s29.postimg.org/nw62sprk7/004.jpg
Снимки - лично творчество




А на преден план, това е ферментиращ сок от червено цвекло и сок от спанак. Може би щеше да е добро - и го препоръчвам при сериозни болести, диета от него без друга храна - но го пресолих (розова сол, "хималайска").



А това е едно мое примерно ядене...

http://s8.postimg.org/nizcqgws5/001.jpg
Снимки - лично творчество


http://s7.postimg.org/e4jv7828r/002.jpg
Снимки - лично творчество


Лещени кълнове с домати, авокадо и чесън. Понякога.


Кълновете си правя в тези бурканчета:

http://s3.postimg.org/nit2088ur/001.jpg
Снимки - лично творчество
  http://s28.postimg.org/h2crzvlcd/004.jpg
Снимки - лично творчество
http://s30.postimg.org/btfww5jxt/003.jpg
Снимки - лично творчество


Доста разпространен стандарт е в момента. Кувутане нещо от някой супер, фърляте го и ползвате бурканчето.
Капачката я изрязах с клещи-човки, за тел и тн. Пръчките са купешки бамбукови шишчета - продават ги на големи пакети по суперите. Канапена връв.

Решетката застава между уплътнителната гума на капачката и стъклената резба. Трябва с клещите да сплескате ръбовете на стърчащите пръчки, за да не пречат, и да извиете тесния алуминиев остатък от изрезката леко нагоре, за да може да поеме дебелината на клечките. Въпросът е само резбата да се хване, за да държи решетката.

Пълните с нещо за покълване и затваряте. Пълните вода и оставяте да престои. За да изплакнете - просто обръщате надолу за да изсипете водата без да се занимавате с гевгири и марли и досада.

После ги поставям в такава тавичка надолу, за да се оттича метаболитната секреция от събуждането им. Отдолу слагам решетка за по-голяма въздухопроводимост.

http://s29.postimg.org/pgu8tgafb/001.jpg
Снимки - лично творчество



Но ИМА ПРОБЛЕМИ: за да не ерозира отрязания алуминий, искате да намажете ръбовете, както и вътрешността на капачката, плътно с пчелен восък. Има и проблем с въздушната циркулация - ако не се занимавате с кълновете, със сигурност ще загният. Тъй като обаче те и без друго трябва да се плакнат често, това не се случва. Но тази система НЕ Е самостоятелна - нужен е човешки фактор. Самостоятелната система е плод на по-дълго обсъждане...


Това междудругото са стадиите на лещените кълнове. Вдясно - първи ден, горе - втори ден, долу - трети ден, ляво - четвърти ден (ям ги тогава). Това беше когато ядях кълнове всеки ден, и понеже ям веднъж дневно, трябваше да имам готови кълнове за всеки един ден.

Активен

Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #62 -: (Четвъртък) 29 Май 2014, 16:45 »

Вещичка, съдейки по нещата които ядеш... и доколкото си спомням от преди, беше пушачка... съм притеснен за здравето ти  Lips Sealed

Аха, и пуша, и ям, и понякога пия алкохол  Grin. А ма не се притеснявай - здрава съм като бик  Laugh Laugh Laugh. Здравето е в главата, а не в храната. Ако решиш, че нещо ти вреди, то неминуемо ще ти навреди. Аз съм решила още преди много години, че нищо не ми вреди и това е  Grin...
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #63 -: (Четвъртък) 29 Май 2014, 18:33 »

Вещичка, съдейки по нещата които ядеш... и доколкото си спомням от преди, беше пушачка... съм притеснен за здравето ти  Lips Sealed

Аха, и пуша, и ям, и понякога пия алкохол  Grin. А ма не се притеснявай - здрава съм като бик  Laugh Laugh Laugh. Здравето е в главата, а не в храната. Ако решиш, че нещо ти вреди, то неминуемо ще ти навреди. Аз съм решила още преди много години, че нищо не ми вреди и това е  Grin...

Мхм. Не забравяй да пишеш, когато нещо вземе че излезе от строя Wink




Това е фуния за облагородяване на вода, която направих преди време. Публикувал съм това единствено в mazeto.net... но се оказа, че много съм се излъгал за онова място и не стават за чеп.

Отправната точка на идеята е опит да се приложат откритията на Викрот Шаубергер. Много мислих по въпроса как да направя нужната форма и параметри на тръбата, и най-накрая се сетих, че имам достъпен оригинал за това - раковините на снимките. Поръчах ги по нета от Варна, продават ги на кило, докараха ми ги до София за 5лв в кашон. Имах по-големи екземпляри, купени от арт-магазинчета в Пловдив, може би два пъти по-големи... или по-скоро между 50% и 100% по-големи. Само че ги ползвах за друго. Всъщност ще покажа за какво ги ползвах.


Нужна ми беше фуния с формата на тези раковини. Така че първоначално реших да ги изпиля отдолу, докато се появи отвор. Оказа се обаче, че като се опяви отвор нищо не става. Към върха на раковините, на равни интервали има седефени стенички (раковината не е цялата куха от-до). Броя на седефените стенички отговаря на относителната възраст на животното.
Пробивах стеничките с клечка за зъби и продължавах да пиля и най-накрая стигнах до кухината, в която е живяло животното. Тоест фуния се получи. Ето снимки (винаги снимам със светкавица, защото по-добре личат материите на предметите, затова и е "замърсеността" със сенки - понеже в стаята е всъщност светло):

http://s27.postimg.org/wo5ob10sz/002.jpg
Снимки - лично творчество
http://s3.postimg.org/tjoyfcc7n/006.jpg
Снимки - лично творчество
http://s23.postimg.org/a97p2y1y3/008.jpg
Снимки - лично творчество



Шишенцата са от соев сос, марка Кикоман.

На биологични тестове водата беше с повдигнато биологично качество, очевидно... но далеч от задоволителното.

Мина поне една година докато зацепя, че това е една огромна простотия. Ако ще се ползват раковини като оригинал за формата и динамиката, те трябва да се ползват външно.

Защото раковините са всъщност кондензатори. Съществото не живее в цялата кухина, защото в тези камери към върха се натрупват био-електрични заряди, които се ползват от организма му. Натрупват се посредством минерално отлагане на електрони (калциево в случая) заради динамиката и триенето, което водата създава ОТВЪН на раковината.

Освен това - тъй като в природата винаги има обратна връзка - именно ВЪНШНАТА форма на раковината повдига качеството на водата (на океана или морето в оригиналиня случай). Тоест раковината трябва да се ползва като бъркалка за вода, а не като фуния.

Хубаво, ама аз исках фуния. А и... раковината сама по себе си може да е бъркалка, но от гледна точка на динамичния воден обем нещата не седят така, както аз ги гледам (логически-равнинно).


Затова реших да взема пчелен восък, и като мажа раковините със зехтин, и ги стискам във восък, да им везма отпечатъка и да имам тръба, вътрешно набраздена с външния отпечатък на раковината.

http://s17.postimg.org/e4lvstzz3/002.jpg
Снимки - лично творчество
http://s14.postimg.org/46qu31qep/001.jpg
Снимки - лично творчество


Забравих да снимам самата отливка... но отвън прилича на дълго лайно и без това. Това са пет дължини на раковината, залепени една след друга, като оформят едно дълго восъчно черво.
Това черво го зарових в пясък, в тази кутия от био-зехтин (донесоха ми я от гърция). Пясъкът е морски (черупки, калций, не кварцов строителен пясък). Идеята зад това е да се задоволят специфични условия на електро-магнитния фон, от гледна точка на това че по време на водната динамика трябва да са изпълнени определени фактори (за да бъде такава вода, каквато исках). Освен това, служи за топлинна регулация (за топлинна мивка), защото това е все пак восък. И за стабилност - за да поддържа восъчното черво, което в даден момент ще се изпълни с вода, която навярно ще го деформира с тежината си с времето, и за да се придаде повече маса на фунията. Понеже очевидно тя ще трябва да седи изправена без да е закрепена никъде.

Дупката е отдолу - със шило:

http://s28.postimg.org/muetnlfwt/011.jpg
Снимки - лично творчество
http://s17.postimg.org/9qml8h467/005.jpg
Снимки - лично творчество



Вижда се спираловидния коридор надолу (първият от петте отсека):

http://s29.postimg.org/svzy0quo7/007.jpg
Снимки - лично творчество
http://s14.postimg.org/9rci5641d/009.jpg
Снимки - лично творчество


Ето и как бачка :р Струята е спираловидна, но отстрани се вижда прекалено обобщено заради светлосенките и заради дъгата на стъклената дамаджана. Погледнато от по-остър ъгъл отгоре се вижда по-добре (но е и малко преекспонирано, отново заради стъклената извивка):

http://s16.postimg.org/kswq3pzbp/013.jpg
Снимки - лично творчество
http://s24.postimg.org/ojrs48c5x/012.jpg
Снимки - лично творчество




Тестовете за качество направих на растителен организъм лещени кълнове. Четирите им основни стадия съм линкнал в горната публикация, но има и промеждутъчни стадии, които човек се научава да разпознава с времето.
Това беше преди много време обаче (може би по-миналото лято, ако не се бъркам и за това) и не си спомням ясно резултатите в проценти. Ако някой е достатъчно любопитен, може да се зарови в mazeto.net, където мисля, че писах като "xaumana"... но и за това не съм сигурен... и да намери темата, ако още я има (не беше самостоятелна, беше в темата за тръбите на Шаубергер).

Доколкото си спомням!
С купешка минерална вода марка "Горна Баня" кълновете достигат четвъртия стадий от снимката на горната публикация на 6.5тия ден (24 х 6 + 12).
С наточена минерална вода от общинска чешма в кв. Горна Баня в София, кълновете достигат четвъртия стадий от горната публикация на 4тия ден.
С купешка минерална вода марка "Горна Баня", прекарана през фунията един (1) път, кълновете достигат четвъртия стадий от снимката на горната публикация на 2.5тия ден (24 х 2 +12).
« Последна редакция: (Четвъртък) 29 Май 2014, 18:38 от форум » Активен

Неактивен Страшкоу
Hero Member
*****
Публикации: 1563
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #64 -: (Петък) 30 Май 2014, 14:22 »

форум, и аз съм тревопасен любител. Smiley
Виж нещо, може да ти се стори интересно: Ботаниците са открили една такава закономерност - растенията най-добре им се отразява червения спектър от светлината, а най-зле зеления и синия - има го и обратния случай. Опитай с кълновете да ги пробваш на червеникаво-розава светлина как растат. Всеки спектър от светлината носи определен вид енергия. В червения спектър "се намира" т.нар. - топлнна енергия, топлината.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #65 -: (Петък) 30 Май 2014, 15:17 »

Няма да е зле =) Само че въпросът със светлината е малко сложен, в подробностите - има разлика дали ще се ползва филтър (цветен) или ще е такава по произход. Не съм правил нищо в тая посока... понеже отлагам докато не се появи отнякъде някой достъпен уред да купя, генератор на светлинни гами.

Другите неща, които ми трябват, са генератор на вибрации, генератор на звукове, и плазмена топка Sad Бюджета е разпилян в толкова неща, че нищо не се случва по тия въпроси.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #66 -: (Събота) 05 Юли 2014, 14:18 »

За суровоядците - гъби с лук и ферментирали жълтурчета.

Всякакви сурови гъби, просто нарязани. Нарязан кромит.

Трябва да се осоли много добре - това ще извлече доста влага от гъбите, частично ще неутрализира лютостта на лука и ще извлече и неговата влага.
Трябва да се удави в черен пипер, на корем, аз ползвам шарен черен пипер... защото гъбите се овкусяват най-силно от пипера. И други вкусови подправки които обичате.
Много е важно да се изстиска лимон, много лимон, например една четвърт от него. Трябва да влезе в досег с възможно повече материал, така че разбъркайте добре. Лимонът ще извлече вкуса на гъбите на повърхността... иначе вкуса от гъбите остава дълбоко в тях, когато са сурови.

Аз не ползвам добавени мазнини... но зехтин й понася много добре, иначе на някой може да му се стори малко груба като консистенция.

Става още по-хубава, когато поседи десетина минути след нарязване. Тази салата се смята за тежко ядене, препоръчително е да се ползва като основно, а не като мезе.

http://s29.postimg.org/fqmp1hprr/001.jpg
Снимки - лично творчество



ЛАКТО-ФЕРМЕНТИРАЛИ ЖЪЛТУРЧЕТА или Жълтурчена лимонада

Следвайте картинките от този сайт - http://alifeunprocessed.blogspot.com/2012/05/lacto-fermented-dandelion-soda.html
Да ферментира на стайна темретарута, докато не се получи тази видима газировка и цвят. Първо изчистените жълтурчета престояват един ден във вода, за да стане извлек. После се подслаждат - ползвайте мед. Седи близо три дни на стайна температура докато се газира.
Активен

Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #67 -: (Неделя) 06 Юли 2014, 09:48 »



 Шопска салата с кълнове люцерна и лимец Wink
 Слагам линк, понеже не ми отваря изображението  http://prikachi.com/images.php?images/55/7450055Z.jpg
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #68 -: (Неделя) 06 Юли 2014, 10:57 »

Скромна салатка за след тренировка  Grin.
Активен
Неактивен ladonnae
Sr. Member
****
Публикации: 313

« Отговор #69 -: (Неделя) 06 Юли 2014, 11:21 »

Тази салата се смята за тежко ядене, препоръчително е да се ползва като основно, а не като мезе.
Даже и като основно ястие, едва побрах три средно големи гъби. В моя вариант зехтина бе заменен от 20-30 маслини, без костилките, плюс известно количество магданоз. Много ми се услади, малко преди да видя рецептата, мислено приготвях китайския деликатес "ко ши ям" Smiley
Развалих си пъпешовия ден, но нищо! Той остана за десерт...доста след това хранене.
Активен
Неактивен Страшкоу
Hero Member
*****
Публикации: 1563
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #70 -: (Неделя) 06 Юли 2014, 12:23 »



 Шопска салата с кълнове люцерна и лимец Wink
 Слагам линк, понеже не ми отваря изображението  http://prikachi.com/images.php?images/55/7450055Z.jpg
С лимеца правим един много готин трик. За разлика от твърдата пшеница, лимеца много бързо омеква като се накисне във вода. Ако го забравите повече време накрая дори става като каша. Като омекнат зърната все едно ядеш варено жито - само че лимеца си е суров, не е варен - след това орехи, мед и т.н. според предпочитанията. Smiley

Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #71 -: (Неделя) 06 Юли 2014, 13:10 »

Аз така ям леща =) Накисвам я за няколко часа, и тя после става мека и хрупкава - с твърдостта на маруля и със сецифичен привкус на райграс (с разликата че не горчи). Особено е, но като се сложа тподправки, става чудесна основа за тия подправки. Но разбира се, лещата покълва бързо също.
Активен

Неактивен ladonnae
Sr. Member
****
Публикации: 313

« Отговор #72 -: (Неделя) 06 Юли 2014, 18:46 »

Може би отиваме към кулинарен раздел, но ето и рецепта от мен.
Тя комбинира двете ми изкушения - печени чушки и разтопен кашкавал, които ме делят от категориите веган и суровояд.
Нямам снимки. Пека люти и обикновени чушки, правя апетитка - с много чесън, който иначе не понасям, настъргани моркови, яко магданоз и копър, малко зехтин, много маслини, сухи гъби (като подправка, обожавам челядинки), лимон, колкото да е течно...сол. Отделно пека/топя кашкавала...После взимам една от сладките чушки, която е попила лютивината и останалите вкусове, гледам да обера възможно най-много парчета от апетитката, увивам, докато разстилам разтопения кашкавал...и ям Smiley
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #73 -: (Неделя) 06 Юли 2014, 18:56 »

ladonnae, като четох рецептата се окапах  Smiley.
Активен
Неактивен ladonnae
Sr. Member
****
Публикации: 313

« Отговор #74 -: (Неделя) 06 Юли 2014, 19:01 »

Забравих да спомена, че сладката чушка трябва да е леко раздрана с вилица, но не до края.

Old4-e, приятен апетит!
« Последна редакция: (Неделя) 06 Юли 2014, 19:09 от ladonnae » Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2017 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални